Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 13:35 - ПОТОПЪТ В ЧЕРНО МОРЕ ИЛИ КАК ПОЛИТИКАТА СЕ БЪРКА В ИСТОРИЯТА
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 7570 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 26.07.2010 23:11


Постинг 2

И днес чужда жажда утоляват с Българската кръв мила

 

За мен е удоволствие да поднеса на вниманието ви работата на уважаваният български патриот и историк Асен Чилингиров, в която той показва нагледно, как изопачаването на историята продължава и в днешни дни и че българския народ и достойната му история продължава да бъде мишена на геополитически домогвания, чрез похватите на „модерните методи” за манипулация и лъжа.

 

 

.......................................................................................................................................................

„ВУЛКАНИТЕ, НАВОДНЕНИЯТА,АРХЕОЛОГИЯТА И ПОЛИТИКАТА.
ИЗСЛЕДВАНИЯ” 2010г.Асен Чилингиров

От извора (otizvora.com)

 

.......................................................................................................................................................

Що се отнася пък до тезата на Долуханов относно заливането на черноморската акватория заедно със съседните райони с вода от Средиземно море, тя също почива само на неговото предположение, че това бил постепенен процес, започнал преди около

20,000 години, и че никога не е имало катастрофа от вида на произлязлото наводнение след разрушаването на Босфорския проход.

 

Затова е напълно обяснимо усърдието, с което той прави всичко възможно, за да обезсили резултатите от изследванията на Райън и Питман, чиито сондажи опровергават с много съществени аргументи неговата теза.

 

Нека повторим тези аргументи: всички сондажи в района, залят от водите на Средиземно море, при дълбочина на сондата до 10 метра показват основен терен от суха земя, над нея следват наслойки, съдържащи наноси, но и измрели сладководни раковини и други остатъци от сладководна фауна, а още по-горе наслойки, съдържащи наноси от Средиземно море с остатъци от соленоводна фауна.

 

Голямата скорост на солената вода, навлязла в сладководното езеро, е причинила мигновеното загиване на цялата негова фауна, а липсата на кислород е довела до образуването на огромни количества сероводород, получил се при разлагането на тази фауна.
Именно сероводородът, съдържащ се в долните слоеве на Черно море, не позволява и досега живота на каквито и да било морски организми в него.

 

Излишно е да се казва, че постепенното заменяне на сладката вода със солена би имало за последствие и постепенно заменяне на фауната или дори приспособяване към нея . каквото, според Дарвиновата теория, би следвало да настъпи за по-продължителен период от време.
И не би довело до измирането на огромни количества риба, поради което се изпълват 90% от дълбочинните води на морето под 150 метра от повърхността със сероводород, който не позволява съществуването на каквито и да било организми, а представлява и съществена заплаха за околната среда.

 

А че тази заплаха е напълно реална, показва Кримското земетресение от 11 септември 1927 година и тя прави особено рисковано използването на огромните залежи от сереводород за добиване на енергия и добива на петрол, за чиито също значителни залежи в Черно море се знае, въпреки засекретяването на сведенията за тях.

 

Ако разгледаме внимателно спътниковите снимки на Босфора, ще забележим ясно очертанията на двата му бряга. Тези очертания не показват, че той е образуван при постепенното проникване на водата от Средиземно море в Черно море . На снимките /можете да ги видите в сайта посочен накрая/ се вижда, че е имало разпукване на територията, по която сега тече водата. Това го показва зигзаговидната линия, очертаваща двата бряга по един и същ начин . а че това разпукване не може да е произлязло преди много хилядолетия, показва и бреговата линия, която поради ерозията не би запазила тези свои очертания.

 Това обстоятелство обяснява културните и стопански връзки между цялото население на Югоизточна Европа с населението на западна Мала Азия през цялата доисторическа епоха, преди да бъде прекъсната сухопътната връзка между двата континента.

Но страшната катастрофа, предизвикала разпукването на провлака, причина за която по всяка вероятност е било изригването на вулкан . /или падането на метеорит/ при остров Санторин, не само е унищожила така наречената Минойска или Критско Микенска цивилизация с голяма част от нейното население, но е довела същевременно и до изселването на останалото население от Югоизточна Европа и част от Западна Мала Азия, понеже условията след катастрофата са направили живота там невъзможен в продължение на десетилетия.

Следи от това прекъсване на живота и изселване на населението откриваме по цялата територия на нашата страна. Тези следи ни показват, че обитателите на селищата са ги напуснали внезапно, като са взели със себе си всичко от своята покъщнина, което могат да носят . това е най-забележимо в къснонеолитното селище до с.Драма, Ямболско, но е констатирано и при всички останали селища.

 

А причината за това внезапно изселване не може да бъде никакво влошаване на условията, засушаване или изтощаване на обработваемата земя, каквото искат да ни внушат "учените" археолози, защото нито една от тези причини не може да предизвика едновременното и внезапно изселване на това население и заселването на част от него няколкостотин километри на север, североизток и северозапад, където откриваме същата трапезна и култова керамика, със същата украса и същите форми.

 

А за да се убедим в това, е достатъчно да сравним паметниците на тази култура в Югоизточна България, очевидно най-силно засегната от катастрофата, с паметниците на културата в Северна Добруджа (днешна Румъния), известна под названието Хаманджия. Но Северна Добруджа очевидно е била само една от първите станции по пътя на това население, което не може да се помести в тази вече гъсто населена територия и се отправя още по-далече на североизток и северозапад, до Средна и Северна Европа, до Атлантическия океан на запад и до Британия и Скандинавия на север.

 

То занася със себе си плодовете на своята култура и цивилизация, своята музика и музикалните си инструменти, та дори и имената на своите реки, планини и селища, каквито имена ще открием в огромно количество не само по цялото Северно Черноморие, но дори и в Испания, където Пиринеите и Ебро, но и много топоними като Арда, Баня, Белорадо, Буряна, Добра, Неда, Сибили Веда,свидетелстват за тази миграция. 

 

Преселниците разнасят и технологиите за обработка на металите, своята керамика с грънчарското колело, та дори и своите гени . което показват генетичните изследвания.

А народите, сред които се заселват преселниците от нашите земи, си спомнят с благодарност и респект за онези, които са им донесли своята цивилизация и

своята духовна култура, своята религия, своите митове и обичаи. Споменават ги в своите епоси в продължение на векове и хилядолетия, чак до наши дни, когато в деня на лятното слънцестоене отправят молитвите си към Бога . същите молитви, които предците им са научили от преселниците.

 

*Декларацията от Арброут

 

„Отче Свети и Господарю наш, ние знаем, а и намираме написано в старинните ни хроники и книги, че наред с другите прочути народи, също и нашият, шотландският, се

отличава с широко признание. Нашите прадеди са тръгнали от великата империя на скитите по Средиземно море и през Стълбовете на Херкулес (Гибралтар) са се заселили

за много години сред прославилите се със злините си народи в Испания, без да са били никога и от никой народ покорявани, колкото варварски и да е бил този народ.

Накрая, 1200 години след като народът на Израил прекосил Червеното море, те дошли в сегашната си родина на запад, където нашият народ живее и до днес.

Най-напред те изхвърлили от там бретонците, унищожили пиктите, и макар да

били често нападани от норвежци, датчани и англичани, след многочислени победи и преодолявайки многобройни пречки, завладели своето отечество. И оттогава задържали земята си, както свидетелстват историците от миналите дни, без да бъдат от никого зависими. И тяхното кралство управлявали сто и тринадесет крале от собствения техен

род, без тази поредица да бъде прекъсната от нито един чуждоземец.”

 

Декларацията от Арброут е първият, известен в историята документ, с който един народ . в случая това е шотландският народ ,обявява волята си за независимост. /оригинала на декларацията можете да видите в сайта посочен по-долу/

 

В обръщение към папа Йоан ХХІІ, подписано от 39 представители на шотландската аристокрация, се апелира към Светия Отец да се застъпи пред английския крал да признае независимостта на шотландския народ. В своята декларация шотландците се самоопределят в своята история като потомци на великия древен скитски народ.

 

Друг важен аргумент за внезапността на черноморската катастрофа, но и за нейната значително по-късна от предполагаемата дата, е откриването руслото на реките, вливащи се при Северното Черноморие и особено старото русло на Дон, която сега се влива в Азовско море, а преди това . далече на юг.

 

 Този аргумент не само оборва решително тезата на Долуханов, а говори и против датирането на катастрофата преди 7500 години (по коригираната версия на Райън и Питман дори 8700 години).

 

Върху проблема за датировката ще се спрем по-нататък.

 

Въпреки всичко Павел Долуханов и цялата руска наука зад него правят всичко възможно, за да оборят и да девалвират пред обществеността резултатите от изследванията на двамата американци.

 

На двете големи международни конференции, организирани от Долуханов под покровителството и егидата на UNESCO, бяха изнесени редица псевдонаучни изследвания, базирани на .научния марксизъм. в неговите постоянно мутиращите форми от учението на Гордън Чайлд до „научното” приложение на Метода 14С иманипулирането за същите цели на изследванията на Човешките гени, отчитащи възход от 1990-те години нататък.

 

Това манипулиране откриваме във всички руски публикации и за генетичните изследвания по проекта ГЕНОМ. Противно на установената около средата на 1990-те години теза за изконния произход на руския народ непосредствено от южноафриканските маймуни, вече започва да се говори и за „руското” население на

Северното Черноморие, носител на същите гени.

 

Естествено, без да се каже, че това население е същото това от територията на нашата родина, че то е изконно и живее в тези земи от незапомнени времена. Живее там и през цялата античност и средновековието.

Така че тази територия няма нужда да се ново-заселва с азиатци от Памир или Гоби с конете им, от които липсват каквито и да е следи.

 

Но и генетичните изследвания показват, че по нашите земи никога не е имало значително по размери заселване от някакви орди, дошли от Далечния Изток или Средна Азия, които да изместят местното население или да го унищожат без остатък, заедно с неговия език, неговата култура  и неговите древни обичаи.

 

На това място стигаме още веднъж до изходната точка на спора за хронологията, довел до „арбитража” на научния метод 14С.

 

 Защото при опита да определим поне приблизително кога се е състояло това преселване, отново се сблъскваме с несъвместимостта между гръко-римската и египетската хронология.

 

Тази несъвместимост става все по-очевидна предвид многото данни, получени при археологическите изследвания в Европа и Близкия Изток през последните десетилетия. Докато изследванията на старинните некрополи в Средна и Северна Европа показват едно постепенно и последователно развитие на материалната култура на народите от този регион, свързано с усвояването на технологиите за обработка на металите, стигащо назад не по-далече от осмото столетие пр. Хр., се оказва, че находки сред тях от импортирани битови предмети, украшения или оръжия произлизат от епохи, датирани въз основа на египетската, хетската и месопотамската хронология повече от две хилядолетия по-рано.

 

И тук нямаме налице изолирани и единични случаи, а един феномен, повтарящ се по правило безброй пъти. Всички опити за неговото обяснение завършват с неуспех . тук не помагат никакви .калибрирания. или дори манипулации с данните от  изследванията с Метода 14С.

 

Нещо повече: тъкмо тези данни показват, че двете хронологии - европейската и египетско-халдейската  са напълно несъвместими.

 

Или казано с други думи, за да станат съвместими, се налага да се махнат приблизително две хилядолетия от египетско-халдейската хронология, като преди това египетската хронология бъде очистена от всички поправки и .калибрации., внесени в нея за съгласуване с европейската, т.е. да се започне отново, като се има предвид, че

Методът 14С беше разработен въз основа на определени дати от египетската история, за които се считаше . и то напълно погрешно! . че са сигурни и измерими с европейската.
А това засяга не само управлението на Рамзес ІІ, взето за еталон при

датите от 14С, но и епохата на големия духовен и културен разцвет в Египет при Ехнатон, като ги доближава с много столетия до нас.

 

Само по този начин, с радикална корекция на египетската хронология, ние ще можем да си обясним какво търсят в Египет, в храма-мавзолей на Рамзес ІІІ в Мединет Хабу, недалече от Луксор, построен от военнопленници .малко след 1200 година пр. Хр.., изображения с облекло и въоръжение, познато ни от много изображения на тракийски воини.

 

А което е още по-странно и служи като повод за нескончаеми спорове сред учените, е това, че на гърба на гледжосаните глинени плочки с изображения на сцени от военните действия срещу нападателите виждаме като инициали букви от...гръцката азбука..

 

Те се появяват там пет столетия, преди тези букви да се появят в Древна Гърция. /Което означава, че гръцката азбука не е гръцка, а тракийска и че траките са имали писменост поне 500 години преди гърците да я научат и си я присвоят..б.м./

 

Резултат от несъвместимостта на двете хронологии са също и противоречивите данни относно усвояването на технологиите за употребата на бронза и желязото в Средна и Северна Европа, но и относно носителите на тези технологии.

 

Докато науката вече е склонна да види в тези носители така наречените келти, чието название се е запазило в преданията на всички народи от Западна и Северна Европа, времето на тяхната миграция се разтегля в продължение на две хилядолетия, като и тук се сблъскваме със същия коефициент на неточност.

 

И това води до напълно оправдани съмнения, как един постоянно странстващ в течение на две хилядолетия народ без установено местопребиваване може да бъде носител на нови технологии в металообработването и дори в земеделското стопанство, които изискват именно установено местожителство в течение на много столетия и дори хилядолетия.

 

При това започват да се водят спорове и относно посоката на миграция. /В тази връзка е не само нелепата теория на един наш академик-езиковед, който въз основа на около 160 думи в езиците на балтийските народи, несъмнено съдържащи се и в езика на траките, „доказва” произхода на нашия народ от балтийския север, а и теорията на една още по-известна "изследователка", родена в същата североевропейска страна, от която били дошли траките.../това е последователния български принос за запращане на българите навсякъде другаде, но не и  на земята българска.б.м./ 

 

Въз основа на други лингвистични манипулации, тя налага сред не малко свои поддръжници идеята, че носители на културата и цивилизацията били някакви чергарски народи, придвижващи се със своя език и своята култура от юг на север и от север на юг. Също в течение на две хилядолетия! А по пътя си те унищожават митичния матриархат и го заменят с патриархата - точно според учението на класиците на марксизмо-ленинизма..../Мария Гимбутас б.м./

 

Разликата в хронологията на местните артефакти и на вносните предмети, открити при погребения от некрополи в Средна и Северна Европа, често води и до невярното датиране на артефактите от местните некрополи с над две хилядолетия по-рано или до обявяването на вносните предмети за местна продукция със съответно антидатиране на собствената култура с над две хиляди години - това не рядко се вижда в съчиненията на германски автори от 1930-те и 1940-те години, но и след Втората световна война, където те въз основа на вносни предмети, открити в гробове от местни некрополи или пък в гробове на преселници с богато въоръжение и накити, обявяват тези предмети за продукти на своята култура и дори ги причисляват към определен раздел от своето културно наследство, какъвто е „германският зверинен стил” от късната бронзова епоха, нямащ нищо общо с германската култура, но изпълващ съдържанието на десетки томове „научни” изследвания със стотици великолепни илюстрации.

 

Още по-далече отива една известна германска археоложка, която в своята докторска хабилитация обявява цялата култура на урнените погребения в Средна Европа за местно автохтонно явление и отрича всички негови връзки с трако-кимерския художествен кръг.

 

Въпреки че при първото стълкновение на Райън и Питман с представители на руската наука при срещата им в Петербург не се стига още до открит конфликт, в последвалите години това противодействие се проявява в пълна сила във всички области,свързани сизследванията на американските учени.

 

От 3 до 7 юни 2002 година в Боляско, Италия, се свиква международен симпозиум за Черноморското наводнение с участието на световноизвестни специалисти - геолози, океанолози и археолози, вкл. и на български представители.

 

Протоколният том от симпозиума с текстовете на докладите*, обявен още през същата година, до този момент обаче не е отпечатан.

През октомври/ноември на следващата година , но вече под егидата на UNESCO и с масовото участие на учени от Руската федерация , в Букурещ се свиква голяма международна конференция, която трябва да обяви резултатите от изследванията на Райън и Питман за невалидни, както и тези на българските изследователи.

 

През януари 2007 година излезе огромният сборник с докладите на участниците в конференцията, където основните теми са климатичните проблеми през следледниковия период и тяхната датировка с метода 14С, представена от .най-новите. данни на руските и неруските лаборатории.
Естествено, още в уводните думи на организаторката на конференцията и редакторка на протоколния том . проф. Валентина Янко-Хомбах (близка сътрудничка на Долуханов), с иронични думи се отхвърля хипотезата наРайън и Питман за „Ноевия потоп”, а научната работа се изчерпва с редица доклади и продължителни дискусии за молюските /!!!!...,много важно/ които живеели в солени и сладки води. За десетките милиони тонове измрели риби при нахлуването на солената вода, както и за „допотопната” цивилизация в нашите земи, не става и дума.

Такава цивилизация не била позната дори на румънския домакин на конференцията...!

 

*

Joan Marler / М. Robbins Dexter (Изд.), The Black Sea flood and its aftermath.

Papers from the First International Symposium on the Interdisciplinary Significance

of the Black Sea Flood (Liguria Study Center, Bogliasco, Italy, June 3-7, 2002).

Sebastopol, CA 2003. Съобщенията за докладите и за тяхното съдържание

предавам така, както се дават в разни източници (П. Димитров, пос. съч. от

2003 г. и H. Haarmann).

. The Black Sea Flood Question: Changes in Coastline, Climate, and Human Settle

ment, Edit. by Valentina Yanko-Hombach / Allan S. Gilbert / Nikolae Panin / Pavel

Dolukhanov, Dordrecht, Netherlands: Springer, 2007, 971+XXVIII c., 259 $, ISBN10 1-4020-4774-6 (HB).

 *

 

През ноември 2009 година в Букурещ се проведе под егидата на UNESCO още една, втора голяма конференция по въпросите на климата.
Макар още да не са публикувани изнесените на нея доклади, от темите, обявени в програмата на конференцията, се вижда, че е продължена линията, вече прокарана на предишната конференция от Павел Долуханов и Янко-Хомбах.

В каква степен разкритията за манипулациите в областта на климатологията, съвпадащи по време с протичането на тази конференция, са повлияли на репутацията на Долуханов и Янко-Холбах, засега нищо не може да се каже.

Във всеки случай броени седмици след конференцията Долуханов слезе от сцената, а в руската научна преса . както беше споменато в първата дял на това изследване . до този момент, половин година след внезапната му смърт, все още липсват каквито и да било коментари относно неговата дейност..

 

Противодействието на Русия с организираната от нея кампания засяга на първо място изясняването на най-съществените въпроси от нашата история . произхода и етническия състав на нашия народ, неговия език, неговата материална и духовна култура, оставили своите дълбоки следи в цяла Югоизточна Европа в течение на много хилядолетия.

* Nicolae Panin / Irina Popescu, The northwestern Black Sea: climatic and sea-level changes in the Late Quaternary, пак там, c. 387-404. Друг румънски учен, професорът вБукурешкия университет д-р Николае Каталин, в своето интервю пред Втората германска телевизия от 22 ІV 2007 потвърждава думите на своя колега, като заявява: „Ние нямаме досега никакви сведения за раннонеолитни селища, съществували преди възможния потоп. Затова не мога да представя никакви аргументи против или за тази теория. Мога само да кажа, че липсата на

сведения сама по себе си e сведение.”*

В кн. 1 от 2010 година на излизащото вКишиньов, Република Молдова, научнопопулярно списание STRATUM PLUS е поместена кратка статия от Г.И. Зайцева, „Памяти Павла Марковича Долуханова”. На това място изказвам благодарността Си към редакцията на списанието, която ми изпрати тази статия.

 

И тук става въпрос за нашата история , а не за библейския потоп, независимо от това, дали е имало такъв. Не става въпрос за събития, произлезли в някаква отдалечена на много хилядолетия от нас епоха.

И независимо от това, дали този библейски потоп е станал преди 7,500 или дори 9,600 години, за които дати спорят изследователите, той не може да има определено значение за нашата история от последните три-четири хилядолетия.
На нашата земя обаче, вече в историческата епоха, е произлязла катастрофа от огромен размер, в резултат на изригването на вулкана при остров Санторин, унищожил по-голямата част от населението на цяла Югоизточна Европа.

По всяка вероятност това събитие е причинило и прекъсването на Босфорската преграда, както и заливането на част от територията на страната ни, като така е предизвикан краят на една цяла историческа епоха, известна под названието КритскоМикенска или Минойска.

 

А че тази културна епоха е протичала едновременно и паралелно по цялата територия на Европейския Югоизток заедно със североизточната част на Мала Азия, дотогава свързани в единно цяло и с еднородно население, показаха не само археологическите изследвания през последните десетилетия, но и проучванията на палеолингвистиката. Показаха го и изследванията в новата за археологията област: палеогенетиката.

 

Ако и по едни или други съображения голяма част от резултатите от тези изследвания се крият от обществеността, или пък се представят в манипулиран вид, публикуваните резултати не само доказват вече еднозначно автохтонния произход на нашия народ, но показват и пътищата на разселване на част от него, започнало непосредствено след изригването на вулкана при Санторин и Черноморското наводнение.

А данните от генетичните изследвания са точни и обективни данни на една точна наука.

 

Но наистина ли тези данни са тъй точни , или отново имаме пред пред нас поредния кьор фишек, както преди половин век при откриването и внедряването на Метода 14С ? И обективни ли са те, или може би зависят от това, как се интерпретират от заинтересуваните страни?

 

 Виж Разпространение на т.нар.Средиземноморски генотип

(По публикацията на Cavalli-Sforza / H. Haarmann)

 

За да отговорим на тези два въпроса, нека видим как първата предварителна публикация на резултатите от изследванията по големия международен проект Human Genome Project (HGP)* ни показва разпространението на т.нар. Средиземноморски генетичен тип, характерен за населението на нашата страна, и как този генетичен тип се смесва при разселването на това население.

 

Наистина, както показват генетичните изследвания от последните години, у нас той не е единственият, но все пак се представя от над 70 % от населението на нашата родина.

 

А този процент е твърде висок в сравнение с чистотата на населението в повечето европейски страни и свидетелствува за необикновено хомогенния характер на нашия народ , противно на твърденията, изказвани за него в „научната” литература, според които етническият тип на нашия народ се определя от смесването на три съвършено различни по произход и по своите особености етноса  „.славянски”, т.е. североизточно европейски (най-широко застъпен), „прабългарски” (на който се приписват какви ли не азиатски черти) и почти „безследно изчезналия” тракийски тип/???/.

 

Тъкмо генетичните изследвания показват у нашия народ пълното отсъствие на монголоидни черти, но и незначително количество следи от кръстосване с населението от Средна и Северна Европа, а в населението на Северна Европа бяха регистрирани значителни следи от смесване с характерния за нашия народ генетичен тип.

 

Всичко това е показано ясно и нагледно в споменатата малко по-горе предварителна публикация на генетичните изследвания по Human Genome Project от Cavalli-Sforza, Menozzi и Piazza.

 

А това са официалните данни на комисията по проекта , колкото и те да са неприятни и неудобни за болшинството историци, лингвисти и етнографи.

 

В руската научна литература тези резултати дори не са споменавани, а продължат да се тиражират теориите на Долуханов и Седов, макар тези теории да са диаметрално противоположни на резултатите от генетичните изследвания според Human Genome Project.

 

Официалните руски теории не намират потвърждение и от археологическите изследвания, нито от историческите извори.

 

В руската научна литература официалните резултати от генетичните изследвания по международния проект са произволно подменени и както винаги, са нагодени според актуалните политически изисквания.

 

В същото време, в Русия широко разпространение получават .битовите. услуги в областта на приложната комерсиална генетика, като тези за определяне на бащинството и произхода./ за битови нужди става-за научни не..б.м./ ..

 

 

Проучвателната дейност по международния научен проект за изследването на човешките гени с участието на учени от над 40 държави започва през октомври 1990 година. А в следващото едно десетилетие и половина този проект се оказва, че е най-амбициозният, най-скъпият и най-многостранният.

 

По отношение на историята и археологията той е и най-резултатният. Макар неговата основна цел да е извличането на сведения, спомагащи предимно за борбата с наследствените болести, тези сведения са твърде важни за археологията, етнографията, но и за лингвистиката, при решаването на техните основни проблеми, отнасящи

се до произхода, развитието и смесването на различните етноси.

 

И тъкмо тези данни са особено неудобни за политиците и историците от някои държави, които използват всички средства за омаловажаване значението на получените резултати,а също и за тяхното манипулиране.

 

За едно десетилетие Human Genome Project изготвя база данни, състояща се от три милиарда фиша, като предоставя сведенията от генните изследвания за свободна употреба от учените в различните области на науката, включително историците и археолозите.

 

 Още първите изследвания, почиващи на събраната база данни, променят из основи досега съществуващите представи за произхода и смесването на народите, а това засяга преди всичко нашия народ, но и безконечните спорове за неговия произход, налагащи с нищо необоснованите досега твърдения, че неговите основатели били дошли от Далечния Изток или Средна Азия, както и че масата от неговото население били „славяни от задкарпатските блата”.

 

А тези изследвания показват също така, че нашият народ, но също така средновековното и античното население на средиземноморския район, няма нищо общо с населението от Средна и Северна Европа, а е тясно свързано с най-старото население на Мала Азия, където се заражда първата евразийска цивилизация в историята , но също и първата аграрна култура.

 

 И по такъв начин резултатите от тези изследвания поставят под въпрос господстващата досега теория, че носители на нашата култура и цивилизация били номадските народи.

Така се потвърждава схващането, че възникването на духовната и материалната култура е непосредствено зависимо от развитието на аграрната култура при уседнало население , а номадските народи в най-добър случай способстват за разпространението на тази култура, но много по-често те я унищожават.

 

Колкото еднозначни и решаващи проблематиката за етническия произход на европейските народи да са генетичните изследвания, още при публикуването им те биват поставени на остра критика от страна на засегнатите.

 

А това са преди всичко някои обществени кръгове в Гърция и Русия, които виждат заплаха за своята националистична политика.

 

Войнстващи гръцки националисти, които не искат да допуснат, че прадедите им са дошли през историческата епоха от Африка, започнаха в интернет и в печатната преса истинска война срещу представители на американската общественост, поставили под въпрос мнимия изконен европейски произход на гръцкия етнос.
И то въпреки факта, че италианските автори на посочената по-горе книга с резултатите от генетичните изследвания обявяват наречения от тях „Средиземноморски тип” за гръцки, макар да е известно от историята, че в по-голямата част от територията, откъдето произлиза този тип, никога не са живели гърци , нещо известно на всеки образован европеец.

 

Не по-малко проблеми възникват и относно населението на Северното Причерноморие, което, подобно на населението от Югоизточна Европа и от източната част от Мала Азия, след Първата и отчасти след Втората световна война, в резултат на масови депортации, е променило основно етническия си състав. Що се отнася до тези райони, за в бъдеще меродавни ще останат единствено изследванията на палеогенетиката . които, разбира се, ще бъдат „редактирани” от съответните страни.

 

Тъй като изследванията на генетиката засега затварят кръга на проблемите, изложени в началото на тази книга, ще трябва да отделим място и за тях в следващата част.

 

(следва)

 

От извора

 

 

 

Заб. на demograph:

В част Първа на книгата си „ВУЛКАНИТЕ, НАВОДНЕНИЯТА,АРХЕОЛОГИЯТА И ПОЛИТИКАТА. ИЗСЛЕДВАНИЯ” 2010г. Асен Чилингиров разглежда влиянието на конкретните геологични и климатични условия върху резултатите от датирането на артефакти по метода С14 , както и за ролята на някои личности и държавни сруктури в манипулирането им за нуждите на конкретни политически цели.

Поради взаимната връзка на част 1 с 2, която се публикува тук, demograph препоръчва да се прочете и част 1 на книгата от страниците на www.otizvora.com или от тук:

http://www.ivanstamenov.com/files2010/vulkani-3.pdf
http://www.ivanstamenov.com/files2010/vulkani-4.pdf

В тези сайтове ще видите и интересни графики и фотографии, които ще допълнят картината на Потопа в Черно море и последиците от него.

 

 

 




Гласувай:
3



1. анонимен - Според мен интересно и доколкото ...
02.07.2010 15:05
Според мен интересно и доколкото мога да преценя, добре балансирано за познанията на средностатистическия читател четиво.

От направения диагонален прочит бих казал, че ми прави впечатление отсъствието на коментар към местата на проучване. Не като локации, а по принцип. Защото при настъпилите за последните 20 000 години от края на последната ледена епоха грубо казано три периода на рязко издигане на океанското ниво (сумарно с около 120 м), вследствие топенето на ледените шапки на Северна Америка и Европа последвалият излив на стотици хиляди куб. км прясна вода, има едно единствено близко до ума предположение - бреговите очертания бързо са се променили за твърде кратки периоди от време, от няколко десетки до няколкостотин години, което е принудило хората живеещи по тях да бягат на нови по-високи места.
Или с други думи, повече от сигурно е, че поселищата им преди събитието са останали под водата и то на определена дълбочина, съответстваща на бреговите очертания преди настъпването на този "потоп". Доколкото един непредубеден читател като мен може да прецени, за района на Черноморието това е наоколо 150-200 м под сегашното морско ниво и съвпада с настоящата "граница на смъртта" (началото на зоната наситена със H2S) във водите му. Близко до ума е и последващото заключение, че само онези геоложките сондажи извършени на места съвпадащи с участъци от бреговата линия на Черно море преди тези 7500 пр.Хр. биха могли да носят необходимата информация за нахлуването на "солените води" и свързаните с тях събития. Като и при доста повечко късмет, някои по-интересни дадености, нарочно не употребявам думата "артефакти", тъй като те обикновено са резултат от проведени археологически проучвания, а към настоящия момент "подводната археология" на дълбочини от този порядък е възможгно само с помощта на управляеми или автоматизирани технически средства - твърде скъпо и с неособено надежден краен резултат начинание. Защото опитът при "Титаник" и други потънали обекти не е пряко приложим!
цитирай
2. iuliuscaesar - еее тоя чилингиров и геолог ли ст...
02.07.2010 16:41
еее тоя чилингиров и геолог ли стана. специалист по всичко като апостол карамитев
цитирай
3. demograph - А по-добре ли е, те да те плюят а ти да си мислиш че роса те роси...
03.07.2010 13:53
iuliuscaesar написа:
еее тоя чилингиров и геолог ли стана. специалист по всичко като апостол карамитев

цитирай
4. demograph - Юлко, ти не се ли убеди, че истината с цитати от стари автори не се стига?!..
02.08.2010 01:06
iuliuscaesar написа:
еее тоя чилингиров и геолог ли стана. специалист по всичко като апостол карамитев

Пиша ти го това, защото преглеждайки коментарите, си мислех за казуса "Буриданово магаре". Ако човек зацикли на едно място, трябва да спре да мисли, а да тръгне в някоя посока - към сеното. Иначе или ще умре от глад или ще му испушат бушоните.
Старите автори са точно толкова пристрастни и лицемерни, че ако се позовеш на тях стигаш до двете купи сено..
цитирай
5. анонимен - какво ще стане като се покачи сер...
04.06.2011 00:59
какво ще стане като се покачи сероводородната граница в черно море на 15-20 метра !?? мисля че ще има колосално цунами !! за сведение ,при високи концентрации и наличие на кислород , сероводорода се взривява !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961659
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол