Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.12.2013 17:35 - Честита Коледа на всички
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2276 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 25.12.2013 17:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Честита Коледа добри хора!
Желая на всички Ви здраве
, щастие, мир и любов!
Демограф
image

Сами можем да предизвикаме хубавите събития в живота си

Щастие, здраве и успех – това са нещата, които всички желаем. Те са свързани и взаимозависими. Няма щастие без здраве и е доказано, че здравето се разрушава, когато губим усещането за щастието. Успехът без здравето е непълен, а без щастието не е нужен на никого. Няма да сме щастливи, ако не сме здрави и нямаме успехи в живота. Затова искаме и трите неща заедно, но всеки знае колко е трудно да ги намериш едновременно. За това се изисква време, усилия и постоянство.

Има ли нещо, което свързва тези скъпи за нас неща и ни дава възможност по-лесно да ги привличаме в живота си? Да! И това е любовта.
Любовта към себе си ни кара да ценим своето тяло и ума, възможностите, които ни предоставят, способностите, които крият в себе си… А те не са малко. Съвременната наука ги преоткрива, но хората са ги описали отдавна: дълголетие, естествена имунна защита, естествена регенерация, способността към активната дейност над 100 и повече годишна възраст, уникални за всеки способности и таланти, интуиция, телепатия, телекинез… Само един час от денонощието, посветен на укрепването на тялото и развитието на съзнанието, дава възможност да не търсим лекарска помощ, да не изпадаме в състоянието на безсилие, да усвояваме по-качествено информацията и да се движим напред с по-бързо темпо.
Любовта към себе си ни кара да се грижим за потребностите на тялото и духа си и

да подбираме по-грижовно храната за тялото и душата

да не ги тъпчем с евтините боклуци, а да им даваме възможността да се наслаждават на качествената храна, информация, емоции…
Това не е егоизъм, а отговорност. Отговорността пред вселената, която ни е поверила това толкова ценно нещо – живота, който трябва да развием, опазим и реализираме.

Когато се научаваме да ценим и обичаме себе си, ние можем да прилагаме това умение и спрямо другите. Да обичаш другите можеш само когато ги разбираш. Социологическите проучвания показват, че съвременните младежи притежават ниско ниво на емоционална компетентност. Те не разбират емоциите на другите хора, не разбират и себе си. Оттук започва страхът, отчуждаването и накрая – безразличието.

Застанете пред огледало и се огледайте внимателно. Какви мисли излизат на преден план – удоволствие и радост от видяното или раздразнение от недостатъците, макар и съвсем незначителни, на фона на общото добро впечатление? За съжаление втората реакция е по-често срещаната.

Склонни сме да се фиксираме върху негативните мисли и да подчертаваме недостатъците, да критикуваме, да се разочароваме. Действаме така спрямо себе си и спрямо другите. А би трябвало да даваме обич и да я получаваме насреща… Можем да го правим с лекота, ако знаем защо го правим. Замислете се за желанията си, имате право да ги удовлетворявате!

Там, където вашите желания не пречат на живота и свободата на другите хора, е зоната на вашата свобода. Желанията, които са съзвучни с исканията от другите хора – са изворите на вашата сила.

Когато желаете щастие, здраве и успех за себе си и другите, създавате мощна енергия на мотивация. Тази енергия тласка човека към съответните действия. Тя води мислите ни в избраната насока, а мислите ни карат да действаме. Това са позитивните мисли. Можем да накараме ума си да създава енергия, която ще движи живота ни към щастие, здраве и успех!

Позитивното мислене и поведението, което е резултат от него, са взаимозависими. Хората, които имат навик позитивно да планират своето бъдеще, не си губят времето в негативните изживявания: страхове, съмнения, неувереност. Когато планирате своите позитивни програми, те настройват умствената дейност към тяхната реализация и повишават вероятността на позитивните събития в живота. Умът ни трябва да се възпитава да мисли целенасочено и позитивно. Това е труден процес и по-добре да върви под ръководството на специалисти – психолози и психотерапевти. Успехът на това възпитание зависи от нашето постоянство. Ще ви гарантирам добри резултати, ако просто започнете да записвате всяка вечер позитивните събития, които ви се случват през деня. Вземете си една красива тетрадка и всяка вечер преди сън пишете в нея

неща, които са ви зарадвали днес

доброто ви здраве, хубавата храна, мирното време в държавата, присъствието на любимите хора, интересната среща, красивата гледка, хубавата новина… Това ще настрои ума ви към търсенето на позитивните неща и изработването на вашите позитивни програми. Ще бъде полезно да допълните тази тренировка с още две упражнения, развиващи умението ви да обичате себе си и другите.

Едното от тях е сутрешно обяснение в любов, към себе си… Застанете пред огледалото вкъщи и се огледайте с обич. Не търсете кусури, а се усмихнете доброжелателно и си кажете няколко ободряващи и топли думи. Все едно, че говорите на близък и скъп за вас човек, за да го насърчите. Правете го всеки ден и ще свикнете да зачитате своите желания и да се интересувате от себе си, а това ще ви помогне да се замислите и за желанията на другите хора. Към тях изпращайте комплименти!
Поставете си за цел всеки ден да казвате на другите не по-малко от 5-10 комплимента, без да искате нещо от хората. Казвайте комплименти на познатите и непознатите. Ще видите колко радост ще получат те и вие заедно с тях.
И последен съвет за привличане на щастието, здравето и успеха в живота ви – усмихнете се!
Усмихнете устните си и очите си, усмихнете лицето си и сърцето си, защото животът е кратък, а вие трябва да го запомните с добро!

aвтор: Ирина Недялкова




Гласувай:
2



1. blondinkas4uk09 - Честита Коледа
25.12.2013 18:15
и на теб!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7995028
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10336
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол