Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2013 19:25 - Граждани бдете! В България се извършва фашистки преврат!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 16551 Коментари: 30 Гласове:
35

Последна промяна: 09.07.2013 02:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В България е в ход ускорен комуно-фашистки преврат - чисто научно-теоретичен извод, който всеки сам може да провери..

Демограф: Всички цитати нарочно са извадки от комунистически източници.
Така по-ясно личи срамната метаморфоза на комунистите БСП, ДПС и АТАКА от "комунисти" и „социалисти” в откровени фашисти.

Коментарите са излишни.

По всички теоретични белези, с начина по който бе „избран”и съставено мнозинството в 42 Парламент на България, с поведението на овладените от престъпната корпоративна олигархия, ключови държавни и публични институции и с действията на излъченото и подкрепяно от тях „експертно” правителство на Пламен Орешарски,

в България се извършва пълзящ, но бърз и неприкрито брутален, фашистки преврат. 

Посредством типично фашистки методи на манипулация и откровени фалшификации, всички нива на властта се овладяват от една фашистка партия, прикриваща се зад три „различни” модификации- БСП, ДПС и АТАКА.

Крайната фаза на този преврат е в ход от вчера насам

Мая Манолова заплаши ултимативно протестиращите и пристъпи към цинична подмяна на представителството на протеста с марионетки;

Михаил Миков призова зависимите медии да отразяват „правилно” демократичните процеси в страната!, а независимите да коригират позициите си..; Зависимите започнаха да отразяват "правилно" на мига, а независимите ококориха очи...?!

Антон Кутев типично по комуно-фашистки вчера обяви, че "протестиращите са богатите, от които ние ще вземем повече данъци"/Те му говорят за СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ той чува едно - пари/

Днес същия Антон Кутев, размахва другия елемент на фашистките репресии "Аз мисля, че ние сме на границата на социалния мир, а на границата и на етническия мир"...!

Фашисткия щурмовак и бияч на новата тройна коалиция Сидеров, вчера влезе с полицейска палка в ръка в Народното събрание, обяви протестиращите за "терористи и превратаджии", после ВЛЕЗЕ С ПИСТОЛЕТ...и заплаши с гражданска война! 
- Срещу кого ще поведе той гражданска война? - Срещу бременните, майките с деца и независимите журналисти?!

а днес е на демонстративна„обиколка” за сплашването на независимите от фашистите Национална обществена телевизия БНТ, Телевизия НОВА и Канал 3;

Щурмовите отряди на фашистката АТАКА са в първия си поход срещу мирните протести, с готовност за прилагане на насилие срещу протестиращите. Готов е да извършва "граждански арести"..!

Вчера поиска "да му дадат МВР"...за да се разправи с протестите. Точно по фашистки.

Вътрешния министър Цветлин Йовчев заплаши с издирване „терористите” /според Сидеров/ и твърди мерки срещу проявите на „неправилен” начин/хвърляне на яйца, домати и краставици/ на изразяване на недоволството от управлението на тройната коалиция;

Същите измамни лозунги, същите лъжи, същите участници, същите човеконенавистни заплахи, същото мачкане на свободното слово, същата подмяна на демокрацията, същата съдебна безнаказаност, същите злобни лица подивели от жажда за власт....само че с друг символ - роза и петолъчка.

Акта на сформиране на 9-то Юнското правителство на Орешарски много прилича на 9-то Юнския преврат 1923г..

Превратът ще бъде факт с първите ненаказани палки на фашиста Сидеров по протестиращите, с първия "граждански арест" извършен от Сидеровите кафяви нещастници.

Какво съвпадение…Каква ирония… Какво падение…!

Хана Аренд. “Най-добрата защита срещу тоталитарното бюрократично зло е индивидуалната смелост, примерът за морална отговорност, който вдъхновява и който може да се разпространява.”

 

……………………………………………………………………………………………………………………………….

Елементарна теоретична справка:

Демограф: Всички цитати нарочно са извадки от комунистически източници. Така по-ясно личи срамната метаморфоза на комунистите БСП,ДПС и АТАКА от „социалисти” в откровени фашисти.

Иронично, но е факт, че дори иконата на „социалистите” Георги Димитров е описал днешното им управление.

1.Съветска военна енциклопедия: ” …Според апологетите му фашизъм, това е „Надкласово явление, антимонополистическа революция, диктатура на лумпен пролетариата, едва ли не подчиняваща на себе си и пролетариата и буржоазията.”

2.Сп.Нова Зора: Фашизъм означава държавно управление, което

  • въздига нацията и понякога расата над индивида
  • прилага насилие и съвременни пропагандаторски и цензурски техники, за да потисне опозицията насилствено
  • налага строг икономически и социален контрол
  • установява еднопартийна система
  • прокарва национализъм и понякога расизъм или етнически национализъм”

3.Сп.Нова Зора: „Стожерите на тоталитарната неолиберална политика се опитват да компенсират провала си чрез инвестиции в неофашистки и откровено нацистки партии и групи, успяват да ги вкарат в активната политика, дори в парламентите на Австрия, Холандия, Франция, Унгария, Гърция и другаде. (Нека не забравяме, че Хитлер бе доведен на власт от финансовия капитал именно по парламентарен път.) 

 Потвърждава се определението на Георги Димитров, че фашизмът е власт на „най-реакционните, най-шовинистичните и най-империалистическите елементи на финансовия капитал”.

Сп.Нова Зора: „В днешните условия, когато почти всички медии и институции – включително съдебната власт – са поставени под контрола на финансовия капитал, не е необходимо фашизмът да прибягва до „открита терористична диктатура”, както през 30-те години на ХХ век.

Налагането на господството на една-единствена идеология – тази на корпоративното мислене;

проповядването на краен национализъм, ксенофобия и антисемитизъм;

формирането на стереотипи на поведение, които да стимулират разрушителни инстинкти у индивида;

създаването на системи за класификация и диференциация на хората;

суспендирането на основни права и свободи, като основополагащи ценности на буржоазната демокрация;

провеждането на социално-терминистична политика и т. н.;

- се осъществява чрез правилни правителства, доведени на власт „по демократичен път” от самия финансов капитал.

На практика се осъществяваприкрита терористична диктатура.





Гласувай:
38



1. jeremy231 - Очевидно е така
27.06.2013 19:30
Новия министър пропуска факта, че депутат кара парамилиция да проверява лични документи. Факт, показан по телевизията.
цитирай
2. xmaas - А бели мишки
27.06.2013 19:33
привиждат ли ти се ?
цитирай
3. demograph - Виждам те
27.06.2013 19:48
xmaas написа:
привиждат ли ти се ?

цитирай
4. valter1962 - Ако този който е писал статията г...
27.06.2013 20:32
Ако този който е писал статията говори за това - да , иначе и глупав българин работещ за пари за евреите и искаш да съсипе България. Гласят Огнян Донев за премиер
7811
70
27.06.2013 | 07:21
Бизнесменът бил фаворит на групата "Типинг пойнт"

Огнян Донев
Снимка © Булфото
Етикети
ПП Движение България на гражданите, Светослав Божилов, Иво Прокопиев, служебно правителство, Иван Кръстев, Огнян Донев, цветелина бориславова, ДСБ
Други Снимки

Затвори
Второ служебно правителство с премиер Огнян Донев е готово да поеме властта след евентуалната оставка на кабинета, съобщи "Репортер", позовавайки се на информация от хора, близки до президента. Задачата държавният глава получил от групата "Типинг пойнт".
Според източниците на всекидневника досега за реализирането на плана "Донев" в акцията "Протести" са налети над 10 млн. лв. Стратегията на "Типинг пойнт" предвиждала 3 месеца контрол на властта от служебното правителство с процедурни хватки. Този период щял да бъде използван за широко обединение на фракции, сред които ДСБ, "Движение България на гражданите" и Партията на зелените, към които да бъдат прикачени неправителствени организации под формата на гражданско участие във властта. Стратегията разчитала на постигане на мнозинство в парламента между групите на посочените партии и спечелените от ГЕРБ гласове.
Огнен Донев бил фаворит на групата "Типинг пойнт" за министър и в следващия редовен кабинет.
Групата "Типинг пойнт" е създадена през 2005 г. от Цветелина Бориславова Цветелина Бориславова Карагьозова е родена на 27 септември 1958 г. в София. ... към профила , Иван Кръстев и Светослав Божилов. По-късно в нея се включва и мажоритарният собственик на "Алфа Финанс холдинг" Иво Прокопиев. Формацията има сериозна подкрепа от институтите на Джордж Сорос у нас, пише още в. "Репортер".

цитирай
5. demograph - Това което става сега е комуно-фашистки преврат
27.06.2013 21:36
Това което пишеш вероятно е част от планче за дезинформация, но

Ако някой опита да сложи Огнян Донев и другите които сочиш, ще е скандал по-голям от Пеевски и всички ще си заминат на мига както Пеевски!

Нови избори няма да бъдат спечелени от кръгове или групи. Ако това стане - ще има нов бунт и ще си заминава всяко правителство на която и да е група или ресторант да е то.
Но ако протестите не свалят сегашните комуно-фашисти - пред България бъдещето изчезва. Няма да имаме надежда, дори да протестираме.
цитирай
6. zarenkow - "Така по-ясно личи срамната метаморфоза на комунистите БСП,ДПС и АТАКА от „социалисти” в откровени фашисти."
27.06.2013 23:17
Никаква метаморфоза няма, защото винаги са били това . Жалко, че този народ няма достойни хора, категорично и за винаги да защитят достойнството и живота на себе си и децата си. Не разбирам, какво още трябва да се случи, за да натирят, тази смрад. Предадоха Македония, избиха интелигенцията, мачкаха десетилетия, ограбиха до кости хората и децата им, убиха неродените им деца, прогониха в чужбина родените, пожелаха да харижат България на СССР. Днес дадоха в ръцете на турска етническа партия министерство на отбраната, подготвиха извънредни пълномощия на разузнаването и се опитаха и него да дадат на етническата партия на турците, с фашизирания си клонинг прокарват чисто руски политики официално, извършиха административен държавен преврат. След всичко това, как да ми е жал за народ, гледащ интелигентно и търпеливо всичко това. Не ми е жал
цитирай
7. marinovdm - Стана!
28.06.2013 08:37
Протестите по телевизиите свършиха. От тази сутрин по всички телевизии се мъдрят само и единствено хора от правителството, с изключение на БНТ, където се подвизава Марешки. Свободата на словото вече го няма. Зле!
цитирай
8. zlotokuche - Не знам какво си гледал - по бтв и Нова имаше представители на протестиращите
28.06.2013 09:58
marinovdm написа:
Протестите по телевизиите свършиха. От тази сутрин по всички телевизии се мъдрят само и единствено хора от правителството, с изключение на БНТ, където се подвизава Марешки. Свободата на словото вече го няма. Зле!


и двете телевизии няма да се съобразяват със заплахите на кретена Сидеров.
Напълно е правилен изводът, че е налице пълзящ преврат.
цитирай
9. babikqn - бахти тъпотията :)
28.06.2013 10:53
бахти тъпотията :)
цитирай
10. gedeon - За да останат на власт, комунистите лижат гъза на един фашист Ето писано във френския вестник Фигаро
28.06.2013 10:59
Когато българите говорят за Волен Сидеров, те се забавляват да произнасят името му с Б, вместо с В. Това дава "Болен Сидеров". Но когато на 27 юли лидерът на ксенофобската и ултранационалистка партия Атака дойде въоръжен с палка в парламента, никой не се забавляваше. Отсега нататък това лице с репутация, воняща на сяра, антисемит и расист, е гаранцията за оцеляването на правителството на Пламен Орешарски, чиято оставка е искана от хилядите протестиращи ден след ден, в продължение на две седмици. И това с цената на непрактикувания още алианс на нео-нацистите със Социалистическата партия (БСП, бивши комунисти), и Движението за права и свободи на турското малцинство в страната.

Ден преди това отсъствието на 23-та депутати на Атака провали парламентарната сесия, тъй като опозицията, въплатена от консерваторите на бившия премиер Бойко Борисов, реши да бойкотира Народното Събрание. "От този момент Сидеров диктува правилата" - констатира либералният вестник Капитал.

От парламентарната трибуна Сидеров започна с апел към полицията да разчисти вандалите, преди да атакува медиите, които отразяват народното недоволство, квалифицирайки ги като предатели. Депутатите след него взеха думата, за да поискат смекчаване на визовия режим с бившите братски страни: Белорусия, Украйна, Молдавия и Русия. Проевропейците имаха усещането, че изживяват лош сън. "Тези хора ни върнаха с десетилетия назад", възмущава се Олег, режисьор на 53 години, дошъл пред парламента с лозунг против "червените боклуци", позовавайки се на тоталитарното минало на българските социалисти. Съюзът с Атака ще позволи на сегашното правителство да отхвърли текущите дела, но само може да радикализира протеста, който до момента се ограничаваше да осмива некомпетентните министри.
Алиансът с Атака беше червената линия, която не трябваше да бъде пресичана. Нашите български другари току що я пресякоха без това да ги притеснява" - коментира разочаровано отговорен кадър на френската социалистическа партия.
цитирай
11. gedeon - тъпотия е че някои идиоти не осъзнават, че става преврат, и в блога има разни комунистически тъпаци, хаха
28.06.2013 11:00
babikqn написа:
бахти тъпотията :)

цитирай
12. eteternity - плана на комунистите
28.06.2013 11:19
Със сигурност зад този хаос стои един строен план, какъв е той ще видим, но този път не трябва да им вярваме и да допускаме да го реализират.
ПП под комунистити да се разбира и всички техни клонинги и групировки, които създадоха
цитирай
13. gedeon - С две думи - комунистите готвят нов 9 септември, но тоя път я няма Червената армия
28.06.2013 11:33

Психопатология на лъжата
27 Юни 2013
« назад Изпечатай Изпрати на приятел
Едвин Сугарев

“Властта не е самоцел за БСП” – заяви вчера Сергей Станишев. Ето ви едно изказване, което свидетелства съвсем пряко за една от основните черти в психопатологията на комунизма – за нахалната, брутална и очевидно неудържима склонност да се лъже – да се лъжи на всяка и всякаква цена.

Не е самоцел ли?! Тогава защо този модерен ляв влезе в уродливата етно-национал-социалистическа коалиция, с която в момента се опитва да упражнява тази заграбена с лъжи и манипулации власт?

И защо българският и европейски соцлидер подложи себе си, своята партия и България на унижението да се гласува внезапно, без обсъждания и без каквито и да било аргументи емблематичния олигарх Делян Пеевски за шеф на ДАНС – въпреки, че същият има само седем месеца стаж като следовател – и че самият той го беше уволнил при предишната тройна коалиция във връзка с обвинения в рекет и корупция? Да не би да е за черните му очички, а не за властта?

За какво – ако не за властта – загърби собствените си обещания за прозрачно управление и сътвори цял един кабинет по изцяло непрозрачен начин, чрез унизителни задкулисни пазарлъци с ДПС?

И пак за какво – ако не за властта – подложи България на унижението шеф на парламентарната комисия против корупцията, отговаряща и за парламентарната етика, да бъде зомбирания фашизоид Волен Сидеров?

За какво – след като същият този Сидеров се врътна, понеже му се наложи да се спасява под масата от народната любов – беше пришпорен вътрешният министър, за да блокира половината столичен център и да осигури безпрепятствен достъп на господа националистите до Народното събрание – та да се спаси кворума, жизнено важен за властта на тези пост-комунистически уроди?

За какво крехкото и тръпнещо мнозинство допусна в основната институция на страната да се държат откровено фашистки речи – като последната, днешната реч на Волен Сидеров? Който между впрочем заяви, че в България се извършвал “преврат срещу държавността” – и квалифицира това черно дело със следните думи:

“Извършват го изгубилите изборите партии като ДСБ, СДС, РЗС, заедно с провалилата се във властта партия ГЕРБ чрез активиране на няколкостотин вандалстващи по улиците на София. В помощ на превратаджиите работят основни национални медии като държавната телевизия БНТ, БиТиВи, Нова телевизия и Канал 3. Тези медии чрез всекидневни манипулации, лъжи и поощряване на закононарушители изпълняват антидържавна и антинационална поръчка, давана от вън.”

За какво, ако не в защита на властта на всяка цена, е изобретена тази превратаджийска теза, вложена в устата на Сидеров, но констуирана от уж по-благоприлично изглеждащи люде като Сергей Станишев и председателя на НС Михаил Миков.

Първият намери в днешните протести срещу кабинета “все по-голям елемент на организация - и политическа, и финансова в това число, едни и същи кукловоди, които са правили сценарии през годините на прехода, които представляват и корпоративни интереси” – и определи същите тези интереси със следните думи: “Много са, има съчетание на интереси. Едните са ГЕРБ, защото те са най-заинтересовани да има предсрочни избори, които да им дадат шанс да останат в управлението. Има и други, икономически.”

Вторият пък се обърна към нацията, за да даде простор на типичната за комунизма психопатология на лъжата, като посочи кой поръчва музиката на бунтовната улица: “В седмичната програма бяха включени промени, свързани с възможностите за намаляване на цената на електроенергията. Точно заради това - нарушените интереси на големите играчи в енергетиката, министърът на Икономиката заяви в пленарна зала, че НС ще бъде подложено на масиран натиск срещу законовите промени. Естествено е, когато става въпрос за частни интереси, оценени на стотици милиони, да има непримирими отрицатели на този парламент.”

Та – разбрахте ли сега за какво става дума? Протестите са поръчани от енергийните олигарси, които бранят своите стотици милиони печалба от... правителството на Орешарски, което иска да им ги отнеме. С други думи – срещу кабинета с мандат на БСП са не други, ами следните добре известни лица: близкият ортак на Р. Овч. – Красимир Георгиев – Фронтиера; основният подизпълнител по проекта АЕЦ “Белене” Богомил Манчев (за чиите скъпоценни консултации вече са платени стотици милиони евро) и създателят на “Лидер” – партията, която според споменатия Р. Овч. е замислена именно на “Позитано” – въглищарския олигарх и ортак на сръбските мафиоти Христо Ковачки.

По-малоумно изкаване рядко е било казвано в обръщение към българския народ: Миков наистина изтрепа рибата и отне първенството по тъпотия дори на Първанов, alias Гоце. Енергийните олигарси до един са създадени от БСП, обслужвали са винаги нейните интереси и са пълнели нейните партийни каси; днешното печално дередже на енергийния сектор и фактическия фалит на НЕК се дължат основно на тяхното хайдушко грабене, осъществявано с помощта и на царското правителство, и на предишната тройна коалиция.И сега – забележете – именно те, червените олигарси на БСП, са си развързали кесиите и плащат на протестиращите, за да свалят това правителството, една от първите работи на което беше да назначи на възлови позиции в енергетиката удобнви за тях хора.

Изглежда е време да се формулира една работна диагноза на българският комунист – защото, струва ми се, е очевидно, че днешните мандатоносители никакви социалисти не са – и едва ли ще бъдат. Та, накратно казано, става дума за психологическо заболяване – при което хората свикват с лъжата като свиня с кочина – и вече не могат да живеят, без да лъжат. Характеризира си също с пълно морално безразличие, липса на каквито и да било задръжки при осъществяването на властовите амбиции – а те са основните основните, които вълнуват комуниста. Също – с вулгарна алчност и безогледност при количествените натрупвания на придобити блага, които – уви – ниога на преминават в качествени изменения на ментално равнище.
цитирай
14. gedeon - Четете, другари, истината за сегашното управление, Сидеров е умен мъж
28.06.2013 12:25
Налудните типове, шпицкомандите и нашата отговорност пред нацията
28 Юни 2013
« назад коментари Изпечатай Изпрати на приятел
Едвин Сугарев

Доживяхме и това – което никога не беше се случвало в годините на прехода: в центъра на столицата да вилнее шпиц-команда, която да налага ред вместо МВР, да заплашва с разправа и “граждански арести”, да нахлува в обществените медии и да разпорежда там какво и как трябва да отразяват...

Това – повтарям – се случва посред бял ден на улиците на София, като шайката е водена от български народен представител, лидер на подкрепяща българското правителство партия, председател на Парламентарната комисия за борба с корупцията и парламентарна етика.

И при наличието на такъв драстичен прецедент – абсолютно несъвместим със статуса ни на държава, принадлежаща към цивилизования свят – няма никаква реакция нито от страна на правителството, нито от страна на прокуратурата, нито от страна на МВР и органите за сигурност, които носят отговорност за гражданския мир и спокойствието на гражданите. Тъкмо напротив – не друг, а самият председател на Народното събрание повтаря като папагал фашизоидните мантри на Волен Сидеров и разпорежда на обществените и частни медии да премълчават протестите, докато МВР поема ангажимент да изпълнява неговите искания, като огражда половината център на столицата, за да пази депутатите от народната любов.

И защо всичко това? Защото Волен Сидеров е носител на златния глас, от който зависи парламентарния кворум – ерго – и съществуването на управляващия кабинет. С други думи – съдбата на страната ни е в неговите ръце.

Сметката е направена: днес е неговия шанс да бесува така, както си поиска – без никой да смее да му противоречи. И понеже знае, че утре не само няма да има този шанс, ами ще бъде изметен от политическата сцена – и ще трябва да се скрие вдън гори тилилейски от хорското омерзение – той ще прави каквото си иска, ще издевателства над нервите на хората, ще налага терористичен стил на това управление – но никога няма да посегне върху неговия статус, никога няма да си позволи да обезсмисли неговото съществуване – защото неговата слободия зависи именно от оцеляването на това правителство, на тази власт, на това полу-мнозинство.

С други думи: Волен ще просъществува толкова, колкото просъществува и Орешарски. Двамата са скачени съдове, свързани са до гроб. Парламентарното мнозинство, ще пъшка, ще преглъща, но ще търпи неговите издевателства – защото от неговия глас зависи държавната баница, разпределението на порционите.

Това е ситуацията, в която съществуваме. Вече не само нелепа и абсурдна, но и в някаква степен зловеща. Довчера този налуден тип изглеждаше просто смешен, днес вече не е така. И в Германия първоначално са се смеели на националсоциалистическите изстъпления, но после не им е било до смях.

Питам се: възможно ли е това? Възможно ли е да се живее под властта на правителство, зависещо от капризите на подобен обсесивен тип, който очевидно има тежки психически проблеми? Възможно ли е външният свят, към който принадлежим, да вижда всичко това и да се прави, че не го забелязва? И най-сетне – възможно ли е ние, българските граждани, да търпим подобни омерзителни уроди да определят съдбата на страната ни?

Може би въпросът и личен. Моят отговор е – не, не е възможно. Нека си го зададе всеки от вас. Включително и Вие, г-н президент. Държахте се достойно тези дни, доказахте, че сте автентичен държавен глава, хората Ви обичат. Но сте длъжен да извисите своя глас и да кажете какво се случва в България – така, че да го чуят не само тук. И ако това правителство проявява престъпен инат и отказва да се съобразява с гласа на българските граждани (нека напомня – срещу всички комуноидни лъжи – 85% от тях подкрепят протестите!), то ще трябва да си отиде под външен натиск. В цивилизована Европа просто няма място за подобни типове – както и за обсурдните политически ситуации, сътворени от тях.

Казвам това, защото зад налудния скеч, в който се люшка страната ни, може да бъде съзрян и още един сценарий. Възможно е червените олигарси и техните кремълски попечители да са решили, че потенциалът на България като троянски кон на Русия в ЕС е вече изчерпан – и че принадлежността на страната ни към евроатлантическата общност по-скоро пречи на техните планове. И именно затова сега се правят абсурдни политически жестове и се пускат да вилнеят разни фашизоидни типове – за се гарантира по този път откъсването ни от Европа и вливането ни в путиновата Евразия. И това се прави у нас, защото ние сме единствената страна от бившия Източен блок, в която подобен сценарий би могъл да проработи.

Мислете и за това, г-н президент! При пълния блокаж на България Вие сте единствената институция, която се ползва с доверието на българските избиратели – и следователно сте единстевана реално работеща институция, единствената, от която може да се очаква отговорност и мъжество.
цитирай
15. gedeon - Прочетохте ли? А сега се помолете за това правителство, то си отиде, мъртво е.
28.06.2013 12:38
Пулсът на България
28 Юни 2013

Виктория Лекова

Някой трябва да обяви края на това правителство, часа на неговата смърт. От няколко седмици тройната коалиция е политически труп – и опелото е ежедневно. Лъжат се онези, които мислят, че протестите са само протести: те са едновременно и траурно шествие към едно вече бившо управление. Къде тогава се бави оставката? Или БСП вярва във възкръсване? Тъкмо тя ли – някогашната църковна анатема – сега се уповава на чудодейно съживяване?

От днес, за това уродливо триглаво правителство може спокойно да се говори в минало време. Въпрос на дни, на преброени дни. И за това допринесе не друго, а собствената им слабоумност (въпреки триглавието). Не дори назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Не дори видимия мерионетен статус на г-н Орешарски. За моя лична изненада не дори назначаването на моя съгражданин Волен Сидеров за шеф на Парламентарната комисия за борба с корупцията, а едно единствено казване от днес сутринта – на същия този отявлен психопат, впрочем навреме измъкнал се от прангите на провинцията, защото там както знаем не си поплюват.
цитирай
16. quatemok - Тоя изрод до кога ще го търпят?
28.06.2013 13:35
Сидеров плаши с гражданска война
"Протестиращите са рентиери и реститути", смята той
Заплахи за възможна гражданска война отправи лидерът на ”Атака” Волен Сидеров от парламентарната трибуна.
Той нападна остро протестиращите и вътрешния министър Цветлин Йовчев, който не се опитвал да спре ”вандалите”

Това парламент ли е или лудница
цитирай
17. jeremy231 - Болен Волен скача с пълни сили на капака на ковчега на правителството
28.06.2013 13:37
АМИН!
цитирай
18. alchemist - От сп. "Нова зора" са се оакали
28.06.2013 14:13
При класическият фашизъм(италианския) няма елементи на ксенофобия, расизъм и национализъм.
цитирай
19. vmir - НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС: http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/74A62C79-FBBE-4619-9854-7897B24638D2/0/04_PenalCode_Bg.pdf
28.06.2013 15:06


Чл. 169б. Който чрез насилие, заплашване или друг незаконен начин попречи на някого да осъществи своите конституционни политически права, се наказва с лишаване от свобода до три години или ....



Чл. 169в. Когато деянието по чл. 169б е извършено от длъжностно лице при или по повод изпълнение на служебните му задължения, наказанието е лишаване от свобода до 5 години.

...


ПРИЯТЕЛИ, МОЛЯ ВИ, РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ ТЕКСТА НА ЗАКОНА!!!
СТИГА ГАВРИ СЪС ЗАКОНА!!!
цитирай
20. анонимен - Престъпници мазохисти и родоотстъпници
28.06.2013 15:25
в лицето на Станишев и шайката около него, чийто място все повече се очертава, че е в затвора, кукли в ръцете на един психопат Сидеров, чийто място е в лудницата и то в единична килия с усмирителна риза,

си играят с нервите и търпението на народа.

Усещайки, че единственото им спасение е да предизвикат насилственото им сваляне, за да играят после ролята на страдалци, вече явно предизвикват безредици.
Нещо, което техните бащи и деди са прилагали в подобни ситуации, за да спасяват кожите си, хвърляйки вината другиму.

А в същото време котилото на ДПС самодоволно потрива ръце и допълнително провокира с "предупреждения" за готвен държавен преврат и допълнително нагнетявайки ситуацията с провокиране на етническо напрежение.

Ще им го позволим ли ???
цитирай
21. xmaas - demograph-Много,много интригуващо...
28.06.2013 16:17
Направо ще си умря от смях,как един комунист,доносник и агент на ДС раздава акъл на килограм,макар че от твърде честата употреба на огнена вода ,съвсем е изветрял и изкукал...Белите мишки,белите мишки настъпват в главата ти на пълчища...ХА,ХА,ХА...
цитирай
22. theeconomist - Хващайте пушките и в гората момчета!
28.06.2013 17:24
И ятаци ще имате и помощ от вън.
Само мандри не останаха, ма вие ще маате Дънкин донатс и Биг Мак!
Успех, специално на Катана, който смело се изфърли при Глишев, че ще коля комунисти.
Е сега се изравни с Куш!:€
цитирай
23. sande - Не бъдете наивни: Комунистите не са наивни. Ще ви режат главите!
28.06.2013 17:58
Те са били винаги за световен ред.

цитирай
24. gedeon - Още нещо за четене. Добре че има и умни хора в България, а нсе само идиоти като Сидеровоглу.
28.06.2013 18:26
Няма такъв парламент
28 Юни 2013
« назад Изпечатай Изпрати на приятел
Галя Горанова, в. Сега


Вече месец парламентът робува на настроенията на един националист с фашизоидни пристъпи. От сутрешното му настроение зависи ще работи ли законодателният орган на България или не, ще се приемат ли ключови мерки на кабинета или не. 120 депутати от БСП и ДПС са пленници на този властелин на кворума. И като същински заложници са принудени да вършат унизителни за всеки себеуважаващ се парламентарист неща. Като например да назначат един сприхав популист за мистър Клийн на българската политика, поставяйки го начело на комисията за борба с корупцията в НС. И като поверят надзора върху спазването на етичните норми на най-отявления парламентарен хулиган, което си е чиста подигравка с институцията.

Проваленото заседание на Народното събрание в сряда е пореден повод да се запитаме

кой всъщност управлява България

и не се ли крепи политиката на сегашния кабинет върху показалеца на Волен Сидеров. И още по-важното - кой насочва този показалец? Независим ли е в наглед произволните си решения лидерът на "Атака"?

Дотук прави впечатление съмнителната му сговорчивост по въпроси, свързани с овладяването на спецслужбите. Сидеров осигури приемането на промените в закона за ДАНС, както и назначаването на този, по чиято мярка бяха скроени промените и който взриви цялата държава - Делян Пеевски. В сряда провали избора на Даниела Бобева за вицепремиер в кабинета "Орешарски". Вчера влезе с полицейска палка в парламента и осигури кворума. Преди това прочете яростна декларация на "Атака", чийто тези бяха повторени от председателя на парламента Михаил Миков.

Наглед капризното поведение на атакиста изглежда проблем. Но в определени ситуации може да бъде и удобно алиби. Така вината за провала на важни управленски решения ще се трупа върху личната сметка на Сидеров, докато коалиционните му партньори ще се измъкват сухи от конфуза.

Едно е сигурно. Блокиращият глас на "Атака" все повече се превръща в единствената програма на правителството. По пръста на Сидеров ще ги познаете, както се казва. Оттук е неконтролируемата злоупотреба на националиста с тази власт, която руши авторитета на държавните институции. Достатъчно е да припомним
разюзданото му поведение спрямо президента

по време на последния Консултативен съвет по национална сигурност.

Всяко друго правителство би се отказало да работи при подобна нестабилност и да търпи произвола на кворумоносителя. Но не и това. Защо? Какво мотивира мнозинството да търпи ругатните на протестиращите граждани и да понася ударите с гнил зарзават само и само да е на власт? Силно се съмнявам в склонността му към саможертва в името на народа. При подобна патова ситуация единственият изход са нови избори и Пламен Орешарски в сряда показа готовност за това. Но БСП продължава да упорства в грешката, тъй като ситуацията е твърде неблагоприятна за нея при вот сега. ДПС все някак си ще се справи с питомния си електорат.

Дали пък няма да се окаже прав Бойко Борисов, който разви теорията, че БСП и ДПС нямат намерение да управляват, а да си заработят образа на "жертва" преди неизбежните нови избори. Образ, който ще им донесе електорални предимства - жертвата буди симпатия и състрадание, привлича подкрепа от съжаление. Образ, който ще им осигури универсалното оправдание "ние много искахме, но те не ни позволиха".

Играта на кворумоспасителя в тази ситуация се оказва много по-сложна, отколкото предполагахме. Сидеров трябва умело да лавира между БСП и ДПС и собствения си интерес. Да нагнетява общественото напрежение, но публично да го играе пожарогасител. Може би зад тази роля

се крие и обяснението за платените фитнес провокатори,

които се навъртат около централата на "Атака" напоследък.

Парламент, чийто най-спешен приоритет е овладяването на репресивния държавен апарат, очевидно не се кани да подобрява социалното положение на гражданите, както се кълнат управляващите. Парламент, който си позволява лукса да скандализира всеки ден общественото мнение с неприемливи назначения, явно не мисли "да върне държавата на хората". За какво мисли ли? Дотук - за Делян Пеевски и неговия бизнес антураж, а после - предстои да видим. Ако избере да продължи мъчителното си съществувание.
цитирай
25. wilim - бахти тъпаните сте......
28.06.2013 18:34
Само като видях 'фашистите', хана аренд, георги димитров и тнн простотии и стигнах до извода, че и тук е пълно с проооости като галоши заблудени обекти на еврейската пропаганда, сорос и Бтв! Такива аз наричам изкукали софийски лЕбералис нестандартна сексуална ориентация:) Мдааа!!!
цитирай
26. svraka - Сидеров не е душевно болен.....
28.06.2013 18:59
....той знае много добре какво прави и съвсем не трябва да се умаловажава.
д-р Михайлов
Бих добавил....Сидеров е платен провокатор на руския реваншизъм в родината ни. Той може да направи много повече бели на България.
цитирай
27. demograph - Чети и провери бе драги
30.06.2013 22:12
Пишеш без да знаеш, че това което съм написал е написано от комунисти за фашисти.
цитирай
28. demograph - Позна ли се като бяла мишка? Боли а?
30.06.2013 22:57
xmaas написа:
Направо ще си умря от смях,как един комунист,доносник и агент на ДС раздава акъл на килограм,макар че от твърде честата употреба на огнена вода ,съвсем е изветрял и изкукал...Белите мишки,белите мишки настъпват в главата ти на пълчища...ХА,ХА,ХА...

цитирай
29. staler - виж ти какво съвпадение-група с...
02.07.2013 16:33
виж ти какво съвпадение-група семити с български паспорти припознали в сидеров фашист.дермографът много преди тях го обяви за нацист.има известна разлика все пак между двете понятия,а това поражда въпроса --не е ли добре да се засили субординацията между отделните соросови нпо-та.утре някои чул-недочул член от организацията за защита на мастурбиращите канибали ще го изкара онанист.
цитирай
30. demograph - Семитите те управляват а ти се правиш на анти..?
23.07.2013 01:08
staler написа:
виж ти какво съвпадение-група семити с български паспорти припознали в сидеров фашист.дермографът много преди тях го обяви за нацист.има известна разлика все пак между двете понятия,а това поражда въпроса --не е ли добре да се засили субординацията между отделните соросови нпо-та.утре някои чул-недочул член от организацията за защита на мастурбиращите канибали ще го изкара онанист.

Като си толкова мъдър стар кадър, кажи поне анти какво си..аман от плямпачи без собствена мисъл в главата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962816
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол