Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2014 03:04 - Отново на улицата! Този път ще играе метлата.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6302 Коментари: 8 Гласове:
28

Последна промяна: 31.05.2014 16:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   
Насъщният колапс на БСП

Едвин Сугарев

image

Че ГЕРБ и този път ще бие червените, беше ясно за всички – въпреки наглото лъготене с прогнозни резултати, въпреки наглите PR-стратегии за очерняне на политическия противник – и въпреки усилията на прокуратурата,

която ни сервира искане за пет години затвор за Цветан Цветанов в самото надвечерие на изборния вот. !!!!!

Но че разликата между победители и победени ще бъде над десет процента, а столетницата ще се срине до нивото на своята патерица ДПС – това, вярвайте ми, не го е очаквал никой.

Случилото се не може да бъде определено по друг начин освен като колапс на БСП.

Твърде закъснял между другото – тази партия успя по-дълго от всичките си тоталитарни посестрими да баламосва своя застаряващ електорат и да се крепи на повърхността благодарение на политически клонинги, подмени, провокации и оперативни мероприятия. Но и твърде насъщен.

Време беше партията, която изроди българския преход към демокрация – и го превърна в преход от комунизъм към неокомунизъм – да грохне под тежестта на собствените си гафове, безочия и дебелокожия.

Поражението е особено драматично не само и просто заради широко зейналата ножица между резултатите на ГЕРБ и БСП.

Практическото изравняване на левицата с ДПС е като червено на бик за червените активисти – и без това достатъчно изнервени от сложните зависимости в етно-национал-социалистическата коалиция – както и от факта, че хората на Доган поръчват музиката и определят порционите както на национално, така и на регионално равнище.

За всички тях е ясно, че ако правителството на Орешарски продължава да бъде поддържано – пряко сили и пряко здравия разум – то това ще бъде с цената на още по-големи компромиси, които ще се пишат на сметката на червените – които в буквалния смисъл на думата ще топят и малкото останал електорален ресур – до парламентарните избори, когато и да са те.

В този смисъл активистите от средно и ниско равнище усещат с кожата си, че упорството да се удържи неудържимото статукво е за тяхна сметка – и изяжда техните шансове – колкото и малки да бъдат, колкото и отдалечени в бъдещето да са те.

Тъй като именно това е вариантът, отстояван от Сергей Станишев и приближените му олигарси, то можем да бъдем сигурни, че в редица пръснати из страната конспиративни кръжоци вече кроят неговата шапка – а анализът, за който червения лидер пледираше, може спокойно да включи и неговата политическа кончина.

Впрочем същият този кроеж кипи и на европейско равнище. Фактът, че лидерът на ПЕС не само изгуби изборите в европейски мащаб, но и бе победен в своята страна в качеството си на управляващ, не е в никакъв случай добра атестация за неговите качества.

Като добавим към това и подкрепата на “Атака”, причинила толкова главоболия на европейските социалисти – плюс явната му съпротива за санкциите срещу Русия, свързани с анексирането на Крим от Путин, както и неговите диверсионни действия в източна Украйна, става повече от ясно, че дните му и като председател на ПЕС са преброени.

Може и да не му поискат оставката веднага, но просто ще го търпят, без да се съобразяват с неговото мнение – както между впрочем не се съобразяваха и в хода на самата кампания за европарламент.

Иначе казано: Станишев вече е бита карта, политически труп.

БСП може да избира между криво разбраната солидарност към лидера (което значи да потъне с него) и самосъхранението – сиреч шансовете да опита да си възвърне изгубеното, като го бламира и наложи ново лице.

Споменатите шансове обаче са минимални – тъй като тези избори оголиха и електоралния срез на участващите партии.

За ГЕРБ гласуваха хората в столицата и в големите градове – като в редица случаи разликата в резултатите е убийствена.

Гласуваха младите и хората в активна зряла възраст, гласуваха знаещите и можещите.

За БСП гласуваха преобладаващата част от хората над 60 годишна възраст, гласуваха малограмотните, гласуваха обитателите на селата и малките градчета.

Не е необходимо човек да е социолог, за да си представи какво означава това.

Означава едно: БСП е отмираща партия, нейната перспектива е само и единствено в миналото.

Най-вероятно при следващите парламентарни избори тя ще бъде победена с още по-фрапиращ резултат – и ще премине към категорията на средните по големина партии, способни да играят само поддържаща роля.

Ако Сергей Станишев – след осем поредни загуби от ГЕРБ – е най-сетне политически покойник, то това в още по-голяма степен се отнася до неговия сламен Орешарски.

Тези избори много ясно доказаха, че управляващото правителство е нелегитимно, тъй като съотношението на политическите сили е драматично променено – и яловата парламентарна подкрепа не отговаря на актуалната подкрепа в полза на БСП, ДПС и Атака.

 

Самият Сидеров, който досега беше златният глас, от който зависеше кабинета на Орешарски, е вече категорично лишен от легитимност.

Впрочем един от най-важните резултати от тези избори е геополитическият избор на българския народ – той категорично отказа да следва натрапвания му от българските рубладжии път към Евразия.

И Станишев, и Първанов, и Сидеров – този пишман националист, започнал предизборната си кампания в Москва, се спихнаха непоправимо – вотът за ГЕРБ освен вот на доверие към правителството беше и избор между цивилизованата Европа и Путиновата Евразия.

Което – разбира се – не бива да ни успокоява.

С провала на досегашните проруски партии имперските амбиции на Русия спрямо България няма да бъдат изчерпани – вън от всякакво съмнение е, че ще се появят нови марионетки, танцуващи под конците на Кремъл.

Първата впрочем е вече тук – неимоверният финансов ресурс, попилян в кампанията на България без цензура, за чието наличие няма никакво обяснение – най-вероятно има именно такъв произход.

Тъкмо това налага да си направим основния извод от резултата на евроизборите – сам по себе си той е радващ – и несъмнено говори за колапс на БКП, известна днес под конспиративния псевдоним БСП – партията, работеща вече близо столетие против националните интереси на България.

Но от него съвсем не следва, че предсрочните парламентарни избори – като първа стъпка за преодоляване на последствията от банкрутиралия български преход, ще бъдат приети безропотно от управляващите днес.

Ние протестираме вече близо вече близо година с настояването за оставка на марионетното правителство – без да постигнем своите искания.

Днес обаче имаме нов аргумент в своя подкрепа – и този аргумент е вотът на българския народ.

Изборът е направен – но за да стане реалност, трябва да бъдат прогонени политическите мародери, които и до днес се гаврят с човешкото ни достойнство и с демократичните стойности и правила на нашата България.

Казвам нашата, защото тяхна тя никога не е била.

И се опасявам, че никога няма да бъде. Тяхно е предателството, продажното задкулисие, подмяната, лъжата.
Време е да се справим с тях.

Време е да ги изметем завинаги.

В сряда ще се състои поредния вот на недоверие срещу кабинета на Орешарски. Вотът е вече реализиран, остава да го потвърдим.

И нека го направим, като бъдем пред Народното събрание – додето в него тъй наречените наши избраници решават съдбата на този кабинет.

И нека потърсим правата си на суверен и на техни работодатели, ако гласуването и този път е пряко нашата воля.


 




Гласувай:
32


Вълнообразно


1. erason - ?
27.05.2014 07:58
Какво друго да се случи освен да се сринат комунистите? Hима са изпълнили поне едно от гръмките си обещания? Колкото и да е сляп човек, в един момент му писва да го лъжат. "Качествения" Станишев до такава степен се изложи, че дори заклети комунисти анатемосаха БСП. Hякои отдавна, други едва сега загряха. Така или иначе хората започнаха да проглеждат и вече знаят: най-голямото зло за България се нарича БСП.
цитирай
2. 1997 - Ей, логиката е голяма работа!!! Някой готви размирици.
27.05.2014 08:52
"В сряда на улицата! Този път ще играе метлата."

Някой ще хапне печени кестени, но не вие.
цитирай
3. tutankhamon661 - demograph
27.05.2014 12:20

Сега искаха пет години затвор за Цветанов, преди бяха 300 000 бюлетини .... въобще мръсни комунистически номера на всяка крачка. И пак не могат да бият.

Аз викам: всички червени мошеници – на Народен съд!

цитирай
4. demonwind - 3. tutankhamon661
27.05.2014 19:20
Здравей, Фараоне!
Този път победи не само купения вот на народа, но и силовия такъв. Има населени места с кметове от ГЕРБ, които на 90% са гласували за тази партия - под заплахата от уволнение и всякаква друга сволоч. Отделно купиха и циганите. Всъщност злият гений Станишев отново изигра картите правилно - една "победа" на БСП би довела до изпращането на например 6-7 търтея в Брюксел, които при некадърната (крадлива) работа на това правителство щяха да са предпоставката за ново народно недоволство. Така се спестиха средства. Единственото, което се използва, беше използваното и преди силово гласуване на хората от мините на Ковачки, докарани до крайна бедност и мизерия, съчетана с безизходица. При евентуални предсрочни избори ще бъде пусната тежката артилерия и извадени червените пари. Всъщност БСП няма никаква файда да управляват сами. ГЕРБ също не могат да го направят. А най-тъпото е, че коалиция на ГЕРБ с която и да е партия от силните на деня би означавала политическо харакири тип Крадлив Дедо преди години и край на партията като фактор. Тогава, при една евентуална победа на предсрочни избори, ГЕРБ отново ще остане победител в опозиция, тъй като "обичайните заподозрени" БСП и ДПС ще съберат доста гласове, а към тях доволно ще се присъедини и Дудука с хората си. Това дори е по-добре от варианта с Атака сега - Барека е сервилен и услужлив, за разлика от лудия Волен. Така че Серж отдавна знае как да играе. И всъщност не е никакъв комунист. Комунист беше дядо ми - от първия ден на създаването на партията. Къщата ми в центъра на Варна беше коптор с две стаи, едната от които под земята. И той беше щастлив, че я има. Друго, казваше, не ми трябва. А имаше четири деца. Това са истинските комунисти, които измряха или бяха избити от изродите след Девети. това сега са уродливи техни наследници, ламтящи единствено и само за пари. И всички партии, които сега са силните на деня, всъщност са техни създания и клонинги. Дори ГЕРБ.
Поздрави!
цитирай
5. kasnaprolet9999 - Автоматичното приравняване на ...
27.05.2014 23:16
Автоматичното приравняване на резултатите от европейските избори към парламентарните избори е голяма грешка. Няма да участвам в такъв пасквил. До като не се промени избирателната система към мажоритарна все ще си правим коалиции с ДПС. Не видяхте ли колко са силни, пък и не участваха с целия си антураж от Турция. Всеки който е в коалиция с тях ще трябва да прави компромиси, които накрая да го компроментират даже пред собствения му електорат, както се случи със СДС и БСП. По тази причина СДС дълго бяха вън от политиката, това ще се случи и с БСП, както и със всеки който се коалира с тях по принуда. Много ви е лесно-хайде на площада. Да ходят тези дето не са гласували. Аз гласувах за зелените и искам техни представители, но това скоро няма да се случи, както се видя вече. А това че зелените искат да свършат мръсната работа на Бойко си е техен проблем.Той имаше достатъчно време през дадения му мандат да покаже какво може, но се видя, че и там интереса клати феса и народа го отнесе. Сега пак иска да се пробва. Ами помагайте му, но без мен, аз искам нови некорумпирани и интелигентни хора в парламента, а не мутри.
цитирай
6. demograph - КАК ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТАКА ЧЕ ОТ НЕБЕТО ДА ПАДНАТ ПОЧТЕНИ ПОЛИТИЦИ?.....
31.05.2014 16:43
- НИКАК, АКО НЕ СЕ ГЛАСУВА И ИЗЛИЗА НА УЛИЦАТА. ДРУГОТО Е ДЪН,ДРЪН..ДРЪН. ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ.
цитирай
7. demokrat63 - за мен е ясно над 80% не искат тази ...
01.06.2014 23:11
за мен е ясно над 80% не искат тази система. затова утре се събираме и решаваме какво да правим - борба по всички фронтове и накрая е ясно-общонационален протес за смяна на система. въпрос на време е вече-
цитирай
8. 1997 - Бойко не е Меглена или?
04.06.2014 14:01
demokrat63 написа:
за мен е ясно над 80% не искат тази система. затова утре се събираме и решаваме какво да правим - борба по всички фронтове и накрая е ясно-общонационален протес за смяна на система. въпрос на време е вече-

Може би трябва още малко предварителна подготовка. Много жалко, ако Бойко бъде прекаран като Меглена да агитира и накрая да му бият шута. Айде, тя е свикнала, но Бойко ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7978027
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10327
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Блогрол