Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2009 00:18 - "Българските" историци срещу българския народ
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1581 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 12.01.2010 02:18


 "Българските" историци срещу българския народ
 

"Фалшификации и манипулации на българската история"

Преди няколко години един професор изнесе истината за престъпленията на историческата наука в България към българския народ. Статията шокира мнозина. Но казва ли всичко тя?

Скандалната статия в няколко части:

Фалшификации и манипулации на българската история

Проф. Крум Балтаджиев

Червени "учени" без научни трудове завладяват БАН

След 1923 г. Ататюрк създава Пантюркската доктрина

“Македонската нация” е създадена от сръбския шовинизъм



Какво премълчава професорът?

Много отдавна темата е гореща и много отдавна някой официален български учен трябваше да я повдигне. А не толкова късно, чак след като хората вече сами се научиха да не вярват на историците и вече не ги бръснат за сливи.

Информацията, която дава професора е ценна. Но тя и без него щеше да излезе на бял свят, нямаше как да не излeзе - заради дейността на много други хора, които от години водят борба на тоя фронт и разкриват нещата, които се пишат и в статията.

Какво е скрил професорът:

Няма нито дума за главното престъпление на историческата наука в България към българския народ:

- Че докато той се бореше за национално обединение, тя работеше срещу него, а нейния баща Васил Златарски обмисляше с учителя си Иречек плана за разкъсването и убийството на България.

Нито дума за това, което трябваше да научи българската публика:
За това, че Ньой дойде с картите на Васил Златарски на разкъсана България.
А, че може би Ньойския договор е щял да дойде и без тях, че те може би са само символична подробност (дали), това няма значение.

С картите на Златарски и неговите сътрудници, дипломатите на Гърция и Великите сили аргументираха разкъсването на България пред българската делегация и с тези карти се изгавриха над българския народ. Васил Златарски години работи, за да им ги даде в ръцете.

"За да преподава своите лъжовни схващания, че Тракия и Македония не са български земи, схващания, които се оказаха катастрофални за съдбата на българския народ при определяне границите на неговата държава в Neulli (Ньой), Златарски е получил от държавата заплата около седем милиона лева."

"Материали от съдебното дело на д-р Ганчо Ценов" друга връзка от форума

Оттук трябваше да започне всяка такава тема.

Васил Златарски е основателят и бащата на школата, която и днес е на власт в българската история.

Неговата школа и днес държи научните учреждения у нас.
Тези учреждения продължават да провеждат линията му - по същия начин вече цял век.
И досега не са се отказали от неговите постулати (митовете за тюрко-славянския произход на българския народ, за късното ни появяване в нашата земя, за нискокултурните "пра" българи номади, нихилизма и омаловажаването на всичко българско и т.н.)

Заради тази историческа наука българския народ и до днес търси прародината си някъде из Азия и никой не може да му я намери и цялата ни история е така объркана, че никой не може да ни я разплете.

Учебник след учебник си противоречат, а когато хора с по-нормално мислене се опитат да се доберат до миналото на собствения си народ, възпитаниците на академичната каста се нахвърлят върху тях с такава ревност, да не би някой да стигне до нещо и с такъв нихилизъм, който могат да стреснат и закоравял анархист.
 
Възпитаниците на тази наука не могат, а често и не искат да прикрият, че се чувстват като жреческа каста в историята и никой друг няма право сам да издирва миналото си, защото това е тяхна запазена територия.

За безкрайните гаври на които подложиха "пра" българите златарските шамани няма да стигнат томове.
Кой знае дали има друга страна, където паметниците на героите да са по-грозни от живите хора. Навсякъде те са величествени и внушават гордост.

Само ние като застанем срещу паметника на Крум Страшни, насреща ни гледа един натурален циганин, а от юбилейните марки на Българската държава - такива индивиди, каквито не бяхме видяли и във виетнамските общежития.

Не, този път не са грозни комунистически паметници - това е школата на Йосиф Иречек и Златарски и при всички режими резултатите от нея са все такива.
След 100 годишни експерименти и издевателства, българинът вече не знае какъв е, откъде е и закъде е.

"Няма диво племе по света, което да не е посочвано от тогова или оногова като прадядо на българите. Според Шафарик (дядото на К. Иречек) българите са уралски чуди или фини, които са живели покрай Уралските планини..." - пише още през 1937 г. д-р Г. Ценов.
Нататък продължава описанието на цялата грозна комедия, на която са резултат днешните ни учебници... Не е виц, но като етноним сред изброяваните ни "прадеди" от историците на Великите сили и гениите-основатели на българската история, наред с вотяки, удмури, ненци, угри, тохари, усуни фигурира и името ... "самоеди" - каквото и да означава това... (който не вярва да проследи връзката, но не пише, дали са ваксинирани).

Това е историята, как насила се превръща един народ в пълен нихилист.

Княжеско, царско, комунистическо, демократическо - без значение - тази каста антибългарски шамани е несменяема и непробиваема.
Опитите за "промяна на курса" през последните години от някои представители на Златарската школа са нищо без признанието за това, което ни причини науката им през това столетие.

Да сме чули някой техен представител да е излязъл и да се е извинил или да се е отрекъл от баща си - българоубиеца? Човекът, който допринесе за избиването в Тракия и Македония на повече българи, отколкото е избил и ослепил Василий ІІ.

Няма такова нещо. Няма и помен.

Как да има помирение на тая наука с българския народ, докато някой официален историк от същите учреждения, които е ръководел Златарски (и сътрудниците му) и които и днес се ръководят от неговата школа - не излезе и не се извини публично на народа си за дейността на техните бащи и основатели и за картите по които беше разпъната България?

Докато има в осакатена България улици с името на Ньойския българоубиец?

Статията претендира да извади истината, а премълчава Ньой. Ваденето на списък с виновници не решава нещата. Един човек, който иска да е на чисто, първо щеше да поднесе извинение от името на историческата наука, на която е представител, дори и да не е участвал в никакви фалшификации, дори и да се е борил за българската кауза - ако не за друго поне заради формалната си титла - за да има най-накрая един титулован, който се е извинил.

Естествено, не могат да се поставят под един знаменател всички български учени-историци, някои от тях са работили и продължават да работят за възстановяване на действителната картина на миналото ни.
Но все още нито един от тях не е имал смелостта да изнесе истината за Ньой и това е един камък, който винаги ще стои пред тях и няма да могат да го заобиколят.

Казва ли всичко статията?

Авторът прехвърля темата за вината на нашите историци - към пропагандите на други държави - и други измествания на темата.

И професорът намира верния отговор кой е виновен за всичко - пак комунизма, разбира се.

Нищо, че българомразката линия на историческата ни наука се води активно от Освобождението (откакто К. Йосиф Иречек се докопва до поста министър на просвещението), а в годините на по-късния социализъм Тодор Живков успя да се пребори за патриотично образование в България (макар и пак на базата на златарските догми), което възпита поколения в обич към Родината.

Професорът представя комунистическите функционери в историческата ни наука като някакво ново явления, сякаш не са продължители на школата Иречек-Златарски.

И за днешните грехове на историците, обвинява пак комунизма - като че ли имат разлика с първите функционери на златарските научни учреждения. Най-добрата мишена си остава комунизма - така е от 18 г. в България.

Доколко авторът е искрен?

Може професорът и да е искрен и да е написал шокиращата си, но вярна статията по съвест, а не по други съображения. За пръв път представител на официалната историческа наука така ясно казва истината.

За да се стигне до тая статия, явно в златарските учреждения вече си дават сметка, че ги чака обществено презрение и позор. И може би по-съобразителните опитват да се разделят на два лагера - на невинните и виновните.
http://bulgaria-dnes.hit.bg/baltadjiev.htm

 

Спароток каза:

 

Сърдечно Ви благодаря!

Наистина унищожаването на България се започна с Иречек и Злагарски.
Страшното е, че има млади хора искрено вярващи в туранският произход на дедите ни.
Извинение няма да получим за гаврите с историята ни и за последствията за това. Нашите академици имат доста богати съмишленици, даващи щедро средства за дезинформация, а и могат да усигурят най-скъпите адвокати в света.

Народното презрение към учените ни ще дойде, но няма да има възмездие за делата им...всъщност стига им проклятието на милиони българи!

 

 Демограф каза:
The Lethean stream ще е народното наказание за родомразците!



Тагове:   народ,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939721
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол