Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2014 17:03 - И защо България е най-бедната страна в Европа?!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 5379 Коментари: 5 Гласове:
7

Последна промяна: 31.01.2014 11:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Защо България е толкова бедна е най-често задаваният въпрос за страната в Google /Ето ви един отговор - http://demograph.blog.bg/politika/2013/06/01/nima-pochten-bylgarski-dyrjavnik-bi-ponasial-narodyt-mu-da-b.1115806  /
От Дневник     image

Преглед на оригинала
Автор: Рандъл Олсън

Google знае всичко. Така поне гласи неписаната поговорка между интернет потребителите. Мнозина от тях се обръщат към търсачката в търсене на отговори за всякакви въпроси.

Глобалната мрежа е и своеобразен прозорец към света, като предоставя много информация за държавите и техните особеноси и отличителни черти. Компютърният специалист Рандъл Олсън е направил семпла карта, която показва най-често задавания въпрос към Google от потребителите за всяка отделна страна. Информацията е базирана на функцията за автоматично довършване на въвеждания текст на Google, която пък работи на принципа на най-популярните търсения към дадения момент.

Така към 26 януари т.г. най-често задаваният въпрос от английски говорещите потребители на Google по отношение на нашата страна е защо България е толкова бедна. Отговорите, които Google предлага, са разнообразни и покриват предимно новинарски публикации от 2010 г. насам.

На местата на всяка държава в картата са поместени най-често задаваните въпроси за дадените страни. Така например потребителите се вълнуват защо в Китай е толкова замърсено, защо Русия е толкова голяма.

И макар за някои държави да има доста интересни въпроси, например защо Азербайджан участва в Евровизия, топ въпросът за преобладаващия брой страни е защо са толкова бедни. Така в тази класация България се нарежда в средата.

От разпределението на въпросите проличава и цялостното състояние на държавите. Въпросът за бедността е водещ за почти всички страни в Източна Европа и Балканите.

За Азия вече също има такава графика, направена от потребителя System637 на Reddit. Тя е изработена на същия принцип, използвайки същата информация от Google.
.................................................................................................................................................................
Ето защо:
http://demograph.blog.bg/politika/2013/07/10/no-skysanite-bylgari-si-ia-obichat-rusiiata-zashtoto-si-e-dr.1128507



Тагове:   Благоевград,   Blagoevgrad,   траки,   Бойко Борисов,   политика,   ДПС,   БСП,   новини,   чеверме,   революция,   държава,   Славяни,   избори,   украйна,   Стоянов,   телевизия,   кредит,   парламент,   младежи,   демокрация,   манипулация,   полиция,   медия,   власт,   Чакалите,   лъжа,   данъци,   македонци,   наркотици,   олигархия,   нов свят,   ипотечен кредит,   свобода на словото,   кредитна карта,   такси,   страх,   убийци,   свобода,   българи,   турци,   студенти,   Русия,   съзнание,   затвор,   ГЕРБ,   видео,   РЗС,   управляващи,   алексей,   банка,   путин,   терористи,   подправки,   протести,   история,   президент,   измама,   гърци,   икономика,   пропаганда,   конспирация,   Петров,   ДСБ,   Реквием,   просвещение,   бандити,   Бареков,   кредити,   фалшификати,   партии,   помияр,   корпорация,   популизъм,   Петър,   бисеров,   пеласги,   движения,   комитети,   уплаха,   жълти медии,   почтен,   подлец,   криминали,   парламе,   орловмост,   маши,   корпоратокрацията,   оруеловцебългари,   монополит,   тоталиtaризъм,   световнатабанка,   куклиИкономическите,   славя,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. joysii - Отговорът е лесен - защото не си г...
30.01.2014 17:10
Отговорът е лесен - защото не си гледа всеки работата, ами зяпа в чуждата паница, или пък се рови в далечното минало да търси бабината си трънкина.
И още - защото българите се занимават само с това как да свалят правителства, вместо да мислят КАК ДА ГИ ИЗБИРАТ, така че да не се налага после да ги овикват по митинги.
цитирай
2. demograph - Тук си права!
30.01.2014 17:13
joysii написа:
Отговорът е лесен - защото не си гледа всеки работата, ами зяпа в чуждата паница, или пък се рови в далечното минало да търси бабината си трънкина.
И още - защото българите се занимават само с това как да свалят правителства, вместо да мислят КАК ДА ГИ ИЗБИРАТ, така че да не се налага после да ги овикват по митинги.

Благодаря за светкавичния коментар.
цитирай
3. truthful - България е най-бедната страна с ...
30.01.2014 17:48
България е най-бедната страна с изчезващо населенеие. След идването на демокрацията започна нейното разпадане и самоунищожение диктувано от ЕС. Какво ще загубим? Под краката на българите има злато около 500 тона. При средна цена от 54 лв/грам направете сметка колко пари са това. Освен злато в Бг има и находища на газ и шистов газ. Не трябва да ги забравяме. Ето това са причините да ни поддържат толокова бедни и да ни източват всяка година от ЕС с поне 500 000 000 евро вноска. От 8 години самолети ЯРОСТНО НИ ПРЪСКАТ С КЕМТРЕЙЛС- който е биологическо оръжие, който нанася големи вреди на здравето ни, на почвата и водата ни за пиене. Българина в това не вярва - струва му се шега и всичко подкрепено от платените драскачи, че е лъжа и конспирация ЗАТВЪРЖДАВАТ тежкото положение на българския народ. Той бе опростачен от шепа управляващи гонещи само своя интерес на всяко ниво и го доведоха до състояние на чалгализирано опиянение и невъзможност да мисли. Целта е постигната и като се прибави робската психика на българина НЕЩАТА СА ТВЪРДЕ ЛЕСНИ. Ще загиваме по-бързо от всеки друг народ на света при това положение. За голямо съжаленеие. Продоваме се и пропадаме сами. Ако не се осъзнаем - лошо не, много лошо ни чака! Стягайте се от сега!
цитирай
4. joysii - Отговорът е лесен - защото не си г...
30.01.2014 18:52
demograph написа:
joysii написа:
Отговорът е лесен - защото не си гледа всеки работата, ами зяпа в чуждата паница, или пък се рови в далечното минало да търси бабината си трънкина.
И още - защото българите се занимават само с това как да свалят правителства, вместо да мислят КАК ДА ГИ ИЗБИРАТ, така че да не се налага после да ги овикват по митинги.

Благодаря за светкавичния коментар.

...............
С теб се драчим само по повод на траките и Спароток.:):)
Вероятно по много други теми имаме сходни виждания.
цитирай
5. get - Защо България е толкова бедна е ...
30.01.2014 20:24
demograph написа:

Защо България е толкова бедна е най-често задаваният въпрос


- Защото ! - и ПРЕДИ И СЕГА - благожелателите ни, СА НЕИСКРЕНИ ! - омръзна ми от двуличието на "братята" ... пък под какъвто и вид, да се представят те !

- Пак ще го цитирам - та дано разберете ? - Доколко величаво е казаното от "Джинот" !
"Аз оживуейки, и живим, като се услаждавам, гледая народът наш пресладкий, и ради това не мя остава неговата доброта да будем лукав. И ако ме пита някой — школски человек ли си, или болгарин?
Аз полноответам: БОЛГАРИН съм. Че НЕ Е ЧЕСТНО на моето славяно-болгарство ДЯ ТВОРАМ ЗЛО и лукавство, ПРАВИ БОЛГАРИН не лажи, не завидуе, не денгубуе, не лицемерствуе, не блудуе, за печена кокошка верата не разменуе.
Болгарин е производан от Бог, Болгаря река — богатата река или -РИ, а прилагателно неправилно степенно: болий, болший, вишший, величайший.
Поистина, нема по-величество от болгарин — болгарин чрезмерно ради, оре, сее, торгуе, воинствуе, верност има, гостолюбие, страх божий, почитание своего царя и всичко, колкото що е узаконено Богу и царю.

Поради това аз съм болгарин и моето благородно болгарство, не мя допуща да не бидам добр, затова имам вера и надежда и любов, и человечество, и учителство, сос което пуно делим роду моему, и кой иска нелицеприятие и безпристрастие учител, ето, който сам во пламени рачение разпален съм, подобно Етна и Хекли, и Вулкан диамантов венец ми кова.
НЕК СЛУЖА РОДА МОЕМУ, ако е и за крива бога!

Не е честно мене, болгарину, да се отчаявам и да вракям зло за зло.
Болгарин - прави и верний, и благородний човек.
Болгарин е любител всякое добро, болгарин е срамота да се отрицава от свойат род и язик — той болгарин, който родо свой си хули, името му е ни ден, ни нощ. Аз съм болгарин, плачем за нашите изгубени болгаре, които ся по долная Мизия, затова должни сме да ся жертвуваме за бракята наши пресладкий болгари!

- Това е СИНТЕЗАТА !! - НЕК СЛУЖА РОДА МОЕМУ, ако е и за крива бога !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961281
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол