Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2009 01:52 - ЕЙ! ОБЩИНАТА! МАХНЕТЕ КОФИТЕ БЕ!..
Автор: demograph Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1506 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 29.11.2013 21:57


                       

- Ей! Общината! Махнете, най-после кофите за боклук от уличните платна и ги боядисайте в светлоотразителни бои.
Ще се изтрепем в тях, бре началства!
Запълнете дупките с асфалт, а не с боядисан в черно пясък..!
Маркирайте пътните платна с устойчива боя, а не с тебешир..!!

Знаете ли колко пари ще икономисате от постоянното пребоядисване, ако само веднъж се отпуснете да изчертаете улиците наистина, а не само по документи, с пластмасова, неизтриваема, светлоотразяваща боя???

В Европа, в Румъния, в Сърбия.. когато минеш през черта по пътя, колата ти тропка, събужда те и не се изтрива за два дена, а нараства след всяко опресняване.

- Ехоо! Сложете големи табели. Ама ПРЕД храстите! Осветете ги! Почистете ги! 

Освен, че ще помагат на шофьорите да се насочват своевременно и ще намалят сблъскванията, пътната маркировка и табелите са първото цивилизовано или дивашко нещо, което впечатлява чужденеца.

После са дупките и боклуците.
- Слепи ли сте бе хора?! Глухи ли сте!?

Ето ви две показателни примерчета.
  1. На околовръстното, посока от Младост към Княжево, на отклонението за булевард "България", от както се помня, НЯМА знак за това отклонение /има го но е толкова малък и високо поставен, че все едно го няма/ ...! Няма и маркировка на пътната лента...! Всеки път когато завивам отлитам в тревата отсреща, защото всеки ден, различен камион е ръсил различен по цвят пясък и не мога да позная това ли беше отбивката или не.

- Орежете храстите.Турете един читав знак! Зацапайте с малко бяла боичка стрелката "на дясно" върху платното.Please! А и на отсрещната страна.  

2. По бай Тошово време, на Владая, милиционерите местеха два пъти дневно, петдесетина оранжеви конуси от едната черта на другата, в зависимост от трафика. И тогава, не се влачехаме с часове за да минем някакви си пет километра от Княжево до Драгичево, а в това време отсрещното платно стои празно, но настъпиш ли чертата, КАТаджиите те връхлитат на мига.

Сега са им останали само 5-6 мръсни конуса и ги мързи да ги подместят..!

Стотици автомобили пълзят като мравки и бълват отрови, и хвърлят през ауспусите хиляди левове, само защото някой е откраднал парите за конусите, а пък полицая го мързи да излезе за да  намести останалите.- Не го мързи, когато реши да изрекетира някой нещастен ладажия. Тогава излиза!?
- Ами, купете 100 нови конуса, бре хора! Единия струва 13,40 с ДДС. За по-големи количества сигурно има отстъпка.
Ако нямате 1340 лева, ще ви ги събера за един час от доброволни дарители на пътя. Вземете та кажете на полицаите на КПП-то, кога и как да ги местят! Ако и това не можете, аз ще събера доброволци и ще ходим да ги наместваме поне в петък на едната страна, а в неделя обратно..Нали искате да ни броят за цивилизована европейска държава.

Уморих се да пиша по форуми и лични имейли до министри, босове, шефове, депутати.. да обяснявам на какви ли не началници тия фасулски истини и  и няма, и няма, и няма! и няма! мръдване...

И тебешира, с който белосват асфалта, да откраднат, ако има как!!!



Тагове:   избори,   боклук,   КАТ,   общината,   трафик,   кофи,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7978230
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10327
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол