Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2013 10:08 - Независимата държавна и религиозна администрация е гарантът за устойчива държавност и национален просперитет при всяка игра на историческата съдба.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 1677 Коментари: 3 Гласове:
4

Последна промяна: 18.06.2013 13:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Макар да са създавали десетки държави по всички краища на света и да са формирали облика на епохи и променяли съдбите на цели континенти,

българите, така и не успяват да стигнат до прозрението, че

не изключителността на владетеля, не силата на оръжията му, не броят на поданиците и не големината на покорените територии,

а създаването на устойчива на повратностите на съдбата държавна и църковна администрация, уважаваща човешкия и божи закон,

е държавно-творческото усилие, което би направило държавността, народът, създаденото от него и историята му да оцелеят и след като водачите и дори самата държава заминат временно в отвъдното.

 И така, от праисторически времена та до днес.
 

Които народи и властници са осъзнали това, те се радват на вековна стабилност и вътрешен мир.

Техните народи и общества не потъват в мрака на историята след всяко поражение, а възкръсват и напредват, дори и под чуждо владичество, чрез най-малките си народностни клетки.

В нашата история има само отделни владетели, които са осъзнавали важността на администрацията и върховенството на Закона и са се опитвали да изградят неподатлива на превратностите на времето, българска държавна и религиозна бюрокрация.

 

Рим и Византия са просъществували хилядолетия, именно поради успеха си да изградят и поддържат такава администрация, която е крепяла стабилността на държавата, независимо от глупостта на владетелите си.

Велика Британия, дори и след като загуби половината свят, си остава велика държава, именно поради наличието на призната и работеща бюрокрация даже в изоставените владения.

 САЩ, назависимо от бедите причинявани от управниците им, се издигат до световен лидер, защото също такавата им администрация, коригира бързо или по-бавно грешките им.

В Полша, дори по време на немската окупация, работи местна администрация.

В Дания почти не се забелязва промяна след окупирането и от фашистите.

В Норвегия и Франция – също.

И обратното – Русия колкото и огромна и силна военно да е била, повтаряйки грешката от столетия да унищожава, подменя или търпи корумпирана държавна и религиозна /идеологическа/ администрация, периодически рухва до дъното и хаби енергията на народите си за да гради отново и отново нещо, което другите народи създали го веднъж, го умножават с инструментите на прогреса.

 

В България картинката е подобна.

Не окупация, а само една смяна на политическата партия на власт, води след себе си почти катастрофална подмяна на бюрократичния апарат и структурата на управлението.

Да не говорим за дивашките изтребвания на огромни части от държавните чиновници, само защото са служили на народа по време на управлението на друга политическа сила или доктрина.

И сега е така.

Първото нещо, с което победилата на избори политическа формация се захваща, е подмяната на хората и смяна на правилата в държавния апарат.

По този начин, след поредицата от смяна на правителства, държавните служители се подменят с нови – все по-некадърни, все по-зависими и все по мързеливи.

Вместо да разполага с все по-опитни и все по-уверени чиновници, българският държавен апарат става все по-несигурен и все по-малко професионален.

Резултатите от глупашката амбиция да се назначават лоялни не на държавата, а на някаква си партия еднодневка държавни служители, превръща държавната бюрокрация в бреме за бюджета и във враг на гражданите на България.

Действията на сегашното правителство не се отличават от тази практика.

Случаят с ДАНС и председателят и, е илюстрация за самоубийствената българска практика, в името на временни и странични на дългосрочния български интерес цели и кръгове, да се правят рокади и назначения, мотивирани единствено от желание за мъст и реванш..

Подобна недомислица е подмяната на главните секретари на министерствата, заедно с хората на основни държавни/а не партийни!/ длъжности в министерствата и ведомствата, след всека смяна на властта.

Политиците трябва да бъдат лишени от правото да подменят държавните служители на по-долни нива от заместник министър, в това число и ръководителите на държавни агенции и реципрочни.

В министерския съвет трябва да се създаде длъжност Главен администратор на държавата, който да не може да бъде подменян като партенка от всеки нечистоплътен политик дошъл на власт.

Той трябва да е този, който да управлява и отговаря за развитието на постоянната българска държавна администрация, дори когато политическата класа вземе че се гътне.

Този пост, заедно с всички надолу, от главните секретари на министерствата до последния нисш чиновник в държавните структури, трябва да са категорично защитени от политически произвол и да са съсредоточени единствено върху все по-професионалното и неутрално изпълнение на законите, които политиците произвеждат.

Така няма да се стига до парадоксални назначения, като това на 31г.полуграмотен мутро-дебелак Пеевски , подмяната на главния секретар на министерството на външните работи с агент на бившата държавна сигурност и отстраняването на успешни и почтени областни управители с някакви партийни недоразумения..

Няма да я докараме до там една банка да сваля и слага  првителството, да плюе нагло президента ни. За такова нещо работешщата държава конфискува банката и тика в затвора многознайкото.

Няма да гърчим една "братска" държава да ни прави партиите, да ни диктува цените и да ни командва и държава и службите и. Ако има работеща независима държавна власт, агентурата на тази държава се разгонва и се късат дипломатияески отношения.

Няма един лумпясал политик да се гаври с държавните служители и с гражданите на България, а както в белите държави, някой съвсем обикновен полицай ще му сложи белезниците и никой не може да го отърве от пандиза.

Така ще изчезнат основанията да се надига панически вой при всеки политически трус и да се разказват манипулативните политически вицове за това как България ще изчезне, ако някой си тъп политик го свалят от власт.

Независимата държавна и религиозна администрация е гарантът за устойчива държавност и национален просперитет при всяка игра на историческата съдба.

Докато българските политици, държавници и национален елит не осъзнаят ключовата роля на независимата държавна и религиозно-културна бюрокрация за оцеляването и напредъка на България,

България Няма да мръдне и крачка напред и ще продължи да се смалява до пълното си самоунищожение.

 





Гласувай:
4



1. anonimen65 - mnogo se samniavam,
18.06.2013 11:37
che ni upravliavat balgarski polititsi . che sashtestvuvat v balgaria darjavnitsi I elit kakto vie go razbirate:)ako tova,koeto iskate stane sigurni li ste,che dneshnite polititsi niama zavoalirano da si postaviat tehni litsa na tezi ne smeniaemi dlajnosti I taka te da upravliavat stranata a ne miisterskia savet?
цитирай
2. demograph - Не съм сигурен
18.06.2013 12:27
anonimen65 написа:
che ni upravliavat balgarski polititsi . che sashtestvuvat v balgaria darjavnitsi I elit kakto vie go razbirate:)ako tova,koeto iskate stane sigurni li ste,che dneshnite polititsi niama zavoalirano da si postaviat tehni litsa na tezi ne smeniaemi dlajnosti I taka te da upravliavat stranata a ne miisterskia savet?

Но ако към това се прибави истинско разделение на властите, назначаване на основните дл лица от президента, правомощия на гражданите да съдят държавата във всеки европейски и български съд, на всеки полицай да задържа министри в нарушение и т.н....може поне да стане по-добре. Благодаря.
цитирай
3. valentor - ДемографЕ, Не забравяй, моля, с...
18.06.2013 16:01
ДемографЕ,
Не забравяй,моля, съдебната власт.
Там има един Висш съдебен съвет.
Трима са по право, 11 са от т.н. магистратски среди, и 11 назначени от Народното събрание.
Нали се сещаш защо резултатите от дейността на тази власт-съдебната , са неприемливи.
Чудят се и се гънат.
Днес една "парциа" е на власт , предишните са лоши, "наужким де", после обратно и така ....до края на света.
Някой казва "Законите да се оправят/сменят"
ОК.
Има някои( малка част от цялото) , които да трябва да се леееекинко поправят, но останалата част от закони си е съвсем читава.
Обаче магистратите не знаят на кой господ да се кланят,щот, както казах, днес е един , а утре-друг.
И к`во ще направи някой правилен магистрат (в състав де), като и ако се прояви за правилен то най-горната инстанция вкарва решението/присъдата му в правия безрезултатен път.
И отражението е върху поведението и нагласите в цялото общество , от най-първата държавна длъжност, до най-последния Иван/Хасан на село дет са му окрали петте кокошки .
Ние сме тук територията на БЕЗОТГОВОРНОСТТА.
http://valentor.blog.bg/

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960358
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол