Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2014 17:48 - МВР - трагедията на изперкалата "държава".
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 2257 Коментари: 3 Гласове:
6

Последна промяна: 21.10.2015 14:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Провалите на МВР. Издънка след издънка!
Няма какво да се коментира.Сравнете Лясковец и Средец...едно и също..
Винаги става дума за кървав провал на стратегическото планиране и подготовка на кадрите в сферата на сигурността, жертва на който провал стават и граничарите, и полицаите и командосите, и болния човек, и бежанците, и обществото ни като цяло...
За всеки малко по-образован в сферата на сигурността гражданин е ясно, че когато определиш погрешно стратегическите цели в дадена сфера, започваш да подготвяш и ресурсите си за противодействие на опасности от погрешната посока.

И логично, опасността те изненадва отзад...под моста.

Тази кървава драма бе очаквана.

Не точно в Лясковец, сага и Средец - навсякъде, където на полицейските сили би им се наложило да действат като професионални такива, ги очаква подобен провал. 

Защото стратегическите задачи на органите на сигурността са погрешно формулирани, погрешно осигурени и кадрите се подготвят за посрещане на опасности които не съществуват, за сметка на подготовката им за противодействие на заплахи, които са задължителна част от стратегията на силите за сигурност в една нормална държава.

Провалът на борбата с всеки рутинен вид престъпност, бе заложен в оценката на вътрешния министър за заплахите за националната сигурност, огласени от него преди няколко месеца. Ставаше дума за Йовчев.

Когато вътрешния министър , вместо да посочи като заплаха бенаказано шетащите из коридорите на държавата агенти на чужди държави, конспиративните задкулисни групи, фашистките прояви на политически лидери и техните реални шпиц-команди, или мафиотското сливане на властта с престъпността или бенаказаното върлуване на ромски банди и крадци, или изтичането на оръжия от складове и оръжейни заводи, или прогонването на младежта от страната, ...,

..той формулира като заплаха за националната сигурност гражданите, които мирно протестират срещу корупцията, липсата на морал и безнаказаността на големите крадци в държавата, и зададе на МВР като стратегическа цел неутрализирането на въпросните граждани и настроенията им, постави като задача за подготовката на ресурсите на МВР готовността им да се справят с тази "заплаха".

После се фокусира върху несъществуващата заплаха от "вълната" сирийски бежанци, главно жени  и деца, които му се видяха, като въоръжени до зъби арабски терористи.
 
В резултат от това, полицията и най-добрите звена и представители започнаха да се готвят не за борба срещу реалните заплахи за сигурността на гражданите, подобни на случая в Лясковец, или циганите по Видинско или руската шпионска мрежа.., а срещу възмутените граждани и сирийските дечурлига.

Най-добрите анализатори, психилози и разузнавачи в МВР започнаха да се занимават с това как да неутрализират  безобидните, възпитано протестиращи граждани, девойчетата и момчетата от СУ, танцьорите от жълтите павета, с критиците на правителството във Фейсбук..

Спецслужбите,спецчастите, жандармерията и полицаите започнаха да се тренират как да ритат по кокалчетата осмелилите се да напсуват /съвсем заслужено/политиците граждани, как да внедряват провокатори и биячи сред групите протестиращи, как да манипулират общественото мнение, как да притискат с компромати и скълъпизми непокорни политици, язвителни интелектуалци или просто по-гласовити граждани, как да създават контрапротестиращи и партии ментета, или какви опорни точки да спуснат на своите подставени лица в социалните мрежи...

А как да се справят с един болен, изперкал и не дай-боже въоръжен човек, ТЕ забравиха, ако са го знаели някога, и се разтренираха , ако някога са тренирали действия в подобни ситуации..

/Каква тъжна ирония се съдържа във факта, че загиналия елитен командос е бил престижен участник в едно от отблъскващите реалити шоу, където заедно с отглеждани за всеки случай  от мафията, бъдещи фолк,поп, tv, кино,партиини звезди, се е справял с "непоносимите " изпитания на на които те са подлагани../
 
И това е в резултат на спуснатата им от вътрешния министър ПОГРЕШНА СТРАТЕГИЧЕСКА и то ПОЛИТИЧЕСКА ЦЕЛ за неполитизираната полиция и звена за сигурност.

Цялата система за национална сигурност се "подготвя" да посрещне заплахи от посока от която няма такива и естествено се оказва неподготвена да посрещне реалните, дори и най-банални заплахи, като тая в Лясковец /и Средец/.. 

Поради тази причина, виновновникът за драмата в Лясковец/ и Средец/ не са разтренираните по чужда винаполицаи, гтраниари, командоси, нито техните началници, нито началниците на техните началници..Виновните не са вчерашните, ланшните или по-ланшните Главни секретари на МВР ли бивши министри и министър-председатели, или обичайният заподозрян Иван Костов...

Виновен е този, който задава грешната посока за подготовка на системата за сигурност, а заедно с него са виновни и политическите му ПОДСКАЗВАЧИ.

На този фон, НАЙ-естественото нещо в една демократична държава е Вътрешният министър да признае това и да си подаде оставката. Това важи и за случая в Средец.

Какато и обществото да му я поиска. Ако иска.

Идиотщина! Пълна...

За да се увeрите, че идиотщината наистина е пълна, вижте frognews.bg/news_67222/A_zashto_ne_pametnik_na_streletsa_Petko_ot_Liaskovets

А сега изчетете и за идиотшините, които се случват по границата. Пълна каша. Държавно организиран трафик на хора. А тия най-отгоре като матросовци се хвърлят да замитат следи и прикриват провал след провал.

Чорапът "Средец гейт" трябва да се разплете до край, дори и ако чорапогащите на Бъчварова и Кунева се обримчат до голо...даже и ако нечии гащи паднат.



 



Гласувай:
6


Вълнообразно


1. learningtogether - Може ...
16.03.2014 21:55
Може би ти да се окажеш най-правия и най-точния в анализа на тая ситуация !
цитирай
2. demograph - За жалост...благодаря.
17.03.2014 08:42
learningtogether написа:
Може би ти да се окажеш най-правия и най-точния в анализа на тая ситуация !

цитирай
3. sande - Царят е гол!
18.03.2014 17:28
Тази безумна акция в Лясковец, показа цялата некадърност, неадекватност и инфантилност на министър Йовчев, на главния секретар Лазаров и на цялото МВР, което е разбито, депрофесионализирано, объркано, безпомощно - на всички нива, структури, направления и пр.

То е не по-малко болно отколкото болния психар от Лясковец. Даже той излезе победител в неравната схватка! Той победи МВР с цялата му организация, техника, наличен състав, бюджет, комуникация, въоръжение!

Тук си спомням шегата едно време за кондуктора на влака в Лясковец, който се провиква:

Кой ще сляа, да сляа, тук гара Лясковец!

Поздрави, Демографе! Прав си, но си глас в пустиня! За съжаление.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7982587
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10329
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол