Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2010 14:04 - Гърците ни наричат и "самоеди", както знаете.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 5442 Коментари: 8 Гласове:
1

Последна промяна: 14.02.2010 03:21


След като прочетох едни каламбури по адрес на българите, станах от сън за да изразя недоумението си от това, с каква лекота и финес, ние българите се самоочерняме, самобичуваме, самоотричаме, самораздробяваме, самоизяждаме и самозатриваме.

Напоследък, се ровя усърдно в наши и чужди писания за българите и с жалост установявам, че:
- никой не е писал по-злостно за българите, освен самите българи;
- 80% от злостните чуждестранни писания срещу българите, се позовават на творения на български автори;
- няма чужди историци или просто писачи от други народи, които сами да раздробяват на части и да противопоставят собствения си народ;
- няма чужди историци или писачи, които така злостно да оборват тези подкрепящи достойното минало на народите им;
- не срещам историци или писачи от други народи, които да приемат за истина и с аплаузи история писана от чужденци и с омраза към народността им;
- не намерих примери в историята на други народи, където историците им и интелектуалците им да са нанесли толкова много вреди на собствения си народ и държава;

- не намерих и други държавници, освен българските, които така лекомислено да подценяват миналото на народа си и така щедро да лишават държавата си от аргументите на историята.

Гърците ни наричат и "самоеди", както знаете.

Защото сами сме се посочили, и за жалост се държим, като такива.

Може някому да е убягнало от вниманието, но в момента, в света се извършва мащабна преоценка на миналото. Тази преоценка се налага от процесите на неизбежна интеграция, глобализация и от свободния обмен на, до скоро неизгодна за някои, информация, но най-вече от появата на необорими доказателства за миналото, станали възможни благодарение на постиженията на обективната наука.
Тази преоценка тече в неподозирани от много хора мащаби и се води с невероятна научно-политическа ярост.
Защото историята е политика от най-древни времена.
Историята в глобалния свят е геополитика. Локална или глобална, политиката все още ползва един и същ инструментариум от хилядолетия - лъжа, коварство, манипулиране и насилие - физическо и духовно.
В този смисъл, историята е оръжие.
Който народ, още повече държава, се лиши от него или не умее да борави с това оръжие, е обречен на маргинализация и асимилация, а държавата на упадък и дезинтеграция.
Българското минало е оръжие в защита на правото ни да съществуваме достойно сред достойните. Тракийското ни историческо наследство е нашето най-силно оръжие в тази безпощадна битка за миналото.
Езикът на траките, като говорим език на днешните българи е непреодолима преграда срещу манипулации и дезинформация.
Автохтонната теория за произхода ни утвърждава на територията ни от и за векове на тази земя. От полудиви скитници, както ни описват български и чужди историци българомрази, автохтонната теория ни поставя на мястото ни такива каквито сме били - съдатели на цивилизации  и култури.
По-важно - обезоръжава геополитическите и локални претенции спрямо народа и земята ни, защото е истина.
И още по-важно - дава на изстрадалият ни народ дължимото самочувствие и увереност.

Лъжите в историята ни са като пробити стени на обсадена крепост.
През дупките нахлуват пълчища от крадци на история.

Откраднат ли миналото ти – оставаш без бъдеще.
Вижте миналото ни в постингите на www.sparotok.blog.bg и решете сами, дали да се оставяме да ни го крадат.

Народът ни е заслужил да чуе най-после, гордата истина за себе си.


Тагове:   НИ,


Гласувай:
1



1. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
10.02.2010 15:07
Нда...една от истините, които обаче някои твърдо забравят е, че в нашата кръв почти няма тракийски гени. който не вярва да почете малко книжки, сега не ми се дават подробни отговори.

"- не срещам историци или писачи от други народи, които да приемат за истина и с аплаузи история писана от чужденци и с омраза към народността им;"
Ако също така се опиташ да почетеш, ще узнаеш, че почти няма писмени източници засягащи българската история и написани от българи. Просто през вековете почти всичко е унищожено и нашата история се гради на хрониките на чужди историци.
Четене му е майката, ша знаеш. Писането чак после.
цитирай
2. анонимен - БРАВО
10.02.2010 18:53
БРАВО НА САМОТНИЯ ВОИН...НАЙ-СЕТНЕ ЕДИН ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН ОТГОВОР ОТ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!!!И ПАК ЕДНО ГОЛЯМО БРАВО!!!
цитирай
3. demograph - SAMOTNIQT_VOIN
11.02.2010 08:35
Самотни войне,
С теб двамата ставаме македонска чета со войвода и знаменосец. Липсва ни само предателот.
Сега сериозно.
Не вярвам да мислите, че някъде съм видял да се мотае един ген с табелка на която да пише - "Аз съм тракийски ген". Както и "Аз съм славянски.."
Просто чета генетика, наплогрупи и т.н. Македонци, гърци, американци и т.н. са си направили труда да поръчват и публикуват изследвания, че и карти на появата и разпространението на генетичните групи и маркери по време..
Опирам се на представителните от тях - с повечко изследвани хора. Намират се лесно.
Между другото, скоро намерих в библиотеката на дядо ми "Генетика" на български, издание 1956г.
Да не би да сте чели подобни книжки?
цитирай
4. demograph - анонимен - БРАВО
11.02.2010 08:41
Под истински българин, по традиция се разбира какво?..
Българските писания, след като са унищожавани и укривани древните ни източници, е естествено да се позовават на чуждите писания.
Въпросът е как се чете евангелието/източниците/. Както дяволът или като българин..
И двете са еднакво спорни.
Може би като себеуважаващ се българин.
цитирай
5. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
11.02.2010 18:01
Не, между другото в някои отношения си прав. Просто аз реагирах малко остро. Но все пак заставам зад думите си.

Евала ти правя- ти си първият с когото споря по дадена тема, ойто ми изкарва и лично ми праща източниците с информацията.

А между другото, относно гените ни...не че нещо, ама половин Европа се е изредила оттук и ни е ебала, така че при нас е такава смесица...Живея от години в чужбина, но досега не ми се е случило да видя такова разнообразие във външен вид сред друга нация, както сред българите.

Demograf в интерес на истината специализирани книги по генетика не съм чел, просто от любопитство съм проучвал по- подробно историята.
цитирай
6. анонимен - KAN SANDILH до SAMOTNIQT_VOIN
07.03.2010 01:48
Относно твърденията ти:1.Изреждането на половин Европа тук и получената смесица. 2.Еднообразието във външния вид сред другите нации.По т.1 , ще ти кажа , че това което твърдиш е един мит койт за съжаление се върти в главите на повечето българи и които българи си предават от един на друг този мит с подсъзнателно сладострастен нихилизъм и етносен мазохизъм.Без да влизам в подробности, само ще ти кажа , че на територията на Европа са разпространени 12 вида гени които определят така наречените хаплогрупи.При повече от 50 държави, отговори си сам има ли генетично чиста нация в Еропа.Ако такава аритметика те затруднява ще ти кажа, че само в Исландия и Финландия имат по-малък брой гени от България .Всички останали европейски страни са по-голяма "смесица"-както се изразяваш.И ако не си чел съвременните генетични изследвания то се предполага , че поне си ходил на училище и би следвало да знаеш от историята каква етническа вихрушка е въртяла цяла Европа.Що се касае до еднообразието на физиономиите които си гледал в чужбина, ще ти кажа , че зле си гледал, трябвало е да изчистиш съзнанието си от наслоените ти социални нагласи и да не уеднаквяваш горките западняци.И един съвет-преди да пишеш, чети и най-вече мисли, за да не заблугдаваш такива като теб.
цитирай
7. demograph - анонимен - KAN SANDILH до SAMOTNIQT_VOIN e прав самотний войне
09.03.2010 23:37
Прочети Ганчо Ценов.И не бъркай циганите и турците с българския етнос. Никой не се е изредил на българките. Това е било морален и религиозен позор. Не е имало такова нещо. Те са убивали децата заченати в грях..Не ме карай да пиша такива неща. Бъди спокоен и горд. Не сме такива лайна каквито ни изкарват някои българомрази. Не бъркай фолк певиците/99% циганки/ с Българките!
цитирай
8. анонимен - Гърците...
11.04.2010 16:13
Поредната глупост, която се самоосмелява да се нарича статия. И кои са тракийските думи в българския език. Нито една в статията. Да изреда поред обаче славянските - каквито сме 100 % езиково и близо 100 % генетично: След като прочетох едни . по . на . станах от сън за да изразя недоумението си от това, с каква лекота и . ние . се самоочерняме, самобичуваме, самоотричаме, самораздробяваме, самоизяждаме и самозатриваме.

Напоследък, се ровя усърдно в наши и чужди писания за българите и с жалост установявам, че:
- никой не е писал по-злостно за .освен самите.
- 80. от злостните чуждестранни писания срещу ., се позовават на творения на . автори;
- няма чужди . или просто писачи от други народи, които сами да раздробяват на части и да противопоставят собствения си народ;
- няма чужди . или писачи, които така злостно да оборват тези подкрепящи достойното минало на народите им;
- не срещам. или писачи от други народи, които да приемат за истина и с . . писана от чужденци и с омраза към народността им;
- не намерих примери в историята на други народи, където . им и . им да са нанесли толкова много вреди на собствения си народ и държава;

- не намерих и други държавници, освен . които така лекомислено да подценяват миналото на народа си и така щедро да лишават държавата си от . на .
Гърците ни наричат и "самоеди", както знаете.

Защото сами сме се посочили, и за жалост се държим, като такива.

Е, след като над 90 % от думите в текста са славянски и разбираеми за всеки славянин от лужичките сърби до Берлин та чака до Владивосток? Като си трак, знаеш, че ти трака нещо празно в тракащата ти глава! Не ме питай в коя.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961573
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол