Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2013 00:58 - Последният Аватар
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 17041 Коментари: 26 Гласове:
23

Последна промяна: 20.02.2013 13:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Спароток е явление в българското историческо мислене

Той е интердисциплинарен изследовател на историята и ерудит, когото времето в което се мъчим да живеем и оскотелите ни души превръщат в последния Аватар на България...
 
Сега надути изкуствено българи "гъски", наети от разлагащия се и вонящ български "Рим" - "БАН", крякат срещу Спароток с глуповатата надежда да отложат разнищването дошляшката им шатра.

"...Най интересното е, че е налице съвпадение с фактологията, т.е. теорията на спарoток се базира на непредубеден (некомплексиран) анализ на достъпни за всички(чрез интернет) факти!

 

Ако спараток беше англичанин и намереше такива факти за англите -сигурно щеше да бъде обявен за личност на хилядолетието или повече !

З
а съжаление, той си е наш и някои малодушници, които са приели за норма собственото си малодушие, като го насаждат на всички нас, не могат да претърпят еманципираната му не комплексирана мисъл и здрав разум!

На някои места казах : - Македонистите, търсейки различното в историята си намериха своите български одежди и помогнаха на нас българите да преоткрием, чрез такива като спароток или май само чрез него, великото си минало и истината за света около нас!

Това правят и т.н. румънци ( доставят факти в подкрепа на теорията на спароток, макар и да не искат) набедени за латинци, а всъщност българи до преди 200 години , латинизирани българи както и малка група римски криминали изпратени на заточение в Дакия -Северна дунавска Тракия!

Та нали допреди 250 години там езика е бил български и в църквата и в живота !

 Точно поради това фанариотите правят невероятен удар в полза на Гърция и Турция, като отродяват тези българи /върхушката им/ и отцепват от Българското супер етнопространство Северно дунавските земи и огромен народ, правейки го измислената нация румънци.

 Така е отслабена България с един замах и намалена българската заплаха за гърците, както и за турците, и не е дадена възможност на руснаците да  русифицират даките българи -тоест, попречено е на Русия да се разшири в тази посока ! И да доближи Цариград!

Ето това е гениална диверсия -мащабна смела резултатна ! Да се възхитим на фанариотите, които защитават интересите на портата и на гърците и да се поучим от нашите грешки.

 Грешки които доведоха до възникване на сърбите - май пак под византийско давление и акуширане ,и македонистите под давление на гърци, сърби и руснаци - последните, уж братя тракийци (славяни).

 В тази връзка Херодот беше казал, че Траките са огромен народ, който ако беше единен -нямаше да има противник!

И тъй като гърците са виждали това , то за да оцелеят за действали и продължават да действат на принципа "Разделяй и владей"!

 Противопоставяли са един на друг различните тракийски владетели .
А тези сепаратисти са акуширали създаване на нации върху етническият тракийски субстрат, които после гърците са противопоставяли едни срещу други изключително успешно!

 Карали са техните противници траките да се унищожават едни други и да гледат на гърци и на турците после като на ментори-съдии. Създали са си такъв авторитет, че нашите деди са чакали тяхното одобрение в доста случаи!
А това си е инфантилно и неразумно !

Все едно да чакаш вълка да ти пази и направлява стадото!

 Този инфантилизъм е налице в България и сега!

Просто върхушката продава интересите ни и интересите си за парче от питата, която си е изцяло нейна ....??!

 Интересна сделка с външните врагове ! - Да дадеш част от собствената си пита за да си запазиш другата по малка част ! Всъщност идиотска сделка на малоумни и малодушни !

 Това са изводите които се налагат в главата на човек, който се е запознал с теорията на Спароток и е попрочел и поне малко съвременна история!
Съвета ми към всички четящи този блог е да четат с разум и с чиста емоция Спараток!

Защото така ще помогнем на този работлив ум да изчисти теорията си и да я наложи така както следва да се наложи една безспорна истина.

 Доста повече труд е хвърлен да се налагат лъжи, като тези на Златарски, на разните сърбомани, туркомани, гъркомани и русомани, които не са наясно или не им изнася разкриването на истинските ни корени и ролята ни в историята и настоящето!"
/анонимен коментар в блога ми/

 ...................................................................................
Ще си позволя само още няколко думи.
- Предоставянето на държавна подкрепа на "научно-исторически" дирения за корените на българите вън от територията на сегашна България и вън от територията на древната ни прародина Тракия е също такава: "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Издаването с финанси на БАН и на българската държава на тлъсти исторически книги повтарящи враждебните за България тези за външен корен на българите са също такава "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Съгласието на българската държава и научно-исторически среди за формиране на съвместни българо-гръцки археологически екипи и археологически проучвания на българска територия е също такава "..идиотска сделка на малоумни и малодушни !"

- Малодушна и идиотска е и българската държавна политика, насочена не към съхраняване и умножаване на огромното тракийско исторически наследство, а  по съществото си, към подпомагане на безогледното разграбване и загуба завинаги на безценните тракийски паметници и велико минало. 

- "Гърция трябва да работи в тясно сътрудничество с българските историци, археолози и изследователи" в прав текст съветва гръцкия професор археолог Йоанис Фиданакис, "гръцките професори археолози да се срещат с техни български колеги и да им разясняват древноогръцкия характер на антична Тракия"???. "..Само така може да бъде ре-елинизирана тракийската идентичност", казва професорът.

Идиотско и малодушно е след откровените до цинизъм инструкции на гръцките манипулатори на историята, българските държавни и научни среди да продължават  " да чакат вълка да пази и направлява стадото".

Идиотско и глупашко е заради собствения си задник, някъква си политика, партия, или комат горчив хляб, да загърбиш истината и Отечествения интерес и да служиш на чуждите, крякайки срещу този, който се бори за твоята чест и добруване.


Все още можете да прочетете родолюбивите послания на Павел Серафимов в www.sparotok.blog.bg и www.sparotok.blogspot.com и да си отговорите на въпроса
- Какво правим за Отечеството си ние, уж българи?...




Гласувай:
26



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tikoev - "- Какво правим за Отечест...
20.02.2013 16:19
"- Какво правим за Отечеството си ние, уж българи?..."
За какви българи говориш? Нали сте тракийци?
цитирай
2. aristotelis - Спароток е явление в българското ...
20.02.2013 16:35
Спароток е явление в българското порнографско историческо мислене!
цитирай
3. aristotelis - Тракоман Тракоман е подчовек, ...
20.02.2013 16:41
Тракоман
Тракоман е подчовек, който се въодушевява от ежедневно обновяващи се днк-анализи, извлечени от генетичния материал, добит в тоалетните на МБАЛСМ "Пирогов", които показват връзката на днешното население на Факултето, ту с Орфей, ту с Александър Македонски, ту с Жозе Барозу.Човек който води интернет битка срещу онези, помнещи родовата памет и изтъкващи арийският (ирански) произход на българите. Българите почитащи старите български богове като Хърс, Барин, Барс, Сива, Артиш, Нардуган или други също са обект на нападки. Тракоманите обичат да правят сексуално-алкохолни оргии на сборища за тракомани тип триградските поляни - осрани от боклуци и торбички оставени от тракомани. Тракоманите мечтаят за тамплиерски чеп на Перперикон, за вампирски кол в Созопол, за окосменото тяло на Бендида и зърната на първия педераст според римският историк Овидий - ОРФЕЙ. Важно е да се казва че сме траки, да се плюе Кубрат и Аспарух, да се отрича всичко българско, да се казва че кутригурите и оногурите са лоши, а бесите и бесните им последователи са много велики.
цитирай
4. rustocks - Къде откри противоречие?!
20.02.2013 16:46
tikoev написа:
"- Какво правим за Отечеството си ние, уж българи?..."
За какви българи говориш? Нали сте тракийци?

цитирай
5. aristotelis - Димитър Ангелов ТРАКИТЕ ДО ПА...
20.02.2013 17:07
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Наред с липсата на здрава и трайна държава друго неблагоприятно обстоятелство, което пречело на траките да се обединят в една по-устойчива етническа общност, било и това, че те не притежавали собствена азбука и писменост. Впоследствие, както добре е известно, сред тракийските племена се разпространили и се наложили гръцката азбука и език. Не малка роля за разпространението на гръцката азбука изиграла и завоевателната политика на Филип II и Александър Велики, която била свързана изобщо с разширяване на териториалната база на елинската материална и духовна култура. Едновременно с възприемането на гръцката азбука сред тракийските племена започнал да печели почва и гръцкият език, особено в онези райони, където досегът между гърци и траки бил по-непосредствен (по черноморското и беломорското крайбрежие) и в областта южно от Стара планина. След образуването на Одриската държава гръцкият език станал официален и държавен. С него си служели одриските владетели при издаване на закони и договори при поставяне на надписи върху монети и пр. Популярността на гръцкия език като официцален и държавен нараснала още повече през елинистическата епоха (III—I в. пр. н. е.), непосредствено преди завладяването на Балканския полуостров от римляните. Силно разпространение добил гръцкият език и в религиозния култ (надписи върху оброчни плочки, върху надгробни паметници и пр.). Обстоятелството, че през доримския период тракийският език не могъл да се наложи като писмен, а вместо него тази роля изпълнявал гръцкият, се отразило твърде неблагоприятно върху съдбата на тракийския етнос който до много голяма степен се елинизирал. Доколкото съществувала образована прослойка (главно сред богатите и знатни среди в градовете), тя се възпитавала в елински традиции поради силното влияние на гръцката писменост и култура.
цитирай
6. aristotelis - Димитър Ангелов ТРАКИТЕ ДО ПА...
20.02.2013 17:07
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Добре известно е от данните на редица древногръцки писатели (като Херодот, Тукидид, Ксенофонт и пр.),че траките се делели на голям брой племена, разположени на юг или на север от Стара планина, всяко от които си имало собствено име. Като по-важни племена, които играли роля в политическия и културния живот на тракийския свят през периода до римското завладяване, заслужават отбелязване следните: трибали (в областта между реките Морава и Искър), крестони (в областта между долното течение на реките Стримон (Струма) и Аксиос (Вардар), бисалти, одоманти и едони (по долното течение на р. Струма и по басейна на р. Места), серди (в днешното Софийско поле), дентелети (по горното течение на р. Струма), меди (по средното течение на Струма), дий, дерсеи и дерони (по река Места), беси (по горното течение на р. Марица и в Родопите); травси (пак в Родопската област, югоизточно от бесите), одриси (по средното и долното течение на р. Марица и по басейна на р. Регина, дн. Еркене), ниспеи, меландити, мелинофаги, тини, асти (по черноморското крайбрежие, южно от Стара планина), мизи (на изток от река Искър в Северна България), кробизи (източни съседи на мизите, също в Северна България), гети (в днешна Добруджа). У Херодот става дума за общо 19 племена, но, както изглежда, броят на племената по негово време е бил по-голям. Затова може да се съди и от данни на по-късни автори (като Страбон и пр.).Наличието на голям брой тракийски племена и липсата на един общ език говори, че през разглеждания период (V—I в. пр. н. е.) траките не могат да бъдат характеризирани от етническа гледна точка като „народ”.
цитирай
7. aristotelis - Димитър Ангелов ТРАКИТЕ ДО ПА...
20.02.2013 17:08
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Племенната раздробеност сред тракийския свят се е отразявала и върху облика на тяхната материална и духовна култура.Ако е съди от данни на гръцки, елинистически и римски писатели, може да се заключи, че са съществували редица регионални особености в характера на тази култура съобразно социално-икономическото и етническо състояние на дадено племе. Така напр. узнаваме за регионално местни обичаи на такива тракийски племена като агатирси, травси, гети, мизи, сарапари и др., които се срещали само у тях и не били познати на другите племена.Така напр. агатирсите, които живеели в днешно Седмиградско, имали обичай за общо ползуване на жените, травсите имали обичай да оплакват новородените деца, сарапарите практикували отрязване на главата или одиране на черепа на убития неприятел, някои от мизите (т. нар. капнобати) не употребявали месо, а други (т. нар. ктисти) не се женели.С една дума, налице е било едно разнообразие в различни сфери на материалната и духовната култура, на бита, на общественото устройство, на идеологията, което предава на тракийския свят през доримския период значителна вътрешна колоритност. Това разнообразие е характерно не само за тракийския етнос, но то може да се наблюдава и у други етнически общности, които още не са се споили в една по-устойчива категория (народност) и сред които господствува племенното деление.
цитирай
8. aristotelis - Димитър Ангелов ТРАКИТЕ ДО ПА...
20.02.2013 17:09
Димитър Ангелов
ТРАКИТЕ ДО ПАДАНЕТО ИМ ПОД РИМСКА ВЛАСТ
Особен интерес в това отношение предизвиква описанието на Херодот, който е бил един от най-добрите познавачи на тракийските племена. У него срещаме добре известните и твърде показателни известия за еднаквия начин, по който е била третирана жената сред отделните племена, за обичая да се продават деца в робство, общ за всички траки, за обичая да се татуират телата като израз на благородство,за еднаквите погребални ритуали чрез издигане на надгробни могили и устройване на игри, за почитането на едни и същи божества, а именно гръцките Арес, Дионис и Артемида и казано накратко, от изложеното на старогръцкия писател може да се заключи, че сред тракийския етнос към средата на V в. пр. н. е. независимо от регионални особености в бита и нравите на едно или друго племе е съществувала значителна общност по отношение на материалната и духовната култура, на обичаите, нравите и традициите. Специално внимание заслужава обобщаващото наблюдение на Херодот, че траките „носят много имена, всяко племе според страната си, но всички имат приблизително еднакви обичаи във всяко отношение с изключение на гетите, травсите, и траките, които живеят над крестонците. Тази констатация на Херодот отговаря на действителното състояние на нещата. Тя свидетелствува, от една страна, за липсата на единна тракийска народност и за наличието на отделни племена със собствени названия и същевременно за голямата близост на тези племена, намерила израз в разпространението на една еднаква почти за всички материална и духовна култура. Тази общност именно е давала основание на античните автори да употребяват и общото название — траки — за цялото огромно множество от различни племена на север и на юг от Стара планина.
цитирай
9. aristotelis - Ученици и преподаватели от Испания ...
20.02.2013 17:10
Ученици и преподаватели от Испания благодарят на гърция!
Kутригури,Xуни,Утигури,Готи, Траки,Прабългари,Tюркски,Oногури,Славяни...?
Кои са тези диви и варварски племена? Ученици и преподаватели от Испания благодарят на гърция! GRACIAS GRECIA - Nuestra herencia - Video Febr 2013
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Rc9RnwPXoJ0
цитирай
10. cenen - Как да прочета нещо без тия гръцки ...
20.02.2013 17:24
Как да прочета нещо без тия гръцки лайна.Помогнете че ми писна.

цитирай
11. aristotelis - Употребата на гръцката азбука и писменост: статията е посветена на анонимни шантави помияри тракедонисти-македонисти-автомобилисти
20.02.2013 17:25
Употребата на гръцката азбука и писменост: статията е посветена на анонимни шантави помияри тракедонисти-македонисти-автомобилисти

Академик Проф. Васил Гюзелев "Опит за ново Похвално слово и употребата на гръцката азбука и писменост"

.................България през последната четвърт на IX век бе онази славянска страна, където Кирило-Методиевото дело можеше да има най-благоприятна почва. Дълго преди появата на създадената от двамата първопросветители славянска писменост и книжнина тук са били правени опити за изнамиране на нови писмени знаци или за пригаждане и използване на гръцката и латинската азбука.
Етапите в развитието на тази предкирилово-методиевска писмена култура са отразени в "Сказание за буквите" на старобългарския книжовник от втората половина на IX в. Черноризец Храбър:
"Прочее, преди славяните нямаха книги, но, бидейки езичници, четяха и тълкуваха с черти и резки. Когато се покръстиха, бяха принудени да пишат славянската реч с римски и гръцки букви, без устроение. И така беше много години."
Като се започне от началото на VIII в. (от надписите към релефа на Мадарския конник, печатите на хан Тервел и др.), дълго време в канцеларията на Българското ханство широко употребявани са гръцката азбука и писменост. Повече от 100 са издадените от покойния проф. В. Бешевлиев "Първобългарски надписи на гръцки език"; три от тях са на прабългарски език, но с гръцки букви. Три фрагментарни надписа на латински език от периода 866-870 г. (времето на пребиваването на латинското духовенство в България) документират употребата на "римските букви".
Наложилата се в езическа България традиция на употреба на гръцкия език и писменост може да бъде характеризирана като мост за прехода й от варварство към цивилизация, основа за преминаване от лапидарна към книжовна писмена култура. Усвояването и широката употреба на гръцкото унциално (главно) писмо осмислили на българска почва бъдната славянска графическа система, която била близка по начертание както до "римските", така и до "гръцките" букви.................
цитирай
12. mglishev - Бе какъв Спароток,
20.02.2013 18:51
страната се бунтува, псевдоисториците сънуват фентъзита.
цитирай
13. joysii - "Спароток е явление в бълг...
20.02.2013 19:49
"Спароток е явление в българското историческо мислене
Той е интердисциплинарен изследовател на историята и ерудит"
...................
Явление-безспорно-не съм виждала досега такова самонадеяно фантазиране и такова безочие-да наречеш своите наивни хрумвания ИСТИНСКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ.
............
Какъв ми ти интердисциплинарен изследовател,бе Демографчо!
Ти да не си мръднал нещо!
Спароток няма образование в областите,които дъвчи.
Не е завършил нито история,нито археология, не е лингвист.
Това с което залива интернет дори не са научни текстове. Те са едни емоционални есета- пълни с лозунги и досадни прочувствени пасажи.
Спароток е нещо незначително и незабележимо за учените в България,които си гледат проучванията и нямат време да се занимават с някакво си дрънкало.
На кой му пука за Спаро,че да наема хора които да го опровергават или....другата върховна глупост - да го преследват....моля ви се....
Аз се впечатлявам, преди всичко, от наглостта му да злоупотребява с чувствата и наивността на невежите хорица в блог.бг.
Сега се омете. Но в неговия нов адрес е празно.Там сте само вие-тукашните му пет-шест приятелчета.
Спароток определено и явно НЕ публикува исторически изследвания.Това се забелязва веднага от всеки интелигентен човек.Вярват му неосведомените и ограничени хора.
цитирай
14. joysii - Как да прочета нещо без тия гръцки ...
20.02.2013 19:51
cenen написа:
Как да прочета нещо без тия гръцки лайна.Помогнете че ми писна.


.............
Ами четете това,което публикуват археолозите,а не празноглавите дрънкала в блог.бг.
цитирай
15. dinkov - Динков
20.02.2013 19:56
Брей, от видния простак aristotelis няма оттърване.
demograph не му обръщай внимание, то... порът си мирише защото е пор.
Аз не съм съгласен 100 % със Спароток, но с удоволствие му четях постингите. Жалко, че вече не пише в blog.bg. Човек когато прочете друго мнение се обогатява,а когато срещне такива като aristotelis се погнусява. Ама какво да се прави, такъв е живота.
Поздрав.
Ицко
цитирай
16. drakulla - Дърта
20.02.2013 22:14
сврака, като е незначително явление спароток, кво само се пениш като бясна лисица при всеки, който напише нещо за него?
цитирай
17. cvetanas - Много съжалявам за Вас, но не разполагате с достоверна информация!
20.02.2013 22:24
Спарток не е един човек, а група от хора. Които са си поставили някаква цел и я гонят - каква е - ще разберем накрая.
Тази група от хора работи в българска община, и пише постовете си в работно време, за което всеки от нас им плаща заплата.
А претендират за почтеност и морал!!!
Това е истинско безочие...
Никакъв морал няма в тях. И надали изобщо има такава личност Павел Серафимов. Много е вероятно и той да е измислен, както са измислени теориите им.
Четях ги с интерес в началото, признавам си. Но малко по малко авторитета им започна да олеква.
Особено след като не успяха да убедят свой противник в спора в тезата, която защитаваха, и написаха от НЕГОВО име коментар, разбира се, че глупав и обиден. А истинските коментари на самия човек не допускаха до дискусията.
Тази група хора си имат цели, и в тях няма нищо морално...
цитирай
18. get - - След тази расистка квалификация на блогъра "aristotelis" в поста му под №3 !! -
21.02.2013 00:20
aristotelis написа:
Тракоман е подчовек ...

- Ще му препоръчам да прочете от Д. Хоматиан ?

"Този велик наш отец и светилник на България бил по род от европейските мизи които народът обикновено знае и като българи. Те били изселени в старо време от военната сила на Александър ... към Северния океан и Мъртвото море, а след като минало много време, със страшна войска преминали Дунава и завзели всич­ки съседни области: Панония и Далмация, Тракия и Илирик, а и голяма част от Македония и Тесалия."

- На останалите, плювачи поставям конкретен въпрос - Какъв е по своя характер гръцкият - европейски или афроазитски ?!(тъй като основното културно и езиково средище от което се разпространява койнето се намира в Александрия, тоест сев.Африка !)
- Определено българският е от групата на европейските езици ! - които започват да се говорят по тези географски ширини от 3 000 години преди н.е. !
- Гръцкият се опитват да го изкарат родствен на фригийският, но ако се зачетем в Платон(и не само) разбираме, че ГЪРЦИТЕ ЗАЕМАТ неприсъщи тям думи от същият, тоест основният лексикален дял не е родствен на балканско-малоазийските европейски езици ?!
- Голяма част от божественият си пантеон, балканските гърци заемат от по-старото местно население ! - такъв е примера с Дионисиевите празници(мистерии), с тези на кабириите и др. ! Освен, че заемат но определено и дескридитират по-старите местни вярвания и божествен пантеон ... така че не само са узурпатори на чужда тям култура, божества и език но се явяват и поругатели !! - и пак питам, какви по произход и чия е най-старата култура, която учЕните приписват на гърците ?!
- Да оставим настрани, празнословията от вида ...
aristotelis написа:
Ученици и преподаватели от Испания благодарят на Гърция!

Защото в същата тази Испания(научен институт) на база ДНК анализ доказа произхода на част от гръцкото население, е родствен на "етиопците" ?!

- Та отново се питам, гърците местни балканци или семити-етиопци си ?
цитирай
19. tikoev - Като му погледнеш физиономията на ...
21.02.2013 00:54
Като му погледнеш физиономията на онзи прочут "историк" и при най-голямо желание и фантазия не може да се открие и прашинка прилика с "предците" му тракийци. По-скоро асоциацията е за някакъв представител на пенджабско малцинство и затова се набива на очи фразата: "Кога стана циганин, кога ти посиня г*за?" Грубо, нали? Грубо, но справедливо...
цитирай
20. get - - Ами, четем бе чедо (!) - четем и се чудим на историко-археологически интерпретации ...
21.02.2013 11:25
.. относно, фактологията установена чрез теренните работи ?? ... за "Аладжа манастир" !

joysii написа:
cenen написа:
Как да прочета нещо без тия гръцки лайна.Помогнете че ми писна.


.............
Ами четете това,което публикуват археолозите,а не празноглавите дрънкала в блог.бг.


- Ето ти един елементарен Пример-ЦИТАТ относно:("това,което публикуват археолозите" ?) !
"Предположенията за основаването и развитието на манастира са много и разнообразни. Според СВЕДЕНИЯ ЗАПАЗЕНИ В ПИСАНИЯТА на старохристиянски автори, християнството е било силно разпространено в околностите на Одесос през ПЪРВАТА ПОЛОВИНА на ПЪРВИ век.
Някои историци твърдят, че монашеските килии са били издълбани в скалите през ІV век."
КАТО КОНТРАТЕЗА НА СТАРОХРИСТИЯНСКИТЕ АВТОРИ, идват ОБЯСНЕНИЯТА НА АПОЛОГЕТИТЕ на Историческата "ИСТИНА", из средите на "родната" ни нЕука !?
- А те са (доводите им, ГОЛОСЛОВНИ (!):
"Тези сведения са недостатъчни, за да се докаже, че през този период манастирът вече е съществувал."
- Моя милост, лично се е занимавал с проблема, тоест търсил съм факти потвърждаващи/отричащи, научно/историчните псевдооснования на учЕните ни и установявам ?!
- В района на "Аладжа манастир" са открити монетни находки ОТ КРАЯ на ПЪРВИ ВЕК ?! - част от тях са експонирани и в самият музей !(цитатите от късноантични, писменни източници за сега, ги спестявам ?)

- Та питам аз, уважаемата "всезнайка" "Joysii" с научени(те) й приятели от БАН ? - НА КАКВО ДА ВЯРВАМ (?) - на писмени извори, оставени ни, от хора живели по време на създаване на манастира(а това е поне от ВТОРИ/ТРЕТИ ВЕКОВЕ), ПЛЮС датировка на артефакти (а монетите, са най-лесни за датировка (!)) ... или ДА ЧЕТА ПРИУМИЦИТЕ(интепретационните безумства !) на СХОЛАСТИТЕ, от оказионната ни наука ??!
- Подобно е положението, като датировка и трактовка, по отношение на ранно средновековната църква от м-ст "Джанавара", отстояща на 2 км. от Варна.
- Защо по отношение на същата, трябва да се пише(акцентува), че е създадена от "сирийски християни" !
- А дали са известни на менторката(и "приятелите" й, от БАН), масовото наличие на ранно-християнски скитове(килии) в района на Провадия-Арковна ... и не само там ?!
- Такива ми ти работи Joysii-Пагане ! - наричам те Пагане по причина ... не чух никакви доводи на цитираните от теб "рашевщини", относно "юртовидната" постройка от Плиска ? - изградена от "колове" :)) - Хахаха ! - Джойси, кога ще ме поканиш на честването на "Тангра" в "прабългарското" селище ... и да не забравиш да почерпиш по един "кумис", мен и "МГлишев" :)) !
цитирай
21. joysii - 16. drakulla - Дърта
21.02.2013 14:38
сврака, като е незначително явление спароток, кво само се пениш като бясна лисица при всеки, който напише нещо за него?
==========
Копеле, моят коментар тук съвсем не е разпенен. По-скоро твоят е такъв.
И..."дърта сврака" и "бясна лисица" ще казваш на майка си. ОК?
цитирай
22. joysii - 20. get
21.02.2013 14:42
Не спирай! Чети,Гет.
Чети публикациите на специалисти археолози направили своите открития. Ама се опитай,макар и да ти е много трудно, да проумееш написаното. Щото то не е като текстовете на Спароток-дрън,дрън - емоции на квадрат, а е резултат от проучвания.
цитирай
23. get - :))):)) - ЧЕТА И ВСЕ СТИГАМ ДО ПРЕДПОСТАВЕНИ "ИСТИНИ" в КАЗИОННАТА ни история !:((
21.02.2013 15:22
joysii написа:
Не спирай! Чети,Гет.
Чети публикациите на специалисти археолози направили своите открития. Ама се опитай,макар и да ти е много трудно, да проумееш написаното. Щото то не е като текстовете на Спароток-дрън,дрън - емоции на квадрат, а е резултат от проучвания.


- По тази същата причина ПРЕДПОСТАВЕНИТЕ ИСТИНИ ! - никой не посмя да зачекне темата(да ми отговори на въпроса ?).
- Това Плиска и Преслав "прабУлгарски" градове ли са ?! - та ти в качеството си на "всезнаеща" - Ще ли ми обясниш, своето становище по този "елементарен" въпрос ?
- Относно етимология на Плиска - що трябва да чета славяно-руските "умности", че това идвало от "старославянският" корен-дума "пляска" ... ми като е от "пл(я/e)ска", що тези говорещи "най-старо" и "най-правилен" славянски янзык ... при тях имаме "песни и-и-и ... ПЛЯСКИ на народите" ?!
- Вероятно по тази логика, Плиска ще да е Пляска-ТАНЕЦ (?) :) - помагай значи, щот аз дип съм си малко "слаб в мисленето" - та ще изчакам (с)експертното ти мнение :))) !
цитирай
24. aristotelis - 23. get - :))):)) - ЧЕТА И ВСЕ СТИГАМ ДО ПРЕДПОСТАВЕНИ "ИСТИНИ" в КАЗИОННАТА ни история !:((
21.02.2013 15:34
"Леле, как ме сърбят ташаците"
цитирай
25. demograph - aristotelis е сладур
21.02.2013 17:49
Той ми върши работата като публикува творенията на наши и чужди тъпаци гръкосагаписти за да им се смее публиката..Това, че е запленен от подобни глупости, писани и за собствения му гръцки народ показва нивото на затъпяване на уж грамотни хора, когато четат много жълта преса. Продължавай "aristo".
Джойската е доказала способността си да повтаря едни и същи безсмислени неща.Но ми е приятно да маркирам присъствието и в моя блог. В бг.неука и е станало скучно.
Вместо поздрав давам ви едно линкче да видите, че и грузинците вече пишат за Великите Фриги дошли от България...
http://www.academia.edu/2550188/The_rock-cut_monuments_of_Phrygia_Paphlagonia_and_Thrace
цитирай
26. get - - Това е касателно личната хигиена, мисля не е от сферата на историческа проблематика ?
21.02.2013 18:16
aristotelis написа:
"Леле, как ме сърбят ташаците"


Така че, на първо време ползвайте по-често вода и сапун ! Ако не знаете нищо, относно потребата им, кажете ... Ще ви сапунисам ! :((:((

- Такива ми ти работи "кир" Арастотеле ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939537
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10296
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол