Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2014 11:58 - Стъпете на Пътя към Храма!!! Станете Свободни!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 3222 Коментари: 4 Гласове:
8

Последна промяна: 07.01.2014 12:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Автор: bosia

ПЪТЯТ КЪМ ХРАМА

Помните ли филма „Покаяние” на Тенгиз Абуладзе? Великолепен филм! Убийствено великолепен!

А помните ли как свършва?

Той свършва с кратък разговор между домакиня и възрастна жена. Възрастната жена пита дали улицата, където живее домакинята води до храма. След отрицателния отговор възрастната жена казва простичко:

-Че каква е тази улица, щом не води до храма?

В тази фраза се крие толкова смисъл и толкова истина, колкото е необходима на цялото човечество от появяването му до неговото евентуално приключване.

Но тази фраза е смисълът на съществуване и на обществото, и на всеки един от нас поотделно.

Защо останахме без храм?

Защо пътят, по който вървим ни води в поредното блато?

Защо сме закърнели за смисъла и истината?

Защо издигнахме тялото си в кумир?

Защо не си задаваме Въпросите?

Тялото се лекува в болницата, но душата-в храма.

А Ние искаме да построим храм на нашето тяло...

- Върховна глупост!

На какво основание приемаме смрадливите тела на една шайка негодници за мощи? Та те не само не са светци, но са и мъртвородени. Те имат само тела, но душа нямат. Не виждате ли това? Не виждате ли, че те са назначени от Сатаната, а не са избрани от нас?

Не виждате ли, че ние с вота си само ги легитимираме? Сатанаил доволно потрива мръсните си ръце и се радва, че за пореден път ни е измамил. А ние, кой знае защо, не чуваме сатанинския му смях и с телата си пазим неговите мандатоносители и с парите си храним ненаситните им тела.

Каква ерупция на глупостта и слепотата!

45 години строихме крепост върху блатото на една човеконенавистническа идеология. 45 години с телата и костите си крепяхме стените да не паднат. Излизахме на сатанински сборища и се самолъжехме, че живеем добре и правилно.

45 години вървяхме в посока, обратна на пътя към храма. Сега не искаме да признаем върховната си глупост, бездуховност и безумие. Това ни кара да сантименталничим, защото нямаме време да си създадем нова биография и да признаем, че сме били отрепки.

Дори когато децата ни излязоха на улиците, за да ни отворят очите, ние още по-силно ги стиснахме и дружно заповтаряхме, че те не знаят какво искат. Трябвало да искат не морал, а хляб и вода.

А те искат храм.

Храм, който ние трябваше да изградим. Не от камъни дърво и метал. Не от притворни молитви и заклинания, а от дух. От познание и характер. Сега ние ги обвиняваме, че ни вменяват вина.

Те са деца. Те не вменяват вина. Те питат!

Всяка година завършва с равносметка За тази година равносметката е съкрушителна.

След 45 години безумно крепене на една идиотска Вавилонска кула и 24 години потъване в блатото, което смърди ужасно, но ни е топло и затова ние още не сме стигнали до пътя който води до храма. Нещо повече-не го търсим.

Опитваме се да строим нещо, парадирайки, че това е храм.

Това, което строим е най-обикновен замък. Той е построен с камъни, бетон, желязо и дълбока бездуховност. Стените му ни пазят от разум, духовност и отговорност

А храмът се строи от дух. От душите на всички нас. Замъкът пази телата на сатанаиловите войници от духовността и човешката любов . Повярвайте! Замък не ни е нужен. Нужен ни е храм. Един за всички нас, в който човек трябва да влиза свободно и равноправно.

Но трябва да намерим Пътя към храма. Той е само един и минава през нас самите. По пътя трябва да изхвърлим от нас всички хитрости, подлости, самозалъгвапия и казуистики. Трябва да изрежем греховете, грешките и апатията.

Пътят към храма е пречистването на всеки от нас. Храмът не е материален, но има невидима стена. И ако не се пречистим, ако не се излекуваме от пороците и греховете си, тази невидима стена няма да ни допусне в храма.

Тръгвайте по Пътя към храма. Той е стръмен, дълъг и труден. Само силните и страстно желаещите ще стигнат до него. Направете си равносметката за изминалата година и вземете духовния скалпел.

Започнете със себе си. Изчистете се от цялото зло в себе си и станете свободни хора.

Защото какво е един път, който не води до храм?




Тагове:   Благоевград,   Blagoevgrad,   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   чеверме,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   украйна,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   Русия,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   путин,   терористи,   подправки,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   пол,   фалшификати,   партии,   корпорация,   популизъм,   бисеров,   храмът,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,   куклиИкономическите,


Гласувай:
9



1. batogo - !!!:))) Браво!
07.01.2014 14:33
Това е самата истина. На който не му харесва, значи нищо не е разбрал от живота... Поздрав за Босия и за теб, че си го публикувал в блога си!
цитирай
2. getmans1 - Силно
07.01.2014 17:15
и нямам думи!
цитирай
3. zarenkow - Не е достатъчно да има път към храма ,
07.01.2014 21:01
не е достатъчно и желанието да се иде до Него. Необходимо е слепците да имат зрящ и смел водач, да ги заведе до Него. Не може да виним слепците за ориста си. Злодеите са се погрижили за слепотата им от раждането, а проглеждането е магия, дар и най вече препятствие, което не всеки успява да преодолее. Само избрани проглеждат и отплатата им е мисията за пътя към храма.
цитирай
4. demograph - Време е да се появят Водачи!
08.01.2014 11:34
И един на 100 да е зрящ - стига.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962641
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол