Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2013 10:54 - - Защо Румъния присъедини Молдова, а България прeдаде Македония?
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 5802 Коментари: 8 Гласове:
9

Последна промяна: 28.12.2013 13:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Въпрос за гневно питане:

- Как така Румъния успя да присъедини Молдова, а България успя да предаде Македония?

- Кой е виновен за това ужасяващо предателство на русо-сърбофилите от "прехода"?


"Обединяването с Молдова ще стане третия важен проект във външната политика на Румъния след влизането в НАТО и присъединяването към Европейския съюз, съобщи президентът Траян Бъсеску в ефира на румънската телевизия.

Тези думи се появиха в навечерието на срещата на високо равнище на "Източно партньорство", където се планира парафирането на асоциацията на Молдова с Европейския съюз.

Основен елемент на споразумението ще стане създаването на зона за свободна търговия на Молдова и Европейския съюз.

Бъсеску окачестви това споразумение като първа крачка на Молдова по дългия път към европейската интеграция, която ще стане изгодна предпоставка на евентуалния съюз с Румъния.

Цялото:

http://bulgarian.ruvr.ru/news/2013_11_28/Rumnija-se-gotvi-za-obedinjavane-s-Moldova-1853/
  "

/материалът е на Радио Гласът Русия/
......................................................................................................................................................................

Румъния търпеливо работеше и чакаше удобния момент за да се обединят с Молдова.

Молдовските политици пренебрегнаха личните си интереси и работиха и чакаха търпеливо и мъдро Моментът.

Моментът дойде и Обединението на румънците от двете румънски държави е факт.

Това е Голямата новина в 100%  руската медия Радио "Гласът на Русия".

Тази наистина Голяма новина не присъства в 90% от медиите в България, които са руска собственост..Странно или закономерно?

Напълно закономерно. Руснаците преглътнаха Молдова за да изядат Украйна.

Българите пък преглътнаха Македония за да бъдат изядени от руснаците.

Това е причината за гузното мълчание в  българските медии, 90% от които са руска собственост.

Обединението на румънския народ е новина със силата на плесник за продажните и престъпно неграмотни български пилитици и държавници.

А за плесниците не се говори. Мълчи се грозно и гузно..насрано.

Изгонване от ЕС и от НАТО са първите два проекта по които работи усърдно и нетърпеливо руската пета колона в България.

Сбогом на Македония! Това е "третия проект" във външната политика на България.

Ето ви резултата от русофилската краста налепила тялото на България.

Вместо да формулират и отстояват една разумна и търпелива дългосрочна политика за обединение на българския народ,, руската пета колона от коминтерновци и русофили, в съюз със сръбската агентура Продадоха Македония

Къде са нашите пишман националисти? Къде са "българските" ни управници?

Къде са маститите "мислители" и "стратези" от ДС, така любезно реабилитирани в България и нацвъкани по върховете на държавата?!

Толкова ли бе сложно да се разбере, че към братята българи в Македония е нужна търпелива работа за бързото им присъединяване към ЕС, а към основния противник на Обединението Сърбия - безкомпромисен натиск до като приемат Обединението.

На Русия АЕЦ, Южен поток..? - .Да, но срещу Обединението на българите.

Вместо това "умниците" ни сториха обратното - отблъсваха и отблъскват македонците от България и от ЕС, в услуга на враговете на Обединението...

Къде се крият сега мишоците?-Зад прозрачната завеска ма медийното затъмнение..!

Те така са залисани в усърдното прокарване и защита на руско-сръбски интереси, че са забравили и имената на родината си, на партиите си и на родителите си..и своите имена /ако са български/.



Тагове:   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   македония,   чеверме,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   украйна,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   сбогом,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   Русия,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   путин,   терористи,   подправки,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   бисеров,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,   куклиИкономическите,


Гласувай:
10



1. анонимен - ПОСТИНГ - ДАНО НЕ Е ГЛАС В ПУСТИНЯ
06.12.2013 11:45
ЧЕТИВО ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ И МИСЛЕЩИ.
ДЕ ГИ В БЛОГ.БГ ?



цитирай
2. demograph - Овцебългари - дал бог. Българи? - с лампа да ги търсиш...
06.12.2013 18:10
andreshko написа:
ЧЕТИВО ЗА ИНТЕЛИГЕНТНИ И МИСЛЕЩИ.
ДЕ ГИ В БЛОГ.БГ ?

Сега националистите трябваше да скочат и да свалят властта. Няма по-скандална новина от тази! Медиите трябваше да реват от срам! А те мълчат и ни занимават с погребението на 95г. Мандела, мир на праха му. И с оная работа на тая и оная Златка, кривия ляв на куция халф..с 30-те лева на червените бабички.
Сега трябваше някой да направи запитване в парламента - Как така!!!???
Българите да скочат! - Как така!!!???
Поздрав.
цитирай
3. alexs - Сега трябваше някой да направи з...
07.12.2013 01:09
Сега трябваше някой да направи запитване в парламента - Как така!!!??
А кой да го направи това запитване Сидер ага продал България на турците.....
цитирай
4. demograph - У нас от 44г. насам на власт са руско-сръбски агенти - коминтерновци.
07.12.2013 16:54
alexs написа:
Сега трябваше някой да направи запитване в парламента - Как така!!!??
А кой да го направи това запитване Сидер ага продал България на турците.....

Главната им цел е разпарчосването на България, разгонването на българите и ликвидирането на българската държава. Поставянето на условия пред Македония цели Сърбия да влезе преди Македония в ЕС и да ги смукне после пак. Тъпи политици и служби. България трябва да не се вторачва в паметници и глупости писани от наши и македонски подлоги, а да помогне безусловно на Македония да се откачи от сръбската примка...Това е първо-условие!!!. После ще се разбираме чии са царете ни.
А нашите "мъдреци" от ДС са се гепнали заедно със сръбската мафия да крадат и нас и макетата, а българския интерес..кучета го яли. Българския интерес не пълни джоба на предателя. Предателството е добре платено.
цитирай
5. demograph - НЯМА СЛУЧАЙНИ НЕЩА
09.12.2013 01:21
Божидар Димитров:
„Майката на Станишев беше изхвърлена от Института по
български език, и то по времето на комунизма, тъй като беше заела позиция,
която не се поддържа от нито един славист в света, а тя е, че има македонски
език – език, различен от българския.”
цитирай
6. christotamarin - Обстоятелствата са такива ..
23.01.2015 09:48
demograph написа:
У нас от 44г. насам на власт са руско-сръбски агенти - коминтерновци.

Главната им цел е разпарчосването на България, разгонването на българите и ликвидирането на българската държава. Поставянето на условия пред Македония цели Сърбия да влезе преди Македония в ЕС и да ги смукне после пак. Тъпи политици и служби. България трябва да не се вторачва в паметници и глупости писани от наши и македонски подлоги, а да помогне безусловно на Македония да се откачи от сръбската примка...Това е първо-условие!!!. После ще се разбираме чии са царете ни.
А нашите "мъдреци" от ДС са се гепнали заедно със сръбската мафия да крадат и нас и макетата, а българския интерес..кучета го яли. Българския интерес не пълни джоба на предателя. Предателството е добре платено.


Обстоятелствата са такива.

Първо обстоятелство. Ако молдованите трябва да избират между етнонимите (названията) молдовани или румънци, избират да са румънци, защото звучи по-добре. Ама македонците като избират македонци ли да са или българи, избират да са македонци пак по същата причина - македонци звучи по-добре.

Имайте пред вид, че част от българската диаспора, дори без да имат корени от територията на Македония, се беше обявила за македонска.

Трябваше да подкрепим Гърция в непримиримата й позиция срещу името Македония. Жалко, вече Гърция клекна.

цитирай
7. christotamarin - Обстоятелствата са такива ..
23.01.2015 10:07
demograph написа:
Божидар Димитров:
„Майката на Станишев беше изхвърлена от Института по български език, и то по времето на комунизма, тъй като беше заела позиция, която не се поддържа от нито един славист в света, а тя е, че има македонски език – език, различен от българския.”

Един езиковед - славист, ако е независим и безпристрастен, няма да се изкаже по въпросът дали има македонски език, различен от български. Нито ще поддържа такава версия, нито ще я оспорва. Защото това е политически, а не лингвистичен въпрос, противно на изказаното преди време от политикът Иван Костов мнение.

И тъй, второ обстоятелство.

Наскоро БАН публикува карта на българските диалекти:

http://ibl.bas.bg/bulgarian_dialects/

Разгледайте картата по същество, вижте описанията на диалектите и чуйте диалектна реч - има озвучени места на картата.

Картата показва изключително разнообразие на българските диалекти. Такова разнообразие не се среща при румънските диалекти на територията на Румъния и Молдова. Никога молдованите не са имали проблем да разбират стандартният литературен румънски език. Обаче, извън територията на държавата България, извън обсегът на българското образование, стандартният литературен български език е трудно разбираем. В същност, освен диалектното разнообразие на нашият език, за това допринася и силното изрусяване на книжовният български език.

цитирай
8. christotamarin - Обстоятелствата са такива ..
23.01.2015 11:29
Трето обстоятелство.

След първата световна война практически цялата интелигенция от Македония се преселила в пределите на България.

След първата световна война цялото християнско население на балканските страни - България, Румъния и Гърция - преминало на държавният език и предишните етнически различия се изгладили. В частност, цялото християнско население на територията на Гърция било погърчено.

Сърбия била изключение. Сърбия успяла трайно да асимилира жителите на Поморавието, но не и на Вардарско. Сърбия успяла само да им насади анти-български настроения. В същност, за нас, българите, би било по-добре сърбите да бяха асимилирали жителите на Вардарско. Защото сега на югоизточната ни граница има една враждебна на България държава, един враждебен нам етнос, който търси идентичността си в омразата към нас.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7959927
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10304
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол