Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2010 15:35 - Сърбия - ВЕЛИКА като поглъща българите
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 17408 Коментари: 24 Гласове:
12

Последна промяна: 26.07.2010 21:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Зли вълци разкъсват от векове тялото на изпосталялият от предателства български народ - гръцки и руски, сръбски и турски, немски и румънски мегаломански проекти.
До тях се е наредило и нашето си паленце Македония... И то Велика Македония ще гради за сметка на майка си България. И то ни се зъби на кръв.

Днес на вратата на кошарата "ЕС и НАТО", навлякъл агнешка кожа, изгладнялият вълк "Сръбски шовинизъм", неизличимо болен от дамлата* "Велика Сърбия",  дрезгаво блее за храна и подслон.

Наивното, неграмотно геополитически, обхванато от историческа амнезия, или продажно до глупост Българско  правителство, за пореден път, като подпийнал  овчар, посяга ръка към вратата, за да пусне в кошарата вълк в овча кожа.

Без да хване тоягата, без да повдигне кожата, без да погледне зъбите му....

Юнашката. Глупашката...!

Като изтрезнее, овчаринът ще види натръшкани и разбягали се овцете си, но и да му говориш, той сега е Юнак..не слуша.

Нищо, че утре ще е с насрани гащи.

Не му е за пръв път.
.......................................................................................................................

Това по-долу го пускам от немай къде. Белким, поне някоя българска овца да разбере кой ще и става дружинка в кошарата с пиян овчар и бъзливи кучета.

За пълнота погледнете и "Начертанието" на Грашанин.
Там едно към едно си пише - Сърбия да стане велика за сметка на българите, защото "за наша /
на сърбите б.м./ зла участ, най-многобройните измежду славяните под турско са българите и Сърбия може да се разширява само като ги поглъща.."

Да се задави дано.
..........................................................................................................................

Сърбошовинизмът - "Па шта си ти?
  Преди или след като прочетете постинга вижте в уикипедия:
1.Историко-етнографска сръбска карта - 1873 г.
 2.Прасръбски преселения от сръбската прародина Индия през 4500 - 4000 г. пр.н.е. в Евразия и Африка според Олга Лукович-Пянович
...................................................................................................................................................................
Сърбошовинизмът или сръбският шовинизъм е обострената и крайна форма на традиционния етнически сръбски национализъм. [1] Сърбошовинизмът е основа за изграждането на Великосръбската доктрина през 19 век, и „почвата“, на която тя вирее. Търси опора в средновековната сръбска държава (Рашка), и по-точно в Душановата империя, като еталон при изграждането на новата Великосръбска държава. Всички територии, които са влизали в някогашната Душанова държава, се приемат за изконно сръбски (старосръбски), а населението (в частност южнославянското и по-точно българското) от тези територии е обявявано за прави сърби. Девизът е: „Където умре сърбин там е Сърбия!“ Според сръбския шовинизъм южнославянските народностни групи са сърбословенци, сърбохървати, сърбомакедонци и сърбобългари. След краха на великосръбските аспирации в Сръбско-турската (1876) и Сръбско-българската война (1885), сърбошовинизмът насочва претенциите си към албанските земи, влизащи в състава на Османската империя. С победата на Сърбия в Балканската, Междусъюзническата и Първата световна война, сърбошовинизмът намира изражение в Югославия след нейното създаване. На различните етнически групи (българи и власи), влезли първоначално в състава на Княжество Сърбия и Кралство Сърбия, не е позволено националното самоопределение, като малцинствата са лишени от възможност за самосъхранение посредством процеса на сърбизация. След окупацията от Сърбия на Вардарска Македония този процес се усилва, като вследствие от създаването на новото кралство той придобива под въздействие на сърбошовинизма нови причудливи и уродливи форми и спрямо новите народности (хървати и словенци), влезли в състава на държавата. На 20 юни1928 г. народният представител от Народната радикална партия Пуниша Рачич стреля срещу група хърватски народни представители и убива Павло Радич и Джуро Башарички, а също така ранява тежко председателя на Хърватската селска партия, Стиепан Радич, който на 8 август1928 г. умира от раните си. След стрелбата в парламента, опозицията настоява за отмяна на Видовденската конституция и въвеждане на федерализма.
В
Загреб се провеждат големи демонстрации, като се стига до въоръжени сблъсъци с властта, последвани от множество убити..   Южнославянските наречия (в частност българските преходни говори), които се говорят на териториите в състава на т.нар. Стара Сърбия, също са обявени за сръбски диалекти. Под натиска на сърбошовинизма сръбските езиковеди обявяват съществуването на общ "сърбо-хърватско-словенски език", а неговият териториален обхват за тях достига до река Искър (другаде Янтра) на изток, и съответно Тесалия и Епир на юг...!!! Сърбошовинизмът, вследствие от Великосръбската доктрина се превръща в дръжавна политика на Княжество Сърбия и Кралство Сърбия.
През 1912 година са сключени редица двустранни международни договори между Балканските държави, насочени срещу Османската империя, оформили т.нар. Балкански съюз. Същата година избухва Балканската война, като сръбската войска се насочва през Санджак и Косово в южно направление към Вардарска Македония и Албания, окупирайки ги впоследствие.

На 14 октомври1912 година на Каменния мост в Скопие сръбският престолонаследник Александър Караджорджевич, който е начело на сръбска армия, е посрещнат по традиция с цветя от деца от града. Сред тях е 7-годишната Васка Зойчева.
На въпроса му „Каква си ти?“
(„Па шта си ти?“), детето отговаря „Българка!“.

Шокиран от отговора, бъдещият държавен глава не се стърпява и зашлевява шамар на момиченцето.
Случката бързо се разнася и извън границите на
Кралство Сърбия. Общественото мнение в съюзена България е възмутено от разигралата се срамна сцена.
 
В недоволството се включва и "народния трибун"
Иван Вазов. В емоционален изблик на чувства, той пише стихотворението

Па шта си ти?“

Па шта си ти? — такъв въпрос задава
в твоя дом безочлив чужденец.
Па шта си ти? — с такваз псувня смущава
душата ти некакен пришълец.

Па шта си ти? — туй питане навред -
при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга
о, българино, сърбин те полага,
и чака с начумерен лик ответ.

Но ти пази се, прав ответ не давай.
Кажи се португалец, кюрд, сириец,
лапонец, негър, циганин, индиец -
но българин се само не признавай.
Че тоз грях смъртен прошка там не знай:
влече позор, побой, затвор, изгнание -
невидени при прежните тирани.
Скрий, че си българин в най-българския край.

Че си потомък Самуилов, на Атонский
Паисий внук; скрий на коя си майка син,
на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин,
и езерата и горите македонски!

Не споменувай Лозенград,
Люлебургас, ни Булаир ужасни:
ти би разбудил подозрения опасни,
че на героите техни може да си брат.

Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека,
дъбрава, езеро, река, рид, планина,
ще викат с глас през всички времена:
Тук българи са, българи от памтивека!“

Случката повлиява за оформяне на българското обществено мнение в полза на Междусъюзническата война.
Със създаването на Югославия, сръбският шовинизъм намира отчасти реализация на своите стремежи. Концептуално на държавата се прехвърлят концентрирани идеалистични надежди за продължаване политиката за налагане на Великосръбската идея, и при новите условия, над останалите народи влезли в новото кралство (впоследствие и федерация).

Тази политика, в съчетание с продължаващата сърбизация на населението и в новообразуваната държава, е сред основните причини, довели до рухването на Югославия през Втората световна война, последвано от окончателния разпад на федерацията (2006), с териториален крах ѝ за Сърбия (2008). В началото на 20 век, с оформянето на двата геополитически военни блока, сблъскали се в Първата световна война, сръбската външна политика сближава все по-осезаемо позиците си с Антантата и в частност с Руската империя.
Това е обусловено от обстоятелството, че сръбските външнополитически аспирации под въздействие на
пансърбизма се насочени основно към Австро-Унгария (заради Босна и Херцеговина, но и поради сръбското население във Войводина, в съчетание със стремежа за обединение на хърватските и словенски хабсбургски поданици под сръбската корона).

С цел ползване на благоприятната външнополитическа конюктура на противопоставяне за осъществяване на Великосръбската доктрина, в Сърбия се създават редица паравоенни формирования — „Народна отбрана“ (Народна одбрана, 1908), „Черна ръка“ (Црна рука, 1911), „Бяла ръка“ (Бела рука, 1912), както и „Млада Босна“.

Убийството на австро-унгарския престолонаследник Франц Фердинанд от члена на „Черна ръкаГаврило Принцип в Сараево на 28 юни1914 г., става формален повод за избухването на Първата световна война.

Сърбошовинизмът намира подходяща среда за своите идеи в Сърбия и Югославия. Идеологията му се превръща в държавна политика на Сърбия по време на управлението на Милошевич, и е сред катализаторите за избухване на кръвопролитните войни довели до разпадането на Югославия.

Сърбошовинизмът намира подкрепа, както от неокомунистическия режим на Слободан Милошевич, така и от влиятелната Сръбска радикална партия, която също се осланя в своите идеи на него.

Тия дни, в Цариброд, в двора на училището, където учат и деца българчета, беше открит паметник костница на загинали в "борбата срещу  българския  окупатор" сърби.

Става дума за костите на великосръбски войвода на чета, която след балканската война е изклала десетки мирни граждани, в това число и две деца, заради дързостта им да се определят като българи...

И това става днес...!

- Дали великосръбската доктрина "Грашанин" е минала политика?
- Дали великосръбският шовинизъм е само сянка от трагично балканско минало?
- Не!

 - А къде са Българската национална доктрина и дори Българската национална политика? - Няма такива.

Защото така е угодно някому....

Защото овчаринът на българското стадо е пак  пиян.
И сръбската чалга му е замаяла главата..
-----------------------------------------------------------------------------------------------
*Дамла - неизлечима болест по кучетата.


Тагове:   Сърбия,   куче,   чалга,   сметка,   Дамла,


Гласувай:
12



1. анонимен - Tози постинг е друго нещо!!!
20.07.2010 16:04
А не като забежките на спароток,за славянство,русофилство и т.н.За това поздравления и адмирации от мен/същият който в предишният постинг Ви критикуваше за забежките по славянството и русофилството/ .
цитирай
2. demograph - Аз съм върл българофил! Спароток също. Просто го четете по-отворено. Мен ме зарежете.
20.07.2010 16:09
анонимен написа:
А не като забежките на спароток,за славянство,русофилство и т.н.За това поздравления и адмирации от мен/същият който в предишният постинг Ви критикуваше за забежките по славянството и русофилството/ .

цитирай
3. vmir - Изключително точно, ясно и фактологично!
20.07.2010 16:32
Благодаря!
цитирай
4. анонимен - Абе, не ви ли стана ясно, че бълга...
20.07.2010 22:43
Абе, не ви ли стана ясно, че българите сте неудачници и душевни инвалиди!Вие сте загубили, победени сте!
цитирай
5. demograph - Ако ти си българин по етнос, загубени сме
20.07.2010 22:49
анонимен написа:
Абе, не ви ли стана ясно, че българите сте неудачници и душевни инвалиди!Вие сте загубили, победени сте!

цитирай
6. анонимен - българите никога не са били побеждавани
21.07.2010 08:57
анонимен написа:
Абе, не ви ли стана ясно, че българите сте неудачници и душевни инвалиди!Вие сте загубили, победени сте!

Българите, съветско-сръбска подлого, са изстрадали много, но никога не са били побеждавани, нито от сърби, нито от руснаци, нито от гърци. Румънците, които повече от половината са в същност българи, нападат България в гръб и без никакво основание през междусъюзническата война, малко преди българската армия да унищожи и гръцката и сръбската. А съветските ти господари окупираха България през 1944 г. с помощта на местните им слуги-комунисти. Но, българите никога не са били побеждавани.
цитирай
7. анонимен - къде е ролята на съветите?
21.07.2010 09:11
Написаното е вярно, но, поради някаква причина, е прескочена ролята на СССР в опитите на Сърбия за асимилация на българите и унищожаване на България. А тя е решаваща. Точно СССР нареди на българските си слуги Димитров и Коларов, и на цялага червена сган около тях, да обявят българите от Македония за "македонци" по националност, българите от Тракия - за "тракийци", а от Мизия - за "мизийци". Още през 1944 г. и до днес мръсната червена управляваща сган прави всичко за да отроди българите от България - в угода на руснаци, сърби, гърци, румънци и турци. Комунистите упражниха терор върху македонските българи да се пишат и в паспортите "македонци". Димитров и Коларов искаха да правят "социалистическа" федерация с Титова Югославия като по този начин щяха да унищожат държавата България, по заповед на Сталин. Пак по заповед на Сталин, след като Тито се отърва от съветското покушение (за разлика от всички останали източноевропейски комунистически лидери) и взе да проси от Запада, нашите комунисти го обявиха за сатрап и фашист. А бяха готови да поставят България и българите под негово управление.
Та, май вярно не ви е чиста боята на demograph и sparotok (червено нещо подушвам в иначе много интересните ви теории за предимно местния тракийски произход на българите, въпреки, че основният ми извод от писанията на Спароток е, че точно славянство няма, измислено е от руси, хървати, сърби, гърци и пр., НО, НАЛОЖЕНО БЕШЕ ОТ СЪВЕТИТЕ).
цитирай
8. анонимен - стихче
21.07.2010 11:21
"Българино - не бъди светия,
сърби я Сърбия, сърби я..."

Много готино, не съм сигурен на Дядо Вазов ли беше :)
цитирай
9. анонимен - Абе, не ви ли стана ясно, че бълга...
21.07.2010 11:27
demograph написа:
анонимен написа:
Абе, не ви ли стана ясно, че българите сте неудачници и душевни инвалиди!Вие сте загубили, победени сте!


Защо обръщаш внимание на тази "Червена шапчица"? Не ме е яд, че е глупав. Яд ме е, че му личи.
цитирай
10. анонимен - СТРАНДЖАТА
21.07.2010 11:40
Благодаря за отличната статия - единствената ми забележка е пропуска за ролята
на Русия, както казва № 7.
цитирай
11. анонимен - бра
21.07.2010 12:23
Много добра статия.
Напоследък се бях отчаял и си мислех, че само аз вярвам, че сърбите са най-големият враг на България на Балканите...
Това е единствената страна в Европа, която в края на 20 век и началото на 21 век се опитва да завладее и подчини ЧУЖДИ народи единствено от империалистически подбуди. Страна, на която не трябва да позволяваме да влиза в ЕС. Или поне не трябва ние да сме тези, които да и дадат начален тласък.
Със сигурност по-скоро Турция бих подкрепил за ЕС, отколкото Сърбия

А Николай Младенов е продажно масонско л*йненце, това е ясно
цитирай
12. анонимен - Благодаря!
21.07.2010 12:31
На всеки му трябва малко време,след като прочете това. И се надявам "червените шапчици" и "сивите вълци" да не коментират повече. Има толкова много постинги, където можете да си излеете простотията. Не е тук мястото.
цитирай
13. asthfghl - Все някой друг ни е крив, нали? ;-)
21.07.2010 12:45
А и Е.С. ще се разширява, докато обхване цяла Европа - било то със или без одобрението на няколко екстремисти шовинисти.
цитирай
14. анонимен - И този постинг е на първа!
21.07.2010 12:52
Абе човек, ти лично какво имаш против сърби, турци и гърци? Да не би да ядат пред теб киселото мляко с вилица?!?)))))
цитирай
15. анонимен - относно СССР/Русия
21.07.2010 13:31
Преди 20-тина години пуснаха фототипно издание на една книга от Г.С. Раковски относно руските домогвания спрямо България. Доста интересно четиво.
Това между другото беше цяла поредица от забранени книги издадени фототипно.
Поздрави за статията!
цитирай
16. анонимен - На Г. Димитров затова и му светиха ...
21.07.2010 14:13
На Г.Димитров затова и му светиха маслото не е бил нужен вече в еврейските игри.Свършил си работата,поиграл си на социализъм,комунизъм,антифашизъм,дори и тероризъм стига толкоз.Явно и затова се заформила Югославия сигурно много евреи има там,та се договорили с другите източно-западни евреи.Тия шътат от давна тук-там и само това мислят как да настроят старите народи от групата на траките,мизите,пеласгите,илирите,лидите,мидите и много други.Ами защо никой не даде отговор защо морските народи тръгнали организирано срещу тях и докато не ги открили не са се успокоили.Явно,че още тогава нещо са натворили.Това ще да е нещо дето първо ги е въвело в заблуждение,но после като разнищели от тук-от там,пък са и знаели какво представляват,решили да ги накажат за възпитание.Но тия си знаят своето,кълчат се,извъртват се и успяват да вкарат клин между нас.На нас ни остава да се борим за всеки един от нашите в различни посоки,а дали те го разбират те трябва да покажат.За това този 4 ни се присмива.
цитирай
17. анонимен - Заповядайте да се приземите в днешна България!
21.07.2010 14:18
Единствените вълци които ще откъснат Родопите от България са американските бази които са ги обградили отвсякъде.


Какви гърци, сърби и руси ви се привиждат??????????????????????????????

Слезте на земята!
цитирай
18. анонимен - Етническа война
21.07.2010 19:15
Етническа война

СРЪБСКА РАПСОДИЯ

Хвърляйте дърва в горящата къща на съседа, та дано по-лесно пламне и нашата. Другояче не мога да нарека решението на българското правителство за признаването на Косово като независима държава. Колкото е българско това правителство, толкова да ни е живо. Признаването на Косово днес ще доведе до признаването на Република Кърджалдан утре, а след някоя и друга годинка и на Република Делиорман. На края от бивша България ще остане Независима Република Мангалия като междинно звено към създаването на Еврия. Признаването на Косово е стъпка към ликвидиране на остатъците от българска държавност. А впоследствие – и към пълното заличаване на българския народ. Създаването на независимо Косово е само звено от създаването на Ислямска дъга, която ще мине през Гърция, през България, през Македония, за да стигне до сърцето на Европа. Така иска Израел, така иска САЩ, а нашите политици мислят също толкова колкото европейските им колеги – тоест никак. И след като не забелязвам днешен български политик, който да мисли с главата си, а не със седалищните си части, предлагам ние да помислим вместо тях. Впрочем те са свикнали друг да върши тая черна и неблагодарна работа – мисленето. Българските политици по традиция и навик не обичат нито мисленето, нито мислещите хора. Чувствата ни са взаимни, и ние не обичаме политиците.
http://www.xnetbg.com/new/forum/index.php/topic,4695.0.html

http://poiskpravdy.com
http://www.antizion.narod.ru
цитирай
19. demograph - Нищо лично срещу сърби,гърци,руси,турци..срещу когото и да било
22.07.2010 08:22
анонимен написа:
Абе човек, ти лично какво имаш против сърби, турци и гърци? Да не би да ядат пред теб киселото мляко с вилица?!?)))))

..................................................................................................................
Трябва да подменя тези думи със "сръбска държава, гръцка .." и т.н. Прав си.
цитирай
20. анонимен - Сърбия - ВЕЛИКА за сметка на българите
23.07.2010 10:15
"Отиде валкат при овчерьят и му рече : нито ти си виновати (кабахатлия) та ся караме нито аз ,ами кучетата: и ако щех да ся простим за напред и да не ся караме, продай ми ги, и щя познайш че аз не лажа : овчерьят го поверова и му ги дади,но подир малко валкат ,като изяде кучетата,варна се та разпрасна всичкото стадо на овчерьят"
Петра Х. Беровича
цитирай
21. demograph - Точно казано!!!
23.07.2010 12:43
анонимен написа:
"Отиде валкат при овчерьят и му рече : нито ти си виновати (кабахатлия) та ся караме нито аз ,ами кучетата: и ако щех да ся простим за напред и да не ся караме, продай ми ги, и щя познайш че аз не лажа : овчерьят го поверова и му ги дади,но подир малко валкат ,като изяде кучетата,варна се та разпрасна всичкото стадо на овчерьят"
Петра Х. Беровича

цитирай
22. demograph - Ей така ще си блеем и линеем
23.07.2010 12:49
анонимен написа:
Единствените вълци които ще откъснат Родопите от България са американските бази които са ги обградили отвсякъде.


Какви гърци, сърби и руси ви се привиждат??????????????????????????????
......................................................................................................................
"Това по-долу го пускам от немай къде. Белким, поне някоя българска овца да разбере кой ще и става дружинка в кошарата с пиян овчар и бъзливи кучета."


Слезте на земята!

цитирай
23. анонимен - minio
04.09.2012 17:34
a poznaam edin imam bracet mitio srarbata ama malko e fafav ,ne go slucsa glavat naci e sarbin,samo ce ot nisko voltovti 6 tka slabo tokov niisme silno voltovi el tehnici,sarbia a mi usa nali ya razparcatosa te na balkanite se sa karame a romanite.
цитирай
24. demograph - Но ти допълваш и става по- пълна катинката
25.01.2013 00:03
анонимен написа:
Написаното е вярно, но, поради някаква причина, е прескочена ролята на СССР в опитите на Сърбия за асимилация на българите и унищожаване на България. А тя е решаваща. Точно СССР нареди на българските си слуги Димитров и Коларов, и на цялага червена сган около тях, да обявят българите от Македония за "македонци" по националност, българите от Тракия - за "тракийци", а от Мизия - за "мизийци". Още през 1944 г. и до днес мръсната червена управляваща сган прави всичко за да отроди българите от България - в угода на руснаци, сърби, гърци, румънци и турци. Комунистите упражниха терор върху македонските българи да се пишат и в паспортите "македонци". Димитров и Коларов искаха да правят "социалистическа" федерация с Титова Югославия като по този начин щяха да унищожат държавата България, по заповед на Сталин. Пак по заповед на Сталин, след като Тито се отърва от съветското покушение (за разлика от всички останали източноевропейски комунистически лидери) и взе да проси от Запада, нашите комунисти го обявиха за сатрап и фашист. А бяха готови да поставят България и българите под негово управление.
Та, май вярно не ви е чиста боята на demograph и sparotok (червено нещо подушвам в иначе много интересните ви теории за предимно местния тракийски произход на българите, въпреки, че основният ми извод от писанията на Спароток е, че точно славянство няма, измислено е от руси, хървати, сърби, гърци и пр., НО, НАЛОЖЕНО БЕШЕ ОТ СЪВЕТИТЕ).

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939972
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол