Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 22:44 - ТРАКИ, ИРАНЦИ И БЪЛГАРИ –I
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 5415 Коментари: 7 Гласове:
1

Последна промяна: 27.04.2010 22:55


ТРАКИ, ИРАНЦИ И БЪЛГАРИ –I

 www.sparotok.blog.bg

 

Когато туранската теория за произхода на българите започна да издиша печално, поддръжниците й намериха друг вариант за продължение на старите заблуди. Дедите ни бяха наречени иранци eдинствено и само корените на нашия народ да бъдат поставени в Централна Азия, а не в Европа където им е мястото.

 

По ирония на съдбата, точно  твърдението за иранския произход на дедите ни доказва, че те са траки. Звучи странно, но това е така защото от нас са укрити много данни, без които ние не можем да добием добра представа за произхода на иранските народи.. За такива са обявени скити и сармати. Изследователите претендиращи, че българите са азиатско племе подбират селективно сведения, като умишлено пропускат най-важните и по този начин най-безсрамно заблуждават читателите си.

 

Ако дори и на кратко се обясни кои са скитите и сарматите ще стане ясно, че те са европейски народи, част от които е мигрирала за Азия където дълги векове владее местното население и го повлиява езиково, културно, а и генетически. Генът Р1а1 се среща често в Централна Азия, но най-старият му вариант е на Балканите. Този факт показва , че в далечното минало, племена обитаващи Източна Европа са мигрирали на изток. Разпространението на линеарната керамика и могилни погребения от Балканите към Централна Азия е поредното и необоримо доказателство за това.

 

Нека разгледаме данни за скити и сармати, които наши и чужди учени не желаят да споменат. В книга I-ва на “География” Страбон обяснява, че в най-дълбока древност името скити е било употребявано за хората живеещи на север от гърците. Т.е. траките също са включени в етноса на скитите. Твърдението на Страбон не е изолирано. Касий Дион е категоричен, че тракийското племе даки е клон на скитите. Знаем, че гети и даки са един народ, говорещ същият език като мизите и останалите траки обитаващи земите на юг от Стара планина. Стефан Византийски е също ясен пишейки – Скюти етнос траконскитите са тракийски народ.

 

Археологическите данни показват, че има огромна прилика между траки и скити по отношение на погребални ритуали, въоръжение и керамика. А самото име скити е прекрасно обяснимо на български език. Страбон предава значението на етнонима скити с гръцката дума номади, което означава скитащи, скитници ( Σκύθας έκάλουν ή Νομάδας ).

 

Обърнете внимание, народностното име на скитите е обяснимо на български. Този факт се премълчава както от поддръжниците на туранския, така и от тези на иранския произход на българите защото скитите са древни обитатели на Европа, макар значителна част от тях да е обитавала и Азия.

 

Какво знаем за сарматите? Страбон обяснява, че те са роднини на скитите, а Прокопий твърди, че принадлежат на семейството на гетите ( които са най-храбрия и праведен тракийски народ). Според Страбон същите тези гети са от рода на мизите, а от IV-ти до XIV-ти век мизите са отъждествявани с българите.

 

Ето какъв е резултата, ако се представят укриваните факти:

 

1. Така наречените ирански скити и траките принадлежат на един и същи етнос.

2. Така наречените ирански сармати са тракийски народ.

 

Това, че определени племена на родствените траки, скити и сармати са обитавали и Азия не ги прави автоматично азиатци, тъй както присъствието на англичани в Австралия не ги прави автоматично англичаните чернокожи и чернокоси аборигени.

 

Нека да обясним и връзката на траките с персите- дедите на днешните иранци. Херодот разказва, че персите са живели дълги векове под влиянието на медите.  Т.е. предците на днешните иранци са повлияни езиково, културно и генетически от племето меди. Плиний твърди, че медите са деди на сарматите,  а Прокопий пише, че сарматите са от рода на тракийското племе гети.

 

От тракийските меди персите вземат обичаи, религия, дори облеклото си. Заратустра не е персиец е медиец, чието истинско име е Зартошт. То има значение златоухият ( мъдрият, този, който чува мъдроста). ЗАРТ отговаря на тракийската дума ЗАРТАС, ЗАЛТАС – златен, златист, а ОШТ означава УШИ.

 

Ето как се затваря кръга. Обявените за иранци скити и сармати принадлежат на семейството на траките. Тракийските меди са повлияли персите  и други съседни на тях народи езиково и културно. Това е причината в пащу, дарди и фарси да има думи близки до нашите. Получила се е тракизация на народите от Централна Азия, т.е. произхождащите от Балканите наши предци са създателите на иранската култура. След дълги векове, по същият начин римляните ще повлияят гали, иберийци и лузитани и ще положат началото на романската езикова общност.

 

Преди време изобличих в лъжа нашите езиковеди твърдящи, че имало съвсем малко паралели в тракийски и индо-ирански. Бяха посочени 4, а се оказа, че бройката е доста по-голяма, а именно 84. Приликата на тракийския със санскрит и авестийски може лесно да се обясни с древните тракийски походи в Централна Азия, за които свидетелстват Филострат,  Еврипид, Хигиний, Цицерон, Сенека, Аполодор, Овидий, Нонус, Плиний, Страбон....За да се стигне до Индия трябва да се мине през древен Иран... Тези данни се премълчаваха защото не пасваха в теориите за примитивността на траките и азиатският произход на българите...Колко дълго обаче може да си крие истината?

 

Виждате ли колко е елементарна истината когато се дадат всички данни. Ако поддръжниците на теорията за иранския произход на българите бяха обяснили, че древните скити и сармати са роднини на на траките, нямаше да може да се заблуждава, че ние идваме от Азия, понеже траките са най-древните цивилизовани обитатели на Европа. Тракийският език, който е най-древна форма на българския се говори в земите ни повече от 7 000 години.

Както да го въртят и сучат противниците на България не могат да крият истината вечно. Да, изкарваха ни монголи, татари, тюрки, фини, чуди, а после и роднини на персите, но на лъжата краката са къси. Живеем във века на информацията. Преди само избрана група хора имаше достъп до историческа литература, сега положението е различно. Този, който търси истината ще я намери!

 

Умолявам всички, които са съгласни с вижданията ми да качат този постинг в блога си и по този начин да разпространят укриваните от нас данни. Нека покажем, че не сме съгласни с поредната лъжа за нашия произход, нека се борим за истината!
Спароток

Държавата да ми върне парите!
 

Министерството на външните работи през 2008г. е похарчило пари на българските данъкоплатци за да доказва спорни исторически теории.
Министър на външните работи по онова време бе човекът на БСП и на президента Ивайло Калфин. При това положение харчът е обясним. Руското лоби си прокарва руски тези. Но защо с моите пари..!
Сега ИСКАМ, министерството на външните работи да спонсорира със същата сума научно-историческа "експедиция" в България и другите тракийски земи, за да се доказва автохтонната трако-българска теза за произхода на българите.
Заглавието е ясно от сега:
"Прародината на българите е днешна България и Балкана" .
А Елиана Димитрова ще трябва да представи резултатите от експедицията реципрочно така:
"Експедицията търси корените на българския ни произход и следите водят към България и Балканите. ...Така че преди българите да дойдат в земите отвъд Дунава, преди Кубратова България, ние сме живели някъде - били сме деца на голямата Тракийска цивилизация, показва трилогията."
Външно министерство, БНТ, и Елиана Димитрова дължат това на българите, които не са съгласни с другите теории за произхода си.
Защото с моите пари аз не искам да се произвеждат чужди на мен и НАРОДА МИ исторически скълъпизми.
www.demograph.blog.bg - "Тия ще ни изкарат, че сме мангали"

 

цитирай


 

http://sparotok.blog.bg/politika/2010/03/21/kak-ni-lygaha-bezsramno.515412

 

http://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/15/dionis-i-trakiiskiia-pohod-kym-indiia.416191Тагове:   траки,   неграмотни,


Гласувай:
1
01. demograph - Това вече е неграмотна наглост! Не и с моите пари!
27.04.2010 23:03
Министерството на външните работи през 2008г. е похарчило пари на българските граждани за да доказва спорни исторически теории. Министър на външните работи по онова време бе човекът на БСП и на президента Ивайло Калфин. При това положение харчът е обясним. Руското лоби си прокарва руски тези.Турското лоби -турските тези. Гръцкото лоби потрива ръце. Сръбските грашаниновци се кефят на българската глупост!
Но защо с моите пари..!?
Сега НАСТОЯВАМ -Министерството на външните работи да спонсорира със същата сума, научно-историческа "експедиция" в България и другите тракийски земи, за утвърждаване на автохтонната трако-българска теза за произхода на българите.
Заглавието е ясно от сега: "Прародината на българите е днешна България и Балкана" .
А Елиана Димитрова ще трябва да представи резултатите от експедицията реципрочно така: "Експедицията търси корените на българския ни произход и следите водят към България и Балканите. ...Така че преди българите да дойдат в земите отвъд Дунава, преди Кубратова България, ние сме живели някъде - били сме деца на голямата Тракийска цивилизация, показва трилогията."
Българската държава, Външно министерство, БНТ, и Елиана Димитрова дължат това на българите, които не са съгласни с бушменските теории за произхода им.
Защото с моите пари аз не искам да се произвеждат чуждофилски лъжи.

цитирай
2. анонимен - обективен
09.05.2010 21:33
Обективността изисква да споделя, че държавата няма нищо общо с финансирането на експедицията. Това са съмнения от сериално предпоставеното Ви въображение, което се родее с чалга-културата. Вземете си успокоително или сироп мента-глог-валериан. Умолявам Ви!
цитирай
3. анонимен - Ганчо Безценов
10.05.2010 15:44
Много на едро бе, човече Sparotok! Китката от познание тук е чорапогащник модел "рибарска мрежа" на проститутка. Уж го има, но го няма. И къде сте тръгнали с този кондукторски патос, че сте последна инстанция на науката. (?)
цитирай
4. анонимен - обективен
10.05.2010 18:06
Въртележката от имена на етноси, на която ни качва Sparotok, не е доказателство за етносна тъждественост. Не е отчетено времето, а то е основен фактор в историческата наука. Всеки от споменатите народи носят достатъчно изявени белези на материалната си култура и се установяват археологически. Старата практика на древните хронисти, да смесват топоними и етноними, е основната причина за възникването на недоразумения. Ето защо не винаги е възможно да се подходи с директно информационно доверие към някои пасажи. Тезата на инициатора се гради върху най-малкото съпротивление, което я прави твърде рехава откъм сравнителен анализ на артефактите.
цитирай
5. demograph - Защо Ивайло Калфин е тогава ръковдител на проекта?
25.05.2010 00:13
анонимен написа:
Обективността изисква да споделя, че държавата няма нищо общо с финансирането на експедицията. Това са съмнения от сериално предпоставеното Ви въображение, което се родее с чалга-културата. Вземете си успокоително или сироп мента-глог-валериан. Умолявам Ви!

......................................................................................................................
Пише го черно на бяло след всяка серия на трилогията. Финансирането понякога е по-ефтино от моралната подкрепа, да не говорим за изтипосването на министъра на външните работи на дадена държава, начело на дадено начинание..Тогава нещата са по-зле. Това означава, че си имаме работа с красноречив знак за държавна политика. За каква държавна политика става дума в случая?
Ако Калфин участва в проекта като частно лице не би ли следвало това да се напише изрично? Така поне щеше да е ясно, че Калфин се смята не за монголо-туранец, а за ирано-афганистанец. Което щеше да е нещо.

Ако пък на накой му е поставена задача да приобщава братския ирански народ към евроарийското пространство с някъква цел, можеше да го направи не за сметка на българската история и държава.

Между другото, и филма и политиката, ако става дума за такава, са долнопробна чалга!
цитирай
6. анонимен - обективен
27.05.2010 11:53
То и историята е написана черно на бяло, но сега трябва една голя-а-а-ма гума. Ами ... "държавна политика"! Тя се проявява само върху преобладаващо държавническо мислене, а не върху партийно. В тая вечна мизерия аз поне не съм забелязял каквато и да е инициатива, особено ако трябват средства. Ние сме българи, не благодарение на, а въпреки държавата.
И на мен филмът не ми хареса - особено втората серия. Но имаше няколко важни интервюта, които могат да дадат нещо повече. Това на Мухидинов, на Юсуфбеков и на Бубнова, както и на историка от Фалгар.
Защо мислите, че тюркската теория вече е незащитима? Защото, когато бе силна, всички усилия бяха насочени да я доказват. Тя е огледана от всички страни. А парадоксът е, че материалите, които се натрупаха, я опровъргаваха. Автогол!
Не може да се търсят българи преди да има устойчива представа за етноса, нарекъл себе си с това име и за културата му. Всички ще ни изглеждат близки.
цитирай
7. demograph - Да.Дошляшката теория е все по-незащитима. Благодаря.
05.08.2010 01:42
анонимен написа:
То и историята е написана черно на бяло, но сега трябва една голя-а-а-ма гума. Ами ... "държавна политика"! Тя се проявява само върху преобладаващо държавническо мислене, а не върху партийно. В тая вечна мизерия аз поне не съм забелязял каквато и да е инициатива, особено ако трябват средства. Ние сме българи, не благодарение на, а въпреки държавата.
И на мен филмът не ми хареса - особено втората серия. Но имаше няколко важни интервюта, които могат да дадат нещо повече. Това на Мухидинов, на Юсуфбеков и на Бубнова, както и на историка от Фалгар.
Защо мислите, че тюркската теория вече е незащитима? Защото, когато бе силна, всички усилия бяха насочени да я доказват. Тя е огледана от всички страни. А парадоксът е, че материалите, които се натрупаха, я опровъргаваха. Автогол!
Не може да се търсят българи преди да има устойчива представа за етноса, нарекъл себе си с това име и за културата му. Всички ще ни изглеждат близки.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 5608060
Постинги: 1599
Коментари: 8915
Гласове: 8256
Календар
«  Януари, 2019  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Блогрол