Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2013 01:32 - Срещу българския народ се води демографска война!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6215 Коментари: 7 Гласове:
12

Последна промяна: 03.03.2014 21:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Срещу българския народ се води демографска война!

Стимулиране на раждаемостта, във всичките и аспекти - СПОРЕД ОБРАЗОВАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ! - Веднага!

След встъплението ми е статията на проф. Петър Иванов от Център за демографска политика. "Демографска криза - не, демографска катастрофа"

Демограф:

Бих променил заглавието на статията на професора - "Демографска катастрофа? - Не! - Демографска смърт грози нацията ни"

image

За жалост и професор Иванов, автор на материала по-долу, не се осмелява да отиде по-далеч от анализ и критика. Не показва спасението. А сигурно знае. Защо е този страх?

Каква е тази парализа на ума и действието, обхванала българските политици,държавници и изследователи по тази тема…?!

Защо се занимават с кражбите си и интригите си, а забравят за Смъртта на нацията, която е на хоризонта и която и те са причинили…

Прословутите „детски” и „първолашки” на Орешарски потъват в бездънната яма на възпроизводството на неграмотни и болни цигански поколения.

Така потъват и социалните програми, и програмите за подпомагане на безработните и „социално слабите”, и тези за „енергийно бедните”...

Както потъваха милиарди и по време на предишните правителства и дори режими. За нищо…

Образованите майки и бащи почти НЕ получаваха и НЕ получават „детски” , защото "не са социално слаби".

А те са ТЕЗИ, които могат да произвеждат образовани поколения от социално силни хора. Те са тези които пълнят хазната с данъците си.

Не са циганите. В момента циганите САМО смучат от бюджета. Това води до финансов фалит на държавата, защото се смуче все повече от постоянно намаляващи постъпления. 

Критичната ситуация изисква радикални и нестандартни мерки, дори и срещу всемогъщите „европейски наредби”.

Както може да се краде въпреки европейските наредби – така може да и се спасява нацията, дори и с риска Брюксел или някой враг на България да ни критикува.

Това си е наша грижа и трябва веднага да се заемем с решаването и. Веднага!

- Веднага! Няма по-важен проблем от този. Ние сме в извънредна ситуация – като война.

Защото срещу нашия народ се води демографска война!

Спасението:  - Стимулиране на раждаемостта, във всичките и аспекти - СПОРЕД ОБРАЗОВАНИЕТО НА РОДИТЕЛИТЕ!

 – Радикално, но единствено спасение от приближаващата демографска смърт на българската нация.

Образованите произвеждат образовани! Образованите не лежат на гърба на държавата. -  Което е Изходът!

Неграмотните произвеждат неграмотни, които лежат на гърба на данъците плащани от образованите, които пък нямат стимули да се множат в България...Което е смъртен Капан! 

Кой ще плаща издръжка на нанеграмотните и безработни цигани, след  като образованите се стопят, при тази сгрешена система от "детски"...?

Всички имат интерес от такова решение. Циганите – най-вече! Това ще ги накара да изоставят „производството” на деца заради раздаваните им „на калпак” „детски”, а да водят децата си на училище!

За десет години от днешните цигани няма да има и помен.

След 15 години България може да бъде Сингапур.

Сингапур е това, което е, благодарение на ТОЗИ начин на стимулиране на раждаемостта. Чехия – също.

- Защо и ние да не станем това което е Сингапур? Или Чехия?!...

То е толкова просто….Иска се родолюбива политическа воля и любов към хората, а не към гласовете им на избори.

Всека цел е нищожна пред целта да спасиш народа си от изчезаване.

Бих простил всички грехове на този, който приложи успешно такава демографска програма.

Ето ви едно срамежливо начало, реализация на един умен кмет:

Съобщение на БНТ:

 „Ботевград стимулира раждаемостта с парични помощи. Размерът им обаче зависи от образованието /на родителите – това БНТ страхливо спестява../. Общината раздава парични помощи на всички майки, родили през 2012 година.

Майките с висше образование получават от общината еднократна помощ от 600 лв. Жените със средно взимат 500 лева, а тези, които са учили до 8-ми клас - 300.

Докато статистиката поставя страната ни на 205-то място по раждаемост в света, през 2012 година в Ботевград са се родили 30 бебета повече, отколкото миналата година….”

Read more: http://society.actualno.com/Parichni-pomoshti-za-novorodeno--spored-obrazovanieto-news_411022.html#ixzz2cAXb1ih9

 .................................................................................................................................................................

А ето ви и статията за мащабите на демографската катастрофа, до която е докарана България /Въпреки наличието на очевидно неработещата „Демографска стратегия 2015 „ и изхарчените милиарди ЗА НИЩО/: Демографска криза - не, демографска катастрофа

Публикуваният тези дни доклад-отчет за изпълнение на демографската стратегия през 2012 г. съдържа ужасяващи факти и тенденции. В голямата си част те са доста скрити и фризирани, казват възможно по-удобни за властта неща, липсват сравнения или просто най-страшното се премълчава.

Първо, обявеното в доклада население на България 7 282 041 се различава твърде много (с над 300 399 души) от обявеното число на българите 6 981 642 души в сайта на ЦРУ, което учреждение според мен определено заслужава повече доверие от държавните чиновници в НСИ, там нямат причини да крият истини.

Докладът посочва, че намаляването на българите, обозначено в него със щадящия статистически израз „отрицателен прираст”, е -5,5‰, но не казва, че намаляването расте и е с цели 10 процента по-голямо спрямо индекса за предходната 2011 г., който е -5,1‰. Такова демографско сриване за само една година не е познато в новата европейска история.

Второ, в доклада не се посочва достатъчно пълно фактът, че за намаляването на населението влияе не само отрицателният прираст, който е разлика между раждаемостта и смъртността в държавата, но и миграцията, която според сайта на ЦРУ е -2,86‰. Излиза, че общото намаляване на българите е с 8,36‰. Тогава годишното намаляване е в размер на 58 520 души, а не е 45 183 както сочи българската статистика.

При запазване на тенденцията е съвсем ясно, че за десет години българите намаляват с повече от половин милион, за двадесет години – с над 1 милион. В доклада не се посочва, че в световната ранглиста (Рopulation growth rate) ние сме реално най-зле, на 229-то място от 232 страни.

Според доклад на фонда на ООН за периода 2010-2015 година, ние сме на последно място по прираст в света, т.е. абсолютни световни шампиони по намаляване и изчезване. Що се отнася до компонентите на намаляването на българското население, то истината е, че по статистически данни раждаемостта рязко намалява и от 69 121 родени бебета през 2011 г. само за една година те са намалели до около 63 000 през 2012 г., а през 2013 г. ще са още по-малко.

Интересно е, че в доклада не се казва нищо за една важна личностна характеристика на всеки новороден български гражданин – неговия етнически произход. Това е строга тайна, но все е известно от публикувани данни, че, например, от 1907 родени в Русе бебета 1004 не са от майки с майчин език български, а 1070 са извънбрачни. Можем да предположим, че това са ромчета.

Нямаме основание да не мислим, че не е така навсякъде в България. Затова сочат по косвен път и данни в доклада, според които 57,4% от новородените през 2012 г. са извънбрачни. Известно е, че жените от ромските малцинства винаги се възползват от възможността да вземат пари от държавата и заради това родилките се водят самотни майки и получават съответните за този свой статут държавни помощи от бюджета.

Само за 20 години – от 1992 до 2012 г. – извънбрачните раждания са скочили от 18,5% до посочените 57,4%. Увеличението е фантастично – с цели 210% спрямо базата за 1992 г. Според мен този процент показва и размера на увеличаването на ромския етнос у нас, който според преброяването на НСИ рязко намалявал.

Докладът не анализира и фрапиращите факти, че в някои региони извънбрачните раждания са изключително голям процент: в Ловеч – 76%, в Сливен и Видин – 73% и т.н. Всичко това говори за много сериозни етнически деформации в структурата на българското общество, но този проблем въобще не интересува демографската стратегия. Тя не иска да знае, че етническите българи просто постепенно изчезват.

Смъртността в България според доклада е 15‰, починалите през 2012 г. били 109 000 души, и това било с около 1 пункт повече в сравнение с 2011 г. Според данните на световната ранглиста на смъртността в различните държави, България е на 8 място между Афганистан и Сомалия, до Лесото, Чад, Гвинея-Бисау и други най-изпаднали африкански страни, които обаче са с много висока раждаемост.

С по-малка смъртност от нас е даже Свазиленд, където 25,9% от населението е болно от СПИН. Докладът не прави сравнителен анализ на проблема с изключително голямата смъртност, не съобщава, че само преди две години България беше на малко по-благоприятното 12-то място, че само за две години се приближи плътно до върховете на най-голямата смъртност сред всички 232 държави в света.

Докладът не използва термина „демографска катастрофа”, който е задължителен при тези обстоятелства.

Държавните демографски стратези не се интересуват от шокиращите факти на регионално различие по отношение на броя починали български граждани. След като средната смъртност за страната е 15‰, би трябвало те да бъдем разтревожени, че смъртността при жителите на столицата е 11,8‰, а смъртността в селата на Видинския регион, например, е 38,3‰ е 27,5 (!) промила, в региона на Монтана е 33,1‰, в Габровско – 32,6‰. Тревожна е разликата.

За една година във Видинско всеки 25-ти човек умира, а в София умира всеки 80-ти човек. Детската смъртност тук е 15,7‰, а в София е 4,1%, т.е. близо четири пъти е по-висока детската смъртност на север от София. В Разград смъртността при момченцата е 30,6‰. Подобно е положението в Ямбол, Разград, Силистра и др.

Всичко това е много тревожно. Пак според НСИ, заболелите и починали от болести на органи на кръвообращението български граждани, живеещи, например, в Северен централен район, са с 32% (!) повече от живеещите в Югозападния район, включващ и София, т.е. на всеки трима от хиляда починали по тази причина от региона на софиянци се падат четирима починали от региона, в който са Русе и Велико Търново.

Така стоят нещата и по отношение на раковите заболявания, диабета, астмата и т.н.  Докладът не посочва, че по 17 причини за смъртност ние сме над средния показател за Европа, а

по 5 причини за смъртност (инфаркти, инсулти, рак и др.) сме абсолютни европейски шампиони.

В доклада не се анализират състоянието, факторите и динамиката на миграционните процеси. Известно е от социологически данни, че 70% от младите българи искат веднага и завинаги да напуснат страната и да търсят препитание в чужбина. Демографските стратези сочат съмнително ниско число на емигриралите от България през 2012 г. – 12 147 души.

Според данните на ЦРУ (2,86‰ нетен миграционен коефициент) емигрантите са поне 20 100 души, т.е. с около 8 000 повече. Средното число на емигрантите за последните две десетилетия е 35 000 и 45 000 души. Докладът се въздържа да покаже проблема с регионализма, представляващ пристрастеност само към интересите на един регион – София – за сметка на мизерията във всички останали региони на България.

Регионализмът, заедно с корупцията, престъпността и монополната алчност, са основните фактори за демографската катастрофа. Според данните на НСИ, общият доход средно на лице от домакинство, както и темпът на неговото нарастване, са драстично по-високи в София, в сравнения с останалите региони на България.

Общият среден доход на лице от домакинство в София според НСИ е 1159 лв., което е с 406 лв. повече от сумата (753 лв.), получавана в Силистра. Разликата представлява близо 60% от средния доход на силистренци. Ако имаме предвид средногодишния процент на увеличение на доходите, който за София е 12,54%, а за Силистра е 5,98% и ако настоящата тенденция се запази, то след двадесет години силистренци ще получават около една пета от доходите на столичани.

За демографските стратези в България сякаш няма никакви проблеми с бедността на хората, с образованието им, със здравеопазването им и т.н. Не се анализира и проблемът за вътрешната миграция, която по тези причини представлява просто един увеличаващ се поток от заселници в София и напускане на бедните села и малки градове, в които остават да живеят само старци.

За последната година преселилите се в София българи са около 20 000 души. Населението на Северна България намалява седем пъти по-бързо в сравнение с Южна България със София. Стотици български селища се обезлюдяват.

В този си вид докладът-отчет не може да не бъде определен като напълно безполезен, даже вреден, тъй като не посочва нито важни факти и тенденции, нито търси пътищата за преодоляване на демографската катастрофа, ако все още има такива.

А реакцията на посткомунистическото правителство е такава, каквато може да се очаква: с парите от бюджета ще кани любими външни консултанти.

Автор: професор Петър Иванов, Център за демографска политика

Read more: http://viewpoint.actualno.com/Demografska-kriza---ne-demografska-katastrofa-news_434886.html#ixzz2cAWqDs23




Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   криза,   война,   смърт,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   Ман,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   катастрофа,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   Икономическите,   пеласги,   движения,   демографска,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   креди,


Гласувай:
12


Вълнообразно


1. didoignatov - Поздрави за този постинг, Графе!
17.08.2013 10:45
В дълбоката провинция положението е отчайващо и наистина е време да се направи нещо, с много по-радикални мерки.
Поздрави!
цитирай
2. gslavova - Поздрави за поста
17.08.2013 11:39
... утре ще пусна и моят пост за демографската криза - ще се радвам, ако го прочетеш. Там примера е конкретно с мен - и как моето дете е ''ненужно'' за България, ако гледаме политиката и към него и децата на други хора с висше и по-високо образование тук.
Погледни и моят геополитически анализ на демографската криза - материалите ми ги предоставиха бивши колеги-състуденти от Холандия - където учихме хора от много националности. Преди няколко месеца ми изпратиха световни доклади и бяха шокирани за състоянието на България в тези доклади и питаха какво става!
цитирай
3. nikikm - Демографе,
17.08.2013 20:44
недей да вярваш особено на зализания и не живеещ в България професор!Това което е написал е много вярно,дори се изкуших и въпреки липсата на пари,си купих книжката му за демографската криза.По друг повод обаче,се случи да контактувам с него и му поставих неудобни въпроси!От безкрайно любезен човек,млъкна и изчезна!Т.е. престана да отговаря на е-мейлите ми! Просто "от никъде взорът надежда не види!"Всичко е партизанлък и борба за пай,а ИСТИНАТА е заложник!Съжалявам,че трябва да го кажа!
цитирай
4. demograph - Ники, знаеш,че не ми дреме за зализани физиономии
18.08.2013 00:33
Аз съм по-наясно от тях с проблема. България е пред скорошна демографска смърт. До 10 години ако не се вземат радикални мерки - сме си отишли. Демографска смърт означава моментът в който в една държава се раждат повече деца от чужди етноси, и от който нататък е невъзможно и теоретически да се обърне тенденцията. Надеждата е в нас - до 5 години ако не наложим политики които да обърнат сриването, през 2023г сме демографски мъртъвци. Комунистите изтребиха българите. Заради едни миризливи рубли. Ей заради това ходя по протеста и плювам Ореха, сянката му и контрите.
цитирай
5. learningtogether - mnogo werni neshta,
18.08.2013 14:43
"... защото се смуче все повече от постоянно намаляващи постъпления. "
trjabwa da zapo4nem ot rastej w ikonomikata, t.e. da se wzemat merki za towa,
a drugoto e bez komentar, iska se dylgosro4na strategia , a nie si ja promenjame twyrde 4esto, zashtoto ne mislim za gornoto, ili to ne ni interesuwa, ili ni ustrojwa taka kakto e.
Ako wsi4ki cigani glasuwat za men, to "da jiwejat naj we4e ciganite!", zashto ne ??
цитирай
6. staler - пропуснал си, вярвам случаино още ...
21.08.2013 03:01
пропуснал си,вярвам случаино още една причина---разликата в прилагането на съществуващите закони спрямо отделните малцинствени групи.дори и плахите,случаини опити на държ.органи да си свършат работата по отношение на циганската престъпност,се парират от безброините нпо-та които надават вои за правата на малцинствата,като че ли такова понятие съществува в правния мир .
цитирай
7. demograph - Прав си. Това е другата тема - не е луд който лапа баницата а оня дето му я дава.
21.08.2013 10:12
staler написа:
пропуснал си,вярвам случаино още една причина---разликата в прилагането на съществуващите закони спрямо отделните малцинствени групи.дори и плахите,случаини опити на държ.органи да си свършат работата по отношение на циганската престъпност,се парират от безброините нпо-та които надават вои за правата на малцинствата,като че ли такова понятие съществува в правния мир .

Когато писах "въпреки наредбите на Европа" поставям и споменатите от теб псевдозагрижени за българите нпо-та и подобни. Поздрав.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7960060
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол