Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2018 11:55 - Прочути американски двойки-комунисти
Автор: u4itel Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1501 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 В САЩ само при споменаване на последната дума през 50-те и 60-те години се е изпадало в параноя. Такива партии са били забранени, а привържениците им разпитвани и следени. Ето обаче 2 двойки, които ще ви запленят. Стига да споменем Мерилин Монро.
 1. Артър Милър (драматург и писател) и съпругата му (по някое време) Мерилин Монро.
Говори се, че двамата пътували по повод убежденията си до Латинска Америка. Самата Мерилин Монро имала досие във ФБР заради тях. Увлечена вероятно от съпруга си, актрисата го придружавала на такива сбирки. А г-н Милър написва прочутата си пиеса "Лов на вещици", като обяснява чрез нея отказа си да разкрие на властите приятелите си. В нея се разказва как слуховете за вещици в Салем (събития доста назад във времето) докарват доста неприятности на мирни граждани.

2. Мексиканската двойка съпрузи Фрида Кало и Диего Ривера изобразяват своите леви възгледи в своето творчество. Те се и запознали около тези възгледи. А самият Диего е поканван на много изложби в САЩ с предупреждението да не излага на показ политически пристрастия. За съжеление той го прави, поради което и двамата са изгонвани със скандал от галерии, но благодарение на таланта си: отново приемани.
 
 Каквито и да са били, не ги съдете. Поне навремето всеки уважаван филантроп е трябвало да помисли за равенство и силно да вярва в него. Колко би бил скучен животът без такива увлечения? Самата Мерилин играе в крайно блудкави филми в ролята на глупава блондинка, поради което талантът й не изпъква. А тя можела да пее, да свири на пиано. В най-сериозната й роля - във филма "Ниагара" - тя е злодейка, прелъстителка. Но поради силния грим и блудкавото сравняване на природните й чудеса с причудливостта на водопада, не е за учудване, че на нея й допадало по-друг свят.



Гласувай:
1



1. germantiger - +
21.09.2018 19:55
Мерилин Монро - комунистка - размся ме :)

това ще да е нещо като Че Гевара - богат произход, досег до медицината и после убиец, трудно една висикоплатена курва и едновременно с това харизматична актриса като мерилин ще да е комунистка. Съмнявам се, че въобще е имала понятие от идеологии, но да не я подценявам.

Милър?! Един зачервен петел с много pr около него, простете ми категторичната позиция.

Признавам в случая с Кало, нейната вежда и Ривера съм лаик, съжалявам че са гонени от галерии, изтръпнах!

В същото време в червения лагер на изток вкл. България бяха убивани хпора с различни от левите червени убеждения и гоненията бяха пъти по-жестоки от тези на макартизма.

Още един левашки писател ако добре помня е и фантаста рей бредбъри, дано не греша.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: u4itel
Категория: Други
Прочетен: 506525
Постинги: 238
Коментари: 189
Гласове: 878
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031