Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2013 20:30 - - Мамк’им деба ромейска! Това трябва да им го прихванат от кебапчетата! И то на2
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4525 Коментари: 7 Гласове:
17

Последна промяна: 11.05.2013 00:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

“e = mc2

Ментe/лно проникновение на един български избирател”

 

Пия си ракията пред телевизора и се ослушвам жената да не види, че пак посягам към бутилката ”Цар Симеон”, която съм скрил зад дивана, увита със снимка на Кунева от мазен вестник.

По телевизията нещо стана скучно. Все една песен си пеят: - „Избираш Бойко - получаваш Костов”/че кво му е лошото на туй/ или пък другото: - „Избираш Станишев , получаваш Доган”/нема лошо-те са си едно /. Тия двете ги знам. По едно време показваха една брадва и мрънкаха, че „ей така!” ГЕРБ щял да нацепи Доган на трески за огрев. Но аз не им се хващам. Жената ми каза на миналите избори кои са ментета и ми купи едно марково “Black Jack” да не се тровя.

Взех да цъкам дистанционното. По едната пак обещават да ме защитават от Костов и Бойко ..Нерде Ямбол, нерде Стамбул..На миналите избори искаха да ме защитават от ЕС..?! Тия ги няма в календара! Превключих на Втора – Славно шоу. На Трета – Баш шоу. На четвърта - Азис. На Пета – Софчето. На Шеста – Доги. На седма – Янето. На Осма – Вольньй се пени. На девета – Мишо го Шамарят. На десета – Песни за Роден Край. На 11 –ти американците ще се изтрепат в някво шоу. - Ой мамка му стара! - Къде ли беше оня канал с Путин?!..

 - Порно ли пак ще зяпаш! Дъртак с дъртаците! Няма ли да ти дойде акъла! Не се ли виждаш, че една торба боклук на можеш да занесеш до еко-контейнера!..
- Какъв еко-контейнер бе жена. Едни протестанти го запалиха вчера. Гледам си новините.

- Къде видя новини, та да дойда да ги гледам и аз. Пак си се опил с някакво менте!.. И докато се обърна едни мокри гащи ми се залепиха на очите. Машинално натиснах бутона за следващия канал и си отдъхнах. „Discovery Chanel”. Почти предизборни мохабети.

Обясняваха нещо за E = mc2

- Какво се правиш на учен? Вземай торбата с боклука! Жената се наведе и прибра гащите в легена. – Докато простра да си се върнал!

- Защо учен  бе жена ? Не ме обиждай за нищо. Виж какво разправят хората. Е било равно на Ме по Це на квадрат.

- Е, и ? Какво му е новото на това. Всички са павета. Аз съм ти казала за кого да гласуваш. Не се занимавай с глупости! ..Чакай, чакай. - Ти кой номер бюлетина пусна миналия път? Само да си пуснал за някоя шоу програма! Убивам те. Кой номер беше бюлетината?...Изпотих се като Доган на конференцията.

- Не се занимавай със стари работи бе жена. За еврото гласувах. Гледай тук какво разправят. . Е е равно на Ме по Це на квадрат. Абсолютно вярно! Тоя Айнщайн вярно е бил гении. Нали знаеш, че той е намерил отговор на всички въпроси? Виж какво дават по дискъвъри - Според неговата теория за относителността, Е е равно на Ме по Це на квадрат.

- И кое е общото между нашите избори и Айнщайн бе тъпако! Може ли и той да се е занимавал с българските простотии? А и е умрял отдавна. Забрави. Дръж боклука!

Отдъхнах си. Не беше ме засякла с порното.

- Глей сега.  Ти английски не си учила, а аз съм учил в горните класове. - „Е” идва от електорат, от елекшън. Да ти го напиша ли на английски? - Значи. Е, е цената за необходимия брой гласове за дадена партия или мутра...

- Не обиждай хората, - нарече тя мутрите хора, - но карай натам... тя си глътна граматиката и замръзна. – „еМ” идва от маса, маси от хора. демек, броя на хората за купуване. На гласовете, де. Значи. Това е броя на циганите от една фамилия или броя на членовете на една избирателна секция, или броя на работниците в една мина на Ковачки, или броя на жителите на едно село в разградско..

Жената ме погледна с учудване и седна на дивана. Легена с прането ме фрасна по коляното, но не беше време за пъшкане.

– А Цъ на квадрат? ..Заинтригува се. Сега ще и разкажа играта. Накрая, тя ще отнесе боклука.

– „Си” на квадрат е, мила ми жено,..

- Не се лигави. Карай!

- ..Цъ е нивото на корупцията..продължих аз. "Корупшън" на английски, жено, се пише с българско „Съ”, също така е и сирене. Цената на сиренето – чииз.

Сега жената се опули като Милен Велчев на дебат.

- Напиши ми го! Чийз не започва с Цъ, а с Чъ.

- Electorate. Corruption. Cheese.. Napisah az na salfetkata.

- A квадрата? - Жената беше загубила и ума и дума. Аз извадих Black Jack-a изпод масата и си отсипах бавно и натъртено последните 200 грама.

- Добре, че не лочиш от онова в бутилката "Цар Симеон". Spokojno. Ще ти купя друго уиски..след изборите.

- На квадрат е, защото в България всичко е на квадрат.

- Така е. - Въздъхна убедено жената. – Тъпотията също - Нищо - Дай пример.

- Така..а. За пръв път от десетина години жената ме гледаше по-така и не ме прекъсваше на половината дума. – Манго /ману-демек човекът The man/ има в родата си сто души с право на глас, значи – „еМ” е равно на 100. Сиренето без мляко е 3 лева килото/или три кебапчета по левче/ - „Си” е равно на 3. Три на квадрат е 9.;100 по 9 е 900 лева. Значи, Е е равно на 900 лева.

Нарочно замълчах. Жената ме погледна изчаквателно.

 - Е, е равно на 900. Това е цената на гласовете на родата му общо, казах аз и чак сега отпих от уискито.

- А кебапчетата? И те ли се пишат с Цъ?... Жената беше тотално изключила.

 – Да..И написах с химикала “Chebab”. Tя не забеляза, че съсипах покривката.

- Будалкаш ме, ама карай... Ковачки не дава нито сирене, нито кебапчета.

- С Ковачки е друго. При него ” Си” е коефициент на корупция. Според данни на „Анти-корупшън”, за България този коефициент е средно 4.20. Или 4.2 на квадрат прави 17,64 лева. За сто гласа Ковачки трябва да плати 1764 лева. За сто хиляди гласа - един милион и седемстотин хиляди лева. – Така стои въпроса и за другите партии, ментетата. - подмазах се аз.

- Не. Не! - Първо: - Ковачки не дава пари на работниците си, а ги Моли да гласуват. И второ: Доган изобщо не плаща за гласовете на турците. А Станишев…

 - А бе жена! Кой ти казва, че ще дават пари на работниците? Ми колко струваше „Вип брадър” ма? Ами къртицата?! Ми другите шоута? Те, парите, отиват и при работничките, но пак са си толкоз. Айнщайн няма да се занимава с кривото българско пространство....Изкефих се на физиономията на булката. Започнах да си припомням науката. Бях добър по смятане едно време, ей...Тя беше напълно зациклила.. - А с Доган работата е друга...почнах да умувам пак.

Но жената стана рязко и ме прекъсна:

 - Знам. Той ги вземаше от държавния бюджет и ги разхвърляше в кръгове и в квадрати. Апосле едни гювендии въртяха обръчи.

…За 500 000 по 4.2 на квадрат Доган ще трябва да инвестира 8 820 000. Тоест, Е = 8 820 000, - продължавах самодоволно аз.

-  А за шестотин хиляди гласа, колко трябва да разпредели....сметни набързо, колко! Но с коефициент на корупция девет!

- Към педесе милиона лева. – сметнах на ум аз. – Евро! допълни уместно тя.

- А Станишев…сто

- Нема нужда да ми казваш. Той си ги е изкопал от Голямата Дупка.

- А пък Волен…

- И той ми е ясен. Има си кранчета - връткат му ги.

- А Янето..и Бойко..

- Млък!

Отсече жената и погледна телевизора.
Вървеше текста: ”... с всеобщата си теория на относителността Айнщайн обърна представите на хората за света. И до днес малцина разбират дълбочината на познанието, с което този уникален гении дари човечеството..”

- Прав е бил човекът… охна невястата, остави прането на коленете ми, взе торбите с боклук и се запъти към изхода. – Ще ида на въздух. Ти простри прането. - А след Великден, ще гласуваш за Костов!..

- Ама той не дава кебапчета, бе жена!?..Изпъшках. /Заради коляното/.

- Какви кебапчета бълнуваш! –гласът и зазвуча като далечен тътен на тенекия - Откраднали са и металния контейнер….!

- Мамк’им деба ромейска! Това трябва да им го прихванат от кебапчетата! И то на2.





Гласувай:
17



1. nikikm - сТИГА де,
02.04.2013 00:59
дай по-сериозно,макар че,..абе де да знам?!
цитирай
2. nikikm - След като,
02.04.2013 01:03
си поех въздух,стигнах до заключенито,че на Айнщайн няма да му стигнат силите,за да се оправи из нащто политическо проостранство!Горкият,колкото и да е гений!То,аз немога,та той ли?!
цитирай
3. demograph - Дай по-леко
02.04.2013 01:26
nikikm написа:
дай по-сериозно,макар че,..абе де да знам?!

Що да изпушваме.
цитирай
4. demograph - ИМА ВРЕМЕВИ ДУПКИ, ИМА паралелни светове..
02.04.2013 01:28
nikikm написа:
си поех въздух,стигнах до заключенито,че на Айнщайн няма да му стигнат силите,за да се оправи из нащто политическо проостранство!Горкият,колкото и да е гений!То,аз немога,та той ли?!

Има места където няма кебапчета..!
цитирай
5. batogo - Добра сатира!
02.04.2013 11:22
Смеха е най-доброто оръжие срещу глупостта! :))))))))))))))))))))))(
цитирай
6. tzarkarui - Велико - много ми хареса
02.04.2013 11:37
Браткиш, след като (преди много години) си харизах телевизора (сони тринитрон - последната тръпка по онова време - баси и мангизите дето струваше) на едно гадже (по-скоро на майка и) се чувствам прекрасно. И душевно здрав. Живея собствения си живот (а не "душевните терзания" от сапунените сериали), мисля със собствената си глава (а не с телевизора), смея се с пълно гърло (щото смях под сурдинка е като секс с перверзатив©), и съм волен (не болен) НемаТодист.

Хубава математика си направил браткиш - направо нов закон на физиката откри - готов си за нобелова награда. :) А финала е направо покъртителен - "- Мамк’им деба ромейска! "

Абе къде се покри банкянската тиква тези дни? Цецерон (цвъчко) да не нещо...? А?
цитирай
7. monolith1 - Добра домакиня
10.04.2013 22:10
Аууу, тази твойта жена много непослушна. Трябва по-често да й дърпаш ушите и да я пошляпваш по дупето, за да не ти се качва на главата. :)

Поздрави :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7939537
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10296
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол