Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2013 19:23 - Траките са на Земята от преди да се появи луна
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 15263 Коментари: 17 Гласове:
17

Последна промяна: 23.01.2013 01:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЗЕМЯТА БЕЗ ЛУНА Или  кои са The Proselenes *

Периодът когато Земята е била без Луна е може би най-далечният спомен на човечеството.

Демокрит и Анаксагор учели, че е имало време когато Земята е била без Луна.(1) Аристотел написал че, Аркадия* в Гърция, преди да бъде населена от елините, е имала население от пеласги, и че тези местни хора са населявали Земята още преди да е имало луна на небето. Поради тази причина те са били наричани „Предлунници” /Proselenes/ (2)

Аполоний от Родос отбелязва времето „когато не всички орбити са били още на небето, преди расите на Данай и Девкалион да са се появили на бял свят, и /когато/ само аркадийците са живели, за които се говорело, че обитават планините и се хранели с жълъди, преди да се появи Луната.” (3)

Плутарх е написал в The Roman Questions:  “Имало е аркадийци според Евандер, така наричаните предлунни хора”(4) Същото е писал и Овидий: „За аркадийците се разказва, че  са били собственици на тяхната земя преди раждането на Йов, а народа им е по-стар от Луната.” (5) Хиполит препраща към легенда че „Аркадия е родила на пеласгите в огромната древност преди Луната.” (6) Лукиан в неговата Астрология казва, че „Аркадийците твърдят в тяхната си лудост, че те били по-стари от Луната.” (7)

Censorinus също споменава за времена в миналото когато не е имало луна на небето. (8)

Някои споменавания, за време преди да има луна, може да се намерят също и в свещените писания. В Job 25:5 Всемогъщият бог, който „Създава реда в небесата” е възхвален и времето е споменато „преди/да е имало/ Луната и/когато/ тя не е светила.”Също в псалм 72;5 е казано „Ти който беше уплашен преди /времето на/ Слънцето и от преди/времето на/ Луната, поколения преди поколенията.” Поколения преди поколения” означава „преди много много време”. Разбира се е безполезно да причисляваме този псалм към митовете от първа глава на Битието, приказка вмъкната от екзотични и по-късни източници.

Спомени за свят без Луна са живи и в устните  традиции сред индианците. Индианците от високите планини до Богота в Източните Кордилиери на Колумбия отнасят някои от техните племенни спомени към времената преди да е имало Луна.”В най-ранните времена , когато луната я нямаше още на небето” казва един туземец от Чибчас. (9)

Има три теории за произхода на луната:

1. Луната е създадена по същото време, както и земята и от същите субстанции, натрупвайки се и втвърдявайки се, в последствие.

2. Луната се е оформила не във близост до земята, а в друга част на слънчевата система и е била привлечена и „уловена”от земята по-късно.

3.Луната е била част от земната кора и е била откъсната, оставяйки след себе си легло за днешния Тихи океан.

Всичките три теории предполагат присъствие на Луната в орбита около Земята в продължение на милиарди години.

Митологията може да осигури на всяка от тези гледни точки известна подкрепа /Битието за първата; раждането на Афродита от морето –третата; Афродита се е родила от разцепването на Уран, а също родената от жарта на Слънцето /Вавилонската Луна// изглежда да подкрепя второто схващане./

След като хората от двете страни на Атлантика са запазили спомени за време, когато Земята е била без луна, първата хипотеза, а именно за Луна създадена от самото начало заедно със Земята и в нейна близост, трябва да бъде изключена, оставяйки другите две хипотези да се съревновават помежду си.

Виждаме че традициите на различни народи подсилват свидетелствата до резултат, че в много ранни времена, но все още в паметта на хората, Земята не е била в една компания с Луната .(10) При условие, че човешки същества вече са били населили Земята, не е възможно Луната да е изскочила от нея.

Със сигурност за хората е било необходимо да съществува солидна литосфера/земно кълбо/ , а не течна земя. По този начин аз не твърдя че знам как се е появила Луната, но намирам за по-вероятно Луната да е била „уловена” от Земята. Такова събитие би трябвало да има белезите на катастрофа. (11) Ако формирането на Луната се е случило далеч от Земята, съставките на Луната може да се доста различни.

Няма доказателства подсказващи дали Луната е била планета, спътник на друга планета или комета по времето на улавянето и от Земята. Каквато и атмосфера и да е имала, тя е била „изметена” от земята, от други тела, с които е контактувала или разсеяна по някакъв друг начин.

От времето когато Луната започнала да прави компания на Земята, тя е била подложена на контакти с комети и планети, които са преминавали близо покрай Земята в последвалите времена. Бидейки с маса по-малка от тази на Земята, Луната е изпитала по-големи смущения в космическите контакти.

По време на тези контакти Луната не е била повлечена на някъде, което е по причина, че за наше щастие, никое по-масивно от Земята тяло не е достигало достатъчно близо до Луната за да я откъсне от Земята, но в контактите, които са се случвали, Луната е била премествана често от една в друга орбита.

Измененията в позицията на Луната могат да бъдат прочетени в измененията в продължителността на месеца. Дължината на месеца често се е променял при многократни катастрофални събития-и в подкрепа на това са налице голям брой доказателства.

При тези по-късни събития Луната е играла пасивна роля, и Зевс в Илиада я съветва /като Афродита/ да стои на страни от битката, в която Атина и Арес /Венера и Марс/ са били главни съперници.

Immanuel Velikovsky

http://www.varchive.org *Arcadia, /Аркадия/ е планински регион в Централен Пелопонес днешна Гърция. Простият, селски характер на живота на аркадийците, заедно с тяхната изолираност са причината за това Аркадия да бъде представена като рай в гръцката и римска пасторална поезия , а по-късно и в романтичната литература по времето на Ренесанса.
                                               **
                     Пеласги Траки Българи
                                Proselenes - Предлунниците    

Георги Сотиров:
Имената се променят, хората остават. Португалците живеят в Португалия, известна в античността под името Лузитания. Френската република процъфтява на територията на антична Галия. Албиона е свидетел как името му се промени на Великобритания, въпреки че в езика на местните названието на острова сигурно не е било Албион, а нещо различно.

              Името, с което македоно-българите наричали себе си около третото хилядолетие преди Христа изглежда е било БЕЛАСЦИ, т.е. хора живеещи на, или в подножието на планината БЕЛАСИЦА. Информацията за този народ е повече от оскъдна, но няколко латински и гръцки автори свидетелстват, че ПЕЛАСГИТЕ са доминирали по цялата територия на днешна Гърция (включително Егейските острови), че те са били хора с висока култура, и че от тях гърците са заели азбуката, която е общоприето да се нарича финикийска. Терминът ПЕЛАСГИ не е нищо друго освен фонетична адаптация на БЕЛАСЦИ в латинския език; гърците са пишели тази дума ПЕЛАСГОЙ.

              Съществува основание да се смята, че около 2000 година преди Христа, и по-рано, този народ е бил една добре организирана общност с административен център на  северния бряг на Пелопонес , в близост до западен Коринт. Гръкоезичните автори обозначават стария пеласгийски средищен град с името Сицион (Sicyon), една видоизменена форма на думата CHOKOYN, която значи господар, владетел. Думата навярно е означавала също град-на-владетеля, т.е. столица. Списъкът на царете на Сицион (Sicyon) запазен в Chronicle на Евсевий (Eusebius) ни връща назад във времето до към 2095 година преди Христа.

              Няколко века пеласгите живеели в просперитет и мир. Според Евсевий (Eusebius) те преживели война за първи път по времето на  Епопей (Epopeus), което съвпада с пристигането на гърците, някъде около XVI век преди Христа. Току що пристигналите гръцки заселници изглежда успели да създадат заговор първо срещу  техните домакини от Аргос, а по-късно и срещу пеласгите в Атина, Тебес и Тесалия, завладявайки градовете и всички плодородни земи. Но споменът за великата пеласгийска цивилизация оцелял. Омир нарича пеласгите "богоподобни". Херодот свидетелства, че Акропола в Атина е издигнат от пеласгийски архитекти. Имената на тези строители са запазени и от Павзаний (Pausanias) и  Плиний  Стари (Plinius). Диодор (Diodorus Siculus) свидетелства, че пеласгите са контролирали моретата, което означава, че те са знаели много за навигацията.

               Какво ни кара да мислим, че тези пеласги са праотците на днешните македоно-българи? Че те са били предшественици на македонците свидетелства Помпей Трог (Pompeius Trogus). От друга страна идентичността на македонци и българи се доказва от множество обстоятелства. В етническо отношение мизите, траките и македонците са един и същ народ. Името България се появява в историческите трудове в VII век, когато Византийската империя признава независимостта на новоформираната държава в провинция Мизия южно от Дунава. Никифор Грегора (Nicephorus Gregoras) , писал в XIV век, споменава за гръцко присъствие в Македония, но той нарича негръцкото население на страната "заселници от Мизия". Йоан Цеца (Joannes Tzetzes), който живял в XI век, говори за "мизомакедонци" - термин използван също от Плини Стари (Plinius) хиляда години по-рано. Всички антични автори са съгласни, че Македония е била част от Пеония, а  Йоан Цеца (Joannes Tzetzes) казва ясно: "Пеоните са българи". Границата между Македония и Гърция е реката Пеней /Peneius/ в Тесалия. Това е родината на мирмидонците на Омир. За тези мирмидонци Йоан Малала (Ioannes Malalas) , творил в VII век, твърди безусловно, че са били българи.

               Филип II  и неговият син Александър Велики не са управлявали само Македония, Гърция и Азия. Те владеели също и Егейска Тракия - днес под гръцка администрация, и цялата територия на днешна Народна Република България. Филип II основал тук град Пловдив. Александър съхранявал своите съкровища насевер от град Варна (Калиакра). И това е станало с помощта на войски наемани от териториr, които Филип II отнел от атиняните и тeхните сродници при  Херонея (Chaeroneia)  (338 преди Христа).

              Всеки, който би решил да систематизира историята на македоно-българите, би се нагърбил с нелека задача. Византийските императори, които ослепиха хиляди македоно-български  пленници, тези същите императори, които унищожиха столиците на македоно-българските владетели и изгориха книгите на македоно-българските просветители, всички тези императори са мъртви. Но техният зъл дух живее в обиталища, така добре познати, че не е необходимо да ги споменаваме.  Демоните витаещи из тези места може би са се надявали да покрият с кал славата на античните БЕЛАСЦИ - народът с най-старата цивилизация в Европа. Целта на изложените в тази книга факти е да се попречи колкото се може повече на силите на мрака, да се наблегне на сигурни доказателства, които псевдоучените, на заплата при Веелзевул винаги са се опитвали да заличат.
Чие е писмото ЛИНЕАР Б ? / Г.Сотиров

Павел Серафимов
„През 1981 година излезе една изключително интересна книга – “Auf der Spur der ersten Griechen-Woher kamen die Mykener? Neue archдologische Erkenntnisse ьber die Herkunft der Griechen”. Авторите - проф. Ян Бест и Сибила фон Реден представиха своето виждане за възникването на гръцката цивилизация, като бяха отделени цели сто и седемдесет страници за ролята траките.

Представени бяха нови карти, някои от които доста необичайни и разтърсващи стереотипите. На една от тях, показана по-горе, се вижда, че дори и през второто хилядолетие преди Христа Епир, Македония, Тесалия, Евбея, Етолия, Аргос, а също големи части от Ахея и Аркадия са принадлежали на траките.

Това означава, че през 17-ти век пр. Христа над 80% -90% от територията на Гърция е била населена с хора наричани в Античността  траки, а по-късно, в Ранното Средновековие   българи. Павел Серафимов

  В работата си “The Mycenaean World” Джон Чадуик признава, че гърците наследяват от по-старото население ( пеласгите) думи свидетелстващи за по-високо ниво на цивилизация (J.Chadwick, The Mycenaean World, Cambridge University Press, Cambridge, 2005, стр.3).” Павел Серафимов

„Диодор Сицилийски твърди,  че  пеласгите са първите хора, които използват кадмейските (финикийските) букви и поради това те са наричани още пеласгийски (Historical Library of Diodorus the Sicilian, W. Mc Dowell, London, 1814 стр. 208).

Ще напомня, че според B. Георгиев траки и пелазги са една общност, чието присъствие на Балканите е поне от времето на Неолита - VII-мо хил.пр.Христа. 

Според Плиний Стари, не гърците, а пеласгите са тези, които са разпространили азбуката чак до Лациум ( родината на латините в Апенинския полуостров) -Naturalis Historia -VII-LVI-193. Това явно е станало по времето когато пеласгите са покорили племената на Апениския полуостров и са основали Вечния град -Рим (Плутарх, Животът на Ромул -I). Павел Серафимов

„Къде обаче изчезват тези силни, способни, богоравни хора....и най-вече защо? Пак старите извори ще ни помогнат да разберем тази загадка. Страбон разказва за бита на пеласгите и обяснява, че те мигрирали със сезоните [1] V-2-4 ( както правеха българските животновъди от Беломорска Тракия преди тя да ни бъде отнета).

Т.е. от ранна пролет до късна есен селищата на пеласгите са били обитавани предимно от жени, деца и старци, които са лесна плячка за пирати и грабители.

Разбира древните пеласгийски градове са имали и въоръжена охрана, но след Троянската война голяма част от тази охрана ( военната аристокрация) е загубена, друга част заминава на север и се установява в Тракия.

За дошлите от Африка данайци*/наречени по-късно гърци/ е било сравнително лесно да се наложат и да асимилират коренното население в някои райони. Херодот и Страбон обясняват на няколко места, че гърците са успели лесно да претопят пеласгите [1] V. 5, 2 – 4  [2] I-58... а прочетем ли Омир ще разберем, че потомците на Данай са си присвоили дори и името на народа, които са успели да претопят.

В XVI-та книга на “Илиада” старият поет споменава едно жреческо племе – селите**.

Те са били служители на оракулът на Зевс в Додона.

Първоначално Зевс е пеласгийски бог [1] VII-7-10. По-късно гърците го приемат в пантеона си и днес всеки го счита ( макар и неправилно) за гръцко божество.

Понеже името на селите е било символ за святост и уважение, пришълците си го присвояват. От малко жреческо племе на селите  не остава нищо, но пък името им се обезсмъртява.

Тъй като езикът на нашествениците е бил различен, сели бива превърнато на ели, а от там и на елини***. Да, заклетите врагове на три български царства носят име, което всъщност е наше.

Сели няма абсолютно никакъв смисъл на гръцки, то е свързано с българската дума село и означава заселени. Селите са били жреци и не са скитали заедно с другите пеласги защото е трябвало да поддържат и обслужват светилището на своят бог Зевс.

За да прикрият стореното старите гърци създават огромно количество заблуди. Траките бяха най-нагло превърнати на азиатски пришълци, всяко късче информация показваща изконните права на българите върху Тракия, а и Гърция беше укрито.

Скри се заслугата на пеласгите по отношение на разпространението на азбуката. Построяването на Коринт, Тиринт, Микена и др. се приписани на гърците, макар тези названия на величествени древни градове да нямат обяснение на гръцки.

Сам Джон Чадуик призна това [5] стр. 1. Това обаче не попречи на безсъвестни личности да обявят пеласгите за неиндо-европейски народ ( няма народ – няма проблем).

Никой обаче не обясни защо българите имат в речника си пеласгийски думи...чиято етимология е българска! Обяснението е едно – българите са древен европейски народ, чийто предци трако-пеласгите са създали първата високо развита цивилизация, но тези, на които те са помогнали да се измъкнат от невежеството, почти са успели да ги унищожат.

За съжаление обаче истината не оттърва на определена група изключително влиятелни хора. Те се страхуват да не би старите господари на Европа да се пробудят и да възвърнат старата си сила, страхуват се и от отмъщението за гаврите с нашата история..”. „ Павел Серафимов

 „Мошениците могат да ни заблуждават само с укриване на данни и унищожаване на важни находки. Този процес е организиран отдавна, охулването на траките е започнато от южните ни съседи, които са си присвоили славата на нашите деди.

Какъв по-добър начин да се скрие това от обявяването на траките за изчезнали и определянето на наследниците им - българите като дошли от далечната Азия чужденци. Само побъркан човек би търсил микенските наследници сред дивите племена на Сибир.

Почти никой не знае, че дори сам Дж. Чадуик признава, че в Линеарен Б документи няма типични гръцки имена със суфикс идес, адес. [3] стр. 65.

За сметка на това съществуват други, които изобщо не звучат гръцки. Това са Мирул, Пирин, Перкун, Виямар, Видумар, Вевер, Сила, Козар... [4]. Моите опоненти обявиха тези микенски имена за индо-европейски!

Това е пълна смехория, аз не съм чувал за италианец с име Пирин, нито пък има германец с име Мирул, не съществува ирландец наречен Перкун, нито пък испанец с името Сила. Неудобната истина кара мошениците да прибягват до отчаяни опити да изкривят и омаловажат фактите. Вие сте достатъчно умни, преценете сами кой е прав.”Павел Серафимов 

Въпреки,  че западноевропейските учени Дъплап [1] стр. 323 и Доналдсън [2]стр.22 определят недвусмислено пеласгийския език като най-близък до склавинския (славянския) не е изключено да има скептици съмняващи се в това.

Поради тази причина тук ще бъде представено сравнение на тракийски, пеласгийски, български, словенски и немски думи.

Немският е нужен, за да се види дали Г. Нибур е имал основание да твърди, че пеласгийския език е от тевтонски произход [3]стр. 29.

Пеласгийски            Тракийски    Български    Словенски    Немски

Арг                             арк                  ярък                ясан                хел

бал, бел                      бал, бел          бял, бел          бел                  вайс

блат                            белте              блато              блато              зумпф

васту                          вис                  вьсъ-село       вас                  дорф

волинт                       волинт           вол                  вол                  буле

горт                            горд                град                град                щат

дав                              дав, дев          дявам              девам              тун

даи                             дат                  дати-давам    дати                гебен

дару                            дару                дърво              древо              баум

заур                            зуер                 звяр, звер       звер                тийр

зам                              земла              земля-земя     земля              ерде

кал                              кал                  кал                  кал                  шлам

каират                        корп                корито            корито            грюбе

кор                              гар                  гора                кар, гора         берг

лахе                            арг                  леха, рака       леха                бет

леи                             леи                  лея                  лети                флисен

мант                           мант               имам              имати                         хабен

пала                            пале                поле                полйе             фелт

пайт                           пат                  пад                  пад                  фал

перг                            перг                праг                праг                трит

рад                              рад                  радостен        рад                  фро

старак                         стар                стар                стар                алт

телу                            тала                тило-под        тло                  кийл

Още на пръв поглед става ясно, че тракийския и пеласгийския са просто диалекти на един и същ език.

Това древно наречие е най-близко до българския език, като словенския също показва силна прилика.

Сравнен с 23-те пеласгийски думи немския показва само 7 подобни: буле, тун, тийр, грюбе, флисен, фелт, кийл, но те в никакъв случай не са по-близки до трако-пеласгийския, отколкото нашите и словенските думи.”

Изобщо, ако искате да се докоснете до истината за безпределната предлунна древност на българския си род прочетете Павел Серафимов в блога му   http://sparotok.blog.bg http://sparotok.blog.bg/politika/2011/07/07/koi-sa-pelazgite-ili-kak-se-krade-bylgarska-istoriia.778839 http://sparotok.blog.bg/politika/2010/05/17/trakiiskite-gospodari-na-mikenskite-gyrci-i.546983

http://sparotok.blog.bg/politika/2010/08/22/bylgarite-koito-syzdadoha-elada.594633

http://sparotok.blog.bg/politika/2009/10/04/kratki-zabelejki-otnosno-ezikyt-na-trako-pelasgite.409041 http://sparotok.blog.bg/politika/2010/02/15/drevni-trakiiski-selishta-na-teritoriiata-na-gyrciia.494096  

Повече и в:

http://ziezi.net/sotiroff.html
http://www.halexandria.org/dward206.htm





Гласувай:
17



1. tikoev - Не ви ли омръзна да пишете глупости. ...
21.01.2013 19:40
Не ви ли омръзна да пишете глупости...Разбира се, че траките са над всичко земно, но за Луната бъркате....Не тя е придатък към Земята, а обратното....Космическите траки я докарват като база в нищото, за да си построят ВТЗ (Великата Тракийска Земя)...Тоест, ако вие тракоманите се вгледате както трябва в Хаоса, ще забележите, че Господ го няма там, защото и той е създаден от вас...Поздрави за труда който сте положили...:))))
цитирай
2. audan - "Но това не е всичко!'
21.01.2013 20:44
Лукиан в неговата Астрология казва, че „Аркадийците твърдят в тяхната си лудост, че те били по-стари от Луната.”


Безумни за съвременниците си са били и Коперник с кръглата Земя, и Галилей с въртенето, и кой ли не още. Невежите смятат вежите за луди.
Е, емоиционалните, които не желаят да мислят, да си говорят каквото си щат! А за мислищите - теория 4:

Луна - искусственный спутник ( на уски)
http://www.youtube.com/watch?v=8xbRhf5oRVE

И още няколко неща за размисъл.
1. Когато СССР пратили луноход, изведнъж някои кратери ... изчезнали!
2. "Аполон 12'' установил странно явление - звуковите от изкуствено лунотресение не заглъхвали часове! Това би могло дастане ЕДИНСТВЕНО, ако Луната е куха.
"Аполон 13'' е трябвало да повтори опита, но с ядрен заряд. Е ... на някого тази дея не му допаднала и сега имаме холивудски филм. :)
3. Вернер фон Браун признал, че някакви "сили" им "забранили' да ходят повече на Луната. Кои са тези сили не се уточнява.
цитирай
3. get - - Относно, късноантичната трактовка значението, на "Proselenes" ... ще се съглася с ...
21.01.2013 21:52
... "tikoev" - по памет цитирам, като за първият съм категоричен Павзаний, вторият Плиний(не дотам) но от тях имаме оставени обяснения, че АРКАдците, се самонаричали PROSELENOI - тоест ПЪРВО(за)СЕЛЕНЦИ, автохтонци с други думи :)) ! - това те го заявяват сами за себе си !
- Относно ?!
[qote=demograph] „Къде обаче изчезват тези силни, способни, богоравни хора....и най-вече защо? Пак старите извори ще ни помогнат да разберем тази загадка. Страбон разказва за бита на пеласгите и обяснява, че те мигрирали със сезоните [1] V-2-4 ( както правеха българските животновъди от Беломорска Тракия преди тя да ни бъде отнета).
[/qote]

- Да тук си на "100%" ПРАВ ! ... с допълнението, Пелепонес идва от етносното название на Пеласгите :))
- Не е само Страбон а и сатирика Аристофан, който описва този начин на живот ... СЕЗОННОТО ДВИЖЕНИЕ на "пелаз/Ргите" в комедията му "Птиците" !
- Първите гръцки закони се наричат Pelargonia, което александрийските схоласти, извеждат от гръчцката дума за ЩЪРК - Но едва ли ще са заели законите си от "щъркелите" ... още в древността етимолозите извеждат/посочват объркването на база близкото звучение между pelasgos и pelargos ("stork"-щърк") като се обосновават, че пеласгите-пеларги ... МИГРИРАЛИ, също като ЩЪРКЕЛите !

- Много от лингвистите, извеждат името им от "равно място" за терен, подобен е извода ? - според мен това едва ли е вярно ... тъй като имаме П/Белазгийски Аргос, което не е никак равнинно място ... по-скоро е единствено годно за пасища-животновъдство !

- господин TIKOeV - преди тук да дойдат от Африка, гърците(от етиопски произход) е живяло местно население, с култура традиции и обичаи, плюс божествен пантеон ... Голяма част от които ... мигрантите гърци усвояват и в последствие го представят за техен ?! - Мога да ви го докажа с примери !
- Второ, гърците наричат местното заварено население с ксенофобски епитети ... като "варвари", вероятно и "траки" ?! - никой от местните поселенци не се е самонаричал така !!

от Гет
цитирай
4. andorey - Привет Демограф!Учудва ме че ...
21.01.2013 22:47
Привет Демограф!

Учудва ме че май не си чел този невероятен, не много познат на българите труд Елемента Нова про Хистория Македоно Булгарика, на Георги Сотиров -

http://ziezi.net/sotiroff.html

Издаден в Канада през 1986 г. Добре че преди години го преведоха и публикуваха в нета...
Да, там Г. Сотиров говори, че "проселенес" просто означава "преселници", а не нещо друго. Но мисля че в случая ставаше въпрос за техни потомци на Италийския полуостров...
цитирай
5. demograph - Това за Луната и Земята го е писал Великовски, а за траките аз
22.01.2013 09:48
tikoev написа:
Не ви ли омръзна да пишете глупости...Разбира се, че траките са над всичко земно, но за Луната бъркате....Не тя е придатък към Земята, а обратното....Космическите траки я докарват като база в нищото, за да си построят ВТЗ (Великата Тракийска Земя)...Тоест, ако вие тракоманите се вгледате както трябва в Хаоса, ще забележите, че Господ го няма там, защото и той е създаден от вас...Поздрави за труда който сте положили...:))))

За произхода на Луната има и куп други теории. Изчел съм ги. Какато и прословутия лаф на комитите македонци "Гледай да не те лапне месечинката".т.е. месечинката яде хора, от което следват друг куп глупости, които ви спестявам.
За Господ и Хаоса не се наемам да твърдя нищо-над възможностите ми е, макар че съм трако-българин, за когото няма невъзможни неща. А връзката пеласги-траки-българи е въпрос на самочувствие и интерпретация на исторически записи и предания, палеолингвистика, генетика и куп други науки, които според мен я правят легендата, ако не достоверна, то поне красива.
Правете разлика между научно съобщение и романтично послание.
цитирай
6. demograph - Чел съм Сотиров, и го разпространявам отдавна, но стъпих на Великовски
22.01.2013 09:56
andorey написа:
Привет Демограф!

Учудва ме че май не си чел този невероятен, не много познат на българите труд Елемента Нова про Хистория Македоно Булгарика, на Георги Сотиров -

http://ziezi.net/sotiroff.html

Издаден в Канада през 1986 г. Добре че преди години го преведоха и публикувах в нета...
Да, там Г. Сотиров говори, че "проселенес" просто означава "преселници", а не нещо друго. Но мисля че в случая ставаше въпрос за Италийския полуостров...

Древността на населението преди гърците и връзката му с трако-българите е акцента в случая. И понеже дервиши като Добрев и Моллов разправят, че населението в Родопа и България са скорошни дошляци от майната си, показвам на хората и друга посока на мислене.
Благодаря за забележката.
цитирай
7. demograph - Когато за въображението няма лимит, светът става необикновено красив!
22.01.2013 09:58
audan написа:
Лукиан в неговата Астрология казва, че „Аркадийците твърдят в тяхната си лудост, че те били по-стари от Луната.”


Безумни за съвременниците си са били и Коперник с кръглата Земя, и Галилей с въртенето, и кой ли не още. Невежите смятат вежите за луди.
Е, емоиционалните, които не желаят да мислят, да си говорят каквото си щат! А за мислищите - теория 4:

Луна - искусственный спутник ( на уски)
http://www.youtube.com/watch?v=8xbRhf5oRVE

И още няколко неща за размисъл.
1. Когато СССР пратили луноход, изведнъж някои кратери ... изчезнали!
2. "Аполон 12'' установил странно явление - звуковите от изкуствено лунотресение не заглъхвали часове! Това би могло дастане ЕДИНСТВЕНО, ако Луната е куха.
"Аполон 13'' е трябвало да повтори опита, но с ядрен заряд. Е ... на някого тази дея не му допаднала и сега имаме холивудски филм. :)
3. Вернер фон Браун признал, че някакви "сили" им "забранили' да ходят повече на Луната. Кои са тези сили не се уточнява.

Нашата древност - също.
цитирай
8. demograph - Гет,пеласги-пеларги-беларги-беласци-блъгари-българи е самоназванието на древните наши
22.01.2013 10:11
[quote=get]... "tikoev" - по памет цитирам, като за първият съм категоричен Павзаний, вторият Плиний(не дотам) .., че АРКАдците, се самонаричали PROSELENOI - тоест ПЪРВО(за)СЕЛЕНЦИ, автохтонци с други думи :)) ! - това те го заявяват сами за себе си ! [qote=demograph] „Къде обаче изчезват тези силни, способни, богоравни хора....и най-вече защо? Пак старите извори ще ни помогнат да разберем тази загадка. Страбон разказва за бита на пеласгите и обяснява, че те мигрирали със сезоните [1] V-2-4 ( както правеха българските животновъди от Беломорска Тракия преди тя да ни бъде отнета).
[/qote/- Да тук си на "100%" ПРАВ ! ... с допълнението, Пелепонес идва от етносното название на Пеласгите :))
- Не е само Страбон а и сатирика Аристофан, който описва този начин на живот ... СЕЗОННОТО ДВИЖЕНИЕ на "пелаз/Ргите" в комедията му "Птиците" !
- Първите гръцки закони се наричат Pelargonia, което александрийските схоласти, извеждат от гръчцката дума за ЩЪРК - Но едва ли ще са заели законите си от "щъркелите" ... още в древността етимолозите извеждат/посочват объркването на база близкото звучение между pelasgos и pelargos ("stork"-щърк") като се обосновават, че пеласгите-пеларги ... МИГРИРАЛИ, също като ЩЪРКЕЛите !
- Много от лингвистите, извеждат името им от "равно място" за терен, подобен е извода ? - според мен това едва ли е вярно ... тъй като имаме П/Белазгийски Аргос, което не е никак равнинно място ... по-скоро е единствено годно за пасища-животновъдство !- господин TIKOeV - преди тук да дойдат от Африка, гърците(от етиопски произход) е живяло местно население, с култура традиции и обичаи, плюс божествен пантеон ..които . мигрантите гърци усвояват и в последствие го представят за техен ?!.- Второ, гърците наричат местното заварено население с ксенофобски епитети.. като "варвари", вероятно и "траки" ?! - никой от местните поселенци не се е самонаричал така !!
от Гет[/quа
Траки-драки е достойно, "щъркели" не е самоназвание,"варвари" е типично за гърците джипси
цитирай
9. demograph - Ето какво значение дават гърците на думата тракиец, а при англичаните е друго..
22.01.2013 11:33
Превод на трак и производни според гърците:
Thracian tranas /английски rotting отблъскващ
Thracian traus- / английски to break трошащ
Thracian skarsas/английски transverse, пречка

www.paleolexicon.com

В превода на тракийските думи близки до трак те поставят и мотива "пречка"и страха си от траките "разбиващи,трошащи" и отношението си към тях "отвратителни"

В запазили се отгласи и вариации на думата трак в английският език, обаче
:- trace - следа,спомен, ремък на хамут;
track-следа, диря, стъпка, пътека,път;
tract -широко, открито,шир,просторно, продължително;
truck - талига, каруца, дребна стока,размяна, обмен;
tragedy - трагедия, трагично;
trust - вяра,доверие, увереност;
trail - разпростирам се, влача се, мъкна, проправям/път/,заглъхвам..;
travel - пътувам, движа се, разпространявам се бързо....
Tова са все асоциативни отгласи от миналото на самите англичани.
Когато произнесеш трейс, трейша, трак, трък, тракт, трагеди, трейл, тръст, травел, на английски, а това го има и в немския и други езици на хората произлезли от траките, в същност предаваш подсъзнателно цялата история на тракийският етнос.
Същото е и с нашите думи производни на трак - драк, отракан, праг, драг, страх, щрак, страна, струн, струма,друм,трън, трон...отново прехвърлят към характеристики и минало
цитирай
10. get - - Мхъм, що ще е етимология ... и аз доста съм си игрпал да я ровя ... отговарям ти на накратко и то не през брЕтански ?
22.01.2013 13:24
- Тур ... тарк, в иранските(клон на европейските езици) се е получило ТЦар-царствен, извисен/управляващ !
- От Бул/р се е получило Бург(коореспондиращо с берг-високо) ... високо място ! ... отделно това Бул е със синоними, Бел-Бал-Ваал ... последното при гърци и евреи се превежда Господар-Височество ! - от там иде и военният термин "де-барк/ги"рам ... слизам на брега.
- От Тир(ас) патроним за траки, имаме производна в европейските езици "Tir" - високо укрепено място(ние тази дума сме я възприели и използваме, некоректно в смисъл "стрелбище"), на практика синоним на "Бург" !
- Това "бург" при арабите е възприето, като дума означаваща ... високо/а постройка ... тоест кула;
- от бург/берг , имаме производната "перг" високото укрепено място "цитадела" на град през античността;
- отделно ? - имаме бог документиран на о.Аркона с име Яро/Марс ... в тракийският я имаме "ярей"-ярък, искрящ,огнен (!) ... "марс" го имаме документирано в източник от втори век, като възглас при сарматите "мараз" ... в смисъл "смърт" ... но това не е само при сарматите а и при латините ... защото те за специално строените за целта сгради за мъртъвци използват думата "МАРТириум".
- Така че виндишкото "Яро/Марс" отговаря дословно на "Жив/Мъртъв" ... имаме още толкова много паралели, че трябва да напиша цяла книга ... за "тюркският език" на нас българите, на които ни се отрича правото, Да сме "траки" - по друг начин казано ЕВРОПЕЙЦИ !! :((

от Гет мизийски ... тира-гУЕтски(за второто казват, че било скитско) :)) ! - ама то разлика между народи от запад и север на Черно море (в древността )е имало, колкото и сега между нас българи и украинци :))
цитирай
11. apostapostoloff - Грешите! Траките са създателите на Земята!
23.01.2013 04:13
Да! Траките са създателите на Земята!
цитирай
12. tzarkarui - Хм, Великовски. Знаех му писанията ...
23.01.2013 08:58
Хм, Великовски. Знаех му писанията наизуст навремето - от преди да се побърка и да започне да дрънка еврейски брътвежи. Мисля, че ционистите го побъркаха умишлено.

Браткиш Демограф, ако намериш някой да преведе тази статия на грчки ще им бръкнем в (разклатеното) здравето на грчулята от "Нова Зора". :)
цитирай
13. get - - 3114 година ВС ?!
23.01.2013 17:38
tzarkarui написа:
Хм, Великовски. Знаех му писанията наизуст навремето - от преди да се побърка и да започне да дрънка еврейски брътвежи. Мисля, че ционистите го побъркаха умишлено.

Браткиш Демограф, ако намериш някой да преведе тази статия на грчки ще им бръкнем в (разклатеното) здравето на грчулята от "Нова Зора". :)


- Материалното(Селена) става преобладаващо ... именно от тази епоха започнала някъде около 3 100 г. са ... !?
- Маянският календар я отразява в 3 114 година пр.н.е. ;
- Според "Benares Hindu University" от 3 120 година пр.н.е. ... отпочва епохата на Кали/Черната ... Защо е Черна ли ? - ами то името и го показва от Земя-Кал е ?
- Подобни данни има запазени и при Египет ... тоест след това се създава най-старото им царство ... датират го около 3 150 год. ?!

- След това се появява първият първопросветител-законодател/патриарх Мин-Менес-Ману-ИтСамНа
- Но пък при една сравнително млада религия като Будизма "Манас" (Manas (Pali) is one of three overlapping terms used in the nikayas to refer to the "mind") ... Себе-АзЪт (?) ... странно и много близко звучащи и почти съвпадащи си, като функция божествени персонажи ... как така е станало във времена без средства за масово разпространение(комуникация), народи отстоящи на хиляди километри да стигнат до еднакви прозрения и формулировки ??!

от Гет ктист-катар ... с дриге думи еретик :)
цитирай
14. zaw12929 - Интересно, ако македонците са б...
24.01.2013 06:56
Интересно, ако македонците са българи, а те траки, вие?! нЯМА ДЪРЖАВА ТРАКИЯ- ТАКА МРЕЛИ, ТАКА ГИ РОВИЛИ ТОГАВА...
Македонците за мен не крадат история, защото са българи и нямат друга история...
Кой е откраднал тракийската ни част,,, и защо ни е, като всеки управник ни убеждава, ЧЕ ОТ НЕГО ЗАПОЧВА ИСТОРИЯТА, ДЪРЖАВАТА...
цитирай
15. demograph - И аз така мисля
24.01.2013 17:39
zaw12929 написа:

Македонците за мен не крадат история, защото са българи и нямат друга история...
...

цитирай
16. demograph - И след това се заселили на нея...Естествено. А къде щаха да стъпнат иначе.
24.01.2013 17:42
apostapostoloff написа:
Да! Траките са създателите на Земята!

цитирай
17. demograph - Шведите като теб - извеждат рода си отTir/Turakite /сиреч троянците
24.01.2013 17:47
get написа:
- Тур ... тарк, в иранските(клон на европейските езици) се е получило ТЦар-царствен, извисен/управляващ !
- От Бул/р се е получило Бург(коореспондиращо с берг-високо) ... високо място ! ... отделно това Бул е със синоними, Бел-Бал-Ваал ... последното при гърци и евреи се превежда Господар-Височество ! - от там иде и военният термин "де-барк/ги"рам ... слизам на брега.
- От Тир(ас) патроним за траки, имаме производна в европейските езици "Tir" - високо укрепено място(ние тази дума сме я възприели и използваме, некоректно в смисъл "стрелбище"), на практика синоним на "Бург" !
- Това "бург" при арабите е възприето, като дума означаваща ... високо/а постройка ... тоест кула;
- от бург/берг , имаме производната "перг" високото укрепено място "цитадела" на град през античността;
- отделно ? - имаме бог документиран на о.Аркона с име Яро/Марс ... в тракийският я имаме "ярей"-ярък, искрящ,огнен (!) ... "марс" го имаме документирано в източник от втори век, като възглас при сарматите "мараз" ... в смисъл "смърт" ... но това не е само при сарматите а и при латините ... защото те за специално строените за целта сгради за мъртъвци използват думата "МАРТириум".
- Така че виндишкото "Яро/Марс" отговаря дословно на "Жив/Мъртъв" ... имаме още толкова много паралели, че трябва да напиша цяла книга ... за "тюркският език" на нас българите, на които ни се отрича правото, Да сме "траки" - по друг начин казано ЕВРОПЕЙЦИ !! :((

от Гет мизийски ... тира-гУЕтски(за второто казват, че било скитско) :)) ! - ама то разлика между народи от запад и север на Черно море (в древността )е имало, колкото и сега между нас българи и украинци :))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961659
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол