Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.04.2010 01:57 - Утре ще ни изкарат, че сме мангали
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 24670 Коментари: 44 Гласове:
13

Последна промяна: 27.04.2010 12:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

А бе тъпаци! Как не ви мина през ум, че "голямата иранска цивилизация" може да е дете на великата трако-българска цивилизация!?..Как все в шубраците търсят произхода си тия ловджии.! Българите да не са зайци та тръскате храстите да ги ловите..


"...Прародината на българите е територията на днешен Иран и планината Памир.
До този извод стига научната експедиция, наречена "Българи - прародина". Експедицията филмира проучванията си и създава трилогията със същото име, която ще бъде излъчена по БНТ1 на 9, 16 и 23 май. Днес първият филм "Розетата" беше представен за първи път пред публика.
Всичко започва след публикуването на книгата на доц. Александър Илиев "Българите и полуостров Хиндустан". Тя предизвиква голям интерес и с подкрепата на външното ни министерство през 2008-а се създава научна експедиция "Българи - прародина". Експедицията търси корените на българския ни произход и следите водят към Иран и Памир. ...Така че преди българите да дойдат в земите отвъд Дунава, преди Кубратова България, ние сме живели някъде - били сме деца на голямата Иранска цивилизация, показва трилогията."
/Откъс от представянето на Трилогия за произхода на българите по БНТ" Елиана Димитрова/
http://bnt.bg/bg/news/view/27385

Горното

За срам и погнуса от небългарите "българи"

След срамното сгромолясване на теорията за монголо-туранския произход на българите, в главите на българите и на чуждата публика Българската "национална"  телевизия изглежда започва кампания за пробутване на нова чергарска теория за произхода на българите- този път е "иранска теория"...

След като богато спонсорирани псевдонаучни експедиции за търсене на корените ни там където ги няма - в Татарстан и Монголия, се обърнаха срещу поддръжниците им /спомнете си как чувашкият учен определи антропологичния тип на българския пратеник- "изследовател" на корените си, като типичен трак/, сега отново някой спонсорира антинаучни ровичкания по периферията на света.

Когато на бял свят започват да излизат доказателства за тракийското минало на българите, за могъщото тракийско миграционно и цивилизационно "ветрило" от преди 12- 8000 години, когато културата на траките заблестява над гръцко-руската вековна пропагандна пелена, когато староевропейският етнос започва все по-отчетливо да придобива трако-български черти...

Когато на територията на България и около нея се откриват нови и нови доказателства за съществуването на най-старата и смайваща древна култура в Европа и света..

 Когато старо европейската писменост заприличва на старо-българското писмо, а старобългарският език се оформя като ключът към неразгаданата предшумерска, предисторическа писменост..

Когато българския народ самичък започва да ражда историците си и да пише истинската си история..,

българската "национална" телевизия, в типично антинаучния стил на русо-гръко-филската ни историографска номенклатура, по типично антибългарския и късоглед похват на окупиралите научните постове в БАН, унивеситетите и за съжаление и българските медии спонсори и подлоги, ПРОДЪЛЖАВА поддържането на глупашки, но вредни за историческата истина и бъдещето на българския народ и държава,тези.
Нещо повече. След разгрома на всяка "дошляшка" теория за произхода на българите, се ражда и пропагандира по всевъзможни начини, следващата  "дошляшка" глупост.

Анализирайки тенденциозността в творенето на исторически неистини, преди немного време, прогнозирах скорошната поява на "хималайска", "индийска","китайска", "етиопска" и какви ли не нови фантасмагории за произхода и делата на българите.

И те се появяват. Иранската версия е закъсняла. Вече е налице и срамежлива "хималайска" такава. Промушват се в публичното пространство и  първите змийски езичета на "индийска" теория за корените ни.

И всичките тези неграмотни съчинения се пробутват в съзнанието на лековерните българи в съчетание с мръснишки атаки навсякъде, където образованите умове са неподдатливи на манипулации или си позволяват да се усъмнят в достоверността на нечистоплътните внушения.

Целта на тези исторически натрапки е запращането на българския народ колкото се може по-далеч и колкото се може в по-тъмни ъгли на света и световното минало.

Защото трако-българския ни произход е неугоден на гръцките, руските, сръбските, а сега и на турските пан-етнически доктрини и геостратегически планове, чиято цел от столетия е да се наместят, като кукувици в гнездото на българщината - древна Тракия и като ни откъснат от земята, културата и от корените ни, да ни превърнат в никомуненужна и нищонезначеща за човечеството сбирщина от натрапници.

Да ни отделят от историческото ни наследство, да омаловажат културния ни принос и да заличат гордостта ни да сме основополагащ европейската цивилизация древен народ.

За да властва лъжата в историята, произведена, натрапена и мултиплицирана от едни и същи исторически, религиозни, идеологически и политически среди-тези на провеждащите доктрините "Велика Гърция", Велика Сърбия" на Грашанин, Туранизма и Велико руския Панславянизъм.

Това е целта и резултатът от това филмче. Очевидно в "Българската" телевизия, агентурата на чуждите национално-исторически доктрини е достатъчно силна и българското скоро няма да се види и прозвучи от "български" екран и в български ефир по български...Жалко!

Но пък истинската история на българите вече звучи в свободния ефир, разцъфва в интернет пространството и дръзко се нарежда по щандовете със скромни печатни издания. 

За срам и погнуса от небългарите "българи".


Тагове:   срам,   мангали,   НеБългарите,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raders - и още
27.04.2010 10:12
Историята на България май всеки си я съчинява сам според предпочитанията. Както и библията. Траки, славяни, прабългари и накрая - мазано. Май че Радой Ралин ще се окаже прав:
"Срещнали се на полянка
прабългарин и славянка..." И пр...
цитирай
2. анонимен - Еее...х, историо, историооо...
27.04.2010 10:39
Ако има кой да ми плати експедиция, ще докажа не 90 а 100 процента, че прародината на българите е Нова Зеландия, а там са се заселили идвайки от Антарктида, и доказателство са самите български историци които ми приличат на пингвини.
цитирай
3. demograph - Българската държава взема страна. И както винаги грешната страна.
27.04.2010 11:29
Министерството на външните работи през 2008г. е похарчило пари на българските граждани за да доказва спорни исторически теории. Министър на външните работи по онова време бе човекът на БСП и на президента Ивайло Калфин. При това положение харчът е обясним. Руското лоби си прокарва руски тези. Но защо с моите пари..!
Сега искам министерството на външните работи да спонсорира със същата сума научно-историческа "експедиция" в България и другите тракийски земи, за да се доказва автохтонната трако-българска теза за произхода на българите.
Заглавието е ясно от сега: "Прародината на българите е днешна България и Балкана" . А Елиана Димитрова ще трябва да представи резултатите от експедицията реципрочно така: "Експедицията търси корените на българския ни произход и следите водят към България и Балканите. ...Така че преди българите да дойдат в земите отвъд Дунава, преди Кубратова България, ние сме живели някъде - били сме деца на голямата Тракийска цивилизация, показва трилогията."
Външно министерство, БНТ, и Елиана Димитрова дължат това на българите, които не са съгласни с другите теории за произхода си.
Защото с моите пари аз не искам да се произвеждат чужди на мен исторически скълъпизми.
цитирай
4. demograph - Поръчкова история
27.04.2010 11:53
raders написа:
Историята на България май всеки си я съчинява сам според предпочитанията. Както и библията. Траки, славяни, прабългари и накрая - мазано. Май че Радой Ралин ще се окаже прав:
"Срещнали се на полянка
прабългарин и славянка..." И пр...

....................................................................................................................
печенеги, кумани, алани, кобилари, кравари, магаретари, ескимоси, монголи, чуваши, турци, азербайджанци, афганистанци, иранци, индо-цигани, mess,тюрлюгювеч, но не и траки защото Тракия е запазена територия, не и българи, защото и България е заплюта територия...
цитирай
5. raders - мъка
27.04.2010 12:24
Сега ще ти кажа къде е заровено кучето. Египтяните нямат нищо общо с древен Египет на фараоните, но са си египтяни и държавата им е Египет. Гърците нямат кой знае колко общо с древните елини, но казват "ние сме елини" и дъжавата им е Елада. Румънците нямат нищо общо с Византия но ползват нейното име - Романия и казват "ние сме романи" - тоест римляни. Циганите също нямат нищо общо с римляните, но казват ние сме роми - тоест - римляни и се напъват да докажат, че са хора. /айде холан/! Днешните македонци също нямат нищо обшо с Филип и, Александър, но твърдят, че са потомци на великата държава, без да знаят и една дума от техния език. А как да твърдим ние, че сме същински потомци на древните траки, /което безспорно е така/ като сме се вкопчили в конската опашка на Аспарух, държавата ни от памтивека не е Тракия, а България /явно някога са мислили по друг начин и някой е изпортил момента/ и се наричаме не траки, а българи, което дори фонетично не е едно и също? А освен това като парадокс /или съвсем закономерно/, езикът ни е от славянката група езици, което си е безспорен факт /и в това, разбира се няма нищо лошо/. И как сега да вземем да разправяме на външните хора, че не сме такива , а онакива. Нали ще ни се смеят и гаргите?
цитирай
6. demograph - raders - мъка/ e чак пък мъка...по-скоро яд!
27.04.2010 12:43
Знам го гроба на кучето. Прав си. Нищо не ни пречи да си се наричаме българи, но и да не даваме никому безцеремонно да присвоява Тракия. Както да доказваме че езикът ни е наследник на тракийския, че славяни е = на траки... Донякъде ме кефи това, че гърците и руснаци, а сега и турците, драпат към тракийското минало. Така те ще докажат кой кой е от онова време. А конските опашки ще си отидат с надсмешката на времето, както и са дошли.
Аз си падам практик. Смятам ползи и вреди. Миянмар /Myanmar union/ беше Бирма, нали? За 20 години светът свикна с Миянмаr. Може да свикне и с трансформацията България=Тракия. Само дали ползите ще са повече от вредите...
цитирай
7. анонимен - Да им имам логическото мислене на наШТе историци
27.04.2010 12:58
"Доц. д-р Александър Илиев - сценарист и режисьор на трилогията и ръководител на експедицията:
- Многократно хората от експедицията бяха спирани и им бяха задавани въпроси на местните езици, което означава, че нас ни бъркат непрекъснато с местните хора...". Тоя суек Илиев да не би да си мисли, че в Иран са полиглоти, и задават въпроси на всеки според външния му вид който издава езика на който говори. Естествено, че ще те питат на техния си език, ако и да си китаец. Но, това показва какви са умствените способности на българските историци, а също така, доколко са правилни техните изводи и твърдения.Що се касае до намерената някаква генетична близост, за която говори Илиев, би трябвало да му е ясно, че в Иран се срещат почти всички генетични хаплогрупи представени в Европа, с изключение на тракийския ген I2a, и значи ли, че ако България има хора носители на ген R1a и същия в Англия е 67 процента, то прародината на българите е Албиона.
цитирай
8. streetsmart - Сакън! Да не стане като с Македония!
27.04.2010 14:16
На шега го пиша, но и не само. Че нашите южни съседи не дават и дума да се издума, че съществува друга Тракия извън тяхната провинция със същото име. А като посочиш на образован грък областта, наричана от нас "Горнотракийска низина", той ти казва - " ами че това е Румелия". Смешни са, но колко золум правят с кресливите си претенции.
Мен си ми е добре да съм българка, нали и Самуил за такъв се е смятал.
Поздрави за постинга!
цитирай
9. анонимен - Териториите се менят, интелектуалния народ оцелява. - Танев
27.04.2010 15:09
Човечеството никога не е стояло на едно място. Ако разгледаме въпросът за Българите, трябва да имаме в предвид големите географски промени, които съпътствуват развитието на самата Земя. Осъзнатата история засега е само на 7 хиляди години. А преди 14 хиляди години, Земната география е била съвсем друга, релефът е бил друг, климатичните разпределения по Земната повърхност съвсем други. Например, в много скоро време, до 3-ти век , Волга е била само една обикновенна непълноведна река. След преместването на фронтовеете, тя става пълноводна. Преди 9 хиляди години, Северен Сибир е бил прохладен и е имало мамути, а не снежни лисици и бели мечки. Преди 12 хиляди години, Беринговия проток все още не е съществувал. Преди 14 хиляди години, Пиринеите са били ледено поле, като Антарктида. Скандинавия изплува от осмото до деветото хилядолетие преди Христа. Балканите са били прохладно място. Допустимо е заселването на Балканите да е станало едва от Осмотото, деветото хилядолетие преди Христа. Така че сериозно Българско присъствие вероятно датира от тогава. Допускам да е имало малко население преди Деветото хилядолетие преди Христа. Заселена е била Източна Европа до настоящия Северен полюс та чак до Тихия океан - Охотско море е било суша. Движението на Човечеството от хилядолетия следва посоката - от Изток към Запад. И сега става същото прегрупиране на Човечеството. Защото е предстояща нова географска промяна - част от Северния Атлантик "ще изплува". Нова суша, нови континенти, нова Велико преселение. Никой вечно не е венчан за дадена територия. Изводът за движението на Човечеството, казан по-горе е валиден и за Българите, защото сме част от това Човечество. Накрая, Талес Милетски казва, че живеем Шестата цивилзация. Важното е не е територията, а висотата на интелекта на даден народ, придобита през това странствуване около Земята. Бъдете живи и здрави.
цитирай
10. анонимен - Генетика
27.04.2010 15:17
Не рабирам от история, но мога с голяма сигурност да твърдя че всеки 4-ти Българин има тракийски прозиход. Всъщност аз не само го твърдя, мога и да го докажа, това е факт известен отдавна.Повече от 50% от Българите, генетично имат общ произход с останалите европейски народи населявали Европа преди 30 000 години (класически представители на жителите на източното средиземноморие). Българите със славянски произход са само 12% от населението. Изобщо не знам от къде ги измислят тия Иранци, Индийци и Хималайци.
цитирай
11. анонимен - Тракийски конник
27.04.2010 15:20
поздрави за постинга ! една от причините за моментното състояние на обществото ни е, че липсва познание за това къде ни е коренът. така че дай да не виним другите, а да видим нас си. защото, ако ние разберем и приемем истината за себе си - тогава и гръко-сърбо-русо-турски крясъци няма да ни вълнуват толкова. затова и казвам браво на Македонците, защото цял свят е против тях, но те не се предават. истината трябва да се разпространява и тя ще спечели все повече поддръжници.
Да живее Тракия !
цитирай
12. анонимен - Тракийски конник
27.04.2010 15:24
включвам се пак, защото видях писанието на номер 9. господине / госпожо, знаете ли, че всеки човек на тази земя има уникален генетичен код. т.е. всеки човек е уникален, оттам и рода му и племето му и т.н. няма да Ви изнасям лекция по генетика. само искам да Ви кажа, че буламача, който се опитвате да пробутвате е само в главите на псевдо учени, завладяни от дарвино - марксизма.
Да живее Тракия !
цитирай
13. анонимен - Тракийски конник
27.04.2010 15:25
включвам се пак, защото видях писанието на номер 9. господине / госпожо, знаете ли, че всеки човек на тази земя има уникален генетичен код. т.е. всеки човек е уникален, оттам и рода му и племето му и т.н. няма да Ви изнасям лекция по генетика. само искам да Ви кажа, че буламача, който се опитвате да пробутвате е само в главите на псевдо учени, завладяни от дарвино - марксизма.
Да живее Тракия !
цитирай
14. magnoliya - БРАВО!
27.04.2010 15:47
Желая успех в това толкова трудно доказателство за произхода на нашия изстрадал народ - българския! Винаги е имало родолюбци и сега ги има! Дерзайте, много като мен ще ви поздравят за това!
цитирай
15. sparotok - безумие
27.04.2010 16:12
Това си е живо безумие, но се очакваше разбира се. Старата лъжа за туранския произход се разпадна, сега трябва да се спонсирира нова.

Както обаче споменахте и турци, и гърци и руснаци ( също шведи и датчани) ламтят за тракийското минало. Ако траките бяха примитивен народ, никой нямаше да се опитва да се изкара техен наследник.

Лъжците ще продължават да си лъжат, ние пък ще показваме истината!
цитирай
16. анонимен - ВЪПРОС НА ...ДОБРО ЗАПЛАЩАНЕ!
27.04.2010 16:14
НИЩО НОВО ,ПОД НЕБЕТО!!!НАВРЕМЕТО ФЮРЕРА,ИЗПРАТИ ЦЯЛА ЕКСПЕДИЦИЯ ДО
ТИБЕТ,ЗА ДА ДОКАЖАТ ДЪЛБОКИЯ И ВЕКОВЕН, ПРОИЗХОД НА ГЕРМАНСКАТА НАЦИЯ!
НИЕ СПОКОЙНО МОЖЕМ ДА ГИ ИЗПРАТИМ ПРЕЗ МОСКВА,...В КИРГИЗИЯ И КИТАЙ,ТА ЧАК ДО ИРАН, НА ПАРТИЙНИ/ДЪРЖАВНИ/РАЗНОСКИ!!!!
ЛИЧНО МЕНЕ ,АКО МИ ПЛАТИТЕ ДОБРЕ......МОГА И СЪМ, В СЪСТОЯНИЕ,УБЕДИТЕЛНО ДА ВИ ДОКАЖА ,ЧЕ СТЕ РОДНИНА ИЛИ ТРЕТИ БРАТОВЧЕД НА ПАПАТА ,В РИМ!!!!
ПЛАЩАТЕ И......НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ!!!!!!ВЪПРОС НА ДОБРО,ЗАПЛАЩАНЕ!!!!
цитирай
17. анонимен - Сериозно
27.04.2010 16:26
Абе май много на сериозно се вземаме,ако си погледнем крадливите управляващи и мърлявите улици няма нужда да стигаме до историците,циганията е пълна.Не знам кой глупак ни пусна в Европейския Съюз!!!! Ако не сте ходили в чужбина, и понеже често се спряга Турция,като влезете само 20км след границата ще ви стане ясно за какво говоря.
цитирай
18. анонимен - Подкрепям ан.17
27.04.2010 17:32
След има-няма 20-30г.тази територия тук може и Цигания да се нарича.Тогава циганските учени с известно право ще твърдят ,че са наследници на българската цивилизация.
цитирай
19. becksss - Мангали сме...
27.04.2010 18:57
Ти пък какво си се напънал - все под вола телета търсите! Много сте ми интересни такива, дето все си врете носовете в историята. Не разбрахте ли, че ние нямаме вече нищо общо с ония хора? Траки, славяни, прабългари... дрън-дрън! Огледайте се около себе си и вижте! По-зле сме от мангалите даже - ония сволочи поне се държат, а ние сме ебахти и племето. Крадливо, мързеливо, свадливо и вечно гледаме да се преебем един друг... За нищо не ставаме. Боли ме оная работа кои ми били прадедите и не знам си още какво! Хич не искам да се идентифицирам даже с това племе.
цитирай
20. анонимен - 19.becksss-че си мангал...е ясно
27.04.2010 20:33
Ама, що си вреш твоя нос в тоя постинг.Аааа...разбрах...ревност...няма с кого да си коментираш писаниците в твоите постинги.С кои хора имаш нещо общо и за кво ставаш...не знам.Ако те боли оная работа, определено отиди на лекар.А, с кое племе ще се идентифицираш, си е твой проблем-ако искаш, можеш и с бушмените.
цитирай
21. boristodorov56 - Браво за постинга!
27.04.2010 20:45
Абсолютно прав си!
цитирай
22. sparhawk - не съм съгласен с вас
27.04.2010 21:29
моите наблюдения показват, че наистина прабългарите са дошли отдалеч, но това ни най-малко не ме притеснява и не ми накърнява самочувствието. Нещо повече - според мен нито персийската, нито индийската цивилизация отстъпват с нещо на тракийската.
цитирай
23. becksss - Към №20 анонимен
27.04.2010 22:33
А ти защо си анонимен, умньо? Аз не искам никой да ми коментира постингите - това го правите само вие, дървените философи-празнодумци - много се кефите, когато ви коментират писаниците. Що се отнася до ревността - тя е присъща за глупаците и низшите духом, а аз не съм такъв... За разлика от вас, аз не се вземам насериозно и не обсъждам "жизненоважни теми" като кой, къде и какво казал за произхода на българите, щото изобщо не е важно. Вместо да си чешете езиците за глупости, вземете поработете малко!
цитирай
24. injir - Във филма се изказват само предп...
27.04.2010 22:46
Във филма се изказват само предположения, надявам се.
цитирай
25. raders - Човечеството никога не е стояло на ...
27.04.2010 23:06
анонимен написа:
Човечеството никога не е стояло на едно място. Ако разгледаме въпросът за Българите, трябва да имаме в предвид големите географски промени, които съпътствуват развитието на самата Земя. Осъзнатата история засега е само на 7 хиляди години. А преди 14 хиляди години, Земната география е била съвсем друга, релефът е бил друг, климатичните разпределения по Земната повърхност съвсем други. Например, в много скоро време, до 3-ти век , Волга е била само една обикновенна непълноведна река. След преместването на фронтовеете, тя става пълноводна. Преди 9 хиляди години, Северен Сибир е бил прохладен и е имало мамути, а не снежни лисици и бели мечки. Преди 12 хиляди години, Беринговия проток все още не е съществувал. Преди 14 хиляди години, Пиринеите са били ледено поле, като Антарктида. Скандинавия изплува от осмото до деветото хилядолетие преди Христа. Балканите са били прохладно място. Допустимо е заселването на Балканите да е станало едва от Осмотото, деветото хилядолетие преди Христа. Така че сериозно Българско присъствие вероятно датира от тогава. Допускам да е имало малко население преди Деветото хилядолетие преди Христа. Заселена е била Източна Европа до настоящия Северен полюс та чак до Тихия океан - Охотско море е било суша. Движението на Човечеството от хилядолетия следва посоката - от Изток към Запад. И сега става същото прегрупиране на Човечеството. Защото е предстояща нова географска промяна - част от Северния Атлантик "ще изплува". Нова суша, нови континенти, нова Велико преселение. Никой вечно не е венчан за дадена територия. Изводът за движението на Човечеството, казан по-горе е валиден и за Българите, защото сме част от това Човечество. Накрая, Талес Милетски казва, че живеем Шестата цивилзация. Важното е не е територията, а висотата на интелекта на даден народ, придобита през това странствуване около Земята. Бъдете живи и здрави.


Ти май доста избързваш с геологичните промени. За такива кретки периоди това не е възможно.
цитирай
26. анонимен - Епа не сте ли?
27.04.2010 23:22
:D:D:D
цитирай
27. demograph - Избирателни предположения!
27.04.2010 23:29
injir написа:
Във филма се изказват само предположения, надявам се.

............................................................................................................................
Сега, да заделят точно толкова пари за да спонсорират разходка из българските земи. Искам отчет - кой, колко, кога, кому е дал пари да се разхожда по баирите!?
цитирай
28. demograph - Да си се разхождат, но не с моите пари!
27.04.2010 23:31
анонимен написа:
Абе май много на сериозно се вземаме,ако си погледнем крадливите управляващи и мърлявите улици няма нужда да стигаме до историците,циганията е пълна.Не знам кой глупак ни пусна в Европейския Съюз!!!! Ако не сте ходили в чужбина, и понеже често се спряга Турция,като влезете само 20км след границата ще ви стане ясно за какво говоря.

цитирай
29. анонимен - ЗА АН.28
27.04.2010 23:36
ТОВА Е ИСТИНАТА ,АН.28!!!...ДРУГОТО Е ГЪРГАРА ЗА ТЪПАЦИ!
цитирай
30. анонимен - Trakia
27.04.2010 23:38
BRAVO-O-O!
Za Balgarskata Trakia - wigte stari karti na Balkanite, tja e bila i si e.
Njama kak da e turska, grazka ili ziganska, taka de
цитирай
31. demograph - Турция има турски политици и държавници!
28.04.2010 00:08
анонимен написа:
ТОВА Е ИСТИНАТА ,АН.28!!!...ДРУГОТО Е ГЪРГАРА ЗА ТЪПАЦИ!

..........................................................................................................................
"Гъргарата за тъпаци" е руско-турско-гръцко-сръбския политически и държавен "елит" на БЪлгария!
Прав сте.
цитирай
32. анонимен - СЪДБА
28.04.2010 00:19
"...руско-турско-гръцко-сръбско...",така е,... като си правен ,на кръстопътя на Европа,в храстите,зад дувара!!!!Който е минал от тук-все е оставял ,по нещо!!!
СЪДБА!НЕМОЙ, ДА СЕ МУСИШ!!!!
цитирай
33. анонимен - Специални поздрави от снежен Монреал!
28.04.2010 00:33
цитирай
34. анонимен - Traki - balgari Orfelia
28.04.2010 00:34
Аз едно не мога да разбера...защо пък ние, българите, трябва едва ли не война да водим за това откъде сме и що сме....Другите са си хванали по едно решение ли, доказателство ли, измислица ли и...кой каквото да говори те казват наше сие и толкова.
Ние, българите трябва какво ли не да правим.
Например: откакто започна популаризирането на българската фолклорна музика, хоп намърдаха се другите не до нас, а върху нас: изведнъж тази музика я наричат балканска и най първо турците си я преписват като тяхна.
Скоро на едно литературно четене пак казаха, няма български музикален. такт, той е балкански.
Я кажете на гърците, че музиката им е балканска, а не гръцка, че да видите какво ще се случи... А не дай боже, грък това да го каже........
Но така е.
Не ни дават да мръднем, ха сме рекли нещо хубаво е българско и хооп, всичко отгоре му.
Математизитеимат думата, що за уравненеи е това: Лошото е равно на българско, хубавото - на балканско.
Браво на постинга!
цитирай
35. demograph - Не се муся. Кеф ми е да ръчкам тъпите.
28.04.2010 01:01
анонимен написа:
"...руско-турско-гръцко-сръбско...",така е,... като си правен ,на кръстопътя на Европа,в храстите,зад дувара!!!!Който е минал от тук-все е оставял ,по нещо!!!
СЪДБА!НЕМОЙ, ДА СЕ МУСИШ!!!!

....................................................................................................................
Съдбите ни си зависят от нас, нали? Харесвам съдбата си. Като сме на кюше, да отворим една кръчма...яко ще е.
цитирай
36. анонимен - Елиана димитрова
28.04.2010 14:52
моля да не бъркате авторите на фирма с авторите на репотража - става дума за коренно различни неща .
цитирай
37. анонимен - Orfelia
30.04.2010 01:27
Мили сънародници,
чета, препрочитам (вместо да си чета книжките - чета блоговете за нас българите), радвам се на новото от историята за нашата българия и....само едно не мога да разбера: абе що за situazia e towa........?!?
Хора като Спарoток, Сарадива, Demograph i t.n. с такъв ентусиазъм показват и доказват държаното умишлено толкова време скрито от нас и света....
че не тях кой им гu дава това време и нерви....
Да не би да нямат никакви други ангажименти , ами трябва все на разни кратуни по 100 пъти да пишат и пишат, че и борба да водят отгоре на всичко.
За какво, бе хора...??!
Не познаваm друга нация, която сама да крещи срещу срещу факти, който са само в неин интерес .
Ама не, не даваме ние да се пишат добри работи, дай ни само да плюем и да спорим , да не даваме нито с 1 мм да се подобри името на българия и българите.
Какво сте гракнали всички срещу тия истински българи, доказващи такива добри неща ....
Какво ви пречи всичко това.
Ама то овча история, свикнaло да пасе кротко seno и каквото му дадат, това преживя........
Стига толкова, де.
Всички други народи, хванат по един факт и.. толкова, няма какво да го оспорват другите.
Казват това е, ей туй и онуй намерихме, поокрaсят си го даже и..иди разправи че не са прави....
Пак недай си бoге, тяхен да рече да оспорва...Абсурд!

Ето например, за роден град на Mozart например се спори Но между две държави, а не в държавата между pодолюбиви хора и дрънкалkи.....
Вижте ги гарcите как си са прегърнали сагата за орфей и .....орфей и само тяхен. Къде ти - тракиийски вожд......... дума да не става....
Един грък няма да намерите дето да кряка срещу тази теза. Нека света си доказва.
Иди кажи на немzите че са род с българите, т.е. с траките и да видиte какво ще Bи се случи...
Та, драги сънародници спрете с тая гражданска словестна война с тия наши rodolubiwi българи, които нищо лошо не искат да wи сторят.
Просто........никъде го няма това.
цитирай
38. demograph - анонимен - Orfelia
01.05.2010 17:03
Права сте. Това нашенското родомразие никъде го няма. Щом съдбата ни е забила на велико от историческа гледна точка място, кой ни бута да се врем по пущинаците на историята. Само магаретата ходят да пасат бодили, когато свежата трева е в копитата им. Глупостта сестро...непросветеността.
цитирай
39. анонимен - Ганчо Безценов
10.05.2010 17:30
О, просветений, тесен е светът за твоя "полет"! Границите на научната благоразумност за теб са картонени кули, които, като позакъснялия рицар на Сервантес, твоят господар Sparotok събаря, събаря. Драги ми нео-Санчо (Демографски), стой си на магарето и не се набутвай в театъра под стария шлем. И без това се губиш. Бъди снизходителен към българите, недостигнали до твоите прозрения, но това е защото те са слезли отдавна от магаретата и не виждат онова, което на теб, о светлий, ти е дадено да видиш.
цитирай
40. анонимен - Стелт
12.05.2010 10:05
Мъжага Демограф, не се напрягай да сравняваш иранската цивилизация с тракийската. Явно кантарът ти е китайски. Още при оформяне на представите си ти фатално и доброволно си отрязал нещо много важно. От теб става само запалянко.
цитирай
41. demograph - Ганчо Безценников и научната "благоразумност"
17.05.2010 15:06
анонимен написа:
О, просветений, тесен е светът за твоя "полет"! Границите на научната благоразумност за теб са картонени кули, които, като позакъснялия рицар на Сервантес, твоят господар Sparotok събаря, събаря. Драги ми нео-Санчо (Демографски), стой си на магарето и не се набутвай в театъра под стария шлем. И без това се губиш. Бъди снизходителен към българите, недостигнали до твоите прозрения, но това е защото те са слезли отдавна от магаретата и не виждат онова, което на теб, о светлий, ти е дадено да видиш.

......................................................................
Като не ти е дадено от горе, защо се навираш тогава в краката на магаретата..?!
Стой си "благоразумно" на страна от къчовете им.
...................................................................................................................
анонимен - Стелт
12.05 10:05
Мъжага Демограф, не се напрягай да сравняваш иранската цивилизация с тракийската. Явно кантарът ти е китайски. Още при оформяне на представите си ти фатално и доброволно си отрязал нещо много важно. От теб става само запалянко
.................................................................................................................
Ти май си чел нещо за иранската цивилизация.? Брей! Мислех си че само аз и доцента сме прочели по нещичко. За разлика от теб аз от рано съм опериран от низкопоклонничество.Запалянко или зяпалянко са две различни неща. Зяпай си в устата на хавторитетите. Само гледай да си бършеш лигите от време на време.
цитирай
42. анонимен - Стелт
17.05.2010 23:49
И съм чел, и съм писал. Аз отдавна подозирах, че от аборигените само двама могат да четат, като повече им се отдава писането, мразенето и словоблудството. От отговора разбирам, че сте изявили рано някаква симптоматика да практикувате живота наведен, та се е наложила интервенцията. Радвам се на Вашия стоически дървенизъм.Това сигурно е станало в работилницата на татко Джепето.
Единствения път, когато наистина зяпнах, бе денят, в който се запознах с безценните Ви трудове по история. Горките хора! Какво ли сте преживели? Приемете моите искрени съжаления.
А
цитирай
43. demograph - Остани си невидим приятелю
02.06.2010 13:44
Ще четем, ще пишем и накрая ще видим кое как е. Да не се впрягаме. Бъдете здрав и жив.
цитирай
44. анонимен - Стига ирански глупости!
28.12.2010 16:14
Тези историци абсолютно доказаха,че са пълни некадърници и нямат нищо общо с науката!Иранците са родствени с индийците,афганистанците и циганите-всички са индо-ирански народи!Даже и на външен вид с тях нямаме нищо общо!Иранците в 90 на 100 са абсолютни мангали,а останалите са бледи и със сплескани физиономии!Не вярвам някой от вас се припознава в това описание!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961700
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол