Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.08.2013 12:52 - Морал или морал. Буридановото магаре /на/Ламбовски зацепи и се спомина.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3963 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 23.10.2013 01:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Глупавите кози издават глупави звуци"- водещ текст на клипа в края на постинга.

"Повече морал"
или "Морал в повече"? – Буридановото магаре /на/ Ламбовски пак зацепи, изцвили тихо и се тръшна за винаги/надявам се/. Дилемата е страшна!
След като се убедил от личен опит, че в българската политика няма и не може да има морал, всемирнонеизвестният Бойко Ламбовски отегчено се отказва да се занимава с тази скучна тема, която е основно занимание на презряните от него протестиращи и се мята в следващата тема – темата за наличието на морал изобщо. След дълги и мъчителни интелектуални търсения /когато търсиш нещо, което не искаш да намериш- обикновено не го намираш/, преминавайки даже и през иглените уши на собствената си лишена от морал цензура, наш Бойко/Ламбовски/, разнищва под лупа, черта по чертичка, клинче по клинче, косъм по косъм.. предбиблейските, библейските, талмудистките, мюсюлманските, бахаистките/??../, пантеистичните, атеистичните, сексуалистичните и хомосексуалистичните писмени и безписмени артефакти и установява, че това, което той търси/ виж по-горе болдваното в червено / поне там, където той го търси, не съществува. После бедния Ламбо /Бойко Ламбовски не Стефан Данаилов/, вдига ламбата си и като Диоген се навира под завивките на кардинали, папи, свещеници, роби и робовладелци – споменава Спартак, Карли Марко, Ейбрахам Линкълн/!!!/, разпитва с криминалистичен жар дор „Три синджира роби”!..и не открива такова чудо като морал/виж болдваното в червено по-горе/. Но Диогенът /божествен ген сиреч/ на вечно търсещият Ламбо/ пак погледни по-горечервеното/ пъха ламбата си даже и под завивките на японския император, на слугите му, че и на редовите японци, навира се смело и в мръсните завивки на комунистическите семейства/не е за вярване, нали?/ и дълбоките им теоретични извори  и все не намира и не намира, докази, че има нещо като морал някъде, някога и у някого/виж червеноболдваното/. Ламбата му прониква дори в зловещите подземия на „Жерминал”, при миньорите на дивокапиталистическа Франция!!!.., но и там моралът липсва/виж пак там/. Изпосталял от търсенето на несъществуващото /в главата му – може да не правите справка с червеноболдваното-тя си е червена/, Ламбо /наш Бойко, не другия/ слиза в ада на рудник Ораново, с последната надежда да открие морал в политиката по пътя на косвените доказателства /нещо като приложение на съвременните методи за доказване на съществуването на тъмна материя/ - в  общото между винкелите на Орановските миньори и кирките на френските им колеги и между морала на ПАСЕ и морала на „законно" избараното "правителство на Орешарски” и пасящите му суфльори.. Не намира нищо, естествено. /тук се налага да добавя, че да търсиш морал там където го няма, си е празна работа/. Но с празна ламба можеш да намериш и нещо, което го няма – Глобалния морал…или както казва Ламби, натрупване на критична маса от „… търпимост, проницателност, доброта и скромност.” /не морал естествено, щото Ламбовски – Диоген „доказа"”, че морал няма никъде, камо ли в политиката, а има „търпимост, проницателност, доброта и скромност” /

И отбележете, цитирам: „При това /за/ всеки индивидуално.” /Особено индивидуално, особено и никога групово, и никога в протести, нали Ламби? В контрапротести може./

И пак Го цитирам: „Когато такива станат мнозинство, тогава политиците ще ги слушат - не от радост, по целесъобразност.” В този момент, магарето /на/ Ламбовски се тръшка и умира, защото в раздвоението си по две несъществуващи / за него – виж там червеноболдваното/ понятия „морал” и „морал”, е изчерпал цялата си интелектуална и физическа мощ и не му остава да стори друго , освен да изпъшка червения си завет си към поколенията: -„ Не търсете морал от политиците, щото такова чудо като морал изобще няма и щото /напомням ви за червеноболдваното в началото на „търсенато” с ламбата на Ламбо/ всички сме/сте неморални.”

Всички са Маскари иска да подскаже той. Но ние си го знаем това от "свободните медии"..
Мрачна работа, тъжна интелектуална смърт на един интелектуално почерпен журАНАЛИст, носител на вечните добродетели „..търпимост, проницателност, доброта и скромност” /Което наистина не означава морал, а и защото Ламбата не е осветила такъв предмет по време на нетърсенето си/ Но „Когато политиците станат миньори”!!!!!, което значи, докато, сиреч никога, „Ще я караме на Гол МОРАЛ.” , казва мъдро до брадатост Бойко /не Бойко Борисов,такъв автогол дори бат’Бойко не може да си вкара/ и ПРИЗНАВА, че е намерил все пак някакъв морал, макар и гол, но не го е разбрал до кончината си… /това се е случвало и на най-великите умове/. Постъпката му почти е равна, по силата на въздействието си, на тази на Галилей - "И все пак земята се върти". Но не съвсем.
Умрял е спокоен завалията. Вечна му памет. ……………………………………………………………………………………………………………………………………………. Не публикувам есето на Бойко Ламбовски върху липсата на морал и обречените на неуспех напъни на протестиращите, да натикат малко такъв в тиквите на българските политици, защото вестник „Сега” разпространява неговите търсения /за последно погледнете червеноболдваното/ с усърдието на типичен български просветител от Сегашните тъмни времена на безморалие.

Особено в българската ни политика.
„Всичко, което не е морално, е политически погрешно”- казал някога Уиллям Гладстон. Човекът Ламба не може да не е забелязал Гладстон в тунелите на своя интелектуален мрак. Но го е отминал с презрение.

Кой е Гладстон,та да попадне в полезрението на гиганта на търсенето
Ламбовски...
Просто да му е. Амин. Забележка: Синоним на "морален" е "честен", а синоним на "честен" е "почтен".
А, както наскоро ви информирах, в българския тълковен и синонимен речник, като синоним на "почтен" все още стои и "...напълно предан на партията"...Точно като Бойко Ламбовски и защитаваните от него политици пут Ореха.

В клипа по-долу е заложена загадка: - Кой е човекът с Ламбата измежду козите,козлите и другите животинки в клипа по-долу озаглавен, както ще преведете сами:
"Глупави кози издават глупави звуци".. Блеят демек.








Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   атака,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   Ман,   телевизия,   кредит,   парламент,   мафия,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   магаре,   медия,   власт,   морал,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   терорист,   олигархия,   монополите,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   тъма,   управляващи,   алексей,   банка,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   фашизъм,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   защитници,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   тоталиризъм,   буридан,   бспдпс,   криминали,   парламе,   орловмост,   корпокацията,   насветовнатабанка,   корпокрацията,   маши,   креди,   Добави тагове Добави,   ламбовси,


Гласувай:
9



1. nkf - Ламбовски, (само като се сетя за ...
24.08.2013 13:24
Ламбовски, (само като се сетя за антропологията и изражението му, започва да ми с егади) не намира морал нийде, защото, преди всичко, морал няма и в самия него. Катов секи комунист и изтривалката ламбовки е лишен от морал. Всеки вижда това, което знае, както и всеки намира това, което търски. Ламбовски не търси морал и никога не го е търсил, а оправдание. Оправдания търсят само дребосъците.
цитирай
2. ssvetozar - Абсолютен морал ?
24.08.2013 22:42
Наистина ако се разгледа кой и кога какво е имал предвид под понятието "морал", то може да се стигне до идеята за относителността на това понятие. Мислил съм си по този въпрос, какво трябва да включва един "абсолютен" морал ? Може би основното е да се придържаме към истината, да не се лъже.
цитирай
3. demograph - Taka e.
24.08.2013 23:52
ssvetozar написа:
Наистина ако се разгледа кой и кога какво е имал предвид под понятието "морал", то може да се стигне до идеята за относителността на това понятие. Мислил съм си по този въпрос, какво трябва да включва един "абсолютен" морал ? Може би основното е да се придържаме към истината, да не се лъже.

Но един от синонимите на понятието морал-морален, е честен.
Ето пък синонимите на честен:
Честен
Синоними:
почтеност, неподкупност, непоквареност, коректност, добродетелност, безукоризненост, пристойност, доблест, съвест
преданост, вярност
лоялност
спортсменство, порядъчност, великодушие
Wiki
Морал, най-общо е нрави,нравственост. И може да бъде всякакъв вид, според различни критерии. Няма глобален морал. Ламбата не случайно се хваща с 'морал", защото е разтегливо понятие и може да разтяга тоси локум според постваената му задачка. Но ако изведем само синонима "честен -честно" или "почтен-почтено", конструкциите му се разпадат. Ето защо писанието му е неморална-нечестна-непочтена игра срещу исканията за морал в политиката и у политиците, които той защитава с непочтения трик - "Няма морал изобщо, поради което исканията за морал на тия от жълтите павета са глупост..Гол морал." Демек празна работа.
Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7982434
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол