Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 00:57 - Ако спараток беше англичанин
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 31394 Коментари: 49 Гласове:
17

Последна промяна: 15.07.2010 01:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Това е нередактиран коментар в блога на спароток. Пускам го нарочно заради един другоячемислещ анонимен коментирал в моя блог.

анонимен -
потресаващо!!!!

Най интересното е, че е налице съвпадение с фактологията, т.е. теорията на спарoток се базира на непредубеден (некомплексиран) анализ на достъпни за всички(чрез интернет) факти!

Между другото на китайски минци май означава менци (за вода) е може и да не е верно !

Но някъде съм го срещал!

 

Ако спараток беше англичанин и намереше такива факти за англите -сигурно щеше да бъде обявен за личност на хилядолетието или повече !

 

За съжаление, той си е наш и някои малодушници, които са приели за норма собственото си малодушие, като го насаждат на всички нас, не могат да претърпят еманципираната му не комплексирана мисъл и здрав разум!

 

На някои места казах : - Македонистите, търсейки различното в историята си намериха своите български одежди и помогнаха на нас българите да преоткрием, чрез такива като спароток или май само чрез него, великото си минало и истината за света около нас!

 

Това правят и т.н. румънци ( доставят факти в подкрепа на теорията на спароток, макар и да не искат) набедени за латинци, а всъщност българи до преди 200 години , латинизирани българи както и малка група римски криминали изпратени на заточение в Дакия -Северна дунавска Тракия!

Та нали допреди 250 години там езика е бил български и в църквата и в живота !

 

Точно поради това фанариотите правят невероятен удар в полза на Гърция и Турция, като отродяват тези българи /върхушката им/ и отцепват от Българското супер етнопространство Северно дунавските земи и огромен народ, правейки го измислената нация румънци.

 

Така е отслабена България с един замах и намалена българската заплаха за гърците, както и за турците, и не е дадена възможност на руснаците да  русифицират даките българи -тоест, попречено е на Русия да се разшири в тази посока ! И да доближи Цариград!

 

Ето това е гениална диверсия -мащабна смела резултатна ! Да се възхитим на фанариотите, които защитават интересите на портата и на гърците и да се поучим от нашите грешки.

 

Грешки които доведоха до възникване на сърбите - май пак под византийско давление и акуширане ,и македонистите под давление на гърци, сърби и руснаци - последните, уж братя тракийци (славяни).

 

В тази връзка Херодот беше казал, че Траките са огромен народ, който ако беше единен -нямаше да има противник!

И тъй като гърците са виждали това , то за да оцелеят за действали и продължават да действат на принципа "Разделяй и владей"!

 

Противопоставяли са един на друг различните тракийски владетели .

А тези сепаратисти са акуширали създаване на нации върху етническият тракийски субстрат, които после гърците са противопоставяли едни срещу други изключително успешно!

 

Карали са техните противници траките да се унищожават едни други и да гледат на гърци и на турците после като на ментори-съдии. Създали са си такъв авторитет, че нашите деди са чакали тяхното одобрение в доста случаи!

А това си е инфантилно и неразумно !

Все едно да чакаш вълка да ти пази и направлява стадото!

 

Този инфантилизъм е налице в България и сега!

Просто върхушката продава интересите ни и интересите си за парче от питата, която си е изцяло нейна ....??!

 

Интересна сделка с външните врагове ! - Да дадеш част от собствената си пита за да си запазиш другата по малка част ! Всъщност идиотска сделка на малоумни и малодушни !

 

Това са изводите които се налагат в главата на човек, който се е запознал с теорията на Спароток и е попрочел и поне малко съвременна история!

Съвета ми към всички четящи този блог е да критикуват с разум, а не с емоция Спараток!

Защото така ще помогнем на този работлив ум да изчисти теорията си и да я наложи така както следва да се наложи една истина.

 

Доста повече труд е хвърлен да се налагат лъжи, като тези на Златарски, на разните сърбомани, туркомани, гъркомани и русомани, които не са наясно или не им изнася разкриването на истинските ни корени и ролята ни в историята и настоящето!

 .......................................................................................................................
Ще си позволя само няколко думи.
- Предоставянето на държавна подкрепа на "научно-исторически" дирения за корените на българите вън от територията на сегашна България и вън от територията на древната ни прародина Тракия е също такава: "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Издаването с финанси на БАН ина българската държава на тлъсти исторически книги повтарящи враждебните за България тези за външен корен на българите са също такава "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Съгласието на българската държава и научно-исторически среди за формиране на съвместни българо-гръцки археологически екипи и археологически проучвания на българска територия е също такава "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Малодушна и идиотска е и българската държавна политика, насочена не към съхраняване и умножаване на огромното тракийско исторически наследство, а  по съществото си, към подпомагане на безогледното разграбване и загуба завинаги на безценните тракийски паметници и велико минало. 

- "Гърция трябва да работи в тясно сътрудничество с българските историци, археолози и изследователи" в прав текст съветва гръцкия професор археолог Йоанис Фиданакис, "гръцките професори археолози да се срещат с техни български колеги и да им разясняват древноогръцкия характер на антична Тракия"???. "..Само така може да бъде ре-елинизирана тракийската идентичност", казва професорът.
Идиотско и малодушно е след откровените до цинизъм инструкции на гръцките манипулатори на историята, българските държавни и научни среди да продължават  " да чакат вълка да пази и направлява стадото".




Гласувай:
17



1. анонимен - Подписвам се с
15.07.2010 07:40
две ръце под тази честна публикация.Добре е че пускаш подобни мнения,но както казах в предишният Ви постинг,точно това говорене Ви липсва и неможете да го компенсирате с нищо.Вашето минало битие,Ви пречи и тежи,като воденичен камък и кара да правите компромиси,които по моя оценка са гибелни.
цитирай
2. despinida - Ан.1,
15.07.2010 09:29
защо "вашето минало"...ти да не си човек от небитието, без минало или не си от "нашите"...
Спароток е пророк и както е известно, никой пророк, не е признат в собствената си страна.
На мен не ми тежи воденичен камък на врата, за да кажа, че признавам труда му и му се възхищавам!
Поздрави!
цитирай
3. анонимен - До despinida
15.07.2010 09:40
Не си спомням да съм водил дискусия с Вас.Разговорът ми бе предназначен за генерала-активният член на БКП.Вие може да сте безкритична,колкото си искате.Проблемът си е ваш.Ако,обаче искате да му адвокатствате-началото не е обещаващо за Вас.
цитирай
4. kosara2008 - !!!поздравление!!! за анонимния и за теб,
15.07.2010 10:09
бл а г о д а р я за този диалог!!!
цитирай
5. анонимен - ми то си е бг работа
15.07.2010 10:12
Кво се чудите бе хора то ние сами си правим сичко прочетете джагфар тахири и вижте историята включително василий българоубиец истинското му име е македонец който поне аз така мисля не е облизвал добре точния царски задник и гърците са го зели щото е бил оправен ма те са гърци не пияни трапезни революционери като нас ако не вервате за василий идете в асеновградскиа манастир там гопиша подарил е неква плоча друго си ве да ударищ с юмрука по масата и да уснеш мазната чалга а като додат да ти садират 3 кожи от гърба д станеш невидим хак ние колкото до спарадок ми браво истини казва човека ама не е удобен,българина в момента е като гандарейските свинари иисус минал край тях решил да им помогне а тего подгонил че им пречил си пасат свиньете ,свинарска му работа
цитирай
6. muhaninja - Съгласен!
15.07.2010 11:49
С две ръце и меч!
цитирай
7. анонимен - Понеже често
15.07.2010 12:43
се споменава в публикациите на Спароток,името на манипулатура на българската история- Златарски/и последният с основание е критикуван за неистините и внушенията, с които си служи/,ще кажа,че и Спароток и Златарски,си приличат по това,че по различни пътища и по различен начин тълкуват артефактите,но крайният резултат и при двамата, е че съзнателно легитимират и подаряват на руснаците история,която е българска и не им принадлежи.Това им действие,как и с какво име бихте го определили?Ще повторя за хиляден път,че ние сме българи и трябва да сме горди с името,което носим и не сме славяни нито ще станем такива!Да произхождаме и сме наследници на траките,но опитите да им се прикачи и на тях славянска идентичност е откровенно посегателство към българската история.Четете внимателно и не се ръководете от емоции,защото те са лош съветник,когато говорим и пишем за България!
цитирай
8. bven - Определено има факти , че българи и траки не е едно и също -
15.07.2010 14:30
не бива да се смесват, особено със славяните ! Истините се приемат много бавно и това се вижда от всеки. Нека се стремим да разпространяваме истинската ни история и да разберем, че българин не е етнос, а степен на духовност!
цитирай
9. анонимен - Към автора:
15.07.2010 16:49
Защо искате да ни отнемете критичноста към всеки публикуван исторически материал? Спароток допринася твърде много за изясняването на историята ни, но той не е единствен.Всеки има право на мнение, стига да е в унисон в стремежа за изясняване истинската Българска история. Има нещо, което господин Спароток пренебрегва. Това са не само географските, но е релефните промени, налагани от Земните катаклизми и катасрофи. Във времето до 8, най-много 9 хиляди години, Спароток е прав, че Тракия се явява люлка на цивилизацията. Но преди 14000 години, Балканите са били покрити с лед. Затова се задава въпросът, откъде идват Траките на Балканите? Не е ли било единството на Българите и Траките още преди Геокатастрофата през 12 хилядолетие преди Христа. Не може да се ограничим само в един период от 13660 години. Човечеството съществува по последни данни отпреди 4 милиона години. В Мексико е имало цивилизация отпреди 250 хиляди години. Доказват го трапанациите на намираните черепи. Съгласен съм, че както Тюркизма, така и Славянизма нанася тежки удари върху Българската история. Славяни никога не е имало. Това е чиста измишльотина. Различни хипотези е имало, ще ги има, но не трябва да служат на антиБългарщината. Трябва да се радваме, че има такъв нахъсан пионер като Спароток. Това е една голяма ценност за един народ, особенно Българският. Да е жив и здрав, да доказва своята правота. -Танев
цитирай
10. анонимен - Абе толкова ли не разбрахте, афр...
15.07.2010 17:20
Абе толкова ли не разбрахте, африканците, са всъщност...българи!Бе въобще целия свят е...България!Абе Господ е българин, бе!Абе не разбрахте ли че България е перфектната държава и единствено българските учени са допринесли за прогреса на цялото човечество през вековете!
Аха, а сега погледнате през прозореца исе вижте какви сте!Вижте останалите държави и си напънете мозъците, защо те са там, а вие сте...никъде!!!
цитирай
11. bven - Понякога човек е толкова заслепен, че в яростта си казва истините, които не му идват
15.07.2010 21:17
иначе в умната глава!!!!!!!! Лека вечер!-на №10
цитирай
12. raders - Значи румънците и те са българи? Ама ...
15.07.2010 22:19
Значи румънците и те са българи? Ама те знаят ли? Брях мама му стара, пък аз се сетих, че може и марсианците да са българи! Колко му е...
цитирай
13. demograph - Тази теза ми е близка
15.07.2010 22:59
bven написа:
не бива да се смесват, особено със славяните ! Истините се приемат много бавно и това се вижда от всеки. Нека се стремим да разпространяваме истинската ни история и да разберем, че българин не е етнос, а степен на духовност!

.......................................................................................................................
Благодаря!
цитирай
14. demograph - Казах си да не се отплесвам по подобни, но
15.07.2010 23:05
анонимен написа:
две ръце под тази честна публикация.Добре е че пускаш подобни мнения,но както казах в предишният Ви постинг,точно това говорене Ви липсва и неможете да го компенсирате с нищо.Вашето минало битие,Ви пречи и тежи,като воденичен камък и кара да правите компромиси,които по моя оценка са гибелни.

.....................................................................................................................
Вие си нямата представа за битието ми, за воденичните камъни в миналото ми, за крилете в душата ми. Аз за вашите. Оценяваме се по написаното.За стореното има кой да съди. Който има съвест тя го съди. Който няма - бог му е съдията.
Да си говорим за история.
цитирай
15. demograph - И на мен ми харасва дискусията
15.07.2010 23:16
анонимен написа:
Не си спомням да съм водил дискусия с Вас.Разговорът ми бе предназначен за генерала-активният член на БКП.Вие може да сте безкритична,колкото си искате.Проблемът си е ваш.Ако,обаче искате да му адвокатствате-началото не е обещаващо за Вас.

......................................................................................................................
"Генерал от ДС", "активен член на БКП" защитава националната кауза.. Според възможностите си. Открито. С името си.Че да се черви ли,че обича България. Ето този "генерал от държавна сигурност" ви казва - Обичам България и българите повече от Русия, Сърбия, Гърция, САЩ,Англия, Франция, Германия... и Турция взети заедно. Забравих - и повече от Китай, Куба, Северна Корея..., Венецуела, Иран и нефта на Ирак добавени към първите.Е...? Давай по същество. Генерала ли ти е темата или това в постингите.
цитирай
16. demograph - Не хвъряйте цветята в краката на свинете..така е казано нали?
15.07.2010 23:19
анонимен написа:
Кво се чудите бе хора то ние сами си правим сичко прочетете джагфар тахири и вижте историята включително василий българоубиец истинското му име е македонец който поне аз така мисля не е облизвал добре точния царски задник и гърците са го зели щото е бил оправен ма те са гърци не пияни трапезни революционери като нас ако не вервате за василий идете в асеновградскиа манастир там гопиша подарил е неква плоча друго си ве да ударищ с юмрука по масата и да уснеш мазната чалга а като додат да ти садират 3 кожи от гърба д станеш невидим хак ние колкото до спарадок ми браво истини казва човека ама не е удобен,българина в момента е като гандарейските свинари иисус минал край тях решил да им помогне а тего подгонил че им пречил си пасат свиньете ,свинарска му работа

.......................................................................................................................
Адът, котелът, дяволите, българите...Не всички българи са по-големи пазачи от дяволите.
цитирай
17. demograph - „Ти ли не ме чуваш, аз ли съм заглъхнал нещо?”
15.07.2010 23:22
Готино!...
цитирай
18. demograph - От това долу, спорното е Кои са славяните.
15.07.2010 23:32
"..Да. Произхождаме и сме наследници на траките, но опитите да им се прикачи и на тях славянска идентичност е откровенно посегателство към българската история.Четете внимателно и не се ръководете от емоции,защото те са лош съветник,когато говорим и пишем за България!"
.......................................................................................................................
С лозунги и заклинания няма да изясним кои са.
А за Златарски и Спароток - разликата между двамата, която не си забелязал е, че:
- Спароток не е получавал руска стипендия да се ограмоти;
- Спароток търси корените на българите в корените на рода си, а Златарски в семето на дошляци;
- Спароток пише с любов към България, а Златарски с поклон пред Русия;
- Спароток сам формулира тезите си, а Златарски /и маймунчетата му като П.Добрев/ окрасяват чужди тези;
- Спароток търси и пише за великото у българите, а Златарите за златото на враговете им..
цитирай
19. demograph - Когато...
15.07.2010 23:37
анонимен написа:
Абе толкова ли не разбрахте, африканците, са всъщност...българи!Бе въобще целия свят е...България!Абе Господ е българин, бе!Абе не разбрахте ли че България е перфектната държава и единствено българските учени са допринесли за прогреса на цялото човечество през вековете!
Аха, а сега погледнате през прозореца исе вижте какви сте!Вижте останалите държави и си напънете мозъците, защо те са там, а вие сте...никъде!!!

.....................................................................................................................
Когато на един човек му повториш хиляда пъти, че е свиня, на 1001 -я той ще загрухти..Затуй грухтим! Защото сто хиляди пъти ни е набивано в главите, че сме варвари, защото и ти си 100 001-я от тези. Не се чуди. Просто спри да грухтиш.! Кажи и на другите.
цитирай
20. demograph - Радерс, с това се пльоскаш по гръб...
15.07.2010 23:39
raders написа:
Значи румънците и те са българи? Ама те знаят ли? Брях мама му стара, пък аз се сетих, че може и марсианците да са българи! Колко му е...

..........................................................................................................................
Прочети нещо, мамка му стара.Недей и ти да грухтиш предварително.
цитирай
21. анонимен - от вОДЕсос
16.07.2010 03:16
До уважаемият raders,

драги господине,
- Защо ли Христо Ботев пише статия в, която заявява, цитирам "...българските проценти в Румъния се умаляват..." ?
- А употребата(на север от р.Дунав) в официалните документи и църковната книжнина не само на кирилица а и на български език, и то до началото на ХІХ в. Което е исторически документирано и доказано, но не се коментира - Защо ли ?!!
Какви ли ще да са по народност княз Василий Лупу, Влад ІІІ (наречен от "немски търговци" - разбирай онова "богоизбрано" племе) Цепеш - А молдавските князе, Константин и Димитър Кантемир и т.н. и т.н. - Вечна им памет на тези светли ... българи.
Наистина за тези години на мрак, в които аз и Вие сме се родили - Някой съзнателно ни "помогна" да забравим историята си ! - Но вие четете - четете ... и ще прогледнете !
С уважение и най-добри чувства към Вас, и всички четящи това !
Българите нямаме нищо в историята си, от което да се срамуваме ! - За Другите "не знам" :) !
цитирай
22. анонимен - Вижда се,че не търпиш критика.
16.07.2010 05:27
Държиш се,като някой фатмак и хич не искаш да вникнеш в чуждото мнение,което не е кой знае колко различно от написаното от спароток.Критиката е позитивна и не отрича усилията му и верните заключения.Спора е единствено за "славянството",които внушения не обслужват българската кауза,а са в полза на руската пропаганда и мераци.Уж си чел много и различни източници,а простички неща неискаш да проумееш.Спора в блога не е за някакво химерично първенство и амбиции/каквито нямам/,а спароток да изчисти трудът си от вредните за България славяно филски внушения!!!Това е огромна пробойна в целият му труд и усилия!!!Във всичките си отговори на коментарите,избягваш да критикуваш руската политика и посегателства.Ако случайно споменеш името на Русия,то това е някакси,между друго и размито в умишлено упоменаване на още десетина държави с нея!За това няколко пъти споменах по Ваш адрес,че миналото Ви битие оказва негативно влияние,както на Вас,така и на спароток и на усилията му.Имаш лошият навик да обиждаш опонентите си и да налагаш мнението си,също като в казармата...Приказката,че няма понятие,като бивш комунист и ченге,ще излезе,че е вярна и за Вас.Така не се печелят привъженици и съмишленици.Знам,че за хора,като Вас е много трудно да живеят със старите си табиети нормално в едни нови условия,но поне се опитай да не пречиш на другите.За себеси,като информация ще кажа,че произхождам от некомунистическо семейство и баща офицер от българската армия,убит от комунистите,поради причина,че не е комунист!!!Несъм от демократите с агентурно минало, с което искаш да ме уязвиш,и не съм скачал по площадите заедно с тях,защото знаех достатъчно добре,кой кой е!Това е само за информация,която би ти помогнала да не изпадаш в заблуди относно личноста ми.Несмятам да продължавам този диалог,но ако надмогнеш русофилските и славянофилските си настроения ,ще помогнеш, на спароток да изчисти от тях трудът си.Не се поставям в ролята на ментор,на когото ида е,но немога да гледам безучастно,как една добра...
цитирай
23. demograph - Като цяло съм съгласен с вас. Искрен сте.
16.07.2010 13:37
"Имаш лошият навик да обиждаш опонентите си и да налагаш мнението си,също като в казармата...Приказката,че няма понятие,като бивш комунист и ченге,ще излезе,че е вярна и за Вас.Така не се печелят привъженици и съмишленици.Знам,че за хора,като Вас ...... поне се опитай да не пречиш на другите.За себеси,като информация ще кажа,че произхождам от некомунистическо семейство и баща офицер от българската армия,убит от комунистите,поради причина,че не е комунист!!!Несъм от демократите с агентурно минало, с което искаш да ме уязвиш,и не съм скачал по площадите заедно с тях,защото знаех достатъчно добре,кой кой е!Това е само за информация,която би ти помогнала да не изпадаш в заблуди относно личноста ми"............................................Очевидно и двамата изпадаме в заблуди относно кой кой в същност е. И това няма да се изясни докато животът не ни скрои някой номер да се опознаем. Но това няма значение. Най-същественото от караницата ни е "научния" спор за славяните и траките. С мерене на биографиите си няма да го решим. Ако съм ви засегнал с някой намек, е защото, познавайки "Системата", чиито номера съм изпитал върху себе си, разбирам коварството на обобщаващите антикомунистически заклинания. Знам кои, кога и как ги нашепват. Чрез тях ТЕ още владеят миналото, настоящето и за жалост още дълго, и бъдещето на българите...Моята лична борба е не за власт, пари или влияние. Тренирах се да стоя над тези неща. Можех, но съм останал над тях /поне така си мисля/.Мъча се, на базата на опита си, да отварям очите, ушите и умовете на българите за истината и лъжата..Не само в историята, но и в делника. Спароток беше заплашен заради тезите си със смърт. Аз също - на руски...заради постинги с неща от Захари Стоянов. От тогава избягвам да споменавам Русия и още една народност..Това за "русофилството". Спароток е неувреден с "..филизми" независим родолюбец. Прочетете го внимателно от край до край. Ако надвиете презрението си можете да погледнете, какво съм писал и аз...Бъдете здрав.
цитирай
24. demograph - Арианите са християни рабира се...това за вас от мен.
16.07.2010 13:55
анонимен - Как може да се мятат в пространството подобни недоуумици...!?
10.07 17:45
анонимен написа:/1/Края на тракийската цивилизация е през 106 година сл. Хр.
/2/Траките са преставлявали 77 тракийски племена, а /3/са нямали писменост. Защо?Защо са писали на гръцки?/4/ И още нещо.Когато хан Аспарух преминава Дунава.. и навлиза в Тракия /5/от траките нямало и помен./6/Няма никакъв документ за съприкосновение между траки и българи, нито вражда, нито приателство или пък търговия някаква. Просто нищо.
......
/1/Как почва и свършва една цивилизация, за да се каже дори точната година на края и - 108г. АС?..Кой ви го каза това? Ами прочетете./2/ Нито 77 е вярно, нито/3/ че са нямали писменост. Вие защо пишете на английски когато е нужно. А Сигурен ли сте че гръцкото писмо не е тракийско? Да сте чували за битката на гърците срещу тезата, че има фригийска писменост? Не е ли за това, че гръцката азбука НЕ е дошла от финикийската, а от фригийската, която еТРАКИЙСКА! /5/Как може да се повтарят глупостите за изчезване на траките..!Ами кого е заварил Аспарух по тракийските земи?! Славяни с тръстики и еднодръвки ли..!Аман от гръко-русо-папагали.Славяни, които говорят езика на траките, практикуват тракийски обреди и обичаи, носят тракийски дрехи, имат генни маркери на траките...руснаци сигурно е заварил.../6/Липсата на документи знак за липса на какво е? Нима очаквате римляни и гърци, и техните местни слуги, разните там "..фили", да оставят или съставят документ нарочно за вас?! За да ги разобличите след някоя друга година ли? Я вижте днешната ни продажна власт какви документи оставя след себе си.- Лъжи.Или просто не оставя документи за нищо.Искате нагласен умишлено фалшификат като "сребърната" библия, която от автентично доказателство за гетско/тракийско/ писмо, става наръчник за формиране на различна идентичност? Траките отгоре на всичко са били ариани. Според гърците - еретици.Всичко еретическо е горено до лист и камък..."
цитирай
25. анонимен - Кой и защо краде историята на Българите?
16.07.2010 14:22
Еврия
http://www.google.bg/webhp?hl=bg#hl=bg&source=hp&q=%D0%95%D0%B2%D1%80%D0%B8%D1%8F&btnG=Google+%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&gs_upl=&fp=7b1dd841524b5e6d

Варненски учен доказва, че евреите тръгват от българските земи
Николай Панайотов твърди, че оригиналът на Библията ще бъде открит нейде в нашите земи
http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=1764&sectionid=8&id=00001

ВЕТХОЗАВЕТНАЯ ЛОЖЬ или Зачем США-Израилю здался археологический музей Ирака в Багдаде?
http://poiskpravdy.com/vetxozavetnaja-loz/
цитирай
26. анонимен - Това,че спароток е бил заплашван
17.07.2010 14:05
от руснаците е лъжа и нескопосана ПР акция.Няма как да е заплашван,щом прокарва техните славянофилски идеи!С такива лъжи,може само да си изкарва временно хляба,но за нещо повече няма нито кураж нито капацитет.Струва ми се,че след известно време самият Демограф ще му бие шута.Ето,че и в последната си сълзлива публикация,спароток отново говори за славянски,а не за български език,както и внушенията че трябва да се правят някакви компромиси.По нататък коментарите са излишни и безсмислени.Явно е че се отплаща за парите,които получава от поръчителите.
цитирай
27. анонимен - от вОДЕСос
18.07.2010 12:41
До анонимите 25 и 26,

Господа чувствата ви заслепяват. Успокойте се! Иначе това ще ви пречи на точността на преценките .
Малко история, за външната политика на Р"о"ссия 1882-1895г. Гирс (Хм как близко звучи до името на един друг барон Хирш), след това Вите, Милюков, Чичерин, Литвинов. Все хора със странни за мойто и руското ухо имена ?!
Случайно ли Б. Дизраели в романа си изтървава репликата: "Мнозина се учудват от странната руска външна политика, но те не знаят, че тя се ръководи от ...".
Можете ли да ми кажете на мястото на многоточието, името на чие племе следва да сложим ?
От 1917 г. та и до момента, кой държи властта и управлява в тази братска нам страна ? - Прочетете списъкът на англичанина В. Марсден с имената на Народните комисари. Много неща ще ви се изяснят.
Кой унищожаваше и унищожава този народ, чрез войни, колективизация, масов глад, лагери и т.н. и т.н.
И аз, както и Вие, в началото, научавайки нещата и как те са влияели на нас българите бях изпаднал в ярост. Когато поутшумяха чувствата у мен, "картината започна да се подрежда" и да проглеждам за обективната истина.
Но още един път искам да Ви кажа - Когато се занимаваме с история, следва да оставяме настрани чисто човешките чувства които ни изпълват - в противен случай се подвеждаме в преценките си !
С най-добри чувства към Вас приятели !
цитирай
28. анонимен - ДО 27
18.07.2010 21:41
Мисля,че диалога е за българската история.Не ме интересуват руснаците-дори на ченгел да се закачат.Утвърждавайте бългаската история и не плачете на чужди гробища!Противното действие говори за други намерения.Нито руските,нито американските и на други държави история и внушения ме интересуват.Когато се говори за БЪЛГАРИЯ и нейната история,думи като славяни са вредни и рушат усилията на много почтенни български учени.Още веднъж ще подчертая,че произхождаме и сме наследници на траките,но траките никога не са били славяни,и никой не ги е назовавал с това измислено,вулгарно и обидно име.Руснаците не са ни били и никога няма да са наши братя.Нито по кръв,нито по културни етнографски и каквито и други прилики да ви дойдат на ум.Моите братя са в рамките на днешна България.Ако не разбирате тази проста истина утре ще е късно,защото и без това етническите българи сме едва три милион и петстоти хиляди.Що за хора сте да болеете повече за чуждите дертове,а не за своите?Аз не познавам друг такъв народ,да более с такъв ентусиазъм за чуждото,преди да еутвърдил себеси.Всички внушения на спароток,където подменя българският език със "славянски език"и призивът му за компромиси са откровенно предателство.Сега изясних ли Ви се!
цитирай
29. raders - До уважаемият raders, драги гос...
18.07.2010 23:35
анонимен написа:
До уважаемият raders,

драги господине,
- Защо ли Христо Ботев пише статия в, която заявява, цитирам "...българските проценти в Румъния се умаляват..." ?
- А употребата(на север от р.Дунав) в официалните документи и църковната книжнина не само на кирилица а и на български език, и то до началото на ХІХ в. Което е исторически документирано и доказано, но не се коментира - Защо ли ?!!
Какви ли ще да са по народност княз Василий Лупу, Влад ІІІ (наречен от "немски търговци" - разбирай онова "богоизбрано" племе) Цепеш - А молдавските князе, Константин и Димитър Кантемир и т.н. и т.н. - Вечна им памет на тези светли ... българи.
Наистина за тези години на мрак, в които аз и Вие сме се родили - Някой съзнателно ни "помогна" да забравим историята си ! - Но вие четете - четете ... и ще прогледнете !
С уважение и най-добри чувства към Вас, и всички четящи това !
Българите нямаме нищо в историята си, от което да се срамуваме ! - За Другите "не знам" :) !


Първо: Това, че някога църковнославянския е бил официален език в Румъния не означава нищо. Той и в България някога е бил официален и какво от това? Сега можеш ли да кажеш нещо на църковнославянски? Вярно, че сме близки народи, може би дори етнически, но сега румънците са си румънци и говорят румънски, без значение какво е мнението на Влад Цепеш, а българите са си българи и говорят български, без да се интересуват от Влад Цепеш. Що се отнася до въпроса, че мислиш, че нямаме причина да се срамуваме от нищо в историята си, означава, че си чел само букварите в училище. Толкова много неща има, от които можем да се срамуваме, че дори се срамувам да го помисля. Няма да кажа всичко. Ще спомена само един факт: Това, че турците някога са стъпили успешно на Балканския полуостров, го дължим на Иван Александър и тези пет века са негово дело. Познай защо! В нашата история, естествено, не го пише...
цитирай
30. demograph - Аз бях заплашен от руснаци Спароток си знае от кого
19.07.2010 14:43
анонимен написа:
от руснаците е лъжа и нескопосана ПР акция.Няма как да е заплашван,щом прокарва техните славянофилски идеи!С такива лъжи,може само да си изкарва временно хляба,но за нещо повече няма нито кураж нито капацитет.Струва ми се,че след известно време самият Демограф ще му бие шута.Ето,че и в последната си сълзлива публикация,спароток отново говори за славянски,а не за български език,както и внушенията че трябва да се правят някакви компромиси.По нататък коментарите са излишни и безсмислени.Явно е че се отплаща за парите,които получава от поръчителите.

.....................................................................................
На вас - сбогом.
цитирай
31. анонимен - Демограф,май се оплете в лъжите си!!!
19.07.2010 16:20
Преди няколко месеца ни проглуши ушите,че спароток е бил заплашван от руснаци.Сега се обръща на 180 градуса и ни внушава,че не спароток,а той е бил заплашван от руснаците.Толкова нескопосана ПРакция не бях виждал.Или с паметта му нещо не е наред,или прекалява с водката.Изкарвайте си хляба,както можете и правете със съвеста си,каквито си искате компромиси,само не приканвайте хората от интернет пространството да сторят същото.Както се казва;вълкът козината си мени но нрава никога!Докато продължавате с манипулациите и внушенията,никой истински българин няма да ви остави на спокойствие.Ако продължавате в същият дух,ще трябва да изкараме на бял свят,някои от тайните Ви намерения и действия.Време е да спрете да карате хората,чрез ЛС да правят едно или друго.Ако забелязваш все още съм дискретен и пазя честа и достойнството Ви.Почвата, по която стъпвате и карате и други да Ви последват е много хлъзгава и опасна!
цитирай
32. анонимен - от вОДЕСос
19.07.2010 20:51
Уважаеми raders и аноним 28,
въпреки личният негативизъм, който лъха от вашите постове НЕ ВИ СЕ СЪРДЯ !
Действително БългАри-те сме останали ... дето се казва една шепа хора. На една голяма част от тях мозъците им са промити или се промиват - твърде успешно към настоящият момент.
Отново повтарям, започвайки преди време да се занимавам сериозно с история и аз изпадах често в състояние на гняв. Но това чувство наместо да ми помогне - повече ми вредеше при постигане на някакви положителни резултати, за БЪЛГАРЩИНАТА.
Защо пада България и за Иван Александър ? - Да знам ! Прочетете Вазовият "Жидов гроб" - но на практика трагедията ни започва още от времето на цар Калоян(този достоен държавник) или по-точно от т.н. Кръстоносни походи. Ако си уясните кой и какво стои зад това ... ще съм Ви много от полза. В същото време "кръстоносна"-та инвазия върви върви и на север, ведно с религиозното и етническо асимилиране на родствени нам народи(от така нареченото "скитско море").
Но пак се връщам на това че, - Ние българите сме една шепа хора (в момента) ! - веднага възниква въпросът - Какво да правим ?! - Дайте ми работеща формула по проблема ?!
Наместо да ангажираме голяма част от потенциала си с деструктивни чувства - да се отърсим от тях и ДА РАБОТИМ ЗА БЪЛГАРЩИНАТА !
Защото ще Ви кажа, че аз - ЗА ПОЛЗУ РОДУ - с "дявола" готов съм ортак да стана - А ВИЕ ?!!
Да ме прости Бог за сквернословието !

С най-голямо уважение и симпатия към Вас !
цитирай
33. raders - Уважаеми raders и аноним 28, въп...
19.07.2010 21:58
анонимен написа:
Уважаеми raders и аноним 28,
въпреки личният негативизъм, който лъха от вашите постове НЕ ВИ СЕ СЪРДЯ !
Действително БългАри-те сме останали ... дето се казва една шепа хора. На една голяма част от тях мозъците им са промити или се промиват - твърде успешно към настоящият момент.
Отново повтарям, започвайки преди време да се занимавам сериозно с история и аз изпадах често в състояние на гняв. Но това чувство наместо да ми помогне - повече ми вредеше при постигане на някакви положителни резултати, за БЪЛГАРЩИНАТА.
Защо пада България и за Иван Александър ? - Да знам ! Прочетете Вазовият "Жидов гроб" - но на практика трагедията ни започва още от времето на цар Калоян(този достоен държавник) или по-точно от т.н. Кръстоносни походи. Ако си уясните кой и какво стои зад това ... ще съм Ви много от полза. В същото време "кръстоносна"-та инвазия върви върви и на север, ведно с религиозното и етническо асимилиране на родствени нам народи(от така нареченото "скитско море").
Но пак се връщам на това че, - Ние българите сме една шепа хора (в момента) ! - веднага възниква въпросът - Какво да правим ?! - Дайте ми работеща формула по проблема ?!
Наместо да ангажираме голяма част от потенциала си с деструктивни чувства - да се отърсим от тях и ДА РАБОТИМ ЗА БЪЛГАРЩИНАТА !
Защото ще Ви кажа, че аз - ЗА ПОЛЗУ РОДУ - с "дявола" готов съм ортак да стана - А ВИЕ ?!!
Да ме прости Бог за сквернословието !

С най-голямо уважение и симпатия към Вас !



За мен истината е по-важна от всякакви договорки, било то с дявола или Бога. Запомни добре, няма да помогнеш на България, измисляйки и подходяща история.
цитирай
34. анонимен - от
19.07.2010 22:45
Уважаеми raders,

Не разбрах каква история се опитвам да пренапиша, тази която изучавахме двамата с Вас в училище или ... друга някаква ?
Мизантропията Ви не ме оскърбява. Човек съм, може и да сбъркам, но ... ако съм Ви обидил с нещо - Бъдете добър ! - кажете(изпишете) го.
Ако мога да съдя от снимката в блога Ви, почти сме връстници. Обръщайки се назад, в опит за преценка, заявявам - Нямам в живота си дела или думи от които би следвало да се срамувам !!
Наместо да ангажираме голяма част от потенциала си с деструктивни чувства - да се отърсим от тях и ДА РАБОТИМ ЗА БЪЛГАРЩИНАТА !
Още веднъж ще повторя въпросът си: - Ние българите сме една шепа хора (в момента) ! - веднага възниква въпросът - Какво да правим ?! - Дайте ми работеща формула по проблема ?!
Приключвам със следната сентенция "Народ без история е като дърво без корен - На едното и другото им е съдено да погинат !"
С уважение.
цитирай
35. анонимен - Работещата формула е;
20.07.2010 08:20
да се ПОКАЗВА историята на българският народ,а не да се ПРАВИ история за чужди нам народи с факти,които не им принадлежат!Виждам,че вече преосмисляте славянските си заблуди.Добре ще е да преосмислите и русофилските си настроения,защото и по друг повод съм споменавал-кои са руснаците.А те са били варварски племена,които са били на изключително ниско развитие,докато българите са имали държавност и всички атрибути на цивилизацията.Тези племена са живели в непрекъснати вражди и са се избивали поголовно,докато няколко старейшини не са помолили викингският клан Рус,да помогне за омитворяването им.И това се е случило,след като викингите са изклали една голяма част от тях.В знак на признателнос към викингите,старейшините са нарекли обединените вече племена с името Руси!Този е генезисът на руснаците.Съвременните им напъни да се сдобият с друга история,като заличат варварското си минало,ги провокира да създават измислени и изсмукани от пръстите си теории,за някаква славянска общност и идентичност,каквато никога не е съществувала.Това са агресивни посегателства,по отношение на българският и други народи,които в днешното съвремие придаобиват още по-голяма агресивност,като за целта се вкарват още и още внушения и манипулации-етнически,религиозни и политически.
цитирай
36. анонимен - АБСОЛЮТНО СЪГЛАСЕН.... 35!
20.07.2010 10:59
ТОВА Е РАБОТЕЩАТА ФОРМУЛА!
ТОПКАТА,ВЕЧЕ СЕ ТЪРКАЛЯ И НАБИРА СКОРОСТ.....!
ПРОБИВЪТ ЩЕ СТАНЕ!
ИСКА СЕ САМО: ТЪРПЕНИЕ ,РАБОТА И ПОСТОЯНСТВО!!!
УСПЕХ!!!!
цитирай
37. анонимен - ДО 36
20.07.2010 15:32
Радвам се,че си разбрал това,което съм написал в коментар 35 и който се отнасяше за пояснение към ДЕМОГРАФ И СПАРОТОК.Искаха формула и се опитах да я обоснова.Дано са разбрали посланието,защото в предишни публикации и коментари защитаваха друга теза и позиция.С уважение към всички,които мислят и работят в тази посока.
цитирай
38. demograph - Не четеш какво ти се пише драги. Толкова си заслепен...
20.07.2010 15:50
анонимен написа:
Преди няколко месеца ни проглуши ушите,че спароток е бил заплашван от руснаци.Сега се обръща на 180 градуса и ни внушава,че не спароток,а той е бил заплашван от руснаците.Толкова нескопосана ПРакция не бях виждал.Или с паметта му нещо не е наред,или прекалява с водката.Изкарвайте си хляба,както можете и правете със съвеста си,каквито си искате компромиси,само не приканвайте хората от интернет пространството да сторят същото.Както се казва;вълкът козината си мени но нрава никога!Докато продължавате с манипулациите и внушенията,никой истински българин няма да ви остави на спокойствие.Ако продължавате в същият дух,ще трябва да изкараме на бял свят,някои от тайните Ви намерения и действия.Време е да спрете да карате хората,чрез ЛС да правят едно или друго.Ако забелязваш все още съм дискретен и пазя честа и достойнството Ви.Почвата, по която стъпвате и карате и други да Ви последват е много хлъзгава и опасна!

......................................................................................................................
Писах: Спароток и семейството му бяха заплашвани със смърт. От кого не знам и не съм писал. Добавих - "и мен ме заплашваха-руснаци заради постинги с материа;ли на Захари Стоянов." Руснаци, защото бе на руски език.
Това не е важното. Важното е , че Ти целиш на всяка цена да уязвиш на толкова спароток и мен, а истините на спароток и моята позиция., независимо по какъв начин и с какви средства. Това те поставя в редиците на българомразците..Ако опитваше да спориш, нямаше да дребнееш и злобееш толкова.
цитирай
39. demograph - Странни хора сте вие от комбината 36+37
20.07.2010 15:57
анонимен написа:
Радвам се,че си разбрал това,което съм написал в коментар 35 и който се отнасяше за пояснение към ДЕМОГРАФ И СПАРОТОК.Искаха формула и се опитах да я обоснова.Дано са разбрали посланието,защото в предишни публикации и коментари защитаваха друга теза и позиция.С уважение към всички,които мислят и работят в тази посока.

......................................................................................................................
Нито сте чели спароток, нито мен и вдигате пушилка. Я прочетете при мен какво съм писал за панславянизма и великоруската доктрина и тогава си чешете езиците. Къде виждате русофилство или славянофилство..!!? Ако някой е следил писаното от мен, ще си направи извода, че вие сте просто "ония" от баничарницата, които се покриха като видяха на къде задуха вятъра и сега анонимничат във ваше лице..
цитирай
40. анонимен - Прочети последния постинг на спароток
20.07.2010 16:13
където говори за славянски,а не за български език и за някакви компромиси,известни само на него.Не разбирам защо изпадаш в гняв пред очевидни неща и мислиш,че едва ли не някой гони някакво първенство и търси слава.Това последното въобще не ме блазни и интересува!
цитирай
41. demograph - Не ти се гневя. Познавам всеки ред и замисъл на спароток и му вярвам.
20.07.2010 16:46
анонимен написа:
където говори за славянски,а не за български език и за някакви компромиси,известни само на него.Не разбирам защо изпадаш в гняв пред очевидни неща и мислиш,че едва ли не някой гони някакво първенство и търси слава.Това последното въобще не ме блазни и интересува!

........................................................................................................................
Аз си имам версия за правремената и сега. Имам си и лична битка - поне малко да помогна за освестяването и от там за оцеляването на българите като род. Демографията е научната ми сфера. Ние губим демографската "война", която никога няма да престане и ще се води под каквато и да е форма. Такава 'война" се печели с национална кауза, национална политика и национална администрация насочени главно към раждането на български деца.
Независимо от глобализацията, етническото противоборство никога няма да изчезне.
В България има състезание между кукувичета за изтласкване на българите от гнездото им.
- 500 000 турци с множащо се влияние;
- 800 000 цигани стимулирани да раждат за сметка на българите;;
- 300 000 руснаци при увеличаващ се брой приети всяка година;
- 20 000 власи, които се увеличават поне в документите на румънската държава;
- 8 000 сърби, които нарастват и вече са предмет на "защита на правата им" от Сърбия...;
Политиката на българските правителства, от 50 години насам, реално е насочена към стимулиране на раждаемостта и приема от вън на небългарски етноси и демотивация на раждаемостта сред българите, както и задържане на приема на външни българи.
Ако българите не намерят някъде упование за да започнат ускорена репродукция, ние сме загубени. Една от опорите за това е тракийският ни корен. Заради това, моята позиция е, че корените ни са тук и земята е наша от потопа.
Всеки опит да ни мятат по храсталаците на света е опит да ни изтласкат от земята ни и да ни изскубнат от корен. Така ни превръщат в безродно племе, което може да бъде затрито...Успяват.
цитирай
42. анонимен - ДА,с национална,но и с
20.07.2010 18:09
икономическа платформа,която я няма никаква.Разхождат се политиците по света и канят инвеститори,с единствен аргумент,че в България работната ръка е много евтина!Голяма реклама няма що.На това не мога да кажа,че е национална и отговорна политика.Познавам много българи/добри специалисти-високо образовани/,които се върнаха в България и там където започнаха работа,бяха подложени на тормоз и подигравки от всички,затова че са работили в чужбина.Както можеш да се досетиш тези българи бяха принудени отново да се върнат в чужбина!От десетките случаи,за които знам нито един не остана в България.Един мой познат кандидатства за обявена позиция във външно министерство,с докторска степен и няколко отлично овладяни западни езика.Не го допуснаха дори до конкурса.Единственото нещо,което са го попитали е;"а тебе кой те праща"?Как мислиш с такава политика,кой се обслужва и каква е надеждата,че страната ще се възроди?Поради тези причини и мойто дете не желае да се връща в България.С две магистърски степени и три западни езика, тук и предлагат секретарска работа за 600лева!При положение,че работи на висока мениджърска длъжност в една от най-големите американски фирми,със заплата ,която е над 6000 евро,би ли ми казал,какво би я накарало да се завърне!Хайде бъди здрав!
цитирай
43. demograph - Да..Жалка картинка.
20.07.2010 18:23
анонимен написа:
икономическа платформа,която я няма никаква.Разхождат се политиците по света и канят инвеститори,с единствен аргумент,че в България работната ръка е много евтина!Голяма реклама няма що.На това не мога да кажа,че е национална и отговорна политика.Познавам много българи/добри специалисти-високо образовани/,които се върнаха в България и там където започнаха работа,бяха подложени на тормоз и подигравки от всички,затова че са работили в чужбина.Както можеш да се досетиш тези българи бяха принудени отново да се върнат в чужбина!От десетките случаи,за които знам нито един не остана в България.Един мой познат кандидатства за обявена позиция във външно министерство,с докторска степен и няколко отлично овладяни западни езика.Не го допуснаха дори до конкурса.Единственото нещо,което са го попитали е;"а тебе кой те праща"?Как мислиш с такава политика,кой се обслужва и каква е надеждата,че страната ще се възроди?Поради тези причини и мойто дете не желае да се връща в България.С две магистърски степени и три западни езика, тук и предлагат секретарска работа за 600лева!При положение,че работи на висока мениджърска длъжност в една от най-големите американски фирми,със заплата ,която е над 6000 евро,би ли ми казал,какво би я накарало да се завърне!Хайде бъди здрав!

.....................................................................................................................
И аз минах опрез тази цедка. Но нямаше как да се върна..А те нямаше как да ме уволнят. Нарекоха ме официално 'американски агент" и ме изолираха, пък аз идвах от Лондон..Това, което тогава им разправях, го сториха сега, "завързано с тел", разбира се..Като ме резнаха, с мен порязаха и целия образован на запад слой от кадри. И докараха СССР-овците.Царя го стори това...отврат. Чао.
цитирай
44. demograph - Бедни народи звладяват света..и остават во веки. Богатите глезльовци си отиват!
26.07.2010 21:47
анонимен написа:
икономическа платформа,която я няма никаква.Разхождат се политиците по света и канят инвеститори,с единствен аргумент,че в България работната ръка е много евтина!Голяма реклама няма що.На това не мога да кажа,че е национална и отговорна политика.Познавам много българи/добри специалисти-високо образовани/,които се върнаха в България и там където започнаха работа,бяха подложени на тормоз и подигравки от всички,затова че са работили в чужбина.Както можеш да се досетиш тези българи бяха принудени отново да се върнат в чужбина!От десетките случаи,за които знам нито един не остана в България.Един мой познат кандидатства за обявена позиция във външно министерство,с докторска степен и няколко отлично овладяни западни езика.Не го допуснаха дори до конкурса.Единственото нещо,което са го попитали е;"а тебе кой те праща"?Как мислиш с такава политика,кой се обслужва и каква е надеждата,че страната ще се възроди?Поради тези причини и мойто дете не желае да се връща в България.С две магистърски степени и три западни езика, тук и предлагат секретарска работа за 600лева!При положение,че работи на висока мениджърска длъжност в една от най-големите американски фирми,със заплата ,която е над 6000 евро,би ли ми казал,какво би я накарало да се завърне!Хайде бъди здрав!

.......................................................................................................................
Икономиката е резулатат от осъзнато достойнство.
цитирай
45. анонимен - Аз ще кажа една много простичка и ...
27.07.2010 10:52
Аз ще кажа една много простичка и стара сентенция - когато конят се мъчи, го застрелват!
цитирай
46. demograph - Такъв е конският живот..
30.07.2010 11:07
анонимен написа:
Аз ще кажа една много простичка и стара сентенция - когато конят се мъчи, го застрелват!

цитирай
47. kostadin - Ние сме една от малкото страни в к...
22.09.2012 01:36
Ние сме една от малкото страни в която съществува реликтова растителност от преди потопа.Няма причини да не се е запазило и нещо от предпотопната цивилизация,превърнало се по късно в т. н. тракийци
цитирай
48. анонимен - за англите ли се интересувате? - ...
18.10.2012 19:30
за англите ли се интересувате? - първият им шеф се е казвал Ангел
цитирай
49. kamosutrov - Съвсем скоро ще подкрепя тезата ви с още един факт.
09.02.2013 09:58
Факт, за който руснаци и русофили мълчат, като пръднали в черква. Довършвам проучването и скоро ще помоля някой да го публикува.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7959983
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол