Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2011 22:53 - ЗАЩО КРЯКАТ ГЪСКИТЕ
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 24095 Коментари: 46 Гласове:
21

Последна промяна: 24.11.2012 04:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image


Защо крякат гъЗките / това са ТЕ

Спароток е явление в българското историческо мислене

Той е интердисциплинарен изследовател на историята и ерудит, когото времето в което се мъчим да живеем и оскотелите ни души превръщат в последния Аватар на България...
 
Сега надути изкуствено българи "гъски", наети от разлагащия се и вонящ български "Рим" - "БАН", крякат срещу Спароток с глуповатата надежда да отложат разнищването дошляшката им шатра.

"...Най интересното е, че е налице съвпадение с фактологията, т.е. теорията на спарoток се базира на непредубеден (некомплексиран) анализ на достъпни за всички(чрез интернет) факти!

 

Ако спараток беше англичанин и намереше такива факти за англите -сигурно щеше да бъде обявен за личност на хилядолетието или повече !

З
а съжаление, той си е наш и някои малодушници, които са приели за норма собственото си малодушие, като го насаждат на всички нас, не могат да претърпят еманципираната му не комплексирана мисъл и здрав разум!

На някои места казах : - Македонистите, търсейки различното в историята си намериха своите български одежди и помогнаха на нас българите да преоткрием, чрез такива като спароток или май само чрез него, великото си минало и истината за света около нас!

Това правят и т.н. румънци ( доставят факти в подкрепа на теорията на спароток, макар и да не искат) набедени за латинци, а всъщност българи до преди 200 години , латинизирани българи както и малка група римски криминали изпратени на заточение в Дакия -Северна дунавска Тракия!

Та нали допреди 250 години там езика е бил български и в църквата и в живота !

 Точно поради това фанариотите правят невероятен удар в полза на Гърция и Турция, като отродяват тези българи /върхушката им/ и отцепват от Българското супер етнопространство Северно дунавските земи и огромен народ, правейки го измислената нация румънци.

 Така е отслабена България с един замах и намалена българската заплаха за гърците, както и за турците, и не е дадена възможност на руснаците да  русифицират даките българи -тоест, попречено е на Русия да се разшири в тази посока ! И да доближи Цариград!

Ето това е гениална диверсия -мащабна смела резултатна ! Да се възхитим на фанариотите, които защитават интересите на портата и на гърците и да се поучим от нашите грешки.

 Грешки които доведоха до възникване на сърбите - май пак под византийско давление и акуширане ,и македонистите под давление на гърци, сърби и руснаци - последните, уж братя тракийци (славяни).

 В тази връзка Херодот беше казал, че Траките са огромен народ, който ако беше единен -нямаше да има противник!

И тъй като гърците са виждали това , то за да оцелеят за действали и продължават да действат на принципа "Разделяй и владей"!

 Противопоставяли са един на друг различните тракийски владетели .
А тези сепаратисти са акуширали създаване на нации върху етническият тракийски субстрат, които после гърците са противопоставяли едни срещу други изключително успешно!

 Карали са техните противници траките да се унищожават едни други и да гледат на гърци и на турците после като на ментори-съдии. Създали са си такъв авторитет, че нашите деди са чакали тяхното одобрение в доста случаи!
А това си е инфантилно и неразумно !

Все едно да чакаш вълка да ти пази и направлява стадото!

 Този инфантилизъм е налице в България и сега!

Просто върхушката продава интересите ни и интересите си за парче от питата, която си е изцяло нейна ....??!

 Интересна сделка с външните врагове ! - Да дадеш част от собствената си пита за да си запазиш другата по малка част ! Всъщност идиотска сделка на малоумни и малодушни !

 Това са изводите които се налагат в главата на човек, който се е запознал с теорията на Спароток и е попрочел и поне малко съвременна история!
Съвета ми към всички четящи този блог е да четат с разум и с чиста емоция Спараток!

Защото така ще помогнем на този работлив ум да изчисти теорията си и да я наложи така както следва да се наложи една безспорна истина.

 Доста повече труд е хвърлен да се налагат лъжи, като тези на Златарски, на разните сърбомани, туркомани, гъркомани и русомани, които не са наясно или не им изнася разкриването на истинските ни корени и ролята ни в историята и настоящето!"/анонимен коментар в блога ми/

 .......................................................................................................................
Задължително четиво или Как се фабрикуват лъжите в историята на българите. /Западните добичета, говедото Иречек и телетата след него/:
http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf
.........................................................................................................................
Ще си позволя само още няколко думи.
- Предоставянето на държавна подкрепа на "научно-исторически" дирения за корените на българите вън от територията на сегашна България и вън от територията на древната ни прародина Тракия е също такава: "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Издаването с финанси на БАН и на българската държава на тлъсти исторически книги повтарящи враждебните за България тези за външен корен на българите са също такава "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Съгласието на българската държава и научно-исторически среди за формиране на съвместни българо-гръцки археологически екипи и археологически проучвания на българска територия е също такава "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Малодушна и идиотска е и българската държавна политика, насочена не към съхраняване и умножаване на огромното тракийско исторически наследство, а  по съществото си, към подпомагане на безогледното разграбване и загуба завинаги на безценните тракийски паметници и велико минало. 

- "Гърция трябва да работи в тясно сътрудничество с българските историци, археолози и изследователи" в прав текст съветва гръцкия професор археолог Йоанис Фиданакис, "гръцките професори археолози да се срещат с техни български колеги и да им разясняват древноогръцкия характер на антична Тракия"???. "..Само така може да бъде ре-елинизирана тракийската идентичност", казва професорът.

Идиотско и малодушно е след откровените до цинизъм инструкции на гръцките манипулатори на историята, българските държавни и научни среди да продължават  " да чакат вълка да пази и направлява стадото".

Идиотско и глупашко е заради собствения си задник, някъква си политика, партия, или комат горчив хляб, да загърбиш истината и Отечествения интерес и да служиш на чуждите, крякайки срещу този, който се бори за твоята чест и добруване.

Такива са гъските, които крякат пред стените на БАНичаницата с надежда да прогонят траките от Рим...




Гласувай:
21



1. joysii - Изключително тъп и детински зая...
17.05.2011 23:02
Изключително тъп и детински заядлив постинг.
На всичкото отгоре съм сигурна,че няма да публикувате моите коментари, защото сте едно празноглаво страхливо дрънкало.
Прехваления ви Спаро прави така - публикува само каквото му отърва - т.е.плитки нападки по мой адрес. И хвалби на невежи хора.Мухльо.
Поне да имаше историческо образование, ами то...съвсем няма допирни точки с история.
За археология...изобщо да не говорим.
Големият смелчага се перчи с фантасмагории само тук.
На истински научни форуми не смее да ги издрънка.
цитирай
2. joysii - 132. demograph - Сега пък бърка д...
17.05.2011 23:11
132. demograph - Сега пък бърка докторите
с гинеколозите и историята със секса.....Ох. Простотия българска.
.................................

"Сега пък бърка докторите "
Не бих могла да го правя,уважаеми,защото произхождам от интелигентно семейство.Освен това брат ми е лекар.
А Вас нещо странно Ви избива все на секс, точно когато ужким твърдите ,че тук се говори за сериозни неща - наука ,например.
Простотия българска, да, вярно, но това не се отнася за мен, а...вероятно за вашата празноглава компания тук.
Моля господин възвишеният Спароток да бъде така любезен и да публикува отговорите на плиткоумните нападки по мой адрес
=======================
Пак се налага да Ви отговарям тук на коментарите при Спаро, щото отворения бъзльо не ми ги публикува.Ще накърнят и без това крехкия му авторитет.

цитирай
3. demograph - Има нива на които не слизам
17.05.2011 23:16
А и това не съм го писал аз. Ако се поровите с отворен ум в сайтове и извори от света, ще се видите как наивно сте се приели ролята на "гъска". Не се и обиждам. Все още се гневя на глупашката наивност на накои българи, но и това ще ми мине.
цитирай
4. joysii - Но моля ви, това със слизането на ...
17.05.2011 23:37
Но моля ви, това със слизането на някакви нива е доста изтъркан лаф.
Всички,които мислят,че Спароток дрънка фантасмагории гъски ли са!?
Странна позиция имате.
И защо да са гъски? Защото се възмущават от подигравките с научните среди на България?
При това от страна на някакви си абсолютно некомпетентни хора.
Вие историк ли сте по образование, господине?
Преподавате ли в някакъв университет?
Занимавате ли се с научна дейност?
Извинете но не съм срещала имената на тукашните историци никъде сред научните издания.
Вероятно защото сте над всичко това и предпочитате да си лафите само в някакъв си сайт в интернет.
Да,наистина - изключително сериозно се занимавате с наука.
Просто е грехота да не Ви се доверява човек.
цитирай
5. get - - Демограф ... градската ми прекали, наместо да си хване един "капитан" ... далечно
17.05.2011 23:37
плаване ... губи си времето по блоговете и вехне, като не... цвете-мома !!
- Затова ТРИЕНЕ ... Ц-Е-Н-З-У-Р-А !!! - Само си губи времето през което може да свърщи нещо добро за хората или полезно за нея !!
- Както на нас цял живот са ни затваряли устите ! ... пък го казвам и от добро чувство към момичето - От това дрънкане по блоговете, няма време за личен живот !!

от Гет "сърдит" :(((

П.П. - Маргинали, като хора - мислене и поведение ни управляват !! ... не знам защо но, като кажа "маргинал" и пред очите ми изниква представа за уличен "помияр" ??!
цитирай
6. algara - Ох, Ние (да се чете Джойси) пак сме тук!
18.05.2011 00:15
Ама как се яваваш все там, дето не те искат! Къш, отивай да се отдаваш на плътски страсти и ни остави да копаме нашата си нива.
цитирай
7. algara - Джойси...
18.05.2011 00:56
не пожела да споделиш какви връзки имаш с академичните среди... хвалиш се с тях, изтъкваш ги, но същеврвменно мълчиш! Женен ли е?
цитирай
8. algara - Съжалявам, Демографе, за спама...
18.05.2011 01:04
но с гъЗка може да се справи само друга гъЗка xD.
Нали не вярваш, че тя чете какво пишете!? И да чете - все тая - прочетеното няма къде да отиде! Доказано!
Живи и здрави, на много Джойсита ще трябва да устоявате!
цитирай
9. veselinvalev - Поздрави за прекрасната статия, ...
18.05.2011 10:00
Поздрави за прекрасната статия, demograph!
Спароток наистина е най-голямото явление в съвременната ни историография. И съм напълно убеден, че няма да мине много време за да се разбере от много хора, че той е повратна епоха в историческото ни мислене. Защото сега интернет бързо навлиза в българските домове, а четящите и мислещите българи все още никак не са малко.
Хора като теб, demograph, ще отворят очите на все повече българи за историческата истина и за отечествения интерес тази истина да не бъде потулвана, а изучавана и разбирана от все повече хора. Не само у нас но и по света.
Аз като българин ти благодаря за полагания от теб огромен исторически труд и полемична непримиримост към насажданите ни исторически лъжи, защото твоето дело и делото на истински задълбочени учени като Спароток, ме прави наистина смислен, както прави смислени още много хора, за да живеят точно на тази земя, да говорят точно този език. И да са българи вовеки.
цитирай
10. marknatan - тея лизачи тука май имат кирилица от ...
18.05.2011 12:39
тея лизачи тука май имат кирилица от времето на линеар б и сега се поздравяват по тракийски щото ще празнуват празника 24 май
откачена ви работа
та при спараток всичко отива на кино(и най-малката рационалност,която понякга се забелязва в частични случаи) след опита за превключване на трансмисията от първа тракийска предавка на следваща,защото се оказва,че това вече не било възможно. Всички били доказано тракийци още на Третия ден от създаването на Света от дедо Боже сос се линеар бе,който бил измислен от също тракийците и те вече само чакали да се появат Кире и Мето за да се подравят със славянската писменост.
хеле па като дойдат лизачи като тия тука да се поздравяват,че имали кирилица,хептен става на менажерия
тракийците били измислили линеар б ,а балканците пък се поздравяват с киро мето че им направили азбуката
цитирай
11. dolsineq - ЗАЩО КРЯКАТ ГЪСКИТЕ - защото някой е ...
18.05.2011 13:47
ЗАЩО КРЯКАТ ГЪСКИТЕ - защото някой е дръзнал да им наруши спокойствието...
цитирай
12. zelas - Само правите гъската още по-тлъста ...
18.05.2011 14:01
Само правите гъската още по-тлъста с тези писания!
цитирай
13. vmir - Тази досадна гъЗка е не само гъска, но и тъпа като слонски гъз.
18.05.2011 14:37
Тя е първият случай на "опровергаване" чрез познанство с познавач(и). Е, познавам истински професори - всезнайковци, които съвместяват истината с демокрацията до позицията: "най-мразя расовата дискриминация и циганите", но всезнайковщина, базирана на познанство, е уникално явление в световен мащаб и мога да си я обясня единствено с желанието да напомня познанства.
цитирай
14. borjanmljakov - Всеизвестно е, че спартачето и демографа са полуумни невежи, които взаимно
18.05.2011 15:02
се снабдяват със загадки и отговори и така генерират своя принос към псевдоисторическия моабет, който мъти умовете на исторически неподготвените.
цитирай
15. nikikm - Течове,течове,не са един и два...
18.05.2011 16:47
Прочетох материала в блога на Гришата Симов и реагирах веднага.Така,че препечатвам коментара си тук,за втори път,за което моля да бъда извинен...
Някога говорих с един инжинер от Холандия,за прочутите им диги.Учудвах се и споделих,че е опасно за Холандия,да е разделена от морето с диги,които са под непрекъснат напор.Тогава научих за непрекъснатия контрол и грижи за тях,за това,че капка вода,пропусната през дигата се приема за изключителен знак за авария.Само капка!Беше отдавна.Отромната дига от лъжеистория,укривателство,измами и фалшификации,изградена около нашата история,се пропуква благодарение на такива,като Спароток,вече не сълзи,пропуска,дава многобройни течове и предстои да се срине.Те това не искат да допуснат и затова оревават света с писанията си,мъчейки се да запазят статуквото.Затова са навсякъде и правят опити да осмиват,подиграват и маргинализират истината.Правят го от бяс и безсилие.Но,гаси ли се туй що не гасне,както казва дядо Вазов?
цитирай
16. borjanmljakov - Налага се заключението, че, обективно погледнато, блогерът никикм е глупак.
18.05.2011 16:57
.
цитирай
17. nikikm - А, и още нещо ми
18.05.2011 17:03
дойде на ум,като прочетох заглавието- ЗАЩО КРЯКАТ ГЪСКИТЕ? Ами, мислят си,че спасяват Рим.
цитирай
18. joysii - 11. dolsineq
18.05.2011 17:58
Остана само да се уточни кои са гъските, кои-лебеди или други там някакви си пернати.
Определено мисля,че блогбегейските историци и публиката им всеотдайна са едно голяяяямо ято гъски и гъсоци!
Да ме прощават горките птици,че иначе са готини, но им се носи славата на глуповати.
Поздрави.
цитирай
19. joysii - 16. borjanmljakov
18.05.2011 17:59
Абсолютно :):):):)
цитирай
20. joysii - 7. algara
18.05.2011 18:08
Колко пъти да казвам, ма Алги? Ти и пет минути не помниш.
Приятелите ми са археолози от БАН.Приятели. Сред тях протича целият ми живот.
И Спаро плещи ,че не ми вярва. Ми ако ще - няма да взема сега да доказвам тук,или пък да им пиша имената,я!?
Те него си го знаят какво куку е.
Питаш дали е женен. Някои археолози са женени,други - не.Семействата им са ми доста близки.Друго да питаш?
И...къш ще крякаш на майка си и баща си, или на гаджето.
Хайде чао и доскоро.:):):):)
цитирай
21. get - - Демограф, ще излезеш прав, че "Позитано" е направило ясла и дава ...
18.05.2011 18:55
... пари на спамаджии !

- Този Ascaris lumbricoides (под №,№ 141 16) - колко пъти да му обяснявам ... ако ме срешне ... от надутото му самочувствие, ще остане само една локва "страх" !?! :)))
цитирай
22. borjanmljakov - гетчо,
18.05.2011 22:41
немаш ядове за среща. Всяка сряда съм от 19:00 при Цачо в "Национал" на "Васил Левски". Ела и ще видиме кви са тия локви дето ги спрегаш. Междувременно работи върху общата си култура (земи прочети нещо свестно).
цитирай
23. nikikm - До borjanmljakov-единственият умен тук, е и падружката му.
19.05.2011 19:06
"Налага се заключението, че, обективно погледнато, блогерът никикм е глупак.
18.05 16:57"
"В живота си нивга не бях се надявал,на толкова мил комплимент...." И толкова изпълнено със "съдържание,градивност и позитивност" умо...,замалко да напиша умозаключение,само дето не виждам де му е ума.
цитирай
24. demograph - Г-н Мляков, млекарите в Индийските Веди са наречени "Млячки"/демек неарии - плява
20.05.2011 18:49
borjanmljakov написа:
се снабдяват със загадки и отговори и така генерират своя принос към псевдоисторическия моабет, който мъти умовете на исторически неподготвените.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Който чете - разбира.
цитирай
25. demograph - Гетски, мълния ми изгоря компа, та малко изостанах
20.05.2011 18:55
get написа:
плаване ... губи си времето по блоговете и вехне, като не... цвете-мома !!
- Затова ТРИЕНЕ ... Ц-Е-Н-З-У-Р-А !!! - Само си губи времето през което може да свърщи нещо добро за хората или полезно за нея !!
- Както на нас цял живот са ни затваряли устите ! ... пък го казвам и от добро чувство към момичето - От това дрънкане по блоговете, няма време за личен живот !!

от Гет "сърдит" :(((

П.П. - Маргинали, като хора - мислене и поведение ни управляват !! ... не знам защо но, като кажа "маргинал" и пред очите ми изниква представа за уличен "помияр" ??!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Питам за подскачанията с мечове. Ще ги намерим. Поздрав!
цитирай
26. demograph - Споко Algara, когато керванът е тръгнал, кучетата не могат та крякането ли ще го спре...
20.05.2011 19:01
algara написа:
но с гъЗка може да се справи само друга гъЗка xD.
Нали не вярваш, че тя чете какво пишете!? И да чете - все тая - прочетеното няма къде да отиде! Доказано!
Живи и здрави, на много Джойсита ще трябва да устоявате!

И много благодаря. Значи и в Карлово има Аватар! Ти да си жива и здрава.
цитирай
27. demograph - Благодаря Веско, палачинката се обръща
20.05.2011 19:18
veselinvalev написа:
Поздрави за прекрасната статия, demograph!
Спароток наистина е най-голямото явление в съвременната ни историография. И съм напълно убеден, че няма да мине много време за да се разбере от много хора, че той е повратна епоха в историческото ни мислене. Защото сега интернет бързо навлиза в българските домове, а четящите и мислещите българи все още никак не са малко.
Хора като теб, demograph, ще отворят очите на все повече българи за историческата истина и за отечествения интерес тази истина да не бъде потулвана, а изучавана и разбирана от все повече хора. Не само у нас но и по света.
Аз като българин ти благодаря за полагания от теб огромен исторически труд и полемична непримиримост към насажданите ни исторически лъжи, защото твоето дело и делото на истински задълбочени учени като Спароток, ме прави наистина смислен, както прави смислени още много хора, за да живеят точно на тази земя, да говорят точно този език. И да са българи вовеки.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
И на Запад почват да се срамуват от писаниците си. Като стане дума за гети-готи/визи и остро/ такива нелепици съчиняват, че на човек му сатва ясно, че тая работа не ще да е баш така...За да се посмееш в един немски сайт пише така "старите германци живели на един датски остров в Северно море/ кой остров?..не казват, но няма значение/. По едно време решили и отишли близо до Черно море, където/забележи!!!/ се включили в огромната маса на готите.." и т.н. и д.р. Понимайш? Отишли значи, специално до Черно море за да асимилират траките гети-готи и после като германци да завладеят Рим и "Хиспания"...Такава "Хистория" е обречена на присмех. Поздрави и до скоро. А! Я виж там при теб кой е Банко - на Кинг Макбет кошмара.
цитирай
28. demograph - Попрочетете малко чужди автори, за да видите защо линеарите не са гръцки писма
20.05.2011 20:06
marknatan написа:
тея лизачи тука май имат кирилица от времето на линеар б и сега се поздравяват по тракийски щото ще празнуват празника 24 май
откачена ви работа
....сос се линеар бе,...тракийците били измислили линеар б ,а балканците пък се поздравяват с киро мето че им направили азбуката

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Защото се четат едно към едно на старобългарски /по рускому - на старославянского/.
- Гърците и сега правят циркаджийски номера, само за да докарат смисъл в трако-пеласгийските думи, та даже и си съчиняват нови думи специално за да догодят нещо смислено в линеарите. А по нашему си е ясно като бял ден. Като почнат да учат старобългарският език и писмо като древен класически, ще вдянат. Вие защо не прочетете Марио Алинеи? Той е италианец. Няма страшно. Което не искате да го прочетете от Спароток четете от чужденци.
- Найстина ли вярвате, че Кирил и Методий са ни дарили с азбука? Как ше ни даряват с писменост, като траките са научили гърците на писмо /справка Орфей, Кадмус, Херодот, Дионис../ и други мурафети?! Гърците са ни РАЗУЧИЛИ от старото си ни писмо, като са ни натикали данайски "подарък", за да им са благодарни до гроб българи наивковци като вас.
За да няма НИЩО тракийско българско, което да покаже лъготенето им.
- Защо Черноризец Храбър пише за "чертите и резките", на които са писали до тогава българите? Руните са черти и резки, линеарите са черти и резки, клиновидното писмо е черти и резки, хитити е черти и резки, брахми е почти линеар..а другите?
- Вижте Блаватски какво пише, цитирайки негов си източник от древен Египет: "Вие, гърците трябва да сте благодарни на тези преди вас, защото ТЕ ви оставиха всичко на готово. История, богове, храмове, писмо, ..."
- Кои са тези преди тях?
Прочетете "историйката" на българският Аватар Отец Паисий Хилендарски и ще намерите повечето от отговорите.
цитирай
29. demograph - Завесата е вече съдрана!
20.05.2011 20:20
nikikm написа:
Прочетох материала в блога на Гришата Симов и реагирах веднага.Така,че препечатвам коментара си тук,за втори път,за което моля да бъда извинен...
Някога говорих с един инжинер от Холандия,за прочутите им диги.Учудвах се и споделих,че е опасно за Холандия,да е разделена от морето с диги,които са под непрекъснат напор.Тогава научих за непрекъснатия контрол и грижи за тях,за това,че капка вода,пропусната през дигата се приема за изключителен знак за авария.Само капка!Беше отдавна.Отромната дига от лъжеистория,укривателство,измами и фалшификации,изградена около нашата история,се пропуква благодарение на такива,като Спароток,вече не сълзи,пропуска,дава многобройни течове и предстои да се срине.Те това не искат да допуснат и затова оревават света с писанията си,мъчейки се да запазят статуквото.Затова са навсякъде и правят опити да осмиват,подиграват и маргинализират истината.Правят го от бяс и безсилие.Но,гаси ли се туй що не гасне,както казва дядо Вазов?

Щом и западняците взеха да мрънкат "то няма кой знай колко данни за славяните, ама те са били "голям народ", пръкнал се незнайно от къде...А пък старогерманците били едно племе /"харули"май се казваше/, които като им станало много студено на оня/неизвестен/ датски остров, отишли на топло на море /на Черно море/ за да се смесят с "огромния етнос на готите", да ги огерманят и после да се юрнат из Европата..И от ваканцията на Черното ни море им останали "малко" тракийски думи и обичаи, които те се стараят да забравят. Смехории, нали "глупако" никикм. Поздрави.
цитирай
30. get - :))) - На запад има и смислени автори - но не им дават думата !!
20.05.2011 23:27
demograph написа:
nikikm написа:
Прочетох материала в блога на Гришата Симов и реагирах веднага.Така,че препечатвам коментара си тук,за втори път,за което моля да бъда извинен...
Някога говорих с един инжинер от Холандия,за прочутите им диги.Учудвах се и споделих,че е опасно за Холандия,да е разделена от морето с диги,които са под непрекъснат напор.Тогава научих за непрекъснатия контрол и грижи за тях,за това,че капка вода,пропусната през дигата се приема за изключителен знак за авария.Само капка!Беше отдавна.Отромната дига от лъжеистория,укривателство,измами и фалшификации,изградена около нашата история,се пропуква благодарение на такива,като Спароток,вече не сълзи,пропуска,дава многобройни течове и предстои да се срине.Те това не искат да допуснат и затова оревават света с писанията си,мъчейки се да запазят статуквото.Затова са навсякъде и правят опити да осмиват,подиграват и маргинализират истината.Правят го от бяс и безсилие.Но,гаси ли се туй що не гасне,както казва дядо Вазов?

Щом и западняците взеха да мрънкат "то няма кой знай колко данни за славяните, ама те са били "голям народ", пръкнал се незнайно от къде...А пък старогерманците били едно племе /"харули"май се казваше/, които като им станало много студено на оня/неизвестен/ датски остров, отишли на топло на море /на Черно море/ за да се смесят с "огромния етнос на готите", да ги огерманят и после да се юрнат из Европата..И от ваканцията на Черното ни море им останали "малко" тракийски думи и обичаи, които те се стараят да забравят. Смехории, нали "глупако" никикм. Поздрави.


- Виж какаво пише още през 1966 г.(Woodcock): "The center of Greek culture in the area was Charsadda near Peshawar" ... Къде е това(?) у Индия !!
- Още на времето ти дадох връзката към "Анакалипсиса" на сър Годфри Х. :)) ! ... и една област в Индия с името "Сатана"(?).
- Ако още се колебаете да припознаете оригиналността на произхода на гърците. Можете да продължите с "екзегическата" схола в Александрия, Егепит. За същата ни лъжат, че е основана с настъпването на християнството ... но ако се зачетете - Ще видите, че тя съществува поне от ІІ-и век пр.Хр. и е основана от юдеина Аристобул.
- През първи век апостола Варава, който формално се води патрон на същата - в края на живота си отива да проповядва християнството - Къде ? - в "майка" Индия :))) !! - Факти от този род, тоест за връзката м/у дравиди и късни(класически) гърци - мога да ви изреждам до утре сутринта !!
- Друго важно ! - След похода на траките в Индия(цар Дионис) местното(примитивно) население, което не е познавало дори огъня, възприема религията на учителите си. Но тъй като не е негова я адаптира така, че я превръща в една гротеска на самата същата. После този лош(ерзац) продукт, те започват да разпространяват в обратна послодователност, от Индия през Елам(Междуречието) или по другият път, през южен Арабски полуостров и опозитният(африканският) КУШ(Етиопия) ... Долен Египет ... накрая всичко това идва на БАЛКАНИТЕ (!!) и се обявява за "блестяща" елинска цивилизация !
- На практика това е един сурогат и вулгаризиран-профанизиран вариант, на по-старата, наша СИ култура и език !!
- Като казах език ... пак по тази причина, продължават да ни "мотат" с объркващото наименование Индо-европейски. Като сме индоевропейци - Ха идете в Индия и се опитайте да се разберете с местните - пълен абсурд !! :)))

- С уважение !

от Гет "ктист"
цитирай
31. gotenia70 - До Джойсито и"ко"...
21.05.2011 13:54
Мила ми Джойси,не ми отговори на един въпрос от постинга при Спароток,а именно:ами ако се окаже,(докаже) вярно това,което е написал?Тогава кого ще плюеш?
"Приятелите ми са археолози от БАН.Приятели. Сред тях протича целият ми живот."-край на цитата.
Ами като ти протича целия живот сред тях,да беше погледнала какво откриват.Дали там,сред разкопките,ти някъде видя нещо славянско да речем.Някоя счупена кратунка или каквото и да е.Няма и да видиш!
Май си там само да им правиш салатите вечер,за да могат после на няколко ракии,(може и узо,самагон,нали те им плащат),да се хвалят как са пързаляли и ще продължават да лъжат българския народ.
До Демограф,Гет,Спароток,Сарадива и др.,щом така яростно ви плюят,значи им бръкнахте на гъЗките в г..ъ!
Продължавайте все така,последователите Ви се умножават с всеки изминал ден!
цитирай
32. joysii - 31. gotenia70
21.05.2011 22:12
Готин, не съм те видяла по разкопки до сега.
Не зная как си позволяваш да плямпаш за това кой прави салати и кой пие ракии.
Това не ти е като на село при теб - ракии и салати неуморно.
Хората стават призори и работят до късно.
Няма много време за запивки.
Аз салати не правя.
Но с интерес разглеждам всяко новооткрито парченце керамика, кости,части от зидове..изобщо следи и останки от стари времена.
..............................
Това дето го дрънкаш за археолозите още веднъж доказва,че хабер си нямаш от начина и пътя на провеждане на едно археологическо проучване.
......................
При Спаро - отговарям и коментирам та се цепя, ама копелето ми трие коментарите и не ги публикува ,щото е двулика гадинка - прави се на почтен и мил сред глупаците.
Че там му върви лигавенето.
Пък всъщност е злобар. Личи му.
.............................................
Колкото до тия- Демограф,Гет,Спароток,Сарадива, може и да са бъркали тук и там, не зная, но че са празноглави и елементарни хора, веднага лъсва.
Последователите им се множат, друг път.
Нали виждам кои коментират при тях - едни други се самонавивате.
Ако искате ще ви направя списък на побърканата група въздухарпатриоти.
Не сте повече от осем.
цитирай
33. joysii - 31. gotenia70
21.05.2011 22:18
Извинявай - да отговоря на въпроса - Това дето го каканиже Спаро кукуто и останалите хамави, никога няма да се окаже истина!
Защото е чиста фантасмагория ,стъкмистика и приказки от 1001 нощ.
При това - тези измишльотини виреят само в този сайт и им вярват шепа неинформирани глуповати хора, които търсят с какво да се гордеят.Нямат самочувствие, понеже са смотаняци и нереализирани в съвремието си.
Поздрави.
цитирай
34. demograph - Моля гъЗките за малко етика
22.05.2011 01:07
Ако нечии полог не е удобен, не е етично да снасят яйцата си в чужд.
цитирай
35. demograph - С това става ясно кой е Джойсии - един от БАНичарницата.Слаба ракия.
22.05.2011 01:10
gotenia70 написа:
Мила ми Джойси,не ми отговори на един въпрос от постинга при Спароток,а именно:ами ако се окаже,(докаже) вярно това,което е написал?Тогава кого ще плюеш?
"Приятелите ми са археолози от БАН.Приятели. Сред тях протича целият ми живот."-край на цитата.
Ами като ти протича целия живот сред тях,да беше погледнала какво откриват.Дали там,сред разкопките,ти някъде видя нещо славянско да речем.Някоя счупена кратунка или каквото и да е.Няма и да видиш!
Май си там само да им правиш салатите вечер,за да могат после на няколко ракии,(може и узо,самагон,нали те им плащат),да се хвалят как са пързаляли и ще продължават да лъжат българския народ.
До Демограф,Гет,Спароток,Сарадива и др.,щом така яростно ви плюят,значи им бръкнахте на гъЗките в г..ъ!
Продължавайте все така,последователите Ви се умножават с всеки изминал ден!

Поздрави!
цитирай
36. audan - Силата на Лъжата е в бързината, на Истината - в издържливостта!
22.05.2011 01:20
Аз се считам за обикновен българин. Какво, къде и колко съм учил и колко, какви и откъде научни степени имам, няма да споменавам.
Държа да подчертая дебело само едно - аз съм човек с дух на учен. Т.е. уважавам себе си и собственото си мнение. Уважавам и мнението на другите, които уважават ммоето.

От 1989-та са минали само 22 години, а представите ни за някои неща се преобърнаха. Само за 22 години!
Затова, нека приемем новите теории без предрасъдъци и да ги изследваме (който може. А който няма знанията и опита, да реши кому да се довери ... временно).

Спароток се опитва да накара читателите си да мислят, да търсят, да проверяват... Т.е.Спароток ни кара да бъдем будни! Нима това е лошо?
Нека всеки сам си отговори, но с ръка на сърцето и с отворено съзнание.

Е, някои се страхуват да мислят сами. Не ги коря, нито им се подигравам. Не всеки е силем духом. Не всеки е смел да се опълчи на старото.

Истината ще излезе наяве и тогава ще се разбере кой е бил прав. А дотогава нека запазим човешкия си облик, българки и българи!
цитирай
37. demograph - audan - Силата на Лъжата е в бързината, на Истината - в издържливостта!
22.05.2011 01:46
Много точно казано! Колко много неща в представите ни се промениха...Иска се време и търпение. Да сте жив и здрав Audan.
цитирай
38. get - - Момчета не се връзвайте на празни приказки !!
22.05.2011 08:22
demograph написа:
Много точно казано! Колко много неща в представите ни се промениха...Иска се време и търпение. Да сте жив и здрав Audan.


- За мен случая с въпрвосният човек, отдавна е излязъл от научно-познавателната област и вече съм убеден, че се касае за клиничен такъв(случай) !!

- Доцент д-р Войнов, от едно специализирано здравно заведение в такива случаи преполъчва: електросън, хвойнови бани, разходки по морският бряг с дишане на йодни пари, разходки сред природата и-и-и никакви контакти с "приятели" от БАН, РАН и Кралската академия на науките !! :))

- Още веднъж обяснявам - не се касае за ментални а др. проблеми !! ... язък за "детето" !! :(((

от Гет "ктист"
цитирай
39. joysii - 38. get
22.05.2011 12:08
Гети, доктор Войнов е колега на брат ми.Ти за мен не се безспокой.
Но...май доста добре си информиран какво и кога препоръчва той!?Изглежда си спазвал стриктно предписанията му?:):):):):):)
цитирай
40. gotenia70 - Мила Джойси...
22.05.2011 12:29
Ти,така и не ми отгоговори на въпроса!
"Но с интерес разглеждам всяко новооткрито парченце керамика, кости,части от зидове..изобщо следи и останки от стари времена."
Е,откри ли нещо славянско?Не,нали,защото,каквото и да открият твоите дружки,ще се окаже,че е българско=тракийско.
"Хората стават призори и работят до късно.
Няма много време за запивки."
Идея нямаш,кога ставам аз,нали?
И,...толкова много злоба-"копеле,двулика гадина,глупаци,злобар,празноглави,елементарни,побъркани,кукуто,хамави,глуповати,смотаняци"
До сега не съм видял никъде Спароток да е обидил някого.Не знам,как ви търпят археолозите и историците,те са интелегентни хора.А вие,с този каруцарски език...!!!
Аз,съм бил от село!ХА ХА.Родителите ми са от село и се гордея с това.И се радвам,че не съм наследил такъв "градски" език,като твоя.
цитирай
41. joysii - 40. gotenia70
22.05.2011 14:46
Сам го казваш - моите дружки ОТКРИВАТ разни неща.
И ги изследват.
Докато Спаро и тукашните отворковци само дрънкат на поразия,без да виждали истински находки през живота си.
................
Съжалявам за грубия език, но...нали се сещаш - каквото повикало...
цитирай
42. get - :))) Поради естеството на работата ми, се налагаше от време на време да оказвам помощ ...
22.05.2011 15:25
... на лица, изпаднали в състояния изключващи самосъхранението ?!
joysii написа:
Гети, доктор Войнов е колега на брат ми.Ти за мен не се безспокой.
Но...май доста добре си информиран какво и кога препоръчва той!?Изглежда си спазвал стриктно предписанията му?:):):):):):)


- Поради това се знаем с докторите от това заведение :)) !
- Ма боже опази - да не ти стига до главата - така, че оставяй от време на време коомпа и ... Ма-а-а-рш сред природата :))))) - инак отиваш зян момиче :((( - Жалко !
цитирай
43. kosara2008 - БЛАГОДАРЯ ТИ З А ТАЗИ СТАТИЯ, ЗА НЕЯ И ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ...
22.05.2011 16:51
благодаря на теб и на всички като теб, чудесия сте с Вашите търсения, трудът ви е зърното което никне и дава "хляб за душите и сърцата ни"...топлина и светлик сте ни,чета и осмислям всичко тук и топло ви приветствам и благодаря!
цитирай
44. demograph - Докторе, нема лек за мерака
23.05.2011 17:44
get написа:
... на лица, изпаднали в състояния изключващи самосъхранението ?!
joysii написа:
Гети, доктор Войнов е колега на брат ми.Ти за мен не се безспокой.
Но...май доста добре си информиран какво и кога препоръчва той!?Изглежда си спазвал стриктно предписанията му?:):):):):):)


- Поради това се знаем с докторите от това заведение :)) !
- Ма боже опази - да не ти стига до главата - така, че оставяй от време на време коомпа и ... Ма-а-а-рш сред природата :))))) - инак отиваш зян момиче :((( - Жалко !

Да не попаднеш в село Мераклийско....
цитирай
45. demograph - Ти бъди добра и ще си винаги красива
23.05.2011 17:46
kosara2008 написа:
благодаря на теб и на всички като теб, чудесия сте с Вашите търсения, трудът ви е зърното което никне и дава "хляб за душите и сърцата ни"...топлина и светлик сте ни,чета и осмислям всичко тук и топло ви приветствам и благодаря!

Само добрите души имат способността да се докосват до истината. А истината прави хората красиви. Благодаря.
цитирай
46. анонимен - ot juli do joysii
13.11.2011 21:56
глупаците се хранят с внимание ,ама все пак,тъпа joysii,ако някога/за теб не се отнася/човек разбере,че е прост,той вече не е ! ПОЗДРАВИ ЗА РАЗБРАЛИТЕ !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960627
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол