Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2010 21:34 - Ей, братлета и физически ни затриват вече - избрани коментари
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 7649 Коментари: 11 Гласове:
5

Последна промяна: 14.03.2010 01:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Коментар от анонимен -
Да дискутираме

Демограф,

Това което е за отбелязване е, че в продължение на повече от хиляда години българският народ е имал способността да асимилира почти всички народи, с които е живял.
Примери колкото щеш - завареното антично население, аварите, узите, куманите, печенегите и всякакви други за които се сетиш. В днешно време тази способност е изчезнала.
Сега масово всякакви групи не желаят да се идентифицират с българския етнос, а напротив цепят се - помаци, "македонци", каракчани и всякакви други.
Част от циганите се българеят, което за ужас на много българи е факт, но по голямата част се турчеят, което показва, че държавата не си върши работата.
При това тук става въпрос за християни, които са по лесни за асимилиране.

Политиката на гърците е за пример - през 1985 те са 9 мил, а сега са почти 11мил. те приеха много "понтийски гърци", които всъщност са украинци и руснаци, но го направиха С ЯСНОТО СЪЗНАНИЕ че след поколение или две тези хора вече ще са гърци. това е имперския тип политика. 

А вижте какво става у нас. на всякъде срещам адско невежество - масово бесарабските българи биват наричани руснаци, което е крайно обидно за тях. и т. н. Българската държава трябва да има инструменти за политика на приобщаване, която естествено да е доброволна.

Времето на насилието премина, но чрез подходяща политика това може да стане. Естествено тя е възможна най вече за християните, защото исляма е много силен възпиращ фактор.
Разсъждения мога да ти правя до утре но за съжаление не съм отговорен фактор и от мен не зависи нищо.
А мощния демографски резерв от Бесарабия и други страни защо не се използва? Само дават паспорти и нищо друго.

Ами то трябва специална политика за благоустрояване. Вместо това тръгнали на циганите да правят къщи, които след 2год. ще приличат на кочини.
Германия за последните 20г. е привлякла над 3мил. немци от поволжието и им е дала условия за нормален живот, а тук?"- А тук от българите правят цигани..
/коментарът е мой/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
17. divna8 - demograph, а може би точно в това се състои далновидността на политиката?! 
  Умишлено предизвикват този демографски срив, защото се манипулира отвън -
от заинтересовани сили, които целят преструктуриране на географските граници.

От години тайни емисари или подставени българи изкупуват нашата земя - в един момент ще се окаже, че живеем под наем в Родината си!

Как мислиш - и на каква цена управляващите си позволяват луксозни имоти и привилегии в чужбина?! Защото залагат нещо българско, което управляват, но не е тяхна собственост...
Така залагат и народа - и им е все едно какво се случва - важно е да оцеляват те като единици - независимо дали става въпрос за президенти, министри и т.н.

Грозно, тъжно, но е истина - от началото на т.н. "демокрация" до днес се изпълнява един пъклен план за заличаването на българщината - всяко едно правителство го доказва.
На нас винаги това ни е било слаба страна - продажни управници!!!

Нито едно правителство не предложи програма за поощряване на раждаемостта, за подпомагане на младите семейства. Как тогава да раждат и отглеждат деца, ако няма кой да им помага? А когато българин отиде за социална помощ, служителките го хулят, че не бил ром!!!

И аз не съм расистка, но е вече време да създадем общност за защита на българските интереси!!! Крайно време е!!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 lambo - Действителноста е още по-черна 

На всяко родено българче, което ще емигрира, в момента се раждат 4 циганчета.
Които не само че не емигрират, но след 11 години почват да произвеждат следващото поколение. Случаят Кортеза. До 2050 г. циганите ще приключат с нас.

Причината за този демографски бум е, че циганите живеят от Майчинствата, Детските и Помощите. Колкото повече деца - толкова повече пари !
В момента власта дава 2/3 от помощите, и 85 % от детските на циганите.

Изхода е само един - Майчинства и Детски, само след завършен поне 8-ми клас. След което да се въведе т.н. Семейно Подоходно Облагане. Само тези родители, които имат образование и плащат данъци, ще получават пари за раждаемост.

Но това няма да допуснат анти-белите расисти - Доган, Първанов, Борисов, Сидер, Иван Костов, Дянков и т.н. Всички горепосочени са от цигански произход.

http://lambo.blog.bg/politika/2010/02/22/tehnologiia-na-zloto-diskriminaciite-i-privilegiite-v-bg.498109
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
анонимен написа:
- Да излезем на улицата и да се защитим от автогеноцида над българите!
Дори е по-страшно - чакат ни ужасни времена !!!
За съжаление, не виждам изход-няма държавна политика за излизане от демографската криза, а колкото и да призоваваме младите българки да раждат, само с лозунги не става.
Иска се държавата да измисли начини да им осигури поне малко по-човешки условия за отглеждане на деца, но това не става с абсурдните детски доавки, нито с мизерните заплати в Бг
Трябва всички да се сепнем от случващото се и като другите народи  Да излезем на улицата и да накараме управляващите да спрат да мислят само как да крадат, а да прояват държавническо и национално отговорно поведение !! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
анонимен - да дискутираме 

В  Молдова, по официални данни има 85 000 българи, без да се брОят тези от Кишинев, които са да речем 15 000. Значи общо 100 000. Втази сметка обаче не влизат българите, които наеляват Приднестровието, които също са няколко десетки хиляди. Аз познавам 2 от тях.

В Украйна, по официални данни има 220 000 и тук не се броят смесените бракове. Доколкото знам, децата на смесените бракове се записват украинци, но не съм сигурен. При всички случаи са поне 300 000, а може да стигат и до 500 000.
Общият брой от двете страни и приднестровието варира между 400 и 700 000.

Това са истински българи, които се мислят за българи и доколкото знам искат да дойдат тук да живеят. Особено тези от Молдова, където е голяма мизерия. При това, до колкото ми е известно, при тях раждаемостта е доста по висока по простата причина, че са селяни и имат земя за обработване, която изисква работна ръка. Знам за семейства с по 5 деца и т.н.

Оставането на тези хора в Украйна и Молдова, освен че ги обрича на мизерия, но и води до постепенното им обезбългаряване, тъй като младите търсят работа в Одеса и Киев, вместо в София, Варна, Пловдив.

При всички положения държавата трябва постепенно да си ги прибере и да се погрижи за тях. ако трябва да ги квалифицира, да им дава работа с предимство и т.нат.
Приказките за криза ми омръзнаха. то 20г. все кризи и преходи. ами че то няма млади хора да работят и да движат икономиката. в БГедин работеш храни един пенсионер, което е ненормално. Станишев преди година искаше да внася китайци и виетнамци да бачкат, а не българи. ..Представяте ли си?
Има криза, но дават огромни суми за Афганистан и за всякакви помощи за мързелите. Част от тези пари могат да послужат за фонд за подпомагане на тези българи.
Не съм правил изчисления (това не ми е в компетенцията), но спокойно могат да се привличат по 30 000 годишно, които да компенсират бягството на млади българи в чужбина.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Аз съм привърженик на по-масово привличане. За хората от Украйна  и Молдова пари не са нужни. Дава им се земя и толкоз. Ама нали трябва да откраднем земята, ако ще и да пустее..Пусти му прости български продажни управници!/демограф/
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 



Гласувай:
6



1. gothic - Хе. . . . нали земята трябва да се р...
14.03.2010 03:22
Хе....нали земята трябва да се регулира и да се залее с бетонни боклуци! Откъде земя за бесарабските българи? Мамка ви, продажни политици!!!!
цитирай
2. miaa - Добро утро, Demograph!
14.03.2010 06:40
Стига сме плакали! Докато ги има такива, като Масларова , нещата няма да са благоприятни.Стабилна, социална политика е нужна , която да се грижи за поданниците си..Как да раждат майките, като нямат правова и социална защита, със смешни детски надбавки на месец и още по-смешни превилегии..Не дай се боже да се разведеш,ако си жена, си на улицата. Няма кой да я защити, затова че е родила и отгледала децата си? !Корупция в съдебната система..
Надявам се, искрено се надявам с новото правителство нещата да се оправят!
цитирай
3. анонимен - spi naroda
14.03.2010 12:36
каква държава бе момче...какви политици? няма държава вече...една шепа държавен апарат от ч иновници наричащи себе си държава...и стоящи на държавната ясла ...та те мислят за оцеляването си поне с 4 години напред...и ще успеят разбира се...всичко се повтаря през годините..идват ,минава им времето и на следващите избори пак се натискат и пробват да влязат в парламента...никой не го интересува за народа...никойййй...майната им на политиците...ще започнем вече да се самоизяждаме...до там ни докараха а и още по зле ще става...
цитирай
4. анонимен - Безхаберие
14.03.2010 13:10
Напомням и за една друга сметка,за 270000 двойки/по-памет,това бяха двойките,който имаха проблеми със забременяването/.Води се открита борба за нашето асимилиране,изобщо не е на дневен ред ние да се възпроизвеждаме.
Нали се сещате кои двойки имат подобни проблеми,само бъргарските...циганката го изплюва и бяга да зачева ново.За 20 години,представете си тези хиляди семейства.......ако бяха помогнали да имат поне половината от тях деца...............вече щеше да имаме израстнало,грамотно,българско поколение,готово и то да създаде семейство!!!Тъжно ми е,но ще изчезнем,това е истината.На българките на им пречи да се женят за турци,цигани и какви ли не,но децата от тези бракове няма да са българи и християни!!!
цитирай
5. анонимен - Колко прости и необразовани хора ...
14.03.2010 14:22
Колко прости и необразовани хора има по тази земя Боже !!! Ако не знаеш да ти кажа специално за каракачаните , че са с ДОКАЗАН елински произход и (след 1805)са идвали в България през лятото и са си отивали в Гърция през зимата , заради овцете си . Когато идват комунистите една част от каракачаните остава тук (около20 хил ) , защото затварят границите !! По-голямата част от тях (около 300 хил.) си остават в Гърция . Така че когато пишеш за другите етноси не намесвай точно тези , които нямат нищо , ама нищо общо с българската кръв , а именно каракачаните !!!
цитирай
6. анонимен - Богопомазан коментар
14.03.2010 16:04
Смукай ми хуя, тиквоч! :-D
цитирай
7. анонимен - да дискутираме
14.03.2010 19:14
анонимен написа:
Колко прости и необразовани хора има по тази земя Боже !!! Ако не знаеш да ти кажа специално за каракачаните , че са с ДОКАЗАН елински произход и (след 1805)са идвали в България през лятото и са си отивали в Гърция през зимата , заради овцете си . Когато идват комунистите една част от каракачаните остава тук (около20 хил ) , защото затварят границите !! По-голямата част от тях (около 300 хил.) си остават в Гърция . Така че когато пишеш за другите етноси не намесвай точно тези , които нямат нищо , ама нищо общо с българската кръв , а именно каракачаните !!!


колкото гагаузите са доказани турци, толкова и каракачаните са доказани гърци.
цитирай
8. анонимен - Бъркаш, за гагаузите не мога да с...
14.03.2010 22:17
Бъркаш , за гагаузите не мога да споря , но за каракачаните е е факт , че идват от планинските села около град Янина и самите гърци казват , че каракачаните са с по-чиста кръв дори и от тяхната ! Мога да ти разкажа и защо напускат селата си и започват номадски начин на живот , но това е съвсем друга тема . Ако искаш това че най-големите гръцки революционери са каракачани е едно от доказателствата , че те са гърци ! Потърси някъде Качандонис (той е нешо като гръцкия Левски ) или Караискакис и т.н.
цитирай
9. анонимен - да дискутираме
14.03.2010 22:36
анонимен написа:
Бъркаш , за гагаузите не мога да споря , но за каракачаните е е факт , че идват от планинските села около град Янина и самите гърци казват , че каракачаните са с по-чиста кръв дори и от тяхната ! Мога да ти разкажа и защо напускат селата си и започват номадски начин на живот , но това е съвсем друга тема . Ако искаш това че най-големите гръцки революционери са каракачани е едно от доказателствата , че те са гърци ! Потърси някъде Качандонис (той е нешо като гръцкия Левски ) или Караискакис и т.н.


вероятно каракачаните са били специална категория хора, нещо като власите преди това. през средновековието власите са пастири, както и каракачаните по късно. това че каракачаните говорят гръцки няма никакво значение.
цитирай
10. анонимен - да дискутираме
14.03.2010 22:39
пък и нали се сещаш, че гърците се изселват от българия още през началото на 20век. ако каракачаните бяха гърци щяха да си отидат в гърция. това че след 1989 почнаха да ламтят за гръцки паспорти е съвсем друго нещо. естествено това беше супер за гърците, които веднага ги обявиха за гърци, както и си измислиха помашка нация в гръцките родопи. та даже и гръко-помашки речник издадоха.
цитирай
11. demograph - Това е и моя голяма болка
14.03.2010 23:38
анонимен написа:
Напомням и за една друга сметка,за 270000 двойки/по-памет,това бяха двойките,който имаха проблеми със забременяването/.Води се открита борба за нашето асимилиране,изобщо не е на дневен ред ние да се възпроизвеждаме.
Нали се сещате кои двойки имат подобни проблеми,само бъргарските...циганката го изплюва и бяга да зачева ново.За 20 години,представете си тези хиляди семейства.......ако бяха помогнали да имат поне половината от тях деца...............вече щеше да имаме израстнало,грамотно,българско поколение,готово и то да създаде семейство!!!Тъжно ми е,но ще изчезнем,това е истината.На българките на им пречи да се женят за турци,цигани и какви ли не,но децата от тези бракове няма да са българи и християни!!!

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
не бива да оставяме нещата така!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961372
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол