Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.09.2017 00:35 - БОЖИЯТ ДУХ В МНОГОТО СИ ФОРМИ. ВТОРА ЧАСТ-ДУХЪТ, КОЙТО ВИ ИЗПЪЛВА
Автор: bojiislujitel Категория: Други   
Прочетен: 2548 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 24.09.2017 01:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Псалм 103:1-7

Сестри и братя,

Представям ви прекрасен урок на Израел. Ще научите какъв е този дух, който е във вас.

Винаги е добре да стоя пред вас в Божията събота. Аз обичам да казвам това-„Божията събота“!
Миналата седмица видяхме духът на истината. Това е ангел и не е Бог. Хората са измислили, че това е Бог Светият Дух. Няма такова нещо. Хората още мислят, че са изпълнени с някакъв Свят Дух. Но ние ще видим с какво сме изпълнени и кога се изпълваме. Хората си правят подигравки с Божиието Слово. Защото са игноранти. И мислят, че когато са пълни със Светият Дух-те трябва да скачат, да говорят езици и какво ли не още, но когато ги попиташ нещо съвсем малко от Библията-те си нямат и понятие. Хората не разбират, че когато си изпълнен със Светиат Дух-ще знаеш отговора на въпросите от Библията. Вижте-ако ще се занимавате с Божието Слово, трябва с цялото. И ако не-не започвайте изобщо. А ние-Израел, винаги си мислим, че сме невинни. Но факта е, че всичко, което ни се е случило-то е не поради другите хора, но поради нашите грехове. Защото Израел изостави Господа! И колкото повече слушам наши братя-Израиляни-как говорят, че всички други са им виновни, повече разбирам, какво каза Исус. Че хора ще дойдат от изток и запад и ще насядат в Царството, а Израиляните ще бъдат изхвърлени вън-това е огненото езеро! И такива братя които говорят, че другите са им виновни-те са просто много тъпи! Омръзна ми неимформирани наши братя да говорят неща от които и понятие си нямат. Господ ни избра да бъдем свещеници на синовете на Адам-но какво направихме ние? Избихме пророците и дадохме и Исус Христос да бъде убит. Вината ни е голяма! Но днес ще видим този урок и ще разберем, какво прави Господ и какво ще бъде. Ако ще се занимаваме с Божието Слово-нека се занимаваме така, както си е. И ако не-и ние ще страдаме и също и света.
Ще започнем урока от Битие 2 глава-Господ започва цялото нещо с духа, който ви изпълва. Не е труден урок-отворете умовете си и нека Библията ви говори!

7 И Господ Бог създаде човека от пръст из земята, и вдъхна в ноздрите му жизнено дихание; и човекът стана жива душа.

Хората ви казват, че имаме души в насне е вярно! Ние сме душите! Човекът стана жива душа, след като Господ дъхна дъхът на живота в ноздрите му!

8 И Господ Бог насади градината на изток, в Едем, и постави там човека, когото беше създал. 9 И Господ Бог направи да произраства от земята всяко дърво, що е красиво на глед и добро за храна, както и дървото на живота всред градината и дървото на познаване доброто и злото.

Виждаме тук още две дървета които не са дошли от земята. Едното е Дървото на живота-това е Господ Исус. Второто дърво е сатана. И Господ заповяда на човека нещо:

16 И Господ Бог заповяда на човека, казвайки: От всяко дърво в градината свободно да ядеш;

Само от едно дърво човека не биваше да яде и това е първата заповед, дадена на човека!

17 но от дървото за познаване доброто и злото, да не ядеш от него; защото в деня, когато ядеш от него, непременно ще умреш.

В деня, когато ядеш от това дърво-непременно ще умреш. И човекът тряваше да слуша Господа, но не-той не го послуша. Хората ви казват, че Адам и Ева са яли ябълки. Но вижте-ако като ядете ябълки се образовате, то тогава защо плащате пари за обучение-просто яжте ябълки и ще знаете всичко...
Битие 3 глава. Никой не иска да чете тази Библия. И за това нищо и не знаете.

6 И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.

Ева яде първа и даде и на Адам

7 Тогава се отвориха очите и на двамата и те познаха, че бяха голи; и съшиха смокинови листа та си направиха препаски.

Е можете ли да изядете ябълка или какъвто и да е плод и да научите, че сте голи-ако в момента сте голи?

8 И при вечерния ветрец чуха гласа на Господа Бога, като ходеше из градината; и човекът и жена му се скриха от лицето на Господа Бога между градинските дървета.

Хората не разбират-Исус е бил заедно с Адам и Ева в градината

9 Но Господ Бог повика човека и му рече: Где си? 10 А той рече: Чух гласа Ти в градината и уплаших се, защото съм гол; и се скрих.

Чух гласа ти и се скрих, защото съм гол. Какво каза Господ сега?

11 А Бог му рече: Кой ти каза, че си гол? Да не би да си ял от дървото, от което ти заповядах да не ядеш?

Кой ти каза? За да знаеш-някой трябва да ти каже, че си гол! Защото ето-Адам е получил знание от този, с когото Господ му каза да не говори. Ние не разбираме какво означава да ядем думи. Господ знае колко елементарни сме в нашите разсъждения. Ева яде, после даде и на Адам информацията. Вижте-това тук трябва да го разберете. Те научиха от сатана всико това

22 И Господ Бог каза: Ето, човекът стана като един от Нас, да познава доброто и злото; и сега, за да не простре ръката си да вземе и от дървото на живота, да яде и да живее вечно,

Сатана не излъга, че човекът ще разбере, кое е добро и зло. И ето-за да не яде сега човека от Дървотго на живота-защото ще стане безсмъртен-сега вече Господ трябва да изгони Адам да не може да говори с Дървото на живота. Иначе човекът щеше да се научи как да живее вечно. Вижте колко важно е да слушате! Ако знаехте как-ще можете да живеете вечно! Господ знае какво да правим за да живеем вечно. Но ето-не искаше да ни каже. Защото още не сме били готови. И когато Исус дойде-не промени нищо!

23 затова Господ Бог го изпъди от Едемската градина да обработва земята, от която бе взет.

Човекът яде от погрешното дърво-яде плодовете на лъжата от сатана. Веднъж като имате разбиране-разбирате какво става. Исус е Бог, както и Отец е Бог! И те не правят грешки и не се изменят. Исус не се променя. И за да не научи как да живее вечно, Господ Исус изгони човека от Едем.
Йоан 6 глава-ние ще ви учим на истината както е. И би трябвало истината да ви накара да се чувствате добре. Ние не трябваше да умираме-смъртта не беше част от сътворението на човека. Но поради греха, който Адам не спря, то ето-всички умираме. Сега ще видим, кое е дървото на живота.

51 Аз съм живият хляб, който е слязъл от небето. Ако яде някой от тоя хляб, ще живее до века; да! и хлябът, който Аз ще дам, е Моята плът [която Аз ще дам] за живота на света.

Исус говори тук-той е този хляб! Хората не обръщат внимание на това. Исус не говори за пари и такива неща, но за безсмъртие. Имате тези пастори на просперитета които просто са глупави. Не можеш да сравниш пари с безсмъртие!


52 Тогава юдеите взеха да се препират помежду си, казвайки: Как може Този да ни даде да ядем плътта Му? 53 Затова Исус им рече: Истина, истина ви казвам, ако не ядете плътта на Човешкия Син, и не пиете кръвта Му, нямате живот в себе си.

Ние знаем, че това не е някакво физическо нещо. Защото Исус не е тук днес, та да го захапем. Има тук нещо много повече

54 Който се храни с плътта Ми и пие кръвта Ми, има вечен живот; и Аз ще го възкреся в последния ден.

И ако някой пази думите на Исус, Той ще го възкреси в последния ден. Не преди това

55 Защото Моята плът е истинска храна, и Моята кръв е истинско питие. 56 Който се храни с Моята плът и пие Моята кръв, той пребъдва в Мене, и Аз в него.

Но какво става тук? Как така Исус ще дойде в мене? Това противоречи на законите на физиката. Ние ще разберем това. А тези Юдеи са слушали това и не са разбирали. И са си казали-това е трудно учение...

60 И тъй, мнозина от учениците Му, като чуха това, рекоха: Тежко е това учение; кой може да го слуша? 61 Но Исус като знаеше в Себе Си, че учениците Му за туй негодуват, рече им: Това ли ви съблазнява?

Исус сега ще го обясни ясно

63 Духът е, който дава живот; плътта нищо не ползува; думите, които съм ви говорил, дух са и живот са.

Духът дава живот и Божието Слово е Дух! То носи живот! Исус не ви казва да ядете от тялото му, но да ядете Словото, което говори-думите са Дух. И ако Господ ги нарича Дух-то те са дух! И този път те са Свят Дух. И ето какво каза апостол Петър

66 Поради това мнозина от учениците Му отстъпиха, и не ходеха вече с Него. 67 За туй Исус рече на дванадесетте: Да не искате и вие да си отидете? 68 Симон Петър Му отговори: Господи, при кого да отидем? Ти имаш думи на вечен живот,

При кого да идем? Ти имаш думи на вечен живот! Ако думите могат да ви донесат вечен живот-какво друго искате? Но трябва да ги слушате и пазите! Господ не каза ли, че те могат да ядат дори и от дървото на жиота в градината? И ако бяха яли от него, вместо от дървото на познанието-всички щяхме да живеем вечно още от самото начало. И когато дойде в плът, не направи нещо ново-ето:
Евреите 8 глава

8 А напротив, когато порицава израилтяните, казва: "Ето, идат дни, казва Господ, Когато ще сключа с Израилевия дом и с Юдовия дом нов завет;

Нищо не е променено-с Израел Господ Исус направи всичките договори. И ако ние които не сме родени в народа Ираел искаме да сме с Господа, ще вършим всичко, което и израел трябва да върши

9 Не такъв завет, какъвто направих с бащите им В деня, когато ги хванах за ръка, за да ги изведа из Египетската земя; Защото те не устояха в завета Ми, И Аз ги оставих, казва Господ.

И като ги изведох от Египет, дадох им всичко необходимо. Дадох им и как да напишат Закона навсякъде. Но нищо не работеше. Ето-сега ще направя нещо по този въпрос. А ние сме твърдоглави от както Господ ни изведе от робството в Египет. И сме и до днес така

10 Защото, ето заветът, който ще направя с Израилевия дом След ония дни, казва Господ: Ще положа законите Си в ума им И ще ги напиша в сърцата им; Аз ще бъда техен Бог, И те ще бъдат мои люде;

Ето какво направи Господ-постави Закона си в ума ни. Сега не трябва да носите кутийки със Закона написан. Или да пишете по дрехите си Закона и да носите ресни, та да ви напомнят за закона. Но сега съвестта ви показва, когато искате да нарушите Закона-да не го правите. Същото нещо, по нов начин вече. Хората обаче не искат да четат и като дойдат проблемите-Господи, смили се... Господ се е смилил-показва ви какво да не правите. Но вие не искате да слушате.
Псалм 17

1 Послушай, Господи, правото; внимавай на вика ми; Дай ухо на молитвата ми, която принасям с искрени устни.

Моля ти се Господи и съм сериозен!

4 Колкото за човешките дела, чрез думите на Твоите уста Аз опазих себе си от пътищата на насилниците. Ако слушаш Господа-ще си надалеч от разрушителят!

Слушайте Господа, вършете това, което Той казва и ще живеете! Ако Адам и Ева биха послушали думите на Господа да не говорят със сатана, никой не би умирал. Хората не искат да се занимават с простите неща. Но това е така просто-слушайте Господа и изпълнявайте!
Матей 4 глава-това тук е абсолютно просто. Исус е бил изпитан във всичко както сме и ние изпитвани постоянно.

1 Тогава Исус биде отведен от Духа в пустинята, за да бъде изкушаван от дявола.
2 И след като пости четиридесет дни и четиридесет нощи, най-после огладня.

Сатана винаги работи така-когато си най-слаб-и търси какво е това, което искаш, че да се откажеш от спасението си

3 И тъй изкусителят дойде и Му рече: Ако си Божий Син заповядай тия камъни да станат хлябове.

Сатана използва момента, когато сме най-слаби. Исус беше много гладен и дявола му предложи хляб...

4 А Той в отговор каза: Писано е: "Не само с хляб ще живее човек, но с всяко слово, което излиза от Божиите уста.

Писано е: човекът няма да живее само с хляб, но с всяко Слово идващо от Божиите уста и Исус не каза нещо ново. Нека видим къде е писано това-Второзаконие 8 глава. Хората винаги търсят нещо дето е много сложно... Не е случайно, че тази Библия е писана на всеки език и наречие на земята. Няма друга такава книга. Дори и това би трябвало да ви покаже, че тази Книга е специялна.

1 Внимавайте да вършите всичките заповеди, които днес ви заповядвам, за да живеете, да се умножите и да влезете да завладеете земята, за която се е клел Господ на бащите ви.

Израел винаги се е противил на заповедите и не е искал да ги пази. А което Господ е дал като заповед в първия ден, валидно е до последния ден!

2 И да помниш целия път, по който Господ твоят Бог те е водил през тия четиридесет години из пустинята, за да те смири и да те изпита, за да узнае що има в сърцето ти, дали ще пазиш заповедите Му, или не.

Господ ви провери в пустинята, за да види, дали ще му служите при всяко положение или не. Защото вие се врекохте, че ще му служите

3 И те смири, и като те остави да огладнееш, храни те с манна, (която беше храна непозната на тебе и непозната на бащите ти), за да те научи, че човек не живее само с хляб, но че човек живее с всяко слово, което излиза из Господните уста.

Господ те храни с мана от небето, даде ти вода от скалата. Само да внимаваш и да ми се подчиниш. И нямаше да има нищо трудно за тебе. Но трябва да живееш с всяко Слово, което ти казвам. Словото е, което прави разликата. Всяко слово дето Господ изговаря. Но хората не искат да бъдат разумни. Никой не е умен, но само тези които слушат и пазят Божието Слово.
Йоан 7 глава. Вижте-аз съм само страж, който предупреждава хората. А какво ще правите вие-не е мой бизнес.

37 А в последния ден, великия ден на празника, Исус застана и извика казвайки: Ако е някой жаден, нека дойде при Мене и да пие.

Това е Осмият Ден-показва какво ще стане с човека. Това е друг урок

38 Ако някой вярва в Мене, реки от жива вода ще потекат от утробата му, както рече писанието.

И от утробата му ще потече жива вода. Ние знаем, че нямаме някаква жива вода в стомаха си. Исус говори за Божието Слово, което ако ни изпълни, ние ще го говорим на всички които искат да го чуят. Исус е дървото на живота! Той ни дава Словото на Отец!
Еремия 17 глава

13 Господи, надеждо Израилева, Всички, които Те оставят, ще се посрамят; Отстъпниците от Мене ще бъдат написани на пръстта, Защото оставиха Господа, извора на живата вода.

И ето-ако не слушаме Словото, което Господ Исус ни дава, то ние нямаме живата вода!
Нека видим какво каза Исус на онази Самарянка-Самаряните не са Израиляни. Йоан 4 глава. Вижте-знанието е нещо невероятно. Дори и ако искате да пътувате някъде-трябва ви карта-знание, как да стигнете до там. Ето защо днес децата не знаят да сметнат две плюс две. Защото ползуват за всичко копмютъра. И ако го отнемеш от тях-не знаят нищо. Те са сакати...

5 И така, дойде в един самарийски град наречен Сихар, близо до землището, което Яков даде на сина си Иосифа. Исус седеше на кладенеца 7 Дохожда една самарянка да си начерпи вода. Казва й Исус: Дай Ми да пия. 8 (Защото учениците Му бяха отишли в града да купят храна). 9 Впрочем, самарянката му казва: Как Ти, Който си юдеин, искаш вода от мене, която съм самарянка? (Защото юдеите не се сношават със самаряните).

Юдеите са знаели, че 9 племена от Израел са били взети от земята и са заменени с други народи. Асирийците са извършили това и тези други хора са се покланяли на разни пагански богове. За това Юдеите не са говорели с тези хора.

10 Исус в отговор й каза: Ако би знаела Божия дар, и Кой е Онзи, Който ти казва: Дай Ми да пия, ти би поискала от Него и Той би ти дал жива вода?

Исус сега й говори за друга вода. Но тя още не разбира

11 Казва Му жената: Господине, нито почерпало имаш, и кладенецът е дълбок; тогава отгде имаш живата вода?

Хората винаги мислят първо за физическите неща. Но не се досещат, че хората консумират повече с очите и ушите си отколкото с устата си

12 Нима си по-голям от баща ни Якова, който ни е дал кладенеца, и сам той е пил от него, и чадата му, и добитъкът му?

Тя дори не е знаела, че не е Израилянка! До това води игноранството. Яков не е нейн баща!

13 Исус в отговор й каза: Всеки, който пие от тая вода, пак ще ожаднее; 14 а който пие от водата, която Аз ще му дам, няма да ожаднее до века; но водата, която ще му дам, ще стане в него извор на вода, която извира за вечен живот.

Какъв е този извор на живот, който води до вечният живот-Божието Слово. Какво отговори Петър-„Ти имаш думи на вечен живот“! И ако нашите баща и майка-Адам и Ева, биха пили от тази жива вода, то никой не би умирал.
Амос 8 глава. Божието Слово е съвсем простичко.

11 Ето, идат дни, казва Господ Иеова, Когато ще изпратя глад на земята, - Не глад за хляб, нито жажда за вода, Но за слушане думите Господни.

Гладът е тук, сестри и братя, глад за истината!

12 Те ще се скитат от море до море Да търсят словото Господно, И ще обикалят от север до изток, Но няма да го намерят.

Хората търсят-но не могат да намерят. Но ето-Израел е светлината на света. Как зная това-защото получавам И-мейли от места за които не зная нищо. Хората ми пишат, дори и пари пращат

13 В оня ден красивите девици И юношите ще примират от жажда.

И ето ви сега факта. Ето защо не можете да контролирате децата си-защото не ги учите на Божието Слово. Защото самите вие го нямате. Защото е глад в земята. Никой не учи истината-никой няма истината. И младите нямат на кого да подражават. За това подражават на гангстерите и се избиват едни други. Но сестри и братя-какво стана когато Адам и Ева не можеха да ядат думите на живота-те умряха. И дори и до сега умираме.
Нека видим Исаия 55 глава. Господ постави в ума ми да направя тези уроци съвсем простички. И не съм умен, но просто чета Бибилята. Аз обичам простите неща. Ако вървя-не седя. И ако седя-не вървя. Денят свършва когато слънцето залезе. Как ще имате нов ден когато спите? Ако не е тук-то е там. И ако е там-не може да е тук. Прости неща-нали? И ако е тъмно-не е започнал новият ден-просто е, нали?

1 О вие, които сте жадни, дойдете всички при водите; И вие, които нямате пари, дойдете купете, та яжте; Да! дойдете, купете вино и мляко, Без пари и без плата.

Господ говори за Словото. Елате да пиете-без да плащате!

2 Защо иждивявате пари за онова, което не е хляб, И трудът си за това, което не насища? Послушайте Ме с внимание и ще ядете благо, И душата ви ще се наслаждава с най-доброто.

Защо давате парите си за това, което не е хляб? Харчите милиони за доктрина, която не може да ви въведе в Божието Царство. Дори и до другата страна на улицата не може да ви отведе... Защо се трудите за това, от което няма никаква полза? А не слушате това, което ви казвам? Казва Господ!

3 Приклонете ухото си и дойдете при Мене, Послушайте, и душата ви ще живее; И Аз ще направя с вас вечен завет Според верните милости, обещани на Давида.

Слушайте!! Слушайте! И ще живеете! И за да имате вечен договор-трябва да сте вечни-нали? Господ ви показва по много начини същото нещо. Преди време гледах какво правят магьосници и какво става в църквите-същото нещо. Господ ви казва да ядете Словото му, но никой не иска да слуша.
Езекил 2 глава. Някои дето изобщо и понятие си няма от Бибилята ми казват-ще се моля за тебе. Не се моли! Това е обида! Все едно някой, дето няма крака да ти каже-ще вървя с тебе...

1 И ми рече: Сине човешки, изправи се на нозете си, и ще ти говоря. 2 И като ми говори, Духът влезе в мене и ме постави на нозете ми; и чух онзи, който ми говореше.

Какво влезе в пророка-Словото!

3 И рече ми: Сине човешки, аз те изпращам при израилтяните, при бунтовни люде, които въстанаха против Мене; те и бащите им са престъпвали Моите думи дори до тоя днешен ден.

Израел дори и днес не иска да чуе Божието Слово

8 Ти обаче, сине човешки, слушай това, което ти говоря; не ставай и ти бунтовник като тоя бунтовен дом; отвори устата си и изяж това, което ти давам.

Какво му даде-Словото?

9 И като погледнах, ето ръка простряна към мене, и ето в нея свитък книга, 10 И Той го разви пред мене. Писаното бе отвътре и отвън, в което бяха написани плачове, ридание и горко.

Господ му изпрати книга, а не филе миньон. И какво направи Езекил-Езекил 3 глава

1 И рече ми: Сине човешки, изяж това, което намираш; изяж тоя свитък, и иди, говори на Израилевия дом.

Преди да отидеш да им говориш-първо трябва да изядеш това. Как се яде книга-като я четеш! Съвсем просто е, нали?

2 И тъй, отворих устата си; и той ме накара да ям свитъка. 3 И рече ми: Сине човешки, нека смила коремът ти тоя свитък, който ти давам, и нека се наситят червата ти от него. Тогава го изядох; и беше в устата ми сладък като мед.

Изяж този свитък и ще бъде сладък. Божието Слово е сладко докато го занесеш на близките си... После става горчиво, щом го споделиш с близките си

4 И рече ми: Сине човешки, иди отправи се към Израилевия дом, и говори им с Моите думи.

И след като изядеш това-тогава иди и говори на Израел. Е как ядеш книга-като я четеш! Господ те потготвя за това, което трябва да кажеш. И тогава чак те праща. И ако нямаш какво да кажеш-защо да отваряш устата си?
Нека видим 2 Петрово 1 глава. Господ е записал всичко това, но вие отивате на църква и с години не чувате нищо. Пасторът винаги ви говори едно и също и никога не научавате нищо. Защо отивате там? И след 7 години е същото-нищо ново-няколко стиха от Библията и подскачане...

15 Даже ще се постарая щото вие и след смъртта ми, да можете всякога да помните тия работи.

Петър им казва-аз ще умра, но помнете тези неща

16 Защото, когато ви обявихме силата и пришествието на нашия Господ Исус Христос, ние не следвахме хитро измислени басни, а бяхме очевидци на Неговото величие.

Не сме следвали някакви си басни-но сме свидетели на Исус Христос

17 Защото Той прие от Бога Отца почест и слава, когато от великолепната слава дойде до Него такъв глас: Този е Моят възлюбен Син, в Когото е Моето благоволение.

Те са чули това когато Исус беше кръстен

18 Тоя глас чухме сами ние, че дойде от небето, когато бяхме с Него на светата планина. И същият глас чухме и на планината-не на небето!

Господ тогава им показа как ще бъдат нещата в Царството. Хората мислят, че Моисей и Илия са на небето. Защото не четат Бибилята. Исус каза-някои ще видят Царството-Царството не е още тук! Това беше видение от бъдещето! Моисей и Илия са мъртви. И ето сега-най-солидното е пророчествата-Старият Завет!

19 И така, пророческото слово повече се потвърждава за нас; и вие добре правите, че внимавате на него, като на светило, което свети в тъмно място, догде се зазори, и зорницата изгрее в сърцата ви.

Петър-от Новият Завет-ви казва да четете Старият Завет, защото той е сигурното Слово на пророчествата. И ако четете цялата Библия, ще се образовате и светлината на Словото ще ви изпълни. Ума ви ще се поднови и преобрази за да е съобразен с Господа. Четете докато станете разумни за да разбирате какво става

20 И това да знаете преди всичко, че никое пророчество в писанието не е частно на пророка обяснение на Божията воля;

И никой от пророците не е писал от себе си

21 защото никога не е идвало пророчество от човешка воля, но [светите] човеци са говорили от Бога; движими от Светия Дух. Светите пророци са говорили това, което им е давал Светият Дух.

Пророците са говорили каквото им дава светият ангел. И понякога дори и да не са искали да говорят Словото-ангела ги е карал да го говорят.
Нека ви дам добър пример-Еремия 20 глава. Господ е поставил цялото това знание, цялата мъдрост и какво мисли в тази Книга-в Бибилята

1 А Пасхор, син на свещеника Емир, който беше началник в Господния дом, чу Еремия като пророкуваше тия неща. 2 Тогава Пасхор удари пророка Еремия и тури го в кладата, която бе в горната Вениаминова порта до Господния дом.

Пасхор е ударил Еремия. И го е поставил на площада окован в пранги, та всички да му се подиграват. Пасхор е бил Първосвещеника и е имал власт. И Еремия си е помисли-това е твърде много за мене

7 Господи, примамил си ме, и аз бидох примамен; Ти си по-силен от мене и си надмогнал. Аз станах за присмех цял ден; всички се подиграват с мене;

Всички ми се присмиват защото говоря Твоето Слово

8 Защото отворя ли уста, не мога да не викам; Трябва да викам: Насилство и грабеж! Защото словото Господно ми става Причина за позор и присмех цял ден.
9 Но ако река: Няма да спомена за Него, Нито ще продумам вече в името Му, Тогава Неговото слово става в сърцето ми Като пламнал огън затворен в костите ми; Уморявам се да го задържам, но не мога.

Но Еремия не можеше да държи Словото на Бога в себе си. Не можеше да мълчи! И когато имаш Божието Слово-не можеш да го държиш в себе си. И като слушаш лъжите им-не можеш да се сдържиш да не го говориш. Петър казва, че светите пророци са говорели Словото, карани от Светият Дух. Но Петър каза-Словото. Същото нещо. Божието Слово е Дух и е Свято.
Нека се върнем на Амос 3 глава и да видим нещо тук

3 Ще ходят ли двама заедно, Ако не се съгласят? Не може да стане.

И ако не сте съгласни с това, което казва Господ-вие не ходите с Бога и Той с вас

6 Може ли да засвири тръба в град И людете да не се уплашат? Може ли бедствие да сполети град И да не го е направил Господ?

Господ е, който върши и добро и зло. 7 Наистина Господ Иеова няма да направи нищо Без да открие Своето намерение на слугите Си пророците. За това аз зная, че това, което ви казвам е така-защото е в Бибилята

8 Лъвът изрева; кой не ще се уплаши? Господ Иеова изговори; кой не ще пророкува?

Когато чуете лъвът в пустинята-се плашите-нали? И ако Господ говори-някой трябва да донесе това пророчество. Еремия не можеше да държи Словото в себе си. Езекил не можеше също, Исаия-също. Това Слово ви кара да го говорите. И Словото, което имате е дошло от небето, а не от човека! Нямате някакво Слово във вас си-освен ако не е от Бога. И ако е от Бога-записано е в Библията.
Неемия 9 глава. И понеже днес хората не знаят нищо от Библията-не знаят нищо за този свят.

21 Даже Ти ги храни четиридесет години в пустинята, та нищо не им липсваше; дрехите им не овехтяха и нозете им не отекоха.

И никой не е обърнал внимание на този факт

26 Но те не се покоряваха, подигаха се против Тебе, захвърляха Твоя закон зад гърбовете си, и избиваха Твоите пророци, които заявяваха против тях, за да ги обърнат към Тебе, и извършиха големи предизвикателства.

И те въпреки това се надигнаха против Господа. И избиха пророците и провокираха Господа постоянно

30 Въпреки това, Ти много години ги търпеше и заявяваше против тях чрез Духа Си посредством пророците Си, но те не внимаваха; затова Ти ги предаде в ръката на племената на земите.

За това Господ свидетелствува против тях чрез Духа си и пророците, но те не искаха да чуят. Чрез Словото тези пророци сведетелстваха, но Израел не искаше да слуша. И нищо не се е променило и до днес-само годините.
1 Петрово 1 глава.

9 като получавате следствието на вярата си, спасението на душите си.

И спасението ви е краят на вярата ви. А още не сте спасени

10 За това спасение претърсиха и изследваха пророците, които пророкуваха за благодатта, която бе назначена за вас; 11 като издирваха, кое или какво време посочваше Христовият Дух, който беше в тях, когато предизвестяваше Христовите страдания, и след тях славите. 12 И откри им се, че не за себе си, а за вас, служеха те в това, което сега ви се извести чрез ония, които ви проповядваха благовестието чрез Светия Дух изпратен от небесата; в което и самите ангели желаят да надникнат. Светият Дух пратен от небето?

Кой е този Свят Дух дето е дошъл от небето в случая-Божието Слово. Дори и ангелите искат да узнаят това, но ако Господ не им го открие-те не го знаят. Спомнете си как Сатана държеше Гавриил за 3 седмици. За да узнае какво съобщение носеше Гавриил на Даниил. Но Михаил отърва Гавриил от Сатана. Бъдете трезвени в Словото. И използувайте големият си мозък, който Господ ви е дал. Защото всичко, което Господ ви дава е чрез пророците си. То е в Библията. Данаил 10 глава

1 В третата година на персийския цар Кир едно нещо се откри на Даниила, който се нарече Валтасасар; това нещо бе истинно и означаваше големи бедствия; и той разбра и проумя видението. 2 (В онова време аз Даниил жалеех цели три седмици; 3 вкусен хляб не ядях, месо и вино не влизаше в устата ми, и ни веднъж не помазах себе си, догдето не се навършиха цели три седмици).

Данаил е правил постене за да научи

4 И на двадесет и четвъртия ден от първия месец, като бях при брега на голямата река, която е Тигър, 5 като подигнах очите си видях, и ето един човек облечен в ленени дрехи, чийто кръст бе опасан с чисто уфазко злато. Това е Гавраил 6 Тялото му бе като хрисолит, лицето му като изгледа на светкавица, очите му като огнени светила, мишците и нозете му бяха на глед като лъскав бронз, и гласът на думите му като глас на много народ.

Бронзът е тъмно кафяв

11 И рече ми: Данииле, мъжо възлюбени, разбери думите, които ти говоря, и стой прав, защото при тебе съм изпратен сега. И когато ми изговори тая дума, аз се изправих разтреперан. 12 Тогава ми рече: Не бой се, Данииле; защото от първия ден откак ти приклони сърцето си да разбираш и да смириш себе си пред своя Бог, думите ти се послушаха; и аз дойдох поради думите ти.

Още на първия ден от както Данаил е решил да пости и да се моли, Господ е пратил Гавраил при Данаил, но какво е станало:

13 Обаче князът на персийското царство ми противостоеше двадесет и един дни; но, ето, Михаил, един от главните князе, дойде да ми помогне; аз, прочее, останах непотребен вече там при персийските царе,

Кой е бил този Цар на Пресия дето е държал Гавраил за три седмици-сатана. Човек не може да спре никой ангел

14 и сега дойдох да те направя да разбереш що има да стане с людете ти в послешните дни; защото видението се отнася до далечни дни.

И ето-Гвраил ще обясни на Данаил какво ще бъде в последните дни. Сатана е искал да узнае това, но не е могъл

21 Все пак, обаче, ще ти известя значението на това, което е написано в едно истинско писание, при все че няма кой да ми помага против тия князе, освен вашия княз Михаил.

И това ми показва, че всичко, което е в Библията, записано е на третото небе също.
Нека видим Откровението 10 глава. Вижте-четем Библията и никой тук няма проблем да разбере това. Така просто е. И всички го разбирате. Нали?

1 И видях друг силен ангел, който слизаше от небето, облечен в облак; на главата му имаше дъга, лицето му беше като слънцето, и краката му като огнени стълбове. 2 И държеше в ръката си разгъната книжка; и като положи дясната си нога на морето, а лявата на земята,

Господ каза, че прави ангелите си духове. И те служат на нас. Този огромен ангел-има книжка в ръката си и ето-служи на човека

8 И гласът, който чух от небето, проговори пак на мене, като рече: Иди, вземи разгънатата книга, що е в ръката на ангела, който стои на морето и на земята. 9 Отидох, прочее, при ангела, та му рекох да ми даде книжката. И каза ми: Вземи и я изяж; и в корема ти ще бъде горчива, но в устата ти ще бъде сладка като мед.

Как се яде книга-като се чете! Винаги резултата е същият. Какво имаше в тази книжка-че Господ ще дойде и наградата е у него. Е тогава никой не е на небето! И ето-Господ ще дойде и ще съди хората. Според това, което е записано в книгите. И който не се намери записан в Книгата на живота-ще бъде хвърлен в огненото езеро. Но те не вярват това-те ви казват, че Сатана пече сега някого в ада...

10 И тъй, взех книжката от ръката на ангела, та я изядох, и в устата ми беше сладка като мед; но като я изядох, коремът ми се вгорчи.

Божието Слово е невероятно сладко, но като го занесеш и на най-близките си-става горчиво в устата ти

11 Тогава ми се каза: Трябва пак да пророкуваш за много люде и народи, езици и царе.

И ето-целият свят чете сега същата книжка, която Господ даде чрез ангела си на Йоан. Какво му даде-Словото си. Свято Слово-Свят Дух!
Еремия 15 глава-Господ говори тук чрез Еремия

10 Горко ми, майко моя, За гдето си ме родила човек за каране, И човек за препиране с целия свят!

Еремия не е знаел за целият свят

... Аз нито съм давал с лихва, нито са ми давали с лихва, Все пак, обаче, всеки от тях ме кълне.

Господ Исус говори чрез пророка. И всички говорят портив него и все още го правят

16 Като намерих Твоите думи изядох ги, И Твоето слово ми беше радост и веселие на сърцето; Защото се наричам с Твоето име, Господи Боже на Силите.

Твоето Слово е в устата ми. И нося твоето име! Исус каза, че идва в името на Отец си и носеше Неговото Слово. Името на Отец е Исус! Внимавайте как се отнасяте с Исус Христос!
Нека видим Йоан 17 глава

1 Това като изговори Исус, дигна очите си към небето, и рече: Отче настана часът; прослави Сина Си, за да Те прослави и Сина Ти, 4 Аз те прославих на земята, като свърших делото, което Ти Ми даде да върша.

Отец изпрати Исус да извръши това

5 И сега прослави Ме, Отче, у Себе Си със славата, която имах у Тебе преди създанието на света.

Вижте как просто е това-Исус е преди света, защото е вечен. Няма начало и край

6 Изявих името Ти на човеците, които Ми даде от света. Те бяха Твои, и Ти ги даде на Мене, и те опазиха Твоето слово.

И това, което Ти ми даде-аз го дадох на тях и те го упазиха-твоето Слово

7 Сега знаят, че всичко, което си Ми дал е от Тебе; 8 защото думите, които Ми даде Ти, Аз ги предадох на тях, и те ги приеха; и наистина знаят че, от Тебе излязох, и вярват, че Ти си Ме пратил.

Исус даде Словото на Отец на апостолите. Не им даде някакъв дух, от който да говорят разни езици и скачат насам-натам. Не има даде някакъв дух, та като поставят ръка на челото на някого-онзи да пада по пода. Но днес хората са глупави и слушат такива мошеници които вършат такива неща. Господ им даде Словото на Отец

9 Аз за тях се моля; не се моля за света, а за тия, които си Ми дал, защото са Твои.

Света е развратен, затова не трябва да се молим за света, но за хората които искренно търсят Бога

14 Аз им предадох Твоето слово; и светът ги намрази, защото те не са от света, както и Аз не съм от него. 15 Не се моля да ги вземеш от света, но да ги пазиш от злото. 16 Те не са от света както и Аз не съм от света. 17 Освети ги чрез истината; Твоето слово е истина.

Ето как сме осветени и отделени! Чрез Божието Слово! И когато го имате-не пазите Коледата и Великдена, не целувате икони, не ядете свинско и нечисти храни, не говорите, че ще отивате на небето... Но пазите всичко, което Господ е заповядал

18 Както Ти прати Мене в света, така и Аз пратих тях в света; 19 и заради тях Аз освещавам Себе Си, за да бъдат и те осветени чрез истината. 20 И не само за тях се моля, но и за ония, които биха повярвали в Мене чрез тяхното учение,

Господ се моли и за тези които биха повярвали-във всяко поколение-които ще повярват в същото Слово, което Исус даде на апостолите. Исус не обича всички! И ако му се противите-с вас е свършено. Ясно е-нали?
Притчи 1 глава. Съвсем ясно и просто е-нали? Не ви интерпретирах нищо-но заедно прочетохме всичко до тук. Нали?

5 За да слуша мъдрият и да стане по-мъдър И за да достигне разумният здрави начала, 6 За да се разбират притча и иносказание, Изреченията на мъдрите и гатанките им.

И ето-ако знаеш Божието Слово-ще разбираш какво казват мъдрите

7 Страх от Господа е начало на мъдростта; Но безумните презират мъдростта и поуката.

Днес отивате на църква и ви казват, че не е нужно да пазите нищо. Но само да вярвате в Исус и ще бъдете спасени. Как само ви лъжат. Ако намерите, кой е Господ Исус-ще се страхувате от Него и ще спрете да говорите и действате лудо. Той е, който унищожи старият свят с вода. Той унищожи Содом и Гомора. Уби човек само защото се докосна до ковчега на Завета. И вие не се страхувате от Него? Това е безумие!

22 Глупави, до кога ще обичате глупостта? Присмивачите до кога ще се наслаждават на присмивките си, И безумните ще мразят знанието?

Но ето-глупавите мразят знанието

23 Обърнете се при изобличението ми. Ето, аз ще излея духа си на вас, Ще ви направя да разберете словата ми.

Но обърнете се към Бога и той ще ви даде знанието.
Колосяните 3 глава

9 Не се лъжете един друг, понеже сте съблекли вече стария човек с делата му, 10 и сте се облекли в новия, който се подновява в познание по образа на Този, Който го е създал;

И станете нови човеци-според както Господ иска защото имате знанието-Божието Слово. И вече мислите по друг начин. Но вие казвате, че сте нови-а отивате на църква в неделя. И ядете свински пържоли.... Няма нищо ново във вас

16 Христовото слово да се вселява във вас богато; с пълна мъдрост учете се и увещавайте се с псалми и химни и духовни песни, като пеете на Бога с благодат в сърцата си.

И ето-ако сте пълни с Божието Слово, то вие сте пълни със Светият Дух. И ще познавате Бога и ще следвате това, което той иска.
1 Коринтяни 3 глава

16 Не знаете ли, че сте храм на Бога, и че Божият Дух живее във вас?

И тогава ще станете храм на Бога-ако имате Божието Слово в себе си! А не, че имате някакъв си дух както ви лъжат някои

17 Ако някой развали Божия храм, него Бог ще развали; защото Божият храм е свет, който храм сте вие.

И ето-ако сте пълни с Божието Слово пълни сте със Светият Дух и сте Храм на Бога. Просто и ясно е-нали?
1 Йоаново 2 глава

14 Писах вам, бащи, защото познавате Този, Който е отначало. Писах вам, младежи, защото сте силни, и Божието слово пребъдва във вас, и победихте лукавия.

И Божието Слово е във вас-с което можете да победите дявола!

24 А колкото за вас, онова, което сте чули отначало, нека остане у вас. Ако остане у вас това, което сте чули отначало, то и вие ще пребъдете в Сина и в Отца.

Нека Божието Слово остане във вас! И няма нищо ново-всичко е казано от Господа. И ако Божието Слово е във вас, вие ще продължите да следвате Отец и Сина. Божието Слово-това е духът, който ви изпълва. И то е като огън, който не можете да задържите.

Благодаря ви за вниманието!



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bojiislujitel
Категория: Други
Прочетен: 2172386
Постинги: 1214
Коментари: 1482
Гласове: 410
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031