Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2013 18:56 - България не е член на ОНД, а член на ЕС и НАТО...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2177 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 13.07.2013 18:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Организираната престъпност и олигарсите се готвят да плячкосат България

/Какво се готвят - направо си я плячкосват под носа на ЕС и НАТО..!Демограф/
"Зюддойче цайтунг": Дипломатите също могат да говорят в прав текст

/Копнато от медиапул/

Германският депутат Ханс-Петер Уул обяви, че "организираната престъпност и олигарсите се готвят да плячкосат" България и призова Европейската комисия да не наблюдава безучастно тези процеси, а да се намеси незабавно.

Ханс-Петер Уул, председател на работната група "Вътрешни работи" към Бундестага, в официално писмо до германския еврокомисар по енергетиката Гюнтер Йотингер, с копие до членовете на Европейския парламент, посочва, че продължаващите вече седмици демонстрации и протести в София срещу правителството на премиера Пламен Орешарски, свидетелстват за тежките вътрешнополитически сътресения в страната, след провелите се предсрочни избори през май
.


"По скандален начин, още в началото на мандата си, новото българско правителството опита да предприеме мерки, чиято ясна цел е, да обезсилят правовата държава и борбата с организираната престъпност.

Възлагането на полицейски функции на контраразузнавателната служба ДАНС - на което гледаме с подозрение, тъй като германската традиция не приема подобно сливане на полицейски и разузнавателни функции, е част от тези мерки на правителството.

Такъв беше и опитът му да назначи - при това не в рамките на обичайната процедура - противоречивия медиен предприемач Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Едва след избухналите граждански протести той се отказа от поста си", пише в писмото Ханс-Петер Уул.

Германският депутат настоява европейските институции, основно Комисията, да реагират на кризата в членката на ЕС България и да порицаят, и санкционират ясно подкопаването на правовата държава.

"Трансграничното сътрудничество между службите за сигурност е съществен елемент от Пространството на свобода, сигурност и правосъдие.

Ако обаче надеждното сътрудничеството с българските служби за сигурност вече не е възможно, тъй като те отчасти са свързани с организираната престъпност и отсъстват принципите на правовата държава, то следва това сътрудничество да бъде преустановено, докато всички отворени въпроси не бъдат задоволително изяснени", подчертава Ханс- Петер Уул.

Той призовава Съвета за правосъдие и вътрешни работи да изрази становище и да вземе съответно решение. Членът на Бундестага изказва своята голяма загриженост и от факта, че "в членката на ЕС България, едно правителство е избрано с индиректната подкрепа на един отявлен антиевропеец и противник на ромите".

В писмото си до еврокомисаря Йотингер Уул обяснява, как партийният лидер на дясноекстремистката партия "Атака" Волен Сидеров помогна на новото българско правителство, оглавено от социалистите, да дойде на власт.

"Така отсега нататък, то зависи изцяло от неговата благосклонност. Това е фатален сигнал за една държава, от чиито усилия да интегрира представители на ромската общност в обществото и да спре миграцията по бедност, са засегнати благоденствието и единството на целия Европейски съюз", казва германският депутат.

Ханс-Петер Уул очаква Мартин Шулц, като президент на Европейския парламент и най-високопоставен представител на европейските социалисти в Европарламента, да получи уверение лично от председателя на българските социалисти и ПЕС, "че в бъдеще правителството в членката на ЕС България няма да продължи да бъде зависимо от десни екстремисти".

Германският депутат отправя призив към ЕК "да вземе всички необходими мерки, с които да предпази България от ситуации подобни на тези в Румъния, или дори в Украйна".

Ханс-Петер Уул алармира още, че съществува опасност, досегашните успехи на България при реформиране на съдебната система и борбата с организираната престъпност, отразени в докладите по Механизма за сътрудничество и проверка, да бъдат провалени.

В заключение депутатът от Бундестага заявява, че "мъчителното стабилизиране на страната от ЕС не трябва да остане напразно" и моли настоятелно Гюнтер Йотингер да запознае еврокомисарите по правосъдие, основни права и гражданство Вивиан Рединг и по вътрешен ред Сесилия Малстрьом с необходимостта от спешни действия в тази посока.

"Зюддойче цайтунг": Дипломатите също могат да говорят в прав текст

В същото време немските медии активизират интереса си към събитията в България. След пространната публикация на "Франкуртер Алгемайне Цайтунг", озаглавена "Гражданите срещу мафията", "Зюддойче цайтунг" пише в петък за острите критики на немския и френския посланик в София към правителството "Орешарски".

"Всеки ден ритуалът е един и същ. От почти един месец в София хиляди хора протестират и преди
обед, и вечер в центъра на града срещу новото българско правителство и срещу политическата система", започва кореспонденцията си Клаус Брил.

Заглавие "Дипломатите също могат да говорят в прав текст" визира изразената с безпрецедентна откритост и недвусмисленост позиция на посланиците на Германия и Франция в подкрепа на продължаващите близо месец протести с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски.

Демонстрантите на всекидневните протести в София обвиняват своите политици, че са довели страната им до ръба.

Германският посланик в България подкрепи протестите, с което ядоса правителството, се посочва в обобщаващото подзаглавие на публикацията на "Зюддойче цайтунг".

Германският журналист, който е присъствал на 28-ия ден на протестите, описва сутрешното кафе пред парламента и замерването на сградата с яйца и домати. Той пише и за песните и скандиранията на хората с искането за оставка на кабинета, воден от "безпартийния финансов експерт Пламен Орешарски и доминиран от социалистическата партия".

След това Брил описва впечатленията си от вечерните протести и блокирането на "Орлов мост" от повече от 10 000 протестиращи, които полицията описва като 5000.

Исканията са едни и същи – според гражданите правителството действа в интерес на различни олигарси и икономически престъпници и е корумпирано, пише Брил и допълва, че заради блокадите и протестите страната е на прага на неуправляемост.

Правителството е под все по-силен натиск, но въпреки това отхвърля идеята за оставка. Очевидно то разчита на това, че с увеличаването на температурата през традиционно почивния август, силите на демонстрантите ще намалеят и положението ще се успокои, коментира германският журналист.

"Вместо това нарастват и критиките от чужбина, заради което се стигна и до малък дипломатически скандал. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин прие в сряда в София посланиците на Германия и Франция – Матиас Хьопфнер и Филип Отие, след като двамата изразиха открита критика", продължава Брил.

Той посочва, че в обща позиция посланиците са изразили симпатията си към протестиращите, обяснили са, че в културата на ЕС няма място за олигархичен модел и са поздравили президента Росен Плевнелиев, който защитава демонстрантите и критикува управляващите.

Двамата дипломати критикуват назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, което предизвика протестите преди месец, както и медийния натиск на предишното правителство.

Според външния министър
/Вигенин/ обаче, пише кореспондентът на германския вестник, проблемите, посочени от посланиците, са се развивали през годините и за тях „не е виновно новото правителство”. Брил цитира и думите на Вигенин, че България, като член на ЕС, очаква диалогът с европейските партньори да не се случва чрез медиите.

В същото време и бившият посланик на САЩ в България от 2002 до 2005 г. Джеймс Пардю даде интервю, в което говори за революция на достойнството и казва, че би се присъединил към протестите, ако беше българин.

Според Пардю демокрацията в страната се намира в упадък, за което е виновно и предишното правителство на премиера Бойко Борисов, се казва в кореспонденцията на "Зюддойче цайтунг" от София.




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   бсп,   новини,   революция,   държава,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   Българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   креди,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7988700
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10334
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол