Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 13:56 - ПОТОПЪТ В ЧЕРНО МОРЕ ИЛИ КАК ПОЛИТИКАТА СЕ БЪРКА В ИСТОРИЯТА
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 13522 Коментари: 12 Гласове:
6

Последна промяна: 26.07.2010 23:12


Постинг 1
Моля ви прочетете и постиг 2 защото е още по-интересен и важен за оформяне на цялостната картина.

И днес чужда жажда утоляват с Българската кръв мила

За мен е удоволствие да поднеса на вниманието ви работата на уважаваният български патриот  Асен Чилингиров, в която той показва нагледно, как изопачаването на историята продължава и в днешни дни и че българския народ и достойната му история продължава да бъде мишена на геополитически домогвания, чрез похватите на „модерните методи” за манипулация и лъжа.

 

 

.......................................................................................................................................................

 

ВУЛКАНИТЕ, НАВОДНЕНИЯТА

АРХЕОЛОГИЯТА И ПОЛИТИКАТА /Книга част ІІ/

 Асен Чилингиров

 От извора (otizvora.com)

През последното десетилетие българската общественост беше конфронтирана с една научна хипотеза за огромна по размерите си природна катастрофа, свързана с внезапното и стихийно нахлуване на водите от Средиземно море в района на днешното

Черно море, което дотогава е било сладководно затворено езеро, подобно на Каспийско море, и чието ниво по това време, около началото на историческата епоха, било повече от сто метра под нивото на Средиземно море.

Тези води заливат като потоп огромни гъсто населени територии предимно по неговите сравнително плитки западни и северозападни брегове при страшна природна катастрофа, от която навярно идва и името му «Черно море» /според Спароток Мрачно/Навъсено/ море/, запазено и досега от населението на западните и северните му райони, докато за гърците то е Понтус Евксинос /Гостоприемно море/.

 

Както винаги, когато едно събитие е свързано непосредствено с нашата страна, известията за него стигат със значително закъснение, за да бъдат преди това съответно обработени от отговорниците по масовите медии.

Този път по изключение те се включиха във вече започналата дискусия със закъснение поради тяхното .преструктуриране., т.е. преминаването им под един общ чужд покрив.

В останалите страни на запад и в далечния изток сведенията за тази нова хипотеза се появиха още в началото на 1997 година, отначало в научната преса, а почти едновременно и по телевизията с излъчването на научнопопулярен филм на ВВС, малко след това преведен на немски и показан по Третата програма на германската телевизия, последван две години по-късно и от една голяма книга, издадена в 2000 г. и на български език.

Тъй като книгата . и то със специални допълнения за българските читатели . вече е позната, тук ще предам накратко само съкратената версия на филма от авторите на хипотезата.

 

Съдържанието на филма е следното: Двама американски океанографи, старши научни сътрудници (senior scientists) в Lamont Doherty Eart Observatory of Columbia University, проф. Уилям (Бил) Райън (William Ryan) ипроф. Уолтър Питман (Walter Pitman),

стигат до заключението, че потопът, описан в Библията, но и в шумерския епос за Гилгамеш от второто хилядолетие пр. Хр., в действителност се отнася до заливането на обширния район около Черно море с вода от Средиземно море.

Повод за тяхната хипотеза им дават, от една страна, резултатите от океанографските

изследвания на д-р Дейвид Рос (David Ross) от Океанографския институт в Удсхол (Woodshole), който е първият учен от Запада, направил в 1991/92 година изследвания на дъното на Черно море за изготвяне на точна карта на неговия профил. От друга страна,

като повод за тази хипотеза им служат някои цитати от шумерския епос за Гилгамеш, в които става дума за пътуването му в търсене на Утнапищим , единствения човек, преживял Всемирния потоп.

До появата на тяхната хипотеза в ортодоксалната наука е възприета теорията на руските изследователи, изложена във филма от проф. Павел Долуханов от университета в Нюкесъл.

/Според него преди около 20,000 години Черно море, което дотогава било затворено сладководно езеро, поради намалелия приток на води от подхранващите го реки, достигнало до най-ниската точка на нивото си . около 140 м под сегашното му ниво.

 Приблизително към деветото хилядолетие преди нашата ера, поради повдигане на нивото на океаните и съответно на Средиземно море с около 30 метра, започнало постепенното нахлуване на средиземноморска вода от Босфора към Черно море, като този процес продължил много хилядолетия, докато водата на двете морета се изравнила.

По това време Босфорът представлявал тясна ивица земя, която могла да бъде прегазена . Oттам и името му: Bosporoj (=кравешки брод). Тази хипотеза за постепенно изравняване на водите от двете морета поддържа и д-р Дейвид Рос в резултат на неотдавнашните си изследвания. /

Но докато според руската теза и теорията на Дейвид Рос, имаме постепенен и дълготраен процес, Райън и Питман, въз основа на съобщението за потопа в епоса за Гилгамеш, са убедени, че това е било катастрофа, протекла в кратък период от време, при която огромни плодородни и населени територии били заляти с вода, подобно на потоп.

От епоса за Гилгамеш те тълкуват в полза на своята хипотеза както посоката, в която се е отправил Гилгамеш, «към страната на залязващото слънце», която е на северозапад от неговата родина, град Ур, т.е. областта на Черно море, а не Персийския залив, както повечето автори тълкуват текста, но също и името, с което той обозначава морето - «Мъртвото море».

 

Като резултат от нахлуването на солена вода в басейна на Черно море цялата негова фауна загива, при което се образува отровният газ сероводород, непозволяващ зараждането на живот в неговите дълбочини. Райън и Питман научават, че и един български изследовател от Океаноложкия институт във Варна, д-р Петко Димитров, въз основа на своите наблюдения твърди . и то противно на колегите си, смятащи го за фантаст . че на дълбочина около 100 до 120 м под сегашното ниво на Черно море теренът свидетелства за внезапно заливане с морска вода, която унищожава цялата негова фауна, но оставя напълно запазени крайбрежните плажове и дюнните образувания.

 

От текста на филма става ясно, че предположенията си, възникнали въз основа на някои сондажи през 1976-1977 година, Петко Димитров още през 80-те години подкрепя с лични наблюдения по време на своите изследвания с помощта на малка подводница, когато той прави и заснимания на морското дъно.
Със съдействието на д-р Джелал Шенгюр (Celal Sengur) от Техническия Университет в Истанбул Питман получава данни, доказващи също много бързото снижаване дъното на Босфора, което се дължи на преминаването през него на огромни количества вода за сравнително кратко време.

Сондажите, извършени на дъното на Босфора, показват наличието на твърда скала на еднаква дълбочина от около 80-100 метра от днешното ниво, т.е. около 60 м над тогавашното ниво, върху която скала сега има късни наслоявания от тиня.
Питман сравнява района на Босфора с Ниагарския водопад, но с уговорката, че не само разликата във височините е била по-голяма, но и количеството вода, вливаща се от Средиземно море, е било близо 1000 пъти по-голямо от това на Ниагарскияводопад.

А скоростта е била ~ 80-100 км в час, при което заляната с вода територия обхваща близо 100,000 квадратни километра, т.е. малко по-малка от цялата днешна България, и то предимно в районите на Черно море близо до неговите днешни западни и

северни брегове.

Отначало Райън и Питман се ползват в защита на своята хипотеза изключително от данните на други изследователи.

 

 /Хипотезата им не намира подкрепа сред техните колеги, а особено сред историците и археолозите, чието становище на филма се представя от проф. Джон Дюи (John Dewey) от университета в Оксфорд, д-р Стефани Дали (Stephanie Dalley), професор по стара история в Оксфордския университет и проф.

Дейвид Харис (David Harris) от Археологическия институт в Лондон, се наблюдава и откровена насмешка. /

 

Положението с хипотезата се променя след 6 септември 1993 година, когато Райън и Питман взимат участие заедно с руски изследователи в една експедиция по Черно море, която има за цел да изследва последствията от Чернобилската катастрофа в този район. Двамата американски изследователи взимат със себе си апаратура за измерване на профила на морското дъно, като правят голям брой сондажи от дъното при различна дълбочина и събират проби за изследване с Радиовъглеродния метод.

Всички техни проби, макар да са взети от различни места от дъното на Черно море, дават едни и същи резултати. Сондажите се състоят от два вида маса . плътна и суха основа с намерени следи от растителност . свидетелствуваща за открита в миналото земна повърхност; над нея има наслойка от тиня, заедно с органични вещества .останки предимно от сладководни организми, но и напълно запазени молюски от Средиземно море.

 

Най-сензационното в случая са данните от изследванията на изотопа 14С, даващи годината за образуването на наслойката, а именно 5,550 преди нашата ера, с незначителни отклонения. Изхождайки от тези резултати, Райън и Питман смятат, че тъкмо новосъздаденото положение в района на Черно море е причина за възникването на цивилизацията в Междуречието, която се основава на широките напоителни системи, появили се в нейното начало, т.е. около 2,500 година пр. Хр.

 

Накрая на филма се дават и отзивите на изследователите, които по-рано са се изказвали скептично за теорията: проф. Дюи приема геологичните данни, но не намира при тях обяснение за потопа; а проф. Дейли, макар също да приема геологическите

изводи, не може да се съгласи, че между заливането на Черно море и културата на Междуречието има някаква връзка, поради голямата разлика в хронологията на двете култури, достигаща 2,000-2,500 години.

 

Така още в самото начало на дискусията се очертават противоречията, които не бяха разрешени и през последвалите десет години.

От една страна са несъмнените резултати от сондажите, подкрепящи хипотезата на двамата американски учени за внезапна катастрофа, вследствие на която са били заляти с вода огромни територии . и то в нашата родина.

От друга страна е недоказуемостта на тезата, че при тази катастрофа се касае за потопа, описан в Библията и в Мита за Гилгамеш . а за такъв потоп се говори и в преданията на народи от всички континенти и тези предания нямат никаква връзка нито с Библията, нито с Мита за Гилгамеш, а явно се отнасят за една много стара епоха, докато това предание е от по-ново време.

 

Именно хронологията на събитието се оказва най-костеливият орех в цялата дискусия .

колкото и точни да изглеждат еднаквите проби, взети от сондите на различни места по акваторията на Черно море. Но това обстоятелство ни налага и ново разглеждане на засегнатия малко по-горе в текста въпрос за ефективността и използваемостта на метода 14С.

 

Океанографите Райън и Питман са добри специалисти в тяхната област. Те правят изследванията си по всички правила на техниката и логиката . и от тези две гледни точки резултатите им са напълно коректни. Противоречията излизат наяве, когато

тези резултати се сблъскат с резултатите от изследванията на археолозите . макар при последните често да насреща си коректни резултати, получавани при сравнението на артефактите и опиращи се върху съпоставянето помежду им.

Но това не важи и за извлечените данни за тях, основаващи се върху прилагането на методи, чужди и дори противоречащи на самата археология, какъвто и в този случай е методът 14С. За неговата неприложимост при обекти, където са въздействали екстремни обстоятелства, беше споменато в първия дял.

 

Едва ли бихме намерили в цялата историческа епоха друга географска област, при която да са се изявили в толкова силна степен всички обстоятелства, правещи неприемливи получените данни от Радиовъглеродния метод . особено ако допуснем и че заливането на Черно море с вода от Средиземно море е свързано с изригването на вулкана на о-в Санторин или дори предизвикано от него, за което съществуват много доказателства.
А както точното датиране на черноморската катастрофа, основаващо се

на метода 14С, се оказва свързано с неразрешими противоречия, на които ще се спрем по-нататък в текста, така и за датировката на изригването на вулкана при Санторин все още липсват приемливи доказателства.

 

Еднаквите резултати от пробите, взети при сондажите, също не трябва да ни заблуждават, защото отразяват едно и също събитие.

По-скоро те би трябвало да ни учудят, ако бяха различни. Но при тях по никакъв начин не можем да очакваме абсолютни стойности, определящи реални години . също както при всички останали изследвания с метода 14С по територията и акваторията, влизащи или граничещи с района на наводнението и на вулкана на остров Санторин . т.е. на целия Балкански полуостров, Мала Азия, Източното и Северното Причерноморие през второто хилядолетие пр. Хр. Или с други думи именно там, където са забелязани до сега най-много аномалии при този метод.

 

А тук аномалиите се отнасят не до самите артефакти, показващи често отклонения в датировката им от много столетия и дори хилядолетия, а до погрешно използван и погрешно интерпретиран изследователски метод, осланящ се не на данните, получени при сравнението на артефактите, а на механичното им датиране, без да има съобразяване с условията за прилагане на Радиовъглеродния метод.
Тези противоречия могат да ни покажат не само къде и в какво се изявяват грешките, но и да ни посочат по какъв начин може те да се изправят, като и самият метод да бъде коригиран.

 

Райън и Питман може и да са добри специалисти в своята област . океанографията, но познанията им по въпросите на историята явно идват от неделното училище, за което българският читател има добра представа от романите на Марк Твен.

От времето на Твен насам условията в Америка като че не са се

изменили особено, независимо от огромните постижения в областта на техниката и природните науки.
Затова и двамата не се вълнуват от обстоятелството, че у народите на всички континенти съществуват предания, почиващи несъмнено на колективната им памет.
За двамата американци черноморското наводнение е всемирният потоп и то от .текстовия вариант. на епоса за Гилгамеш.

 

Те искат на всяка цена да убедят в тази тяхна представа не само колегите си океанолози, но също така историците,  археолозите и богословите . и то не само от разните християнски конфесии, но също така юдеите и мохамеданите.

Това им е необходимо за техния престиж, но и за осигуряване на средства за допълнителни проучвания. А тези средства са значително повече от няколкото десетки долари, с които те са заплатили горивото и персонала на руско-украинския кораб по времето на безцарствието. Те вече имат нужда от помощта на солидни организации като Американското национално географско общество . но и пресата. А тук вече се проявява в пълна сила не само тяхната наивност, но и пълна неосведоменост относно известни проекти, сходни на тяхното откритие, и то от неотдавнашното минало, за които в тяхната американска провинция не са имали и най-бегла представа.

И тъкмо тази предистория на тяхното откритие се оказва до голяма степен фатална за по-нататъшните им изследвания.

 

Тази предистория се развива само две десетилетия преди тяхното изследователско пътешествие и в продължение на две години занимава най-настойчиво световните масови медии.

Макар да протича не особено далече от нашата страна, остава извън вниманието на българската общественост . което налага тя да бъде поне накратко изложена тук, особено когато по едни или други причини тя беше премълчана у нас.

И понеже след отминаването . разполагаме с компетентния разказ от един от нейните главни участници, италианския археолог Марио Дзанот, можем да се позовем на него. Макар темите, засегнати в неговата книга и други подобни бестселъри, да излизат вън от сферата на научната литература, той е не само със солидно археологическо образование, но е посветил голяма част от живота си именно на темата за потопа в нейните различни аспекти. По тази тема е защитил и докторска дисертация.
Именно неговият разказ приключва един спор, поддържан в продължение на много месеци от булевардната преса, като дава и своя принос за пълното дискредитиране на темата за потопа.

 

Ето този разказ, изложен във възможната най-кратка форма:

„Още от средата на ХІХ век настойчиво започва да се носи слухът, че на връх Арарат, който е на границата между Турция, Русия и Иран, са запазени останките на Ноевия ковчег. Този слух се подхранва особено от френския .изследовател. Фернанд Навара, който в действителност е фабрикант от Бордо и който след експедицията си на Арарат през 1955 година донася в Париж парче от някакво дърво. Той твърди за него, че го е взел от останките на въпросния Ноев ковчег, намиращи се на височина от 4625 метра. А след като подложил този къс на изследване с 14С, доказал възрастта му от 5,500 години и го поставил в уредения по този случай от него музей.
През лятото на 1971 година за Арарат е трябвало да замине и една американска експедиция, поставила си за цел с помощта на огромни съоръжения да разтопи глетчера, в който се намирал въпросният ковчег. "

Световната общественост е възмутена от отказа на турското правителство да даде разрешение на въпросната експедиция да посети съответните места от територията на Турция. Турското правителство остава твърдо при отказа си да даде съответното разрешение на американската експедиция, а вместо това дава разрешение за тридневна изследователска работа в този район на италианска археологическа експедиция, съставена от членове на Асоциацията за предисторически изследвания в Милано, в чийто състав влиза и авторът на книгата.

 

Както може да си представи всеки разумен човек, италианската експедиция не намира никакви следи от Ноевия ковчег на мястото, от което Навара донася своята дъска, а местният водач на тази експедиция, който придружавал и Навара, твърди, че не евидял там никакъв Ноев ковчег.

В печата започват да се появяват и статии на разни автори, поставящи под съмнение съществуванието на останките от Ноевия ковчег и автентичността на дъската, .намерена. от Навара.

Авторите вече си задават въпроса как е могъл Ноевият ковчег да достигне височина 4,625 метра, т.е. какво е било количеството вода, издигнало го до такава височина и къде се е оттекла тази вода. Експерти по биология пък доказват, че нито в близката, нито в далечната околност, някога са расли борове, от чието дърво е дъската на Навара в Парижкия музей. Междувременно се разраства и скандалът около американската експедиция, която разполага с бюджет за изследване над един милион долара .

Оказва се, че такава изследователска организация няма, а изследванията. трябва да се извършат от специалисти на ЦРУ, което не остава в тайна и за съветското разузнаване, под чието влияние съветското правителство оказало съответен натиск върху Турция.”

 

Всички тези предпоставки, независимо от засиления интерес на обществеността от откритието на Райън и Питман, поставят продължението на изследванията им в неблагоприятна светлина и пресата се отнася към проекта твърде резервирано.

В началото на септември 2000 година от британското пристанище Хъл (Hull) стартира корабът Northern Horizon с поредната експедиция за търсене на останки от Ноевия ковчег. Този път експедицията е организирана от богатото National Geographic Society, като вече използва и резултатите от сондажите на Райън и Питман, насочвайки изследванията си в Черно море, и по-точно в неговото южно крайбрежие.

Научен ръководител на експедицията е д-р Фредерик Хилберт (Frederik Hielbert), а за подводните изследвания е нает най-известният .гмуркач., американският геолог д-р Робърт Балард (Robert Ballard), придобил световна известност с откриването на останките от .Титаник. и германския кръстосвач .Бисмарк., потопен през ВСВ.

 

И този път, както при Араратската експедиция, световната преса следи с най-голям интерес изследванията и само няколко дни след пристигането на експедицията в турското пристанище Синоп вече е оповестена първата сензация: управляваната от кораба подводница-робот Little Hercules локализира недалече от брега на дълбочина от 95 м дървен предмет.

 

Още преди този предмет да бъде изваден от дъното на морето и изследван, в Синоп пристига вицепрезидентът на National Geographic Society, Тери Гарсия (Terry Garcia), и дава изявления пред пресата, че е имало само един потоп... /за това му плащат на човека б.м./.

 

Световната преса незабавно предава новината. .Дейли Телеграф. известява «откриването на Ноевия ковчег», последван и от турската преса. За трите десетилетия след провалилата се Араратска експедиция, нейната печална слава вече е избледняла и турските вестници с възторг констатират приземяването на Ноевия ковчег на турска територия, а истанбулският вестник Хюриет тържествуващ съобщава, че Ной бил турчин. Но и този път възторгът е преждевременен. Ръководителят на експедицията, Хилберт, отнася късчета от скъпоценната находка за лабораторни изследвания в САЩ, откъдето след няколко седмици пристигат отрезвяващите резултати, според които възрастта на откритото дърво е само 200 години...

 

При по-нататъшните изследвания на акваторията около Синап, на 12 мили от брега и на около 100 м дълбочина, са открити обаче следи от потънало селище, но експедицията не е в състояние да пристъпи към неговото изследване и в края на октомври Northern Horizon се завръща в родината си, като следващата експедиция в този район беше планирана за 2002 г.

 

А дотогава Технологическият институт в Масачузетс се заема да разработи плановете и да осъществи построяването на нова подводница с дистанционно управление, която би могла да прави и разкопки.

През август 2001 година изследванията се пренасят и на нашето черноморско крайбрежие, за което българските читатели са своевременно информирани (и дезинформирани!) от булевардната преса, като от някои .особено компетентни. лица се лансират и идеи, заети от арсенала на Студената война, че американското разузнаване е особено заинтересувано от сведения за този район и не притежава други средства, с които да ги получи.

 

В експедицията, на която от българска страна е предоставен учебният кораб ”Академик”, взимат участие работни групи от български и американски учени, под ръководството на д-р Робърт Балард и д-р Петко Димитров, който 16 години преди това прави първите подводни изследвания със същата цел в България.

 

 До приключването на тази поредна експедиция на 30 август 2001 година са изследвани над 80 подводни обекта и са направени над 100 сондажа в дъното на морето, чиито проби подлежат на изследване в български и американски лаборатории. Очакванията на широките обществени кръгове в Западна Европа и Америка, но и у нас, от продължението на изследванията за „Ноевия потоп” както темата междувременно беше наречена, не бяха удовлетворени.

 

В България изследванията бяха прекратени след шумна кампания на масовите медии, които междувременно бяха сменили собствениците си и попаднаха в зависимост от един център и под общ покрив, ръководени от една и съща велика сила, която след

привидното „оттегляне” от българската политика убедително демонстрира още веднъж своята непоколебима решителност да има пълен контрол над нашата родина.

 

С умело проведени манипулации над нашата общественост само за осем години се смениха четири марионетни правителства, като на българския народ се втълпяваше, той сам си ги е избрал, а в действителност конците на всички тях се дърпаха от едно и също място.

 

Още от самото начало на научната дискусия, породена от хипотезата на Райън и Питман , а и дори преди започването ,  Русия по един или друг начин представя напълно отрицателното си отношение към нея. Това отношение повлиява негативно не само върху по-нататъшните изследвания, но и върху тълкуванието на дотогавашните резултати от изследванията.

 

Във филма за откритието на Райън и Питман в самото начало се показва отношението на руската наука по въпроса. То е предадено от Павел Маркович Долуханов ,професора в департамента по археология на университета в Нюкесъл.

За този учен вече беше споменато в първия дял на това изследване.

 

 

Беше споменато и че той заема по съвместимост висок пост и в Петербургската академия на науките . но не в сектора по геология, а по археология и етнология на руския народ. И именно той създава един вид .научната база., върху която се развива „новата руска и славянска история” на В. В. Седов, утвърдена официално в руската наука още в средата на 1990-те години, непосредствено след разпадането на Съветския съюз.

 

Независимо и противно на резултатите от сондажите на Райън и Питман, Долуханов налага в руската историография своята теза и я поддържа непреклонно. Според тази „научна” теза, „руско-славянският етнос” произлизал направо от южноафриканските маймуни, които прекосили цяла Африка и половин Европа, за да се доберат до своята „обетована земя „- люлката на социализма и комунизма, единствената страна, където човек ще може да диша свободно. И по този начин той пренася в новото хилядолетие идеите на „легендарния марксист-археолог” Виър Гордън-Чайлд.

 

Тезата на Долуханов за етническия произход на руския народ се налага в постсъветската наука, въпреки че нейните критици подчертават изрично, че той няма никакви доказателства, с които да я подкрепи . нито в областта на биологията, нито в палеоархеологията.

А изследванията в областта на генетиката още веднъж показват, че тя е плод само на безоснователни предположения.

 

Но тази теза явно е нужна по политически причини на новите управители на страната, особено след отцепването на Украйна и кавказките републики, които вече не могат да бъдат сплотени въз основа на общата си история, а трябва да се измисли нова история, в която няма различни раси, а различният цвят на кожата се получава, според Долуханов, под влиянието на климатичните условия, в резултат на които тъмнокожите африканци "избеляват" и вече не се различават по нищо от европейците...!?

 

Спароток: "Плиний свидетества, че хората ( синти и меоти) около Азовско море го наричали Тем Марун Да - майка на тъмното море.ТЕМ - темно-тъмно.МАРУН - море. ДА - дойка, отговаря на тракийската дума ДА - дойка, майка." www.sparotok.blog.bg Заб.м  

 

 СЛЕДВА

 

 




Гласувай:
7



1. анонимен - от вОДЕСос
02.07.2010 16:22

Уважаеми стопанино,

вероятно си срещал името Николай Панайотов за повече информация вж.http://www.blitz.bg/article/10604 , та от този същият през 2002 г. излезе на български и английски език (луксозно) сигнално издание на "един 30-годишен негов труд" “Евреите и юдаизмът – начало на човешката цивилизация преди 7000 години”. Академичното издание на 5-томната монография на иврит беше осъществено в края на 2003 г. в Тел Авив, Израел. С финансовата помощ и съдействие на Тодор Батков и Майкъл Чорни (също твърде известни фигури).
Факта на масовото изкупуване, на български имоти зад които стои капиталът пак на тези богомразци. Като вземем в предвид и експедициите на американците - имам чувство, че над Татковината ни започват да се сгъстяват облаци, както това става на времето над Палестина - нали от там "тръгнаха" израелитите в своята галаха(изгнание) и се "завърнаха" за да основат Израел.
Дано не са избрали този път България, "ЗА СВОЯ" прародина !!
цитирай
2. iuliuscaesar - еее тоя чилингиров и геолог ли ст...
02.07.2010 16:42
еее тоя чилингиров и геолог ли стана. специалист по всичко като апостол карамитев

и демографе защо си писал че е "историк" човекът си е изкуствовед и нищо повече - да си гледа изкуството.
цитирай
3. demograph - Тъмните облаци не са се разсейвали и за миг
03.07.2010 14:01
Това,че всичко живо се е юрнало да претендира за тракийското наследство е камбаната, кочто или ще ни събуди от дрямката или ще удари на погребението ни.
цитирай
4. demograph - Добре де. Сам знаеш че не това е същественото.
03.07.2010 14:06
iuliuscaesar написа:
еее тоя чилингиров и геолог ли стана. специалист по всичко като апостол карамитев

и демографе защо си писал че е "историк" човекът си е изкуствовед и нищо повече - да си гледа изкуството.

....................................................................................................................
А ти, като умен човек вземи да влезеш в българската си кожа и да прогледнеш за българския интерес най-после.
Ако българите, джафкайки се за оглозгани кокали, не надскочат битовизма си и не застанат зад българския интерес,сме загубени...
цитирай
5. demograph - Гледай какво правят хората за интереса на племето си
03.07.2010 14:08
анонимен написа:

Уважаеми стопанино,

вероятно си срещал името Николай Панайотов за повече информация вж.http://www.blitz.bg/article/10604 , та от този същият през 2002 г. излезе на български и английски език (луксозно) сигнално издание на "един 30-годишен негов труд" “Евреите и юдаизмът – начало на човешката цивилизация преди 7000 години”. Академичното издание на 5-томната монография на иврит беше осъществено в края на 2003 г. в Тел Авив, Израел. С финансовата помощ и съдействие на Тодор Батков и Майкъл Чорни (също твърде известни фигури).
Факта на масовото изкупуване, на български имоти зад които стои капиталът пак на тези богомразци. Като вземем в предвид и експедициите на американците - имам чувство, че над Татковината ни започват да се сгъстяват облаци, както това става на времето над Палестина - нали от там "тръгнаха" израелитите в своята галаха(изгнание) и се "завърнаха" за да основат Израел.
Дано не са избрали този път България, "ЗА СВОЯ" прародина !!

..................................................................................................................
Виж това и мисли за какво става дума. А ние ще удавим в чаша вода всеки дръзнал да кажа добро за България.
http://www.ensignmessage.com/archives/scythian.html

http://www.wcg.org/lit/prophecy/baron/default.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/British_Israelism
цитирай
6. demograph - Юлко, ти на инат ли се дръвчиш..? Да не си сляп за случващото се..
03.07.2010 14:15
И хиляда части " Асимилирането на траките" да пуснеш, траките няма да изчезнат.
Не виждаш ли че кьораво и сакато се припознава като тракиец!
А ние които СМЕ траки, и тракийското наследство е в краката ни, се гушим и бягаме по храстите. По-скоро ни бутат натам, а ние се правим, че не виждаме накъде ни тласкат..
цитирай
7. анонимен - иулиус съм - забравих да се регистрирам
03.07.2010 14:17
demograph написа:
iuliuscaesar написа:
еее тоя чилингиров и геолог ли стана. специалист по всичко като апостол карамитев

и демографе защо си писал че е "историк" човекът си е изкуствовед и нищо повече - да си гледа изкуството.

....................................................................................................................
А ти, като умен човек вземи да влезеш в българската си кожа и да прогледнеш за българския интерес най-после.
Ако българите, джафкайки се за оглозгани кокали, не надскочат битовизма си и не застанат зад българския интерес,сме загубени...



аз съм си българин и защитавам българското. не бива обаче да се преиначава историята. стремя се да съм обективен, което е горе долу лесно, тътй като не се занимавам с българска история а с антична. ако пишех за българите сигурно щеше да ми е много трудно да бъда обективен, но уви, българите нямат нищо общо с траките.
цитирай
8. анонимен - иулиус съм - забравих да се регистрирам
03.07.2010 14:18
частите с асимилирането засеги съм ги замразил защото нямам никакво време. като се освободя ще ги продължа. най-интересното е от 2-7век, ама кога ще стигна до там не знам.
цитирай
9. demograph - Никога не казвай "никога", ако си учен. Ако си като мен може.
03.07.2010 14:23
"..но уви, българите нямат нищо общо с траките."
..........................................................................................................................
Ще ми се да отместим конкретния спор към по-значимото, но изчезвам за малко.
Ще си продължим след ден - два. Да си жив и здрав.САмо да вметна - къдее е българското когато се обслужва чуждо.
цитирай
10. panazea - Привет!
05.07.2010 10:05
Трябва задълбочено да прочета ,което си написал!
Поздрав!
цитирай
11. анонимен - от вОДЕСос
06.07.2010 09:21

Здравей Демограф,
благодаря за препратките. Въпросът с така нареченият "ционизъм" в обяваващи се за християнски църкви от дълго време ме интригува(вълнува).
Прочетох поста и на уважаемата panazea - За Ватикана и Сикстинската капела.
Та в тази връзка - На няколко места съм поставял, като въпрос: "Защо Микеланджело Буонароти е поставил рога на скулптурата си "Мойсей"(същата се намира именно там) ? линк: http://www.libvar.bg/art/michelangelo/moises-tmb.jpg
Да имате някакви идеи ?!
цитирай
12. demograph - Имам някъкви идеи..
12.07.2010 15:02
Но не искам да си вкарвам таралеж в гащите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7963080
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол