Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2018 17:39 - ВСИЧКИ СМЕ СЪУЧАСТНИЦИ В ПРОДУЦИРАНЕТО НА МЕДИЙНИТЕ РЕАЛНОСТИ
Автор: ivanvarbanovtv Категория: Новини   
Прочетен: 1141 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 17.10.2018 13:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Иван Върбанов

Покрусен съм от факта, че националният тв ефир на България облъчваше българите през цялата неделна вечер с изключително разрушителна, деструктивна енергия, низки страсти, принизяване на ценности и публично екзекутиране на личности.

Часове ефирно време, в които бяха комуникирани грозното, долното, омърсяващото ...
Часове, през които от екраните струеше черен вампиризъм, налудничаво и разрушително обсебване, ескалиращо в пагубна агресивност, парад на бесовете ...

Матрични модели на поведение, които ни заобикалят в реалния живот, но умножени и транслирани през медията и телевизионните екрани, въздействието се умножава неимоверно, като зарежда с втрисаща ужасна вибрация аурата на гледащите и замърсява ефира в градове и села на страната ни.

Защо националните телевизии не отделят средства и време за формати, популяризиращи артисти и постиженията на изкуството, красотата, хармонията, естетиката?

Какво, превърнахме се в страната на скандалите, разправиите, пошлите дрязги, публичните унижения и тормоз, черните хроники? Използвам все думи, които илюстрират видяното от вчера във формата, който кара и вменява на нацията да бъде (не)волен воайор.

...Черна бездна ...

image

Даваме ли си сметка, че дефилирането и победното манифестиране в праймтайма на тези долни и низки страсти, може да зададе на подрастващите модел за подражание.

В очите и съзнанието ми видяното е толкова пагубно и вредно, че бих го сравнил със срама и греха да започнем да излъчваме на живо поведението и деянието на хора с патологични отклонения, дегенерати, насилници или рецидивисти. Ей така, заради рейтинга. Подобно на филмови сюжети на тази тема с игри на смъртта или утвърждаващи насладата от насилието.

Всичко това е посегателство - духовно, нравствено, морално, етично ... всякакво!

Блъскам си главата и не разбирам причината да искаме да показваме Светлата страна - на достойно, почтено, морално и етично поведение? Да произвеждаме високо художествени и стойностни продукции и не непременно по лиценз.

Не можем, изчерпани сме или просто трябва да захраним глада на тъмните сили?

Защо се прави - заради топ-класациите, заради шизофренично модифицираната ни и изродена ценностна система, която деградира от ден на ден ли?

Вибрацията, която създава резонанс и отключва последващи емоции и модели, зависи от честотата на която медиите й задават тя да затрепти.

Аз не искам това да е разрушението, омразата, дяволското обсебване, духовното падение и обладаването от тъмнината на душите ни.

Всички ние сме съучастници в продуцирането на медийни черни дупки или ярки огнени слънца.

И най-вече, когато безмълвно наблюдаваме отстрани съучастнически. 

Нека бъде Светлина!  

image




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ivanvarbanovtv
Категория: Новини
Прочетен: 2545209
Постинги: 969
Коментари: 364
Гласове: 677
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930