Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.05.2014 23:51 - Имаме проблем - комунизма ни дойде в повече. Черно на бяло.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4224 Коментари: 9 Гласове:
9

Последна промяна: 14.05.2014 20:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Черно на бяло

АНТОНИЙ ГЪЛЪБОВ 

Имаме проблем, но той не е пряко свързан с Украйна.

Опитът за демократизиране на Украйна е поучителен, защото след като приеха за президент Янукович, с ясното съзнание, че той ще действа като генерал-губернатор на Русия в страната им, украинските граждани не успяха да изградят устойчиви демократични институции.

Продължилата повече от десет години криза на легитимността на политическите институции позволи страната да бъде тласната в сегашната дълбока криза.

По всичко изглежда, че тя ще завърши с федерализация, но преди това украинското общество ще плати тежка цена, която ще постави траен отпечатък върху бъдещето му.

Имаме проблем, но той не е пряко свързан с Руската федерация.

През изминалите 13 години, в които се формира и разви Доктрината Путин, мнозина предпочитаха да възприемат руската пропаганда като опит за вътрешна консолидация около някакъв проект на демократизация чрез авторитарен режим. Изписани бяха хиляди томове с разсъждения относно „демокрацията в Русия”.

Дори когато пропагандната машина на режима форсира носталгията към Съветския съюз преди пет години, почти никой не очакваше, че Путин ще стигне толкова далеч в амбициите си.

Аналитичните центрове на демократичния свят се оказаха напълно неспособни да прогнозират обхвата на промените, извършващи се в Русия. След анексирането на Крим спешно трябваше да бъдат преосмисляни позиции, тъй като, обективно погледнато, Русия днес е актьор с регионално значение, но продължава да представлява глобален риск.

Имаме проблем, но той не е пряко свързан със САЩ.

Американската политика страда от дълбока липса на смислен проект за лидерство, който надхвърля левичарските призиви и социалния популизъм.

Администрацията на президента Обама се оказа неспособна да оцени процесите в Близкия Изток, т.нар. Арабска пролет, както и рисковете, свързани с разгръщането на Доктрината Путин. Огромните надежди, съпътствали избора на Обама през 2008 година, не бяха оправдани.

САЩ не формираха нова политическа култура на лидерство в глобална перспектива. Липсата на решителност насърчи враговете на Америка. Това позволи на ислямизма да се опита да представи Исляма като морална алтернатива на глобализацията.

Америка не намерили сили нито да се противопостави на войната в Сирия, нито да неутрализира амбициите на Русия да защитава собствените си геополитически интереси.

Смъртта на стотици хора от химическо оръжие остана ненаказана. Най-голямата демократична страна в света не успя да разшири пространството на демокрация и сигурност.

Напротив, всички наблюдения през последните години показват, че то се свива и губи терен дори и там, където политическата култура предполага по-скоро развитието на демокрация.

Имаме проблем, но той не е пряко свързан със състоянието на Европейския съюз.

 След най-голямото разширяване в историята си ЕС не успя да преодолее кризата на политическо доверие.

Социалните групи в неравностойно положение, към които бяха насочени най-много усилия през изминалите години, се оказаха носители на анти-европейски настроения.

След десетилетие на олевяване на Европа; на десетки инициативи за нови и още по-сложни регулации, онези заради които бяха правени днес ни обясняват, че Европа била нова империя.

Именно тези хора – второ и третото поколение, живеещо на социални помощи, без никога в живота си да е полагало труд, днес са в ядрото на национал-популистките, крайно-леви и крайно-десни политически формации.

Те не бяха научени на труд, но бързо разбраха, че трябва да мразят чужденците, особено онези, които не идват от бившите колонии на собствените им страни.

Защото те щели да намалят социалните им помощи, а оттам и да ги принудят да положат някакви усилия за собствения си живот.

Имаме проблем и той е тук;

той е свързан със собствения ни политически елит или по-точно с онази част от него, която днес води истинска война за оцеляването си.

Днес, повече от когато и да било, бившата комунистическа номенклатура, назначавана с одобрението на КГБ и Политбюро, представлява истински проблем пред бъдещето на България.

Те вече не се крият, както бяха учени десетилетия наред. Не виждат смисъл в продължилата повече от две десетилетия мимикрия на демократично говорене. Маските паднаха.

Зад тях се озъбиха същите физиономии. Те се ненавиждат помежду си; продължават да се делят по партизански отряди, кланов и родствен признак, но в един глас са готови да се „борят” за „правдата на Великата съветска страна”.

Нито един от тях обаче, не иска да живее при Путин.

Те искат, повече от преди, да бъдат европейци; да имат достъп до европейските фондове и да пазаруват във Виена, Лондон и Париж.

Но, когато става въпрос за собственото им оцеляване, не биха се поколебали да присъединят България към Евразия.

Те воюват за себе си и в тази война са готови да жертват бъдещето на България. 

Черно на бяло.

Още в началото на мутацията на тоталитарния режим от съветски тип, който някои продължават да наричат за благозвучие „преход”, българските рубладжии знаеха, че трябва да оцелеят.

Направиха го за сметка на житейските перспективи на цяло поколение българи. Превърнаха се в шампиони по оцеляване – БСП е единствената бивша комунистическа партия в Централна и Източна Европа, която оцеля толкова дълго във властта, след края на съветската окупация.

Мутираха до „социалисти” с претенции за „закрила на средния и дребен бизнес”, докато се окопаваха в основите на новата българска олигархия.

Но днес са готови да бранят новия Съветски съюз с цената на всичко, безогледно и нагло, както винаги са живели и властвали. Черно на бяло.

Нямаме проблем с българското общество.

Доминиращите нагласи на хората у нас са срещу войната, срещу конфликтите и срещу всичко, което би могло да застраши крехкото равновесие на всекидневния ни живот.

Нямаме проблем с „русофили и русофоби”.

Това е поредната измишльотина на руската пропаганда и българския й обслужващ персонал.

Българските граждани не познават днешна Русия.
Те не могат да си представят ужасяващите проблеми на руското общество.

Мнозинството от тях не биха искали да живеят в свят, в който Президентът е едновременно образец за мъж, човек, баща и майка. Въпреки че, подобно на руснаците, търсят „силна ръка”, която да „оправи нещата”.

Мнозинството от хората у нас са ужасени от необходимостта да признаят очевидното - да приемат, че днешна Русия няма нищо общо с идеологията на Съветския съюз, независимо от потресаващото сходство в нейните имперски амбиции.

Българските граждани все още не са готови да казват на черното бяло.

Хората у нас не искат да плащат повече от всички други европейски граждани за природен газ, само защото той идва от териториите, завладени някога от Русия.

Българските производители не искат да бъдат третирани като колониални доставчици, за чиято стока се изискват по-високи такси и мита.

Българските граждани не са съгласни да компенсират чрез данъците си негативния баланс на външнотърговския ни стокообмен с Русия.

Те харесват руснаците; убедени са, че руската култура е част от световното културно богатство и вярват, че сме близки по своята история, религия и език.

Те просто не искат да бъдат карани да избират между Европа и Азия; между страните, в които са децата им и новата Евразийска империя; между онова, към което се стремят и онова, което смятат че познават.

Затова цялата пропаганда, която днес залива българското публично пространство, има само една единствена цел – да съхрани влиянието на онази част от българския политически елит, която е пряко зависима от руското влияние в България.
Черно на бяло.

Дни преди изборите за Европейски парламент имаме проблем с пропорцията.

 Мнозинството от представителите на днешния български политически елит светна като коледна украса на тема „Русия”.

Имаме проблем с несъразмерното представителство в политическия живот на съвременна България, до което успяха да се доберат внуците, децата и роднините на някогашните радетели на „16-та република на СССР”.

Те са готови да повтарят до припадък едни и същи клишета; да заплашват и да се възползват от страха на другите; да разрушат всичко по пътя към собственото си оцеляване.

Мужишкото им отношение към властта в съчетание с безогледната им наглост вече създава рискове пред националната сигурност на България.
Черно на бяло.

Затова е време тази част от политическия елит да не бъде възприемана като разделена на отделни политически партии, окичени с всевъзможни партийни етикети.

Няма разлика между БСП, ДПС, Атака, АБВ и ББЦ.

В основата на всяка от тези формации винаги е стояла различна структура на един и същи колониален съветски елит.

Както знамето на про-руските сепаратисти в Украйна, където вместо бяла, първата лента е черна.
Черно на бяло.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Работа или заетост

Българският дневен ред

Кой бяга от България

Смълчаното мнозинство

Назад и встрани

Пресъхналата воденица

Време пределно

Бедност или мизерия

Политическият провинциализъм

Cui bono

Управление на несигурността

Окупираната власт

Популизъм и демагогия

 




Гласувай:
11


Вълнообразно


1. aboychev - ВСИЧКО Е ТОЧНО ОСВЕН ЕДНО
14.05.2014 06:23
ЛОЩОТО Е ЧЕ ГЕРБ И РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК С НИЩО НЕ СА ДОКАЗАЛИ,
ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СА СРЕД ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ПАРТИИ
НАПРОТИВ ДОРИ ДОКАЗВАТ
(ОСОБЕНО НАПОСЛЕДЪК И ГЕРБ)
ТОЧНО ОБРАТНОТО
ПРОЕВРОПЕЙСКИ ФОРМАЦИИ ИЗОБЩО НЕ СА ДОПУСНАТИ ДО ИЗБОРИТЕ
цитирай
2. 1997 - Доколкото схващам демократично избраните са маскари
14.05.2014 08:48
Авторът внушава, че е време да дойде хунта, ориентирана по интересите на шистовите газодобивници.
цитирай
3. aboychev - ДЕМОКРАТИЧНО ИЗБРАНИ
14.05.2014 10:08
АМА В ШЕСТЪК И ОТ ШЕСТАЦИТЕ
цитирай
4. 1997 - В ЦИК не е имало сериозни възражения
14.05.2014 11:22
aboychev написа:
АМА В ШЕСТЪК И ОТ ШЕСТАЦИТЕ

тук се представят несериозните. На следващите избори ще бъдат избирани от ПЪРВО ПЪРВАНОВЦИТЕ.
цитирай
5. mirsav - 1997,
14.05.2014 11:44
ЦИК има ли нещо общо с SIC?
цитирай
6. demograph - Точен отговор. ЦИК=СИК
14.05.2014 19:59
mirsav написа:
ЦИК има ли нещо общо с SIC?

"Демократично" избраните превратаджии. Мая Манолова = Братя Галеви.
цитирай
7. demograph - Трябва да преглъщаме по-малкото зло. Как мразя това...
14.05.2014 20:02
aboychev написа:
ЛОЩОТО Е ЧЕ ГЕРБ И РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК С НИЩО НЕ СА ДОКАЗАЛИ,
ЧЕ НЕ ТРЯБВА ДА СА СРЕД ГОРЕ ИЗБРОЕНИТЕ ПАРТИИ
НАПРОТИВ ДОРИ ДОКАЗВАТ
(ОСОБЕНО НАПОСЛЕДЪК И ГЕРБ)
ТОЧНО ОБРАТНОТО
ПРОЕВРОПЕЙСКИ ФОРМАЦИИ ИЗОБЩО НЕ СА ДОПУСНАТИ ДО ИЗБОРИТЕ

цитирай
8. vencivaleri1951 - Демографията е наука с много цифри авторе
14.05.2014 20:53
demograph написа:
mirsav написа:
ЦИК има ли нещо общо с SIC?

"Демократично" избраните превратаджии. Мая Манолова = Братя Галеви.


Когато говорим за СИК и Галеви, не е лошо да си припомним историята на охранителния бизнес и кой кой е в тази система.
Щото тъй наречените Братя Галеви имат общо взето една и съща биография с тази на Борисов. Школата на МВР, напускане и орентиране към охранителния бизнес. Гравитиране едните към ВИС , Борисов към СИК. И както се казва в статията " Черно на бяло" във фирмения регистър можем да прочетем съдружие м/у Борисов иводещи фигури от СИК/ Алексей Петров, Пашата, Маджо.
Срещу Галеви беше образувано наказателно производство и представено обвинение при управлението на БСП. Избягаха при управлението на ГЕРБ.
Така , че друга е връзката на Галеви...Не е Манолова:)
цитирай
9. aboychev - ТЕЗИ "ИЗБОРИ" ЩЕ СЕ ПРОВЕДАТ ПРИ СЛЕДНИЯ "РАВЕН" СТАРТ
15.05.2014 02:26
- 2500 000 ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ОРИЕНТИРАНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ
ВСЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ
ХОРА В АКТИВНА ИЗБИРАТЕЛНА ВЪЗРАСТ НАПУСНАЛИ СТРАНАТА
+ 450 000 ЗА ПУТИНИСТИТЕ НА ПЪРВАНОВ И КГБ ШКОЛНИЩИТЕ ВСЕ РУСКИ ГРАЖДАНИ ПОЛУЧИЛИ "бЪЛГАРСКО ГРАЖДАНСТВО ОТ
РУСКОГОВОРЯЩИЯ КГБ ТАНДЕМ ГОЦЕ-МАРИН.
ТАКА ЧЕ СРЕД ТЯХ
САНИРАНЕТО НА "ПОЛИТИЧЕСКОТО" (РАЗБИРАЙ - ПУТИНСКОТО)
ПРОСТРАНСТВО Е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО,
АКО ИСКАМЕ ДА ОСТАНЕМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ.
ИНАЧЕ ЕВРОПА ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ САНИРА ОТ НАС.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961271
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол