Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2013 10:53 - Извратената политика ражда изродени представи за миналото и настоящето на света.www.shataparov.blog.bg
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4461 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 24.11.2013 10:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДВОЙНИ СТАНДАРТИ И ИЗВРАТЕНИ МОРАЛНИ НОРМИ ДИКТУВАT ПРАВИЛАТА НА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА
Автор:
shtaparov

ДВОЙНИТЕ СТАНДАРТИ И ИЗВРАТЕНИТЕ МОРАЛНИ НОРМИ НА СВЕТОВНАТА ИСТОРИЧЕСКА НАУКА

  Още преди хиляди години древните учени са установили,че миналото може да се фалшифицира. Това е било ясно не само на древногръцките,но и на римските летописци и писатели,а дори днес в научнопопулярното европейско ТВ-предаване "Виасат хистъри" често се говори,че римляните фалшифицирали историята на "Варварите" (Барбарите) от злоба,понеже те често побеждавали и унижавали армиите на Вечния град. Древногръцкия историк Херодот твърди,че кражбата на чужди културни постижения не е от вчера и е написал следното за древните гръцки философи:

"Много елини живяха дълги години в Египет,където изучиха тайните на жреците и като се върнаха в Гърция станаха философи,представяйки египетските мъдрости за свои. Но аз няма да им кажа имената..."

 
Огромно разочарование сред наивните апологети на "социално справедливото" и "светло" бъдеще днес причиняват ярките примери за фалшифициране на множество детайли от световната история и представянето на чужди културни постижения за свои (особено от техните приятели комунистите),а това се случва ежедневно,макар че отдавна вече не живеем в ХХ век. Случаите са безброй,но тук ще представя някои подбрани примери,онагледяващи в синтезиран вид най-фрапантните от тях.

  Официалната историография,както се оказва,не зачита нито логиката на историческото развитие,нито описаните в изворите факти,а цитира целесъобразно само ония фабрикувани и манипулирани догми,които са приятни на нейните шефове и на политическите им поръчители. Защото се оказва,че след времето на Наполеон историята вече се пише не от професионални историци,а от професионални измамници и непрофесионални политици. Политиците наистина могат да станат творци на събития и оттам- на история,но те често не са доволни ако историята е записана в онзи вид,в който наистина се е случила,затова обичат да дирижират начина,по който споменът за събитията да бъде вписан в учебниците,историческите справочници и енциклопедиите. Печатането на книги и учебници е бизнес и струва много пари,а хората с много пари най-често са мошеници и измамници,които са ги придобили с "извънредно честен труд". Същите тези хора най-лесно се добират до ръководните постове във властта,която в наше време се грижи да бъдат задължително корумпирани и най-самоотвержените й служители,за да няма незамесени в нейните мръсни по дефиниция дела,които да издадат "спатиите" й на несведущите.
 
  Догмите,които дирижираната от световните кукловоди история насажда сред населението,са в общи линии три вида: глобални,регионални и локални. Глобалните имат за цел да придават цивилизован "човешки вид" на задкулисните събития и потайни споразумения,регламентиращи принципите и начина на разпределение на световните блага между професионалните мошеници,добрали се до лостовете на световното управление,начина им на поведение пред електоратите и техните планове за бъдещето на народите. Регионалните указват как да се пише историята на цели континенти и народностни групи като "германската","романската","славянската","семитската","китайската"  и пр.,а локалните биват конкретизирани от тяхната цензура на място,във всяка отделна държава,вкарвайки по един или по друг начин нейната история в коловоза на кукловодите. Така се оказва,че тяхната "мисъл" налага изкривената си "логика" не само в България,но и по целия свят. А целта на това изследване е да разкрие доколкото може някои от техните безподобни лъжи и фалшификации,преподавани като уроци в университетите и служещи за заблуда на народите. И понеже темата е твърде обширна,ще се въздържим да коментираме нашироко подробностите,разглеждайки само част от регионалните и от локалните догми- в случая онези,касаещи най-вече историята на Европа и България.

 
I. Регионални догми:

1. "Византийците" са ползвали предимно гръцки,но също и латински език- значи са гърци,макар да са се наричали римляни.
2. Езикът на "микенците" е съдържал непознати за гърците звуци и писмото им не е било пригодено към гръцкия език,значи те са гърци.
3. Генетиката и старогръцките писатели сочат афроазиатски произход на пра-гърците,значи те са европейски келто-илири.
4. Жителите на "Гръко-Бактрийското" царство са наричани "Явани",значи са гърци.
5. Готите са наричани Гети,Склавини ("Славяни") и Българи,носели са Български имена и са вярвали в Тракийския бог Залмоксис,значи са германци.
6. Древните Македони общували и кореспондирали на своя си език и в никакъв случай не били елини а Барбари,значи са били гърци.
7. Повечето латински богове имат своите прототипи на Балканите и Мала Азия,значи твърдението на римските писатели,че латините произхождат от троянци сиреч от Траки не може да е истина.
8. Агресорите в Троянската война са наричани Ахейци и Данайци а не елини,значи със сигурност са гърци.
9. Хуните са били предимно руси и синеоки и често са наричани "Кимери" и "Българи",значи са тюрки.
10. Вандалите тръгнали от земите край Кавказ и говорели Български,значи не са Вундари (Вундови Българи),а германци.

11. Жителите на "Византия" се наричали римляни,значи са гърци.
12. Българи,руси,украинци,хървати и сърби лесно се разбират помежду си,значи говорят различни езици.
13. Северните китайци Хан и южните китайци Ву и Мин изобщо не се разбират помежду си,значи говорят един и същ език.
14. Христос е говорел арамейски и не е употребявал иврит,значи е евреин.
15. Повечето евреи са дошли в Азия от Африка,значи са азиатски европеиди.
16. Ведическите племена са наложили в Индия палеобалкански език,значи този език е индийски.
17. Арийците са говорели Български,значи са германци.
18. Траки,"славяни" и Българи говорели един и същ език,значи са различни народи.
19. Македонците и гърците са говорели различни езици,значи са един и същ народ.
20. Австрийците говорят немски език,значи не са германци.

21. Арабите са семити,значи са евреи.
22. Гърците са ползвали финикийско писмо,което е наследено от Тракийското,значи са имали своя писменост.
23. Самуиловото царство е било македонско,затова Василий II Македон го е унищожил. Той е наречен "Българоубиец",значи е воювал с македонци.
24. Карабахците говорят арменски,значи са азербайджански тюрки.
25. Молдовците говорят влашки,значи не са румънци.
26. Кюрдите не говорят езика на турците и помаците,значи са планински турци.
27. Ешкеназите не знаят иврит,значи са евреи.
28. Вавилонците са тероризирали евреите и са разрушили първия им храм- значи са антисемити,въпреки че те самите са семити.
29. Хитлеристите са гонели евреите,обвинявайки ги в кражби и измами,но не са гонели арабите- значи са антисемити,въпреки че арабите са около 97% от всички семити по света.
30. Траките са били един от най-големите народи на света на всички времена,а гърците- един от най-малките,затова днес Траките са изчезнали,а гърците са оцелели и опитват да си  присвоят осиротялото им наследство и култура,както и техните земи.

31. Днес група международни мошеници,съставена предимно от банкери и олигарси иска да присвои чрез измами и манипулации властта и богатствата на света,с което да пороби цялото човечество- значи извършва народополезна глобализация на пазарите.
32. Първата употреба на химическо оръжие (отровни и парализиращи газове) в съвременната епоха е направена от английската армия в началото на Първата световна война,значи първи са го употребили германците.
33. Щом лъжата е вкарана за изучаване в училището и университета,значи е най-ценната истина и ще се борим да докажем правотата й по всички възможни начини,а щом истината е забранена за изучаване там- значи е станала най-противната лъжа и ще я отричаме с всички сили и средства.
34. Родолюбивите патриоти обичат народа и родината вместо милостинята на чуждестранните грабители- значи са националисти тоест нацисти.


II. Локални догми (касаещи Българската проблематика):

1. Сърбите,руснаците,поляците (до X в.) и власите (до XIX в.) са говорели Български език,значи не са Българи.
2. Генетиката и гръко-римските летописци сочат Трако-Илирийски произход на пра-Българите,значи те са азиатски нашественици.
3. Племената Трибали,Пеони,Мизи,Скити,Дардани,
Мирмидони и "славяни" (Скловени,Склави) са наричани от древните историци и очевидци "Българи",значи не са Българи.
4. Татарите са наричани Тохари но говорят тюркски език,значи са Българи.
5. Власите до XIX век говорели и пишели на Български,значи произхождат от римляни.
6. Хората от южнобалканското племе Белазги (Беладжи,Бълъджи) са наричани още Пелгари (Белгари),значи не са Българи.

7. Британските Болги са потомци на континентални Белги с произход от Балканите и са имали царе,носещи имената Угаин,Мортаг,Семион,Ган,Борис и пр.,значи не са Българи.
8. Българите владеят Балканите съгласно старото си родствено право,значи са азиатски пришълци.
9. Те са минали в земите на юг от Дунава още при римския император Анастасий (V в.),значи ги е нямало там преди Константин Погонат (VII в.).
10. Живеещите край Вардар до 1944 г. се наричали Българи- значи са македонци,чиито братовчеди оттатък границата са татари.

11. Българите са "славяни" и "славяните" са Българи,значи Българите са туркотатари.
12. Българите са дошли на Дунава от Волга и Кубан,значи са азиатски монголоиди.
13. Оногурите,представляващи Царското племе на Българите са били безбройни като пясъка в морето,значи Българите като цяло са били нищожна ордица номади.
14. Пра-Българите са ползвали йероглифното "руническо" писмо на Траките от Дунавската култура и обичаите им са Тракийски,значи Траките и Българите не са имали нито писменост,нито роднинство помежду си.
15. Най-ранната Кирилица е родена в България- значи тя е руска,сръбска и "македонска". А 95% от знаците й са бивши "пра"-Български руни- значи проихожда от гръцкото писмо.
16. Траките от племето Мизи,както и много други Тракийски племена са се наричали също и Българи- значи са изчезнали,понеже Барбарите са ги унищожили. Но Траките също са Барбари,значи не може да са Баргари.
17. Българите от северна Гърция имат гръцко гражданство,значи са чисти гърци. Те са насилствено погърчени- значи асимилатори са Българите а не гърците.
18. Циганите от Столипиново,Липник и Филиповци не могат и не искат да се интегрират в България но са получили нейно гражданство,значи са Българи.
19. Бесарабските Българи нямат наше гражданство,значи са украинци.
20. Македонците говорят Български- значи са "славяни",водещи произхода си от древни гърци.

21. Помаците са Българоезични мюсюлмани,значи не са Българи.
22. Гагаузите са тюркоезични християни,значи са Българи.
23. Татарите не говорят "славянски" език- значи са Българи. А Българите говорят "славянски" език- значи са татари.
24. Част от древните Баргари ("Барбари") са наричали себе си Склави,Сакалави и Сакалиби- значи не са нито Склави нито Българи,ами са чисти "славяни".
25. През 1944 г. група мафиоти и чуждестранни шпиони отне със своя и чужда окупационна сила властта от ръцете на Българския народ- значи я е взел чрез народно въстание.
26. Фашизмът е еднопартийна система,забраняваща всички конкурентни партии- значи безпартийната система в България до 1944 г. е фашизъм,а еднопартийната между 1944 и 1990 г. не е фашизъм. Комунистическата логика в случая вменява,че безпартийните системи на "Първата" и "Втората" Българска държава също са "фашистки".

  От поднесената дотук казуистика следва,че учебникарските "истории" следват хода на събитията така,както дяволът следва Евангелието,сиреч- смесването на истината с лъжата е приоритет номер едно на повечето наши и световни историци. Това заключение не засяга всички разбира се- въпреки канските усилия на властниците у нас и в чужбина все още има много честни учени,обективни изследователи и безпристрастни регистратори на събитията,които не обичат да им се диктува начина,по който да вършат своята си работа. В последно време броят им в България значително се увеличава,което преви чест на народа ни и дава по-добри изгледи за утрешния ден,както и за светлото бъдеще на Родината. Важно е истината да се знае и да се защитава,защото тя работи за България- не срещу нея. Затова всеки Българин трябва да работи за налагането на обективната историческа Истина в университетите,учебниците и енциклопедиите- задача тежка но не и непосилна. Когато вкараме Истината за изучаване в училище,постепенно ще сформираме нови,национално отговорни и съзнателни поколения,които ще гледат с други очи на управлението на страната и няма да я продават за жълти стотинки както сегашните управляващи. Така ще създадем условия да се появят нови поколения от честни родолюбци и истински патриоти,които да милеят за народа и родината,а не за жалките подаяния на чужденците!


 


Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   терористи,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   кукли,   бисеров,   Икономическите,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,


Гласувай:
8



1. learningtogether - Поздрави!
24.11.2013 13:28
Трябва да знаем истината,
още повече, че тя е в наша изгода.
Тя ще ни направи по-съзнателни и разбиращи историята и произхода си,
ще ни направи по-патриоти и
по-силни!
От друга страна,
знаещите и разбиращите историята
по-добре осъзнават настоящето,
и така по-трудно могат да бъдат излъгани.
Стига! Достатъчно са ни лъгали!
цитирай
2. sande - Поздрави!
24.11.2013 16:42
Прекрасен анализ!
цитирай
3. get - - Демографе, виж какво пише Т. Момзен, маранът на служба при банкерите, който измисли ЕЛИНИЗМА ?
24.11.2013 19:11
"На извилистых берегах Средиземного моря, которое и разделяет, и соединяет три части Старого Света, издревле жили народы разного происхождения, в историческом смысле представлявшие одно целое, так как они были в постоянных и близких отношениях между собою.
История культуры этих народов и составляет то, что называется ДРЕВНЕЮ историею.
В самой глубокой древности началась цивилизация у коптского или ЕГИПЕТСКОГО ПЛЕМЕНИ в Африке, затем у АРАМЕЙСКОЙ (или сирийской) нации в западной части Азии и, наконец, у ЭЛЛИНОВ и ЛАТИНОВ в Европе.
Народы каждого из этих ЧЕТЫРЕХ ПЛЕМЕН достигли путем самобытного развития высокой степени цивилизации, ЗАТЕМ ВСТУПИЛИ МЕЖДУ СОБОЮ В САМЫЕ БЛИЗКИЕ, ОЖИВЛЕННЫЕ СНОШЕНИЯ и всесторонне и блестяще разработали все стороны человеческого развития прежде, чем НОВЫЕ ПЛЕМЕНА, ГЕРМАНСКИЕ и СЛАВЯНСКИЕ, влились огромною волною в государства древнего мира, разрушили прежнюю общность жизни его народов, разделили исторические судьбы северного и южного берегов Средиземного моря и самый центр исторической жизни перенесли на берега Атлантического океана.
Этим изменением в составе народов, действующих в Европе, и перемещением исторической жизни в новые страны началась новая история, т. е. создание НОВОЙ КУЛЬТУРЫ."
- ТОВА Е ! - Четири СТАРИ плюс двете НОВИ "нации" - Германската и Славянската - са тези, които са създали Европата :)) ! - За този труд на "маранчето", през 1902 год. му е присъдена "Нобелова награда" :(( !
- После идва Густаф Коссина (археолога) със "Закона на Коссина", гласящ: " Ясно разграничаващите се културно провинции, по всяко едно време, са били заселени от точно определени народи или групи народи"(с други думи, там където са немерени "немски артефакти" - същите са били населени от "германци", които той нарича "германо-арии" ... по силата на твър, дението му, не само Полша а и цялото Готско землище... Ергое "германско" ?!
- Подобни са теориите и на руско-имперската историческа наука, покрай скито-славяните ?! - Кво правим българите?
цитирай
4. demograph - Блеем -т'ва пра'им Гетски. Виж следващия ми постинг и повръщай. Поздрав.
25.11.2013 10:52
get написа:
"На извилистых берегах Средиземного моря, которое и разделяет, и соединяет три части Старого Света, издревле жили народы разного происхождения, в историческом смысле представлявшие одно целое, так как они были в постоянных и близких отношениях между собою.
История культуры этих народов и составляет то, что называется ДРЕВНЕЮ историею.
В самой глубокой древности началась цивилизация у коптского или ЕГИПЕТСКОГО ПЛЕМЕНИ в Африке, затем у АРАМЕЙСКОЙ (или сирийской) нации в западной части Азии и, наконец, у ЭЛЛИНОВ и ЛАТИНОВ в Европе.
Народы каждого из этих ЧЕТЫРЕХ ПЛЕМЕН достигли путем самобытного развития высокой степени цивилизации, ЗАТЕМ ВСТУПИЛИ МЕЖДУ СОБОЮ В САМЫЕ БЛИЗКИЕ, ОЖИВЛЕННЫЕ СНОШЕНИЯ и всесторонне и блестяще разработали все стороны человеческого развития прежде, чем НОВЫЕ ПЛЕМЕНА, ГЕРМАНСКИЕ и СЛАВЯНСКИЕ, влились огромною волною в государства древнего мира, разрушили прежнюю общность жизни его народов, разделили исторические судьбы северного и южного берегов Средиземного моря и самый центр исторической жизни перенесли на берега Атлантического океана.
Этим изменением в составе народов, действующих в Европе, и перемещением исторической жизни в новые страны началась новая история, т. е. создание НОВОЙ КУЛЬТУРЫ."
- ТОВА Е ! - Четири СТАРИ плюс двете НОВИ "нации" - Германската и Славянската - са тези, които са създали Европата :)) ! - За този труд на "маранчето", през 1902 год. му е присъдена "Нобелова награда" :(( !
- После идва Густаф Коссина (археолога) със "Закона на Коссина", гласящ: " Ясно разграничаващите се културно провинции, по всяко едно време, са били заселени от точно определени народи или групи народи"(с други думи, там където са немерени "немски артефакти" - същите са били населени от "германци", които той нарича "германо-арии" ... по силата на твър, дението му, не само Полша а и цялото Готско землище... Ергое "германско" ?!
- Подобни са теориите и на руско-имперската историческа наука, покрай скито-славяните ?! - Кво правим българите?

цитирай
5. krumbelosvet - Пет пъти
31.08.2020 21:25
Пет пъти се връщах към началото, да се уверя, че автор е Демограф. Той е. И нема антикомунизъм, а чисто БЪЛГАРСКИ слова, талантливи при това.
Стават чудеса на тоя свят.
Поздравления!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961146
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол