Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2014 22:57 - Павета ли?..С павета се брулят сливи...
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2732 Коментари: 5 Гласове:
11

Последна промяна: 13.02.2014 23:07

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  2014: сътрудничество със Северна Корея... моля?!   автор: mglishev 
Сътрудничество със Северна Корея: неновините са по-постни от действителността
Така, отваряте правителствения сайт, секция "Решенията накратко" от 12 февруари и попадате не само на съобщението за подписано споразумение за сътрудничество с Пхенян в сферата на образованието и медиите, а и за няколко подобни дребни протоколни споразуменийца с Монголия и Азербайджан. 
Спомнете си международната изолация на президента Първанов - той не можеше да си покаже носа примерно в нормална страна като Франция или Италия, а имитираше усилени контакти само с разни недотам стратегически за България -станове из бившето съветско (и бъдещо евразийско) пространство на прабългарската Urheimat, където ловуваше. 
Сега е същото.

Почетно консулство на Монголия... Сътрудничество с Азербайджан... със Северна Корея... с приятелска, но проруска Армения (но не и със също приятелска, но пронатовска Грузия)... с настаняване на министър-председателя ни редом с узбекския и все по-изолирания украински президент, когото в Прага не искат и да посрещнат.
Предстои и посещение на Орешарски в Москва.

Да припомням ли безумните опити на Първанов за контакти с Иран и безобразието, извършено от депутата на БСП Страхил Ангелов с подкрепата за Башар Асад в Сирия? 

Това става на фона на критики от немското, холандското и френското посолство, на антиимиграционно законодателство в Обединеното кралство, на фона на убийствен мониторингов доклад от Европейската комисия, на фона на обиди на наши уж божем политици към предполагаемо съюзнически дипломати и на фона на тотален провал за влизане в Шенгенската зона, коментиран гузно и неумело от нелепия ни външен министър...

През ноември немският посланик Матиас Хьопфнер директно беше попитал дали се боим за европейското бъдеще на България. Да, Ваше Превъзходителство, боим се! 

Някой може да се попита какво му е толкова лошото на проруския курс - Европа очевидно не държи особено да ни помага, а ето, Русия иска да строи Южен поток, дава заеми, мисли и за АЕЦ "Белене", а защо не и за Кремиковци...
 
Ето къде е проблемът: всичко това върви през корупция, съсредоточаване на изгодите в малобройна проруска клика овластени лица (т. нар. олигархия, която е от посткомунистическо-мутренски произход), изчезване на свободата на словото, личната свобода и възможността за независимо развитие.

Ще изчезне и последният шанс за енергийна диверсификация, тоест Москва все по-лесно ще диктува цената на природния газ, а това значи - цената на всичко.

Нямаме ресурсите сами да захранваме това производство, което веднъж в историята вече се е доказало като неефективно и водещо до фалити на държавата.

Оставаме изолирана страна, нова Белорус от евразийски (тоест неосъветски) тип, управлявана полицейски и оставаща далеч от все пак свободния свят. Да не говорим що за позор е да се поддържат отношения с тиранични правителства като това в Пхенян.

Вече не само вътрешната, но и външната политика на това правителство е очевидно реставраторска. Долу режима! Долу БСП! Хвърляйте павета! Прекалено меко протестирахме!
Да добавим, че всичко това, съвсем по постсъветски/проруски/евразийски значи и доунищожаване не само на суверенитета и гражданските свободи, но и на българската природа.

Руските и проруските бизнеси са не по-малко вредни от американските за всякакви природни хубости. Те просто не стопанисват, а само рушат.

Единствено в Европа криво-ляво има интерес към опазване на природата. 

А ние сме седнали да си сътрудничим с Узбекистан, Азербайджан, Янукович (той поне вече не е Украйна) и най-вече... с Русия. И, всичката Мара втасала, че и със Северна Корея?

А защо не направо да отваряме мордорско консулство? 

--------- 

Сидеров, Сашо Симов, червените блогови и форумни тролове и други автори на опорни точки могат да ликуват: не признавам съществуването на псевдодържавата, наречена "Република България".

В момента това е бананово образувание, нова НРБ, задунайская губерния, администрирана от мафиоти на руска служба. Всякакви, включително насилствени средства за борба с незаконното българско "правителство" и неговите покровители са напълно легални.

Полиция не съществува, това е частна охранителна фирма на един тираничен режим.

Павета ли? Не павета, а бесилки трябват.

Който вярва в мирен протест или подкрепя настоящото управление, е или наивник, или директно престъпник.

След Турция, Украйна и Босна, ние също сме длъжни да положим истински усилия за антисистемен протест, за бунт и за сваляне на нелегитимноите правителство и Парламент, които всеки ден заплашват сигурността на нацията.

БСП, ДПС и Атака трябва да бъдат забранени, а водачите им трябва да идат в затвора заедно с членовете на сегашния кабинет, повечето депутати и поне няколко банкери.

Органите на реда, бизнесът, образованието, съдът и администрацията трябва да бъдат лустрирани. Ама така било по болшевишки?
Явно с тези може да се действа само по този начин.

Мир в България ще има, когато посткомунистическата мутрокрация попадне зад решетките.



Гласувай:
12



1. proj4o - Първанов имаше поне едно посещение във Франция.
12.02.2014 23:43
Като стигнах до изречението, за неприемането на Президента Първанов във Франция спрях да чета това писание от некомпетентен автор.
цитирай
2. mglishev - Имал той посещение...
13.02.2014 02:48
... след него - пустош ;) Ей, много си кривите душите, червени тролове.
цитирай
3. yotovava - Барем монголците пишат на кирилица.
13.02.2014 06:03
Но голям смях падна с тая новина, че ще си сътрудничим с КНДР в областта на науката. Не пратиха ли те миналата седмица виден партиен племенник до Слънцето, като полетът се осъществил за 18 минути?
Аз съм втрещена.
цитирай
4. demograph - Чичото му беше. Заедно с децата.
13.02.2014 23:11
yotovava написа:
Но голям смях падна с тая новина, че ще си сътрудничим с КНДР в областта на науката. Не пратиха ли те миналата седмица виден партиен племенник до Слънцето, като полетът се осъществил за 18 минути?
Аз съм втрещена.

цитирай
5. krumbelosvet - Но пък Фил Кенеди е ЕВРОПЕЙСКИ посланик в Грузия!
19.11.2016 16:35
Европа помни и тачи подобни са-ака-щвилни личности.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962247
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол