Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.01.2013 20:25 - Аз съм горд иранец -120% неандерталец
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 5329 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 24.01.2013 23:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Според научна експедиция Българите произхождат от територията на днешен Иран

Експедицията е започната под патронажа на Министерство на външните работи, когато министър беше Ивайло Калфин и в нея участват учени от БАН, Софийския университет и др. и е финансирана от различни фондации.

Българите са с индоевропейски произход, а не с тюркски и най-вероятно произходът ни е от територията на днешен Иран, съобщи в четвъртък доц. Александър Илиев, който представи резултатите от експедицията "Българите - прародина".

“Съвременни генетични изследвания показват, че
около 40 процента от българите са наследници на местното палеолитно население, други 40 процента са от източно-ирански тип и
едва 12 процента от тях може би имат нещо общо със славяните“,
 съобщи Илиев.

Доц. Илиев заяви, че най-дълго поддържаната теория, че произлизаме от хуните, няма почва, нито генетически, нито археологически, нито антропологически.

 Според него теорията, лансирана най-вече след 1944 г., че българите са тюрки, също не е правдоподобна. “Анализът на военните умения, на военните титли, на местонахождението, начин на живот и строителство подсказва, че сме много далеч от тюрките и номадите, посочи той.

Според учения нямаме големи основания да се считаме и за славяни, защото не принадлежим към този антропологически тип“, посочи той.

Според него не по-малко от 90 процента от българските учени вече считат, че българите имат протоиранска антропологическа култура.

"За мен като антрополог е 100% сигурно, че произходът на българите е индоевропейски, защото нашият ген, нашите мускули, кости, структурите ни е индоевропейска, индоиранска.

Освен това начинът на погребване, цялата цивилизация на България е построена именно на тези принципи.

Човек трябва да е наистина с много затворени очи и да робува на много ефектни теории, за да не види това", каза доц. Александър Илиев.

 Проф. Пламен Павлов, участник в експедицията, също коментира, че индоевропейското потекло на българския народ е несъмнено.

Доц. Димитър Димитров, който е бил в Северен Пакистан през септември миналата година, също казва в своя отчет, че Средна Азия е вероятната родина на древните българи.

Експедицията "България-прародина" обхваща територията на Северен Афганистан, Таджикистан, Узбекистан, Кримския полуостров, Иран, Северен Пакистан и републиките Чувашия и Татарстан, които са в състава на Руската федерация.

Тя е пилотна и набелязва местата, където може да има задълбочени теренни проучвания.

Най-сериозното предположение за произхода на българите е източната част на Персийския етнически и културен ареал, или територия на днешен Иран, посочиха участниците в експедицията.

Независимо че съвременните иранци и българи са твърде различни, те имат етнически, културни и политически сходства, смятат учените. Те посочват, че Пресиян, Кубрат, Аспарух са ирански имена.

По събрания от експедициите 800 часа видеоматериал и повече от 500 хиляди специализирани фотографии са създадени четири филма, последният от които предстои да бъде излъчен.

Това са "Розетата", "Балкхара", "Мадара" и "Ариана"."""

Копнато от http://www.mediapool.bg

....................................................................................................................................................................

- Аз съм 40% "наследник на местното  палеолитно население".? Кое ли беше то, неандерталците май?..Ако имаха пред вид траките, експедиторите на българите, щяха със сигурност да го кажат. Както по-рано всичко ни казваха.

- Да бе , и нали съм от Рило-Пирино-Старопланино-Родопите, следва, че съм с още 40% персиец , както заучено се изразяват Калфинистите или "перс" според дервишът им Моллов - все сме от помачени от "Персийският етнически и културен ареал".

И като съм си и башка 40% "източно ирански тип", по думите на експедиторите излиза, че съм 120% иранец, или казано по-така, чистокръвен "перс" и отгоре...

Е, може да имам, но може и да нямам  12% общо със славяните, но роднините ми в Справедливата Славянска Страна Русия са много - в ""Северен Афганистан, Таджикистан, Узбекистан,Кримския полуостров, Иран, Северен Пакистан, и републиките Чувашия и Татарстан, които са /???/ в състава на Руската федерация" Това пък го пише пресписвачът на медиапул, комуто също трябва да се вярва.....

При условие, че "90% от българските учени вече считат, че българите имат протоиранска антропологическа култура..", къде ще вървиш та да не вярваш, това ще да го е измислил "антропологът" пантомим Илиев.

Те БАНичарите са по масовките. По-рано 99% считаха, че българите имат първо татаро-монголска, после славяно-тюркска, че и хуно-алтайска а и храсталако-пущинашка "антропологическа култура"..??!! Културни хора.

Сега се метнаха като луди в празния басейн на ирано-перската директива на Славната Сърдита Самотна Русия. 90% не са ли малко? Тия 10% живи ли са или се броят и зачеркнатите...Щото като махна БАНичарите остават 00%  да са се дръпнали от "перската" копанка.

Карай да върви. Щом като нашия ген, кокали, мускули, сухожилия, структури..са ирански значи твърдо сме перси. Едни прости англичани пък разправяха, е 60 % от ГЕНиталиите, кокалаците и пачата ни била тракийска, нехандерталска демек. Ама щом "антропологът" мим Илиев казва, сигурно той по-знае.

Д.Димитров пък е бил лани в Северен Пакистан! /Аз колко свят съм обиколил/ И там е видял българоиранци /а аз що маймунки съм видял../. Но нейсе. Вервам му.

Като прочетох, че "Пресиян, Кубрат и Аспарух са ирански имена" сдадох багажа окончателно. За Пресиян - ясно. Перс-ян. Значи Кубрат Томов бил иранец..Да и.. копелето, а се правеше на българин толкова години...Аспарух е от Исперих, което си е перс та дрънка. Убедително.

Последно, с 800-те часа видео и 500 000 спец-фотографии ме забиха в трибуната. Аз видео по-дълго от 8 мин. не гледам. Повече от 5 снимки необръщам. Хваща ме съклет. За туй от моите 8000 часа видео /е има и по-така сценки/ и 5 млн спец снимки /като има и разни баири с иранци муджахидини на тях/ не можах да прихвана, че съм бил перс.

Но сега прихванах.

Та.., ако се завърти едно мурабе около "персийския етнически и културен ареал"
хамеркианците и хебреите със 120% сигурност ще ми обрулят ушите. Но роднините хиранци ще помагат.

А Хиран като победи в следващата война.. /ще победи друг път, колкото победиха нашите велики съюзници Германия и СССР/ ще му продаваме БАНичките.

Беликим пък да излезе, че тия 40%   "местно палеолитно население" не са перси, а са верно нехандерталци, та да отърва бруленето.



Гласувай:
8



1. sparotok - идиоти
24.01.2013 20:58
Тия хора са пълни идиоти! Как е възможно да се смесва езиковедското понятие индо-европейци с антропологически тип!!!

И на тези хора се плаща ...да ръсят глупости!!!

Ужас и безумие!!!
цитирай
2. kleotemida - Перс си, перс, не се дърпай!А ...
24.01.2013 21:03
Перс/иец си, перс/иец, не се дърпай!

А Бойко е принцът на Персия... ;) :))))
цитирай
3. demograph - Помниш ли четирите маймунки?...
24.01.2013 21:10
sparotok написа:
Тия хора са пълни идиоти! Как е възможно да се смесва езиковедското понятие индо-европейци с антропологически тип!!!

И на тези хора се плаща ...да ръсят глупости!!!

Ужас и безумие!!!

Само едната, която беше на експедиция бе прогледнала и видяла себеподобните иранци.
Другите
цитирай
4. demograph - Не се дърпам аз оперсих се завчас
24.01.2013 22:15
kleotemida написа:
Перс/иец си, перс/иец, не се дърпай!

А Бойко е принцът на Персия... ;) :))))

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960288
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол