Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.01.2010 17:25 - " Българските историци срещу българския народ"
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 8425 Коментари: 9 Гласове:
8

Последна промяна: 07.03.2010 01:04


Настоящото е извадка от статията на проф. Крум Балтаджиев
" Българските историци срещу българския народ" публикувана в http://bulgaria-dnes.hit.bg/baltadjiev.htm
и с отделен постинг в този блог .
...............................................................................................
"........Най-оригинална и точна формулировка за произхода на древните българи дава д-р Тачо Танев, който ни определя като древен народ със собствена идентичност -

"Българите са един велик самостоен народ в историята на човечеството, и освен това, те са един от най-древните живи и до днес народи на земята, с богато собствено народно предание" (54).

Той ги свързва също така и с хуните (техния западен клон), с който нямат етнически различия.

Фалшифицирането на произхода и прародината на древните българи е последвано и от манипулации и изкривяване значението и етимологията на името "българин".

Могат да бъдат изброени над 50 версии за значението на българското народностно име и повечето от тях не са верни.

В това отношение най-злостно е определението на проф. В. Томашек, който "научно" обяснява името БЪЛГАРИ, че то означава "боклук" (от турското "буламач" - т.е. "сбирщина от мелези", "смес от много етноси"), с което име били наречени "останките от разбойническия боклук, побегнал и събрал се около бреговете на Азовското море след приключването на Великото преселение на народите" (54).

На В.Томашек пригласят и редица наши учени, начело с проф. Стефан Младенов, проф. Васил Златарски и акад. Димитър Ангелов, които свързват името "българин" с тюркския глаголен корен Ьи1д, което значи "размесвам", "меся".
В такъв смисъл названието "българин" се тълкувало като "смесен", "нееднороден" (т.е. "мелез").
Стефан Младенов дава интерпретация като "смесени скитници";
Павел Йосиф Шафарик* като - "крайненци" (т.е. хора, обитаващи покрайнините), а унгарския тюрколог 1/1. Немет тълкува името "българи" в смисъл на "метежници", "бунтовници" (2).

Повечето от тези интерпретации са неверни и клеветнически и петнят светлото българско име.

След като са залегнали обаче като постулати в българските учебници, подобни "научни теории" дават основание на българофобите и мизантропитеглобалисти да ни атакуват с човеконенавистни теории, целящи да предизвикат у съвременните българи някакъв комплекс за малоценност.

Плъзгайки се по тази логика, в редица чужди енциклопедии името "българин" се тълкува в подобен "вулгарен" смисъл, като му се придава значение на "варварин", "човек от простолюдието", "дивак-мелез" и дори "содомит"!?

Последното се използва във Франция във връзка с "бугрите" (богомили, катари, албигойци и др.) свързано с верските борби и догми.

В гръцка енциклопедия името "българин" е залегнало като - "мръсна дума, с която се обиждат запалянковците на някои футболни отбори 6 Солун"!...

Сърбо-македонистите използват същия претекст, за да ни наричат "бугари-татари" и т.н.

Наскоро във в."Дейли телеграф" една журналистка - Зенга Лонгмор* написа следното - "Българите са етническа смес от славяни, турци и гърци. Думата "болгар" значи смесица и може би за това те са по-толерантни към външни хора* (81).

На тази провокация българската общественост реагира остро и бяха отправени искания за екстрадирането на Зенга Лонгмор* от страната и обявяването й за "персона нон грата" в България, както и британския вестник "Дейли телеграф" да бъде осъден за обида на нацията (82)!

Подобна клеветническа кампания беше подета и от един псевдополитик с говорни дефекти и умствен лимит - Любен Дилов-син*, който в едно интервю за сп. "Мобиклуб" заяви следната "гениална" мисъл - "...Ние не сме нация. Нация има тогава, когато има съвкупност от различни народи, които се изживяват като нация.
Ние сме народ, който е съвкупност от представители на различни нации - турци, арменци, евреи, българи, гърци. Безспорно това в голяма степен се дължи на несвободата - т.е. на неизвоюваната от само себе си свобода..." (90)

Като отбележим в какъв порядък Любен Дилов* изброява "състава" на българския народ по значимост (с българите на четвърто място след турците, арменците и евреите), можем спокойно да заключим какъв еничарин е станал въпросният субект и да го попитаме дали въобще е българин и на чий господ се кланя!...

По-нататък ще обясним част от каква кампания срещу България са подобни изказвания и твърдения, почиващи на "обекттивната българска история"...

Истината за българското име е съхранена в старите хроники. В своите пътеписи за посещенията си във Волжка България, арабският пътешественик норм. Абу Хамид ал-Гарнати (1135 г.), пише, че в град Болгар (столицата на Волжка България) той прочел книгата "История на България" ("Булгар Тарихи"), на чиято първа страница се обяснявало значението на името "българин". То е следното - "БЪЛГАРИН" значи "МЪДЪР ЗНАЕЩ ЧОВЕК", "УЧЕН ЧОВЕК" (44)!
Това е точното значение на думата и всякакви други спекулации се неуместни и вредни.

В допълнение на горното, името произхожда от верния корен ПАЛК и БЪЛГ- (от "бАлкари" и "бЪлгари"), който корен като име на народ, означава "светлите", "силните", "сияйните", "синове на светлината" (т.е. носители на светлината и знанието).

Нека не забравяме и факта, че редица български племена кутригури, уногури, утигури и др. носят наставката "гури", а думата "гуро" на санскрит значи "Учител", "Висш духовен наставник"!...

фалшифицирането на понятийния апарат и терминологията е също голям проблем, защото това дава погрешна посока на всички по-късни интерпретации на българската история.

Най-големи спекулации са направени с въвеждането в нашата историография на фалшиви термини като "прабългари", "прото-българи", "хунобългари", "първобългари", "тюркобългари" и други такива, които е уместно да бъдат заменени с "древни българи" - термин възприет от специалистите на "Българска Орда 1938" като най-точен.

В хрониките и изворите българите никога не са наричани "прабългари" или с някои от горните епигони.

Освен българи, чуждите хронисти са ни определяли също като "скити", "мизи", "траки", "хуни", "уни", "пелазги", "бурджани", "готи", "булхи" (с вариант "буши") и др.

Освен това за идентификация на българите са използвани и племенните имена като - "оногури" (уногури), "утигури", "кутригури" ("кутии" или "гутии"), "котраги", "уногундури", "купи-булгар", "дучи-булгар", "огхондор-булгар" (българ), "българи-хайландури", "чдар-болкар" (чадър-булгар), "кучи-булгар", "орхон-булгар", "барсили" (варсаци, берчул, берзити), "хазари", "буртаси" и др.

Според авторката Фаина Гримберг, въвеждането на термина "прабългари" и подобните на него, е направено целенасочено, за да се разцепи българския суперетнос на множество други по изкуствен начин.

Така Дунавските българи се отделят от Кавказките и Волжките българи.

Тази схема се допълва от създаването на цяла серия изкуствени етноси като - "татари", "македонци", "мизийци", "тракийци", "шопи", "башкири", "помаци", "балкари", "чуваши", "каракачани", "власи", "южни славяни", "казаци", "гагаузи", "мишари", "хайна", "нукратлийци" ("сребърни българи"), "покръстени" (в Сибир), "тептяри", "българи-тамтайци", "родопчани", "славяноговорещи елинизирани траки", "астраханци", "осетинци", "чеченци" и др.
Всички те са български народностни групи, но внушението е, че са различни етноси!

В това отношение най-големи прегрешения има комунистът акад. Димитър Ангелов, който в капиталния си труд "Образуване на българската народност" (2) се опитва да ни внуши, че всъщност дунавските българи са някаква механична смес от над 100 етноса, и че всеки който е минал през Балканския полуостров си е хвърлял семето и за това сме станали "куче-марка" (т.е. нещо като "помияри")!

На тази провокация и фалшификация на българската история, достойно и аргументирано беше отговорено от покойния Димитър Съсълов (53), който обори всичките твърдения на академика и го заклейми за вечни временакато фалшификатор на българската история!

Към това мога само да добавя, че истинските помияри, които са газили по земята ни българска, най-често са си оставяли костите тука, а не семето и позорно са били ритани в задниците от българския ботуш!...

Във връзка с етническите инсинуации е много важна ролята на медицинската антропология.

След 1944 г. тази наука беше изцяло подчинена на комунистическата върхушка и всеки, който се опиташе да отстоява истината биваше изпращан или в затвора или му се отнемаше правото да упражнява професията си.

Дори такива корифеи като акад. Методи Попов биваха принуждавани да сътрудничат и да прокарват комунистическите теории в науката.

Неотдавна, един такъв "академик- историк" на въпроса ми как навремето (преди 1989 г.) се е пишела българската история ми отговори - "Пишехме каквото ни наредят отгоре"!...

Медицинската антропология е точна наука и за това фалшификаторите използваха различни прийоми за да променят данните при изследванията.

Измислиха например, че траките и славяните били погребвани предимно чрез трупоизгаряне и затова липсвал костен материал, което не е вярно.

Въведоха отречената методика на проф. Герасимов за възстановяване на черепа и главата (чертите на лицето), при която всеки череп може да се превърне в монголоид или в каквото си щете, с малко повече напластяване на пластелин на съответните места.

Между впрочем, през тоталитарния период са извършвани и истински проучвания, които показват, че делът на славяните в съвременния български народ е едва 12-15%.

Естествено тези изследвания са дълбоко засекретени (56). Тези факти са очевидни за всеки един професионалист.

Те обаче не попречиха на проф. д.м.н. Йордан Йорданов преди две години да обяви, че - "спорът славяни ли сме или прабългари е излишен" (79).
Въпросният професор отново ни пробутва теориите за "етническа пъстрота" и "получила се метисация, 6 която от антропологична гледна точка доминират белезите на европеидните антропологични типове" и преповтаря шаблоните останали от близкото ни минало.

Човекът просто не може да избяга от комунистическата си закваска.

Като ловък манипулатор проф. Йорданов се опитва да се скрие зад тежки научни термини, но така или иначе онова, което е писал в едни други времена е останало (6) - доклади от симпозиуми, конгреси, научни трудове и статии във в. "Работническо дело".

Той лесно може да бъде разобличен от всеки необременен специалист.

Друг е въпросът, че този фалшив професор продължава да оглавява "Института по антропология и морфология" към БАН/???!!!/ и да тероризира подчинените си с тоталитарен садизъм и липса на научен морал.
..."
Българомразците - Вън от Българската историческа наука!
Четете и разпространявайте истинската история на българите!
www.sparotok.blog.bg



Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   народа,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   подлост,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   терористи,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   бисеров,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,


Гласувай:
8



1. анонимен - Вива България!
09.01.2010 17:50
Браво приятел! Подкрепям те изцяло!
Доктор
цитирай
2. panazea - Pozdrav za teb!
09.01.2010 18:58
Na vremeto iskah da u4a istoriq , no maika mi kaza: za kakvo ti e , sega istoriqta q falshifizirat , a ti nqma da si syglasna.Az stanah ingener.Istoriqta si 4eta ot liubov i si izbiram avtori , koito sa nai-blizo do dushevnata mi naglasa.I pro4etoh vsi4ki knigi , koito bqha zabraneni , ili ne se pe4ataha ,po politi4eski pri4ini.Dokazatelstva ima , no ne vijdat bql svqt.
Mnogo dobre si go napisal.Li4i si 4e imash dylboki poznaniq .
Trqbva da se pishe za da se razsee soz muglata , obvila rodinata tolkova godini.
Radvam se 4e sega v internet moga da namerq za iordan Ivanov , bogomilski legendi , za Nikolai Rainov ,Kosta Zyrnushanov .Copirah i avtobiografiqta na Grigor Pyrli4ev , no malko hora se interesuvat.Toi zaradi imeto bylgarsko e bil v zandana.Kato Rakovski , Miladinovzi , Stanislav Dospevski.Vypreki slabiq interes az ste prodyljavam da publikuvam .Hvala na hora kato teb i sparotok.
Iskam da napisha i sa Ezop , koito e bil frigiez , t e Trakiez .Posle vsi4ki kopirat negovite basni.
цитирай
3. balkan1 - Аз също ...
28.09.2010 11:33
... съм на мнение че сме си БЪЛГАРИ от време оно и сме си тук от време ОНО -
в блога ми "От кога сме на Балканите?"
цитирай
4. анонимен - Щапаров Младши:
12.11.2010 16:21
Страхотна статия представяте, Демограф! Уважавам много отличните патриоти
като Вас и предлагам да покажем на всички наши съмишленици как се отстоява Българското,като ги призовем да почнат да пишат с главна буква "Б" всяка дума,която се отнася до Българи и до Българско. Аз от години го правя и,
повярвайте,чувствам как това въздейства благотворно на цялото ми мислене за Българите.Научих някои от близките си да пишат така и виждам как и тяхното мислене за Родината се променя към по-добро.Винаги изписвам с главна буква
думи като Българин,Българско и т.н.,без да променям начина на изписване на
подобните термини,отнасящи се до другите народи.Този подход позволява на пишещия да промени дори и подсъзнателно своето възприятие и мислене за Българите като за народ,естествено издигнат над останалите народи и призван
от Бога/все пак ние сме Богари,т.е.-Божиите Ари, Божиите хора, Синовете на Слънцето/ да бъде техен наставник и учител,без да допуска никакъв расизъм
или междуетническа омраза!
цитирай
5. shtaparov - Българи
17.11.2010 08:50
"Освен като Българи,чуждите хронисти са ни определяли също като Скити,Мизи,Траки,Хуни,Уни,Пеласги,Бурджани,Готи,Булхи/Бушки/ и др."

Тези имена са верни за древните Българи така,както днес ще е вярно,ако наречеш Българите "Шопи,Мърваци,Мияци,Помаци,Ахряни,Македонци,
Торбеши,Чернодрешковци,Белодрешковци,Каракачани,Капанци и др."
цитирай
6. анонимен - Стояндаскала
23.11.2010 05:21
Много ще ни е трудно да си върнем историята на "...народът, който преди теб е имал всичко, което е пожелавал...", но благодарение на хора, които наричам "Българи" това би могло и да се случи и то много скоро.
Имам въпрос: Как точно са имената на Коста Zyrnushanov, за да го открия в интернет?
цитирай
7. анонимен - СПОДЕЛЯМ МНЕНИЕТО НА АВТОРА
28.03.2011 16:18
ВЯРВАМ ,ЧЕ ЩЕ СЕ ИЗМЪКНЕМ
цитирай
8. анонимен - do demograf
21.08.2011 17:51
bravo demografe,drajte se zaedno sas sparotok,dzvera,geta i boris todorov i izoliraite razni letopisci,proskubani nemski tigri,gli6evci,i vsiakava podobna papla4 i 6te uspeete sas sigurnost da spasite BALGARSKATA ISTORIA.az li4no jiveia v ispania po prinuda no ne sam pusnal do sega za vsi4kite 10 godini avanta na nikoi,koito se e osmelil da kaje lo6a duma za rodinata mi.ma4kam gi kato valiak.BALGARINA e velik i vinagi 6te bade.pozdrav.
цитирай
9. анонимен - ot juli
20.10.2011 20:00
obi4am VI,badete zdravi ! i ne spiraite !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960662
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол