Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2014 15:47 - Втората Студена Война ще спаси България от клиенто-путинистите
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6532 Коментари: 16 Гласове:
3

Последна промяна: 08.04.2014 20:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Защо    Станишев се страхува от нова Студена война..

В лексикона на комунистическата пропагандна машина, от който ние така и не можем да се отскубнем, "Студена война", рефлекторно за промитите мозъци, все още означава нещо лошо - империалистическо творение, американски номер, еврейски заговор, затваряне на света в концентрационни лагери зад железни завеси..и купища подобни сталинистки мантри...
Но дали е така?..

image

  Колажът е копнат от www.ivo.bg

Студената война си има своите прагматични геополитически, военни, икономически, идеологически, културни, социални  и  чисто човешки цели:
 
  1. Да раздели и укроти воюващите и гласещите се да воюват..
2. Да постави и стабилизира границите между противопоставящите се.
3. Да разграничи изповядваните и защитаваните ценности .
4. Да определи кой -кой е, кой -къде е, кой за какво и как ще се бори.
5. Да изчисти идеологиите до степен на разпознаваемост.
6. Да стабилизира икономиките по начинът ,по който разделените намират за добре.
7. Да се утаят и изхвърлят взаимните замърсявания във всички сфери на живота, в това число лицата които са техни носители.. 
8. Да постави правила на общуването между субектите вътре в блоковете и между страните от двете страни на завесата..
9.  Да подчини двата свята на установени за дълго правила според волята на страните.
10. Да отрезви илюзиите за безнаказаност на заговорници, биячи, корумпирани и неморални..и обратното, да наложи тоталната власт на същите за другата страна.
11. Да даде на народите и хората възможност да подредят и планират живота си по ясни и устойчиви правила, за да знаят какво ги очаква относително дълъг период от време..
12. Да остави на историческото съревнование да докаже кой е по-жизнеспособният.
13. Да спести на човечеството напразни човешки жертви и напразни разхищения на ресурси.
14. Да озапти и разграничи смесилите се граници на дейността на тайните служби и псевдонаучни теоретици и апологети на една или друга форма на война...
15. Всеки човек да направи своя устойчив политически и социален избор и да се кротне.
16. И Путин да се успокои и да се намести доживот на императорския си пост. И той е човек, все пак..

17. И Станишев, Местан и Сидеров също да се успокоят. Все пак те сториха всичко по силите си да избутат България на изток от завесата, но мандалото ги хлопна на запад от нея..съдба.
18. На изборите за европарламент и целокупният български електорат, най-после да престане да се разкъсва между десетките варианти на клиенто-русофилието,
а  да избира между Европа и Путин
. ...................................................................................................
Това са набързо нахвърляните ползи.

С една дума - всеки да избере мястото си и да си седне на задника.

След наполеоновите войни в Европа се установи десетилетен мир поради налагането на нещо подобно на правилата на Студената война.
Тяхното несанкционирано нарушаване постепенно доведе до "Европейската" война.

След Първата Световна Война нямаше подобие на Студена война, която да установи категорично и да закрепи новите физически и духовни граници наложени от победителите..

И логично последва Втора Световна Война. 

Студената война, последвала Втората Световна, наложи всичко това и човечеството живя в относителен мир десетилетия наред. Кой където му се падна.. 

Но и Студената война си бе война. 


След края и настъпи хаосът от опитът за смесването на несъвместими неща - останки от авторитарни режими и такива идеологически и културни нагласи на един разпаднал се свят, се смесваха в напримирими съотношения с демократични и хуманни ценности на другия свят.

Всички опити да се получи хомогенен демократичен продукт се оказаха напразни.

Върху руините на бившата комунистическа империя избуя новият авторитаризъм, а може би и Новият фашизъм на Путинова Русия...задава се гореща война.

Като не бе поставен под санитарния контрол зад една нова Желязна завеса, зад която да бъде държан до излекуване , метастазите на комуно-мафиотския фашизъм в Русия, започнаха да заплашават здравето и на самите демократични общества, да застрашават устоите на морала, икономическите и защитните способности на Европа, Америка и Света.

Случващото се в Украйна, по границите на новата империя на Путин и дори вътре в заразените от путинизъм държави от Европа и света, е резултат от липсата на Студена война, по време на която, след разпада на съветския блок, ДА НАЛОЖИ И УКРЕПИ ГРАНИЦИТЕ НА ДОПУСТИМОТО и недопустимото.

За жалост, липсата на подобни граници отново доведе до страдания на народите.

Сега Втората Студена Война е неизбежна, хлопването на Втора Желязна Завеса е необходимост, от която ще спечели света, а за жалост,  руският народ ще загуби поне едно поколение в борбата с натрапеният му шовинизъм и със самозабравилия се диктатор Путин..

Където и да се установят границите, късметлиите ще бъдат тези, които са вън от Русия и сферата и на диктат. Украйнците - също.

Късмет ще извади и България, защото е орисана да се раздели с всичките си посткомунистически, клиенто-русофилски, авторитарни и мафиотско-олигархични илюзии.

Само зад една нова желязна завеса, българите ще могат да се очистят от отровното въздействие на руския шпионаж, от остатъците на руско-комунистическото задкулисие, от клиенто-русофилската пета колона, от корумпираните политически и икономически практики на путинизма, от посткомунистическите идеологически, религиозни, медийни и културни мърсотии.

Само в условията на Студена Война между Запада и путинска Русия, българското общество, народът и държавата му, ще получат необременена от заплахи, заговори и манупулации времева пауза, по време на която да се изгради , стабилизира и се развие като достоен народ в почтена и просперираща демокрация.

Ако и Ердоган я докара до там, че да му се хлопне една Завеска, България би въздъхнала с пълно облегчение.

Ако българския политически елит можеше  да разбере това, би спестил агонията на нацията и своята собствена агония и щеше да заеме непримиримата позиция на ястреб спрямо руската агресивна политика в Крим и Украйна, подобно на Полша и Вишеградската четворка.

С това би се ускорило началото на Втората Студена Война и би приближило моментът на истинската ни Свобода.

Спускането на Нова Желязна Завеса около Русия на Путин е спасително за България развитие на геополитическата обстановка, което трябва да се приветства и подкрепя.

В Студената война е спасението на България.

Иначе шизофреничната раздвоеност на клиенто-русофилите между любовта им към руските диктатури и западните благинки, ще я унищожи.

Това е причината Станишев и клиенто-путинистите му да се страхуват от нова Студена война- защото горят!





 



Гласувай:
8


Вълнообразно


1. xmaas - Фундаментално грешни разсъждения!
14.03.2014 16:30
Бъдещето на Ееропа е на разширен европейски съюз,в който ще бъде и Руската Федерация!На Европа и омръзнаха американските прищевки и необосновани претенции.Изолацията на САЩ от всички европейски и неевропейски страни е в ход.В Украйна няма да се разиграе гореща война!Скоро,много скоро акцента в противостоенето ще се прехвърли в Израел и Близкият Изток.Анадъмо!
цитирай
2. demograph - Ходи си тролейбусвай в Русия като Павел Чернев, ако е там и още е жив...
14.03.2014 16:43
xmaas написа:
Бъдещето на Ееропа е на разширен европейски съюз,в който ще бъде и Руската Федерация!На Европа и омръзнаха американските прищевки и необосновани претенции.Изолацията на САЩ от всички европейски и неевропейски страни е в ход.В Украйна няма да се разиграе гореща война!Скоро,много скоро акцента в противостоенето ще се прехвърли в Израел и Близкият Изток.Анадъмо!

Това което става е Втора Желязна завеса. САЩ и ЕС са пред подписване на евроятлантически икономически съюз. Сноудън и путинските чалъми само ускоряват сплотяването на Запада. Студената война е факт и тя е резултат от геополитическо обединяване на демократичния свят срещу приматът Путин брадясалия Иран, Корейския туземец Ир и подобията му. Аз вярвам, че някой далечен ден руския народ ще бъде част от европейската демократична общност. С Путин - никога. Не вземай бляновете си за реалност. И си смени отправните точки или се потопи. С българо-сръбския путинизъм е свършено. Мандалото хлопна. Понимайш?..
цитирай
3. aboychev - ЕДВА ЛИМОЖЕ ДА ПАНИМАЕ
14.03.2014 18:25
ТОТАЛНО МОЗЪЧНО УВРЕЖДАНЕ НА СкЛАВиЯН РУСОФИЛИТЕ
цитирай
4. aboychev - ЖАЛКО ЗА НАРОДИТЕ НА РУСИЯ
14.03.2014 18:37
НО
ТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПУТИН
КАКТО НАПРАВИХА УКРАИНЦИТЕ С ЯНУКОВИЧ
цитирай
5. анонимен - Тъпак.
14.03.2014 19:50
Тъпак.
цитирай
6. dolce - ндааааааааа
15.03.2014 00:54
Пак се изказваш неподготвен. А ако народа избере другата страна на завесата?
Кой си ти че да казваш България къде ще застане? И тъй като ние сме демократи ще спретнем едно референдумче и кво?
айде при хамериканците всички соросоиди платни и безплатни. Па ний тука някак си ще се оправяме. И да не си помислиш че това е наказание?
Не просто ще ви пуснемда си живеете ценностно с педофилите , хомотата и разни други изроди а ний тук ще се наказваме ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
цитирай
7. batogo - !!!:)))
15.03.2014 11:30
Това е естествената логика на нещата и така ще стане. Добре, че този път България е откъм качествената страна на живота. Поздрав!
цитирай
8. demograph - Нима нашият народ избра да бъде тикнат от червената страна на завесата?! Тикнаха го.
15.03.2014 15:15
dolce написа:
Пак се изказваш неподготвен. А ако народа избере другата страна на завесата?
Кой си ти че да казваш България къде ще застане? И тъй като ние сме демократи ще спретнем едно референдумче и кво?
айде при хамериканците всички соросоиди платни и безплатни. Па ний тука някак си ще се оправяме. И да не си помислиш че това е наказание?
Не просто ще ви пуснемда си живеете ценностно с педофилите , хомотата и разни други изроди а ний тук ще се наказваме ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Знаеш че не ти чета глупостите. Аз само казвам това което се случва пред очите ни. А вие, като си падате по Путин - идете при Павел Чернев. Но защо ли по 2 000 000 руснаци бягат на Запад всяка година?...
цитирай
9. demograph - Така е Бат Гошо. Сега на путинките им е криво. Но и Ореха се сниши...
15.03.2014 15:19
batogo написа:
Това е естествената логика на нещата и така ще стане. Добре, че този път България е откъм качествената страна на живота. Поздрав!

Всички гузничко ще се снишат, а някои от тях ще станат активисти на Студената война и Проповедници на "педераския, соросоиден, умиращ Запад".. Гледай им само сеира как ще плуят по Путин след 3-4 месеца. Поздрав.
цитирай
10. demograph - Пълно объркване цари сред троловете! Ореха плюна по Путин....!!! Ами сега.
15.03.2014 15:20
aboychev написа:
НО
ТЕ СА ДЛЪЖНИ ДА СЕ СПРАВЯТ С ПУТИН
КАКТО НАПРАВИХА УКРАИНЦИТЕ С ЯНУКОВИЧ

цитирай
11. aboychev - КАТО ЗНАМ КАК ВЕНЦЕХВАЛЕХА ГОРБАЧОВ
15.03.2014 15:26
И КАКВИ ГИ СНАСЯХА ПО-КЪСНО
КАК ХВАЛЕХА ЕЛЦИН
И КАКВИ ГИ СНАСЯХА ПО-КЪСНО
КАК ХВАЛЕХА БРЕЖНЕВ
И КАКВИ ГИ СНАСЯХА ПО КЪСНО
КАК ХВАЛЕХА ХРУСЧОВ
И КАКВИ ГИ СНАСЯХА ПО КЪСНО
КАК КВАЛЕХА СТАЛИН
И КАК ГО ИЗХВЪРЛИХА ОТ МАВЗОЛЕЯ
ТЕЗИ ОБИКНОВЕНИ ЛИЗАЧИ НА РУСКИ ЗАДНИЦИ
цитирай
12. demograph - Понеже са червенокожи туземци, те не могат да видят Кораба на съдбата
15.03.2014 15:38
aboychev написа:
И КАКВИ ГИ СНАСЯХА ПО-КЪСНО
КАК ХВАЛЕХА ЕЛЦИН
И КАКВИ ГИ СНАСЯХА ПО-КЪСНО
КАК ХВАЛЕХА БРЕЖНЕВ
И КАКВИ ГИ СНАСЯХА ПО КЪСНО
КАК ХВАЛЕХА ХРУСЧОВ
И КАКВИ ГИ СНАСЯХА ПО КЪСНО
КАК КВАЛЕХА СТАЛИН
И КАК ГО ИЗХВЪРЛИХА ОТ МАВЗОЛЕЯ
ТЕЗИ ОБИКНОВЕНИ ЛИЗАЧИ НА РУСКИ ЗАДНИЦИ

Те същите ще плюят така настървено и Путин. И пак ща намерят някой диктатор за да се лепнат за задника му, и пак ще лижат..Защото не не могат да разпознаят на къде духа вятъра.
цитирай
13. zaw12929 - ГНУСНО ИЗЧАДИЕ НА ГЛУПОСТТА
16.03.2014 18:31
НЕПОПРАВИМ ЗЛОБАР С ВКУС НА АМЕРИКАНСКА ПОДЛОГА МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ТАКИВА ПРОСТОТИИ

НАДЯВАМ СЕ ДА СТЕ ГИ ПРЕПИСАЛ ОТ ИНСТРУКЦИИТЕ НА ЧЪЖДЕСТРАННИТЕ ВИ РАБОТОДАТЕЛИ
цитирай
14. aboychev - ЧЕЖДИСТРАННИТЕ РАБОТОДАТЕЛИ
16.03.2014 18:46
СА В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ
ОКОЛО ПУТИН
цитирай
15. mglishev - Добре казано,
16.03.2014 22:32
постингът е готин, но да не забравяме и другото - можеше изобщо да не се налага да има нова студена война, ако европейските (и американските) водачи бяха проявили малко повече характер и относно Чечения, и относно Грузия, и при сегашната украинска криза. Когато утре на Путлер му хрумне да си разиграва коня в Естония или Молдова, или вече съвсем видимо в България, досегашното късогледство и напълно погрешна търпимост на НАТО-вските страни ще ни костват нови разочарования. Това Полша вече го е преживявала и в 1939, и в 1944-45. Същото важи за Чехословакия и Австрия през 30-те години, а специално за чехите - и в 1968. И за България в 1944. И за Унгария в 1956. Дълъг списък. Всъщност днешният кримски "референдум" в условията на окупация се е разигравал вече у нас през 1946. И изобщо не знаем дали сегашната украинска криза приключва с това. Източна Европа дължи много от нещастията си не само на руската наглост, но и на липсата на характер у западните сили. Ако днес изобщо има истинска Европа и истинска любов към принципи като свобода и суверенитет, тя не е в Париж или Брюксел, а по-скоро във Варшава, Прага и Будапеща. Неслучайно Полша, Чехия, Словакия и Унгария в момента сключват нов, по-тесен пакт, който напомня на някогашния санитарен кордон около Русия.
цитирай
16. demograph - Точно така. Полския блок се формира като реакция на страхът на Стара Европа.
17.03.2014 08:52
mglishev написа:
постингът е готин, но да не забравяме и другото - можеше изобщо да не се налага да има нова студена война, ако европейските (и американските) водачи бяха проявили малко повече характер и относно Чечения, и относно Грузия, и при сегашната украинска криза. Когато утре на Путлер му хрумне да си разиграва коня в Естония или Молдова, или вече съвсем видимо в България, досегашното късогледство и напълно погрешна търпимост на НАТО-вските страни ще ни костват нови разочарования. Това Полша вече го е преживявала и в 1939, и в 1944-45. Същото важи за Чехословакия и Австрия през 30-те години, а специално за чехите - и в 1968. И за България в 1944. И за Унгария в 1956. Дълъг списък. Всъщност днешният кримски "референдум" в условията на окупация се е разигравал вече у нас през 1946. И изобщо не знаем дали сегашната украинска криза приключва с това. Източна Европа дължи много от нещастията си не само на руската наглост, но и на липсата на характер у западните сили. Ако днес изобщо има истинска Европа и истинска любов към принципи като свобода и суверенитет, тя не е в Париж или Брюксел, а по-скоро във Варшава, Прага и Будапеща. Неслучайно Полша, Чехия, Словакия и Унгария в момента сключват нов, по-тесен пакт, който напомня на някогашния санитарен кордон около Русия.

Все пак американците са предвидили подобно развитие. Писах за Олимпийските богова и тяхната неизбежна изолация по-преди. Нещата се развиват в тази посока. Стара Европа е ялова от към решителност и далновидност. Южна Европа е заразена с путинизъм и ще бъде дадена на Турция за да излекува путинизма като се ислямизира...жалко, че нашите путинки упорито ни вкарват в устата на Турция, вместо да застанат на страната на четворката. Но...паветата , паветата са ни малко.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7988779
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10334
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол