Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
20.01.2018 13:46 - ТОКСИЧНИ БИЛКИ И ХРАНИ
Автор: dalida Категория: Бизнес   
Прочетен: 1846 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 



Понякога хората се оплакват от прогресираща обща отпадналост, липса на апетит, лек стомашно-чревен дискомфорт и променен вкус. Налага се да бъде събрана информация за вида на храната, напитките, използваните билки и козметични средства. Много от билковите лекарствени средства, вносните азиатски “патентовани” препарати и различни козметични средства, въобще не са тествани за възможни опасни за здравето странични ефекти и са регистрирани като храни.

                                        ТОКСИЧНИ БИЛКИ И ХРАНИ


* бял равнец, глог, аспарагус, гръмотрън, зърнастец - съдържа антрохинони, които могат да доведат до тежка водниста диария. Кората съдържа токсин, причиняващ демиелинизация на гръбначния мозък и парализа, жълт кантарион, чубрица, мащерка, индийско орехче, анасон, джинджифил, кориандър, леска, копър, индрише, конски кестен(употребява се само за мазило), овес, ракитник, пелин, тинтява, тетра, евкалипт, черна боровинка, овчарска торбичка, черна ряпа, репей, целина и др.
**чай от токсичните билки - зърнастец и гръмотрън изхвърлят течностите (дехидратират организма ни) и след тяхната употреба тялото ни губи защитните си сили(витамини и минерали) и имунитета ни отслабва. Чести са случаите на диария или разтройство на чревния тракт.Острите токсични прояви са: атаксия, световъртеж, главоболие, повръщане, диария и профузно изпотяване.

*** ОТРАВЯНЕ С ОЛОВО И АРСЕН - хронично отравяне с олово и арсен е описано при една 33 годишна корейка след консумация на билков препарат за лечение на хемороиди. Този препарат е съдържал 2,64 мг./г. олово и 9,65 мг./г. арсен. Документирани са значително повишени нива на олово и арсен в кръвта й.

**** ЕВКАЛИПТОВО МАСЛО - съдържа 38-68% еукалиптол. Токсичната доза е – 3,5–5 мл. от 100%. 1 мл. от него е достатъчно да убие дете. Началните симптоми се появяват след 10–20 минути. Поглъщането на маслото води до внезапна поява на гърчове и апнея, аспирационна пнеумония, бронхоспазъм. Наблюдавани са трайни неврологични увреждания.

***** ДУБРОВНИК (ЧЕРВЕНО ПОДДЪБИЧЕ) - използва се под формата на чай или капсули за лечение на затлъстяване и анален пруритус. Може да причини тежка хепатотоксичност и смърт от чернодробна недостатъчност.

****** ГИНКО БИЛОБА - екстракти от изсушените листа на Гинко Билоба се използват в Китай за направата на чай за лечение на астма , бронхит, периферна съдова болест и множество заболявания на ЦНС (централната нервна система). Съставките на Гинко Билоба включват флавоноиди (гинко-флавонни глюкозиди) и терпеноиди (гинколиди и билобалиди). Дози от 120 до 160/ мг дневно водят до главоболие, алергични кожни реакции и леки стомашно-чревни оплаквания.


ВНИМАНИЕ: Тези препарати обикновено са регистрирани като “храни” или “хранителни добавки”, а това означава, че не отговарят на изискванията за лекарства и не могат да се назначават като такива, например лекар не би трябвало в традиционна рецептурна форма да ги изписва на болните.Рекламата на такива средства в България изглежда не се преследва от закона, защото наблюдаваме подобни реклами по телевизията и пресата ежедневно.Лечението и самолечението с такива средства може да бъде изключително опасно за здравето, дори да доведе до смърт, инвалидност, развитие на злокачествено заболяване и тежки увреждания на плода у бременните, т.е. становището, че “щом препаратът е билка, то той е безвреден”, е абсолютно погрешно.



Гласувай:
8



1. radostinalassa - Според мене всички билки алкализират организма ни.
21.01.2018 13:56
За да не се промени РН се включват буферните ни системи. Така се изхабяват водородни йони. Следователно ние трябва да го компенсираме.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6155847
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29445
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031