Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2012 11:09 - Цивилизацията "Х"?..Народът "Х"
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 10583 Коментари: 11 Гласове:
16

Последна промяна: 30.01.2013 19:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
“Чинията на Ной” и цивилизацията “Х”

https://www.youtube.com/watch?v=vKakFvlD5MM
Във Варненския некропол е открито обработено злато, което се смята за едно от най-старите в света

Капка Георгиева

"Обичам културата на траките, техните митове, бог Дионисий, Орфей, всичко това древните гърци взимат от траките и го препредават на цялата европейска цивилизация. Но коренът е в България"
Това заяви Кенет Гарет, фотограф на "Нешънъл джиогръфик", който пристигна у нас, за да се заеме с най-новия си проект - тракийското злато и древните руини по българските земи. За две седмици той ще обиколи тракийските светилища в Казанлък, Старосел, Свещари и Перперик.
Гарет ще проучва културните традиции и чествания в България и ще ги свърже с корените им в древността.
"Тракийското злато е кандидат за корицата на "Нешънъл джиографик", каза 52-годишният фотограф.
Кенет Гарет само потвърди това, което отдавна ни е известно. Че гърците са присвоили тракийсктите ни митове и легенди и героичният ни епос, и ги представят пред света като свои.
В брой 19-и ви разказахме за възникването на орфизма и влиянието му върху философските школи в древността.

Къде са корените на най-древната цивилизация? Какво е останало от нея, след като библейският Потоп е залял земята и унищожил човечеството? 
Преди няколко години американският учен проф. Балард дойде у нас, оборудван със свръхмодерна апаратура за изследване на морското дъно и предприе експедиция край бреговете на Варна. Причината - Балард търсеше доказателства, че Потопът е тръгнал от Черно море. Интересът му към България в частност към Варненското крайбрежие се дължеше на една сензационна находка, наречена "чинията на Ной". През юли 1985 г. научноизследователският съветски кораб "Рифт" и мини-подводницата "Аргус" предприемат съвместна експедиция във водите край Варна с цел да изследват съществуват ли следи от древна цивилизация. На борда на подводницата е българският учен проф. Петко Димитров, защитил дисертация в Москва през 1979 г., посветена на старите брегове на Черно море и следите от Потопа. По време на защитата съветският учен Пантелеймон Безухов му задава въпроса: "Нали не правите аналогия между потопа в Черно море и Библейския Потоп?" "Всичко е възможно", отвръща му проф. Димитров. Още тогава той е убеден, че именно старите брегови линии на Черно море, които са разположени на 90-120 метра под равнището на сегашната брегова линия, са ключът към всемирния Потоп. "Съществуват данни, обуславящи теорията, че по крайбрежието на Черно море преди Потопа е съществувала

най-древната човешка цивилизация - по-ранна от тази в Месопотамия и Египет

Тази цивилизация "Х" е съществувала в многобройни поселения по бреговете на сладководното в древността Черноморско езеро. През 1972 г. е открит Варненският некропол, където на площ от 7500 кв.м са намерени 294 гроба с общо 22 000 находки, сред които 3000 златни предмета. Според брюкселския професор Харалд Хаарман най-старата човешка писменост е намерена на Балканския полуостров - плочките от Тартария, които са от 5300 г. пр.н.е. Много наши учени и историци обаче продължават да твърдят, че траките са били безписмено племе! Досега по крайбрежието на Черно море са открити 8 древни селища, потънали някога във Варненското езеро", твърди проф. Петко Димитров.
На морското дъно екипажът в подводницата забелязва подутина, приличаща на загладен скален къс. Когато прибират находката се оказва, че тя не е парче камък, а чиния, леко нащърбена в единия край. След като я почистват от наносите изследователите установяват, че тя има идеална кръгла форма, показваща висока култура на изработка. Учените я кръщават "чинията на Ной" поради факта, че не могат да я датират. Тя е изработена от материал, който наподобява керамика, но всъщност е пясъчник. Чинията е изпратена за анализи в няколко лаборатории, но в нито една от тях не могат да посочат аналог на материала. Накрая специалистите изказват мнение, че тя до-Потопна. За заключението им роля изиграват и тайнствените знаци, издълбани върху външната й страна. Те напомнят клиновидното писмо, използвано от асиро-вавилонците. Фотографии на "чинията на Ной" са разпространени чрез Интернет и учени от цял свят започват да си блъскат главите над старинната находка. Италианският специалист по подводна археология проф. Франческо Трое пише до проф. Димитров, че знаците върху

чинията напомнят протошумерско клиновидно писмо

Но това би означавало, че хората, живели край бреговете на Варна, са поставили основите на шумерската цивилизация в Месопотамия. Възможно ли е? Във Варненския некропол е открито обработено злато, което се смята за едно от най-старите в света. То е на възраст 8 хиляди години. Това е свидетелство за наличие на високоразвита цивилизация. През 2000 г. българският изследовател, художник и автор на книгата "Писмени знаци на старите българи и връзките им с древните цивилизации" - Боно Шкодров успява да дешифрира клиновидното писмо върху чинията. Той възстановява графично 68-те знаци и ги разпраща до най-добрите лингвисти по света. Посланието все още не е разчетено. Ето обаче мнението на професора по мултилингвист от Католическия университет в Брюксел Харалд Хаарман, относно знаците върху "чинията на Ной", изложено в писмо до проф. Димитров: "... Графикът ми е твърде наситен, а Вашият доклад ме застави да прекарам дни в усамотение на бюрото си. Вашата находка е изключително атрактивна. Доколкото мога да съдя от описанието Ви "чинията на Ной" съдържа повече тайни, отколкото фактически могат да се открият... Знаците върху "чинията на Ной" са високо абстрактни, въпреки че надписът е по-стар от плочките в Тартария (5300 г. пр. Хр.) Аз не мисля, че не сте на верния път, когато сравнявате знаците от "чинията на Ной" с протошумерските знаци. Понастоящем аз разработвам хипотеза, съгласно която по всяка вероятност е имало историческа връзка между староевропейската и древношумерската цивилизация. Предполагам, че е имало circum - Понтийска културна конвергенция, която е била разделена по-късно от Големия Потоп на отделни региони с бежанци от наводнените земи - едните към Балканите, а другите към Месопотамия. Използването на знаци върху "чинията на Ной" би могло да предположи

преди-Потопна писменост,

но това е невероятно трудно да се докаже на базата само на един предмет с писмени знаци (такъв като "чинията на Ной")." Ако преведем този йезуитски стил, трябва да кажем, че хората по нашите земи са използвали протошумерска писменост т.е. траките не са били безписмено племе, оставили единствено устни предания.
По-горе видяхме, че според Диодор автохтонното население на Самотраки е говорело език, различен от този на тракийските племена. Езикът на боговете-кабири и първите хора. Езикът на висшата каста. Това не значи, че става въпрос за друг, нетракийски народ. Тогава е логично той да не може да бъде разчетен.
След откриването на находката, проф. Петко Димитров пише доклад, в който прилага доказателствата, че на ръба на шелфа (старата брегова линия) със сигурност е имало селище, обитавано от напреднала цивилизация. Докладът му събужда интересът на двама американски учени-геолози със световна известност. Това са Уилям Райън и Уолтър Питмън. В книгата си "Потопът" те отделят цяла глава на откритието на проф. Димитров. Учените години наред са изучавали утайките на Средиземно и Черно море. "Чинията на Ной" потвърждава теорията им, че Потопът е започнал от малък воден басейн, чието ниво се е покачило вследствие на екокатаклизъм. Разликата в нивата на Черно и Средиземно море е 90 м. Според Райън и Питмън проливните дъждове, които са предшествали Потопа, са предизвикали "скъсването" на Босфора и водите на Средиземно море преливат през него в Черноморския басейн. Получава се пробив, чийто дебит е 200 пъти по-голям от този на Ниагарския водопад. Не описва ли същия катаклизъм и Диодор - Черно море, чието ниво е по-ниско от това на останалите водни басейни, се препълва в резултат на неспиращи дъждове. Скалите, преграждащи Босфора и Дарданелите се разкъсват, следва потоп.
От смесването на сладката Черноморска и солената (33 %) средиземноморска вода се получава сегашната концентрация на соленост в Черно море (17 %). Липсата на циркулация на водите му пък води до появата на "мъртва" сероводородна зона - идеална за съхраняването на археологически находки.
За проф. Балард 1985 г. е преломна в кариерата му. Тогава неговият изследователски екип открива потъналия "Титаник".
Балард инвестира над четвърт милион долара в експедицията край Варна, чиято цел е да намери още доказателства за съществуването на пра-цивилизация по нашите земи. Ако се докаже, че намерената чиния наистина е принадлежала на човек от племето на Ной, то това би означавало, че и самият Ной е обитавал нашите земи. Т.е. - божият избранник ще се яви наш прародител.

 www.Moreto.net

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Задължително четиво или Как се фабрикуват лъжите в историята на българите. /Западните добичета, говедото Иречек и телетата след него/:
http://www.ivanstamenov.com/files/gs-justinian.pdf




Гласувай:
16



1. анонимен - hm
26.10.2012 17:52
dosta interesno,az znam edno mesto v rodopite kadeto na visoka nadmorska viso4ina ima pobita goliama metalna halka v samata skala. mislia 4e e bila prednazna4ena za zavarzvane na korabnite verigi. okolo skalata celiat raion e obsipan s morski rakovini . mestoto e na dosta goliama nadmorska viso4ina i e v blizost do iazovir -anton ivanovci. mejdu selo ravnogor i selo rozovo. pozdravi
цитирай
2. анонимен - ot juli
27.10.2012 22:01
a taka otvarqi im o4ite na slepite ,ama pusta al4nost !Da ste videli turisti4eski reklami za Varnenskiq nekropol,nqma ,nali,no za antaliq ima ,OH BOGEEE pomogni ni !! QD me e ! 4est i po4itaniq za truda ti !!
цитирай
3. анонимен - pak iskat da ne priznayat na6ia narod,kato naroda s nai-starata v sveta kultura
28.10.2012 10:36
za6to tezi uj u4eni se otnasyat sas starenite na balgarskia narod.za6to tazi civilizacia ia nari4at x .ta tya ot kade e do6la,da ne e padnala ot nebeto.tova si e proto trakiska civilizacia.na koyato naslednici sme nie balgarite,ne garcite,ne evreite,ne 6umerite.koga tezi u4eni nai-nakraya 6te proglednat i 6te priznayat na6ia prinos v kulturnoto razvitie na sveta.ta nie zaslujavame tazi priznatelnos,za6toto faktite go dokazvat,nie ima rodovo pravo nad tazi zemya,nare4ena balgaria,za6toto tya e zemya na dedite ni ot drevni vremena ,ne ot 681 g kakto se opitvat da nalojat.kraino vreme e na6ite istorici da se zaemat s tozi vapros i da dokajat na sveta istinata,4e po-dreven ot na6ia nasrod nyama pone za sega.pozdravi.
цитирай
4. demograph - !!!!!!!! Снимахте ли го?
28.10.2012 12:02
анонимен написа:
dosta interesno,az znam edno mesto v rodopite kadeto na visoka nadmorska viso4ina ima pobita goliama metalna halka v samata skala. mislia 4e e bila prednazna4ena za zavarzvane na korabnite verigi. okolo skalata celiat raion e obsipan s morski rakovini . mestoto e na dosta goliama nadmorska viso4ina i e v blizost do iazovir -anton ivanovci. mejdu selo ravnogor i selo rozovo. pozdravi

Страната ни е тъпкана с останки отдревна култура.
За такава метална халка, на връх планината, се говори и в Неврокопско/Гоце Делчевско/.
Антони Дейвидс описва "предшумер" в северната част на Черно море, защото му е бил предоставен неизследван археологически материал от Русия и Украйна.
В книгата му "The Horse, the Wheel, and Language: How Bronze-Age Riders from the Eurasian Steppes Shaped the Modern World"същесъвува очевидна териториална празнина.
, която се явява прекъсване на датировката на намереното в Гърция с изваденото от руснаци и украинци,поради липсата на информация за онези времена от земите на България.
В същност, артефактите са налице, но са дълбоко замразени от нашите страхливи "историци" и трупат паяжини в складовете на множеството музеи в България.
Ако този автор бе запознат с артефактите в България, щеше да постави центъра на Стара Европа там където и е мястото - в България/Тракия!
цитирай
5. demograph - Снимай го ! Ако можеш кажи ми го на лични, аз ще отида.
29.10.2012 00:17
анонимен написа:
dosta interesno,az znam edno mesto v rodopite kadeto na visoka nadmorska viso4ina ima pobita goliama metalna halka v samata skala. mislia 4e e bila prednazna4ena za zavarzvane na korabnite verigi. okolo skalata celiat raion e obsipan s morski rakovini . mestoto e na dosta goliama nadmorska viso4ina i e v blizost do iazovir -anton ivanovci. mejdu selo ravnogor i selo rozovo. pozdravi

цитирай
6. demograph - Какви реклами ...!
29.10.2012 00:20
анонимен написа:
a taka otvarqi im o4ite na slepite ,ama pusta al4nost !Da ste videli turisti4eski reklami za Varnenskiq nekropol,nqma ,nali,no za antaliq ima ,OH BOGEEE pomogni ni !! QD me e ! 4est i po4itaniq za truda ti !!

Ония от БАНята ако е имало как, щели са да продадат и това злато и да затрият откривателите му...
цитирай
7. demograph - Да не се надяваме на българските историци или политици
29.10.2012 00:32
анонимен написа:
za6to tezi uj u4eni se otnasyat sas starenite na balgarskia narod.za6to tazi civilizacia ia nari4at x .ta tya ot kade e do6la,da ne e padnala ot nebeto.tova si e proto trakiska civilizacia.na koyato naslednici sme nie balgarite,ne garcite,ne evreite,ne 6umerite.koga tezi u4eni nai-nakraya 6te proglednat i 6te priznayat na6ia prinos v kulturnoto razvitie na sveta.ta nie zaslujavame tazi priznatelnos,za6toto faktite go dokazvat,nie ima rodovo pravo nad tazi zemya,nare4ena balgaria,za6toto tya e zemya na dedite ni ot drevni vremena ,ne ot 681 g kakto se opitvat da nalojat.kraino vreme e na6ite istorici da se zaemat s tozi vapros i da dokajat na sveta istinata,4e po-dreven ot na6ia nasrod nyama pone za sega.pozdravi.

Света истина за нашия род български трябва да извадим на бял свят ние-обикновените просветени българи.Ние сме тези които трябва да учим народа си на истинското му минало. Ние както Паисий, без страх и без свян трябва да пренасяме истината от човек на човек, от село на село и от град на град. Времената са подобни на времето на Паисий. Съдбата ни е в нашите си ръце. Политиците и официалните историци са податливи на натиск поради слабите си гръбнаци. На народа няма кой да му свие гръбнака ако той преподава Истината в къщи и сред приятелите си щом водачите му проповядват Лъжата в българските училища и университети..
Благодаря ви.
цитирай
8. анонимен - Абе, дебил, самият ти не уважаваш ...
29.10.2012 12:37
Абе, дебил, самият ти не уважаваш себе си и предците ти, пишеш на маймуница, а чакаш някой друг да отдаде дължимото на старините ни. Малоумник!
цитирай
9. shtaparov - И до днес нямаме точна реплика на надписа- отново нещо крият от нас!
03.11.2012 15:14
Тук виждам вълнуваща и недостатъчно позната информация,поднесена по много интригуващ начин! Че има снимки на "Чинията на Ной"- има и все някъде ще се намери по някоя такава,макар и предимно черно-бяла и,разбира се,некачествена. Но никъде не може да се открие точен препис,реплика или качествена снимка на нейния сензационен надпис,за да видим приликите му с древно- Българските руни и да си направим собствени заключения! И това,ако не е допуснато умишлено от нашите деформирани пишман-историци,здраве му кажи! Поздравления за постинга приятелю,здраве и късмет!
цитирай
10. shtaparov - Искат да ни наложат фалшив еталон за древност,като че ли?
03.11.2012 15:32
dalida написа:
Българите никога не са се зовали траки. Името траки идва ог гръцкото население у нас, като прякор за тромави и непохватни хора. Не съм съгласна с това им заключение а и учените доказаха, че едва 17 % от българските потомци носят във вените си тракийска кръв. Преди аспарух да премине Дунав, тук на тази територия е имало много етноси освен траките, които са населявали днешна Турция,Гърция,Албания и Македония,пръснати като бобени зърна из целия район. Тракологията я налагат комунистите под влиянието на Александър Фол и кадрите на ДС като, с това са имали определена цел - унижаване на древните (пра) български племена населявали днешните земи. Изобщо разочарована съм от тези които се подлагат на това унижение,като приемат че са потомци на население в чиито гени тече византийска кръв. Близо 300 години същите тези траки ( одриси) са били под властта на римляните,като римска провинция.Не се гордея с това им положение...на роби.

Да ги наричаме "роби" е силно казано,уважаема приятелко. Не забравяй,че поне 70-80% от Тракийското население се е изнесло на север и североизток,за да не търпи униженията на римското управление,а всички останали са добили статут на пълноправни римски граждани през 212 г.,макар и с права да говорят само на гръцки и латински,а не своя роден език,и в крайна сметка поне 60-70% от тях са се погърчили. Но не се ли опитват и сега някои външни сили и невменяеми фанатици да постигнат същото? Да ни накарат да заговорим ту на "руски",ту на английски език,само и само да забравим,че сме със 7-8 хиляди години по-древни от евреите и да не се пречкаме пред някои фанатишки юдовски планове да бъде наложен "Стария завет" (еврейската библия,написана най-вече заради събития от преди 3000-3200 години,довели до появата на еврейския народ) като световен еталон за древност!
цитирай
11. анонимен - ????
05.11.2012 21:03
анонимен написа:
Абе, дебил, самият ти не уважаваш себе си и предците ти, пишеш на маймуница, а чакаш някой друг да отдаде дължимото на старините ни. Малоумник!

Тук нещо се обърках, какво стана?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960627
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол