Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.06.2014 18:04 - Троловете са психически болни хора - да ги пожалим
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 7514 Коментари: 17 Гласове:
30

Последна промяна: 20.09.2014 01:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Канадски учени: Интернет троловете като садисти

В RuNet, казва Антон Носик, има две категории тролове - "нормални" и "платени".

Психолози от три канадски университети проведоха изследване и стигнаха до заключението, че интернет троловете повече от  другите ползватели на мрежата, са по-склонни към садизъм, психопатия, отказ на обществения морал и манипулиране на хората.

"От всички характеристики на личността,  „интернет тролинга” най-ясно се свързва със садизма.

Връзката със садизма е толкова силна, че може да се каже, че онлайн троловете - това са прототипични домакински садисти," - се казва в статия за изследването, публикувано от канадски психолози.  Personality and Individual Differences.

Sadism, напомнят учените, се наблюдава като тенденция за получаване на удоволствие от страданието на другите.

Като определение за „интернет тролене” авторите  дават "измамно, деструктивно поведение в областта на комуникациите в интернет без ясно видима полза."

По този начин те отделят "тролинга" от "kiberbullinga", когато хората проявяват грубост към участниците в мрежата, изразена по нормален, но комуникационно недопустим начин, но те го правят искрено – т. е., пишат това, което мислят. За разлика от троловете.

"Троловете натискат умишлено върху " тръжните места ", „чувствителни лични качества” на потребителите , като ги принуждават да излязат от себе си и да изглеждат глупаво, и когато някой нещастен  събеседник падне в този капан, безмилостнния тролинг само нараства - за радост на троловете.

 Затова начинаещите онлайн потребители обикновено се предупреждават:  Не хранете троловете!" - Се казва в статията.

Трол - доброволци
Изследването на психолозите от  Университета на Манитоба и British Columbia Vinnippega  е направено въз основа на случаен принцип на подбор и представителна извадка, както е прието в солидните проучвания.


Учените са изследвали 188 канадски студенти по психология и 609 жители на САЩ, като студентите за участието си са получили допълнителни точки, а американците са били редовни посетители на сайта, които са поканени да участват в проучването срещу малка такса: половин долар на профил.


Изследователите са установили, колко време анкетираните прекарват в интернет и пишат всякакви коментари в новинарски сайтове, в YouTube,блогове и други подобни сайтове.

Тогава "коментаторите" са били изследвани за известните в психологията " черните  четири ": нарцисизъм, макиавелианизъм, психопатия и садизъм.


„Коментаторите”, които били разпознати , че повече от другите се увличат в интернет тролене , постоянно показват по-висока степен на съвпадениена личностните им черти  с "черните четири."


Интернет експертът   Антон Носик  казва, че руският сегмент на интернет мрежата, има две категории сравними разновидности  на тролове - "нормални" и "платени".

Руските тролове са на поста
"В Русия, за съжаление, са доста голям контингент хората, които получават пари за тролинг.

Това означава, че един човек сяда на сутринта пред компютъра със задача - да напише няколко десетки или стотици коментари. В края на деня той получава, например  1180 рубли, "- каза в интервю за Носик, водещата руската служба на BBC Сева Новгородцева.


"Те имат много ясни нареждания - ключови думи, които са избрани, мненията за изрзяванв при троленето, или да кажем - списък от спонсори, които те трябва да споменат..,  като се ангажират в тролинг ,например за всяка публикация от даден автор, колко пъти да се напише - " За колко се продаде "," Държавния департамент на САЩ е зад теб ", „Служиш на евреите, ”Сорос  те е купил”, „Ти защитаваш еврогейовете”или "За теб са олигарсите." ...или каква статия кога и къде да публикуват и подобни.

Като цяло, " понякога един трол оставя по няколко десетки мнения с един и същ тип "заплюване”, във всеки набелязан  Уеб сайт, за  всеки „работен ден” или договореното време за тролене” - продължава Носик.

Според експерта, платените тролове получават пари от различни политически организации или технологични фирми, някои от които, от своя страна, получават пари от правителството - "за да се борят с „Враговете на обществото".

 Обичайните интернет тролове, припомня Носик, се появиха веднага след като в мрежата се появи платформа за публична комуникация през първата половина на 90-те години.


"Оказа се, че във всеки претъпкан и с оживена дискусия сайт има някои хора, които не се интересуват от предмета дискутиран от  всички, те не казват нищо по този въпрос, те са дошли там специално за да си „потролят”  т.е. да разрушат дискусията, да извадят от равновесие някой от участниците, да предизвикат негов неадекватен отговор, да превърнат нормалния обмен на мнения в истерична свада и така да принизят предмета на обсъждане. "- казва  Антон Носик пред  bbcrussian.com

Доброволци или платени, троловете разрушават обществения диалог със садистичното удоволствие на психически болни хора.

Най-добрата защита от тях е безразличието, което е и най-доброто лекарство за болестта им.





Гласувай:
32


Вълнообразно


1. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
11.06.2014 18:14
Безспорно най-нагли са тукашните тролове.

Някои характеристики

1. Постоянно се гаврят с другите, включително със свои приятели, отмъщавайки им че са по-харесвани. Наричат го “чувство за хумор”.

2. Ако им отговориш по същия начин, тогава вече не е чувство за хумор, а се превръща в злоба. Tака и не разбрах как може провокаторът да е забавен, а самозащитаващият се – злобен /!!!!!/. Чуят ли този въпрос, бягат като Дявол от тамян.

3. Крият се зад брутална цензура /да не се бърка с модерация - при повечето модерирани излизат всички критични коментари и това може да се провери/, защото не само им липсва елементарна култура, но и защитават загубени позиции. Как да спечелиш, ако твърдиш, че гаврите с други хора са добро? Невъзможно е.

цитирай
2. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
11.06.2014 18:20

Любопитно:

Почти всички тролове в Blog.bg са путинофили.

Ето, че агресивните навици и въобще възгледи за живота, вървят ръка за ръка.

цитирай
3. demograph - Почти всички тролове в Blog.bg са путинофили.
11.06.2014 18:58
Което означава, че са психоболни, зависими..милите. Ще им мине в камерата на студената война.
цитирай
4. getmans1 - Дообе казано!
11.06.2014 19:14
Клинична пътека за „Вирус Путинофилус“! :)))
цитирай
5. vmir - Вирус Путинофилус Изтрещялкос.
11.06.2014 21:06
Пристрастяващ към садистични мастурбации.
цитирай
6. 1997 - Заразени сте. Вземете от лекарството §
11.06.2014 21:21
Най-добрата защита от тях е безразличието
цитирай
7. tutankhamon661 - !!!!!!!!!!!!!!
11.06.2014 22:20

Още характеристики на най-активните тролове в Blog.bg - по-специално онези, които се изказват често за политика.

1. Неуки невежи. До такава степен, че не могат дори да се изразяват. Правят го с безброй правописни грешки, коeто важи и за учителите сред тях. Да, има и няколко учители – за съжаление.

2. Редовно бъркат критичното мнение с псувнята. Може да звучи ужасяващо, но жените са също толкова вулгарни като мъжете.

3. Част от тях го правят за забавление, други срещу пари, а трети дори не разбират какво правят. Последните са толкова глупави, че искат да се представят за “добри душици”, плюейки по всички наред. Mаскират го като “ние сме истински”. Според тях не може да си истински и културен. Смятат възпитанието за лицемерно.

цитирай
8. tzarkarui - Статията не прави разлика (нито ...
11.06.2014 23:04
Статията не прави разлика (нито споменава) м/у troll и shill, като от смисъла в статията ги приравнява. Което показва бая shilling по темата.
Троловете са фанатици/талибани на дадена тема - по своята същност са социопати, и нежелани в никой (нито ингилизко, нито российско говорещ) форум. Обикновено са банвани by default от модераторите много бързо за тролене.
При shills нещата стоят по доста друг начин. В нета има достатъчно инфо/признания за платени "декори", техни признания, възнаграждения, и прочие. Наемат се от фирми специализирани в това да "защитават интересите на мултинационалните компании, на прикриват информация, подиграват, и прочие. Имат собствен софт като един shill обикновено се превъплъщава в ролята на няколко юзъра, имат готови щампи за отговор на всякакви теми, проксита, скрити IP - да не се разпростирам толкова - инфо в нета има предостатъчно. Рязаночорковите shills от USrael_ските университети го правят безплатно, но това за тях е нормално - всеки рязаночорковец е дегенерат по подразбиране и психопат в развитие. Общото м/у the trols and the shills е промития мозък, разликата, е че троловете са с доста ниско IQ, докато при shills има известна степен на интелигентност.

За мен лично няма разлика м/у хамаракански и российски shill. Българските пък (горкичките) абсолиУтно гола вода и пълни първосигналносистемници©. Най-фанатични shills са мангокостовистите.
цитирай
9. getmans1 - tzarkarui - ХУБАВА ЛЕКЦИЯ ама не биваше да се качваш толкова високо, щото ти се видя червения задника а от там и акъла.
12.06.2014 00:41
„Най-фанатични shills са мангокостовистите.“
цитирай
10. demograph - Има полза и от това, макар воайорството да е безобиден психо-дефект
12.06.2014 01:12
getmans1 написа:
„Най-фанатични shills са мангокостовистите.“

Ха,ха...някои си показват задниците,други предниците, на трети кътниците им се виждат през задниците. Поздрав.
цитирай
11. tzarkarui - „Най-фанатични shills са манго...
12.06.2014 08:03
getmans1 написа:
„Най-фанатични shills са мангокостовистите.“

Не само че си безкрайно тъп като troll, но и по мангокостовски нечистоплътен (об)рязанопластелинков© тъпандур. Времената на слогани като "Който не скача е червен" са безвъзвратно отминали. The (mutilated pee-pee's) vomit which you pour out smells nasty.
цитирай
12. getmans1 - 11. tzarkarui - „Най-фанатични shills са манго...
12.06.2014 08:30
Няма четири, няма пет,
млад, красив, напет,
с червен задник напред!

(вони, ама и ... стърчи!)
цитирай
13. yotovava - Българският трол е най-шантав,
12.06.2014 12:48
защото в нета намира почва за избиване на комплекси.
Като се почне от аватарите до многониковото присъствие, тролът не разбира, че всъщност губи ценни години от живота си, без да направи нищо съществено. Катарзисът, който следва, е страшен, защото след време го забравят, а следа от нещо не е оставил никъде.
цитирай
14. vmir - Не е необходимо човек да е нито костовист, нита седесар, за да има доблестта да признае,
12.06.2014 13:47
че икономиката на България нямаше как да тръгне нагоре без раздържавяването на некадърната соц индустрия, която като цяло трябваше да бъде хранена, вместо тя да храни хората.

Така, че мангал е не Костов, а онези, които не могат да му простят, че не е оставил соц идиотщините да ни довършат. Без спешната приватизация на Костов икономиката ни до днес щеше да се мандахерца с обичайните си за 90-те години няколко милиарда БВП, вместо днешните няколко десетки милиарда.

Трябва да си много тъп и гаден мангал, за да плюеш онзи българин, чиято решителност спаси от убийствената мизерия десетки или стотици хиляди човешки животи, които престъпниците нямаха нищо против да бъдат жертвани, за да могат да словоблудстват и крадат до насита от държавното, в което се бяха вклинили като кърлежи от десетилетия и дори си бяха гарантирали ограбването му с подходящи закони и практики. И това няма нищо общо с последващото превръщане на ДСБ, Костов и костовистите в сектанти, което при тоталната мангализация на политическото и гражданското пространство беше повече от неизбежно.
цитирай
15. tzarkarui - @ vmir
13.06.2014 00:50
Браткиш, и твоят блог го чета редовно. Проблема е в дивия неконтролироем "капитализъм", която рязаночорковите© първосигналносистемници© от бандата на мангал костoff се опитаха (и до известна степен успяха) да наложат. Целият този план е бил заложен в ДС много преди джагала (дет се бара на българин) костoff де преибе истинските социолдемократи (които днес са социолдемокрадци - sorry demograph, но по всичко изглежда, че и ти си един от тях) и да направи пачките на гърба на тези, коите Ботев нарича скотове. Защото точно тези животни/скотове (в човешки тела) с тяхното гласуване на избори избраха точно тези психопати (джагал костoff included) да им дерат кожите до изснемогване. Най-голямото ЗЛО е простотията. А средното IQ на тези дето се зоват за българи (по моя скромна преценка) е м/у 30 и 40 точки. Един павиан прави 30 IQ точки от раз. Хич не ми говорете за червени, сини, и нам си кви задници - АЗ СЪМ ЧОВЕК ОТ РОДА НА ХОР (ХОРата) - дали вие сте от този род е ужасно съмнително. МОЯТО IQ Е 160 - готов съм във всеки един момент да го докажа с тест (последният ми тест е от 2004г.). Колко от вас (тъпандури©) могат да го докаросат до 90 точки? Не ви знам какъв цвят ви са вмирисаните задници.
Погледнете си кофите за боклук и ужасната смрад по улици и пространства. Тъпандури© нещастни - никой то вас не притежава творческо начало - крадете всеки от "джоба" на другия - душевно сте изпепелени, и дефакто сте мъртви от преди да сте се родили. И никой то вас няма съвест. За емпатия (нещо, което всяко създание от човешкия род на ХОРата притежава) пък въобще не може и да става дума при вас- даже нямате идея какво Емпатията Е!

Дали съм БлълГарин? Ами не - КАР съм (тракиец) - знам си няколко (бая) поколения назад родословното дърво. Има една "партия" - тази на ХОРата - останалите сте или животни, или демони в човешки тела.
Слешам ви всеки ден вас на улиците, погледите ви са изпълнени с омраза и ненавист Тези качества не са присъщи на човешкия род. Вие не сте ХОРа. Рязани чорки сте.
цитирай
16. vmir - 15. tzarkarui,
13.06.2014 08:39
Ти да не си Кушел, щом си вярваш, че имаш IQ 160??? IQ = 160 прави точно 4 сигми, няма да ти казвам на какво, за да гуглираш и да искаш да научиш елементарните неща, които средно интелигентен човек знае преди да му дойде наум да се прави на интелигентен.

Не знам дали наистина не си българин, но тракиец няма как да си по простата причина, че всеки уважаващ себе си мангал ще те сложи в малкото си джобче по раздувки и безхаберие.
цитирай
17. get - "Ние, хората, приличаме на затворници в една пещера. :((( ?
13.06.2014 20:39
tzarkarui написа:
Статията не прави разлика (нито споменава) м/у troll и shill, като от смисъла в статията ги приравнява. Което показва бая shilling по темата.
Троловете са фанатици/талибани на дадена тема - по своята същност са социопати, (...)
При shills нещата стоят по доста друг начин. В нета има достатъчно инфо/признания (...) и прочие.
(...)
Имат собствен софт като един shill обикновено се превъплъщава в ролята на няколко юзъра, имат готови щампи за отговор на всякакви теми, проксита, скрити IP - да не се разпростирам толкова - инфо в нета има предостатъчно. Рязаночорковите shills от USrael_ските университети го правят безплатно, но това за тях е нормално - всеки рязаночорковец е ДЕГЕНЕРАТ по подразбиране и ПСИХОПАТ в развитие.
(...)

Така сме приковани, че можем да виждаме само стената в дъното на пещерата. Далеч зад нас гори огън, а между нас и огъня минава път, по който хора носят различни предмети: вещи, статуи, фигури на животни. Някои от носещите говорят, други мълчат.
Ние, окованите, виждаме само сенките, които се отразяват в дъното на пещерата; чуваме само думите, които някои от сенките произнасят.
Ала може да се случи така, че някой от окованите да се освободи.
Тогава той ще може да обърне погледа си и ще види, след болката от светлината, действителните предмети. Естествено, освободеният може и да не понесе болката, и да предпочете да си съзерцава това, на което е свикнал - сенките; може да се противи, рече ли някой да го освобождава. Но може и да излезе от пещерата и да види най-истинската светлина - тази на слънцето.
Тогава той ще прозре причината, поради която някои неща стават сенки и АКО МУ СЕ НАЛОЖИ ДА СЕ ВЪРНЕ В ПЕЩЕРАТА, сигурно ЩЕ ПОИСКА ДА СПОДЕЛИ с останалите затворници истински ВИДЯНОТО, ще заспори с ТЯХ и дори ще иска да ги освободи, за да ги приобщи към благодатта на светлината.
Те ПЪРВО ЩЕ МУ СЕ ИЗСМЕЯТ, а след това, ОСТАНЕ ЛИ НЕПРЕКЛОНЕН в желанието си да ги освобождава, БИХА ГО И УБИЛИ."

- Какво ли се крие зад това ?:(
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7962567
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол