Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2011 02:24 - Историци - глухи жаби //копипейст
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3197 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 24.11.2012 04:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Автор: bosia

Темата за паметника на Съветската армия е тема за състоянието на националната ни свяст. Това не е повърхностно явление, което може да бъде подминато с лека ръка, тъй като поражда много и то съвсем основателни въпроси.

На първо място трябва да се обясни безпринципната позиция на нашите историци, които се ослушват като глухи жаби в тръстика и не излизат с едно официално и професионално становище. Явно в техните среди с много малки изключения позицията е да се изчака, докато проблемът затихне. Точно това означава, че те нямат нищо общо с историята. Историкът не може да бъде русофил или русофоб. Самият смисъл на думата „историк” изключва и двете. Затова аз отдавна съм изключил Божидар Димитров и Андрей Пантев от гилдията на историците. Те просто не са такива. Както сполучливо един форумец ми припомни думите на Николай Генчев за Андрей Пантев „Знам кой го направи професор, но не знам кой го направи историк!” Е, същото се отнася и за Божидар Димитров и още цяла тайфа от полуинтелигенти-полуисторици. Историкът е безпристрастната Темида на времето. Пристрасти ли се към някого, по-добре да сменя занаята и да стане текстописец на оди, епопеи, панегирици и химни.

Всички си спомняме мълчането на българските „историци” по времето на комунизма и подмяната на имената на улици, градове, заводи и цвъкането на най-различни паметници, нямащи нищо общо с историческата истина. Мълчанието им беше активно, а не пасивно. „Симеоновско шосе”, например, имаше странното название „Волоколамско шосе” Младите не знаят, но така се казва едно шосе в покрайнините на Москва, където едните агресори, германците, се биеха с другите агресори-руснаците. Това шосе води от Москва към градчето Волоколамск. А закъде води „нашето” Волоколамско шосе? Към Симеоново. Е, питам, кое му е „волоколамското” на това шосе? Да бяха прекръстили и Симеоново във Волоколамск. Тогава щеше да има някаква логика, макар и комунистическа. А комунистическата логика е логиката на селкора Димо Казака, който в примитивната си дописка пише думата „кулак” за български селянин, защото според думите му „Което е руско, то е право!”

Град Варна беше прекръстен на Сталин, завод „Кремиковци беше „Леонид Брежнев”, във всеки град, паланка и село една от централните улици задължително се казваше „Руски”, „Москва” или „Ленин”. Аз разбирам, ако това бяха нови улици и като начало им се дават такива имена. Но става дума за улици, които съществуват отдавна и са имали автентични имена. По принципите на комунизма всичко е позволено по целесъобразност. Така нашите политици и историци направиха от историята и топонимията агитация, пропаганда и фалшификация на нашата история.

Същото се отнася и за паметниците. Във всеки град имаше паметник на „Съветската армия”, а в много от големите градове имаше паметници-костници, на загинали съветски войници. Нито един историк не стана да каже или да напише, че бойни действия на територията на България не е имало и съветски войници няма от какво да загинат, освен при дружески пиянски престрелки или разстреляни за мародерство. Защо не стана Божидар Димитров и да каже като историк, че това са паметници на съветския мародер? Сега се хвали колко български войнишки паметници е възстановил. А защо не заклейми съветския мародер? Защо не събра бройката като добросъвестен историк колко шевни машини, медни котли, конски сбруи и седла са заграбени от съветските войници? Колко жени са изнасилени? Колко животни са заклани и реквизирани от съветската армия? Колко архиви са заграбени като „трофеи”?

Божидаре, Божидаре! Да си смениш името, защото изобщо не си Божи дар. Ти си дар на дявола! Пази Боже от такива като теб!

А празниците? Ние празнувахме 7-ми ноември като официален празник. Военните празнуваха на 23 февруари като празник на Съветската армия. Милиционерите, които сега кой знае защо се прекръстиха на „полицаи” празнуваха деня на съветската милиция. И целокупно празнувахме 9-ти май като празник за победата над фашизма, макар че официално се водехме в съветската и нашата история като загубили тази война. И като загубили войната се оказахме фашисти и нацисти То бива мазохизъм, но чак толкова? Къде бяха Божидардимитровците и Андрейпантевците да станат и високо да заявят, че това е подмяна на българската история и това не бива да се допуска?

Катедралната ни църква носи името на един руски цар и светец. Не става дума за преименоването на църквата. Това вече е правено веднъж за няколко месеца и се е видяло, че не това е пътя към българското. Толкова ли нямаме достойнство, история и самочувствие да си построим един катедрален храм с името на български светец като Св. Иван Рилски, св. Св. Кирил и Методий, св. Цар Борис или с името на Христос или Богородица? Не! Нямаме! И тук пак опираме до мнението на българските историци, които да ни напомнят за това. Преди 22 години предложих на софийска община и на българския патриарх да се построи една голяма и красива църква на мястото на паметника на Съветската армия. Така ще имаме катедрален храм с българско име и ще се освети мястото, поругано и омърсено от този фалшив исторически „артефакт”. И вместо българските историци да ме подкрепят и да аргументират това, те се седнаха на вазелиновите трътки и си затраяха. А защо не обясниха на съветските си колеги кои са Кирил и Методий, кой е княз Борис /кесар Михаил/ и кои са първите патриарси на Киевската Рус и че руските църкви трябва да носят техните имена, те си пълнеха джобчетата с безумни „исторически” писания и лапаха кокала.

Аргумент на сегашните ни хисторици, подчертавам, хисторици /контаминация между хистерици и историци/ за да остане паметника е, че, видите ли, в Берлин, Виена, Будапеща и не знам още къде си паметниците били останали и се поддържали, дори. Ами питайте всеки виенчанин как наричат техния паметник на съветския войник. А те го наричат мародер по един оригинален начин С руско-неската фраза „Отдай uhr!”/ „Давай часовника!”, което е била стандартната заповед с насочен шмайзер към виенчанина на улицата от съветския патрул. Да обяснявам ли защо? А знаете ли колко германки са били изнасилени от 9-ти до 12-ти май от съветските войници с „любезната” заповед на прехваления кръволок Жуков? Над 700 хиляди само в Берлин. Като че ли жените са воювали срещу Съветската армия. А колко домашно имущество, ценности, предмети на изкуството и културата, фабрики и заводи са били ограбени от Съветските войски от всички държави, където е стъпил съветският ботуш? При това с „любезното” съдействие на „бащата на съветските народи” криминалният тип и творец на световния геноцид Йосиф Висарионович Джугашвили-Сталин, Коба?

Ало-о-о, Божидардимитровци и Андрейпантевци! Къде сте? Не се чувате!

Желанието на такива исторически лекета е да се запазят всички паметници на мародерите, защото били „историческа реалност”. Ами тя и „Берлинската стена” беше „историческа реалност”. Защо не се обадите да я възстановят. Дори тя е много повече „историческа реалност” от всичките съветски такове, шмайзери и Альошовци. И беше много по монументална и откровена отколкото „колекционерите” на часовници. И точно затова тя е истинския смисъл на тези паметници.

Ха, дойдохме си на думата.

Берлинската стена раздели една нация. Раздели реалността от тиранията. Но това го правят всички тези паметници. Те разделят всяка нация на две. На по-голямата разумна и мислеща част и на една малка, но агресивна и вредна незнаеща и немислеща част. Същото стана и у нас. Митотворците бяха ужасени от факта, че митът за „кипучая, могучая,несокрушимая и легендарная” Съветска армия е осмян и поставен на мястото му-като обикновена историческа фалшификация. Тези хора дори не си дават сметка, че такава армия вече няма. И ако се нуждае от паметник, то трябва да бъде на гробището, където са покойниците. Даже Иво Инджев разбра това, слезе от паметника, където беше изваян и започна да го рита.

Що се отнася до българската история, или по-скоро историография, то тя също е покойна и моето предложение е да и се направи паметник, който да изобразява Божидар Димитров и Андрей Пантев в съветски униформи и пластмасови шмайзери във вдигнатите им десници.

Лека и пръст на българската историография..

Дано се роди нова!

Задължително четиво или Как се фабрикуват лъжите в историята на българите. /Западните добичета, говедото Иречек и телетата след него/:
http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf
Гласувай:
8
01. krasimirvm - За хората които обичат страната си
28.06.2011 06:13
Демогравчо позволими да те нарека така , я да вземеш да прочетеш малко повечко историята че нещо си назад с материала и със справедливото си мислене , аз няма да защитавам Руснаците но ще те попитам Германците колко народ изтрепаха в Русия , нима техните жени и деца бяха виновни за воината ли ?, нещо да ми кажеш за Сталинградската окупация , ти ял ли си човешко месо за да оцелееш .Искам да знаеш че и Германците където минаха оставиха своите си престъпления , вярно в България не ги извършиха но но причините не са в това че многи ни обичат а в това че ни поставиха пред свършен факт или или да искаме и да не искаме те минат през нашата територия ,по пътя си за Гърция и Албания , за тази цел прочети книгата Корона от тръни на Стефан Груев , там пише всичко , така че остави Руснаците на мира това сие тяхната воина .А затова че чествахме тяхни праници , сега не чествами ли свети Валентин , не казваме ли хепи бърдеи , вместо честит празник , не слагаме ли Англоезични имена на улици и булеварди , Ти трябва да знаеш че Руснаците ни даваха почти всичко безвъзмезно за нашата икономика , ами необятния Руски пазар взимаха ни всичките боклуци които произвеждахме , хаиде кажи ми ти сега какво ни дадоха Американците за тези двадесет години , освен , наркотици и всичко друго което съсипа нашата икономика , образование , и прогони нашите деца при тях да им слугуват . И накрая понеже си некъдърен те съветвам да не пишеш за работи които не са ти ясни , остави това Историците да го свършат , а за да ти станат някои неща по ясни и да говориш с исторически факти , освен Историята , прочети и някои и друг исторически роман или книга там има много пропуснати моменти които Историците волно или неволно пропускат . Това е за сега от мен .
цитирай
2. get - - Демограф, правилно е казал народът ни ! - Не питай "старило", а ...
28.06.2011 09:55
... патило !!

- Дип то и моята глава вече е побеляла, като на този "момък" :)) krasimirvm - Но явно "бялата" глава не може да е категоричен признак за зрялост и мъдрост в мисленето ?!
- Колко такива, като него продължават да живеят в в "комсомолското" си минало и не могат да разберат, че то няма да се върне ! ... просто това е въпрос на биология и физически закони ! ... Още се питам защо бъркат сантимента си към отминалата младост с ... "прекрасният" живот и "справедливото" общество в което "ние" сме живели !
- Трето - докога ще бъркат Татковината си България с "великият" СССР, който ни бил "благодетел" и само "добрини" ни е правил !!

Завършвам с една приказка(народна) - Криво дърво, ако е младо се оправя, ако е старо, само огъня го оправя ! ... "можете ли да берете плод от тръни ?" !!

- Докога тези "бели глави" ще продължават да доказват правотата си чрез формулировки, като - СССР ни помагаше а вижте сега Америката ... !!? - кога ще разберат, че са българи и ще почнат да разсъждават, като такива а не като "пролетарии интернационалисти" ??!

- С уважение !

от Гет "ктист"
цитирай
3. algara - @ krasimirvm
28.06.2011 09:55
krasimirvm написа:
...я да вземеш да прочетеш малко повечко историята че нещо си назад с материала...


Че някой е назад с материала, назад е. Но този някой не е Демографа или Босия...Очевидно не си наясно как започва войната, затова ще си позволя да ти цитирам малко от Wiki:

"На 23 август 1939 г. се сключва Договорът Молотов - Рибентроп, който довежда до подялбата на Полша, окупацията на Литва, Латвия и Естония от СССР и до откъсването на територии от Румъния (сегашна Молдова и Северна Буковина) и присъединяването им към СССР."

"Договорът за дружба и граници е договор между СССР и Германия, подписан на 28 септември 1939 г. от външните министри на двете страни Вячеслав Молотов и Йоахим фон Рибентроп, с който се признава унищожаването на независимата полска държава. Според договора на територията на бившата полска държава се установява граница между Германия и СССР (член 1), която е окончателна и двете страни се задължават да не допускат намеса на трети държави (член 2). Тази граница се разглежда като основа за развитието на бъдещи приятелски отношения между двете страни (член 4).
Договорът и секретните протоколи към него са следствие от Пакта Молотов-Рибентроп от 23 август 1939 година и фактически осигуряват тила на Германия."

"В трилогията си „Ледоразбивачът“ Суворов убедително аргументира и доказва тезата, че Йосиф Сталин още през 1939 г. започва подготовка за нападение срещу Германската империя, под кодовото название Операция „Буря“. На 22 юни 1941 г. Сталин е изпреварен от германските планове само с две седмици. Суворов привежда множество доказателства за неподготвеността на Червената армия да води отбранителна война в началото на военните действия, както и голямата изненада на Сталин от вестта за германско нападение. Губейки стратегическата инициатива съветското военно командване, което в продължение на години се готви за агресивна, а не за отбранителна война, търпи множество неуспехи чак до 1942 г."

цитирай
4. demograph - Така минава славата на света -слепите се напъват да водят зрящите
28.06.2011 21:52
1. krasimirvm - За хората които обичат страната си
06:13
.........................................................................................................................
Това което аз съм чел и видял, ти Красимирчо няма да го осмислиш и в петото си прераждане. И да те убеждавам с факти и документи, ти си оставаш винаги на поста като наемен пазач на входа на руския арест в който е вкарана България.
Благодаря на просветените.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 5450861
Постинги: 1599
Коментари: 8911
Гласове: 8121
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол