Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2010 03:13 - Как радио К2 ми развали съня.Тракийците траки ли са?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3283 Коментари: 3 Гласове:
2

Последна промяна: 29.11.2013 22:43


Защо радио К2 ми развали съня

На път за в къщи, слушах по радио К2 как проф. Валерия Фол се тюхка, че ако закрият Института /център ли../ по тракология към БАН, "..след време, поколенията няма да могат да различават траки от тракийци.."

- А трябва ли да се различават траките от тракийците, след като тракийците са траки? 

- Сигурно трябва да различават и мизи от мизийци, които също са траки.

- И естествено, трябва да различават българи от македонци, които пак са траки...
 

- Понеже това е нещо като нейна програмна декларация за бъдеща "реформирана" дейност, със сигурност, след като се снишат на бурята "Дянков", ще чуем и за разликата между българи и помаци, между българи и шопи, между трънски майстор и неврокопски дюлгерин...

Станах от сън за да изразя недоумението си от това, с каква лекота и финес, ние българите се самоочерняме, самобичуваме, самоотричаме, самораздробяваме, самоизяждаме и самозатриваме.

Гърците ни наричат и "самоеди", както знаете.

Напоследък, се ровя усърдно в наши и чужди исторически писания за българите и с жалост установявам, че:

- никой не е писал по-злостно за българите, освен самите българи;

- 80% от злостните чуждестранни писания срещу българите, се позовават на творения на български автори;

- няма чужди историци или просто писачи от други народи, който сами да раздробяват на части и да противопоставят собствения си народ;

- няма други историци по света, които да подаряват и историята на народа и държавата си, така меркантилно;

- няма чужди историци или писачи, които така злостно да оборват тези подкрепящи достойното минало на народите им;

- не срещам историци или писачи от други народи, които да приемат за истина и с аплаузи история писана от чужденци и с омраза към народността им;

- не намерих примери в историята на други народи, където историците им и интелектуалците им да са нанесли толкова много вреди на собствения си народ и държава.

Такива исторически самоеди не намерих другаде.

Имената на "самоедите" са в постинга "Списъкът на глупците" по-долу.

Аргументите защо - вижте и в www.sparotok.blog.bg

Може да ви е убягнало от вниманието, но в момента, в света се извършва мащабна преоценка на миналото.

Тази преоценка се налага от процесите на неизбежната интеграция, глобализация и от свободния обмен на, до скоро неизгодна или неудобна информация, но най-вече от появата на необорими доказателства за миналото, станали възможни благодарение на постиженията на обективната наука.

Тази преоценка тече в неподозирани от нас мащаби и се води с невероятна научно-политическа ярост.

Защото историята е политика от най-древни времена.

Историята в глобалния свят е геополитика.

Локална или глобална, политиката все още ползва един и същ инструментариум от хилядолетия - лъжа, коварство, манипулиране и насилие - физическо и духовно.

В този смисъл, историята е оръжие.

Който народ, още повече държава, се лиши от него или не умее да борави с това оръжие, е обречен на маргинализация и асимилация, а държавата на упадък и дезинтеграция.

Българското минало е оръжие в защита на правото ни да съществуваме достойно сред достойните.

Тракийското ни историческо наследство е нашето най-силно оръжие в тази безпощадна битка за миналото.

Езикът на траките, като говорим език на днешните българи е непреодолима преграда срещу манипулации и дезинформация.

Автохтонната теория за произхода ни утвърждава като собственици, от векове и за векове, на тази първоблагословена земя.

По-важно - обезоръжава геополитическите и локални претенции спрямо народа и земята ни, защото е истинна.

Лъжите в историята ни са като пробити стени на обсадена крепост.

През дупките нахлуват пълчища от крадци на история.

А крадците на миналото са крадци на души.

С коварната си фраза "..разлика между траки и тракийци..", Валерия Фол заяви отказ и показва неспособността на групичката около нея да твори истинска българска история. И пълната си готовност да продължи разпръскването на отровните изопачения на миналото ни.

Сигурно затова, българската действителност е така бездуховна.

Но все ще се намерят българи, които да затворят портите на крепостта преди пълчищата душеядци да са завладяли крепостта.

/в постинга си използвах част от мой коментар до един интелигентен младеж Манол Глишев/ Тагове:   BG,   траки,   Бойко Борисов,   Политика,   ДПС,   БСП,   новини,   ясла,   революция,   държава,   Blog,   между,   славяни,   Избори,   телевизия,   Кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   Свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   терористи,   протести,   история,   президент,   Измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   Партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Бисеров,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,


Гласувай:
2
01. bachym - "Третата" Българска държава е една от най-младите
20.01.2010 10:00
в Европа и не е нелогично, че Иречек обходи българските градове и села и разкри и събра огромно историческо и културно наследство.За залавянето на Левски се "знае" от завърналия се в България мисля че помак който е участвал в залавянето му.Това което Османската държава не е унищожила е било унищожено от гърци сърби румънци.После идват националните ни катастрофи и загуба на територии с покрусени и малтретирани българи.Докато бяхме в съветската зона те кръстосваха кокошка със стоножка камо ли една история ще им се опре.Сега който иска да знае научава.Мисля че не това е страшното.Не е толкова страшно че има Войнов-внуци и унуци които "почиват" на съмнителни дядови лаври.Страшно е че България не произвежда както е произвеждала преди 200 години.Бях в Ковачевица бях в Горни Върпища и на колко други места бях, за колко чух.
Сега само са изкупени от разни там...България трябва да произвежда стоки и услуги и сигурност иначе... света е голям ще загуби но няма да усети отсъствието ни.
цитирай
2. panazea - Майка ми е македонка , баща ми е торлак , мъжът ми е тракиец.
21.01.2010 12:14
Какви са ми децата?
Ами чисти българи! На който не му е ясно , ще му обясня. Това са области от България. И всички сме една кръв - меди , миди, серди, траки, мизи , гети,готи, беласци , македонци, илири, склавини , славяни, българи .
На времето питам единия ми дядо , какви сме . И той отговаря :Ние сме българи.
Питам другия си дядо . Отговаря: Ние сме българи.
Още тогава имаше някакви слухове и аз исках да съм сигурна.
А дядовците ми знаеха какви са , защото са се били във войните за България. И знаеха какво правят.
Двете ми баби , родени в различни краища , говореха един и същи диалект! Ха!
Оти ги ручахме жабетата ?
За майкопродавците и отцеругателите ще река:
Дами и господа, смятайте се каквито си искате , но не обърквайте повече хората. Те си имат корени и трудно се изтръгват тези корени. Даже е невъзможно. Затова откажете се да ни отродявате!
цитирай
3. анонимен - скит.ганди
10.02.2010 23:39
Не се впрягай на госпожа професорката.Тя,титлата, може би да и е наследствена.Едно си знае баба , едно си бае.По-лесно , е да си караме по инерция.Как да говорят истината ,като са зщитили титли с удобните за вримето си лъжи. Че и книги и учебници са писали , че и са им плащали за това!Точно от такива учени другари ,все още зависи по какви учебници учат децата ни !Това не е бомба със закъснител , бомбата бяхме ние . Взривъ го отнасят нашите деца!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 6027297
Постинги: 1599
Коментари: 8927
Гласове: 8632
Календар
«  Ноември, 2019  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Блогрол