Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2013 19:26 - До албанските държавници, за иранските ни работи.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 19603 Коментари: 24 Гласове:
21

Последна промяна: 24.01.2013 21:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Единството на България и Македония е от тракийски времена
А помаците са българи от времето преди луната.

Всички теории които запращат българите по пущинаците на историята, игнорирайки автохтонността на населението на днешна България,откъсвайки ги от траките, служат на пантюркизма, панславизма, великогръцки, великосръбски, великорумънски, македонстки и всякакви други, чужди на българския интерес претенции към историческото ни минало.

Единствено автохтонната историческа теза за произхода на българския народ, е тази която отразява вярно истината за произхода ни и в същото време е и единственото медицинско лепило,  което може да съедини и възкреси накълцаното до смърт тяло на България и народа и.

Историческият континюитет е възприет  от всички уважаващи миналото си и разбиращи стратегическото му значение за настоящето и бъдещето на народите и държавите си.

Сериозни държави като Швеция, Полша, Франция, Испания, Мексико, Украйна, Китай, Япония..от създаването си са формулирали ясна историческа визия за себе си от „създаването на света”  и днес само коригират детайли, в зависимост от постиженията на съвременната наука.

Например, Израел и евреите никога не са се съмнявали в непрекъсваемостта на съществуването и борбата на народа си за възстановяване на държавата на земите, които някога дедите им са обитавали и не изпадат и за миг в колебание когато трябва да защитават държавата и народа си било с думи било със сила..

Други, като Гърция, Македония, Сърбия и Румъния запълват безцеремонно  празнините в историческото си минало, дори и с абсолютни измислици, с цел да създадат поне илюзия за напрекъсваемост.
За тази цел, през 1820г. гъците стигат до маникалното решение да накарат съвременните гърци да говорят езика на древните елини /който очевидно им е бил чужд../...И почти го направили. Сега, както и македонистите, гърците променят паметници и артефакти отстанали от древността, т.е.фалшифицират историята, за да отговаря на шовинистичните им себепредстави.
Сръбските "великани" с не по-малка вманиаченост, се отмятат от българските си корени и полуотменят българската азбука за да създадат сръбска нация .
А само и само да накарат македонските българи да забравят, че са българи, сърбите и подлогите им в Македония измислят не само нов език, но и нова нация.
Румънските назначени от вън водачи, за да създадат фалшива латинска идентичност на населението си се отказаха от българската си азбука и етническа близост. И напълно успяват.
В името на все този континюитет, новоизлюпените "потомци на бог Македон" се отричат от родовата си памет обявявайки бащите си за тъпаци, че са се наричали българи. На фестивала на кукерските игри в Разлог, македонските състави играха антични сценки /на кукерски фестивал..!?/ облечени в древно-гръцки роби и американски гащи...

Трети, като Турция, се обръщат към наследството от държавите на траките и  Османската империя Средна и Мала Азия, чиито създатели и хабер си нямат от средноазийските турци селджуци. Всичко това отново с крайна цел изкуствено създаване на непрекъсваемост на историята им.

Дори САЩ разбирайки, че стоенето върху дърво без корени е рисково начинание и, че това създава неминуемо дискомфорт при провеждането на каквато и да било външна и вътрешна политика, запълват ускорено предисторията си чак до времената на появата на туземното индианско население в Америка.

Някои, като Германия и Унгария, поради геополитически съображения, временно са се отказали да се занимават с миналото и се съсредоточават в проблемите на настоящето и бъдещето. Те могат да си го позволят защото никой и не им иска миналото. Ние не можем, защото кой от къде се появи къса от миналото и от териториите, и от народа ни..

Държави пък, като Русия и Индия, шизофренично се лашкат между различни периоди от миналото си и между всевъзможни геополитически ориентации в някогашните времена и не могат да се намерят в настоящето поради липсата на устойчива идея кои са, от къде са, от кога са, защо и на къде са вървели и на къде да вървят сега и да тръгнат утре...

Има и държави като UK, които надсмивайки се на собствената си история, се правят, че не се интересуват от миналото поради интересите си в настоящето, но на практика всеки ход на мъдрата им държава е здраво стъпил на една непрекъсната и стабилна историческа приемственост.

***

Покрай кризата в отношенията с Македония, стана ясно, че България, една от най-старите, ако не и най-старата държава поне в Европа,  се е оказала в странната ситуацията да не е изяснила или да е предоставила на други народи, цели епохи от съществуването на своя народ и държавните му обединения, както и от връзките си с околните държави, народи и етноси по онези времена.

По такъв начин българите/в лицето на подставени историци и неуки политици/ са се отказали доброволно дори и от идеята за възможна непрекъсваемост на  историята на българския етнос на собствените му земи.
Нещото към което така стръвно се стремят повечето народи и дъжави се оценява от българските власти и учени  като маловажно. Когато ти сам не се цениш, не очаквай другите да те оценят високо.
 

Поради робуването си на наложени от вън и безкритично следвани исторически теории, българската държава, общество, политика, дипломация и  историческа наука, култура и образование, заседнаха в блатото на абсурдните монголски, турански, славяно-руски, памирски и ирански тези за  произхода на българския народ и се оказаха без ефективен отговор пред проблемите създавани от неумолимите реалности на съвременната вътрешна и особено външна политика, чиито корени са далеч назад във времето и в повечето случай, точно в тези „тъмни” за българските историци и политици периоди..

Т.е. българските умници съзнателно прекъсват дълбоките местни корени на произхода на народа си.

Като не са наясно, че македонците и българите са един и същ народ още от предантичните времена, македонистите храбро се мятат в „античкия” свят, за да избягат от българското и се натъкват на българските си корени, а българските историци, политици и дипломация „засмукват въздух” и се стъписват, защото са стеснили историческия си хоризонт с наложената ни от други дата 681г. и с наложената ни, пак от други, „дошляшка” славяно-българска историческа доктрина и се лишават от прекрасната възможност да зашлевят македонистите с техните "антички" аргументи.

С тази си, доктринална ограниченост, българската политика и историческа наука сами се лишават от разгромяващия исторически арсенал, който е на разположение в трудовете на отречени по политически причини или маргинализирани български изследователи, в трудовете на умишлено забравяни чужди автори и в артефакти и находки, които от предисторически времена до наши дни потвърждават етническото, духовно, а често и за достатъчно продължителни периоди, и държавно единство на населението и териториите на България и Македония.

Ровейки се в древността, македонските историци се натъкват на българските си корени още от времената на Троя и древна Тракия и Македония, но по македонистки премълчават това, а българските историци и политици, на част от  които това  е добре известно, се спъват в доктрината на „дошлячеството” и заекват пред македонистите като двойкаджии в час по история. 

Ако българската историческа мисъл бе дала своевременно и от гледна точка на националния интерес, отговорите за произхода на етноса и за приноса му в развитието на съвременната цивилизация, изкусно заложените от недоброжелатели на България капани в историята ни, като смешните тези „идване на траки от север”, „безписмени траки”, „изпаряване на многобройното тракийско население”, „нахлуване на славянско море” и „велик поход на прабългарите иранци/перси/ от Хиндокуш до Балканите”, както и  грандоманските измишльотини „гръцка Елада”, „елинистичен свят”, ”гърцка Византия”, „македонска нация”, „македонска и сръбска античност”,”готи-германци” и подобни.., нямаше да доведат до това унизително заекване на българския елит пред елементарни за разобличаване историко-политически аргументи на македонисти, великосърби, мегалогърци, панслависти, пантюркисти и т.н.

Само с огласяването на българските и световни научни заключения за автохтонноостта на българското население и за напрекъсваемостта в българската/тракийска/ етническа и културна доминация  на балканския полуостров от Потопа до днес, в това число и по време на измислените периоди на „изтребване”, „погърчване”, „поромейчване”, „пославянчване” на траките/българи, цялата аргументация на новите и стари „античковци „ ще се спука като сапунен балон.

Нещо повече, при положение, че България и световния исторически архив разполагат с огромен съществуващ и добре изучен но неогласен , на такъв който не е изучен или е изопачен, или все още неиздирен или неизкопан от земята, арсенал от археологически и писмени доказателства за всеки период от оспорваното балканско, азиатско и европейско минало;
при положение, че съвременните генетични, лингвистични, етнокултурни, гностични и какви ли не още методи за изучаване на миналото, категорично потвърждават местния характер на населението на България и Македония и огромното българско/тракийско/ присъствие в предисторията и историята в обширни райони на Азия и Европа, в античния свят, Рим и средновековието
е НЕДОПУСТИМО българската държава да е неспособна да отговори адекватно на всяка претенция за присвояване дори и на частици от миналото на района и народа ни. 

Изпреварващите исторически изследвания на македонските учени, в отсъствието на пресметливо формулирана българска историческа версия, доведоха до това българската държава да защитава безспорната българска принадлежност на територии, части от етноса ни, важни събития  и личности от миналото с несъстоятелни аргументи.
Стигна се до там, македонски историци да ни доказват очевидната несъстоятелност на  татаро-монголската измишльотина на Иречек за произхода на българите..!?
Македонските историци са на крачка от разбирането  на тракийското минало, като ключов момент за изясняване на македонската и българска идентичност.

На крачка сме от парадоксалния миг в който /дано!/ македонците ще размахат заключенията си, че не македонците са българи, а българите са македонци.
Което разбиране те ще използват за своите цели, естествено.

Но с това още веднъж ще се докаже,че българите отново са закъснели да вдянат важността на историята.
 

Това се оказа слабост, която другите участници в тази геополитическа игра, използват доста умело, а българските политици са като вцепенени след като осъзнаха, че инициативата им е отнета с „някаква си” историческа реторика и „фалшификации”…

Анализа на „битката за историята”показва, че българската страна би могла много бързо да изземе инициативата в спора за миналото и да постави на мястото им, както македонстващите и другите „великанстващи” комшии, така и да извлече неизброими ползи за България и българите в културно, икономическо и външнополитическо отношение.

Това може да стане само като се постави точка на лутанията из степи, баири и пущинаци и се застане твърдо зад  теорията за автохтонният характер на българското /в това число и македонско/ население и непрекъсваемостта на участието на това население в историческите процеси на балканите и огромни райони вън от територията ни от памти века.

Доказателствата за защита на тази теория са неизброими и необорими. Въпрос е само на държавническа воля и научен хъс те да се систематизират огласят и това да се случи за няколко месеца.

Само тогава македонизма, като най-болезнено за България и най-вредно за македонските хора явление в момента, ще си намери майстора.

Само тогава предгръцкия и „гръцки” периоди от античността ще намерят научното си обяснение.

Само тогава в Рим и Византия ще бъдат разпознати и българските черти.

Само тогава Гърция, Турция, Сърбия, Русия, Румъния и други свързани с българската история народи ще получат истинската си история.

Само тогава ще станат ясни истинските цели на минали и съвременни политики на „велики” и не дотам велики фактори в българската, македонската, балканската, европейска история и само тогава Българската държава и народ ще разберат от къде им идват проблемите днес и ще получат ясна представа какво могат да очакват в бъдеще.

С написана по „дошляшки” и от, ако не злонамерени то най-малкото зависими чужденци история, българите никога няма да могат да застанат твърдо на земята си и да се заемат с проблемите на настоящето и бъдещето по начин достоен за великото си минало.

Трябва да е ясно, че всеки, който поради незнание, заблуда или егоизъм застава срещу Великата Тракийска идея на Паисий, Блазиус Клайнер, Г.С.Раковски, Цани Гинчев, Ганчо Ценов, Йонков-Владикин, генерал Владиков, Асен Чилингиров, Георги Сотиров, Боно Шкодров, Павел Серафимов, Николай Георгиев, Диана Гергова и десетки други истински родолюбци, в същност застава срещу България и волно или неволно се поставя в услуга на враговете на народа ни.

Нарежда се до чуждите агенти, назначени за български историописци К.Иречек, В.Златарски, Дринов.., до съветските папагали интернационалисти от близкото соцминало, до днешните самовлюбени българо-продажници начело с П. Добрев с неговата "иранска" теория, нареждат се и до полуграмотния възпитаник на ислямско медресе българинът мохамеданин Ефрем Моллов, който със своята "Перска теория за произхода на помаците", нагледно показва резултатът от Добревата иранска измишльотина.

 - Точно както с картите на Златарски България бе осакатено в Ньой, сега ползвайки иранските бълнувания на П.Добрев,  враговете на България  размахват ятаганът, с който да бъде изрязана и душата на Отечеството ни - Родопа!

Вместо, като застанем зад автохтонната теория, да накараме узрпаторите на миналото ни да се защитават с тъпите си фалшификации, ние сме се барикадирали зад картонената барикада на "дошлячеството" и отчаяно се отбраняваме срещу роящите се претенции за безспорно принадлежащи ни периоди и събития от миналото си, с хилава аргументация написана ни от българомрази.

Как щеше да погледнат на "перската" теория на Моллов родопчаните мохамедани и християни, ако им бе известна "предлунната" вечност на тяхното поселване в Родопа?..-С надсмешка, разбира се. Вместо така, сега "персийската давност" им се вижда по-приемлива от монголо-тюрко-алтайско-славянската бъркотия в главите на "историците" ни. Защото "Веда Словена"  е тракийската легенда за миналото и тя е записаната/и преиначена/ родопска тракийска митология.

И така е с всичко...

Всеки български държавник, който се остави да бъде манипулиран от неграмотни или злонамерени български или небългарски исторически теоретици, на практика се озовава в положението да работи срещу българските интереси и срещу народа си.

Това трябва да се осъзнае бързо  и истинската историческа теза незабавно да се формулира, защити и употреби в полза на целокупния Българския народ и Отечеството ни.

Заради това се обръщам към албанските държавници.
Беликим те ме чуят.
Нали сме си все пак трако-илиийски роднини.
Българските са глухи и слепи.




Гласувай:
22



1. socialismus - Пак ли политиката определя тълкуването на историята?
16.01.2013 07:50
Общо взето, слабо ме интересува дали сме произлезли от Еноха или от Ламеха, когато днес едни изхождат от Левски, а други от хаджи Иванчо Пенчович. Третата Българска държава не е това което е било още преди Първата и не е идентична нито по език, нито по гени на нея. Не вярвам, че политическата цел- сближаване с Македония може да бъде постигнато чрез събирането ни в коша на балона на тракедонизма, македонизма или илиризма, както това не можа да направи и панславизма. Със съжаление споменавам, че християнството също не можа да обедини различни езически възгледи, та се наложи да бъдат изклани семействата на някои от "дошляците", които не строяха храмове на Бендида, а капища. Не ми е присърце и "обединение в рамките на ЕС", което е по- близко до братство между гладиатори траки и даки на Римската арена. Разбираемо е, че по- близка ми е идеята, че превърнати в заден двор и източник на евтина работна ръка на бившите колонизатори ставаме и класови братя с братята от РМакедония. Това е наистина една политическа теория и няма да я развивам, но да пробутваме исторически теории за политически цели е не само некоректно, но и чисто унижение за Клио. Факти ще определят до колко е вярна туземната теория за българите, а не политическото й приложение.
цитирай
2. rustocks - 1. socialismus
16.01.2013 08:45
Зрънцето здрав разум се губи в класово-партийния ти подход !
цитирай
3. audan - ///
16.01.2013 09:14
Демографе, единственото, което мога да Ви кажа за този материал е "Браво!".

--------------
Много лъжи тържествуват и в миналото и в настоящето и нямаше да ми пука за това, ако в резултат не страдахме ние - българите.
Възрожденците ни мъдро са избрали границите на Екзархията, за да претендират после за държава.
За обезбългарените областио е било късно. За съжаление обезбългаряането не спира даже днес с помашката нация, например.

Ех, Българийо!
цитирай
4. tzarkarui - Хубава статия
16.01.2013 09:59
С неточности. Т.нар. "български държавници" нито са български, нито държавници. Не са български, а печенезки (шопски), не говорят български, нито са способни да го научат. А и не са държавници защото нямаме държавност от времето на борката първото чифутоидно мекере - имаме протекторат. Period

Подобна е картинката и в Македония. И там няма държавност - има назначени сръбски губернатори.

Ако трябва да се адресира точно статията, то (според моето скромно мнение) би трябвало да се адресира към албанците (древните илири) - с тях по ще се разберем, пък и никога не сме имали конфликти, а винаги са ни били верни съюзници.

И като стана въпрос за албанците -- Макетата са резултат от смесицата на тракийци и албанци - ярък пример на резултат от успешна елинизация с катастрофални последствия. Дали елините (грчуля) са бели хора?
В yt се разгоря доста сериозна полемика в коментарите под публикувано оп мен видео.

http://www.youtube.com/watch?v=0T7_pSJWw6o

:)
цитирай
5. sande - Пред мрака на истините... Ето един българин, който не спи!
16.01.2013 10:38
"Единството на България и Македония е от тракийски времена

Всички теории които запращат българите по пущинаците на историята, игнорирайки автохтонността на населението на днешна България,откъсвайки ги от траките, служат на пантюркизма, панславизма, великогръцки, великосръбски, великорумънски, македонстки и всякакви други, чужди на българския интерес претенции към историческото ни минало.

Единствено автохтонната историческа теза за произхода на българския народ, е тази която отразява вярно истината за произхода ни и в същото време е и последното медицинско лепило, което може да съедини и възкреси накълцаното до смърт тяло на България и народа и.

Историческият континюитет е възприет от всички уважаващи миналото си и разбиращи стратегическото му значение за настоящето и бъдещето на народите и държавите си."

***
Поздравления за тази статия! Един трезв глас, който се откроява във врявата и суматохата на Панаира на суетата.
цитирай
6. get - - Да сбъркаш еи човешко ... но цял живот да повтаряш една и съща грешка е признак за Идиотизъм ?!
16.01.2013 17:57
- Това по повод на пост №1 от socialismus - Но определяйки го "идиот" ... не съм коректен. Въпреки впечатлението което прави на такъв с поведението си, той демонстрира и интелект ... тогава той е лицемер и лъжец ! - А аз лъжата я мразя, а в битността си на полицай я наказвах !!

- Поради това, лъжеца държащ се като идиот ... да не ми приказва, от добре известните ми:
1. "За маркксческа история на България" Тодор Павлов (с малко име академик)
2. "Принос към историята на социализма в България" ... там се обяснява, от Д. Благоев ... Защо ? ... не сме Една нация с македонците ?!
3. "Марксизмът и национално-колониалният въпрос" - Йосиф Джугашвили "Сталин" в нея пък се обясняват, Защо акад. Мар греши ... и Какво е правилното, за формиране на народ ?

- Да не ми повтаря глупостите, на руско-имперският храненик В. Златарски ?
Цитат: Проф. В. Златарски извършва истински научен подвиг, като за 2–3 десетилетия издирва, превежда, анализира и синтезира цялата изворна информация за средновековното минало на България. ... Но при такъв обем работа грешките при разчитане на древния текст, в анализа му, а след това и в историографския синтез, са неизбежни. А грешките РАЖДАТ МИТА.

- И малко опресняване съзнанието, Кой ни писа за последно Историята "
Цитат: За разлика от други държави, България не изби и не отстрани наследените на 9.IX.1944 г. учени. През 1948 г. на една СПЕЦИАЛНА научна конференция, на която пристигна съветска делегация начело с академик Державин, ТЕ СЕ ПОКАЯХА за фашистките или буржоазните си забежки в миналото, възприеха спуснатите от Державин директиви и обещаха да преустроят работата си в духа на социалистическите разбирания за хода на историческия процес.
- През 1946 г. този сАветски "академик" Державин - Изготвя макет на Учебник по ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ ! - Който е приет (от тогавашното МОН) ... и от който много поколения българи - учеха/хме историята си !!

- За сега това ! - от един патриот, който допусна да бъде излъган в младостта си !
цитирай
7. socialismus - Интересен казус
17.01.2013 10:13
Стремя се да отдалеча политиката от историята и не развивам политически възгледи извън критиката на политически насочения контекст на статията, то пък в нея направо нахълтва полицейщината на get . Само ще попитам, при положение, че "А аз лъжата я мразя, а в битността си на полицай я наказвах !!", на основание кой член от НК? Всъщност защо питам ? Просто си действал своеволно и незаконно, може да се каже нагло и тъпо, както сега.
цитирай
8. get - Интересен казус. . . Стремя се да ...
17.01.2013 11:00
socialismus написа:
Интересен казус ... Стремя се да отдалеча политиката от историята и не развивам политически възгледи извън критиката на политически насочения контекст на статията, то пък в нея направо нахълтва полицейщината на get . Само ще попитам, при положение, че "А аз лъжата я мразя, а в битността си на полицай я наказвах !!", на основание кой член от НК? Всъщност защо питам ? Просто си действал своеволно и незаконно, може да се каже нагло и тъпо, както сега.


- "Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение ... "

Наказателен кодекс на република България - гл. IX Документни престъпления ... там се намира ... диспозицията, опеделяща деянието, като противоправно ... а и не само там ?

- Удовлетворен ли сте ? - като "юрист" ... а като човек, който е приел да се подписва с такова име ... което демонстрира принадлежност към една идеология, кооято нанесе почти неотстраними(непоправими) щети на държавата ни ... а и върху мислене и моралът ни, като народ - за това е безпредметно да си говорим !

- Родолюбец - не може да се подписва и по този начин съолицетворява ... със социализма !
- Социализма и нацоинал шовинизма(наречен нацизъм при Третият райх) се пръкнаха от тази идеология социализЪма !
цитирай
9. demograph - Ще сменя заглавието и отивам да видя клипа
17.01.2013 13:51
tzarkarui написа:
С неточности. Т.нар. "български държавници" нито са български, нито държавници. Не са български, а печенезки (шопски), не говорят български, нито са способни да го научат. А и не са държавници защото нямаме държавност от времето на борката първото чифутоидно мекере - имаме протекторат. Period

Подобна е картинката и в Македония. И там няма държавност - има назначени сръбски губернатори.

Ако трябва да се адресира точно статията, то (според моето скромно мнение) би трябвало да се адресира към албанците (древните илири) - с тях по ще се разберем, пък и никога не сме имали конфликти, а винаги са ни били верни съюзници.

И като стана въпрос за албанците -- Макетата са резултат от смесицата на тракийци и албанци - ярък пример на резултат от успешна елинизация с катастрофални последствия. Дали елините (грчуля) са бели хора?
В yt се разгоря доста сериозна полемика в коментарите под публикувано оп мен видео.

http://www.youtube.com/watch?v=0T7_pSJWw6o

:)

цитирай
10. socialismus - Пардон
17.01.2013 14:36
get написа:

- "Който потвърди неистина или затаи истина в писмена декларация или съобщение ... "
- като човек, който е приел да се подписва с такова име ... което демонстрира принадлежност към една идеология, кооято нанесе почти неотстраними(непоправими) щети на държавата ни ... а и върху мислене и моралът ни, като народ - за това е безпредметно да си говорим !

Малко късно, но се сетих, че в МВР се налагат само административни наказания, пък в съда- по НК. Какво да се прави, гражданите не вдяваме веднага нормите. Ей, спомням си една позната в МВР, дето завела преди десетина години преписка за лъжесвидетелсто и това й отчели като разкрито престъпление. После преписката даже не отишла на прокурора, защото щял да се смее. Това тя го разказва за нелепите изисквания на които се е подчинявала в МВР. Нейсе.

Пък за идейните възгледи- мисля, че живеем в свободна държава. Наслушах се на толерантност към нацисти и към призиви за неподчинение и насилствено сваляне на властта. Имам право да се самоопределям към коя партия да принадлежа и какви възгледи да приема. Партията която харесвам е втора по сила, приемат я в Европарламента. Кое е осъдително?

А по въпросите на историята- смятам, че още не са натрупани достатъчно факти за окончателно приемане на теорията за тракийския произход.
вж. и
mercury 16 Януари 2013 21:39
Ето това са теориите за произхода на прабългарите:
1. ХІХ в - Йован Раич и Юрий Венелин - прабългарите имат славянски (автохтонен) произход.
2. Немските учени Енгел и Тунман ги определят като татари.
3. Според Павел Шафарик и Марин Дринов те имат угро – фински произход.
4. Васил Златарски въвежда в историографията тезата, че прабългарите имат хунски произход.
5. Йордан Андреев - сарматски произход.
6. Петър Мутафчиев – тюркски произход.
7. Последна версия - ирано – персийски племена, като за тяхна прародина се сочи районът на реките Аму Даря и Сър Даря и планините Хиндокуш и Памир.
http://www.segabg.com/article.php?id=632541
цитирай
11. get - - И аз се наслушах на толерастни приказки ... относно ДВЕТЕ СТРАНИ реални агресори ... начевайки Втората световна война !!
17.01.2013 15:30
socialismus написа:
Пък за идейните възгледи- мисля, че живеем в свободна държава. Наслушах се на толерантност към нацисти и към призиви за неподчинение и насилствено сваляне на властта. Имам право да се самоопределям към коя партия да принадлежа и какви възгледи да приема. Партията която харесвам е втора по сила, приемат я в Европарламента.
Кое е осъдително?


- Ако не познавате историята, като такава не е страшно ... поправимо, ще почетете и ще ви просветне - За що иде реч в приказките ми ... па после може и да признаете правотата ми !

- Но ако сте я чели и познавате нещата като фактология - това говори за двуличност и личностна непочтенност !!

П.П. Относно ... това, което ми обяснявате ... за преписки и приятелки, които се смеели ... защото ! - дайте да не коментираме, защото сте далеч от тези неща ! - Колкото Вишински или Каганович ... са били "НАЯСНО" с презумпцията за НЕВИНОВНОСТ ?!

- Казвам ви в прав текст ! - говорите си със старши офицер от МВР ... който е почнал от сержант и е стигнал до ... ?! - Така че, оставете темите, които определено са ви далечни ... а почнете да се самообразовате ! ... в противен случай и на вас ви е съдено ... да изпитате горчилката от осъзнаването на лъжите(в които е вярвал), и което като преживяване е доста неприятно !

- За начало ! - можете да потърсите Кой е първият научен социалист ?! - как се казва произведението му (?) - за Какво се говори в него ?!

- За сега се разделям с Вас ... с уважение ! ... и допълвам: Мразя национализма в каквито и да е форми ! ... Но следва да кажа (?) ... Социалиста не може да бъде родолюбец ! (това са две взаимоизключващи се неща(понятия-категории) ?
цитирай
12. socialismus - - Казвам ви в прав текст ! - гово...
17.01.2013 21:42
get написа:

- Казвам ви в прав текст ! - говорите си със старши офицер от МВР ... който е почнал от сержант и е стигнал до ... ?!

Ама че фатмашки аргумент в историческа тема, когато друго не достига. Аз пък съм папа Йоан Павел II.
... ъ-ъ-ъ, за кои разправяха, че са тъпи и упорити? ;D
цитирай
13. get - -. . . и е стигнал до. . . ?! Ама че ...
17.01.2013 23:58
socialismus написа:
get написа:

- ... и е стигнал до ... ?!

Ама че фатмашки аргумент в историческа тема, когато друго не достига. Аз пък съм папа Йоан Павел II.
... ъ-ъ-ъ, за кои разправяха, че са тъпи и упорити? ;D


- Казах ви го в контекста на това !
socialismus написа:
Малко късно, но се сетих, че в МВР се налагат само административни наказания, пък в съда- по НК. Какво да се прави, гражданите не вдяваме веднага нормите. Ей, спомням си една позната в МВР, дето завела преди десетина години преписка за лъжесвидетелсто и това й отчели като разкрито престъпление. После преписката даже не отишла на прокурора, защото щял да се смее. Това тя го разказва за нелепите изисквания на които се е подчинявала в МВР. Нейсе.

... И това !
socialismus написа:
Само ще попитам, при положение, че "А аз лъжата я мразя, а в битността си на полицай я наказвах !!", на основание кой член от НК? Всъщност защо питам ? Просто си действал своеволно и незаконно, може да се каже нагло и тъпо, както сега.


- А вие с поведението си, правите впечатление на "светофар"(!) - знаете че, това е НАЙ-ПРОСТИЯТ електроуред ! :)) - А защо ?

- Преди да приключа и знаейки че рискувам да ви досадя ... Но отново ви препоръчвам, да си изясните, кой е първият "научен" социалист ? - Коя е книгата му и за какво се говори в нея ?!
цитирай
14. tzarkarui - Гете, МВРтата ги слагаме в/у един "електроуред" (в различни разцветки и размери)
18.01.2013 11:37
Женорята "ногУ" обичат да се друсат върху него докато не му изцедят и последния миливат от батериите. И пъшкат яко. :) Всичките шапкарски МВРта са полЮцейски (вечно незадоволени) полицейски кученца - лаят под строй. Ся, понеже се имаш за "калпацитет" ще ти обясня (чети бавно и препрочитай трижди) аджеба що на територията/протекторат с гръмкото име България няма държавност.

(Обяснение аджеба кФо означава термина "държавност". Идва от думата "държа" (здраво) в подчинение, зависимост, робство. В Държавата могат да съществуват "мирничко" ногУ "фолк групи" и религии, които дефакто се явяват разновидна форма на държавно Управление. А пък думичката "управление" означава У-Прав-път - демек МВРтата на Цецоу с хапартаментите вкарват У Правиьот Пут тези, които се изживяват за Суверени.)

Задължителните условия за да съществува ДЪРЖАвността - комуникации (ПОЩА), собствени ПАРИ, АРМИЯ, държавна АДМИНИСТРАЦИЯ (в нея са включени и жандарите от МВРтата), СУВЕРЕН (в смисъл "независим, свободен), ОВЧО СТАДО (дало доброволно съгласието си ДА НЕ бъде свободно и независимо/суверенно).

Скиваш ли браткиш Гет от къде започнах? ОТ Пощата (комуникациите). На територията България ДЪРЖАвата не е собственик на комуникациите - те са частни. Ужким има ПОЩА, но това "имане" е само привидно - самата ПОЩА НЕ ПРИТЕЖАВА комуникациите.
ПАРИ. Не са държавни (във валутен борд сме), нито се издават от Държавата (още от Съветско време).
АРМИЯ няма - това е ноторно известно. Има МВР пъдари/жандари.
АДМИНИСТРАЦИЯ привидно има, но тя не се управлява от Северена, който по конституция е Народа. Да ти обяснявам ли, че АЗ - Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae, като единица от този Народ/Суверен нямам право да отида и зашия 2 шамара на банкянската тиква защото не съм доволен от начина по който управлява Администрацията, и да го пратя на майната Му. Щото "уж" тиквата е мой служител, който АЗ съм назначил. ОтДелНо дефиницията за Народ/Суверен липсва и/или се асоциира с ОВЧОТО СТАДО.
цитирай
15. tzarkarui - Още за "електроуреда" с наИМЕнование "вибратор
18.01.2013 12:15
Единствено което има е (първосигнално) ОВЧО СТАДО, чийто духовни потребности се ограничават м/у бутилка пърцуца и поредния чалга хит.

Да синтезирам казаното от мен До Тук.

Единственото, което има (за да съществува ДЪРЖАвност) е ОВЧОТО СТАДО. Другите условия не са покрити. Значи на територията с гръмкото име България Държавност НЯМА. И не е имало от времето на борката първото чифутоидно мекере, който изтребва (като гниди) ЦЯЛАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВНА АДМИНИСТРАЦИЯ до крак, заменяйки я с Администрация на чужд Суверен. От това време става и правилото Имената на Суверените, които управляват територията България да ИМАТ ЕВРЕЙСКИ (чифутски) ИМЕНА (с дребни изключения) - започвайки от Моньо първото чифутоидно мекере, през Самуил (с брат Аарон), та чак до Моньо (второто чифутоидно мекере) мадридското недоразумение.

Много характерно за ОВЧОТО робско СТАДО е употребата на робска терминология във всекидневния говорим (И МНОГО ВАЖНО - АДМИНИСТРАТИВЕН) език. Робски думички като "господин", "моля", "заповядайте", "господ" - абе да не ги изброявам всички - несъмнено показват робския характер на "овчото стадо". Това стадо си има овчар (който несъмнено е с рязана чорка) и овчарски кученца го "вкарват в правия път" - кученцата от МВРтата. Към тези кученца (по дефиниция) принадлежиш и Ти Гете (за съЖАЛение). Но ти САМ си се издигнал в тази си твоя кариера - от фатмак до офицер - но си Роб, и Сам го знаеш. А Роб се става Само Доброволно!

(Отново по Дефиниция) Робите/Гои не принадлежат към човешкия род - даже и домашните животни имат по-голяма стойност за Господаря си от робите/гои. Гоите не са способни да разсъждават, нито имат (собствена) Воля.

Браткиш Гет, след като нямаш проблеми с логическото мислене, защо аджеба си станал овчарско кученце? Много добронамерено те питам - не искам да те уязвя с нищо. Не знам дали знаеш, но юрисдикцията съди само превозното средство/тяло, но не и неговия обитател/притежател - Душата обладана от Дух.
Материята браткиш е Зла и Женска - да знаеш. :)
цитирай
16. get - - Отговарям ти директно ... поради глупост и младежки идеализъм - Борец за справедливост ! :)
18.01.2013 13:01
15. tzarkarui написа:
Браткиш Гет, след като нямаш проблеми с логическото мислене, защо аджеба си станал овчарско кученце? ... не искам да те уязвя с нищо. Не знам дали знаеш, но юрисдикцията съди само превозното средство/тяло, но не и неговия обитател/притежател - Душата обладана от Дух.
Материята браткиш е Зла и Женска - да знаеш. :)

- Казвам ти го с примери !
- На два пъти в ранното ми юношество станах свидетел на улично насилие(!) ... а поради маловръстността и съответно слаботелесността си ... не можах да се намеся и спася жертвата на насилието !(та си казах - А-ах, само да порасна !)

- Второ, бях изчел една камара литература (ура патриотична и по марксически идеологизирана) в която съответно краските и ореолът за непогришимост бе "наложен" на главният герой ... СтроителЯТ на "социалистическият ЛАГЕР"(вече по-късно, когато бях дълбоко затънал/обвързан със веригите на "системата" ... ми дойде осенението - Що е това ЛАГЕР ?!?)
- Отделно, като "хранено кученце"(не отричам справедливостта на определението ти !) ... имах възможност да наблюдавам в откровен и неподправен вид "прасетата"(алюзия със Оруеловата "Ферма"), каквито бяха голяма част от тези, които определяха съдбата на държавата(лагер) и съдбата на хората, които живеят в същият ?!

- Направих няколко неуспешни опита да усъвершенствам "държавната-Система"(отвътре), разминах се с уволнението си, но като ("неблагонадежден") съответно ме натириха да обслужвам една забутана СЕЛСКА селищна система ?!
- Дойде поредната "светла дата" този път на "Десети" - видях, как тези които говореха за справедливост, гражданско общество ... един път, че произхождаха от средата на старите "прасета" ... второ, ако не бяха от тях, то бяха движени, от страстта им към ... Властта, като такава - и нейните форми и начини за лична потреба-изгода ! - Пак влязох в конфликт ?!
- Накратко - ако старите прасета ме пратиха в девета глуха/на село - то новите такива ми казаха, че съм бил със старото мислене-идеологизиран и др.п. ... та окончателно ме натириха от "системата", на "преклонната" възраст 42 г. - не съжалявам, само предавам фактология !

- От битността ми на полицай ... и опита ми като човек(защото, човек: Цял живот се учи - и пак проЗД умира) - ще кажа само едно - няма сини, няма червени. Няма общи показатели-шаблони/етикети, от които ако изхождаме ... да казваме, това Да ... а това Не (както ни приучават, да мислим от училище а и после с масмедии и др.п. в последствие).
- Просто всеки един човек си е Уникална вселена ... която се развива ... или деградира ? - съответно аз хората ги деля единствено и само на признак "почтенност"-"непочтенност" !!
- Това, което си опитваш да ми загатнеш чрез Астрология, херметизъм или др. п. - Да може и да е така ?! - но това е по-скоро от сферата на Божественото и е във Волята на Бог(Провидение, съдба) ... а на нас, във връзка с тези абстрактни понятия(реалии), ни е предоставено Най-вече, правото-избора да ги изпълним със съдържанието на достойно или недостойно изживени действия постъпки, Наши !!
- Според това колкко сме били Достойно е ест - Вървим "нагоре" или пропадаме "надолу" !

- Бе ми приятно !

от Гет ктист-катар-бугарш

П.П. Допълвам с това, ако съм останал неразбран ?

- Този, който е роб против своята воля, той ще успее да се освободи !
- Но този, който от свободен, по милостта на своя господар, или сам се е отдал в робство, той повече няма да може да бъде свободен !
цитирай
17. tzarkarui - Браткиш Гет, трогна ме...
18.01.2013 16:20
Искрено ти се извинявам ако някога, или по някакъв повод съм те засегнал. Много нерадостна съдба е твоята, пълна с разочарования, но пък и с прозрения от друга страна. Най-важното е че съвестта ти е останала чиста. И като такава чиста душа те приемам като брат.

Да, за робството много хубаво го каза - народ с подарена свобода не я заслужава. Нито заслужава такива гении като Раковски, Ботев, Левски... Робското съзнание не се изгражда за поколение или две. :) Пристига гостенин, ти му отваряш вратата и му казваш "Заповядайте". Каквооо? Какво да заповяда? Господар на роб ли? Или да му се молиш казвайки "Моля"... Какви молби, какви метани, къф кон на 2 етажа?

Ся, браткиш Гет. Сигурен съм (на 99%), че не знаеш някои нещица относно Държавата. Началото е положено на 11.08.3114 пр.н.е. (от джагалоида Кришна), а края беше (вече) на 21.12.2012. Държавата е под Закона за Морското право, който третира цялата видима Вселена (3D) като Море. Няма да се спирам в/у този закон, но набързичко ще обясня за какво иде реч. Пресечните населени точки под юрисдикцията на Държавата на български се наричат Стан/ПриСтан, а на ингилизки port. Ингилизите до там са стигнали, че даже и при РСтата входящите/изходящи "отвори" се наричат портове. Помисли относно думата ПасПорт/passport - да ти я превеждам ли? - да преминеш през даден порт. Издава се от Държавата/порт/стан към която твоето превозно средство/vehicle, което населяваш (като безсмъртна душа) принадлежи. Нито душата, нито превозното средство, което тя населява притежава този паспорт - той е собственост на Държавата - така е било, така е и днес. Няма недвижима собственост, която да е частна - всичката принадлежи на Държавата, която отдава тази нейна си собственост за ползване на отделни "превозни средства"/тела - всичко под, на, и над тази територия/стан принадлежи на Държавата. Движимата собственост (например автомобили) пък се водят на отчет към МО, което МО пък е под юрисдикцията на ПОЩАта. :) Не ти се вярва? Порови из законите.
Привет
цитирай
18. get - - Признавам, това не го зная ... но аз търся "себе си" ?!!
18.01.2013 19:40
tzarkarui написа:
Сигурен съм (на 99%), че не знаеш някои нещица относно Държавата. Началото е положено на 11.08.3114 пр.н.е. (от джагалоида Кришна), а края беше (вече) на 21.12.2012. Държавата е под Закона за Морското право, който третира цялата видима Вселена (3D) като Море.

- Мен специално, индийският култов-опортюнизъм и профанизиране на по-старите знания, ако не ме отблъскват ... то поне не ме привличат !(най-точно безразлични са ми!)
- Това което за теб е отблъскващо под вида на индуистката му трактовка, като "кришна" ... за мен, е нещо доста по-различно, отколкото е при индийските профанизатори !?(мога да го коментирам на лични, но не и на всеослушание).

- Само ще намекна ... не само съм уверен, но и знам, че притежавам знания ... които не са от тук и сега и-и-и ... не от тази ми спирка "настоящ(ият) живот"(?)
- Относно това, че сме в лоното на Майя(знам че по природата и е жестока - но същевременно е справедлива!)
- Защото реализираш ли се тук "в нея", израстваш в качество ?!
- Така че както е казал мъдрецът: "Три пътя водят към знанието: пътят на размишлението - това е най-благородният път, пътят на подражанието - това е най-лекият път, и пътят на опита — това е най-горчивият път."
- На мен се е паднал "Третият път"(или съм си "го избрал" ?) - не се оплаквам, защото същността ми е на Кшатра(ия) Воин-Свободен по Дух ... А духът е този, който ни помага да разкъсаме веригите ... на религата(!), която Търговците(ловци) на човешки души, постоянно се опитват да ни я наложат !!
- Там където се появят, такива "Бойци" на Светлината ... отстъпва тъмнината и човешките умове се озаряват от ?!(Слово-Светлина) ! - прощавай спирам, бях повече от колкото желая откровен !

от Гет ктист-катар-бугарш ... алби-гой ... (последното можеш да го преведеш-приемеш, като "Светлият-чистият БОу"ил/БоЙ"ян/ ... БагаТур-Бикът/бог) ... но по принцип, са се наричали простичко "добри хорра"
цитирай
19. tzarkarui - Мая и "справедливост" са несъвместими като понятия
20.01.2013 11:05
Демограф, благодаря ти, че промени заглавието. Сега то е много точно адресирано (пощенски). :) На сръбските/печенезки дегенерати им се отнема правото на контрол в/у териториите, които им бяха отдадени за временна администрация. Ако не се случи нещо друго (а аз съм твърдо уверен, че това "друго" ще се случи до 2024г.) сърбите ще си останат администратори на београдския вилает само.

Гете, браткиш, при Мая термини като справедливост/несправедливост не съществуват. Това, което съществува единствено при Нея са договорни отношения (строго йерархични като характер). Не можеш да си/притежаваш нещо, ако не знаеш неговата стойност и качества. И тук е Нейната истинска функция - Тя "канализира" представата ни за самите Нас, за това кои Сме, Какво Сме, Какво Притежаваме, по начин, който бих охарактеризирал като метода на Шерлок Холмс. Всичко, което е нереално и невъзможно за съществуване се отхвърля във хода на разследването. :) На теб като криминалист това би трябвало да ти е пределно ясно - нали?
Всяко предположение, че Ние имаме Създател Ни прави негови Роби и слуги, което пък от друга страна Го прави зъл тиран. Това предположение Холмс би отхвърлил без замисляне. Ако обаче Ние Сме неделима част от Създателя, негови кръвни клетки, негова плът, то това Ни поставя на съвсем друга позиция - на Творци и Собственици. Това Холмс би предположил и търсил доказателства за потвърждения. Тук е функцията на Мая/илюзията - чрез Договор/контракт/лизинг да Ни ограничи в творческата реализация до момент в който РАзБеРем, че нейният контракт е невалиден - Мая не е оторизирана да притежава Нищо (двойно отрицание). Нейното "творение" Исляма (след юдаизма и християнството) просто потвърждава липсата и на оторизация. Форумите по света "врят и кипят" относно това. Google само един от моите никове за линкове на дискусии. :) Понеже символите в комента привършиха ще се цитирам (на ингилизки) в отделен комент.
цитирай
20. tzarkarui - Its Ø
20.01.2013 11:12
Body is a vehicle for existence in 3d. But the body is You too. There is not contradiction in that as body without soul is dead. Let's give an example.

PC. Without electricity that PC is dead. The soul is that electricity that make this piece of metal-plastic-silicon mix operate. But that's not all - this PC need OS to operate properly. And that OS is the Spirit with it's faceted realities. That OS is not installed @ birth (or @ least not all) - it happen in time rotation - 3, 7, 12, 14, 18, 12, 29.5, and so on years - as it's depend on direction of the rotation - left-right or right-left (suvastika-swastika, male-female). What "mister Ø" speculate here is that he doesn't distinguish between judgment on vehicle of existence (in 3d) and judgment over soul/Spirit. All courts on Earth can make decision/verdict on vehicles only. Each one of us is it's own judge on the path of "The Pursuit Of Happiness" as "Happiness" is equal of "Unity", but "Unity" equal "Harmony". "Harmony is endless goal - the life has not beginning, nor end."
We can only experience "Happiness" living in "Harmony". Together. Tension and release, black and white, minus and plus, is only on the path and part of that pursuit.

I would like to ask all of you a question.
Have you (ever) been watching the eyes of dying people?
I've did. Do you know what happen? The eyes become glass like, dark glass without life in it. Then smile downs on the face - it is the release. The release from fragmented existence into Harmonic Unity. The OS is dead. The vehicle go for recycle. And that is Life!
цитирай
21. get - - Вероятно не съм бил точен във формулировката ?! - но тук(!) е същностното, като момент ... ?
20.01.2013 13:05
tzarkarui написа:
Тя "канализира" представата ни за самите Нас, за това кои Сме, Какво Сме, Какво Притежаваме


- Ако не преминем през материалното-земното-илюзорното-Мая ??! - Ние ... ??
- Никога не ще можем, да достигнем до концепцията ... себевъзприятието ни за "Аз-ът"(не само като концепция) ... Не сторим ли това(!) просто оставаме в състояние на тоталност ... не можем да се разграничим, обекто-субективираме(ние оставаме само част от еманациите) ?!
- Или както, "Безсмъртният Сол" казва ! ... За да се обединим(слеем с Тотала-Абстракта-Бог) - Първо следва да се разграничим ?! :)) ... ако не постигнем до САМОпрозрението си - Аз - Що съм ? ... не можем да, общуваме със Създател(по причина, че ще бъдем част от Него ... Неосъзнати/неАзови).
- След като добием Азово-самовъзприемане ... ние откриваме Него ... откриваме и разбираме това което е казано !? че сме ... Създадени по образ и подобие ? - тоест откриваме Същностни и определящи качества, за които ни се внушават че не са нам присъщи ?! - Тогава от Роб ... ставаме/добиваме Качество "Син Божий" ?(преди това сме само "Синове человечески").
- Тези концептиални качества(онтологични проблеми) ... са умело завоалирани ... при множеството Конгреси-Църковни събори, чрез което е преиначен смисъла и това що казва (Спасителя) ... Но преди да добие този спасител Азови(синовно божествени качества) ... е наричал сам себе си - син человечески !? ... Разбираш ли, къде и как е направена канонично-религиозната уловка/профанизация (?!) - на едни не само знания но и качествени прозрения ... на "предхрисиянското" човечество !?
- Това са го знаели дедите ни ... и поради това, толкова бързо са възприели й, в началото ... все още неопороченото учение-пример, което се явява живота и НАЙ-ВЕЧЕ ВЪЗКРЕСЕНИЕТО на Христос !! - Възкресението му - е пример/показател че той е достигнал качествено трансформиране ... от същество с "човешки качества-форма" ... добива Тоталност(качество на "Бог")/Възкръсва в нова форма, което на практика се явява сливане(обективиране) на двете форми/състояния на Всемира, материално-полево ?!
- Когато първо се Себе-Осъзнаем ... в последствие Постигаме, че сме Син Божий ... накрая добиваме качествата на Абстракта-Бог ?!????

- О-ох, караш ме да работя/се изразявам/ с религиозно-философски концепции ... дано съм бил изчерпателен и разбираем ... поради което се извинявам ... по причина, че още не съм дистогнал качеството "Себе-Аз" ... все още си оставам простичък ?? :((:((
цитирай
22. tzarkarui - Съгласен съм с теб Гете
21.01.2013 10:03
В общи линии съм съгласен с изказаното от теб. А Християнството е профанизирана еманация на Идея. Профанизирана от Мая/Илюзията. Спасител НЯМА! Всеки един е Спасител сам за Себе Си. :) Ще ти линкна 2 мои поста относно Йошуа (името Исус е грчка измишльотина - най-малкото защото не могат да го произнесат правилно - и го изкилифещват). Всички ние от рода на ХОРата сме Синове Божии - прочети Thomas Burgoyne и неговата книга The Light of Egypt.

There are intellectual animals among mankind, human only in form, while on the other hand, there are many dementes human beings whose souls are akin to the angels.
The secondary causes of human suffering are man's ignorance, and the re-actions of his animal nature. Man, according to his state, assimilates the specific grade of life essence from the universal force which corresponds exactly to the quality and development of his soul.


Вярвам, че нямаш проблеми с ингилизкия. :)

http://karutzar.blogspot.com/2009/07/about-christ-jesus-and-forged-history.html

Този линк го препоръчвам

http://karutzar.blogspot.com/2009/06/encomium-for-euthanasia.html

http://karutzar.blogspot.com/2008/04/joshuas-day-of-resurrection-erection.html

http://karutzar.blogspot.com/2008/03/life-existence-suicide-death.html

:)
цитирай
23. demograph - Фактите се тълкуват от политиците като инструмент на национална политика
23.01.2013 00:10
socialismus написа:
Общо взето, слабо ме интересува дали сме произлезли от Еноха или от Ламеха, когато днес едни изхождат от Левски, а други от хаджи Иванчо Пенчович. Третата Българска държава не е това което е било още преди Първата и не е идентична нито по език, нито по гени на нея. Не вярвам, че политическата цел- сближаване с Македония може да бъде постигнато чрез събирането ни в коша на балона на тракедонизма, македонизма или илиризма, както това не можа да направи и панславизма. Със съжаление споменавам, че християнството също не можа да обедини различни езически възгледи, та се наложи да бъдат изклани семействата на някои от "дошляците", които не строяха храмове на Бендида, а капища. Не ми е присърце ....ка на бившите колонизатори ставаме и класови братя с братята от РМакедония. Това е наистина една политическа теория и няма да я развивам, но да пробутваме исторически теории за политически цели е не само некоректно, но и чисто унижение за Клио. Факти ще определят до колко е вярна туземната теория за българите, а не политическото й приложение.

Ако не се разбере, че историята е висша политика, сме отписани. Защо не се запитате - Защоекс министър на външните работи Калфин, руска подлога финансира екскурзиите по Иранско и пущунистан на бившия дипломат в Русия Пламен Павлов, лъжеантрополога Илиев и тоя Дим Димитров?
- Защо турските агенти като Ефрем Моллов прегръщат страстно "перската" /персийска, иранска/ теория на П.Добрев и сие посочените, за произхода на помаците?
-Защото Русия и Турция не чакат някой да доказва с чистата си наука кой кой е, а водят НАЦИОНАЛНА политика. Имат НАЦИОНАЛНИ СТРАТЕГИИ.
Коя е българската такава? - Да доказваме непрестанно, че сме натрапници на земя която обитаваме от преди Ной?..Глупаво.
цитирай
24. demograph - Съгласен до едно!
23.01.2013 00:16
tzarkarui написа:
Женорята "ногУ" обичат да се друсат върху него докато не му изцедят и последния миливат от батериите. И пъшкат яко. :) Всичките шапкарски МВРта са полЮцейски (вечно незадоволени) полицейски кученца - лаят под строй. Ся, понеже се имаш за "калпацитет" ще ти обясня (чети бавно и препрочитай трижди) аджеба що на територията/протекторат с гръмкото име България няма държавност.

(Обяснение аджеба кФо означава термина "държавност". Идва от думата "държа" (здраво) в подчинение, зависимост, робство. В Държавата могат да съществуват "мирничко" ногУ "фолк групи" и религии, които дефакто се явяват разновидна форма на държавно Управление. А пък думичката "управление" означава У-Прав-път - демек МВРтата на Цецоу с хапартаментите вкарват У Правиьот Пут тези, които се изживяват за Суверени.)

Задължителните условия за да съществува ДЪРЖАвността - комуникации (ПОЩА), собствени ПАРИ, АРМИЯ, държавна АДМИНИСТРАЦИЯ (в нея са включени и жандарите от МВРтата), СУВЕРЕН (в смисъл "независим, свободен), ОВЧО СТАДО (дало доброволно съгласието си ДА НЕ бъде свободно и независимо/суверенно).

Скиваш ли браткиш Гет от къде започнах? ОТ Пощата (комуникациите). На територията България ДЪРЖАвата не е собственик на комуникациите - те са частни. Ужким има ПОЩА, но това "имане" е само привидно - самата ПОЩА НЕ ПРИТЕЖАВА комуникациите.
ПАРИ. Не са държавни (във валутен борд сме), нито се издават от Държавата (още от Съветско време).
АРМИЯ няма - това е ноторно известно. Има МВР пъдари/жандари.
АДМИНИСТРАЦИЯ привидно има, но тя не се управлява от Северена, който по конституция е Народа. Да ти обяснявам ли, че АЗ - Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae, като единица от този Народ/Суверен нямам право да отида и зашия 2 шамара на банкянската тиква защото не съм доволен от начина по който управлява Администрацията, и да го пратя на майната Му. Щото "уж" тиквата е мой служител, който АЗ съм назначил. ОтДелНо дефиницията за Народ/Суверен липсва и/или се асоциира с ОВЧОТО СТАДО.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939678
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол