Най-четени
1. cchery
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
2. radostinalassa
3. zahariada
4. mt46
5. varg1
6. leonleonovpom2
7. wonder
8. sparotok
9. kvg55
10. planinitenabulgaria
11. rosiela
12. bven
13. apollon
14. hadjito
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. dobrota
8. ambroziia
9. vidima
10. milena6
Най-активни
1. sarang
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
2. geraltofrivia
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. simonata
7. metaloobrabotka
8. djani
9. iw69
10. rosiela
Постинг
30.05.2011 17:46 -
ГъЗка след като направила исторически коментар
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 8154 Коментари: 5 Гласове:
Последна промяна: 24.11.2012 04:28
Прочетен: 8154 Коментари: 5 Гласове:
12
Последна промяна: 24.11.2012 04:28
ГъЗката си знае, че това е за нея.
Пълнена гъска
Продукти:
1 голяма замразена гъска (може и голямо пиле)
300 г гъби
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
1 кафеена чашка ориз
чер пипер
1 ч. л. босилек
1 ч. л. риган
сол
олио за задушаване на плънката
червен пипер
Особеното на тази рецепта е, че гъската (пилето) трябва да се обезкости докато не е добре размразена, най-добре със медицински скалпел или с тънък остър нож, но така че да се запази целостта на птицата.
Приготвя се плънката, като се задушават продуктите:
- ситно нарязаният лук и чесън;
- гъбите, нарязани на дребно;
- оризът и подправките.
Птицата се осолява отвътре и се пълни с приготвената плънка. Напълват се и прорезите на бутчетата.
Зашиват се всички отвори и се поставя в намазана с мазнина тавичка и се сипва малко вода.
Поставя се във фурната да се пече и след като се зачерви леко отвън се покрива с фолио.
Пече се около 2 часа (ако е пиле) и около 3 часа (ако е гъска) на по-слаба фурна.
Маха се фолиото и се запича отвън да се зачерви. При сервирането птицата се реже с остър нож на порции без да се разваля цялостния й вид.
Птицата може да се изпече и в голяма йенска тавичка с капак без да се отваря капака.
Ястието може да се приготви за коледа, като около гъската се нареди нарязано кисело зеле.
ДОБЪР АПЕТИТ!
Така приготвена, гъската става за ядене.
А гъЗките които декламират лозунги не стават за нищо.
Задължително четиво или Как се фабрикуват лъжите в историята на българите. /Западните добичета, говедото Иречек и телетата след него/:
http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf
Тагове:
Следващ постинг
Предишен постинг
1.
edinman -
:)))
30.05.2011 18:27
30.05.2011 18:27
А когато не крещят лозунги,сладникавият им жаргон се "топи в устата"....
цитирай"А гъЗките които декламират лозунги не стават за нищо."
Е,ако са по-млади....!
цитирайЕ,ако са по-млади....!
Какъв кулинар си само!
Поздрави!
цитирайПоздрави!
Дружески шарж: "Кога падат патките? -Когато скъсат гъските...".
цитирай
5.
анонимен -
buy viagra without prescription needed
19.10.2012 20:41
19.10.2012 20:41
I apologise, but, in my opinion, you are not right. Let's discuss it. rx viagra online pharmacy usa http://thelittlebluepill.net/#vdmlnwja buy viagra in brasilia It has touched it! It has reached it! <a href=http://thelittlebluepill.net/#botvywwq >buy cheap viagra without a prescription </a> generic viagra buy online In my opinion you commit an error. Let's discuss it. Write to me in PM.
цитирай