Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2010 13:30 - "Thracian - The seeders of Vedas"
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 17405 Коментари: 39 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg


Въвод към темата

Arya 

Ramayana has a singularly eloquent expression describing Rama as:"arya sarva samascaiva sadaiva priyadarsanah  - Arya, who worked for the equality of all and was dear to everyone."

В Рамайана има един красноречив израз описващ Рама като:"арайа сарва самаскайва садаива прийадарсанах" - "Арий който се трудеше за равенството на всички и беше скъп на всеки"

image


2.Anarya - The others /следва/

Хубави почивни дни  "садаива прийадарсанах"




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sparotok - Ария
28.08.2010 03:21
Според Стефан Византийски едно от древните имена на Тракия е Ария.
цитирай
2. sparotok - Ариан
28.08.2010 03:23
Ариан твърди, че тракиецът Дионис е цивилизовал Индия и е дал на дравидите религия. Поради тази причина връх Меру бил обявен за седалище на тракийския бог.
цитирай
3. анонимен - от вОДЕСос
28.08.2010 09:42
sparotok написа:
Ариан твърди, че тракиецът Дионис е цивилизовал Индия и е дал на дравидите религия. Поради тази причина връх Меру бил обявен за седалище на тракийския бог.


Така е sparotok !
Лошото е, че близо две хиляди години след това, дравидите но вече под друго име, дойдоха на нас да ни обясняват тънкостите на Вярата и от тогаз та до сега.
В тази връзка - Запознат ли си с книгата ANACALYPSIS на Годфри Хигинс (Godfrey Higgins 1772-1833) ? Въпреки, че същият е иконокласт(иконоборец) и юдофил има доста интересни виждания за етногенезиса на юдеите и техните вярвания.
Междувпрочем от тази му книга, доста са приписвали разните му теософи и др.подобни.
С уважение и пожелания за успех на теб и демографа !
цитирай
4. demograph - За ANACALYPSIS от вОДЕСос
28.08.2010 16:32
И какво излиза вОДЕСос? - Че всичко е известно отдавна, но не е дошъл моментът да се пише истината...Моментът е рухването на границите, появата на интернет и глобализацията. Сър Годфри, в същност е написал и то само в 200 копия, че Европейците и производните им са траки/скити/българи. Нашите придворни историци никога няма да се осмелят да погледнат дори такава еретична творба. А такива бодат очите щом чукнеш и дума различна от "слушаю". Това което Спароток сега незабавно трябва да напише за нас и да го издаде/с наша подкрепа/, в поне 5000 копия.
Продължавам да чета това Апокалиптично за дошляците книжле.
Благодаря ти.
цитирай
5. demograph - НЕ българите/траки/ са иранци, а иранците са с български/тракийски/ корен
28.08.2010 16:57
С постинга си искам да ви накарам да прочетете за индийските Веди/Veda=vidia=vijdam=proglejdam=nau4avam se/ ВИЖДАМ..Етимологията на думата е от уикипедия, които се позовават на енциклопедия Британика, която не ползва българския естествено/защото българите са туранци както старчетата са написали/, а на руски, сръбско харватски, немски, латвийски латински..Там, във ведите и справките около понятията, където се говори за арийци ще срещнете поне десет имена на "арийски" народи/ с много подклонове/ всяко от които в уикипедия или с позоваване на други извори накрая стига до Меотийски, Малоазийски или Балкански скити. Има само едно изключение - т.н. Йонийци милостиво са посочени за гърци, но объркването е разбираемо-траките и сега продължават да се причисляват към елините от някои поизостанали с материята старчета.
От локумите във ведите и покрай тях ясно си се разбира, че НЕ българите/траки/ са иранци, а иранците са с български корен. Така че корените на българите не са в Иран, а семето на българите е оставено и в Иран. Корените на българите са в Тракия. Това не можаха ли да го прочетат "екскурзиантите" преди да потеглят да гонят михаля по пущинаците..? Всичко си е написано. Само трябва да имаш български очи и ум за да го схванеш.
цитирай
6. анонимен - от вОДЕСос
28.08.2010 22:27
Здравей demograph !
Как мислиш се е произнасяла навремето третата буква от "Азбуки"-то ни ? - Ве/н/дати=Ведат=Веди, тоест виждам, разбирам, осмислям, проумявам нещо скрито, неизвестно.
По отношение на Буки, етимологията не е от "буква" а коренът е от сътворявам, съзиждам, създавам. Ако ми позволиш свободен превод на "АБВ"-то е "Аз мога да провидя", тоест аз мога да осъзнавам на предопределението-Съдбата-Божественият ред. Това съм го чел в една статия, позволявам си да интрепретирам, тъй като в момента не ми е под ръка. Но това бе основният смисъл вложен в нея. Бе свързана с легендата за създателите на гр.Киев.
Още нещо, как смяташ възрожденците ни, дали не са осмисляли това, за смисълът на думата Веда и Буда. Не знам дали от някъде може да се направи справка, но ще установиш, че повечето от читалищата ни са носили наименование "Виделина" и "Пробуда" и сходни.
Аорси, Арии, - производно от това е светъл, ярък, жарък, тоест слънчев, светещ. Като слушах обясненията на Китов/Господ да го прости/, че с намерената от него златна маска, тракийският цар-жрец пиел вино, така че накрая маската захлупвала лицето му и с това той доказвал, своят божествен статут, направо не повярвах на ушите си - Такова скодоумие ! Та това е символизирало сакралното в орфическото учение, че ако един човек е воин-Херой и премине безупречно всички житейски изпитания, той придобива нова сакрална същност на полубог. Лицата на боговете излъчват светлина.
Това много добре е нарисувано на стената в Свещарската гробница. Да именно сценката в която Богинята Майка, овенчава с венец/това е сакрален акт/, който символизира преминаването от човешкото в божествено-то на Хероя-хероса.
За съжаление нашите историци археолози и др. учат от учебниците в които властват все още Маркс-Ленин, т.е. исторически-материализъм.
За трако-скито-сармати-иранци, посоката ти на разсъждение е правилна - но някои др. не ги устройва - Защо ? - е друга тема !
И какво излиза вОДЕСос ... всичко е известно отдавна - Да !
цитирай
7. анонимен - от вОДЕСос
29.08.2010 19:57
Бях ограничен от фактора време и дължина на поста ... та само едно малко допълнение и малко подсказване Аорсите-арии, още са ги назовавали Аз-и :) ето ти и първата буквичка от азбуката. Още малко по темата - Как смяташ, този(тези) който е съставител на азбуката случайно ли е написал в тази последователност знаците ?
Какво му е пречело например да ползва модела на латинската А-В-С ?!
Завършвам с "Аз буки веди глаголит достойно ест !" - Но дали това е така ! Правилно ли я чета !?
Само един Господ Знае :) !
С най-добри пожелания !
цитирай
8. sparotok - Higgins
29.08.2010 20:24
анонимен написа:
sparotok написа:
Ариан твърди, че тракиецът Дионис е цивилизовал Индия и е дал на дравидите религия. Поради тази причина връх Меру бил обявен за седалище на тракийския бог.


Така е sparotok !
Лошото е, че близо две хиляди години след това, дравидите но вече под друго име, дойдоха на нас да ни обясняват тънкостите на Вярата и от тогаз та до сега.
В тази връзка - Запознат ли си с книгата ANACALYPSIS на Годфри Хигинс (Godfrey Higgins 1772-1833) ? Въпреки, че същият е иконокласт(иконоборец) и юдофил има доста интересни виждания за етногенезиса на юдеите и техните вярвания.
Междувпрочем от тази му книга, доста са приписвали разните му теософи и др.подобни.
С уважение и пожелания за успех на теб и демографа !


Не съм чел цялата книга, но опитът на Хигинс да направи от скитите сакси е просто смехотворен. Всъщност това е била тенденция на времето.Нибур се опитва да изкара пеласгийският език тевтонски, а Пинкертон носи от девет дола вода да направи гетите германски народ.
цитирай
9. анонимен - от вОДЕСос
29.08.2010 21:58
Добре sparotok :) !
Просто исках становището Ви.
Но да не изпускаме из предвид времето в което се пише тази книга.
Време на "Великата" индо-германска раса и теория. Към тях следва да причислим и гордите синове на Албиона, англо-саксите, тези наследници на викингите. Тогава набира инерция и теорията за германците-готи(възникнала в ХVІІв.), която и до сега се реанимира и представлява проблем да я опровергаем ... и т.н.
В контекста на това има интересни материали писани от "хуманиста"-интернационалист Карл Маркс, този "борец за освобождение" на онеправданите пролетарии. В навечерието и по време на Кримската война, знаеш ли какви пламенни памфлети е писал в духа, че "славянските народи следва да бъдат унищожени, защото се явявали отпадък на историческата еволюция". Накратко казано Дранг нах остен.
Паралелно с това върви процеса на т.нар.Хаскала-Просвещение, т.е. даване секуларен вид на юдаизма - та тези другите "Велики" започват да доказват хилядолетната си мъдрост, духовният героизъм, богоизбраност и т.н. От това направление е и сър Годфри.
Изпаднах в многословие за да разбереш психологията на историческият момент в тогавашна Европа.
В заключение - Мисля, че не следва да отхвърляме с лека ръка теорията и фактите написани от този юдофил за историята на юдаизма и юдеите.
Не подценявай силата им - Един факт - Арминиус Вамбери наистина е успял да уреди на Т. Херцел среща с турският султан, във връзка с купуването на Палестина. Защо не е станала сделката, е друг въпрос.
Последно, като изясняваш същността на протичането на дадени исторически процеси, не изпускай от предвид и силата на парите. Потърси информация за дон Йосиф Наси, направен херцог-княз на Крит от турският султан.
С най-голямо уважение към теб и добри чувства !
цитирай
10. zelas - вОДЕСос
30.08.2010 16:10
вОДЕСос,

Историци, които са творили по времето си и според политическата мода на времето си, принадлежат на времето си.

Аз мисля, че в днешно време с изключителните възможности които ни дава Интернет, истинската историята ще се пише от всички хора, които като един супер-компютър ще обработват и сравняват информацията си безпартийно и без политически игри. Освен това, колкото повече хората имат достъп то исторически интерпретации те ще могат да събудят своята колективна памет и така анализират данните още по-добре.

Древните мистерии са били свещени и е било закон, че трябва да се предават устно, тоест да не се "замръзява" мъдростта в писано слово, тъй като така става мъртва, загубва се динамиката и, а оттам и достоверността. Записаното слово представя само една гледна точка. То е строго субективно.

В ерата на интернет и индивидуалните блогове отворени за кометари, въпреки че записваме словото, ние възобновявяме традицията на устното предаване тъй като всеки има право на словото без академични титли и ограничения на издатели и пропаганди министри.

Така, че историк живял и творил според времето си трябва да се разглежда просто информативно.
цитирай
11. анонимен - от вЕДЕСос до zelas
30.08.2010 22:16
Здравей приятелю !
Предполагам, че не си прочел посочената от мен книга.
Наред с писаното за арийците, което явно не е силната страна на господина. Той изхожда от събраният императивен материал за дравидите-юдеи. (Работел е като геогрраф в британската Източно-индийска компания.). Благодарение на това е събрал материал и лични впечатления за географски названия, археологически обекти, местни вярвания и традиции и др.
Накратко той твърди, че произхода на носителите абрамистичната религиозна традиция, не е от Арабският полуостров (разбирай Мохамед) а от Индустан. Разпространението на тази религия през вековете бележи и процесът на тяхната миграция.
В тоя контекст, обратното Ведите-Орфизма-Митраизма-Християнството, са реперите на историческата миграция и разпространение на Аз-ите, тоест арийците - Това последното е моя интепретация.
Приятелю поне от първи век в световната история настъпва един културен, религиозен и цивилизационен сблъсък - та и досега.
Не случайно Маркус Ели Раваж(биографът на Ротшилдови) арогантно заявява, "Вие (т.е.съвременните европейци) следва да разберете, че живеете в еврейска културна и понятийна среда".
Пак ти препоръчвам, потърси информация за късният Мартин Лутер и неговият "антисеметизъм". С това ще разбереш, какво иска да ни каже Раваж.
По отношение на поста ти, нямам забележки и напълно те поддържам.
С най-добри чувства приятелю !
цитирай
12. demograph - Радвам се на дискусията
31.08.2010 08:38
Прочетох Хигинс. Изключвайки теологичните и наивни забежки, в книгата му намирам hint да вижда траките, поднасяйки Дионис и друго тук-таме. Мисля си даже,че вече ги е видял като канаваца на древната религиозна философия, но взел че умрял...успех в търсенето.От край време се оказва, че се върти суче, но се заобикалят траките. Май е дошло времето когато вече не могат да ги заобиколят.
Който търси намира.
цитирай
13. анонимен - от вОДЕСос до demograph
31.08.2010 09:16
Здравей приятелю !
за Хигинс, какво да ти кажа човекът е писал доста отдавна, от това може и да произтича наивизма в някои от тезите му.
Но потношение, на скитите-сакси ... може би има право. В няколко съвременни разработки, бегло се упоменава този факт. Германизацията е станала по време на инвазията в ареала населен от "славяни", осъществена от тевтонските кръстоносни ордени и скъпите ни римокатолици. Темата е доста неудобна, защото е свързана с геноцид, така че, авторите деликатно я упоменават.
Какво да се прави славянският субстрат, е бил "необходимият исторически тор", за създаването :) на Великите империи от VІІІв.(ориентировъчно) та и досега.
Отглас от това е битката(побоището) на Чудското езеро м/у Александър Невски и германите-тевтонци.
Но на практика гръбнака на тевтонците е "пречупен" в сражението на обединените полско-литовско-мазовски и украински полкове на едно друго място по едно друго време - битката при Таненберг 15 юли 1410 г.
Ако щеш вярвай, но мисля че такива са фактите :).
С най-добри чувства !
цитирай
14. demograph - Благодаря за контакта
31.08.2010 15:04
Много ми е интересен Хигинс. Благодаря. От него, май сега пръкват доста напредничави идеи. В това число и в моята глава. Хубав ден.
цитирай
15. анонимен - от вОДЕСос до demograph
31.08.2010 16:57
Във връзка със скити-саксонци-сакси има една интересна книга от Йордан Табов "Старите българи", там той прави малко по своебразно свързване българи-сакси(общото в легендата за двата народа) - но това само по себе си е едно също.
Книгата можеш да я намериш на www.otizvora.com/files/tabov-sb.pdf
Но ... пак отбелязвам - Най-важното в цялата работа, е борбата на религии и идеологии, т.е. абрамистични(хтонични-лунарни) с/у христови(соларни-слънчеви), или отивам-е пак при сър Годфри :)) .
Приятно чтене :) !
цитирай
16. iuliuscaesar - да спарко, опитът му да искара ск...
31.08.2010 20:41
да спарко, опитът му да искара скитите сакси е смехотворен, както и твоите напъни да изкараш де що има българи
цитирай
17. анонимен - от вОДЕСос до iuliuscaesar
31.08.2010 21:42
iuliuscaesar написа:
да спарко, опитът му да искара скитите сакси е смехотворен, както и твоите напъни да изкараш де що има българи


iuliuscaesar здравей !
Ако това е отправено към мен вОДЕСос, имаш аберация на възприятията. За втори или трети път ти обяснявам - Явявам се съвсем различна личност, не съм Спараток, географската ми локация е съвсем различна , нямам биологична връзка(ако приемаш че сме еднояйчни близнаци) :))), дори не се познаваме .
По отношение на теб твърдя ... категорично и безапелационно, че - Ти си българин:)) ! - По отношение на това какъв се чувстваш, това е право на личен избор ! - Това оставам на теб, ти сам да си го решиш !
Позволи ми един въпрос: Ти мониторинг ли правиш на блоговете, що ли ? - Докато си приказваме ... току изчезнеш и след това без всяко предизвистие ... Бум и се появяваш, прощавай но това е ... най-малко плашещо, ще получа страхова невроза. Поне казвай "здравей" преди появата си :) !
Добра вечер ! - Вярвам носиш на шеги :) !
цитирай
18. анонимен - иулиус съм
01.09.2010 00:44
Одесос, това беше забележка или каквото е там до коментар 8 (на спарко). не беше за теб.
да българин съм и се чувствам такъв.
изчезването ми - бях на море, ама на южната част:)
цитирай
19. анонимен - от вОДЕСос до iuliuscaesar
01.09.2010 10:09
Аве Юлиус :) !
Тука с демографа, чепкаме темата за тракийската култура. Та в тази връзка - Можеш ли да дадеш информация на територията на Б-я, колко е броят на тракийските могили(локализация). Какъв брой от тях са проучени ? Кога (година+ръководител на разкопките) ?
Това, понеже попрището и на двама ни е такова, че нямаме достъп до специализирана литература и справочници.
Не търси провокация в молбата ми :). Просто те моля за помощ. - Ако можеш и така малко инфо по отношение на проф. Б. Филов.
Ако темата се окаже голяма, можеш да я постнеш в блога си, само ни уведоми.
Предварително благодаря !

цитирай
20. demograph - Добре дошъл Юлий. Почерня ли?
01.09.2010 15:13
Какво ще кажеш за Black Athene. - Гъркоцентризъм, Романоцентризъм, Евроцентризъм, Русоцентризъм, Ираноцентризъм,Туркоцентризъм, Сърбоцентризъм,Юдеоцентризъм, Индоцентризъм, сега и Афроцентризъм..Все обикалят около траките, а все траките им са в устата! Не идва ли, най-после и времето на Тракоцентризма..Та и ние малко да се плондираме. А ти още се потиш да требиш траките.
цитирай
21. iuliuscaesar - demo, не съм го гледал това и нямам ...
01.09.2010 15:58
demo, не съм го гледал това и нямам намерение. не знам защо трябва да се говори за тракоцентризъм при положение, че ние нямаме нищо общо с траките. ние сме си българи.
иначе траките не ги требя аз - те са изтребени от когото трябва...
цитирай
22. анонимен - от вОДЕСос до iuliuscaesar
01.09.2010 19:06
Знаем Цезаре, кой изби траките :) !
Турските бащибозуци ведно с гръцките андарти, с помоща и участието на "Великите" сили и не без съучастието на В. Златарски и компания.
Децата на бежанците все още живеят в Майка България и не са забравили това, и че са Българи !
Историческият времеви ход е като спирала - Ако ние не си направим изводите за миналото - сме обречени трагедиите пак да ни споходят !
Това смятам, че е основната задача на Историята и Вас историците и на нас родолюбците !
С уважение !
цитирай
23. iuliuscaesar - аа траките са ги избили готите, х...
01.09.2010 20:22
аа траките са ги избили готите, хуните и славяните и аварите и т.нат. турците нямат пръст в тая работа
цитирай
24. анонимен - от вОДЕСос до iuliuscaesar
01.09.2010 21:11
iuliuscaesar написа:
аа траките са ги избили готите, хуните и славяните и аварите и т.нат. турците нямат пръст в тая работа


А-а-а ! - Мисля, че при теб го бях чел, че аварите са турци ... ерго значи не бъркам :) !
цитирай
25. анонимен - иулиус съм
02.09.2010 00:20
не си при мен. аз за аварите не съм писал нищо доколкото си спомням.
а ако съм писал, би трябвало да съм казал че аварите са тюрки, а не турци. Одесос разочароваш ме - прави разлика между двете. ето оттук идва и проблемът на много съвременни българи - като чуят, че българите били тюрки си мислят че става въпрос за турци и именно за това залитат по разни странни и необосновани хипотези/напъни по-скоро.
все едно нашият език сега като е слвянски да кажем че е руски - това пък са една друга група, които откачат на тая тема.
цитирай
26. demograph - Тази ти песен е дърта чалга драги Юлко
02.09.2010 00:47
iuliuscaesar написа:
аа траките са ги избили готите, хуните и славяните и аварите и т.нат. турците нямат пръст в тая работа

.........................................................................................................................
Ако ги бяха избили, сърбите нямаше така шумно да тракат, че са траки на траките, че и румънците, русите, а сега и турците..ти си поизостанал с материята.МИслех, че по време на южното ти плажуване си прочел нещо ново.
Заради теб ще пусна началото на един материал, макар и мв малко суров превод, за да видиш колко си демоде. Не че ще се промениш. Такава си ти е закваската. Който не иска да види - не вижда и не вярва, че другите виждат.
цитирай
27. iuliuscaesar - няма как да съм демоде, движе се в ...
02.09.2010 09:30
няма как да съм демоде, движе се в тези среди които правят историята и чета най-новата периодика в западни издания на английски и френски, а също и на руски. автохтонните глупости ги има само по сайтовете и в глави като вашите.
от тази гледна точка може и да съм поизостанал.
цитирай
28. highvoltage - Аз с мойте слаби познания по всяк...
02.09.2010 12:02
Аз с мойте слаби познания по всякакви науки няма право да се меся в дискусията ви, но имам един въпрос относно:
iuliuscaesar написа:
аа траките са ги избили готите, хуните и славяните и аварите и т.нат. турците нямат пръст в тая работа

Това, в кой век славяните са убивали траки - много ми е интересно?
цитирай
29. анонимен - от вОДЕСос до highvoltage
02.09.2010 12:49
highvoltage написа:
Аз с мойте слаби познания по всякакви науки няма право да се меся в дискусията ви, но имам един въпрос относно:
iuliuscaesar написа:
аа траките са ги избили готите, хуните и славяните и аварите и т.нат. турците нямат пръст в тая работа

Това, в кой век славяните са убивали траки - много ми е интересно?


Драга приятелко много е основателен въпросът ти !

В никой век славяните не са избивали траки, тъй като двата термина се намират в отношение (следвам реда на изписване) дете-родител.
Мястото където е станало това "избиване" е по известно :)), кабинетите на имперските, австрийска и руска академии на науките. В по-ново време към това се присъединява и БАН :) ! В частност пример за това е и "явлението" в този блог под нейм Цезарят Юлий - за себе си той твърди, че е професионален историк - От това, което пише, си правя извода че, Може напълно да му се вярва :)) !
С уважение !

цитирай
30. анонимен - иулиус съм
02.09.2010 14:14
положението е следното (ще го напиша в моя блог някога си).
в 3 век готите нахлуват на юг от дунав. те са разгромени от клавдий ІІ.
в четвърти век обаче отново започват нашествия под натиска на хуните.
този път те не просто нахлуват, а се заселват на юг от дунав.
през първата половина на 5век са хунските нашествия, които са по страшну от готските. след смъртта на атинал част от хуните е заселват в добруджа.
в първата половина на 6век има мащабни набези на българите. в този смисъл и те избиват и заробват траки, или каквото е останало от тях.
втората половина на 6век започват набезите и заселването на славяните - това което е останало от античното население, елинско, романизирано и ако има някакви траки които се самоосъзнават като такива са пометени и асимилирани. авариските нашествия са насочени срещу славяните, но поробват несамо тях, а и каквото друго има, ако има изобщо.
в общи линии това е. разбира се в блога си ще се аргументирам:)
цитирай
31. demograph - Спаро, работата с дравидите е още по-дълбока, нали...Старо -Тамилския език. Поздрави!
02.09.2010 15:07
sparotok написа:
Ариан твърди, че тракиецът Дионис е цивилизовал Индия и е дал на дравидите религия. Поради тази причина връх Меру бил обявен за седалище на тракийския бог.

цитирай
32. demograph - А бе Юлко, ти требш племената като зайци драги..Може ли такова опростено мислене.
02.09.2010 15:11
анонимен написа:
положението е следното (ще го напиша в моя блог някога си).
в 3 век готите нахлуват на юг от дунав. те са разгромени от клавдий ІІ.
в четвърти век обаче отново започват нашествия под натиска на хуните.
този път те не просто нахлуват, а се заселват на юг от дунав.
през първата половина на 5век са хунските нашествия, които са по страшну от готските. след смъртта на атинал част от хуните е заселват в добруджа.
в първата половина на 6век има мащабни набези на българите. в този смисъл и те избиват и заробват траки, или каквото е останало от тях.
втората половина на 6век започват набезите и заселването на славяните - това което е останало от античното население, елинско, романизирано и ако има някакви траки които се самоосъзнават като такива са пометени и асимилирани. авариските нашествия са насочени срещу славяните, но поробват несамо тях, а и каквото друго има, ако има изобщо.
в общи линии това е. разбира се в блога си ще се аргументирам:)

.........................................................................................................................
ТОВА никога не можеш да аргументираш То просто е знак за неразбиране на нещата. Зарови се в малко по-чисти "извори".
цитирай
33. анонимен - от вОДЕСос
02.09.2010 16:34

Мд-а-а :) - Не само треби ... ами и роби.
Пък учехме навремето, че славяните и хуните-българи били от "по-прогресивният" феодален строй. Диалектиката куца в това ... младото поколение ... ние навремето още от VІ-VІІ клас - Да знаете какви "диалектици-материалисти" бяхме !
Ей затова мисля, че "парите дадени за наука са просто хвърлени на вятъра" :))) - Никакъв БАН, никакви социални науки - само инДжиЛерни науки и як физически труд му е майката :))).
Еврика-а-а ! - Тичам да го кажа на Бат Бойко ! :))))
цитирай
34. iuliuscaesar - под поробване знаещ какво имам п...
03.09.2010 10:46
под поробване знаещ какво имам предвид. подчиняване. какъв е проблемът.
така например се говори за турско робство и че турците поробили балканите, но всъщност роби няма.
зацепваш ли?
цитирай
35. анонимен - от вОДЕСос до iuliuscaesar
03.09.2010 12:53
iuliuscaesar написа:
под поробване знаещ какво имам предвид. подчиняване. какъв е проблемът.
така например се говори за турско робство и че турците поробили балканите, но всъщност роби няма. зацепваш ли?


Зад думата "робство" се крие, както социално-исторически факт, но и изключително добре развит и цялостен правен институт(корпус от правни норми и разпоредби).
Няколко въпроса:
- Кога достигат апогеят си тези , икономически, обществено-исторически и социално-правни отношения ? Къде ? При кого ?
Респективно - Кога започва упадъкът им ? Защо ? Кой император с изричен правен акт ги отменя. - Помагам ти приятелю:) ! - с всички тези въпроси визирам Римската държава.
Още един въпрос: - Феномена Робство изчезва ли с изчезването на империята ?
Имаме ли по-късни случаи на рецидиви на това правно-социално явление.
Един обобщаващ въпрос: Робството преди да се появи, като правна норма-институт е било предшествано от нещо друго - Какво е то ?
Това за ... "домашно" - Друже историк :))) ! - Нали няма да ми се разсърдиш ?!
цитирай
36. анонимен - иулиус съм
03.09.2010 15:21
спорът с теб е безмислен защото ти се хващаш за всяка дума. под поробили знаеш какво имах предвид.
сега пък ми изнасяш някакви лексции...
цитирай
37. анонимен - от вОДЕСос до iuliuscaesar
03.09.2010 20:30
анонимен написа:
спорът с теб е безмислен защото ти се хващаш за всяка дума. под поробили знаеш какво имах предвид.
сега пък ми изнасяш някакви лексции...


С риск да прозвуча, като "буквояд" го написах предходният си пост - Знам !
Второ: - Император Константин е този, който прави нещо по-велико от това да приеме Христовата религия - Той пръв официално отменя робството в човешката история!
Но този исторически факт продължава да съществува в контактните зони м/у християните и Другите. То не е изчезвало на практика.
"Бягаш ми" ... като заявяваш че, "турско робство" било нещо като евфемизъм ... за съжаление има достатъчно оставени писменни източници, които говорят за засилена търговия с роби от този период. Не е творческа фантазия, това, което е изпял народът ни в толкова много песни за синджирите с роби ... на практика се стига до обезлюдяване на доста региони.
Относно това - Кой или какво стои зад този социално-историческият факт, т.е. търговията с роби можеш и сам да си отговориш ! - Няма да те затрудни кой знае колко :) ! - Търси кой е извличал финансова облага ?!
Да не забравяме през кой век, официално бе забранена търговията с роби !
Приятелю отплеснах се по темата - Защото това е един изключително важен социален и исторически, факт и проблем !
Относно "хващането за думата" - Ти си човек на науката приятелю ! - Това те задължава ! - Първо по отношение на правописа, второ по отношение на стила, трето на логическата обосновка ! - Та ти формираш бъдещето поколение учени на България !!!
С уважение !
цитирай
38. demograph - Ти ТРЯБВА да почнеш да пишеш мислите си.
07.09.2010 11:42
анонимен написа:
Бях ограничен от фактора време и дължина на поста ... та само едно малко допълнение и малко подсказване Аорсите-арии, още са ги назовавали Аз-и :) ето ти и първата буквичка от азбуката. Още малко по темата - Как смяташ, този(тези) който е съставител на азбуката случайно ли е написал в тази последователност знаците ?
Какво му е пречело например да ползва модела на латинската А-В-С ?!
Завършвам с "Аз буки веди глаголит достойно ест !" - Но дали това е така ! Правилно ли я чета !?
Само един Господ Знае :) !
С най-добри пожелания !

.....................................................................................................................
Мен също ме терзаят подобни хинтчове. Като започнах да пиша, започнах да структурирам и мисленето си и...прогледнах!
Азъ, Буки, Веди...философията на предците ни е шифрирана в това. Напиши по темата. Ще породи дискусия с важни резулатати. Давай - и успех!
цитирай
39. demograph - Всички ще си заминат и само ние ще останем да сочим пътя на избавлението
07.09.2010 17:13
...Защото гаснат звездите една по една, ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечният път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена...” Петър Осоговеца 956г.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961072
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол