Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 23:17 - А бе тъпаци! Публикувам пак и пак, и пак...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 42196 Коментари: 75 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

А бе тъпаци! 

 

Как не ви мина през ум, че "голямата иранска цивилизация" може да е дете на великата трако-българска цивилизация!?..Как все в шубраците търсят произхода си тия ловджии.! Българите да не са зайци та тръскате храстите да ги ловите..

Истината - в  www.sparotok.blog.bg

"...Прародината на българите е територията на днешен Иран и планината Памир.
До този извод стига научната експедиция, наречена "Българи - прародина". Експедицията филмира проучванията си и създава трилогията със същото име, която ще бъде излъчена по БНТ1 на 9, 16 и 23 май. Днес първият филм "Розетата" беше представен за първи път пред публика.
Всичко започва след публикуването на книгата на доц. Александър Илиев "Българите и полуостров Хиндустан". Тя предизвиква голям интерес и
с подкрепата на външното ни министерство/!!!/ през 2008-а се създава научна експедиция "Българи - прародина". Експедицията търси корените на българския ни произход и следите водят към Иран и Памир. ...Така че преди българите да дойдат в земите отвъд Дунава, преди Кубратова България, ние сме живели някъде - били сме деца на голямата Иранска цивилизация, показва трилогията."
/Откъс от представянето на Трилогия за произхода на българите по БНТ" Елиана Димитрова/
http://bnt.bg/bg/news/view/27385

Горното

За срам и погнуса от небългарите "българи"

Това долу за да захраня гнева ви

След срамното сгромолясване на теорията за монголо-туранския произход на българите, в главите на българите и на чуждата публика Българската "национална"  телевизия изглежда започва кампания за пробутване на нова чергарска теория за произхода на българите- този път е "иранска теория"...

След като богато спонсорирани псевдонаучни експедиции за търсене на корените ни там където ги няма - в Татарстан и Монголия, се обърнаха срещу поддръжниците им /спомнете си как чувашкият учен определи антропологичния тип на българския пратеник- "изследовател" на корените си, като типичен трак/, сега отново някой спонсорира антинаучни ровичкания по периферията на света.

Когато на бял свят започват да излизат доказателства за тракийското минало на българите, за могъщото тракийско миграционно и цивилизационно "ветрило" от преди 12- 8000 години, когато културата на траките заблестява над гръцко-руската вековна пропагандна пелена, когато староевропейският етнос започва все по-отчетливо да придобива трако-български черти...

Когато на територията на България и около нея се откриват нови и нови доказателства за съществуването на най-старата и смайваща древна култура в Европа и света..

 Когато старо европейската писменост заприличва на старо-българското писмо, а старобългарският език се оформя като ключът към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост..

Когато българския народ самичък започва да ражда историците си и да пише истинската си история..,

българската "национална" телевизия, в типично антинаучния стил на русо-гръко-филската ни историографска номенклатура, по типично антибългарския и късоглед похват на окупиралите научните постове в БАН, унивеситетите и за съжаление и българските медии спонсори и подлоги, ПРОДЪЛЖАВА поддържането на глупашки, но вредни за историческата истина и бъдещето на българския народ и държава,тези.
Нещо повече. След разгрома на всяка "дошляшка" теория за произхода на българите, се ражда и пропагандира по всевъзможни начини, следващата  "дошляшка" глупост.

Анализирайки тенденциозността в творенето на исторически неистини, преди немного време, прогнозирах скорошната поява на "хималайска", "индийска","китайска", "етиопска" и какви ли не нови фантасмагории за произхода и делата на българите.

И те се появяват. Иранската версия е закъсняла. Вече е налице и срамежлива "хималайска" такава. Промушват се в публичното пространство и  първите змийски езичета на "индийска" теория за корените ни.

И всичките тези неграмотни съчинения се пробутват в съзнанието на лековерните българи в съчетание с мръснишки атаки навсякъде, където образованите умове са неподдатливи на манипулации или си позволяват да се усъмнят в достоверността на нечистоплътните внушения.

Целта на тези исторически натрапки е запращането на българския народ колкото се може по-далеч и колкото се може в по-тъмни ъгли на света и световното минало.

Защото трако-българския ни произход е неугоден на гръцките, руските, сръбските, а сега и на турските пан-етнически доктрини и геостратегически планове, чиято цел от столетия е да се наместят, като кукувици в гнездото на българщината - древна Тракия и като ни откъснат от земята, културата и от корените ни, да ни превърнат в никомуненужна и нищонезначеща за човечеството сбирщина от натрапници.

Да ни отделят от историческото ни наследство, да омаловажат културния ни принос и да заличат гордостта ни да сме основополагащ европейската цивилизация древен народ.

За да властва лъжата в историята, произведена, натрапена и мултиплицирана от едни и същи исторически, религиозни, идеологически и политически среди-тези на провеждащите доктрините "Велика Гърция", Велика Сърбия" на Грашанин, Туранизма и Велико руския Панславянизъм.

Това е целта и резултатът от това филмче. Очевидно в "Българската" телевизия, агентурата на чуждите национално-исторически доктрини е достатъчно силна и българското скоро няма да се види и прозвучи от "български" екран и в български ефир по български...Жалко!

Но пък истинската история на българите вече звучи в свободния ефир, разцъфва в интернет пространството и дръзко се нарежда по щандовете със скромни печатни издания. 

За срам и погнуса от небългарите "българи".



Тагове:   бнт,   МВнР,   неграмотни,


Гласувай:
9



1. sparotok - срам
28.04.2010 08:33
Дали създателите на този пропаганден филм познават чувството срам?
Едва ли...
цитирай
2. mikino - Склонна съм да вярвам, че има нещо ...
28.04.2010 09:26
Склонна съм да вярвам, че има нещо вярно, че отчасти имаме корени и в Азия, защото все пак България е на кръстопът. По времето на преселенията, няма начин от тук да не са минали народи от Азия - визирам българите. Имаме доста общи неща в културен аспект, така че не е изключено. Самата аз, се интересувам от азиатските народи и съм се опитвала да правя сравнения. Но пак казвам, според мен ние сме симбиоза между траки, българи и поне още два народа. Не искам да задълбавам, защото все още не съм се запознала достатъчно добре с фактологията по този въпрос, но обещавам да пиша за това в най-скоро време.
цитирай
3. mikino - Да се довърша, след ІІри прочит на поста ти.
28.04.2010 09:36
"Защото трако-българския ни произход е неугоден на гръцките, руските, сръбските, а сега и на турските пан-етнически доктрини и геостратегически планове, чиято цел от столетия е да се наместят, като кукувици в гнездото на българщината - древна Тракия и като ни откъснат от земята, културата и от корените ни, да ни превърнат в никомуненужна и нищонезначеща за човечеството сбирщина от натрапници."
-----------------------------------------------------------------------------------
Да, неудобни сме! Защото ще се окаже, че ние сме дали много на този свят, а много от "големите" нямат интерес и не искат да си признаят, че всъщност ние сме един древен и велик народ!
цитирай
4. анонимен - Ние, българите!
28.04.2010 10:24
Уважаеми дами и господа!
Ние, българите, сме били на много места по света в продължение на много хиляди години. И това се вижда от следите, които са останали - знаците на българите. Съвсем друг e въпросът кога се появява самата дума "българи" - по-важна е същността на човешките същества, които са разнасяли тази култура по света.
Предлагам да не се претеснявате от подобни изяви. Те все пак разкриват къде сме били по света.
И за монголите не се претеснявайте - владетелкият (родовият) знак на Чингисхан и неговите наследници (чингисидите), свидетелства за принадлежност към рода Дуло.
Но въпросът не е във величието на хунския Атила, тюрките, монголите и др., а в кармата, която са ни натрупали, за да сме в процес на страдание повече от 1000 години (с някои прекъсвания).
Повече от 28 г. изследвам проблемите Същността ча човека, Същността на българите и там се вижда най-добре кой кой е. Който желая може да погледне книгата Докосване до същността на българите - www.za-balgarite.com
И най-важното - очертава се, че ние ще бъдем свидетели на развръзката. И всеки от нас би следвало да намери начин как да помогне човешките същества и в частност ние, българите, да платим по-ниска цена при този преход.
С уважение,
Васил Томов
цитирай
5. анонимен - " Когато старо европейската ...
28.04.2010 10:57
" Когато старо европейската писменост заприличва на старо-българското писмо, а старобългарският език се оформя като ключът към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост.."

Демографа- забравил си да споменеш маите и ацтеките наред със всичките ни славни прадеди.
Съвсем очевидно е че траките са създали цивилизацията на маите, като пример давам веднага следните доказателства:
Един от градовете на маите се нарича Чи Чен Ица, това моментално трябва да ни наведе на думата Лю Те Ница а също и на Ръ Че Ница - това са древни и традиционни прабългаро тракииски хуно кимерииски думи.
Освен това йероглифът на Теотиуакан досущ напомня на бъркани яйца а знаем от Павел Орозий и Бармалей Тарталейски че бърканите яйца във вариант "яйчица по панагюрски" са традиционна храна на трако кимерийците, измислили са я още в Атлантида!
/преди да потъне разбира се, после нещата са се разводнили така да се каже/

Това се споменава и от Омир в песен 128.½.33333....

Просто искам да те подсетя да разгърнеш малко "тракийското ветрило" така че да обхване максимално количество цивилизации, но моля те не се пренапъвай щото ще вкараш в числото на трако хуните и австралийските аборигени а мен честно казано те не ме кефят- мноу черни бе!

Изобщо , ако не бяхте вие автохтонците как щяхме да се забавляваме ние истинските историци!

цитирай
6. divna8 - Към ан. 5 : Лошо е, че истинските "историци" само се забавляват / ан.5 /...
28.04.2010 12:42
"Изобщо , ако не бяхте вие автохтонците как щяхме да се забавляваме ние истинските историци!"
------------------------------------------------------------------

Иначе глупостите за българската история отдавна да са премахнати от учебниците по история!!! Само да имаше някой, който да плати - мнооого - и щяха да напишат всичко както си е, нали?
На българите им писна да плащат за глупостите ви! Дотук!
Всички ние търсим ИСТИНАТА, ако можете - помогнете, ако не - вървете си... Там, където намирате произхода на българите! Ние сме наследници на истинската ни древна Родина и оставаме ТУК!
цитирай
7. анонимен - "Изобщо, ако не бяхте вие а...
28.04.2010 14:01
divna8 написа:
"Изобщо , ако не бяхте вие автохтонците как щяхме да се забавляваме ние истинските историци!"
------------------------------------------------------------------

Иначе глупостите за българската история отдавна да са премахнати от учебниците по история!!! Само да имаше някой, който да плати - мнооого - и щяха да напишат всичко както си е, нали?
На българите им писна да плащат за глупостите ви! Дотук!
Всички ние търсим ИСТИНАТА, ако можете - помогнете, ако не - вървете си... Там, където намирате произхода на българите! Ние сме наследници на истинската ни древна Родина и оставаме ТУК!


Абсолютно си прав , от историци и разнимити учени няма никаква полза, само учат и после пишат каквото им нареди КГБ и Златарски.
Долу интелекта, долу академичното образование!!!

Преди около 70 години едни ваши приятелчета- арийци са наричали учените и интелектуалците "яйцеглави".
Понеже тези арийци обичали като си облекът кафявите ризки да ритат учените в главите, и казвали че черепите им били меки и се пукали като яйца.

Тогава тези арийци /от безспорен тракийски произход разбира се, готи-гети.../ събирали книжките на учените които не харесвали и ги горели на едни клади.
Те обичали да отричат разни исторически теории и наблягали на арийските истини.
Един виден български "учен чукундур" на име Ганчо Ценов дейно участвал в разработката на тези арийски теории.
Та така деца, нито вие, нито момчетата с кафявите ризки на Гьобелс сте измислили нещо ново, профани и ненормални нацита бълнуващи за чисти и велики раси е имало винаги.
Историята е доказала че от нацизъм и прочие фантазии полза няма, но нали вие отричате историята и историците- откъде да го знаете това?
цитирай
8. mikino - 7. анонимен
28.04.2010 14:07
Ако обичаш си спести категоризациите! Като не се чувстваш българин, това си е твой проблем. Теории колкото щеш, писаници също! Токова много са подправяли историята ни, че вече се губи истината. Но все някога тя ще излезе на яве, благодарение на такива хора като sparotok и автора на този пост!
цитирай
9. анонимен - Ако обичаш си спести категориза...
28.04.2010 14:15
mikino написа:
Ако обичаш си спести категоризациите! Като не се чувстваш българин, това си е твой проблем. Теории колкото щеш, писаници също! Токова много са подправяли историята ни, че вече се губи истината. Но все някога тя ще излезе на яве, благодарение на такива хора като sparotok и автора на този пост!


Не знам точно каква истина ще излезе наяве от писаниците на спараток, той отдавна спря да публикува всички неудобни постове написани под статиите му.

Истината не се търси така, трябва да даваш думата и на опонентите си.
За съжаление спараток публикува само онези коментари които му харесват и които гласят нещо от типа " Поздравления , винаги съм чувствал че съм син на велика раса, дерзай и продължавай да бълваш всичките си бълнувания"

Изобщо автохтонците много мразят да спорят с учени историци и за това не ги признават.
Наистина- малко е кофти постоянно да те засичат с неудобни въпросчета, далеч по добре е да кажеш че всички историци участват в световен заговор и за това мненията им не се приемат за меродавни.
цитирай
10. mikino - След като разполагаш с по-досто...
28.04.2010 14:36
След като разполагаш с по-достоверна информация - дай да я видим, ще сравняваме. Аз съм страничен наблюдател и не защитавам никого, просто се интересувам от произхода си. Просто наблюдавам. Нека запазим добрият тон и когато имаме забележки към някого или считаме за невярна, изложената информация, да отговаряме с вярната според нас.
цитирай
11. анонимен - От ВНМ
28.04.2010 14:52
До глупака-анонимен учен.Мили олигондур не зная по какво си учил, но тезите и стила ти показват ,че си от тези които са броили копчетата на някой мундир.
За какъв шовинизъм и фашизъм става дума ,ако се търси истината потъпкана именно от тези ,на които си им търкал ботушите.Българският народ не се е възгордял с победите си над други народи ,а с достоинството да застане на страната угнетените евреи и арменци.
Ти сигурно си заченат от баща демократ и майка социалистка,а не от БЪЛГАРИ.
Става въпрос само и единствено за ИСТИНАТА. И ако си интелегентен ??? ще разбереш,че това е ЕВРОПЕЙСКА добродетел.
цитирай
12. анонимен - Достоверната информация отдавна е ...
28.04.2010 14:57
Достоверната информация отдавна е описана и се базира на исторически и археологически доказателства.
Автохтонната теория от своя страна се базира на няколко спорни текста в стари преписи и няколко съзнателно изопачени факта.
Примерно:

Автохтонната теория цитира няколко любими стари автора които произволно употребяват термини - мизи,скити,хуни,кимерийци за всички племена които се сетят, това автохтонците приемат за доказателство че става въпрос за един и същи народ за период от около 7000 години.

Почти всички неизвестни степни народи са наричани скити, а в по късен период мизи и кимерийци, с това авторите просто са позамазвали незнанието си за същинският произход на съответният народ.
Куманите са наричани скити, Калояновите българи са наричани скити и мизи, прабългарите се наричат хуни и скити, това са просто поетични алегории.

Тези неща обаче се приемат като исторически доказателства и всяко друго археологическо доказателство се отхвърля като плод на световен заговор.

Още един пример за стъкмистиката на Ценов и днешните автохонисти:

"Анастасий Библиотекар пояснява също така, че "БЪЛГАРИТЕ ОБЕДИНИЛИ СВОЕТО ОТЕЧЕСТВО, СЪГЛАСНО РОДСТВЕНОТО ИМ ПРАВО".

В случаят обаче Ценов умишлено допуска неточност въз основа на която се гради цяла теория.
Въпросният Анастасий не казва "обединили" а казва "подчинили" и не казва patria (в оригинала е в падеж - patriam, което у Г.Ценов е предадено с печатна грешка - pariam) освен "отечество", означава и просто "страна".

Така че според Ценов "българите обединили родината си" всъщност в оргинал е "българите подчинили страната".
Ефтинка манипулация ,но тя може да бъде забелязана само от историк или човек с достатъчно дълбоки исторически познания.

Тезата на автохтоннците е кратка и ясна:
Съвременната наука не приема автохтонната теория смятайкия за несъстоятелна, следователно ние не приемаме съвременната наука и смятаме че всички кроят заговор срещу нас.

Автохтонната теория не се приема от нито един съвременен учен историк !
цитирай
13. анонимен - До глупака-анонимен учен. Мили ...
28.04.2010 15:01
анонимен написа:
До глупака-анонимен учен.Мили олигондур не зная по какво си учил, но тезите и стила ти показват ,че си от тези които са броили копчетата на някой мундир.
За какъв шовинизъм и фашизъм става дума ,ако се търси истината потъпкана именно от тези ,на които си им търкал ботушите.Българският народ не се е възгордял с победите си над други народи ,а с достоинството да застане на страната угнетените евреи и арменци.
Ти сигурно си заченат от баща демократ и майка социалистка,а не от БЪЛГАРИ.
Става въпрос само и единствено за ИСТИНАТА. И ако си интелегентен ??? ще разбереш,че това е ЕВРОПЕЙСКА добродетел.



Зиг хайл, зиг хайл, ой,ой ой...

Ритай бий, бий, бий...
В главата, ритай, хайл,хайл...
Чифутите мръсни, хайл, ритай...
цитирай
14. sparotok - до анонимен 12
28.04.2010 19:37
Обвинявате Ценов в манипулации, а правите сам такива. Защо защо не обяснихте поради каква причина Анастасий употребява израза - JURE GENTILE - родово право.

За какво родово право ще споменава Анастасий, ако не се касае за Родина, а просто за страна?
Българите обединяват земите си въз основа на РОДОВОТО ПРАВО, а това покава, че са местен народ, иначе нямаха да имат РОДОВО ПРАВО върху тези територии.

Много са ви евтини номерата и не минават вече, потърсете нещо по-оригинално!
цитирай
15. анонимен - Комес Марцелин, Теофан, Кедрин, ...
28.04.2010 20:11
Комес Марцелин, Теофан, Кедрин, Зонара, Ландолфус свидетелствуват, че българите вече имали навик безпрепятствено да кръстосват Тракия и Илирик.

В случая родовото право за което претендират прабългарите се базира на набезите които са правели поколения преди това.

По същата логика Пиер дьо Брасио претендира за Троя , римляните също претендират че Троя е тяхната прародина.
По долу в този текст на Анастасий българите заявяват че са "завладели странат от гърците".
Тоестговорим за правото на завоевателите което в средновековието е било достатъчно за претенция върху земя.

Очаквам въпросите ти за Павел Орозий , Ийоан Никейски, картата от "Равенският космограф", Теофан по отношение на текста му за "българите втракия"...

С удоволствие ще отговоря на всичките манипулации цитирани от Ценов, знам целият репертоар в подробности.
цитирай
16. sparotok - увъртане
28.04.2010 22:12
анонимен написа:
Комес Марцелин, Теофан, Кедрин, Зонара, Ландолфус свидетелствуват, че българите вече имали навик безпрепятствено да кръстосват Тракия и Илирик.

В случая родовото право за което претендират прабългарите се базира на набезите които са правели поколения преди това.

По същата логика Пиер дьо Брасио претендира за Троя , римляните също претендират че Троя е тяхната прародина.
По долу в този текст на Анастасий българите заявяват че са "завладели странат от гърците".
Тоестговорим за правото на завоевателите което в средновековието е било достатъчно за претенция върху земя.

Очаквам въпросите ти за Павел Орозий , Ийоан Никейски, картата от "Равенският космограф", Теофан по отношение на текста му за "българите втракия"...

С удоволствие ще отговоря на всичките манипулации цитирани от Ценов, знам целият репертоар в подробности.


И аз знам вашия репертоар - измъкване от неудобни въпроси и отклоняване към друга тема.

ОТГОВОРЕТЕ - Поради каква причина Анастасий употребява израза - JURE GENTILE - родово право?
Нали уж се касаеше само за страна, а не за Родина, защо е употребен израза РОДОВО ПРАВО?
цитирай
17. анонимен - А в друг свой текст Анастасий казва ...
28.04.2010 23:06
А в друг свой текст Анастасий казва че "българите казват че са завладели страната от гърците".
В случая вече не се споменава за родово право а за директно завладяване с "правото на силния".
Противоречие в текста, но се споменава само първата му част която по добре пасва на хипотезата, втората част която я отхвърля се премълчава.

Силно се съмнявам че израза "родово право" се употребява в смисъл- "ние сме бившите траки, живеем тук от 7800 години и сега се връщаме от степите за да си вземем земята".
Наивно е.

цитирай
18. анонимен - 18.анонимен-А в друг свой текст Анастасий...
28.04.2010 23:37
Господин учен, нима не разбираш , че и двете твърдения на Анастасий са верни иедното не изключва другото.Очевидно, Анастасий казва, че българите са подчинили страната съгласно родственото им право и я завладяват от гърците които преди са я отнели от българите.
цитирай
19. demograph - Анонимко, това не го знаеш нали?
29.04.2010 00:34
" Когато старо европейската писменост заприличва на старо-българското писмо, а старобългарският език се оформя като ключът към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост.."
......................................................................................................................
Но няма да се посвениш да накаканижеш мъдростите си в някоя лъскава книжка преписани от тези които го знаят. И ще се подпишеш като новатор, а?.
А! Добре, че ме подсети за Макчу ти пикчина. Наистина го бях забравил.


цитирай
20. demograph - Когато няма аргументи-Гьобелс и Сталин са добри "академични" аргументи
29.04.2010 00:43
анонимен написа:
divna8 написа:
"Изобщо , ако не бяхте вие автохтонците как щяхме да се забавляваме ние истинските историци!"
------------------------------------------------------------------

Иначе глупостите за българската история отдавна да са премахнати от учебниците по история!!! Само да имаше някой, който да плати - мнооого - и щяха да напишат всичко както си е, нали?
На българите им писна да плащат за глупостите ви! Дотук!
Всички ние търсим ИСТИНАТА, ако можете - помогнете, ако не - вървете си... Там, където намирате произхода на българите! Ние сме наследници на истинската ни древна Родина и оставаме ТУК!


Абсолютно си прав , от историци и разнимити учени няма никаква полза, само учат и после пишат каквото им нареди КГБ и Златарски.
Долу интелекта, долу академичното образование!!!

Преди около 70 години едни ваши приятелчета- арийци са наричали учените и интелектуалците "яйцеглави".
Понеже тези арийци обичали като си облекът кафявите ризки да ритат учените в главите, и казвали че черепите им били меки и се пукали като яйца.

Тогава тези арийци /от безспорен тракийски произход разбира се, готи-гети.../ събирали книжките на учените които не харесвали и ги горели на едни клади.
Те обичали да отричат разни исторически теории и наблягали на арийските истини.
Един виден български "учен чукундур" на име Ганчо Ценов дейно участвал в разработката на тези арийски теории.
Та така деца, нито вие, нито момчетата с кафявите ризки на Гьобелс сте измислили нещо ново, профани и ненормални нацита бълнуващи за чисти и велики раси е имало винаги.
Историята е доказала че от нацизъм и прочие фантазии полза няма, но нали вие отричате историята и историците- откъде да го знаете това?

................................
Но не и за мен.Тези тези си ги развивай в "академичните" ти маркс среди. Ние сме минали отдавна етапа на политзанятията. В този форум нама кого да стреснеш с Гьобелс, Хитлер, Ленин и Сталин.
Вие си се стряскайте колкото си щете.
цитирай
21. demograph - Моите уважения Томич. Вярвам в развръзката.
29.04.2010 00:46
анонимен написа:
Уважаеми дами и господа!
Ние, българите, сме били на много места по света в продължение на много хиляди години. И това се вижда от следите, които са останали - знаците на българите. Съвсем друг e въпросът кога се появява самата дума "българи" - по-важна е същността на човешките същества, които са разнасяли тази култура по света.
Предлагам да не се претеснявате от подобни изяви. Те все пак разкриват къде сме били по света.
И за монголите не се претеснявайте - владетелкият (родовият) знак на Чингисхан и неговите наследници (чингисидите), свидетелства за принадлежност към рода Дуло.
Но въпросът не е във величието на хунския Атила, тюрките, монголите и др., а в кармата, която са ни натрупали, за да сме в процес на страдание повече от 1000 години (с някои прекъсвания).
Повече от 28 г. изследвам проблемите Същността ча човека, Същността на българите и там се вижда най-добре кой кой е. Който желая може да погледне книгата Докосване до същността на българите - www.za-balgarite.com
И най-важното - очертава се, че ние ще бъдем свидетели на развръзката. И всеки от нас би следвало да намери начин как да помогне човешките същества и в частност ние, българите, да платим по-ниска цена при този преход.
С уважение,
Васил Томов

цитирай
22. demograph - Кръстосвали,кръстосвали и се кръстосали. С кого ли ?
29.04.2010 01:08
"Комес Марцелин, Теофан, Кедрин, Зонара, Ландолфус свидетелствуват, че българите вече имали навик безпрепятствено да кръстосват Тракия и Илирик."
..........................................................................................................................ССъс славяните, естествено. Те пък какви навици са имали според свидетелствата на Комес Марцелин, Теофан, Кедрин, Зонара, Ландолфус ? Кръстосвали ли са и те по навик Тракия и Илирик? Посочи ми труд, който да не е оплетен в политика и догми. Заклинанията не са наука, а магьосничество. Така, че не се прави на магьосник. Ганчо Ценов бе изгорен на кладата от точно такива "академици"магьосници.
По същината:
Вашият проблем е ровенето на писания и тълкуването им. Модерната история се опира не на писанията, които както казах, са винаги идеологизирани, а на обективни доказателства като език, писменост, обичаи, генетика, антропология, физика. геология, климатология, етнография, теория на миграциите...Заровиш ли се в писанията - изпадаш в зависимост от писачите. Издигнеш ли се над тях - поглеждаш картината. Ако не си далтонист - различаваш образите. Ако си - не виждаш и очевидното.

цитирай
23. demograph - Автохтонната теория не се приема от нито един съвременен учен историк !
29.04.2010 01:21
Ако имате в предвид български учен историк-това ме прави горд. Защото почти не откривам български учен па и историк. Откривам папагали, преписвачи, оплетени в термини и тези, зависими нещастни хорица. Автохтонната теория за произхода на българите е необорима, поради което е неприемлива за страхливите. Основните аргументи срещу туканците са заклинанията. Другото е талаш.
цитирай
24. demograph - Та така де..
29.04.2010 02:01
Попаднах на старо издание на Херодот, в което за мое най-голямо учудване срещнах тракийското племе халиби.
В нови издания от 20 и 21 век те са пропуснати, или са заменени с писидийците.

Реших да проверя и Ариан за "пропуски" и изтръпнах.
В новото издание ги няма бойците на Александър Велики - БАЛАКРИТЕ. Дори и в издание от 1814 се казва, че Балакрите били грешка.
Но речника на Лемприе от 1778 ги определя като хора, които са се били на страната на Александър...
Щом след 1778 някой ги е изтрил от книгите, то явно те са пречели някому.

БАЛАКРИ, БАЛКАРИ и БАЛГАРИ са само варианти на един и същи етноним, това ще го разбере всеки езиковед, метатезата е позната отдавна.
Освен това има и едно слабоизвестно тракийско божество Зевс Блекур ( Блегур), той е почитан от неспоменавано тракийско племе ...явно блегури...

Та май излиза, че етнонима българи не ще да е толкова нов.
След 18-ти век някой е забелязал, че българите надигат глава да се просветляват ( от Паисий) и е започнал да чисти книгите от неудобни имена.
Направо страх ме хваща.
Та те и нас ще ни изтрият, ей така - с гумичка..
цитирай
25. sparotok - добре обяснено
29.04.2010 08:57
анонимен написа:
Господин учен, нима не разбираш , че и двете твърдения на Анастасий са верни иедното не изключва другото.Очевидно, Анастасий казва, че българите са подчинили страната съгласно родственото им право и я завладяват от гърците които преди са я отнели от българите.


Обяснихте го много добре, но анонимния - 18 е предубеден, а такива хора не признават никога, че не са прави.
цитирай
26. sparotok - доказателство
29.04.2010 09:01
demograph написа:
Попаднах на старо издание на Херодот, в което за мое най-голямо учудване срещнах тракийското племе халиби.
В нови издания от 20 и 21 век те са пропуснати, или са заменени с писидийците.

Реших да проверя и Ариан за "пропуски" и изтръпнах.
В новото издание ги няма бойците на Александър Велики - БАЛАКРИТЕ. Дори и в издание от 1814 се казва, че Балакрите били грешка.
Но речника на Лемприе от 1778 ги определя като хора, които са се били на страната на Александър...
Щом след 1778 някой ги е изтрил от книгите, то явно те са пречели някому.

БАЛАКРИ, БАЛКАРИ и БАЛГАРИ са само варианти на един и същи етноним, това ще го разбере всеки езиковед, метатезата е позната отдавна.
Освен това има и едно слабоизвестно тракийско божество Зевс Блекур ( Блегур), той е почитан от неспоменавано тракийско племе ...явно блегури...

Та май излиза, че етнонима българи не ще да е толкова нов.
След 18-ти век някой е забелязал, че българите надигат глава да се просветляват ( от Паисий) и е започнал да чисти книгите от неудобни имена.
Направо страх ме хваща.
Та те и нас ще ни изтрият, ей така - с гумичка..


То вече се започна, тоя филм за родината в Иран си е чиста проба пропаганда и измама. Най-страшното е, че се унищожава историята ни с помоща на средства измъкнати от нашите джобове.

Как ли спят създателите на филма знаейки, че вземат активно участие в геноцид?
цитирай
27. анонимен - Знаци
29.04.2010 09:30
„Автохтонната теория не се приема от нито един съвременен учен историк !”
Бихте ли могли да представите обяснението на историческата наука за ползването на (троични) знаци от хората, които са живели на територията на съвременна България VІ хил. пр.н.е. и които няколко хиляди години след това масово се използват в Плиска и Преслав?
С уважение,
Васил Томов

цитирай
28. анонимен - Господин учен, нима не разбираш, че ...
29.04.2010 09:33
sparotok написа:
анонимен написа:
Господин учен, нима не разбираш , че и двете твърдения на Анастасий са верни иедното не изключва другото.Очевидно, Анастасий казва, че българите са подчинили страната съгласно родственото им право и я завладяват от гърците които преди са я отнели от българите.


Обяснихте го много добре, но анонимния - 18 е предубеден, а такива хора не признават никога, че не са прави.


Значи да обобщим до тук:

Анастасий е казал нещо си и върху тези негови две думи ние отричаме цялата история и градим нова хипотеза.

Херодот твърди че в Мала Азия живеят хора с кучешки глави, на базата на това негово твърдение аз отричам като манипулация цялата съвременна биология, анатомия и генетика като фалшива манипулация на комунистите дарвинисти.
Щом херодот го е казал значи всички учени са манипулирани и грешат, всичките са плод на Дарвиновата манипулация платена от Маркс и КГБ.

Демограф- ти казваш че автохтонната теория се подкрепя от различни науки като "език, писменост, обичаи, генетика, антропология, физика. геология, климатология, етнография, теория на миграциите..."

Случайно ли пропускаш най достоверната наука подкрепяща историята - археологията?
Всеизвестен факт е че вие автохтонците никак, ама никак не обичате археологията.
Защото на базата на езикови натъкмявания като АШ, ЪШ...можете да "докажете" теориите си, всеки филолог ще ви каже че тези езикови сходства не са сигурно доказателство и процентът на случайност там е огромен, но когато става въпрос за фактологичен материал някакси тихичко се изнизвате към любимите си Павел Орозий и Анастасий....

Общо взето тезата на автохтонците винаги е една:

СЪВРЕМЕННАТА НАУКА НЕ ПРИЗНАВА АВТОХТОННАТА ТЕОРИЯ, СЛЕДОВАТЕЛНО АВТОХТОНЦИТЕ ОТРИЧАТ СЪВРЕМЕННАТА НАУКА!

Няма нито един професионален дипломиран съвременен учен историк, археолог, филолог , езиковед който да признава автохтонната теория, как тогава да ви повярваме?

Сега ми разкажи за БАН и световната конспирация на КГБ....
цитирай
29. анонимен - Господин учен, нима не разбираш, че ...
29.04.2010 09:39
анонимен написа:
Господин учен, нима не разбираш , че и двете твърдения на Анастасий са верни иедното не изключва другото.Очевидно, Анастасий казва, че българите са подчинили страната съгласно родственото им право и я завладяват от гърците които преди са я отнели от българите.


Къде Анастасий казва "че преди това гърците са я отнели от българите?".
Дай точният текст да го видя това?

Ето това е стандартният прийом на автохтонците, достатъчно е лекинко да пипнеш текста в превода, съвсем лекинко, да натъманиш една две думички само, пък аудиторията ако си няма друга работа да ходи да търси Анастасий в оргинал....
Една запетайчица понякога само е нужно да промениш, и хопаля- ето ти нова теория..
За това фантасмагорийте ви минават само пред лаици и аматьори, хич не ви се нрави да се изправите пред образовани опоненти.

цитирай
30. анонимен - Честно казано ми е малко трудно да ...
29.04.2010 11:51
Честно казано ми е малко трудно да проследя мисълта ти, но пък и не видях отговор на въпросът си защо смяташ "че преди това гърците са я отнели от българите?".

От къде следва това и по какво го съдиш?Кой го е казал и къде?

Ценов превежда patriam като родина, но всъщност това означава "страна".
Лека грешчица в превода, съвсем лека.....
Но колко интересни неща следват от това!

Анастасий използва термина jure gentile в израза ”…quia Bulgares, qui jure gentile sibi pariam subjugantes” , но на базата на този един единствен израз ти можеш ли да изградиш теория?
Никъде другаде, в никой друг документ това не се потвърждава, не се потвърждава и от официалната наука, защо смяташ че само този израз е потвърждение на теориите на Ценов?

Ако някой древен автор използва израза " и те слязоха от летяща чиния" ще го приемеш ли безрезервно , без други доказателства?
Дадох ти примера с Херодот и хората с кучешки глави, ти си мелиш едно и също- юре гентиле та юре гентиле.

Да бе, знам- използвал го е този израз, хубаво.

Никой преди ислед това не го е използвал, в никой друг документ не се позовават на това право, никога след и преди това прабългари не са предявявали и не са се позовавали на това право- защо вие градите цяла теория върху него?

Кой знае по добре произхода на прабългарите- Ценов или самите прабългари?
И не смяташ ли че ако действително прабългарите имаха родствени права нямаше да опищят ушите на целият свят по онова време?

Ако наистина имаха това родствено право защо тогава византийците ги наричат "мръсен НОВОПОЯВИЛ се народ"?
Айде отговори ми на този въпрос?

Върху един единствен спорен надпис Танка-ра тюрколозите изградиха тюрксо- тенгристката теория без друго доказателство, сега вие върху две думи градите основна теория.

Дай други доказателства че прабългарите са автохтонен народ, научни признати доказателства.
Без автохтонски номера от типа- не признаваме днешната наука понеже участва в световен заговор.
цитирай
31. анонимен - Също така нека уточним факта че А...
29.04.2010 12:11
Също така нека уточним факта че Анастасий пише това през около 880 г. а бележката му се отнася за периода на императр Валент 328-378г.

Тоест Анастасий пише за неща случили се около 500 и повече години преди неговото време, за онзи период това е огромен отрязък от време и при това положение достоверността на тази бележка трябва да се приема с много резерви, най малкото трябва много сериозно потвърждение от друг източник преди да я приемем безрезервно.

Ако Анастасий беше очевидец или съвременник на събитията и ползваше информация от първа рък нещата щяха да са много по различни, в случая той се базира на неизвестно колко преписа от един първоначален оргинален документ.

По онова време всеки препис е диктуван от моментната "политическа" мода и точно поради тази причина само на извори и документи по принцип никой учен не се позовава, изворът служи за отправна точа при търсене на фактически потвърждения, нищо повече.
цитирай
32. анонимен - . . . . . . . Следователно българите ...
29.04.2010 12:31
kansandilh написа:
.......Следователно българите освобождават страната си от гърците......


Това пък от какво следва?
Как реши че под "завладяване" се има "предвид "освобождаване" ?

От къде следва извода че "по времето на Анастасий не съществува понятието "освобождаване на страната" и чисто психологически се е схващало и изразявало чрез понятието "завладяване"?

Това е абсолютно безпочвено умозаключение.
цитирай
33. анонимен - „Автохтонната теория не се приема ...
29.04.2010 13:46
анонимен написа:
„Автохтонната теория не се приема от нито един съвременен учен историк !”
Бихте ли могли да представите обяснението на историческата наука за ползването на (троични) знаци от хората, които са живели на територията на съвременна България VІ хил. пр.н.е. и които няколко хиляди години след това масово се използват в Плиска и Преслав?
С уважение,
Васил Томов



Би ли ми обяснил за какво за Бога ми говориш?
Дай някакъв линк към изследване което потвърждава това за което говориш, каквото и да е то....
цитирай
34. анонимен - Знаци
29.04.2010 13:50
www.za-balgarite.com – Същност на българите – Издания – По следите на знак «Тангра». Докосване до същността на българите – Тяло (pdf) – Тяло (pdf)
цитирай
35. анонимен - Ткъкмо щях да ти напиша че очаквам да ...
29.04.2010 14:07
Ткъкмо щях да ти напиша че очаквам да ми дадеш неизвестен линк към неизвестен труд на неизвестен автор който бидейки кофражист арматурист по професия и имайки за хоби историята е получил просветление по въпроса.

И получавам линк къв труд на инжинер -езотерист- богослов с хоби история който сега ще трябва да чета за да видя за какво изобщо става въпрос.

Ако това е твое дело, моят съвет е да го представиш за рецензия пред научната общност и така да провериш истинноста на изследванията си, всичко останало са просто празни приказки и потвърждават тезата ми че най екзотичните исторически идеи в момента се лансират от аматьори.
Начел съм се на всякакви такива прозрения, неотдавна спараток ме прати да чета трудовете на проф. Чилинигиров, чудейки се кой е този историк с изненада установих че той е специалист по история на изкуствата, но това не му пречи да публикува исторически трудове!
Друг един професор, но по пантомима прави филм за произхода на прабългарите в Пакистан...

Абе хора- що не си гледате професиите не могада разбера?!
цитирай
36. demograph - Анонимен, когото уважавам и с когото сега само се закачам
29.04.2010 14:43
"Сега ми разкажи за БАН и световната конспирация на КГБ"....
Да ти разкажа...
БАН е една никомунеизвестна БАНичарница носеща името си от тюркското тюрБАН.
Там се продават мазни БАНици и тюрБАНици.
КГБ е приятелска на БАНичарите организация и предпочитам благоразумно да си затрая.
Аз съм част от световната конспирация на автохтонниците, които искат БАНиците да не са токова намазани, че омазват и тюрБАНите. ТЪй като ние не ядем БАНици, останалия свят ни яде нас.
.......................................................................................................................
По повод на писанията на по-древни и по-малко древни автори, които объркват с творческото си многообразие доста хора от БАН писах снощи. А археологията, признавам си, съм пропуснал неволно поради големия респект изпитван от мен към политическата археология.
Например четох труд на един археолог, който в родния ми край открил еднодръвки на славяните! Когато се порових в мазето на бабината къща открих еднодръвката в която баба бъркаше каша за прасетата и му повярвах. А в еднодръвката и какво открих..да не ти разправям. Та тогава реших, че археолозите ни са си свършили работата и няма какво да се занимавам с БАНалности.
цитирай
37. анонимен - Ткъкмо щях да ти напиша че очаквам да ...
29.04.2010 15:32
Благодаря за съобщението, но не получавам отговор на въпроса – защо човешките същества от VІ хил. пр.н.е. и тези от Плиска и Преслав използват едни и същи знаци.
Бих се радвал ако можем да разговаряме директно, а не анонимно, но това е Ваше право…
Все пак аз съм възпитаник на съвременната наука и затова Ви разбирам. Също така разбирам високомерието на традиционните възпитаници на съвременната наука, защото тя е затънала до такава степен в собствената си догматика, че едва ли ще успее да се измъкне от нея.
Характерна особеност на съвременната наука е, че тя пренебрегва всичко, което не се вмества в нейната парадигма. И в конкретния случай, тъй като не можете да отговорите на конкретен въпрос, използвате познати „отговори” – „ама при вас линчуват негри”, няма такова нещо и т.н.
Бих желал да добавя, че съвременната наука не работи с Критерии за истинност, т.е. на какво основание определено твърдение е истинно. В конкретния диалог, който водите по-горе, всеки използва за критерий за истинност индивидуалната си светогледна система без да я формулира. И тъй като тя е субективна, никога не може да стигнете до общо решение. И ако и двете страни са добронамерени в диалога, преди всичко е необходимо да уточните взаимно приемливи критерии за истинност.
Все пак бихте ли ми отговорили на въпроса?
цитирай
38. анонимен - 1. Не мога да отговоря на въпросът ...
29.04.2010 16:19
1. Не мога да отговоря на въпросът защото няма такъв въпрос- не мисля че има нещо общо между знаците от неолита и тези от ранното средновековие.

2.Не виждам с какво анонимността ми пречи на някого, ако кажа че се казвам Иван ще се променили нещо?Не съм публична личност, нямам блог, не съм учен или историк- какво значение има тогава кой съм и как се казвам?

3.Аз също съм възпитаник на съвременната наука, социолог съм по образование и съм добре запознат с критерият на формиране и утвърждаване на научната теория чрез утвърдена парадигма- това го учим още в първи курс.
Прекарана през проверката на съвременната научна парадигма автохтонната теория не издържа и следователно не може да замени старата утвърдена за момента теория за произхода.
В серия от коментари се опитвам да обясня това нещо, но разговорът се свежда до БАНици , лъснати ботуши и световни заговори...

4.В конкретният диалог аз в никакъв случай не излагам субективно мнение, напротив- бидейки само любител на историята аз изразявам мнението на болшинството историци професионалисти с което се съобразявам.

Докъто не видя оборване на съвременната научна теория и заменянето и с нова ,доказана по методът на научната парадигма аз ще продължавам да я защитавам .

5.Критериите за истинност с които се съобразявам са общоприетите и проверени такива, не приемам отхвърлянето им с обяснението "всичко е заговор, всички са маскари".
Познавах най добрият български археолог и той не беше нито заговорник, нито КГБ еец, нито БАН ичар а беше най ерудираният и честен наш учен в областта си.Имам предвид проф. Рашев.
Осланям се на неговите трудове и научни теории и предпочитам да се доверявам на посочени от него източници и автори.

Поради това единственият критерии за истинност на който бих се доверил са проверените и потвърдени научни тези, потвърдени от професионални учени.
цитирай
39. demograph - анонимен -Иван 1. Не мога да отговоря на въпросът ...
29.04.2010 19:58
"Докъто не видя оборване на съвременната научна теория и заменянето и с нова ,доказана по методът на научната парадигма аз ще продължавам да я защитавам ."
.........................................................................................................................
Приемам както тона, така и принципите ви. БАНичките бяха незлоблива закачка.
Цитирам част от постинга ви, в който според мен се съдържа сърцевината на спора с автохтонник като мен. Аз не съм магаре на мост и не виждам във всеки несъгласен магаре на моста. Понеже се определям като прагматик, като вас самоуверено заявявам, че "съвременната научна теория" се оборва винаги и само с аргументите, усилията, търпението и енергията на несъгласните с нея. Защото "съвременните" научни постижения са само съвременни. Утрешната наука е другото което я замества.
.......................................................................................................................
"Поради това единственият критерии за истинност на който бих се доверил са проверените и потвърдени научни тези, потвърдени от професионални учени."
Уважавам и традиционализма ви, съдържащ се в горния израз. Въпрос на темперамент и на лична ангажираност.
Моя милост симпатизира на бунтарите срещу "съвременната научна теория" в историята. Нищо, че не е една, а субективна т.е. многолика. Лично аз скачам умишлено срещу очевидно политизираните теории, част от които са превърнати в зловещи националистически или имперски доктрини, зад които стоят пари, власт и насилие. В този смъсъл не всичко е заговор и лъснати ботуши, но има и заговорничене и лъснати ботуши...Някои от "професионалистите" в историческата ни наука направо са си с ботуши.
Заради това не приемам за истинни нито наложените професионални критерии, нито за потвърдени научните тези които ми се виждат съмнителни, нито зачитам мнението на професионални учени чиито професионализъм считам за компроментиран.
Поздрав!
цитирай
40. анонимен - „1. Не мога да отговоря на въпросът ...”
29.04.2010 20:35
Благодаря за отговора. Аз нямам желание да споря, но бих отбелязал , че посоченият от Вас критерий за истинност е свързан само със светогледна система на съвременната наука – а тя е субективна в своята същност.
Аз държа да участвам с името си, защото искам да покажа, че поемам пълна отговорност за това, което казвам.
Сега мога да отговоря защо зададох този въпрос.
Ако имате търпение да се запознаете със знаците на българите, въпросът за автохтонността отпада, защото ще видите (онагледява се), че това са едни и същи човешки същества разделени от времето за около 6 хил. години.
Има още един много важен проблем. След като се придържате към традиционната история, бихте ли могли да намерите отговор на въпроса: защо българите сме в процес на страдание в продължение на повече от 1000 години (с някои прекъсвания)?
С уважение,
Васил Томов
цитирай
41. анонимен - Ha-a-a-a-l-o-o-o-
30.04.2010 02:04
Мили сънародници, чета, препрочитам ( вместо да си чета книжките - чета блоговете за нас, българите), радвам се на новото от историята за нашата българия и....само едно не мога да разбера: абе що за tapotia e towa???!?
Хора като Спараток, Сарадива,Demograph i.t.n. с такъв ентусиазъм показват и доказват държаното умишлено толкова време скрито от нас и света.....
че не тях кой им гu дава това време и нерви....???
Да не би да нямат никакви други ангажименти ами трябва все на разни кратуни по 100 пъти да пишат и пишат, че и борба да водят отгоре на всичко.
За какво, бе хора...??!
Не познаваm друга нация, която сама да крещи срещу факти, който са само в неин интерес, .
Ама не, не даваме ние да се пишат добри работи, дай ни само да плюем и да спорим , да не даваме нито с 1 мм да се подобри името на българия и българите.
Какво сте гракнали всички срещу тия истински българи, доказващи такива zenni неща ....???
Какво ви пречи всичко това.???
Ама то овча история, свикноло да пасе кротко seno и каквото му дадат, това преживя........
Стига толкова, де.
Всички други народи, хванат по един факт и.. толкова, няма какво да го оспорват другите.
Казват това е, ей туй и онуй намерихме, поокрaсят си го даже и..иди разправи че не са прави....
A недай си бoге, тяхен да рече да оспорва...
Абсурд!
Ето например, за роден град на Mozart се спори.
Но между две държави, а не в държавата между pодолюбиви хора и дрънкалkи.....
Вижте ги гарzите как си са прегърнали сагата за орфей и .............орфей cи e само тяхен.
Къде ти тракиийски вожд ot balgarsko....................... дума да не става!
Един грък няма да намерите дето да кряка срещу тази теза.
Нека света си доказва.
Иди кажи на немzите че са род с българите, т.е. с траките и да видиte какво ще се случи...
Та, драги сънародници спрете с тая гражданска словестна война с тия наши istinski българи, които нищо лошо не искат да сторят.
Просто........никъде го няма това.
цитирай
42. demograph - анонимен - Ha-a-a-a-l-o-o-o-
01.05.2010 16:26
Е. Всеки разходва времето си както намери за добре. Някои хвърлят години за да доказват неща, които други пък с години после да отхвърлят...Така минава славата на света.
Ние си губим времето за да хвърлим и малко тревичка на овцете. По-здравословно е.
Сено-слама, сено-слама...малко тъпичко. Хубави празници.
цитирай
43. demograph - И за мен няма проблем с автохтонността
01.05.2010 16:45
"...........Ако имате търпение да се запознаете със знаците на българите, въпросът за автохтонността отпада, защото ще видите (онагледява се), че това са едни и същи човешки същества разделени от времето за около 6 хил. години...........
Васил Томов"
.........................................................................................................................
Потърсете "The lost civilizations of the stone age" Richard Ridgley. Много хубаво е дадена връзката между минало и настояще, между староевропейското писмо и днешната европейска писменост.Вижда се и така лекомислено оспорваното от българи/!!!/ водещо място на древнобългарската пименост.
Хубави почивни дни Василе.
цитирай
44. demograph - анонимен - Ha-a-a-a-l-o-o-o- 2
01.05.2010 16:55
Вижте ги гарzите как си са прегърнали сагата за орфей и .............орфей cи e само тяхен.
Къде ти тракиийски вожд ot balgarsko....................... дума да не става!
Един грък няма да намерите дето да кряка срещу тази теза.
Нека света си доказва.
......"Иди кажи на немzите че са род с българите, т.е. с траките и да видиte какво ще се случи...
Та, драги сънародници спрете с тая гражданска словестна война с тия наши istinski българи, които нищо лошо не искат да сторят.
Просто........никъде го няма това. "
.....................................................................................................................
Прав сте. Това нашенското родомразие никъде го няма. Щом съдбата ни е забила на велико от историческа гледна точка място, кой ни бута да се врем по пущинаците на историята. Само магаретата ходят да пасат бодили, когато свежата трева е в копитата им.Глупостта братко...непросветеността.
цитирай
45. анонимен - Абе вие как точно си го представяте ...
01.05.2010 20:36
Абе вие как точно си го представяте това не мога да схвана?!

Значи явява се един неразбран гений като Г. Ценов, публикува една теория, всички я прочитат и се хвърлят да се прегръщат радостно ридаейки от щастие...
И се започва едно пренаписване на учебници и енциклопедии, и се променят спешно ученическите програми, и се започва една световна кампания за просвета на академичните и не само общности по света с новата теория за произхода, горе долу така ли го виждате?

Нека ви обясня едно нещо което ако имахте академично образование щяхте да го знаете, а именно идеята на "научната парадигма".
Така, нека разгледаме сега основните принципи върху които се гради познанието.

Имаме общоприета теза, с течение на времето се натрупват въпроси които не получават отговори спрямо въпросната теза, тезата се подлага на оспорване , оспорващите я вадят контра теза, написват труд и този труд се представя в академичните среди за проверка, въпросната проверка може да продължи с години, когато новата теза издържи тази проверка тя заменя старата теза.

Как се прави тази проверка- ами с един инструмент наречен "научна парадигма".
А това е комплекс от въпроси и методи за проверка и доказване на достоверността на новата теза.

Да вземем за пример теорията за автохтонният произход.
Значи публикува се труд в който се представят редица доказателства, примерно :

Андриан Константинополски пише " ...и дойдоха Аспаруховите прабългари, прежде назоваеми траки, а също така познати и като хуни и кимерийци, и се заселиха в земята която бяха напуснали преди 7000 години за да оплодят света в съответствие с теорията за "цивилизационното ветрило"....

И още цял куп подобни доказателства, когато такъв труд се представи пред научните общности не започва веднага радостна еуфория а въпросният труд се подлага на редица проверки.
Въпросният пасаж се разглежда от учен филолог, специалист по древногръцки език от съответният период , целият пасаж се чете в оригинал за де се види дали е коректно цитиран,
цитирай
46. анонимен - дали няма промяна в контекста и п...
01.05.2010 20:42
дали няма промяна в контекста и пунктуацията.
Тогава експертът дава заключение с което определя коректността и валидността на доказателството.
След това в трудът пише " изследваните върхове от стрели от аулът на хан Кубрат са абсолютно идентични с върховете на стрели извадени от гробницата на Севт 3 , също така токата от колана на хана е напълно идентична с тази на бачето Севт"

Експерт археолог, специалист траколог и специалист по ранно средновековие разглеждат твърдението и дават становище...

И така със всичките доказателства, когато всичките или повечето доказателства се разгледат от експерти и се приемат- тогава вече можем да говорим за промяна на теорията за произхода.

Мислите ли че трудът на Ценов не е разглеждан в този контекст?
Мислите ли че не е четен от редица експерти и не са проверявани всичките доказателства дадени от Ценов?
И защо нито един от тези учени не е приел тези доказателства?
Заговор?
Извинявайте , ама ми е доста съмнително това за световният заговор.
Значи излиза че от времето на Шкорпил и Иречек, до ден днешен , всички историци , археолози и филолози по целият свят са в заговор инспириран от сатанат Златарски и пратен от дявол знае кой?
Съмнявам се, силно се съмнявам.
Ако в автохтонната теория имаше хляб да замени основната научна теория в момента- то тя щеше да мине по пътя си и да я замени, просто не вярвам в теорията за световният заговор.
цитирай
47. анонимен - Ето това е разликата между аматьори ...
02.05.2010 12:00
Ето това е разликата между аматьори като вас и сериозните учени!
Вие говорите за ВЯРА, а науката нито е шаманизъм нито е религия, не се основава на сляпа вяра в чудеса и пророчества.
Основава се на приемани или отхвърляне на доказателства- това ви куца на вас автохтонците, не ви приемат "доказателствата".
цитирай
48. анонимен - И за мен няма проблем с автохтонността!
04.05.2010 20:20
Благодаря за отговора.
Потърсих книгата по възможните ми начини, но не я открих:
1. Народна библиотека „Св.Св. Кирил и Методи”, включително и в сводните каталози. От този автор няма нищо регистрирано.
2. В библиотеката на БАН – няма нищо.
3. Не открих е-страница с тази книга.
От Вашия текст разбирам, че става дума за писмености. Характерно за писмените азбучни системи е, че всеки знак има единично семантично значение и тези системи са обект на изследване на семантиката.
Троичните български знаци имат информационно съдържание, което далеч надхвърля възможностите на човешкия разум. Това се вижда много добре от кристала на водата – снежинката, т.е. във всяка молекула вода би следвало да е записана цялата информация, която заставя милиони молекули при охлаждане да се подредят в тази комбинация от знаци. (На мен ми е трудно да си представя обемът на тази информация.) Това е съществена качествена разлика. Тя показва, че българските знаци далеч предхождат всяка азбучна система.
VІ хил. пр.н.е. на обширна територия, включително и в България, се ползват тези знаци вероятно за връзка с Космоса, а не като писменост. А съвременните българи са преки наследници на тези човешки същества. Това се онагледява чрез знаците и не подлежи на съмнение (доказателство) - проблемът с автохтонността се заковава. И от тук възникват редица интересни въпроси…
Радвам се на Вашата комбинативност.
Всичко най-хубаво.
Васил Томов
цитирай
49. demograph - От Космоса или от Бога все е едно Василе
08.05.2010 21:44
Българите са местни жители от преди потопа. Българите са траките=славяни=староевропейците=европейците=западната цивилизация и повече. Старобългарският е ключът към=староевропейски> шумерски> линеар А>линеар Б>финикийски>гръцки>латински. Кой и кога ще признае това е без значение. Важното е, че рано или късно това ще стане. Въпреки,че българите може би ще бъдат вече изтребени...
цитирай
50. анонимен - обективен
09.05.2010 19:01
Ех, момчета ... имам чувството, че сте в някоя "бира-скара", че все си тръгвате и все си поръчвате по още една. Патриотизмът наистина е едно изпитание. Той се е нагърбил да понесе и неграмотния и полуграмотния и грамотния, при това - на едно седло. Нали се досещате как се гради консенсус във времето на SMS-демокрацията? Един апарат не е достатъчен - всеки с неговия. Та не е чудно, че е шарено - от турбо-безхаберието, през анархо-научния автохтонизъм, до ленивия порядък на стария учен, който все изтърва "падпадъка".
Ако науката няма ясни опознавателни критерии за българското или е задръстена от оспорими тези, се надига да подсказва дори глупостта. А както се вижда, тя, горката, също има своя звезден миг. Наздраве!
цитирай
51. анонимен - сапьор
09.05.2010 21:07
Да! Посредствеността все бърза да обобщава върху своя крехък опит. Това е остатък от митологичното мислене, подредено в схеми. Щом става дума за наука, един факт се нуждае от дисциплината да се съобразиш с него, а не да го разфасоваш и да се упражняваш в лекокрило въображение. Все пак блатото се нуждае от един по-голям камък. Само да не обърне лодката.
Никой няма нужда от фасулософия и профанославие.
цитирай
52. анонимен - Ганчо Безценов
10.05.2010 15:32
Явно много му е веяно с "ветрилото", за да стане бунтарският призив на кръжока "Sparotok" толкова вятърничев.
Терминологията Ви е като на партизанин (в науката), въоръжен с "ключа към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост".
Червен нос не Ви трябва. И така ще се смеят.
цитирай
53. demograph - Thanks сапьоре.
10.05.2010 20:49
"..Все пак блатото се нуждае от един по-голям камък. Само да не обърне лодката."
..........................................................................................................................
Другото ваше е като моето. А лодката..зависи коя.
цитирай
54. demograph - Ганчо Безценов
10.05.2010 21:03
анонимен написа:
Явно много му е веяно с "ветрилото", за да стане бунтарският призив на кръжока "Sparotok" толкова вятърничев.
Терминологията Ви е като на партизанин (в науката), въоръжен с "ключа към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост".
Червен нос не Ви трябва. И така ще се смеят.

.....................................................................................................................
Някои вече се смеят Ганчо, но не се смеят на спаротоковия кръжок и на тракийското миграционно ветрило, а на едни други кръгчета с червени носове на които нещо им е жега...За ключа си се образовай сам. Недостига на информация, не означава липса на информация. Ако в нашето блато е тихо и вонящо, не значи че навсякъде по света историческата наука е блато.

цитирай
55. анонимен - начинаещ
11.05.2010 11:19
Нещо не е много ясно. Тюрките превземат арийското пространство в Азия и днес наследниците на тези тюрки се мъчат да докажат че са арийци, т.е. иранци. Българите създават своя държава върху бивши тракийски земи и аналогично, наследниците им се втурват да доказват, че са траки. Не е ли това проблем с идентичността? Тя е характерна или за хора с колеблива ориентация, или за някои идеологически кривочи.
Спор няма. Тракийското наследство трябва да бъде защитено, но не за сметка на българската идентичност. Себеотрицанието и самоунищожението са две поредни фази на един процес. Пък ... може и да не е моя работа.
цитирай
56. анонимен - Към съобщение № 53
12.05.2010 10:33
Благодаря за отговора. Приемам.
Възниква въпрос: не съм открил публикации със знаци датирани преди VІ хил. пр.н.е. Това фактическата информация ли е или е някаква психологична бариера, която нашите учени не могат да преодолеят?
Относно съобщения с номера 54, 55, 56, 59.
Господа, предлагам да отговорите на въпроса: какъв е критерият за истинност при Вашите твърдения? Не е ли това набитата в главите на някои българи "общоизвестна" информация. Ще бъда благодарен да получа отговор.
Всичко най-хубаво.
Васил Томов
цитирай
57. анонимен - начинаещ - към съобщ. № 60
14.05.2010 00:44
Смятам, че когато в един научен проблем преобладават неизвестните, е по-добре да се каже по-малко. Другото да остане. По принцип не обслужвам "общоизвестна", непроверена и непроверима информация. Ура-патриотизмът е подвеждащо духа състояние.
цитирай
58. анонимен - Към съобщение № 61
16.05.2010 18:45
Все пак - какъв е Вашият критерий за истинност?
Всичко най-хубаво.
Васил Томов
цитирай
59. анонимен - начинаещ - към №61 - С уважение
17.05.2010 11:57
Най-верният критей за истинноста, базирана върху човешката изследователска логика, е интердисциплинарното познание. Въпросът за индивидуалните постижения, за възможностите да бъдат проследени зависимостите, преди това е въпрос на лични възможности. Някои "изследователи" се задоволяват с по-клекнали истини, в резултат на което, резултатите са в същата поза. Така, че стигаме примерно до въпроса за спектралното разлагане на цветовете, нюансите между тях, но преди всичко до способността да ги отчетеш.
цитирай
60. demograph - Правото на история - към анонимен "начинаещ"
17.05.2010 14:37
анонимен написа:
Нещо не е много ясно. Тюрките превземат арийското пространство в Азия и днес наследниците на тези тюрки се мъчат да докажат че са арийци, т.е. иранци. Българите създават своя държава върху бивши тракийски земи и аналогично, наследниците им се втурват да доказват, че са траки. Не е ли това проблем с идентичността? Тя е характерна или за хора с колеблива ориентация, или за някои идеологически кривочи.
Спор няма. Тракийското наследство трябва да бъде защитено, но не за сметка на българската идентичност. Себеотрицанието и самоунищожението са две поредни фази на един процес. Пък ... може и да не е моя работа.

.....................................................................................................................
Радвам се на дълбокото което подхващате с появата си като "начинаещ".
Историята е нещо като характеристика на един народ. Ако си я напише сам е автобиография, CV. Ако му я напишатдруги е биография. Разбирате разликата, нали? И в двата случая не може да се избегне субективизма. В нашия случай, ние сме се поставили в положението други да ни пишат CV-то. Е. Кое е за предпочитане? - БЪлгарите сами да си напишат историята, пък дори и да се поукрасят малко повечко, или другите да ни изрисуват както им падне..? И като не сме сред силните на деня, какво очакваме да напишат за нас, освен пренебрежителни манипулативни описания. Като си траем ще ни наричат натрапници, варвари, неграмотници, мръсни крадци, диваци..и тем подобни, както е сега.
Българското CV би трябвало да е без бели петна, изчерпателно, обективно, подкрепено с препоръки и документи, т.е. вярно. Но всяко CV носи и елемнтите на самооценка. Когато враждебно настроени спрямо нас са ни описали като нецивилизовани натрапници, те са вложили оценката си за българите и намеренията си спрямо нас. Когато ние сами си напишем историята - ще представим на света, в това число и на недоброжелателите си, нашата самооценка като произход, постижения и възможности. Така поне ще разполагаме с относително балансирана представа за себе си в собствените си и в чуждите очи. В момента българската биография е негативно дебалансирана и това се отразява на всичко което ни се е, ни се, и ще ни се случва.
Понеже правото да напишеш историята си е подобно на правото да съществуваш наравно с другите, аз смятам, че правото на българите на собствена версия за историята е точно толкова колкото и правото на всеки друг народ. Доколкото други народи /историците и политиците им/ записват в историята си територии и постижения, които според нас са навлизане в българското историческо пространство, точно токова е и правото на българския народ /историците и политиците му/ да запише като свои и тези от спорните или съвместни исторически територии и постижения на другите народи и държави. Ако това изяснява и подобрява представата на българите и на чужденците за нас самите, сме длъжни да го направим. Иначе би било глупава проява на национален комплекс за малоценност. С комплекси за малоценност не се постигат значителни неща. Нашата борба е да се спре насаждането на такъв комплекс, което за жалост, българските историци и възпитаните от тях политици и държавници, волно или неволно, правят от много десетилетия насам. И поради това България тъпче на място с крака в гнилата почва на с нищо не оправдано национално самообругаване. Имаме право да напишем нашата си история, както всеки човек на неговата си автобиография. Скруполите не бива да се превръщат в скрупольозност.
цитирай
61. анонимен - начинаещ
18.05.2010 00:40
Наистина, в много отношения историята в този и вид, в който се мъдри в учебниците е "подсказана", т.е. продиктувана история. Именно върху нейната несъстоятелност България понесе много щети в политически план, но изглежда, пораженията са най-жестоки върху себеусещането на българина, и препратката му към българското. Ужасно нещо е да изгубиш смисъла от родовия сигнал и да се превърнеш в един досаден ЕГН, забързан към собственото си зануляване. Съгласен със с това, че българската история действително трябва да се напише с българска енергия. Но ранните процеси, от които се е пръкнало древното българско общество, са много неясни. То и манипулациите стават именно там. Наистина, няма история без патриотично-възпитателна основа и в този смисъл тя си има мястото в училище. Професионалната история обаче, смятам, че трябва да отчита и общия процес, прехода на култури, етнически характеристики, на кого сме дали, от кого сме взели, за да спрат да ни подхвърлят. Тук ще трябва да убедим останалите и това е най-трудно. Но пък като помисли човек как гърците от митологията си направиха история ...
цитирай
62. анонимен - Към съобщение № 63
18.05.2010 10:04
Понятието „интердисциплинарно познание” е свързано с понятието „властваща към момента парадигма”. Да се върнем във времето на светата инквизиция – някой да си е позволявал да каже, че съществуващата по онова време „парадигма” не произхожда от бога и тя далеч надхвърля „„интердисциплинарно познание”, което е плод на човешкия разум, а над него се извисява вярата в бога. Следователно понятието „интердисциплинарно познание” е конкретно за съответната историческа епоха и не може да бъде обективен критерий за истинност.

Към съобщение № 64 и 65
„Българите създават своя държава върху бивши тракийски земи и аналогично, наследниците им се втурват да доказват, че са траки”.
Когато се пише история би следвало да се търсят обективни критерии за истинност, за да се намали нейната субективност.
Ето въпрос, на който съвременната история (наука) не е в състояние да даде отговор: защо знаците, които са ползвали хората на територията на България през VІ хил. пр.н.е и тези от Плиска и Преслав след около 6 хил. години имат един и същ характер. А ползването на знака (особено през онова време) не е имало случаен характер, защото същността на човека е свързана със същността на знака.
Разбирам, че това все още не е актуално, но не е възможно да вървим напред без да осмислим своята същност.
Всичко най-хубаво.
Васил Томов
цитирай
63. анонимен - начинаещ - към съобщение №66
18.05.2010 22:21
Под "интердисциплинарно познание" се разбира прилагането на разнороден инструментариум от различни изследователски дисциплини, т.е. концентриране на специални знания от различен ъгъл, но върху един научен проблем. Разбира се, при уговорката за съвременност. Тя ни вкарва в изискването за актуалност спрямо нивото на съзнанието и адекватност в съблюдаването на критериите.
Приликите, особено в културния спектър, могат да се обяснят с естественият стремеж към универсалност. А пътят на универсалното (намерението на писмените системи е същото) се отъпква с приемственост. Графичната ориентация в значенията на знака вървят към опростяване, към разтоварване от излишната орнаментика. При развитите писмени системи се виждат няколко основни модула на построяването - пресичането, долно-горно, ляво-дясно и наклон. Те създават повод за външни прилики. Но доказването на езикова тъждественост върху знаци, чиято етническа атрибуция е неизвестна, е волна програма. Основен признак на културата/културите е подражанието, а то няма граници. Проблемът се състои в това дали сме пред оригинал или пред цитат.
цитирай
64. demograph - Защо да убеждаваме другите? Нека първо ние се убедим.
19.05.2010 22:51
анонимен написа:
Наистина, в много отношения историята в този и вид, в който се мъдри в учебниците е "подсказана", т.е. продиктувана история. Именно върху нейната несъстоятелност България понесе много щети в политически план, но изглежда, пораженията са най-жестоки върху себеусещането на българина, и препратката му към българското. Ужасно нещо е да изгубиш смисъла от родовия сигнал и да се превърнеш в един досаден ЕГН, забързан към собственото си зануляване. Съгласен със с това, че българската история действително трябва да се напише с българска енергия. Но ранните процеси, от които се е пръкнало древното българско общество, са много неясни. То и манипулациите стават именно там. Наистина, няма история без патриотично-възпитателна основа и в този смисъл тя си има мястото в училище. Професионалната история обаче, смятам, че трябва да отчита и общия процес, прехода на култури, етнически характеристики, на кого сме дали, от кого сме взели, за да спрат да ни подхвърлят. Тук ще трябва да убедим останалите и това е най-трудно. Но пък като помисли човек как гърците от митологията си направиха история ...

....................................................................................................................
Другите правят история от нашата история. Ние трябва да направим истроия от нашата си история. Доказателствата са в земята която тъпчем. Да спрем да я тъпчем, а да я разровим и да ги зашлевим с историческата истина за това кой кой е в историята! Като държавниците и "учените" ни са импотентни чуждолюбци - то ние да не сме ялови?!..Ще си я напишем сами истинската история. Приятелю, историята е това което ние смятаме, а не това което другите смятат, че сме.
цитирай
65. demograph - Ръководител на проекта - министър Ивайло Калфин....
20.05.2010 23:07
Нещо неясно?
..........................................................................................................................
Научен консултант - туранеца/сега вече иранец/ Добрев...
цитирай
66. анонимен - начинаещ
21.05.2010 16:40
На времето А. Фол каза, че историята е преди всичко човекознание. А като такова, то започва от човеконезнанието. Въпросът е готови ли сме да разберем всичко за генерациите преди нас, или искаме да изберем само онова, което ни се харесва и разрежда националните ни комплекси.
цитирай
67. demograph - До Анонимен - начинаещ. Съгласен съм.
24.05.2010 23:56
анонимен написа:
На времето А. Фол каза, че историята е преди всичко човекознание. А като такова, то започва от човеконезнанието. Въпросът е готови ли сме да разберем всичко за генерациите преди нас, или искаме да изберем само онова, което ни се харесва и разрежда националните ни комплекси.

.......................................................................................................................
С всичката условност на думата "всичко" и с цялата си съпротива срещу създаването на национални комплекси. Като се поровите ще видите какви комплекси е нароила "дошляшката" теория у българите. И ако следите реакциите на четящите спароток, ще видите обратното - какви качества на българина отключва само вярата, че сме стъпили на собствената си земя...Ако беше толкова просто един народ да му кажеш "Голяма работа, кои и от къде сме, гледайте си живота.", нямаше светът да е толкова сложен и опасен с хилядолетия.
цитирай
68. анонимен - начинаещ
28.05.2010 13:14
"Вярата, че сме стъпили на собствена земя" е блян и за корабокрушенците. А много хора тук се чувстват като духовни имигранти. Проблемът е, че не можем да управляваме и малкото, което ни е останало. На това му викат разпад на националната перспектива. Ужас.
Кое е наред - миналото ли, настоящето ли, или светлото бъдеще (от което се връщаме) ...
Що се отнася до новата визия на Спароток, едно изследване винаги е в отношението между логическите "за" и "против". Противопоказно е обаче за един изследовател на динамична материя, каквато е историята (в нея истините могат да се окажат няколко), още в началото да се завре в окопа на теорията си и да води "окопна война", т.е. да стреля по всичко "исторически" приближаващо. Сещаш ли се защо?
Първо ще направи покрив за да не му вали, и т.н. - докато си обзаведе кабинет в окопа. А кабинетното "удобство" приспа много умове и много от кривочите в науката са негова заслуга.
Имам известни различия с начина по-който Спароток тълкува някои важни детайли, обръщайки знака, но това си е негова отговорност и негово пространство. Ние сме гости. Който иска да предложи друго го оформя в собствен blog.
Та, историята е важна опора, която свързва индивида и обществото в една особена принадлежност. Някои даже практикуват измислянето, когато се окаже, че отсъстват качества.


цитирай
69. demograph - Абсолютно съм съгласенисторията е важна опора, която свързва индивида и обществото в една особена принадлежност-
31.05.2010 12:53
анонимен написа:
"Вярата, че сме стъпили на собствена земя" е блян и за корабокрушенците. А много хора тук се чувстват като духовни имигранти. Проблемът е, че не можем да управляваме и малкото, което ни е останало. На това му викат разпад на националната перспектива. Ужас.
Кое е наред - миналото ли, настоящето ли, или светлото бъдеще (от което се връщаме) ...
Що се отнася до новата визия на Спароток, едно изследване винаги е в отношението между логическите "за" и "против". Противопоказно е обаче за един изследовател на динамична материя, каквато е историята (в нея истините могат да се окажат няколко), още в началото да се завре в окопа на теорията си и да води "окопна война", т.е. да стреля по всичко "исторически" приближаващо. Сещаш ли се защо?
Първо ще направи покрив за да не му вали, и т.н. - докато си обзаведе кабинет в окопа. А кабинетното "удобство" приспа много умове и много от кривочите в науката са негова заслуга.
Имам известни различия с начина по-който Спароток тълкува някои важни детайли, обръщайки знака, но това си е негова отговорност и негово пространство. Ние сме гости. Който иска да предложи друго го оформя в собствен blog.
Та, историята е важна опора, която свързва индивида и обществото в една особена принадлежност. Някои даже практикуват измислянето, когато се окаже, че отсъстват качества.

...........................................................................
Ако опората се клати, колеца на историята трябва да се забие по-яко!
цитирай
70. demograph - Вие "истинските историци" сте голяма работа - осрахте България де където можахте.
28.06.2010 19:56
анонимен написа:
" Когато старо европейската писменост заприличва на старо-българското писмо, а старобългарският език се оформя като ключът към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост.."

Демографа- забравил си да споменеш маите и ацтеките наред със всичките ни славни прадеди.
Съвсем очевидно е че траките са създали цивилизацията на маите, като пример давам веднага следните доказателства:
Един от градовете на маите се нарича Чи Чен Ица, това моментално трябва да ни наведе на думата Лю Те Ница а също и на Ръ Че Ница - това са древни и традиционни прабългаро тракииски хуно кимерииски думи.
Освен това йероглифът на Теотиуакан досущ напомня на бъркани яйца а знаем от Павел Орозий и Бармалей Тарталейски че бърканите яйца във вариант "яйчица по панагюрски" са традиционна храна на трако кимерийците, измислили са я още в Атлантида!
/преди да потъне разбира се, после нещата са се разводнили така да се каже/

Това се споменава и от Омир в песен 128.½.33333....

Просто искам да те подсетя да разгърнеш малко "тракийското ветрило" така че да обхване максимално количество цивилизации, но моля те не се пренапъвай щото ще вкараш в числото на трако хуните и австралийските аборигени а мен честно казано те не ме кефят- мноу черни бе!

Изобщо , ако не бяхте вие автохтонците как щяхме да се забавляваме ние истинските историци!


цитирай
71. demograph - А това не си го чел нали..? "Истинските историци" не четат, те повтарят кокманди.
28.06.2010 19:58
" Когато старо европейската писменост заприличва на старо-българското писмо, а старобългарският език се оформя като ключът към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост.."
Да си чувал за староевропейска писменост случайно?
Не, нали? Има си хас...
цитирай
72. demograph - Или пък за Danube scripts чел ли си?
29.06.2010 18:48
demograph написа:
" Когато старо европейската писменост заприличва на старо-българското писмо, а старобългарският език се оформя като ключът към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост.."
Да си чувал за староевропейска писменост случайно?
Не, нали? Има си хас...

.........................................................................................................................
Danube scripts се анализира / не от мен/ в посока не е ли това предисторическото писмо - първото на света..преди шумерското.
цитирай
73. анонимен - мдааа
02.07.2010 10:21
Социолога, ...
Благодарение на "истинските историци" децата още учат, че българите са дребни, мургави, кривокраки и с "дръпнати очи"; "Славянското море", изчезналите "траки", "Освобождението" и Прекрасния "Санстефански договор". Цялата ни "история" е фалшива. За световната да не отваряме дума.
Виждаме какви са ги свършили "истинските учЕни", така че - дотук! Спасяването на давещия се ..., нали?!
Значи "нАучната парадигма" приема, че сме "тюрки"(например), а едно генетично изследване лесно показва колко вярно е това ...

Къде следва да си завреш парадигмата тогава ?!?!?!?

Към търсещите "рОдината" на майната си ... :
Науката не е безгрешна и често е доста ограничена в собственото си несъвършенство.
По-добре си кажете, че сте се заблуждавали, били сте неинформирани или друго подобно. Сега.
После ще се чувствате като най-големите тъпаци, живели на тази планета, повярвайте ми.

Желая на всички приятен ден и честит живот. :)
цитирай
74. demograph - Благодаря! Така си е за жалост,но...ще видим накрая. Поздрави.
12.07.2010 15:09
анонимен написа:
Социолога, ...
Благодарение на "истинските историци" децата още учат, че българите са дребни, мургави, кривокраки и с "дръпнати очи"; "Славянското море", изчезналите "траки", "Освобождението" и Прекрасния "Санстефански договор". Цялата ни "история" е фалшива. За световната да не отваряме дума.
Виждаме какви са ги свършили "истинските учЕни", така че - дотук! Спасяването на давещия се ..., нали?!
Значи "нАучната парадигма" приема, че сме "тюрки"(например), а едно генетично изследване лесно показва колко вярно е това ...

Къде следва да си завреш парадигмата тогава ?!?!?!?

Към търсещите "рОдината" на майната си ... :
Науката не е безгрешна и често е доста ограничена в собственото си несъвършенство.
По-добре си кажете, че сте се заблуждавали, били сте неинформирани или друго подобно. Сега.
После ще се чувствате като най-големите тъпаци, живели на тази планета, повярвайте ми.

Желая на всички приятен ден и честит живот. :)

цитирай
75. demograph - Виж постинга ми за "С кого си имаме работа"
12.07.2010 15:11
анонимен написа:
Ето това е разликата между аматьори като вас и сериозните учени!
Вие говорите за ВЯРА, а науката нито е шаманизъм нито е религия, не се основава на сляпа вяра в чудеса и пророчества.
Основава се на приемани или отхвърляне на доказателства- това ви куца на вас автохтонците, не ви приемат "доказателствата".

...................................................................................................
Там се вижда чии доказателства се и не се премат и кой за какво плаче.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960644
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол