Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2012 05:21 - Най-пазената историческа тайна..Но Бог вижда Истината.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 64125 Коментари: 59 Гласове:
21

Последна промяна: 07.08.2015 21:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Изчезването" на траките и превръщането им в множеството „нови” народи появили се от двете страни на първата „желязна завеса”, е една от най-ревностно пазените тайни на заговора срещу „най-многобройният народ на света след индийците”.

 Но „Господ вижда…”, както казва нашият Цар Пресиан.


По Кино Нова, преди време, даваха филмът "Атила вождът на хуните".
Банална интрига - Атила вождът на хуните, срещу Аеций - "последният римлянин".
Но в същност става дума за двама души с интересен произход и съдби.
Първият хун, вторият трак...Т.е. и двамата са трако-българи.
Строителите на днешна Европа!
След "сбиването" им хлопва първата „желязна завеса”.

 Средата на 5-ти век след Христа.
Могъщите армии на хунския съюз са завладели почти цяла Европа.

Страховитата коалиционна армия на Изтока,  съставена от войските на всички кралства, княжества и племена на изток от Рейн и на север от Дунав и Алпите, напредва неумолимо на Запад, притискайки Рим в границите на „ботуша”, а непокорилите се царства и народи  - към Атлантика и Пиринеите.

Под знамената на коалицията, са хуни, остроготи, гепиди, руги, скири,тюринги, скити, бастарни, тайфали, аламани, амали,  херули, анти, бургунди /всички нароили се някога в трако-скитските земи/  и основни водачи Атила, Валамир, Ардарик и Берик.

Сякаш никой не може да ги спре. Сякаш никой не смее да им се противопостави.  Сякаш Константинопол и Рим съществуват все още единствено по волята и от каприза на могъщият Атила The Hun и народите на Изтока.

„Бичът Божии” е в ръцете на Атила вожд на хуните и водач на Източната коалиция.                                                 *

От Западната Римска империя е останала само бледата сянка на някогашното  величие.  Свита в несигурните и постоянно доближаващи Рим граници, империята трепери от страх пред мощта на безбрежната империя на хуните, простряла се от блатата на Белгия до пустините на Монголия и от Дунав до Скандия . Изглежда, че дните на Рим са преброени. Оцеляването на Империята е поставено на карта.

Военната и държавната си съдба Рим е поверил на таланта и лоялността на последният си истински Цезар, „последният римлянин”, главнокомандуващ римските войски и основен конструктор на римската политика от 419 до 454г , трако-мизиецът Флавий  Аеций.

Успехът на военна кампания срещу Атила зависи от решението на  най-силното кралство в Западна Европа – това на визиготите , установили се на територията на днешна Франция и Северна Испания начело с Крал Теодорикс I и коравата му армия. Към римската войска /наемници от всякакви народи/ на Аеций се присъединяват още франкибургунди, алани, сакси, бретонци, сармати водени от Теодорих I†, Меровех, Гундиох и Сангибан.

                                                           *

451г. Битката за Европа е неизбежна.

Опитът на Атила да привлече Рим на своя страна във войната срещу  визиготите на Теодорикс, довежда до това, от което Атила се опасява, а Рим отчаяно се нуждае – Западна коалиция.
Препращайки на Теодорикс писмото от Атила, с което той кани Рим да се включи в хунския съюз срещу Визиготите, римляните постигат спасителния съюз с Теодорикс.

На 20 септември 451г.на Каталунското плато между Орлеан, Реймс и Трой двете могъщи армии се срещат в „Битка на народите”, която ще реши бъдещето на Европа.

Сблъскват се две армии от един и същ  народ. Пролива се братска кръв, и Европа и народите от двете страни на Първата „желязна завеса” в европейската история, ще бъдат разделени за столетия.

Battle_of_the_Catalaunian_plains.jpg

И двете страни декларират победа, но и двете страни се чувстват победени.

Все пак, Западния Съюз постига резултат, немислим до момента- спират победоносното настъпление на Атила.                                                                 *
После..

- „Страшилището” на Европа Атила умира, а Империята и коалицията му се разпадат. Без Атила „Източните”е започват да градят своя си свят по своя си начин.
На изток от Алпите народите ще се установят на  постоянни места. Ще утвърждават свой ред, свое християнство, свои закони, своя култура и ще създават своята самобитна цивилизация.
Появяват се Българиите в Панония, Долна Моравия, Горна и Долна Мизия, Долна и Горна Волга и Кубан.. Заформят се „Германските държавици”, Полша, Моравия, Хърватия, а после и скандинавските и балтийски кралства..

- За благодарност, Спасителят на Европа Аеций е убит от ревнивият си господар.

 Без Аеций, под ръководството на бездарни императори, Рим се клатушка по времето на Одоакър, докато падне окончателно във властта на източните готи-гети-траки-българи.
От Западната Римска империя остават само руините на миналата слава и… Папата. „Дивакът” Атила и „дивите му азиатски орди” от „неверници”, ги няма., но наборът от плашила необходими за консолидацията на папска Европа, е в ръцете на Папството и ще послужи като кървава месомелачка за промяната на народностната и  културна идентичност на староевропейците от многоименни траки в гали, готи, германци, сакси, франки, белгийци, испанци…До преобръщането на папска Европа в надменната, латинска и враждебна към сънародниците си от Изтока и до ден днешен, „Западна” Европа.

„Западните” вече никога няма да си продумат свободно на бащиния език, нито ще записват делата си на старата си бащина писменост. Няма да почитат по един и същи начин  и боговете си.
Може би, никога вече, няма да смеят да си спомнят и общото си отечество.                                                        *

/В това време, на Югоизток, опряла се на Азиатските и Балканските си владения, защитена от Дунав и непроходимите планини, укрепваща под управлението на прозорливия си император тракиецът Маркиан (3), Източната Римска Империя /, успява да удържа Атила далеч от Константинопол и безцеремонно отвоюва изоставените  на „варварите” бивши римски провинции в Близкия Изток, Балканите и Северна Африка./

…………………………………………………………………………………………………

След не много време, легионите на тракиецът Юстиниан Велики - Император на Източната Империя, под командата на военният гений  на империята тракиецът Велизарий, и наследниците им, ще маршируват отново победоносно в Италия, по бреговете на Средиземно море и сухата пустош на Арабия и ще крепят силата и културата на източната римска империя още почти 1000 години.

Но Европа на Запада и Европа на Изтока ще си останат завинаги разделени от първата желязната завеса в Европа, хлопнала по между им на 20 Юни 451г.

„Sic transit gloria mundi“

„Така минава славата на света.”

                                                                    *

Погледнете с отворени очи главните герои в битката за Европа. Тези които „рушат” Старата и тези които „създават” Новата Европа са хора от един и същи корен- нашият!

1.Атила - последният и най-могъщ владетел на европейските хуни, управлявал от 434 до смъртта си през 453 г. най-голямата европейска държава по това време.
При неговото управление хуните са най-голямата заплаха за Източната и Западната Римска империя. Той нахлува два пъти на Балканите, като втория път обсажда Константинопол, пресича Германия и Галия  и прогонва западния император Валентиниан III от собствената му столица Равена, преди да бъде спрян в битката при Каталунските полета

Макар че империята на Атила умира заедно с него, той се превръща в легендарна фигура в европейската история. В Западна Европа той е наложен като символ на диващина, безбожие, жестокост и хищност..Но дори и във филма по Нова, той не такъв. Нито империята му е дивашка.  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Atilla_fl%C3%A9au_de_dieu.jpg

Според Западните теории, Хуните са група номадски племена, появили се в Европа през 4 век. В средата на 5 век, под водачеството на Атила, те създават голяма държава, чиито армии достигат до Галия и Италия. Част от тези племена са и предшествениците на „прабългарите”. (вижте Хуни (пояснение).
А древните автори си казват, че хуните-това са българите, а българите са траките.
Сиреч, траките отвъд  Дунава, обединени разсипват Рим като вражеска държава и се въздържат да смажат Константинопол, защото е управляван от траки и е тракийска/по това време/ империя...

 2.Флавий Аеций (на латински: Flavius Gaudentius Aлtius) е римски военачалник патриций от последните десетилетия на Западната Римска империя, трикратен консул (432, 437 и 446 г.), удостоен от историците с епитета "последният римлянин"… Аеций е роден в Durostorum в Долна Мизия (днес Силистра България).
Готският историк Йорданес отбелязва така заслугите на римския пълководец в сложния за империята период през 1-та половина на 5 век, когато е атакувана от различни страни от германци /готи-гети-траки б.м./ и хуни: «Кален във военните дела, особено [удачно] се родил той за Римската империя.»
Аеций оглавява имперската армия през 429г, 19 години след като, столицата на света Рим за първи път от 8 века е разграбена от вестготите.

В продължение на 25 години Аеций удачно отбива набезите на „варварите” над владенията на Западната Римска империя, изпълнявайки ролята не само на военачалник, но и на фактически ръководител на империята при слабия император Валентиниан III.

Аеций е най-известен в историографията със своята "победа" над Атила в битката на Каталаунските поля през 451.
Император Валентиниан III, опасявайки се от авторитета и влиянието на Аеций, нарежда през 454 г. „последният римлянин“ да бъде умъртвен по време на аудиенция в двореца.
След като Валентиниан III убива Аеций, той пита един човек "Не е ли истина, че смъртта на Аеций е прекрасно изпълнена?", а човека отговорил "Прекрасно или не, не знам. Но знам, че вие с лявата си ръка отрязахте своята дясна".
Още на следващата година Рим е разграбен от вандалите. След още 20 години се разпада окончателно и самата Римска империя.

Историците, видели разпадането на Западната Римска империя само 2 десетилетия след смъртта на Аеций, високо оценяват ролята и заслугите на Аеций в запазването на империята.
Павел Дякон пише за него следното: "Така загина Аеций, най-войнствения мъж, всял ужас в могъщия Атила, а заедно с него падна и Западната империя и държавата, и повече не можаха да се възстановят". http://en.wikipedia.org/wiki/Flavius_Aetius

Теодерих I (Theoderich I., Theoderid, Theodorid(us), Theodericus, Theuderidus; † 451) е крал на вестготите от 418 до 451 г.През 418 г. вестготите напускат с техният крал Валия Испания и се заселват в дадените им от римляните земи в югозападна Галия, без достъп до Средиземно море. Крал Валия умира във вестготската столица Толоса.Теодерих I става крал след смъртта на Валия в края на 418 г., вероятно защото е съпруг на дъщеря на Аларих.
Теодерих I основава Тулузкото кралство.През юни 451 г. Теодерих с цялата си войска и синовете си Теодерих II и Торизмунд участва във войната срещу  Атила.
Вестготите са заедно с войските на Аеций и през септември 451 г. воюват в Троа на Каталаунските полета. Теодерих загива по време на битката.

Готи/гети//висиготи/остроготи/вестготи/истготи....:
„Поколенията на късноантичната и ранносредновековната Тракия обхващат и готските народи, не малко от които тъкмо тук са станали готи.
Много от тях са се присъединили към великите крале полководци Аларих  и Теодорих Велики и са напуснали страната/Тракия/. Но немалък броя останали в нея, и в служба на Императора достигнали до повече или по-малко високи почести или намерили тук своята родина, където като земеделци или пастири-скотовъдци могли да живеят за своята вяра..“проф. д-р Хервиг Волфрам, Виенският университет

Остро/Истро/Дунавски  готи-    "...До нападението на българите остготите заемали обширни територии в днешна Украйна. Установено е, че през 257 г. остготите били на п-в Крим. Столица им е гр. Дори, известен с каменните си сгради и улични настилки. За разлика от вестготите, които били предимно пехотинци, остготите били известни и с кавалерията си.
Известно е тяхното дългогодишно съжителство и съвместни походи към Западна Европа с българите, с които ги свързвал пословичен съюз на "любов и омраза", който, според преданията, се дължал на тяхното "митично родство" и нарушаването на който дотогава се считало от двете страни за "най-голямо държавно предателство"http://bg.wikipedia.org/wiki/Готи

Вестготите, наричани също визиготи (на латински: Visigothi, Tervingi, Wisigothi, Vesi, Visi, Wesi, Wisi)( Веси/Беси/планински готи*)са един от двата клона на готите, наред с остготите. Те са един от народите които навлизат в Римската империя по време на „Великото преселение на народите”/доколкото е имало такова/.
Вестготите нанасят поражение на римляните в битката при Адрианопол през 378 година, след което, водени от Аларих I, се насочват към Италия и разграбват Рим през 410 година.
През 418 година вестготите се установяват в южните части на Галия като федерати на Империята, но малко по-късно създават свое независимо Вестготско кралство със столица в Тулуза.
Те разпростират властта си в Испания за сметка на вандалите, но губят териториите си в Галия след поражението от франките през 507 година. Така Вестготското кралство остава ограничено до областта Септимания и Пиренейския полуостров, откъдето изтласква окончателно Източната Римска Империя и където унищожава държавата на свевите.

 * Малко преди това време римляните наричат всички траки на балканския полуостров предимно илири и/или беси., или пък даки, което се замества в по-късните автори с гети-готи, та до германци.
Моетo лично мнение е че траките от Мизиите и Дакиите са истроготите. /Истър-Дунавски/ гети/готи, а тези от централна България Веси /Беси, планински/ гети/готи/.б.м/

3. Флавий Маркиан (на латински: Flavius Marcianus,) е император на Източната Римска империя от 450 г. до смъртта си през 457 година.
Маркиан е от Пловдив, тракиец син на войник от бесите. Постъпва в армията млад и започва кариерата си като обикновен войник. По-голямата част от живота си прекарва в походи. По време на Персийската война от 420—422 г. служи в източноримската армия под командването на гота Ардабур /бързият българин/. По-късно, през 443 г., участва в похода на Аспар в Африка, попада в плен на вандалите, но е пуснат от самия крал Гейзерик, който, както гласи преданието, първи предсказал на Маркиан, че ще бъде император.
В замяна Маркиан се заклева никога повече да не вдига оръжие срещу вандалите. През годините Маркиан се издига до генерал, получава ранг на сенатор и става началник на императорската стража при Теодосий II.
Маркиан бил умен и справедлив, макар и слабо образован човек/според гърците/. Въпреки това негово управление се характеризира с укрепване на империята, както в икономически така и във военно-политически план, вследствие на икономическите и финансови реформи проведени от него.
С помощта на суровия си характер Маркиан успява да обуздае своеволията на евнусите в Константинопол и да спре разточителствата. Екзекутиран е влиятелният придворен евнух Хрисафий, чиито интриги били толерирани от Теодосий..
Подобрена е ефективната защита на границите от външни неприятели. През 452 г. са отблъснати атаките на Персия срещу провинциите Сирия и Египет. Потушени са вълненията на арменската граница през 456 година.

Когато през 450 г. Атила поискал ежегодния данък от императора, Маркиан отвърнал, че не бил длъжен да плаща обещаното от предшественика му и че "златото е за приятелите, а желязото за враговете". Ако Атила го заплашел с война, той щял да събере сила, която да не остъпва на неговата.
Атила известно време се колебал с кого по-напред да започне война - с Рим или Константинопол. Накрая все пак решил първо да нападне Западната империя и само преждевременнта му смърт през 453 г. му попречила да тръгне срещу  Маркиан.

Византийският император не предприел нищо в отговор на кампаниите на Атила и, верен на обещанието дадено в младостта му, той не вдигнал меч срещу вандалите, които превзели Рим през 455 година.

 В последно време обаче се появяват съмнения, че Маркиан все пак е взел по-дейно участие в подпомагането на Западната Римска империя, отколкото историците доскоро смятаха, и че неговият пръст може да бъде забелязан в събитията довели в крайна сметка до смъртта на Атила. http://en.wikipedia.org/wiki/Marcian
Така, можем спокойно да твърдим, че спасител на Западна Европа от "Бичът Божий" е друг тракиец - Маркиан. /В етимологията на името му Марк има символичен белег- едно от тракийските наименования за кон е "Марка" "Марко"..б.м./

5.Аспар - главнокомандващ армията на Източната Империя, „всемогъщ” консул княз Аспар (*ок.400, †471), от българо-алански произход.
През 457 г. княз Аспар, който е арианин („полуарианин“), отказвайки се доброволно от престола по религиозно-политически причини, издига за Римски Император протежето си Лъв I, от тракски произход, но изповядващ Християнството по Никейския (гръцкия) канон.

И за благодарност:-"В 471 година погина от мечовете на евнусите в палата Аспар, първият измежду патрициите, със синовете си Ардабур и Патрициол, първия бивш патриций, а последния Цезар и наричан зет на Императора Лъв, арианец от арианско потекло - A.C. 471. Aspar primus patriciorum cum Ardabure et Patriciolo filiisillo, illo quidem olim patricio, hoc autem Caesare generoque Leonis principis appellato, Arianus cum ariana prole, spadonum ensibus in palatio vulneratus interiit.", Marcellini Comitis Chronicon. Migne LI

6.Флавий Ардабур Младши (Flavius Ardaburius or Ardabur; + 471 г.) е политик на Източната Римска империя през 5 век.Той е син на Флавий Ардабур Аспар (консул 434 г.) [1], от алански произход и арианин. Има два братя Ерменерик и Флавий Патриций. Баща е вероятно на Годистеа.

През 434 г., когато баща му е консул, той е претор. През 447 г. Ардабур става консул заедно с Флавий Калепий. По времето на Маркиан, между 450 и 453 г., той има победа притив варварите в Тракия.
453 г. императорът номинира patricius Ардабур на magister militum per Orientem

 Юстиниан I Велики (на латински: Flavius Petrus Sabbatius Iustinianus I) -  е император на Източната Римска Империя (Византия) от 1 април 527 до 11 ноември 565.

Флавий Петър Сабатий Юстиниан е роден през 483 г. в близкото на Скупи (Скопие) градче Тауризиум (днес село Таор, Република Македония) и е от селски произход. В други източници е назован с името Управда. Умира през 565г.

С управлението на Юстиниан започва трансформацията на късноантичната Източна Римска Империя в ранносредновековна Византия. Той е последният римски император, който  се опитва да подчини цялото Средиземноморие.

Подобно на Октавиан Август пет века по-рано, Юстиниан променя държава, религия и обществото из основи. Също като Август, Юстиниан е способен и далновиден император. Благодарение на добрия подбор на съветници и военачалници, императорът успява да съсредоточи еднакви сили както във вътрешно-така и във външнополитически план.

Флавий Белизарий (на латински: Flavius Belisarius) е един от най-великите военачалници на Византийската империя и един от най-известните пълководци в света.
Той е основният изпълнител на амбициозния проект на Източно римският император Юстиниан I да завладее отново голяма част от Западната Римска Империя, загубена почти век по-рано.

Независимо от това, че Белизарий е относително по-малко известен от други знаменити пълководци, като Юлий Цезар или Александър Македонски, способностите и постиженията му са не по-малки, ако не и по-значителни от тези на много от тях.

Една от постоянните особености на кариерата на Белисарий е провеждането на военни операции в условия на частично или пълно отсъствие на помощ от страна на императора Юстиниан I и Византийската империя, независимо от което, благодарения на военния си гений, постоянно увенчава с успех.

Белисарий е роден през 505г в античния град Германия, днешна Сапарева баня, България[1]. Починал: 565г. ,от тракийски произход, името Belisarius насочва към „Бела Зора”- трако-български термин.
От ранна възраст е войник в Римската (Византийска) армия, служейки в личната гвардия на император Юстин I/тракиец/.
След смъртта на Юстин в 527 г., новият император, Юстиниан I/тракиец/, назначава Велизарий командващ източната армия със задача да се справкии с набезите на Сасанидското царство.
Бързо доказва, че е способен и ефективен пълководец, побеждавайки превъзхождащата персийска армия благодарение на способностите си.
През юни 530, под негово ръководство византийската армия побеждава сасанидите в битката при Дара, скоро последвана от спорно поражение в битката при Калиникум на река Ефрат, 531 г. Това довежда до сключването на "Вечен мир" с персите и връщане на загубените по-рано територии.

………………………………………………………………………………………………..

Траките-императори, генерали и политици в Римската империя са неизброими. Достатъчно е да се поровите в историята на Империята и в имената и произхода на главните и герои на Римската и Константинополска мега държави.

До идването на първия грък на престола в Цариград и до Началото на папската касапница в Западна Европа.

………………………………………………………………………………………………….

Латино-гръцката мъгла върху историята закрива истината за главните герои на драмата „префасониране на Европа” след Рим.

Изчезването на траките и превръщането им в множеството „нови” народи появили се от двете страни на първата „желязна завеса” е една от тайните на заговора срещу „най-многобройният народ на света след индийците”.

 Но „Господ вижда…”, както казва нашият Цар Пресиан.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Задължително четиво или Как се фабрикуват лъжите в историята на българите. /Западните добичета, говедото Иречек и телетата след него/:
http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf




Гласувай:
21



1. sparotok - имена
19.03.2012 08:52
Хубава статия!
Ще уточня само за някои имена

Ардабур е всъщност латинизираното представяне на Радабор, Радабур - име сродно на тракийските Радамант, Кетри-бор, Дале-бор...

Одоакър е син на хунът Едек, а едекъ е наша диалектна дума за оседлан кон.

Поздрави!
цитирай
2. get - Флавий Белизарий ( латински: Flavius Belisarius)
19.03.2012 15:53
- Порадвай се на пеонско-македонската столица - Byla zora ? - http://www.youtube.com/watch?v=VCqzU9p2bis ... това е древно македо/пеонско поселище !!
- пояснявам още Flavius , се превежда от латински нещо като, съвременните Рус, Светъл, - тоест Руси-Светльо ?!!(второ, както вече си отбелязъл произходът му е от този регион !).
- пообно на Б/велиЗариос имаме епитет от Аркадия на главната им божиня ЛикоЗариос ... на гръцки нищо не означаващо ... защото името и било "тайно" и не следвало да се превежда на "непосветени" ... това според Павзаний :)))
- правилно защо да превеждаме на гърците, че това е античен аналог на съвременната българска дума ЛЪЧЕ-ЗАРНА :)))
- Героят по чието име е дадено наименованието на страната и хората в Аркадия ... се е наричал Аркас , което гърците превеждат като ......... "мечка" - Хехехе ... та от там и името на съзвездието АркТурос - пък то и на съвременен си е СВЕТЪЛ - водач, тирас, терас, терес ... от там и в песента за Биляна ... тя казва " ... да ми дадете момчето, дето ви ТЕРА кервано ... " !! ... тоест дайте ми водача на кервана :))
- Ха, май открихме и още едно значение на един тракийски владетел Терес - Който бил и, Водач :)) - че той гръЧкият или тракийският бил много лесен ... за нас българите ... дето ни пишат, че сме дошли от ...... Р...на си м...на ?! - според "българските" учьОни от БАНичарницата ... носеща още името и "научна" !!?

от Гет ктист - от онези гето-мизи, дето бяха хем траки, хем готи, хем скити ... а май и келти ... звучи като шизофренично бълнуване, нали ? - но не аз съм виновен, за това а "едни" други ?? :((((((((((((((((
цитирай
3. demograph - Благодаря. Знаех,че ще добавиш нещо по-дълбоко и насочващо..
19.03.2012 17:25
sparotok написа:
Хубава статия!
Ще уточня само за някои имена

Ардабур е всъщност латинизираното представяне на Радабор, Радабур - име сродно на тракийските Радамант, Кетри-бор, Дале-бор...

Одоакър е син на хунът Едек, а едекъ е наша диалектна дума за оседлан кон.

Поздрави!

цитирай
4. germantiger - ...
19.03.2012 17:39
Всъщност окончателната победа над хунския съюз е победа на германските гепиди в битката при река Недао 2 години по-късно.

След нея ДУМАТА ЗА ОСОВБОДИТЕЛ В ИСЛАНДСКИЯ ЕЗИК ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА СИНОНИМ НА ГЕРМАНЕЦ.
цитирай
5. demograph - Благодаря Гетски. Ще те пусна по правата с диалектната дума КРА'ТЯ
19.03.2012 17:59
[quote=get]- Порадвай се на пеонско-македонската столица - Byla zora ? - / знам./
- пояснявам още Flavius , се превежда от латински нещо като, съвременните Рус, Светъл, - тоест Руси-Светльо ?!!-/Да!/
- Ха, май открихме и още едно значение на един тракийски владетел Терес - Който бил и, Водач :)) - че той гръЧкият или тракийският бил много лесен ... за нас българите ... дето ни пишат, че сме дошли от ...... Р...на си м...на ?! - според "българските" учьОни от БАНичарницата ... носеща още името и "научна" !!? от Гет ктист - от онези гето-мизи, дето бяха хем траки, хем готи, хем скити ... а май и келти ... звучи като шизофренично бълнуване, нали ? - но не аз съм виновен, за това а "едни" други ??
................................................................................................................
"терам" е ТЪРСЯ, искам, терач е търсач, откривател, взискателния...
Кратя - Баба ми я ползваше когато я ядосвахме.
Припомням ти другата думичка - "грапя".
Подобно ръбя-рабило..но на ууния на езика им.gra/pf/os..понимайш?..
А "Оратя"хоратя, хортувам? и твойто хорце, драмите им, пеенето им/на ууния смуглите.Тия ке продумаа на богарски скоро, да знаиш.
За келтите пък ...не ми говори. Чак Спаро го тресе вълнението и едвам се сдържа да не закачи темата...Ако си спомниш, че по принцип БГ-тракийският е завършвал винаги на гласна/Ъ -знамЪ/ Ъ-то е отглас от това правило/-ТОГАВА ОТ ТЕРЕС, ПАРИС,i т.н.. съсъ ..os какво става?
Аз се ровя сега в римско-тракобългарските личности-строители и войни.
Но си представи когато минем на тема кръстоносци и мамелюци..Там Ричард Лъвското и другите срещу Саладин и другите.
Другите ги мани, но водачите...! Виж кой е САЛАДИН, Otoman, Osman.
Ами както се е заотприщвала "управдата" за флавиите къде Москва!! Как я виждаш..?Те са се цепнали на две милите ни предци...море! Океан от истина в която неколцина ще оцелеят само благодарение на големите си дървени глави.
Направи анализ на демограф/demograph/...!Привет
цитирай
6. demograph - Съгласен! Така е. Поздравявам те Lliberatore!.
19.03.2012 18:10
germantiger написа:
Всъщност окончателната победа над хунския съюз е победа на германските гепиди в битката при река Недао 2 години по-късно.

След нея ДУМАТА ЗА ОСОВБОДИТЕЛ В ИСЛАНДСКИЯ ЕЗИК ВСЪЩНОСТ ОЗНАЧАВА СИНОНИМ НА ГЕРМАНЕЦ.

Вълнуващо и грандиозно е нали? Потърси една реч на Папа Бенедикт/сегашния/ за Европа на миналото, настоящето и бъдещето. Изключителен ум. Той казва всичко, както един папа може да си позволи да го каже, разбира се...
цитирай
7. nikikm - Не знам
19.03.2012 19:03
какво да ви кажа,но БОГ И БЪЛГАРИЯ ВИ ВИЖДАТ! Всички ви, с едно изключение!Да сте живи и здрави -АМИН!
цитирай
8. boristodorov56 - ТРИМАТА "ТЕНОРИ" !
19.03.2012 20:27
ТРИМАТА "ТЕНОРИ" !
цитирай
9. анонимен - Луд на шарено се радва :: По повод няколко автохтонски ...
20.03.2012 16:34
Луд на шарено се радва :: По повод няколко автохтонски ...
Автор: mglishev

Ще пусна няколко свои коментара върху блога на Спароток (Павел & Димитър) като самостоятелен постинг накуп. Става дума за коментари относно последните постинги - за тракийските владетели на Микенска Гърция, за надписа на 4500 г. и за кирилицата.

Към "За тракийските господари...":

Поне един писмен извор да имаше, който да твърди това :) "Тракийски господари на микенските гърци..." Генеалогичните митове за микенската епоха изобщо не разкриват такава картина. Ако си припомним "Илиада", там микенците и траките всъщност са врагове - тракийският цар Резос се сражава и загива на страната на Троя, нападната от микенския [в]анакс (цар) Агамемнон и съюзниците му.
Ако приемем легендите за форма на историческа памет, то родът на Пелопс и Атрей (а точно Пелопидите и Атридите царуват в Микена) определено не се свързва с Тракия, а с планината Сипилос в Азия.
Хе-хе, тук просто очаквам някой фен на траките да заяви, че щом някой е от Азия, той също е трак... и цялата Троянска война да излезе вътрешен конфликт между траки :)
Впрочем, одеве Тезей беше трак, както и горгоната Медуза трябваше да бъде историческо лице (тракийка), а не хтонично чудовище. Светът просто не подозира, че гръцката митология е тракийска :D

"Пеласгия" никога не е съществувало като име. Няма го в нито един текст. Има обаче пеласги - а те също не бива да се бъркат с микенското население. По времето на микенската култура няма общо название на днешните гръцки земи - със сигурност "Пеласгия" не е фиксирано никъде. Има Пелагония в северна Гърция от по-късно време и, разбира се, Пелопонес, "островът на Пелопс", макар че си е полуостров.

Разбира се, че дадените старинни имена са индоевропейски - нали и траките, и микенците са все част от индоевропейското езиково семейство ;) Преди 3500 г., когато и микенците, и траките са били относително ново население на Балканите, между тях със сигурност е имало доста подобия.
Kauno спокойно може да идва от старогръцкия глагол "kauw, kauein" - затоплям, нагрявам, паля.
Oduruwiio - може би от 'wde за "песен".
Korete - вероятно вариант на добре познатото "kouretes", млад воин.

Откъде е тази чума (да не е морът от "Илиада"?), защо непременно микенската аристокрация трябва да е от тракийски произход и кои източници го твърдят остава неясно, разбира се.


Към същия постинг:

Като стана дума за празника, може би щеше да е хубаво някой да се сети, че кирилицата е съставена в България, за българи и най-вероятно от българин. Става дума за св. Климент Охридски, който нарича труда си с името на своя учител св. Константин-Кирил.

Само дето Кирил е съставил глаголицата във Византия и не за българите, а за моравците (чехите). Днес глаголицата е забравена, а кирилицата се е разпространила доста надалеч, включително и извън славянския свят. Всичко е започнало оттук. Ето едно реално българско достояние. Без свети Климент Охридски и св. Наум Плисковско-Преславски кой знае кога, как и дали щяха да се покръстят и ограмотят русите. И как и дали щяха да пишат сърбите и власите (защото и те стотици години са ползвали кирилицата).

Като казах "власи", факт е, че Влашкото, Мунтянското (Трансилванското) и Молдовското воеводство, впоследствие княжества, започват съществуването си като бивши български провинции. Румънската политическа история започва в края на ХІІІ в. като влашките държави следват български политически и културни образци. Ето това е нещо истинско - като кирилицата.

Факт е, да речем, че български вина са били пити с удоволствие от Луи ХІV и Чърчил. Че розовото ни масло е прочуто. Че Джон Атанасов е от български произход. Че родът на Асеневци е просъществувал в Италия стотици години след османското нашествие тук. Че българите са най-проспериращото и просветено население в Османската империя през ХІХ в. Че Съединението е извършено без кръвопролития. Че неопитната българска армия е надвила по-опитната сръбска при Сливница след марш на скок. Че празнуваме деня на писмеността си. Ето това са истински неща, факти. Неща, с които реално да се гордеем, а не измислици.


Към този за кирилицата:

Св. Климент Охридски и св. Наум Преславски явно трябва да минат за древни траки... явно, че и кана сюбеги Борис (или по новому "от Бога князът на българите Михаил") следва да бъде разпознат като тракийски династ. Ох, не, ще ме скъсаш от смях.
Сто на сто Преславската школа и Кутмичевица са на местата на стари светилища на Бендида, а св. Климент през ден е слизал до мистериалната пещера за манастирско винце :D

А че йотуваното "о", демек познатото ни "ю" си е баш лигатура на йота с омикрон в унциален шрифт от ІХ в. хич и се не сещаш. Кирилицата е голяма работа, ама чак с линеарите не се родее.

Хайде, патриоти, оставям ви да ревете по трезвата наука :)


Отново към "Тракийските господари..."

Несъмнено...

"sparotok написа: Факт е също, че във вените ни няма азиатска кръв, а основният антропологически тип в България е понтийският, т.е. тракийският.
Това е също повод за гордост, а туранските измишльотини ...си остават измишльотини."
... точно, ама точно за това говорят:

- Плиска, неизвестна през Античността;
- Мадарският конник (траките, кой знае защо, нямат монументални релефи);
- розетата от Плиска (траките и с руни не пишат);
- титлите на българските аристократи от Първото царство, срещащи се още в османотурска, селджукска и монголска употреба (багатур, багаин, боил, к(х)ана), но не и в тракийска;
- мотивът за петте стрели с пряк паралел в монголския фолклор, но не и в Орфеевите химни;
- триделното разделение на властта между хана, капхана и ичиргу боила с пряк паралел не само у монголите, ами направо у японците (но не и между траките);
- прякото споменаване на укрепени "аули" с пряк паралел у казахите (тракийски аули, anyone?);
- вписаните правоъгълници в основата на първите български капища (траките строят планински светилища без квадратен план);
- кавалерията (траките нямат, но азиатските народи са конни народи);
- обичаят да се носи плитка или опашка на обръсната глава с пряк паралел у манджурците;
- наличието на халчести ризници у българите (така наречените "тулсхи" от Преславския надпис, разчетен през чувашки и кумански) с пряк паралел у татарите и без паралел у траките;
- наличието у монголските нашественици в ХІІІ в. на кланове "булгар" и "маджар";
- окончанието на собствения ни етноним "българи" с пряк паралел за множествено число у всички тюркски, алтайски и повлияни от тях народи - татари, маджари, авари, хазари...(но не и между тракийските племена);
- племенните и родови названия без съответствия у траките: Ермиар, Вокил, Дуло, Котраг(ир), унугур, сарагур...;
- наличието на централизирана държава, военна монархия на фона на тракийския политически хаос;
- пожеланието "сто години да живее" за владетеля в противовес на тракийското схващане, че владетелят а) по принцип е безмъртен и б) че животът е страдание;
- издигането на десетки официални каменни надписи с текстове на договори, известия за победи и инвентари на фона на оскъдните частни надгробия на траките;
- личните имена като: Ирник, Орхан, Кубрат, Исперих, Баян, Кубер, Алцек, Котраг, Тервел, Кормисош, Винех, Умор, Токту, Телериг, Кардам, Крум, Диценг, Омуртаг, Борис, Расате, Кракра, Есхач, Исбул, Онегавон... все без паралел у траките, но с редица близки форми у тюрки и алтайци - особено Умор, Крум, Токту, Орхан и Есхач;
- липсата на засвидетелствани имена като Реметалк, Ситалк, Медок, Севт, Бизас, Мета у българите;
- липсата на тракийски племенни названия като меди, дии, одриси, дантелети, бастарни у българите;
- съществуването и до днес на народ, наричащ себе си булгар на мястото на някогашна Волжка България, източно от гр. Казан в Русия, в днешната република Татарстан, бивша Булгаристан. Където траки не са и стъпвали.

Всичко това, о, да, несъмнено сочи само и единствено пълно родство между българи и траки. И никаква ама никаква азиатска кръв у българите, как съм могъл изобщо да си го помисля :D

Любопитен съм, между другото, дали ще пуснеш и този ми постинг.

А, докато не съм забравил: "таркан" в Орхонските надписи се споменава, според Йорданка Бибина, т. 1 на "История на турската литература", изд. "Марин Дринов", София, 2000, стр. 52 в надгробния надпис на Кюлтегин хан. Таркани има и в османска употреба, у ходжа Садеддин, "Корона на историите", прев. Мария Калицин. И, разбира се, в българските каменни надписи от VІІ-ІХ в., публикувани от Бешевлиев, но не и в тракийска употреба.

(Замислям се за всеки случай да копирам коментара си.)

Сега ми светва, че освен дето си измислят, автохтонистите са расисти. Тях ги е срам от едно далечно и отдавнашно родство с азиатските конни народи. Срам ги е от евентуална връзка дори със славянската езикова група (та автохтонците отричат съществуването й). Срам ги е от евентуална връзка с ираноезичните народи (нищо, че иранците и славяните са индоевропейци също като траките). Смятат гърците за по-долен народ от траките, а траките - за "най-възвишената раса". Това е чист расизъм. Освен всичко друго е и измислица, разбира се, но е и расизъм. Хитлер би се гордял с автохтонците.

Автохтонците покрай расизма и склонността си към фантастика са готови и да признаят на съседна Македония отделна етническа принадлежност от българската - защото вече прочетох коментари, че македонският народ бил древен като българския. [i]Като[/i] българския ли? Нима македонците не са българи за автохтонците? това смятам аз за предателство. Заради някакви фантастични идеи затраки и не знам си какво да се откажем от кръвта на Тодор Александров и Гоце Делчев, от цар Самуил и Куберовите българи... срамно е. Да изтървем питомното заради дивото и живата Македония заради отдавна изтлелите и чужди на нас траки... до това води незнанието.

И при това автохтонците никога не водят спор по същество, никога не остават при сухите факти, а често минават в лични нападки. Защо? Само от възмущение ли? Или от слабост на позицията? За автохтонците всяка втора дума в спор е: "предател". За мен предателството обаче е българин да заяви, че македанският народ е "като" българския. Не знам за вас, момчета и момичета автохтонци, но моят произход е от Западна България. Имам роднини и приятели от Знеполе и Македония. Част от тях са облъчвани от македонистката пропаганда, рожба на стария сръбски политически цинизъм. Друга част от тях са направо сръбски граждани и преживяват унижения, защото са българи. И на фона на това трябва да слушам фантастика за траките? И "признания", че македонците са "като" българите, сиреч не точно българи?

Към незнанието и расизма на автохтонците се добавя и тяхното нехайство за реалната национална кауза. Никога повече не си позволявайте да наричате някого "предател", щом сте автохтонци.

Смятам да пусна това и като постинг за всеки случай. Вече имах един спрян коментар тук, при това без обидни квалификации в него. Интересно ми е дали този ще мине - би било справедливо, щом досега аз е трябвало да търпя глупости
цитирай
10. get - - Това наистин ли го вярвате ??
20.03.2012 18:13
анонинимен 10 написа:

Към незнанието и расизма на автохтонците се добавя и тяхното нехайство за реалната национална кауза. Никога повече не си позволявайте да наричате някого "предател", щом сте автохтонци.


- Ами това момче, от четене на много социо-исторически идеологизирани небивалици ... писани под руска (и не само ?) диктовка е с объркана себеидентичност ?!! :(( - Жалко !

- Само един пример с титулатура ... (българска) от 9-ти век, която той я свързва с такава от 12-ти век(татари) ... пък я съотнася с друга такава от преди нашата ера !!

анонинимен 10 написа:
титлите на българските аристократи от Първото царство, срещащи се още в османотурска, селджукска и монголска употреба (багатур, багаин, боил, к(х)ана), но не и в тракийска;

... според господина Мъглишеву :)) ?!

А/ БАГА-ТУРа
- частица "Бага" имаме засвидетелствувана на изток от нас малко преди нашата ера ... при Туранци и Сармати и Иранци, които ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - НЕ СА тюрки ?!!
- частицата "Тур" е епоним за "туранските" народи ... към които някои причисляват, като почнете от тези в сев.причерноморие та стигнете ча-а-ак до северна Индия !! ... същата се е срещала(ТаУР) и до т.нар. "класическа" Гърция, като се е изписвала "тЮран" ... сле утвърждаването на "елинизма" престава да се употребява ??!

Б/ БОИЛ
- съвета на благородниците турани/тюрани/тирани ... се е наричал Боле ... имаме и етноним БОИйци ... по-късните БЕОтийци

В/ КхАНА
- ИМАМЕ ГО ДОКУМЕНТИРАНО като служебна титулатура или военна титла още от 8-и век преди хр. в Егея, по-късно в Мала азия и близък Изток, като се е изписвало/изговаряло КхАНОС
- имаме го, като частица в лично име ... син на Констанций Хлор (3-и век) от тук от Балкани, защото Хлор е роден в Ниш ... та името е кХАНиБалио

- Така че,, съвет !! - добре е да четете различни автори/източници ... но е още по-добре да проверявате ... сам за себе си прочетенето ?!!
- Та, таакива ми ти работи - Уважаеми господин(жо) анонимен !

от боу"ил Гет кан Филистимский :))
цитирай
11. анонимен - "Много на сериозно се взем...
20.03.2012 19:25
"Много на сериозно се вземате. Несериозно е. Онези в Македония се правят на македонци. Вие на траки. Ставате смешни.
Срамота!
С този си стремеж да докажете ,че българите са "алфа" и "омега" , ставате за посмешище ! Единственият принос към световната култура е думата "вулгарен " и нейните производни ! Престанете с глупостите ! Защо си мислите , че другите са по-тъпи от вас ?
А българите изобщо не са античен народ.
За мен е доказан факт, че българите са ранносредновековен народ, а не античен, както и че произходът им е миграционен ("дошляшки" по вашему). "
цитирай
12. get - - Ами самото ви изказване, е пример за ксенофобия и шовинизъм ?!!
20.03.2012 19:46
анонимен написа:
"Много на сериозно се вземате. Несериозно е. Онези в Македония се правят на македонци. Вие на траки. Ставате смешни.
Срамота!
С този си стремеж да докажете ,че българите са "алфа" и "омега" , ставате за посмешище ! Единственият принос към световната култура е думата "вулгарен " и нейните производни ! Престанете с глупостите ! Защо си мислите , че другите са по-тъпи от вас ?
А българите изобщо не са античен народ.
За мен е доказан факт, че българите са ранносредновековен народ, а не античен, както и че произходът им е миграционен ("дошляшки" по вашему). "


- Първо, не се правим на алфа-омега !! - това го правите вие прогандирайки неверни теории и неистини за нас !! - нашата теза е че, ние сме просто част и носим всички признаци на ЕВРОПЕЙЦИ !! - ни повече, ни по-малко от това !!

- Ако сте грък, какъвто явно ... не сте ! - вие сте просто един провокатор !! - плюс това, че сте ксенофоб и насаждате идеи за омраза и разделение на расов, етнически и т.н. ... признак !!
ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ, МОЖЕТЕ ДА ПОПАДНЕТЕ ПОД УДАРИТЕ НА ЗАКОНА ??!

- А, ако се срещнете с мен лично ... и поради това, че обиждате народът ми ... ще пропусна закона ... но няма да ви спестя ударите - Разбрахте ли анонимна подла душичко ?!!

цитирай
13. анонимен - Сега ми светва, че освен дето си и...
20.03.2012 20:32
Сега ми светва, че освен дето си измислят, автохтонистите са расисти. Тях ги е срам от едно далечно и отдавнашно родство с азиатските конни народи. Срам ги е от евентуална връзка дори със славянската езикова група (та автохтонците отричат съществуването й). Срам ги е от евентуална връзка с ираноезичните народи (нищо, че иранците и славяните са индоевропейци също като траките). Смятат гърците за по-долен народ от траките, а траките - за "най-възвишената раса". Това е чист расизъм. Освен всичко друго е и измислица, разбира се, но е и расизъм. Хитлер би се гордял с автохтонците.

Автохтонците покрай расизма и склонността си към фантастика са готови и да признаят на съседна Македония отделна етническа принадлежност от българската - защото вече прочетох коментари, че македонският народ бил древен като българския. [i]Като[/i] българския ли? Нима македонците не са българи за автохтонците? това смятам аз за предателство. Заради някакви фантастични идеи затраки и не знам си какво да се откажем от кръвта на Тодор Александров и Гоце Делчев, от цар Самуил и Куберовите българи... срамно е. Да изтървем питомното заради дивото и живата Македония заради отдавна изтлелите и чужди на нас траки... до това води незнанието.

И при това автохтонците никога не водят спор по същество, никога не остават при сухите факти, а често минават в лични нападки. Защо? Само от възмущение ли? Или от слабост на позицията? За автохтонците всяка втора дума в спор е: "предател". За мен предателството обаче е българин да заяви, че македанският народ е "като" българския. Не знам за вас, момчета и момичета автохтонци, но моят произход е от Западна България. Имам роднини и приятели от Знеполе и Македония. Част от тях са облъчвани от македонистката пропаганда, рожба на стария сръбски политически цинизъм. Друга част от тях са направо сръбски граждани и преживяват унижения, защото са българи. И на фона на това трябва да слушам фантастика за траките? И "признания", че македонците са "като" българите, сиреч не точно българи?

Към незнанието и расизма на автохтонците се добавя и тяхното нехайство за реалната национална кауза. Никога повече не си позволявайте да наричате някого "предател", щом сте автохтонци.

Смятам да пусна това и като постинг за всеки случай. Вече имах един спрян коментар тук, при това без обидни квалификации в него. Интересно ми е дали този ще мине - би било справедливо, щом досега аз е трябвало да търпя глупости
цитирай
14. germantiger - ...
20.03.2012 20:55
14. анонимен - Сега ми светва, че освен дето си и...
20:32
Хитлер би се гордял с автохтонците.

...

Грешите!

Част от автохтонистите твърдят, че:

готи, франки, бавари, бургунди, саксонци са траки
келти, брити, гали също българи
въобще автентичните славяни също са траки
шотландци, ираландци и те българи
скити, сармати, илири, македони отново траки

Иначе казано Хитлер едва ли би приел, че "бол" германски племена са българи за някои автохтонисти.

Това обаче е без значение днес - важна е истинноста, а личността на Хитлер като "плашило" или "дамга" днес е несъстоятелна, хората които я споменават, често пъти трагикомични.

Разбира се, за мен готи, франки, бавари, бургунди и сакси са германски племена!
цитирай
15. анонимен - До: 13. get - - Ами самото ви изказване, е пример за ксенофобия и шовинизъм ?!!
20.03.2012 21:29

"...обиждате народът ми..."

Ей педерунгел.Я по добре се гръмни доброволно със служебния.

цитирай
16. get - - Вие двамцата със всичкият ли сте си ... като ми пишете тези глупости ??
21.03.2012 05:42

- Това че , един човек(народ) казва че има общи черти и произход с друг било ксенофобия ?! - е чак такава простотия, не бях очаквал да го чуя :)))

- Германче, за теб какво са, е едно ! - а какви са на практика тези народи, е друго ?!
Поне хиляда пъти го обяснявам, като това ми идва, като лема ... за произход на нас българите е, че ние сме родствени , като европейски народ на упоменатите от теб !!
- Това че, ти си ги заплюл, като СВОИ СОБСТВЕНИ, ерго "чисти" и "само" германски и ничии други си е велико-ШОВИНИЗЪМ !!

- В заключение ... цялата култура и етно принадлежност на европейските народи, ПО ВАШАТА ЛОГИКА ... ако не е гръцка, то, то ще да е германска ! - е малко по-скромно и умерено в апетите си де :)) ! - именно поради такова позорно, като модел и практика мислене се стига до логически конфликти във вашите глави ... за което не са Ви виновни "автохтонисти" ... които са ПАТРИОТИ - Доказвайки че етнообразуващата част на българският народ си е от тук, където проживява и в момента а не от Райна си м..на, както е удобно на вас двамцата, да го изкарвате !! -
- Защо ни пращате в Централна азия ... за да не лъснат определено общи черти и генезис, които Вас не ви устройват !

- Първото, по отношение на гърците - ще се установи, че голяма част от съвременните "гърци" са асимилирани местни жители ... които нямат нищо общо с това което се крие под понятията "елин" и грък ?!!

- Относно "германците" ... ще лъсне цялата истина за това, че малко от преди нашата ера на практика не съществува такъв народ, който се опитва да се изкара че от ... него започва Историята на Европа ? - е няма такова нещо ?! По-скоро, ще лъсне, че целият геноцид през средновековието над народи (съседи) на този, който се самоназовава германци ... е бил в резултат на една измислена и порочна Доктрина !

- Единствено и само поради това(причини ?) ... Тук в този блог направихте съюз ... един "елин" и един "тевтонец" - Защо ли ?? - няма да го казвам на глас, защото е неприятно !!

от Гет ктист
цитирай
17. nikikm - Гетски
21.03.2012 19:25
нито оня е елин,нито другия е българо-германец,както се представя.Тези барбарони могат да вземат форма и образ,когато и какъвто си искат и го правят навсякъде и по всяко време!Това са индоктринирани, бетонизирани,академизирани и роботизирани нечовеци.Имат си роля!Като вирусите са- полуорганизми!И да го смачкаш,не чувства.И да го уважиш,също!Не признават нито логика нито Истина,особено последното!Ненормалници,опитващи чрез мимикрия на знаещи от последна инстанция да влияят на събитията!Почти Богове!Всъщност са свине,съжалявам,че обиждам полезното животно, но в Библията правилно пише да не хвърляш бисери на свине,щото ще ги стъпчат.Което е и моят съвет към теб!Но се радвам и на коментарите ти,за разлика от свинете ги намирам особено полезни.
цитирай
18. get - - :))) Гетският, много прочете през тези няколко години, при заниманията си с Българска история !!
21.03.2012 21:10
- Поради проявената съпричастност - като ответен жест ти подарявам ... нещо, което на пух и прах разбива безплодните напъни на разни ... смешници !!

- Ето това е праобраза на "Белият" Бог: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/c6/Relief_Bel_Baalshamin_Yarhibol_Aglibol_MBA_Lyon_1992-13.jpg - от чието име, идва и на нас Б/пелгарите-пелазги ... блъгари, булгари, бурджани ... та до съвременното Българи ... което пък едни други народи на изток от нас са го произнасяли, като Урус, Аорс, Арджани, като последното е опит да предадат тракийското Аркос(при гърците станало на Арес), при латинците на мАрс ... при "прабългарите" на "сърма-сребро" ... но при сарматите(които са сака-скити ощи и гата-гети) се е произнасяло, като Мара(с) !!

- Та ето ти този бог Бел/Свент/Светлан ... но вече от Близък изток ... за който са ни внушили, че се е говорело само на "семитски" :)) - него там ще го срещнеш под няколко наименования !!? -Bel, от който пък е производен Baal"shamin, Yarhibol, Aglibol, още и Малак-Бел !!
- Като пояснявам че, Ba'alshamin отговаря на Саб(в)аОт(От себе) което е аналог на Сабазий ... още и, на съвременното СебеАз - а когато достигнем това състояние, тогава ... ще станем о"Свободен(и) !!

- Това в последствие е профанизирано и предадено в превратна светлина от "мъдрите" елини ... та достига в още по-превратна форма при двуличните(старозаветници) деца на които са византийците-фанариоти !!

- Така, че обобщавайки ще кажа ... войните които сме водили през дългата си история, не са били толкова продиктувани от етносни различия, а от РЕЛИГИОЗНИ ТАКИВА !!
- Християнството проповядвано от Иисус галилеянина е било опит да се премахнат религиозните заблуди - поради което, го и разпнаха !! ... заради това и неистовата ненавист и борба от страна на католици, византийци(гръцки патриаршисти), лутерани и старозаветници ... срещу нас Българите, вярващи в Светлият бог - Белият бог !!

- Някой ще каже, фантазии ! - аз пък ще кажа - Не, това е истината !!

от Гет ктист
цитирай
19. анонимен - Герт Вилдерс холандеца-22. bulgarinut57 - "ДО ТОВА ВОДИ НЕЗНАНИЕТО." ЧИЕ НЕЗНАНИЕ, Г-Н „ХИКС” ?
21.03.2012 23:41
"ТРАКИТЕ ТОВА СМЕ НИЕ, ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРЕКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ТРАКИТЕ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СМЕ ЖИВЕЛИ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЦИВИЛИЗАТОРИТЕ НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ДРЕВНИЯ СВЯТ !!!"
=====================================================
Аман от такива ЦИВИЛИЗАТОРИ!
Марш обратно по скоро в Татаромонголистан.
цитирай
20. demograph - Да даде Бог мир и щастие на всички хора по света
22.03.2012 21:23
nikikm написа:
какво да ви кажа,но БОГ И БЪЛГАРИЯ ВИ ВИЖДАТ! Всички ви, с едно изключение!Да сте живи и здрави -АМИН!

А на българите повечко ум и мъдри управници.
цитирай
21. demograph - Здравей mglishev. Радвам се че се появи така масирано и то при мен
22.03.2012 22:04
10. анонимен - Луд на шарено се радва :: По повод няколко автохтонски ...
20.03 16:34
Луд на шарено се радва :: По повод няколко автохтонски ...
Автор: mglishev
......................................................................................................................
Както знаеш аз съм скромен експерт по геополитика. А историята е висша геополитика. Освен чисто изследователският интерес, в историческите внушения, които властИмащите непрекъснато насаждат по всички възможни канали на въздействие, винаги стои Интересът на Властта над другите. В нашия случай става дума за Властване над народите и в частност за технологията на упражняване на убийствен натиск върху българския народ със всичките му съставки - от Казан до Охрид.И чрез всички инструменти, в това число и посредством налагането на управници, които послушно да стягат примката около врата, на и без това отиващият си, наш мил народец.
По този повод те съветвам да прочетеш "Следващите 100 години" на Джордж Фридман изд. на НСМ Медиа 2009г. за да видиш как "Този който владее настоящето контролира миналото, а който контролира миналото контролира бъдещето." Преди него Хънтингтън в "Сблъсъкът на цивилизациите"/ колега на Фридман от Института за стратегически изследвания на САЩ../ посочи на света как х/американците ще моделират света след края на студената война.
Както и го моделираха по цивилизационни причини - т.е. по исторически причини. Сега Фридман, в популярна версия/добре че е суетен/, показва на света
как Америка вижда народите, държавите и света през 21 век. Петилетка по петилетка...Потърси мястото на България в тези им планове и ще намериш обяснение на всички "политики" и ролята на всички български и чужди "лидери" в реализацията на тези планове. Ти си умен и ще прозреш и ще се ужасиш пред картината на реалната политика в настоящето и предначертаното бъдеще на България и българите. Историята е основен аргумент в политиката на Силните. А тезите ти просто са оборени. Излишно е да ги оборвам.Поздрав.
цитирай
22. demograph - И ти си в хора Българино! Благодаря.
22.03.2012 22:10
bulgarinut57 написа:
Пълните ми душата, момчета !
Апостол Павел,
Премъдрия Брат Гетский,
Наший Генерал !!!
Пишете за Българската Истина,
пишете да ни отваряте очите !!!

БОГ ЗДРАВЕ ДА ВИ ДАВА !

Бог да те поживи. Хорът става все по голям и богат на тоналности. И не е само от български гласове!
цитирай
23. demograph - Или цивилизоваш или теб те цивилизоват...
22.03.2012 22:14
анонимен написа:
"ТРАКИТЕ ТОВА СМЕ НИЕ, ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРЕКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ТРАКИТЕ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СМЕ ЖИВЕЛИ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЦИВИЛИЗАТОРИТЕ НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ДРЕВНИЯ СВЯТ !!!"
=====================================================
Аман от такива ЦИВИЛИЗАТОРИ!
Марш обратно по скоро в Татаромонголистан.

За "татаромонголистан" благодаря. Това издава на чий господар служиш. Дано не си "мглишев", че ще ме разочароваш съвсем.
цитирай
24. demograph - Българино, този анонимния, колкото и яко да го друсаш,няма да вдене докато не му наредят.
22.03.2012 22:26
bulgarinut57 написа:
19. Смятам да пусна това и като ПОСТИНГ за всеки случай.
Вече имах един спрян коментар тук, при това без обидни квалификации в него. –

- След като сте част от БЛОГА, кой Ви е псевдонима,
защо се крите ?

20. Интересно ми е дали този ще мине - би било справедливо, щом досега аз е трябвало да търпя глупости –

- Да, „минало” е. Вашият опит за манипулация е факт !

А моите „предаталски” разбирания и дълбока убеденост са следните:

ТРАКИТЕ ТОВА СМЕ НИЕ, ДНЕШНИТЕ БЪЛГАРИ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРЕКИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА НА ТРАКИТЕ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ ВИНАГИ СМЕ ЖИВЕЛИ ПО ТЕЗИ ЗЕМИ !!!

НИЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ЦИВИЛИЗАТОРИТЕ НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ДРЕВНИЯ СВЯТ !!!

цитирай
25. demograph - Борисе, нито сме трима нито сме тенори. Поне аз съм бас.
22.03.2012 22:29
boristodorov56 написа:
ТРИМАТА "ТЕНОРИ" !

Не настръхвай. България още не загинала.
цитирай
26. demograph - Гетски, нещо интересно!...
22.03.2012 22:41
[quote=get]- Поради проявената съпричастност - като ответен жест ти подарявам ... нещо, което на пух и прах разбива безплодните напъни на разни ... смешници !!
.......................................................................
По едни предания, надлежно записани в книга на западен автор, името на "звездата", която ударила земята и причинила последния катаклизъм, наричан и "потоп" е ..познай?!
- Bel....няма случайни неща. Поздрав от този който грапи за демоса.
цитирай
27. demograph - Маноле, Маноле...къде намираш при нас отричане на българско?..Напротив бе драги.
22.03.2012 23:06
"..Св. Климент Охридски и св. Наум Преславски явно трябва да минат за древни траки... явно, че и кана сюбеги Борис (или по новому "от Бога князът на българите Михаил") следва да бъде разпознат като тракийски династ. Ох, не, ще ме скъсаш от смях.
Сто на сто Преславската школа и Кутмичевица са на местата на стари светилища на Бендида, а св. Климент през ден е слизал до мистериалната пещера за манастирско винце "
цитирай
28. анонимен - Проф.Сиктиридис -Но Бог вижда!...
23.03.2012 00:53
Уважаеми дами и господа.Братя Българи!Предоставям на вашето внимание подмолно-опасното подхлъзване на блогера zelas
Четете и се наслаждавайте на този "патриот".
Пфуй! Абсолютна гнусна помия!
Ай сиктир от такива псевдопатриоти.
==================================================
Християнски ли е българският народ?
http://zelas.blog.bg/history/2012/03/17/hristiianski-li-e-bylgarskiiat-narod.922521
цитирай
29. анонимен - Проф.Сиктиридис
23.03.2012 00:55
23:50 21.03 13:10 12. zelas- Това не е вярно и е манипулация! Б...
..."Надявам се разбираш какво имам предвид. Кланяме се на лъжеидоли.
То не че трябва да се кланяме на каквито и да са идоли."
=================================
Баси урода! Навярно смята, че трябва да се навеждаме на неговия муамет.
цитирай
30. анонимен - Проф.Сиктиридис
23.03.2012 00:57
АФЕРИМ,МАААШАЛА!
цитирай
31. анонимен - Проф.Сиктиридис
23.03.2012 13:36
Проф.Сиктиридис
След като България не съумя да социализира и интегрира ромското и голяма част от ислямизираното малцинства,
сега те се опитват да асимилират БЪЛГАРСКОТО мнозинство.

цитирай
32. анонимен - Проф.Сиктиридис
23.03.2012 15:08

Стигнахме до там, че мургави теляци от турската БАН-я (хамам), учили в медресета у мама туракия и уахабит саудит арапия, да се гаврят с произхода на БЪЛГАРИТЕ и да тъпчат с крака и изопачават ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ. Срам и позор братя!

цитирай
33. get - - Идиотчето провокатор с псевдоним "Проф.Сиктиридис" ... виждам няма да се усмири, та ... ?!
23.03.2012 16:23
... та отговаряйки на !
demograph написа:
Bel....няма случайни неща. Поздрав от този който грапи за демоса.


- Се надявам че, тези които са искрени патриоти, ще разберат в каква лъжа е оплетено миналото ни, като народ и история ?!

- Ние сме едните от малкото останали автентични наследници на една много стара богата и много широко разпростряла се култура и духовност !!
- Това най-точно го казва акад. Дмитрий Лихачов "Плътта на българската държава създаде хан Аспарух, нейният дух св.св. Кирил и Методий. И чуждите завоеватели не можаха да победят тази държава на Духа, защото в защита на българският народ в плътен строй стояха, езикът писменоста и културата !" ... „Кирил и Методий са символ на единението между хората. Културният феномен, който е създават през Ранното средновековие, принадлежи на цялото човечество. На България се пада водещото място.” ... „Ние в Русия изпитваме чувство на голяма благодарност към България за своя литературен език, за началото на руската литература и за ония забележителни идеи, които са били провъзгласени през Симеоновия век – общочовешките идеи.”

„Български приятели,
не забравяйте(!),че вие сте НАЙ-ДРЕВНАТА ОТ СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ ДНЕС КУЛТУРНИ НАЦИИ и то не само в Европа, но и в света.
Миналото го погълна античността, Древния Рим, Гърция и т.н., но България остана като жива отломка от древната европейска култура.
И затова трябва да я съхраним, та днешната България да бъде не само последната отломка от миналото,но и първата от бъдещето, първата култура, която ще прекрачи в третото хилядолетие и ще понесе културата на бъдещето.
Българите тичат най-отпред с този факел, за да го запазят в третото хилядолетие.
Една малка нация като вашата може да бъде основополагащ камък на бъдещата култура на Европа.”

- Ще допълня с още едни думи от този светъл ум ... нероден българин, но служещ на истината Човек !! - Става така, че всяко чуждестранно завоевание нарушава единството на народа. Например Византийската империя вследствие на нападенията както от Изток, така и от Запад /кръстоносците и др./ е била разрушена до такава степен, че е било невъзможно да се възстанови в предишния си вид. Обаче османското иго не е постигало същото по отношение на България. Защото единството на езика, фолклора, писменото наследство е поддържало у народа съзнанието за единство !!!

- Това е истината приятели мои, Родолюбци !! - Защото, езикът, фолклорът и Духът на база Вярата са тези, които формират Народ !!

- Дадох ви пример за Близък изток със съществуващият божествен пантеон и бог наречен "Ярхи/Бол/Бел" ... това е и Бог Ярес/Аркос/Марс/Ярни/Свент ет цетера !! - Имаме ли го и другаде - Да ! Разнасяйки цивилизацията предците ни още ДВЕ ХИЛЯДИ ГОДИНИ(пр.хр) занасят тези вярвания ... не само на Изток(до Индия) но и духовно оплодяват Севера до Скандинавия и на Запад Европа !! - Ще кажете, Не може да бъде !!

- Хм, "не може да бъде" но на практика е така !!

- Давам ви само единият от векторите, по който е вървяла културата и тези(предци) които я разнасят ... Централна Европа ... до Дания и ГотАланд в съвременна Швеция !! ... част от племената Венди носещи и измисленото понятие "славяни" са почитали бог Свентовит ... негово светилище има, на "нос Аркона" о.Рюген, Балтийско море !?? - но на този нос и бог, името му е засвидетелствувано поне ХИЛЯДА ГОДИНИ ПО-РАНО на юг от нас в светилището на о.Делос "Аркон" ... в наименованието на гръцката (уж) АркаДиа ... ще допълня, че светилището е описано още през ПЪРВИ ВЕК от Тацит и е назовавано "JaroМars" ... имаме ли аналози тук от нашие земи на него, Да !! - това е Арес/Аркос/Марс ... като това не е само "гръко-римско" но и сарматско с техният бог МАРАс, с останалата в съвременният румънски дума за Зима/Мраз - Ярна(и) ... с думички в съвременен български студ-мраз; омраза; омерзение; ярко и т.н. !!
- Но това не е само от сега, а и м езика на предците ни от първи век Гети-Галати-Сармати ... тези които първи пр.хр. се бият с римляни и основават столицата си в Карпатите със наименование Sarmizegetusa ... което е от образуващите Сарма/Сребро/Арджентум/Бяло и втората Гето(у), което се среща и като Гата/гаута/гьота та стигнем чак до северноиндийското "велик"-джата/Гаята - светли, славещи/химноносци ... от които се е родил и Гаутама Будха !!

- Е не е ли прав акад. Лихачов да ни говори и съветва ? ... не забравяйте,че вие сте най-древната от съществуващите днес културни нации и то не само в Европа, но и в света !!

- Ще приключа, казвайки ... но това не трябва да ни главозамайва и да ни превръща, в копие на нашите недоброжелатели, които и до момента се изкарват "по-най-най" ... следва да сме смирени - Защото, смирените са, в Бог - а той е който, дава Сила(та)-Дух !!

от Гет ктист
цитирай
34. germantiger - ...
23.03.2012 20:57
Най-важния и централен празник на готите е същия какъвто е и при скандинавците - ИУЛ... В ЧЕСТ НА БОГ ФРАЙР с колелото и слънцето, започващ в деня на зимното равноденствие. Работата е "там", че празника готите го наследяват от скандинавцската прародина и го празнуват по същия начин като скандите.

Те такива ми ти работи Гете с етнологията, иначе с етимологиите и словенето и бърборенето на думички е инак ;)

А сега този цитат от теб:

- Но това не е само от сега, а и м езика на предците ни от първи век Гети-Галати-Сармати ... тези които първи пр.хр. се бият с римляни и основават столицата си в Карпатите със наименование Sarmizegetusa ... което е от образуващите Сарма/Сребро/Арджентум/Бяло и втората Гето(у), което се среща и като Гата/гаута/гьота та стигнем чак до северноиндийското "велик"-джата/Гаята - светли, славещи/химноносци ... от които се е родил и Гаутама Будха !!

От мен:

Въобще усещаш ли се какво пишеш - в два абзаца без нито един аргумент, прескачайки през векове, преминавайки през няколко култури, ситуирани различно географски и времево, ти ги правиш... български или твои предци?!

Наистина ли не усещаш вероломството, липсата на дълбочина, непровереността и удревлението, което си позволяваш?!
цитирай
35. get - - Преди да се произнасяш ... провери поне !!?
23.03.2012 21:24
germantiger написа:
Най-важния и централен празник на готите е същия какъвто е и при скандинавците - ИУЛ... В ЧЕСТ НА БОГ ФРАЙР с колелото и слънцето, започващ в деня на зимното равноденствие. Работата е "там", че празника готите го наследяват от скандинавцската прародина и го празнуват по същия начин като скандите.

Те такива ми ти работи Гете с етнологията, иначе с етимологиите и словенето и бърборенето на думички е инак

А сега този цитат от теб:

- Но това не е само от сега, а и м езика на предците ни от първи век Гети-Галати-Сармати ... тези които първи пр.хр. се бият с римляни и основават столицата си в Карпатите със наименование Sarmizegetusa ... което е от образуващите Сарма/Сребро/Арджентум/Бяло и втората Гето(у), което се среща и като Гата/гаута/гьота та стигнем чак до северноиндийското "велик"-джата/Гаята - светли, славещи/химноносци ... от които се е родил и Гаутама Будха !!

От мен:

Въобще усещаш ли се какво пишеш - в два абзаца без нито един аргумент, прескачайки през векове, преминавайки през няколко култури, ситуирани различно географски и времево, ти ги правиш... български или твои предци?!

Наистина ли не усещаш вероломството, липсата на дълбочина, непровереността и удревлението, което си позволяваш?!


- Моля те, не бъди пристрастен !!
- Провери и ще се убедиш в правотата на това, което пиша ?!!
Bishop Absalon topples the god Svantevit at Arkona - http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/3f/Bishop_Absalon_topples_the_god_Svantevit_at_Arkona.PNG

Какво се намира на нос "Аркона" ? - Къде е този нос(морски) ?! - Какво е имало там ? - The temple fortress of Arkona(укрупено светилище на Ярко(н), today called JaroМars-burg(Яра-Марс-Берг !), was the religious centre of the Slavic Rani in the Early Middle Ages. The temple was dedicated to the deity Svantevit(СвентоВит ... и не само той ?!), who was depicted with four heads. The temple housed an important horse oracle in Slavic times ... само с едно съм съгласен с теб !! - по отношение на последното "СЛАВЯНИ" :)) г"ВАРЯНГИ - са се наричали, хората !!(за произхода на думата Варяг/гВардия/Вардя ... вече съм обяснявал, откъде иде и какво означава ?!!
- По(дс)казах ти ! - Какъв е произходЪт на Мекленбургци-померани ... сега иде ред на едни други ... ?? :)) - които ги наричат руДи-червенокоси-Ружи-Рижи ?!! - Хахаха !!
- Които са създателите на "Белият кон" от Уфингтън ... Споко, не е от Алеманско :))

- така че, не сте прави загдето игнорирате мнението на Снори, който казва че, скандавляваните са се омесили с едни дето идват от Тракиия !!! - дето са ви оставили котела с Брен, и "Слънчевата колесница" ... и "футарка", и още много други нещица ??! :))

от боу"ил Гет - дук на МекленБерг

от Гет от Готланд
цитирай
36. germantiger - ...
24.03.2012 01:36
Гете, за пореден път се убеждавам, че или не можеш да четеш или си спестяваш нелицеприятното за теб, а именно ;)

- славянските народи днес така наречените чехи, поляци, словенци, словаци, че и белоруси и руснаци нямат почти нищо общо с българите като антропологични типове, но с германците колкото желаеш - факт :)

- о-в Рюген веднъж съм ти го писал (наистина е обидно, че не четеш моите отговори, а твърдиш че ги искаш и полемизираш с мен), та веднъж съм ти писал - векове преди славяните там са германо-скандинавци. Към 4-5 век идват славяни... по-късно те са избити с огън и меч от Мечката или хайнрих Лъва - трябва да проверя в книгата кой беше и тези поселения са ликвидирани а острова отново заселен с германски колонисти.

- същото се случва в мекленбург и част от Бранденбург - векове преди новата ера обитавани от германски племена - вкл. в Померания са бургундци, лангобарди итн... после преселването на германските племена на запад в римската империя и идването на славянско население асимилиралоостатъците германско. Следва възстанието великото славянско палило и грабило до Хамбург, послед германската реконкиста с огън и меч и заселването на германски колонисти в преди вековените германски земи.

- аркона е от онова време - като са били сливяните, померания наименованието също, славяните са буквално изчиствени, с изключение на тези в лаузитц, до днес днешен останали и преди векове възстание не вдигали.

- гете да те питам що хаскьой не е българско наименование, а пазарджик също, кьопоулуто как ти се струва, 40 000 юрушки семейства заселени в България как ги виждаш, а черкезите макатр и малко. Впрочем в казармата бях с татари - Куртцеид имахме и Дженгиз също.

- Гете защо по Черноморието е пълно с гърци, гръцки градове от преди векове и защо след като варна уж е неолит и халколит ( с което съм съгласен), ТА ЗАЩО АБСОЛЮТНО ЯСНО Е ДАТИРАНО, ЧЕ Е БИЛА И ГРЪЦКА КОЛОНИЯ НА МИЛЕТСКИ ГЪРЦИ 600 ГПРНЕ, та Гете - ние варненци гърци ли сме или миксирани българи?

- и друго да те питам - след като в края на 19 век населението НА ВАРНА Е БИЛО ТУРЦИ И ГЪРЦИ В ОГРОМНОТО СИ МНОЗИНСТВО СЕГА КАК ДА ТЪЛКУВАМЕ ТОЗИ ФАКТ ОТ ТВОЯ ГЛЕДНА ТОЧКА?!

Забележи Гете, че в античността не си докзала че тези или онези са българи (а такива не са защото са били траки), но не си докзала че славяните са траки ерго българи - това драги имаш още напъни да го докажеш, докато друже това че населението на варна е било турско-гръцко е доказано и показано...

Та не става дума за пристрасност а за едни истини, които ако почна да ги пиша ще е неприятно, "а бе власите' да ги .ба кви са тия дни?
цитирай
37. germantiger - ...
24.03.2012 01:42
Сега да се върнем към сериозните въпроси, вместо да се замеряме с това чий гъз е по-древен и аджеба къде откриваме български или елиснки или скандинавски следи - такива може да открием почти навсякъде.

МИСЪЛТА МИ Е ГЕТЕ, ЧЕ ТИ ОТКРИВАШ ТРАКИЙСКИТЕ СЛЕДИ (И ТО ВСЕМОЩЕ СПОРНИ), НО ДРУГИ СЛЕДИ СЪЩО ИМА НАВСЯКЪДЕ.

Учудвам се, на друго аз - как отркивайки тракийски следи или български следи някъде - от това за някои блогъри следва, че населението там е българско и днес, че всичко създадено от това население то дължи на траките-българите - ето тук нишката се къса.

Кой е оставил следи, кой е въздействал е едно, а как хората са го продължили и какви са е друго.
цитирай
38. germantiger - ГЕТЕ, ЕТО МОЙ КОМЕНТАР ПОД ДРУГ ПОСТИНГ, ПОДХОДЯЩ И ЗА ТУК
24.03.2012 02:11
Двамата въобще не сте схванали за какво иде реч, а именно:

1. ТОЧНО ТОВА 'КАЗВАМ" - ЧЕ ИСТОРИЧЕСКИТЕ ИЗВОРИ БЪКАТ ОТ ГЛУПОСТИ, ГРЕШКИ, МАНИПУЛАЦИИ

2. ЧЕ ИЗВОРИТЕ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМАТ НА ДОВЕРИЕ, ДОСЛОВНО И ИЗБИРАТЕЛНО

3. ЧЕ ИЗВОРИТЕ ЧЕСТО СА ПРОТИВОРЕЧИВИ И ЗАМЕРЯНЕТО С ИЗВОРИ Е ГЛУПОСТ

САМО ИДИОТ БИ ВЯРВАЛ, ЧЕ ТРАКИТЕ БРОЙКАЛИ ДО 4 ИЛИ ЧЕ НАРОДА НЕ СЕ КЪПЕЛ И БИЛ НЕЧИСТ, КОВАРЕН?! Византийския ще да е бил непокварен и чистосърдечен в политиката значи - айде стига вицове.

В реакцията ви рискувате да бъдете определени като раними, рипащи прибързано и въобще не разбрали смисъла на написано, засягащи се на чест комплексари (за мен честта е сериозен мотив и не е комплексарска, но друг ще ви определи като такива).

Няма проблем да са били катунари и са били кимври и тевтони - като са германци да го отричам ли?! НАПОЛЕОН Е ПОМЛЯЛ ПРУСАЦИТЕ 1804-1806 И ДА ГО ПЛЮЯ ЛИ, НЕ - ВЪЗХИЩАВАМ МУ СЕ! Били катунари - чудесно! После сътворили това, което друг не е успял - споменах какво-що в музика, философия, армия, архитектура, наука. Какъв е проблема да си бил никой или слаб и да си станал голям?! Комплекс ли ти/ви пречи?! Иначе кимврите и тевтоните бият две консулски армии, та ич не са били слаби.

Вие сериозно ли възприемате историята като чест и себедоказване - а стига уе - историята е кой е по по най, така ли, драги?!?!?!

Те това ли е историята - биене в гърди ли?!
цитирай
39. germantiger - ...
24.03.2012 02:16
113. germantiger - ...
02:14
Да ви спомена и на двамата.

Днес съм отговорил "конфронтирайки" се с вас и с гет под друг постинг, в същото време обаче СЪМ ПОПУЛЯРИЗИРАЛ ТРИ ПОСТИНГА ЗА БЪЛГАРСКОТО В ДВЕ ГРУПИ ВЪВ ВИБОКС7, ПОХВАЛИЛ СЪМ ЕДИН БЪЛГАРСКИ МАГАЗИН НА ПОЗНАТИИ ТИЯ ДНИ ЩЕ ПОМОГНА НА ЕДНА БЪЛГАРКА ЗА НЕЙНИ БЪДЕЩИ ПАТРИОТИЧНИ КЛИПОВЕ.

Иначе казано аз съм лесно разгадаем и ясен - помагам в някои и немалко български неща - споря и съм опозиция като ми засегнат гермаснкото. Когато го направят аргументирано си коригирам мнението.
цитирай
40. get - - Ще да кажем, софистика и про-католико тевтонско(рицарска) филипики !!
24.03.2012 02:54
- Ами прочети, кой го е основал гр.Милет ... пък после ако искаш ги "елинизирай" ... гърцизирай или ... каквото там си искаш :)) ?

- Ей поради този стил ли, подход ли ... не знам как да го нарека при теб ... те предпазвам ... много, много да не задълбаваш в Расо-логиите :)) !

- Аз за "славяни" на Рюген/Руян не говоря !!?(тези хора са там, от настъпването на "Северната бронзова епоха" ? - могилни погребения, шнурова керамика и т.н. !) ... славяните са много късно ......... изобретени :)) !!
- Тацитус упоменава още през І-ви век за съществуващото там Светилище ... съответно не го назовава "славянско" - защото такова нещо "славяни" няма !? ... странното е, на кои племена или народи нарича той Германия, тъй като към него момент ... тези които, са узурпирали в последствие името Германия се наричат "теути" или "дуитсци" ... та от там е и името на гората ТеутонБург !!!

- Така че, Германия е наложен отвън термин "екзоним", който най-напред се споменава VІ в. пр.хр. в един "перипъл"(много интересна дума ?!) ... пък после е възприета от Диодор от Сицилия ... па после от римляни и така името се налага за тази земя !!(поради това потърси към него време, какво е значело Герман на "гръцки" ?)
- Още по-странно е че, на вулгарен латински германците ги наричат "теудески" в древен Рим ... а и досега в италианският език, са известни като, "тедески" ? - Защо така ??

- Приятелю, когато казвам ... в Германия са открити артефакти, за които се говори че са от Дунав ... тоест тракийски - ако мислиш, че под това трябва да разбираш - Германец=българин ... то ти си в голяма грешка ?!

- Къв ти е проблема, че русичките суени-шведи някъде около І-во хилядолетие преди Христа са се умешали с по-тъмните гаЕти/кимбри - та от това се е създала суенско-гетска народност, която по-късно е възприета и в титулатурата на шведските крале ?!? - за теб обида, за мен това е факт, който с нищо не унижава или възвеличава било шведи, било германци ?

от Гет-Конан - дук на МекленБерг
цитирай
41. germantiger - ;)
24.03.2012 13:04
Гете, там е работата, че траките са били светлички, не иде българи да са типични.

Твоя подход с основаването на нечий град е несериозен, защото:
- преди хилядолетие и повече един Бог знае, кой и какъв е бил основателя, независимо от свободните съчинения на някои извори, но дори да приемем, че те са истинни то...

НЕ ОСНОВАВАНЕТО ОПРЕДЕЛЯ СЪЩНОСТТА И ПРОДЪЛЖЕНИЕТО - КАКТО ТИ КАЗАХ - ВАРНА ХАЛКОЛИТ, НЕОЛИТ И ОСТАНАЛОТО, КОЕТО ТИ ЗНАЕШ, А АЗ В ДЕТАЙЛ НЕ, НО... ПРЕЗ 19-И ВЕК ТУРЦИ И ГЪРЦИ, БЪЛГАРИ ПОЧТИ НЕ! Милетските гърци правили варна не са били траки, щото са носили елинска култура и корабоплаване, били са елини, не траки, независимо, че ти ще споменеш - Милет е основан от негърци, а някой грък ще напише - от гърци е създаден. Тези спорове могат да продължат, но милетските елинин са факт, както може би и неелините създали Милет (НО САМО АКО ГО ДОКАЖЕШ АРГУМЕНТИРАНО).

Ето този факт, тази промяна ликвидира всякакво основаване като довод за същност и претенция днес. Това ми е мисълта ако не си я схванал.

Как да не задълбавам в расологията, след като тя смъква гащите на изворните манипулатори :) Под изворни манипулатори имам предвид древни автори, не пишещи днес съблогъри!

ГерманиА може да е наложена за и от римляните, с Тракия е същото - трак е синоним на варварин и обидно прозвище, също и нарицателно за всички негърци на север. Е и? Руснаците някой ги е измислил да са славяни и куп народи още в Европа - за теб това може да не е истинно и коректно, но така са наречени - е и това прави ли ги други различни от тяхната си общност? Факт е че такава общност и езикова група има.
цитирай
42. get - Гете, там е работата, че траките са ...
24.03.2012 20:34
germantiger написа:
Гете, там е работата, че траките са били светлички, не иде българи да са типични.

Твоя подход ...



- Не знам какво и как да ти отговоря ? - разговорът ни се разпиля ... относно ариали ... епохи ... език ... етносни и още мниго други неща ??!

- Първо ! - като аргумент "елин"="грък" е несириозно !!
- Второ ! - вероятно си прочел поста ми в който говоря, какво казва за "елинизма" Мовсес Хоренакский ?!
- Трето ! - в самата древна Елада съвременна Гърция, където е прието че всичко е "гръцко" срещаме топоними, терминология (в древността) която е непреводима, но разбираема дори и на съвременен български ... а там казват, че е нямало тракийско или славянско или българско присъствие ... същото е по отношение на традиции и обичаи, религиозна образност и ред още неща ?? - Кажа ми как да си го обяснявам това ?!!

- Четвърто ! - отивам(е) в епохата на сагите и Снори Стурулсон, който твърди че те са донесени от население придошло от юг ?! ... ами голяма част от божественият пантеон и терминология повтаря такава по-стара, създадена на юг ... на балканите ??! - това също не го приемаш !

- Говоря ти че, още през първи век Тацит документирана светилището(като налично) на нос Аркона ... но това влиза в разрез с наложената теория ... На това място са обитавали първо германи ... после славяни - Аз пък казвам и първото и второто не е вярно !! - ти отново подскачаш и ми хвърляш предпоставени тези - Не, доказано е ?!

- Като обобщение ще кажа, че не си позволявам да ползвам само "извори" а и археология, културулогия, лингвистика и ред съпътстващи дисциплини !!

- Та, това накратко :)) !

- Подсказвайки ти, как вървят разсъжденията ми по въпроса ... само ти упоменавам, че не е случайно ... Тракийски, Кимерийски и Кимбрийски Херсонес ... като термина Херсонес НЕ Е ОТ ГРЪЦКИ ПРОИЗХОД - Категоричен съм, това е дума обяснима и при тракийци и при кимерийци, и при кимбрийци - защото вероятно езиците съм от един праматерен !!? ... най-старото ... иде от Коринт !!
цитирай
43. get - - Питаше ме за основателите на Милет ... той е известен още и като, Anaktoria ?!
25.03.2012 17:11
Leleges - са които основават Anaktoria, те се явяват едни от автохтонните местни жители обитавали в пределинско време Greece, the Aegean Sea and southwest Anatolia (compare Pelasgians), who were already to be found there when the Indo-European Hellenes arrived. The name Leleges is probably a Greek term itself and not a name these people applied to themselves.( от
http://www.vonkracht.de/areus/geo.html)
В същият сайт от който ти цитирам(а и не само в него е тази информация !) още се казва : "In the last 3700 years Miletos has totally changed its topography. The ancient town was situated on a peninsula in the Meander delta. In Minoan times it probably had a shape similar to Monemvasia. The geographer Strabo quotes Ephoros of Kyme, a historian of the 4th century BC: "Ephoros reports: Miletos has been founded by the Cretans of the sea ... and colonized by Sarpedon, who brought people from Cretan Milatos and named the place Miletos accordingly. The place has been owned by the Lelegans before."
- Тук по отношение казаното в текста, за пред индо-европейско население го считам абсурдно ... а още повече, категоричноста на израза " Indo-European Hellenes" (?!) ... но това е материал за друга тема !!
- Това мое твърдение, мога да го подкрепя, именно с произхода на критският град Милат ?! ... от позиция на лингво и религиознание ?!!

- Относно Сарпедон имаме предадени две легенди:
1/ Син на Зевс и Европа. Брат на Минос и Радамант. Отгледан е от царя на Крит Астерион и когато след смъртта си, той оставя на престола брат му Минос, Сарпедон е изгонен и отива и се установява в Ликия. Има мит според който Зевс му дава дълъг живот, равняващ се на живота на три поколения.
2/ Син на Зевс и Лаодамия, дъщеря на Белерофонт, и царя на Ликия. По време на Троянската война се бие на страната на троянците. Убит е от Патрокъл. Зевс заповядва на Аполон да пренесе тялото му обратно в Ликия

- Подарявам ти едно адресче, с прекрасна виртуална разходка от Ликия, гр.Мира ! - http://www.apeskov.ru/images/stories/Lycia/demre.html
цитирай
44. germantiger - ...
25.03.2012 21:24
Гете, айде отказах се от коментара ми и го изтрих...
Живи-здрави.
цитирай
45. demograph - Германо-българче, ти пък къде видя "вероломство" у Гет..??
25.03.2012 21:40
germantiger написа:
Най-важния и централен празник на готите е същия какъвто е и при скандинавците - ИУЛ... В ЧЕСТ НА БОГ ФРАЙР с колелото и слънцето, започващ в деня на зимното равноденствие. Работата е "там", че празника готите го наследяват от скандинавцската прародина и го празнуват по същия начин като скандите.

Те такива ми ти работи Гете с етнологията, иначе с етимологиите и словенето и бърборенето на думички е инак ;)

А сега този цитат от теб:

- Но това не е само от сега, а и м езика на предците ни от първи век Гети-Галати-Сармати ... тези които първи пр.хр. се бият с римляни и основават столицата си в Карпатите със наименование Sarmizegetusa ... което е от образуващите Сарма/Сребро/Арджентум/Бяло и втората Гето(у), което се среща и като Гата/гаута/гьота та стигнем чак до северноиндийското "велик"-джата/Гаята - светли, славещи/химноносци ... от които се е родил и Гаутама Будха !!

От мен:

Въобще усещаш ли се какво пишеш - в два абзаца без нито един аргумент, прескачайки през векове, преминавайки през няколко култури, ситуирани различно географски и времево, ти ги правиш... български или твои предци?!

Наистина ли не усещаш вероломството, липсата на дълбочина, непровереността и удревлението, което си позволяваш?!

Всички имаме едни и същи предци и доколкото е известно те са се наричали Арии или Божии/Богари/Блъгари/Българи... Другите ги наричали както им падне, вкл траки, варвари и т.н. А Арии и Богарий има еднакъв смисъл.
Няма друг древен народ на света, който да е запазил освен държавата си, а и най-древното си име, освен българския. Поне на запад от Персия та до Калифорния. Поздрави.
цитирай
46. demograph - Проф.Сиктиридис 33,34,35,36,37 - понякога имаш и попадения....!
25.03.2012 21:46
анонимен написа:

Стигнахме до там, че мургави теляци от турската БАН-я (хамам), учили в медресета у мама туракия и уахабит саудит арапия, да се гаврят с произхода на БЪЛГАРИТЕ и да тъпчат с крака и изопачават ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ. Срам и позор братя!


цитирай
47. demograph - Предпазливо да се намеся
25.03.2012 21:50
46. germantiger - ;)
24.03 13:04
Гете, там е работата, че траките са били светлички, не иде българи да са типични.
.........................................................................................................................
Тигре, ти систематично ползваш цигани и други мургавели за да оборваш тези, които нямат нищо общо с тях. Иначе се радвам на спора ви с Гет.
цитирай
48. demograph - Гетски, след малко ще пусна кратък пример за Тигъра от Сапарева Баня.
25.03.2012 21:53
Ще се поровя на едно място се връщам. Дръжте фронта.
цитирай
49. germantiger - Генералче Любенлюбаво... не ти подхожда да ме наричаш германобългарче - давай по-смело, наречи ме германец "направо"
25.03.2012 23:38
demograph:
Всички имаме едни и същи предци и доколкото е известно те са се наричали Арии или Божии/Богари/Блъгари/Българи... Другите ги наричали както им падне, вкл траки, варвари и т.н. А Арии и Богарий има еднакъв смисъл.

Изворите за това твое твърдение са... ?!
Щапаровски умозаключения или КОНКРЕТИКА ЧАКАМ?

Ето една конкретика от мен:

Историята на село Жегларци, общ. Тервел, обл. Добрич:

Според краеведа Георги Топалов през турското робство селото се е казвало Омур факъ. Омур е лично име, а “факъ” – тълкувател на Корана. Роденият в Жегларци Жеко Попов предлага друга хипотеза за името на селото. Според него то първоначално е звучало Емир вакъф, а впоследствие е трансформирано в “Омур факъх”. Вакъф е имот, доходите от който се използват за благотворителност, а емир е титла в мюсюлманските страни.

През 16 в. селото е нападнато и разорено. След това започва колонизирането му от турците. В периода 1580-1590 г. е построена джамия от мюсюлманския духовник Дервиш бей, разказва Жеко Попов. Според него в процеса на колонизирането на селището са били настанявани араби, мюсюлмани от Азърбейджан и номади-юруци. Вероятно през 17-18 в. имоти в района са получили и еничари. За тяхното присъствие свидетелстват характерните надгробни паметници /колони с чалма на върха/ в двора на джамията, изгоряла при пожар през 1993 г.

Интересна е легендата, свързана със старата чешма. Местен бей имал красива дъщеря. Искал да я омъжи за турски офицер от Силистра. Момичето обичало беден момък от селото и от мъка по него се поболяло и умряло. В нейна памет беят издигнал чешма. Върху нея е изписано “Всичко започва от водата”.

След Освобождението голяма част от турците се изселват и на тяхно място пристигат българи. Помнят се имената на някои от първите заселници: Гочо Каишев, Ради Димов, Еньо и Господин Желязкови, Христо Чобанов, Паун Иванов.

В края на 19 в. тук пристигат молдовци и липовани /около 25 души/. В началото на 20 в. българите вече наброяват 975.
По време на румънската окупация селото е гранично. Тук са настанени румънски жандармерийски постове и колонисти – цинцари от македонските планини. Българите са били подложени на жесток икономически натиск. Румънските власти изисквали те да плащат данъците си за 10 години напред.

След Крайовската спогодба куцовласите са заменени от 70 българи от Северна Добруджа – основно от тулчанското село Караман кьой.

През 1941 г. местното население предлага селото да се преименува Каблешково. Това предложение не е прието и през 1942 г. населеното място получава името Жегларци. Новото наименование е свързано с дряновата гора, която се издига на запад и на север и предпазва селото от студените ветрове. От нея хората добивали жегли /дрянови пръчки, които се поставят във волския ярем/. Именно на тези селскостопански приспособления дължи името си тервелското село.

КОЛКО ЧИСТИ ВИ ИЗГЛЕЖДАТ СЕГА И ТРАКИ ЛИ СА ИЛИ... въобще българи ли са?!

...

Гете, аз като чета Ура Линда, Старата Едда, Земния кръг на Снорри Стурлусон, Песен за Нибелунгите и Беовулф не виждам никъде тракийско - то никъде не е посочено, не е заявено, а ти го съзираш където пожелаеш, вероятно и на Марс. За сметка на това в споменатите саги и епоси ясно са показани - Скандинавия, Бургундия, Исландия итн. Къде са ти траките на теб (но ти ги преоткриваш там), разбира се за теб в Скандинавия, Дания и Германия в епоси и саги нема начин да намериш германо-скандинавци... Ей весела история, а ;) ?!

...

Още нещо Гете - Песен за Нибелунгите ползва детайл от елински мит, не от тракийски - този за Ахилес с петата, при Зигфрид е с листо и плешка на гърба под рамото. В това няманищо чудно - митологията на южните народи е надминавала тази на северните варвари, които са се учили от средиземноморските. Няма спор, че северняците ползват южни мотиви - това не значи, че скандинавците са елини или траки, както векове след това, когато балканските народи ползват каквото щеше западнмо-европейско не значи, че не са балканци. А пропо въбще цялата фолклористика като основа е положена от германците братя Гримм и като такава е дала идеи, тласък и основа на българските възрожденци и събирачи на народно творчество, това обаче не прави възрожденците ни "германци" нали?!

...

И понеже държите на извори и подбирате удобните, като никога не подлагате на съмнение извори в полза на тракийското, то тогава значи АХИЛ НЕ Е ТРАК - ТОЙ Е СИН НА ЗЕВС, СПОРЕД "ИЗВОРА" Е ТАКА?!
цитирай
50. demograph - Тигре,а/в/стралийците са траки, та германците ли?...
25.03.2012 23:50
Гетски, виж колко е готино това;
Word: astralian Language: Anatolia/Lydian Meaning: ethnonym, Thracian Comments: Hesychius 'Ἀστραλίαν τὸν Θρᾷκα, Λυδοί'
цитирай
51. germantiger - ...
25.03.2012 23:54
Демографе, нещо линка ти не се показва?!

Иначе не ме бъркай със сиктиридис, аристотелис, маркнатан и още няколко изтървах им броя и сметката.

...

Толкова е важно за голяма група блогъри да докажат, че всичко по европата що е е било в Античност цивилизация е тракийско. В същото време безогледно да отрекат постиженията или изторията на други народи и племена.

Засягайки другото после се чудите зщао има реакция срещу вас?! Първо посагате на друго и след това заемате роля на засегнати от ответната реакция? Коментирате наричайки този и онзи предател, тюрк, мекере, германо-българче итн?!

Демографе, аз фронт не държа срещу вас или други - един съм, пиша си каквото знам или мисля за истинно (със сигурност греша някъде) и браня германското (каквото имам за такова) без значение дали от хора като кушел определящи се комунисти или автохтонисти (когато нещо вие коментирате).

Допускам да греша и аз, но си действам по този модел - не свикнахте ли, не привикнахме ли да се изтърпяваме?!
цитирай
52. germantiger - ...
26.03.2012 00:09
Моя съвет и желание е да не минаваме границите на добрия тон (самия аз в миналото често съм ги минавал, закоето съжалявам, в този ред на мисли ГЕТ И СПАРОТОК ВИНАГИ СА БИЛИ ТЪРПЕЛИВИ И УЧТИВИ, демографе - ти също в повечето случаи).

Лично се радвам, че не се псувам с всички вас:

спароток
българинът57
гет
рицар
демограф
дзвер
нестинар
симеонов
щапаров

... вероятно пропускам някой?!

Другата "група" са:

джойси
маркнатан
сиктиридис
аристотелис (на тоя му писах едно лс, обаче мълчи рибок) ако не го бъркам ника - има тук блог
още някой заявил се като грък вече не помня

...

Моя "фронт" не е с НИКОЙ от вас, а с душици като кухел и рустам, то и с тях нямам фронт, но гледам ги накриво винаги, както и те мен.

Живи-здрави, лека ви нощ!
цитирай
53. demograph - Тигре, Аз те уважавам...Не съм захлупен толкова, че да се заблуждавам в невъзможното.
26.03.2012 00:17
Линка нарочно на го пуснах, за гъдел. Ако искаш пускам ти го да се кефиш.
Германо-българче не е обидно. Поне за мен. Но и ти не мисли, че защитавайки германското, браниш истината такава каквато е..Всичко е лъжа и измама. Засега.
Това за Варна и гърците, и там другите..си е също твоя заблуда. Ако преди да дойдат гърци-мърци има белези, за присъствие на народ със сходна на тракийската култура и технологии, Варна след това е нещо променливо. Трайното е около Варна.
цитирай
54. get - - Чакай, чакай germantiger-е ... аз не те обиждам ?!
26.03.2012 01:12
- Обяснявам ти простичко(според мен) ... че преди ОСМИ ВЕК ... кьорав грък няма !!
- Първо си появяват така наречените "елини" ... но елин както знаеш(?) - Това не е признак за ЕТНООПРЕДЕЛЕНОСТ ?! - Имаме "цивилизован" и "дивак" ... това идват да изразят тези термини като ЕЛИН срещу БАРБАРИН И ТуРАК ?(пояснявам, че последното иде от името на едно животно, което е салегнало в образността на ... Най-старата култура, туб по балкани и Средиземно море ... та дори и Египет !!)
- Това е залегнало в митът за Пазифая(пазителката) и МиноТавара !? ... това е ОТ ПРЕДИ троянската война !!
- Тази образност и вярвания ... през четвърти преди до шести след ... е залегнала, като фундамент пък на Тракийският конник ... последното изображение на същият е в Мадара !! - Но това е Героят ... култ, доразвит от тази по-стара Критоминойска култура !!
- Този култ за Минотавъра е профанизиран и омаскарен при класическият "елинизъм" - докато на територията на траките(с много имена, продължава естественият си ход на развитие !) - темата е много дълга и с много взаимовръзки ... но съм категоричен че това е истината !
- Траките, ерго българите ... са оригиналните наследници на по-старите народи и култура а гръцките натрапници са нейните узурпатори но и по-късни вулгаризатори и профанизатори !!
- Свързващите звена между Минотавъра са ... Дионисизма-Загрей-Сабазий ... Орфизма ... култа към Залмоксис(но не както го описва Херодот !) ... най-накрая иде Хероса-конник-Тракийски ... праобраз на св.Георги !!(нямам за цел да те лъжа !)

- Като ползвам тази символика и вътрешна философия на тези културно-религиозни вярвания ... мога да ти обясня доста от символиката и сюжетите на Сагите - ако желаеш ?!!

- С уважение !

от Гет канос тавъроСкитский от Тираспол ... т.е. Бичи град (знаеш ли къде е ?) !

П.П. Това за Варна иде в резултат на "Гръцкият проект" изобретен от Екатерина велика ... поради това, много от местното българоезично население попаднало под прякото влияние на Фенерската(гръцка) патриаршия е принудено да говори на "гръцки" ... един от тях е и ктитора на църквата "Св. Никола" (Параскеви Николау) роден от баща и майка българи ... но водел преписките си и търговските дела на гръцки - по силата на обстоятелствата !! - в къщи с домашните си е говорел на български - Ха, кажи ми какъв е той ... славофонен грък или българо гласен "елин" ??!
- Ако не ми вярваш, ще ти изкарам един руски офицер от него време какво пише по въпроса ... мъжете са гърци ... но жените им не разбират езика - М...ка му !!
- За нас българите по-страшни от турците са били ... измислените "елини"-фанариоти СТАРОЗАВЕТНИЦИ !
- Знаеш ли по времето на турското робство, кой е бил вторият след Ерусалим юдейски град ... даже някъде се среща и като Ерусалим-а на балканите ?! - от там е дядо му на съвременият френски президент Саркози !!
цитирай
55. demograph - Ей Гет, като паднала звездата върху земята и изпотрепала/изподавила маса ти народ
26.03.2012 01:39
Хората взели че я кръстили Bel - National Geographic. Как пък точно Bel?..Защо не Evil, Bright..Кои тогава са свидетелите...И защо Belus станало зъл дух Evil. Няма ли да дойдеш на ски, бре човек?
цитирай
56. get - Хората взели че я кръстили Bel - N...
26.03.2012 02:39
demograph написа:
Хората взели че я кръстили Bel - National Geographic. Как пък точно Bel?..Защо не Evil, Bright..Кои тогава са свидетелите...И защо Belus станало зъл дух Evil.


- Просто е всичко но има много ... старозаветна пропаганда !!?

- Това е същото, като обяснението на Баал-Бек ??
а) а първото произтича от Бел-Бяал-Баал (рогат и лош бог ... описано в Старият завет, който преди 10-ти век май го е нямало никакъв - имало е само Нов завет !)
б) Бек ... не знам защо ... но равинската библейска литература ... го превеждат, като ... Бик (?) !!!

- Подобно се казва, може и рядко за Библос, което уж идело на предаде на гръцки думата за папирус ... произнасяна от чехи като "папире", а от нас "папер" ... спомни си фразата "На папер сте ... !" - Но-о ! - макар и рядко се казва, че се бил наричал освен Губла/Гебла/Библо също и Белтос ?!

- Междувременно търся източника ... в който се дава наименованието на светиището на бог Аполон от о.Делос, което по памет бе със същото име като това от о.Аркона ... с други думи Аркон ... което го превеждаха и като "Рог" ... относно последното пояснявам ... защото е много древна дума с дериватни Рог=Кор(ен) ... от там пък Арк(ос) е смислово свързано с Високо/Арка ... та от там е възприето в последствие в гръчката титулатура, като Арк/хон(т) на мястото на Тюр/Тир(ан) ... което пък иде да възпроизведе думата Тур-див Бик ?! - Ако си спомняш в религиозното изобрязаване на бог Бел ... същият се овенчава с Рок/г(и,а) !! ... това е вътрешният смисъл на тези думи и символика през вековете ... но какви идеи се крият зад тази сложна образност ... вече е друг въпрос ??! :))
- От там идва и наименованието на предците ни от "елините", ТУРаки, ТИРсци, ТАВАРи, ТЕВЕРи ... това е едно също нещо изписвано по различен начин ... това го има като символика и в Казанлък и Свещари могили и Никополис на Иструм и в к.средновековна хералдика и на много др. места ... Но започва от Крито-миной и тук Балкани !

казва Гет таурусСкитский :))
цитирай
57. germantiger - ...
26.03.2012 18:13
Хубаво пишеш, какво според теб е заимствала (направо напиши "крала" без кавички гръцката литература, защото според вас елините само могат да крадат не да заимстват), та хубаво елините крали, но то и исландците също.

А пропо исландци няма - те са народ сътворен от избягалите от краля си норвежци и те така с южните хора.

...

МЕЖДУ-ВПРОЧЕМ ПОД ДРУГ ПОСТИНГ ЩАПАРОВ ЗАЯВИ, ЧЕ 99% ОТ ГОТИТЕ СА БЪЛГАРИ, СЛЕДОВАТЕЛНО В ПОСТИНГА НА РИЦАР ЗА АВАРИТЕ ВСИЧКО ОТПАДА - ЯСНО Е, ЧЕ АВАРИТЕ СЪЩО СА БЪЛГАРИ, НИЩО ЧЕ СА СРЕДНОАЗИАТЦИ.

Като се омота човек тъй става ;) според Щапаров тюрките също са траки - писал го е в други коментари, въобще "луда работа" - несъмнено всички са, вероятно и извънземните. Сега сериозно - НАИСТИНА СА ВСИЧКИ СПОРЕД НЯКОИ ОТ ВАС И ТОВА НЕ Е ШЕГА.
цитирай
58. get - Хубаво пишеш, какво според теб е ...
26.03.2012 19:52
germantiger написа:
Хубаво пишеш, какво според теб е заимствала (направо напиши "крала" без кавички гръцката литература, защото според вас елините само могат да крадат не да заимстват), та хубаво елините крали, но то и исландците също....
Като се омота човек тъй става ;) според Щапаров тюрките също са траки - писал го е в други коментари, въобще "луда работа" - несъмнено всички са, вероятно и извънземните. Сега сериозно - НАИСТИНА СА ВСИЧКИ СПОРЕД НЯКОИ ОТ ВАС И ТОВА НЕ Е ШЕГА.


- Хм :)) - вероятно ти звучи, като омотване ... нормално е, двамата с теб просто имаме различен подход към една и съща база данни !??

- Затова по-простичко и по-отделеч започвам да те питам !!?
А/ туй германците европейци ли са ? - аз отговарям с - Да !(очаквам твоето становище) ?
Б/ това траките(с много имена) - европейци ли са ... щот някои се опитват да ни внушат, че са "пред"индоевропейци ... та като дошли "гърците-елини" то индоевропеизма "възтържествявал" по тези земи (кои ?) ?!!
В/ мисля вече ти обясних - Как става преносът на култура от по-високо развити към по-слабо развити области ... някои твърдят, че това е ставало със темп около 100-300 км. (за едно поколение - тоест в рамките на 25 години !) от център към переферия ... ай по този модел ... наложи Кога започва Бронзова епоха в Егея и по Балкани ... и с какво закъснение(отстояние км. + датировка) същата настъпва примерно в сев. Европа ?!?

- Относно родственоста на народите от Централна Европа през Предкавказие, Прикаспие, Средна азия до Хималаите и сев.Индия ... говорят достатъчно автори от ирански и индийски произход !!
- Последните най-вече индийци категорично твърдят, че тихните гата/джата/гаяти ... са родствени на ГаЕтите от Данемарско и Скандза - не само аз !
- Междувпрочем гаята, по-точното му иде от коренът г"вата още и г"вета ... по-старото наиенование на това, което в началото на нашата ера е известно като ТУРанци !! ... не бъркай Туранци с Тюрки ... те на практика са антагонисти - а не както пишат пантуранистите !!?(от съвременна Тюркия !)

- Поради това е и настъпилото понятийното объркване на "патриотите-романтици" у немачко ... с тяхната "хунска" мода ?? - защото вече към това време, юдаистите са успели да индоктринират в германската историческа наука, че туранци е равнозначно на тюрки !?!!
- В потвърждение на това, което ти обяснявам ти поствам картината носеща оригинално название "Гробът на Хуна" http://www.friendsofart.net/static/images/art1/caspar-david-friedrich-dolmen-in-the-snow.jpg - от Caspar Дavid Friedrich
цитирай
59. demograph - Книгата на Дзверо е хубава!
30.03.2012 11:10
Дава информация, отговаря на въпроси и поставя ребром други въпроси...Браво на Стефан. Препоръчам ви я приятели. Дано и Павката така да уцели "златното сечение" между научност и популярност.
цитирай
60. shtaparov - Визиготи= Масагети
31.03.2012 12:25
Визиготите не са нищо друго освен преселили се от Средна Азия Масагети,приятелю. Затова аз отричам и се срамувам от употребата на фалшивия термин "вест-готи" като изкуствено натъкмен
към каприза и прищевките на зажаднели за културна слава новосформирани народи.
цитирай
61. get - @ shtaparov -Визиготи= Масагети ... Присъединявам се към това становище ?!
31.03.2012 14:33
- Пресъединявам се не поради ... единият патриотизъм ... а и поради множеството косвени данни - Подкрепящи едно такова становище ?!

- За да не изляза голословен ! - спрямо тези, които ще ми упонират, че не съм прав ! - ще поставя следната логическа задачка ??

- Кой е този римски император - на който живота и титлите ни дават отговор по интригуващият ни въпрос, за готите и германците ??

- Той е роден в Дардания ?
- Живял през Трети век ?
- Известен с изключителна физическа сила и воински качества ... Отличава се с храбростта си при императорите Деций, Валериан I и Галиен (!) ... които го правят, до такава степен популярен, че се издига до началник на "римската конница" ... в последствие издигнат от легионерите(не от сената) за император ?
- Същият се явява наследник на Гордиан ... и дядо на Константин Велики ?
- последният му издава паметна монета с която го "обожествява".

- Но най-важното е че ... той е носил "победните титули"(присъждани от сената !), като спасител на Рим:

А/ Велик партянски ... (победител);
Б/ Велик ГОТСКИ ...;
В/ Велик ГЕРМАНСКИ ... (победител) ?! ... пак повтарям ГОТСКИ и ГЕРМАНСКИ победител !!

- От което, следва че, римляните в ТРЕТИ ВЕК твърде добре са познавали и РАЗГРАНИЧАВАТ ... ГЕРМАНЦИ от ГОТИ ?!! ... но кой "български" историк да прочете и направи проучване в това направление - Та един път за винаги - да се сложи край на този безсмислен спор - Какви са готите ? - гети или германци ?!

- Моето становище вече съм го заявил - повече няма да коментирам !

от Гет - готски :))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939535
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10296
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол