Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.06.2011 16:53 - Българската държавност съхне без хилядолетните си корени
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 5758 Коментари: 5 Гласове:
12

Последна промяна: 18.08.2016 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Невярната история води към края на историята ти...

Неоспорим факт е, че в отношенията на повечето държави, наложилите се за исторически „истини” тези от миналото, оказват понякога решаващо влияние върху вземането на решения със съдбоносни стратегически последици за цели държави и народи.

Примери: създаването на Израел /аргументирано с историчесkи претенции от преди хиляди години/; отнемането на територии от България по Ньойския мирен договор /аргументирано като населени с небългарски...!!! етнос, като е цитиран "българския" историк Златарски/; изключването на Гърция от зоната на съветско влияние в края на Втората Световна война /като "люлка" на западната цивилизация/; бързото приемане на Полша и Чехия в НАТО и ЕС след края на Студената война /като част от европейската цивилизация/; механичното причисляване на България в зоната на турско влияние от САЩ в момента /като тюрко-алтайска народност, според родните, руските, сръбските и гръцките лъжеисторици/; блокирането на усилията на Македония за членство в ЕС И НАТО/мотивирано с недоказани исторически претенции на Гърция за името/..и други.

Създаването на ЕС прави много по-свободно търсенето, излагането и дискутирането на историческите факти и много по-вероятно отхвърлянето на тезите на "авторитетите" в историята, наложени по политически и националистически причини през ерата на националните държави и предфашизма.

Наднационалното държавно образувание ЕС дава големи шансове истинската история на европейските народи и държави да бъде показана в обективния и вид.

Членството ни в ЕС дава на българската историческа наука неповторим шанс да се разбият историческите шаблони от времената на национализма /гръцки, немски, италиански, руски, сръбски..български/ и да се даде на хората от демократична Европа истинската история за корените на европейската цивилизация.

Това би било от огромна вътрешно политическа полза за единството на ЕС.

Поради това, разкриването на истината за единен етнически корен на народите в Европа и единното начало на произхода и възхода на общоевропейската цивилизация, ще срещне моралната и материална подкрепа на наднационалните структури на ЕС.

Напоследък излизат все повече данни, че фалшивата германска /протофашистка/ версия за произхода и историята на европейските народи се подлага на все по-дълбоки съмнения и критики.

И на гръцките лъжи за "приноса" на древна Гърция за културното и политическото устройство на модерния свят.
И на руските великославянски исторически блянове.

В буквалния смисъл бе разгромена сръбската шовинистична мечта.

Заедно с това се надуват и нови исторически балони.
Като македонизма и новите руски и турски историко-научни мутации.

Та, очевидна е перспективата на дълга и деликатна историческа дискусия, в края на която, с общото убеждение на коректните учени историци, може да се формулира Истинската история на заселването и цивилизоването на Европа, в която българите /траките/ да получат справедлива оценка за приноса им към европейската и световна култура и прогрес..

На този фон, българската "официална" историческа наука продължава да дреме.

Дрямката им, за съжаление, е обхванала и българските политици.

Но другите не дремят.

Вижте с каква държавна подкрепа и с какъв бяс, гръцките, руските, турските, сръбските и македонски поддръжници на псевдо-исторически тези, защитават и налагат worldwide очевидни лъже-истории.

И докато БГ факторите, в това число и БГ "баничари историци" са заети с късогледи битовизми, околните държави наливат средства, в това число и европейски пари, за да търсят /или по-скоро за да унищожават/ доказателства срещу националистическите им планове.

Парадоксално е с гръцко финансиране, българо-гръцки екипи да извършват археологически проучвания на древнотракийски селища...Гърците да финансират намирането на исторически доказателства, които биха оборили свещенната им „Мегали идея”?
Да не би да си мислите, че тези екипи ще намерят такива доказателства?...По скоро ще ги унищожат, което са правили от 2-3000 години насам.

В същото време късогледата българската държава в лицето на българското външно министерство спонсорира и подкрепя експедиция за търсене на корените на българите в Иран,  Афганистан и Монголия..
А те са в краката им, в земята ни...

Щом като българската държава не финансира търсенето на доказателства за собствената си велика история, другите държави ще финансират унищожаването им.

Под тъпия поглед на българските официални историци и управници...

Липсата на, формулирана на държавно ниво, национална визия за миналото и бъдещето на България, продължава да препятства усилията и на свободните от щампи учени да променят фалшификатите поне в българската ни история.

Наличието на унизително лъжлива и безгръбначно променлива "учебникарска" версия за историческото ни минало, прави унизително и днешното ни "ден за ден", а не осъзнато, признато и устойчиво присъствие на европейската и световна сцена.

Лошото, че български полит-историци и моделираните от тях „исторически” представи на политиците и обществото ни, са били и продължават да са, по съществото на дейността си, враждебно настроени срещу собствения си народ и са отразявали и продължават да отразяват необективно историческите, а от там и да тълкуват погрешно съвременните събития.

Късогледството по отношение на историята води и до късогледство в съвременната политика.

Кривогледата история води до криволичене в настоящето и изгубване в бъдещето.

Ако управниците на България продължат да се взират в ноктите си , вместо да използват шанса да получим полагаемото се на българите уважение като първосъздатели на европейската цивилизация , а от там и повече от трохи от европейската трапеза на народите, България ще си остане като незначителна хранителна добавка, вместо като основен материал при замесването на общоевропейското национално тесто.

Ако българските политици, не подкрепят усилията за намиране на историческата истина за българите и за държавата им, а продължат да зяпат в устата на Големите исторически манипулатори, ще се окаже отново, че другите народи са ни окрали и миналото и бъдещето.

Очевидно е, че от историческия нихилизъм на българските политици за България са произтекли и в момента произтичат вреди с неоценими размери.

Българската държавност агонизира, а българите са изтребвани в собствената им страна за да освободят жизнено пространство на други етноси.

Заслугата за това е на /анти/българските историци, които са произвеждали в продължение на десетилетия исторически неграмотни политици, чрез насаждането на исторически неистини и чуждопоклонничество в училищата и университетите.

Тези наши псевдо-историци за съжаление, нито са морално осъдени, нито са отстранени от позициите им, от които могат да въздействат на образованието и на самочувствието на народа и на политиката на държавата.

Тези наши неграмотни политици продължават да играят ролята на автосепаратисти и да тласкат народа към измиране, а държавата към изчезване, коварно подбутвани от едни и същи антибългарски външни и вътрешни фактори.

Ако прогледналите българи не поемат кръста на Новото Българско възраждане, ако не се появи Новият Паисий, или колективният "Месия"очаква ни кратко и недостойно бъдеще...

Демограф


Задължително четиво или Как се фабрикуват лъжите в историята на българите. /Западните добичета, говедото Иречек и телетата след него/:
http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf




Гласувай:
12



1. andrei - Докато допускаме начело на държавата
02.06.2011 06:55
да стоят комунисти-родоотстъпници,мутри и откровени крадци,предвождани от БЪРДОКВАТА,дори и Паисий да се появи все тая...
цитирай
2. анонимен - Hi
26.11.2011 04:58
Hello. <a href=http://kaleostra.info/>kaleostra</a>
цитирай
3. bainiki - БРАВО!
13.04.2012 15:20
НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ТЕЗИТЕ КОИТО СТЕ РАЗВИЛИ НАКРАТКО И ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕ ОКАЗА, ЧЕ ПРИ СОЦИАЛИЗМА БЯХМЕ ПО-БЪЛГАРИ ОТ СЕГАШНИТЕ НА 100 ПРОЦЕНТА ПРОДАЖНИЦИ. САМО ЗА СВЕДЕНИЕ ИСКАМ ДА КАЖА , ЧЕ НЕ СЪМ ЧЛЕНУВАЛ В БКП НИТО В ДРУГА ПАРТИЯ НИТО СЪМ БИЛ ДОНОСНИК. ПРОСТО СПОДЕЛЯМ МИСЛИ

Португалският парламент също така е одобрил и Европейският механизъм за стабилност, който е основен спомагателен инструмент на страните от Еврозоната, които изпитват финансови затруднения.
цитирай
4. анонимен - ot juli
26.06.2012 23:35
Demograf,ni6to,4e sam anonimka,bqrvai mi mnogo haresvam napisanite ot teb ne6ta/izvinqvam se za latinicata/sled izre4enieto''nodrugite ne dremqt'' e pak bqrno i dobre napisano,no predi tova NE,prosto nqma logika,to4no ES i nato ni nabutaha v toq kapan i nikoga AMA NIKOGA nqma da razre6at ISTINSKATA istoriq na Balgariq da izleze naqve/znae6 li ,4e prez 1948-49g ON/sega OON/samo s edin- edinstven glas se razre6ava na izrael da si napravqt dargava - tozi nz angliq,a angli4anite sa kupeni ot evreite o6te po vremeto na kromuel/14 -15 v/v momenta i MVF ,NATO i svetovnata banka se upravlqvat ot POZNAI koi?dnes po t v oficialno kazaha ,4e se sazdava komisiq/evropeiska razbira se koqto 6te ima pravo da NE priema budgetite na 4lenkite v ES/kato videha ,4e o6te di6ame izmisliha i taq prostotiq/nali se se6ta6,4e samo na Bg i moge bi na rumaniq ,6te se upravlqvat godi6nite BUDGETI,rumancite sa za kamuflag/a sega pak se seti /vie ste umen 4ovek/za6to prodalgavat da nalivat miliardi v marzelivite i glupavi garci /koito prodavat samo maslini i to balgari im gi otglegdat,seti li se ve4e??? I sa6t i rusiq i garciq i angliq/turcite sa dosta tapi4ki,te sa igra4ka v racete na shtatite i nai ve4e na angli4anite,poslednite im prodavat oragie na snosna cena ot vekove/ZNAQT ISTINSKATA ISTORIQ NA BALGARIA,ta zatova stava vapros,ne znam kav rot6ild bil kazal,4e do 2020g nqmalo da ima ve4e balgari,ni6to de ,me4tite sa bezplatni,pak za na6te maloumnici koito prodavat BALGARIA za 30 srebarnika ne mi se govori,gorkite ne6tacnici ,te prosto ne znaqt kakvo gi 4aka,ba4kah izvestno vreme v NL i kazvam na edna holandka,4e maika mi polu4ava po 70 evro pensiq,tq pita '' na sedmica li/ na NL sedmica e ''vek''/mnogo sam se 4udila na tazi duma,pri nas e 100 g ,pri tqh 7 dena/kazvam, ne mefrau, za mesec ,e uvagaemi ot men demograf/naistina vi haresvam pisaniqta/bihte li mi kazali ,za6to ES,nato,sb itempodobni nalivat mangizi v debelite garci,pri koito nai malkata pensiq e 500-600 evro, prosto e neveroqtno
цитирай
5. анонимен - ot juli
26.06.2012 23:48
,ima li logika,okazva se ,4e ima. nqkade pro4etoh ,4e ot bokluka boris 1 /za men de,koi izrod moge da izbie 52 roda BALGARSKI,do 9 kolqno,GRE6KA i komunistite sa go napravili/ NA BALGARSKIA prestol e nqmalo nito edin etni4eski balgarin,ta kvo da govorim za izrodite zlatarski,ire4ek ,/4i4o mu 6afarik/ lukanovci i dr.ta takiva ti mu raboti.....S UVAJENIE,jelaq zdrave za teb i tvoeto semeistvo .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960524
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол