Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2010 23:31 - В очакване на Новият Паисий
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4684 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 26.07.2010 23:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Невярната история води към края на историята ти

 

Неоспорим факт е, че в отношенията на повечето държави, наложилите се за исторически „истини”тези от миналото, оказват понякога решаващо влияние върху вземането на решения със съдбоносни стратегически последици за цели държави и народи .

Примери: създаването на Израел /аргументирано с историчекси претенции/; отнемането на територии от България по Ньойския мирен договор /аргументирано като населени с небългарски /тракийски и македонски...!!! етнос, като е цитиран "българския" историк Златарски/; изключването на Гърция от зоната на съветско влияние в края на Втората Световна война /като "люлка" на западната цивилизация/; бързото приемане на Полша и Чехия  в НАТО и ЕС след края на Студената война /като част от европейската култура/; механичното причисляване на България в зоната на турско влияние от САЩ в момента /като тюрко-алтайска народност, според родните, руските, сръбските и гръцките лъжеисторици/..и други.

 

Създаването на ЕС прави много по- свободно търсенето, излагането и дискутирането на историческите факти и много по- вероятно отхвърлянето на тезите на "авторитетите" в историята, наложени по политически и националистически причини през ерата на националните държави и предфашизма.

 

Наднационалното държавно образувание ЕС дава големи шансове истинската история на европейските народи и държави да бъде показана в обективния и вид.

 

Членството ни в  ЕС дава на българската историческа наука неповторим  шанс да се разбият историческите шаблони от времената на национализма /гръцки, немски, италиански, руски, сръбски..български/ и да се даде на хората от демократична Европа истинската история за корените на европейската цивилизация.

 

Това би било от огромна вътрешно политическа полза за единството на ЕС. 

Поради това, разкриването на истината за единен етнически корен на народите в Европа и единното начало на произхода и възхода на общоевропейската цивилизация, ще срещне моралната и материална подкрепа на наднационалните структури на ЕС.

 

Напоследък излизат все повече данни, че фалшивата германска /предфашистка/ версия за произхода и историята на европейските народи се подлага на все по-дълбоки съмнения и критики.

И на гръцките лъжи  за "приноса" на древна Гърция за културното и политическото устройство на модерния свят.
И на руските великославянски исторически блянове. 

В буквалния смисъл бе разгромена сръбската шовинистична мечта.

Заедно с това се надуват и нови исторически балони.
Като македонизма и новите руски и турски историко-научни мутации.

 

 Та, очевидна е перспективата на дълга и деликатна историческа дискусия, в края на която, с общото убеждение на коректните учени историци, може да се формулира Истинската история на заселването и цивилизоването на Европа, в която българите /траките/ да получат справедлива оценка за приноса им към европейската и световна култура и прогрес..

 

 На този фон, българската "официална" историческа наука продължава да дреме.

Дрямката им, за съжаление, е обхванала и българските политици.

 

Но другите не дремят.

Вижте с каква държавна подкрепа и с какъв бяс, гръцките, руските, турските, сръбските и македонски поддръжници на псевдо-исторически тези, защитават и налагат worldwide очевидни лъже-истории.

 

И докато БГ факторите, в това число и БГ "баничари историци" са заети с късогледи битовизми, околните държави наливат средства,  в това число и европейски пари, за да търсят /или по-скоро за да унищожават/ доказателства срещу националистическите им планове.

 

Парадоксално е с гръцко финансиране, българо-гръцки екипи да извършват археологически проучвания на древнотракийски селища...Гърците да финансират намирането на исторически доказателства, които биха оборили свещенната им „Мегали идея”?
Да не би да си мислите, че тези екипи ще намерят такива доказателства?...По скоро ще ги унищожат, което са правили от 2-3000 години насам.

В същото време късогледата българската държава в лицето на българското външно министерство спонсорира и подкрепя  експедиция за търсене на корените на българите в Иран и Афганистан..
А те са в краката им...

Щом като българската държава не финансира търсенето на доказателства за собствената си велика история, другите държави ще финансират унищожаването им.

Под тъпия поглед на българските официални историци и управници...

 

Липсата на, формулирана на държавно ниво, национална визия за миналото и бъдещето на България, продължава да препятства усилията и на свободните от щампи учени да променят фалшификатите поне в българската ни история.

Наличието на унизително лъжлива и безгръбначно променлива "учебникарска" версия за историческото ни минало, прави унизително и днешното ни "ден за ден", а не осъзнато, признато и устойчиво присъствие на европейската и световна сцена.

 

Лошото, че български полит-историци и моделираните от тях „исторически” представи на политиците и обществото ни, са били и продължават да са, по съществото на дейността си, враждебно настроени срещу собствения си народ и са отразявали и продължават да отразяват необективно историческите, а от там и да тълкуват погрешно съвременните събития.

Късогледството по отношение на историята води и до късогледство в съвременната политика. Кривогледата история води до криволичене в бъдещето.

Ако управниците на България продължат да се взират в ноктите си , вместо да използват шанса да получим полагаемото се на българите уважение като първосъздатели на европейската цивилизация , а от там и повече от трохи от европейската трапеза на народите, България ще  си остане като незначителна хранителна добавка, вместо като основен материал при замесването на общоевропейското национално тесто.

 

Ако българските политици, не подкрепят усилията за намиране на историческата истина за българите и за държавата им, а продължат да зяпат в устата на Големите исторически манипулатори, ще се окаже отново, че другите народи са ни окрали и миналото и бъдещето.

 

Очевидно е, че от историческия нихилизъм на българските политици за България са произтекли и в момента произтичат вреди с неоценими размери.

Българската държавност агонизира, а българите са изтребвани в собствената им страна за да освободят жизнено пространство на други етноси.

Заслугата за това е на /анти/българските историци, които са произвеждали в продължение на десетилетия исторически неграмотни политици чрез насаждането на  исторически неистини и чуждопоклонничество в училищата и университетите.

 

Тези наши псевдо-историци за съжаление, нито са морално осъдени, нито са отстранени от позициите им, от които могат да въздействат на образованието и на самочувствието на народа и на политиката на държавата.

 
Тези наши неграмотни политици продължават да играят ролята на автосепаратисти и да тласкат народа към измиране, а държавата към изчезване, коварно подбутвани от едни и същи антибългарски външни и вътрешни фактори. 
 

Ако прогледналите българи не поемат кръста на Новото Българско възраждане, ако не се появи Новият Паисий, очаква ни кратко и недостойно бъдеще... Тагове:   Води,


Гласувай:
13
01. анонимен - Браво
01.07.2010 00:23
Приветствувам и подкрепям напълно тезата ти за огромното значение на нашата история за цялостното състояние на страната ни. Много добре изложена и аргументирана.

Нека всички, които обичаме България да положим такива усилия истината да излезе наяве.

Поздрави
Пламен
цитирай
2. demograph - Чул те Господ
01.07.2010 02:27
Това ще стане с къртовски труд, повечко гняв и търпение...
цитирай
3. demograph - Това е....!
01.07.2010 03:39
http://www.ivanstamenov.com/files2010/vulkani-2.pdf
цитирай
4. анонимен - История
01.07.2010 17:12
Напълно подкрепям автора! Докато се търсят средства, за да се консервира и реставрира гробницата в Старосел (една от най-старите тракийски гробници), БНТ и държавата харчат пари за "експедиции" до Афганистан и Иран на съмнителни "учени", които правят изводи за нашия произход гледайки как се обличат бабите в някое афганско село и защото им се струвало, че приличат на нас. Напълно е възможно да приличат на нас, защото ние сме владеели тези територии. Това не означава, че сме произлезли от тези територии.
цитирай
5. анонимен - историята
01.07.2010 18:43
Според мен това е втората част на историята сбаташкото клане Когато парите в дадена област изллязат най отпред така става Няма де изненадам ако един тия историци кажят че прабългарите са дошли от Китай
цитирай
6. demograph - Ти си пророк - То вече се случи. ТЕ са в Монголия, на път за Китай.
13.04.2011 23:31
анонимен написа:
Според мен това е втората част на историята сбаташкото клане Когато парите в дадена област изллязат най отпред така става Няма де изненадам ако един тия историци кажят че прабългарите са дошли от Китай

Виж www.saradiva.blog.bg
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 6187034
Постинги: 1599
Коментари: 8929
Гласове: 8843
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Блогрол