Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2010 14:19 - И кой днес отново вика срещу започването на реформите?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3846 Коментари: 8 Гласове:
3



КОЙ СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ? ИЛИ....ХАЙДЕ СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ!
/Копи-пейст от блога на Галина/

Автор:
galinabg

www.galinabg.blog.bg


Нещo се случва в България. Усещате ли? 
   Нещо в държавата ври.     Нещо май започва и да кипи.    Някой се опитва да повдига капака, но....огънят под    казана се засилва.    Сякаш вместо вода някой налива бензин.
КОЙ СИ ИГРАЕ С ОГЪНЯ?
Името на огъня в България днес е КРИЗА. Започнал от палавите искрички, дохвръкващи от Американските пещи, които през лятото на 2008-ма година поглъщаха една след друга финансови институции. След това подпалили чергата на западно-европейските им филиали. Сетне допълзяли до основите на световните икономики. Сещате ли се, че това беше преди година и половина, дори почти две?
Не един и двама български икономисти / в интерес на фактите, не мога да не спомена проф. Димитър Иванов от Лондон, който дори преди да пламнат американските искрички-през март, 2008-ма, пръв би камбаната, че се задава страшна криза; проф. Гарабед Минасян; Иван Костов; Димитър Бъчваров, проф. Кръстьо Петков - все хора, с които лично съм разговаряла и съм ги канила в телевизионни участия по темата, пък и не само те/ още тогава предупреждаваха остро, че ако правителството на Сергей Станишев не приеме час по-скоро антикризисна програма България ще бъде пометена от задаващото се Цунами, наречено Световна финансова и икономическа криза!
Тогава в България управляващите от Тройната коалиция си бяха накупили, такова чувство имам сега, дузини пакетчета с бенгалски огън и разпределяйки алчно още неопечената баница от предстоящите избори се забавляваха в компанията на искрящите пръчки.
image

Всеки, който се опитваше да ги предупреди, че ситуацията се влошава с часове беше обявяван за луд, ненормален, несериозен. Народът, който сега започва да вие на умряло беше буквално будалкан да не се връзва на "страшните прогози", определение, което титаните от предишното управление подигравателно слагаха в кавички.
И така, вместо мерки на време, те отвързаха кесиите и раздаваха като за последно - това вече е факт! - милиони, десетки и стотици, на обръчите от фирми и на спонсорите си, с една едничка цел - да докопат властта отново!
Сега си мисля - или са били тотално обезумели или са били категорично неграмотни.
Не ги оправдава обаче нито едното, нито другото. На тази тема ще се върна след малко.

image
снимка:http://www.24chasa.bg/Images/Cache/Image_172903_6.jpg

Като слушам и гледам спектакълът, който ни изнасят политици, президент, правителство, синдикати и финансови анализатори през последните седмици, най-вече на сцената на медиите, се чувствам като в театър на абсурда. Честно.
Преди 8 месеца, с невиждано през последните години мнозинство, българите посочиха кой да поеме управлението на България. Партия ГЕРБ. И по силата на безапелационния вот министър-председателят се казва Бойко Борисов. Човекът, тук нарочно не казвам политикът, който през последните 8-9 години като бетониран държи първото място в класациите по одобрение. Може би извън всякаква логика, но факт е, че Бойко не допусна дори един политик пред себе си.
ЗАЩО ПРИПОМНЯМ НЕЩО, КОЕТО СЕ ЗНАЕ ПРЕКРАСНО ОТ ВСИЧКИ?

image

Ами точно защото победата на ГЕРБ, и нека никой да не го забравя, най-вече "неговите" хора, е победата на Бойко Борисов. Хубаво е да не го забравя и той. Даже най-важното е!
Сега погледите на всички, които гласуваха за ГЕРБ, а и не само техните, са вперени в Бойко. 
Очакват решенията му. Очакват действията му.
Очакват в образа на смелия главен секретар на МВР и намахан столичен кмет да видят лицето на Спасителя.На народа. 

Още повече, че, както и самият премиер ни каза преди дни, положението е като по време на война! Когато има война има водачи! Има командири! Има генерали.
Е, по ирония на съдбата точно България, точно по време на кризата - война се ръководи от Генерал! Истински.
image

Да, вярно е, че генерал без армия няма. И Бойко си има своята, при това подбрана лично от него. Има си и т.нар. съюзническа армия, в лицето на Синята коалиция. На моменти имам чувството, че "чуждите" войници се държат по-вярно и по-отговорно от собствените му, но нека не придиряме сега за това. Мисълта ми е, че Бойко не е сам. И че армията и опората зад него са стабилни. Засега.
От него се иска само едно. Да бъде смел.  Да посочи ясно врага и да поведе борбата.
И преди да е "отсякъл" поне няколко глави да не сключва примирие!
А това трябва да са главите на виновниците за дереджето, до което е доведена страната ни!

Само така ще стане ясно: Защо Премиерът ни праща полицаите да си търсят парите на Цанков камък. Защо Белене е като дюните на морето със закопани милиарди, прекарани през сметките на избрани и помазани фирми. Защо финансовият министър Симеон Дянков няма друг изход освен да реже като "живо месо" от парите на най-бедните.
Защо час по-скоро трябва да се закрият превърнатите в черни дупки провинциални болници, генериращи корупция и безпощадно източване на милиарди от здравната каса. Впрочем, фалшивите клинични пътеки се оказват специалитет и на много софийски болници. Пример за това ми разказа мой колега-оператор само от преди дни с негови близки хора. Значи реформата в здравеопазването трябва да е неизбежна!
Защо издръжката на селски училища е двойна загуба за всички, плащаи данъците си на тази държава. Хем финансови разходи, хем НУЛА образование. Нима е възможно да учиш нормално в т.нар. слети паралелки със сбирщайн от ученици от различни класове, само и само да запълваш измислени нормативи, без грам качество?
ИЗХОДЪТ ОТ КРИЗАТА ЗА БОЙКО БОРИСОВ СЕ НАРИЧА - СТАРТ НА ВСИЧКИ РЕФОРМИ!  СЕГА И ВЕДНАГА. ВЕДНЪЖ и ЗАВИНАГИ.

ИНАЧЕ ОЩЕ НАЙ-МАЛКО 20 ГОДИНИ ЩЕ СЕ ВЛАЧИМ ПО КОРЕМ И ЩЕ ПУСТОСВАМЕ МИЗЕРНОТО СИ СЪЩЕСТВУВАНЕ В ТОЗИ ЖИВОТ!
ЗАЩОТО ОСВЕН НАС ПО КОРЕМ ЩЕ ПЪЛЗЯТ И ЩЕ СЕ МЪКНАТ И ДЕЦАТА НИ. СИГУРНО И ТЕХНИТЕ.
ЗАЩОТО ЖАЛКОТО НИ ПРЕБИВАВАНЕ ПРИ ТАКИВА УСЛОВИЯ ЩЕ БЪДЕ ТОТАЛНИЯТ СРИВ И ОБЕЗЛИЧАВАНЕТО НИ КАТО НАЦИЯ.
ЗАЩОТО МИЗЕРИЯТА, ЗЛОБАТА И БЕЗСМИСЛИЕТО НА ЕДИН ТАКЪВ НЕЩАСТЕН ЖИВОТ ЩЕ УБИЯТ БЕЗВЪЗВРАТНО И МАЛКОТО ОСТАНАЛА НИ ДУХОВНОСТ.

image
снимка: http://www.dnevnik.bg/shimg/zx450y250_488977.jpg

Да, реформите в условия на криза са възможно най-тежкият жребий за един министър-председател. Пък бил той и генерал.
Но този генерал има шанса да усеща и да има реалната подкрепа на един друг политик, изтеглил преди 13 години "късата" клечка, но успял да изведе България от друго чудовищно блато.

Говоря за бившия министър-председател и лидер на ДСБ Иван Костов.
Държавникът, който и днес продължава да плаща цената на хулите и неблагодарността, разбира се генерирани и манипулирани чрез ченгеджийските медии, прислужници на олигарси и на комунистическо-капиталистическите родови кланове.

И кой днес отново вика срещу започването на реформите? Питам - чувате ли кой вика най-силно срещу и най-малкия намек за реформа?!

image

По-горе, говорейки за Станишевия кабинет, ви обещах, че ще се върна обратно на него.

Не за друго, а защото сега е моментът управляващото мнозинство да им покаже мястото на подсъдимата скамейка. И на всички, които преди две години си палеха от искрите на далечната криза бенгалския огън и прахосваха изкуствено създавания от тях излишък в бюджета, с една -единствена цел - да запазят властта, за да продължат да крадат. Парите, които можеха сега да запълват дупки и да смекчават натиска на кризата.
На всички, заради чиято некадърност или алчност, без значение, ни бяха спряни милиарди левове по европейски програми!
На всички, пребивавли през тези години във властта и крали като за последно.
Само така, Генерале, ще можеш да се изправиш пред хората и да им обясниш защо започваш тежките реформи. И защо са неизбежни!
Иначе няма да има кой да ти вярва.
Казваш, че не е справедливо да те обвиняват точно тези, които ти оставиха държавата като прогнил чувал, но несправедливо ще бъде и ако излъжеш хората, на които обеща възмездието.
Няма как да правиш тежките реформи, които се задават, ако Станишев продължава да те критикува от трибуната на Народното събрание. Овчаров и Петър Димитров от телевизионните студия. Корнелия Нинова от страниците на вестниците,например.
Няма как да ти повярват хората, че предишните са виновни, щом продължават да живеят необезпокоявани от никого и да харчат "народните" пари за пребиваването си в Парламента.
И още нещо. Пази си хората, Бойко. Симеон Дянков може наистина да не трябва да ходи по телевизионни шоу-предавания, а да си гледа финансите, но арбитърът на "случката" между него и президента вече си ти.
И ако финансовият ти министър си тръгне, със сигурност победителят ще е човекът с агентурно име Гоце! Дори импийчмънтът, ако изобщо успее, няма да "замаже" усещането за победа на Дондуков 2.
Това е.

А на тези, които гракнаха като черни врани и започнаха, с ченгеджийските си номера, да насъскват ограбения и съсипан народ, вадейки някакви измислени списъци с чудовищни антикризиснимерки ще им река: СПРЕТЕ СЕ И СЕ СКРИЙТЕ ЗА ДЪЛГО, АКО МОЖЕТЕ И ЗАВИНАГИ!
Къде бяхте, докато Тройната коалиция крадеше безогледно и безобразно последните две години?! Да не сте спали мечешки сън, необезпокоявано, докато в касичките ви капеше уговорения "полагащ" ви се дял?! 
Или какво? Не чувате вече ромона на паричките и се стреснахте?

За мен, всеки, който се опита да рита и вика срещу реформите, които това правителство има волята да започне, ще бъде лицемер!

Да сте говорили до сега!
Хайде скрийте се!
На сцената сте от 20 години и присъствието ви не помогна с нещо тази държава да тръгне по верния път!
СТИГА ЛИЦЕМЕРИЕ!


Тагове:   Отново,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Положението ни вече е такова,
21.03.2010 11:14
..че единствено военно положение вече може да оправи нещата.При което да се
мине през повторна национализация на банки,предприятия и имущество от определена стойност нагоре,след което да се извърши приватизация чрез съвсем
друга схема от пРилаганата досега!И през цялото това време да действат военнополеви съдилища!Иначе нищо няма да се промени,освен че от тази криза
богатите престъпници ще излязат още по-богати и още по-големи монополисти от сега.
НО КЪДЕ Е ТАЗИ АРМИЯ И ДЕ ГО ТОЗИ ГЕНЕРАЛ,КОЙТО ДА Я ПОВЕДЕ!ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ПРЕДВИДЛИВО Я УНИЩОЖИХА,А ПОЛОВИНАТА ПРЕВЪРНАХА
В ЕНИЧАРИ И ИЗПРАТИХА В ЧУЖБИНА ДА "СЕЕ" "ДЕМОКРАЦИЯ".

цитирай
2. marystaneva - Военно положение ли?
21.03.2010 15:58
Редът обикновено е:
*анархия - това се опитват да постигнат някои /дезинформация, манипулации, протести/;
*военен преврат /и военно положение/ - Къде отива демокрацията? И дали по време на икономическа криза военните са по-умни от икономистите? А президентът е главнокомандващ...;
*гражданска война - Покрай виновните страдат и невинните. Загиват хора, а това трудно се прощава.;
*комунизъм /начело с Гоце?!/ - Айде нЕма нужда!!!

21-ви век е. Не мисля че това е начинът да излезем от кризата.
цитирай
3. анонимен - marystaneva,
21.03.2010 18:15
Ако толкова искате "демокрация",то вече 20 години не и ли се "раздвате"?
Дали по време на икономическа криза военните са по-умни от икономистите и дали по време на каквато и да е криза те са по-умни от икономистите, позволявам си да ви насоча вниманието относно резултатите от управлението на Пиночет в Чили,
или управлението на Турция под строгия надзор на военните и след доколкото
ми е известно 2 военни преврата от Втората световна война насам.
А защо не ви върна и в нашата история относно икиномическото състояние на
собствената ни страна след военния преврат през 1934 година до 1940 година,началото на войната за нас?
Толкова ли сте сляпа да не виждате,че тази така наречена "демокрация" обслужва само и единствено олигархическата престъпност.
А,ако според Вас това не е начинът за излизане от кризата,кажете тогава,
какъв според Вас е той.
цитирай
4. demograph - Не бъдете толкоз отчаяни..
21.03.2010 21:18
Българските военни не са завършили "военен мениджмънт", което е върха на държавния мениджмънт на Запад, а съветски военни академии, където се учили само как да козируват на КПСС И БКП и не стават за управител на ЕТ. Не ги ли виждате ли, чеполковниците стават само за пазачи.Те затуй протестират сега. Защото като ги съкратят не знаят как да си похарчат 20-те заплати и ги изпиват..Това би било пълен провал.
Най-добрата диктатура е демокрацията под мъдрото ръководство на командира И.Костов/за два мандата/ и обединителят на нацията президент генерал Бойко Борисов. Гарантирам ви бесни темпове на икономически растеж и благоденствие, независима и колоритна Българска политика и икономика, самочувствие за величие..и разцвет на България+! Не е шега. Натам вървят нещата.
цитирай
5. анонимен - demograph,
22.03.2010 01:21
Вие може да живеете в някакъв друг свят,но аз все още и засега живея в този
и в тази страна,която по нянаква странна приумица на Съдбата все още се нарича
България.И все още не съм забравил времето,когато управляваше любимото ви
все още о отдавна на мен не,СДС.Та по същото това време под мъдрото и изключи-
телно компетентно ръководство на любимия командир,Костов,бях лично,ама,
съвсем лично свидетел,как едно от т.н "структуроопределящи" предприятия,
в което работех бе захапано яко от частни фирми на входа,на изхода,че и вътре
даже и така го захапаха,че към края на най-успешния мандат,4500 души изхвър-
чаха от него на улицата,тъй като същото предприятие,като гарант на входно-
изходните запушалки натрупа непосилни дългове и скоропостижно фалира.
И да беше само то!И тогава много глупаци фанатизирани поддръжници на СДС,
като мен теглиха една майна на същото трибуквие и се втурнаха да гласуват за,
както си мислех,по-малкото зло,т.е,за Мадридския разбойник,което,обаче се
разбра по-късно.И ако това,което ни предричате,не е шега,жална ни майчица.
Но пък от друга страна всеки "народ" си заслужава управлението и всъко стадо
овцата-водач.
цитирай
6. marystaneva - "Всичко минава, чедо. Само война да няма!"
22.03.2010 16:02
Съжалявам, но и на мен Костов не ми е любимец, въпреки че не мога да отрека качествата му като политик. Умен е. Или може би хитър. Все тая... Факт е, че така се "приватизира" по негово време, че днес почти няма работещи държавни предприятия, а там, където са останали, са почти пред фалит именно поради фирмите на входа и изхода. Може и да е имал добри намерения, но направи същата грешка, която правят и в БСП - пазеха се "своите" хора, независимо какво са направили. Засега в ГЕРБ не е така. Няма свои и чужди. Ако някой "сгази лука", си понася отговорността. А и Бойко не иска да е президент.

3. анонимен,
Не такава "демокрация", а истинска - с ясни правила, контрол и отговорности. Защото досегашното беше не свобода, а свободия. И не ми говори за Чили - за 17 години управление на хунтата - над 3000 убити или безследно изчезнали... Аз не съм готова да платя такава цена - имам близки, приятели, деца, внуци... Едно време баба ми, която беше преживяла няколко войни, ми казваше: "Глад, студ, пек, киша ... всичко минава, чедо. Само война да няма!" - А баба ми беше мъдра жена.
цитирай
7. анонимен - На тази тема и аз имам значителен опит, но гледам прагматично
22.03.2010 18:54
анонимен написа:
Вие може да живеете в някакъв друг свят,но аз все още и засега живея в този
и в тази страна,която по нянаква странна приумица на Съдбата все още се нарича
България.И все още не съм забравил времето,когато управляваше любимото ви
все още о отдавна на мен не,СДС.Та по същото това време под мъдрото и изключи-
телно компетентно ръководство на любимия командир,Костов,бях лично,ама,
съвсем лично свидетел,как едно от т.н "структуроопределящи" предприятия,
в което работех бе захапано яко от частни фирми на входа,на изхода,че и вътре
даже и така го захапаха,че към края на най-успешния мандат,4500 души изхвър-
чаха от него на улицата,тъй като същото предприятие,като гарант на входно-
изходните запушалки натрупа непосилни дългове и скоропостижно фалира.
И да беше само то!И тогава много глупаци фанатизирани поддръжници на СДС,
като мен теглиха една майна на същото трибуквие и се втурнаха да гласуват за,
както си мислех,по-малкото зло,т.е,за Мадридския разбойник,което,обаче се
разбра по-късно.И ако това,което ни предричате,не е шега,жална ни майчица.
Но пък от друга страна всеки "народ" си заслужава управлението и всъко стадо
овцата-водач.

-------------------------------------
Демограф -нямах време да се регистрирам. ще си покоментираме по-късно.
цитирай
8. анонимен - marystaneva,
22.03.2010 22:06
От времето на "социализма",когато целокупният ни "живот" бе планово регламен-
тиран и никога недоизкаран докрай,въпреки съкращаваните петилетки,единственото
добре планирано и даже преизпълнено като резултат "мероприятие",беше ограб-
ването на държавата и народа,по време на демоКрадцията,в която наи-ефективно
се оказа управлението на СДС и "великият" Командир,Костов.Така,че не ми говори за
"грешки".А "човек",който не е готов да плати "такава",или,каквато и да е цена,
съвсем резонно се превръща в "човек без цена"!
Но в края на краищата,всичко е въпрос на личен избор.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7963895
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол