Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2014 22:59 - Русофилството в България е достигнало до идиотство.Но Бог закриля България.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 4910 Коментари: 10 Гласове:
28

Последна промяна: 18.07.2014 23:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ИЗ "ПОГРОМА НА БЪЛГАРИЯ. ВИНОВНИКЪТ"

Митрополит Методий (Кусев)

web

image[...] Решението на Русия да освободи България с умисъл да я присъедини на Руската империя, не представляваше тогава престъпна мисъл за интересите на българите, според тяхното тогавашно робско положение.
Ето затова планът на руската дипломация е бил и е [...] България да си стане руска губерния.
Първият княз, Александър Батенберг, руски човек, пожела да бъде независим княз на независима държава. Той се показа неблагонадежден за изпълнение на руския план за присъединението на България - под руски протекторат.

Съединението на Източна Румелия с България порази руската дипломация.
Тоя жест осуетяваше планът за присъединението на България съгласно Рейхщадското споразумение (между Русия и Австро-Унгария от 1876 г. - б.м., П.М.).
Уголемяването на България оправдаваше опасенията на руското правителство да не би да се отвори апетит на България и тя да пожелае един ден и посегне да тури ръка на Проливите и на Цариград [...]

Сърбия ни отвори война. Търсеше компенсация за изместеното равновесие: да вземе от България толкова, колкото последната взе от Източна Румелия.

Мислехме тогава, че Сърбия беше подбудена от Австро-Унгария. После се оказа, че и Русия имала пръст. Щом се отвори войната, Русия си повика офицерите и ги оттегли от нашата армия. Желанието на Русия да бъдем победени и ограбени от Сърбия, стана явно: само слепите русофили не можеха или, по-скоро, не желаеха да го видят.

Бог закрили България. Сърбите не успяха. Руският план - за ограбването, за намалението на България - не успя [...]

"Девизът" на руското правтелство за намалението и отслабването на България за сметка уголемяването и засилването на Сърбия и Гърция се оформи окончателно, в държавна политика на Руската империя, през 1889 година.

С посредството на руската дипломация се постигна едно съглашение между Сърбия и Гърция чрез Патриаршията за подялбата на Македония [...]

При това положение в Македония се образува една съюзна пропаганда със значение на заговор против българската народност.

В нейния състав влизаха консулите руски и сръбски, турските власти, гръцко-сръбските владици и терористите: андарти със сръбските чети. Оръдията на консулите и владиците бяха турските власти и терористите. Като отражение, като отговор на тая изтребителна за българите деятелност на неговите съюзени врагове, българските революционни комитети развиха своите знамена, усилиха своята деятелност. Земаха се мерки за едно всеобщо сериозно въстание. Четите заработиха по-усилено.

Мисълта, че при тия движения и при едно по-сериозно въстание, Европа, за да тури край на тоя тревожен живот, може от Македония да образува една автономна област, разтревожи руската дипломация.

Последната знаеше твърде добре, че ако се образуваше от Македония автономна област, нямаше да остане нито сърбин, нито грък, нямаше да се мине много време, за да се присъединеше тая област на България. В такъв случай всичкия план на руската дипломация рухнуваше.

imageСтрахът пред мисълта за образуването от Македония на една автономна област, застави Зиновиева, руския тогава посланик в Цариград, да подбуди турското правителство, за да вземе мерки за унищожението на тия български комитети.
Известно е, че той даде "карт бланш" на турците да употребят всичките усилия и средства за одушването на всяко движение за придобиване политическо право на Македония.

Турците не закъсняха да използуват това желание на руската дипломация [...]

Разорението и унищожаването с топове на 150 села български в Македония се дължи на милосердието на Зиновиева [...]

Руските консули в Македония, съюзници на сърби, гърци и на турци против българите, в своите рапорти, които публикуваха в Петербургския "Държавен вестник", обвиняваха българите и оправдаваха турците [...]

Русофилството в България е достигнало до идиотство.

Когато руската дипломация прави пакостите, ние, българите, нарочно си закриваме очите; жумим, за да не виждаме пакостите, правени нам от Русия; "погромът ни дойде от Австро-Унгария; 16 юний е катастрофалната дата". Така казваме [...]

Руският император, който, както се види, не държи сметка за чувствата на самите нас, русофилите, дойде на поклонение в Кюстенджа, за да изкаже своята признателност и благодарност на Румъния, оръдието за нанесения погром на България [...]

Да видим как [...] тия наши държавници и умни мъже съдействаха за изпълнението на планът за погрома.

Известно е, че България се готвеше 30 години за освобождението на поробените братя. Нейният идеал беше: обединението на българския народ.

Възползвана от тоя стремеж на България... руската дипломация устрои една клопка (капан), в който да попадне България во глава със своя цар.

Устроения от руската дипломация Балкански съюз беше уредения капан...

Подир детронирането на княз Ал. Батемберга, известно е, че Русия, чрез изпращането в България на своя комисар, като в област, находяща се в неин протекторат, се опита да тури ръка на България.

Стамболов, в своята неимоверна решителност, извика: "долу ръцете" и, като развя знамето на независимостта, отвори ожесточена борба против посегателството на независимостта на България.

Тогава, в тая борба, Австро-Унгария се яви поборница, в защита каузата на независимостта на България, а с Австро-Унгария - почти цяла Европа.

С образуването на Балканския съюз се целеше разгрома на България.

В такъв случай се мислеше, че, при опита за погрома, пак Австро-Унгария ще се яви застъпница, да защищава България. Ето за това в договора на тоя Балкански съюз, се помести клауза, враждебна на Австро-Унгария, т.е. България се задължаваше да даде на Сърбия 200 000 щика против Австро-Унгария. Се целеше с тая клауза да се предизвика смъртна враждебност на Тройния съюз против България.

Тоя съюз със Сърбия беше едно крайно глупаво дело за България.

И най-простият българин знаеше, че сърбите са подли и вероломни; че те отдавна планират и действат открито, за да ни ограбят; че искат да ни вземат не само Македония, но още - Кюстендил, и София, и Видин; че те за Сливница има да си отмъщават на България, и че те, най-после, са били всякога в съюз с враговете на България - турците и гърците.

И децата в България знаеха, че гърците са най-големите врагове на България и на славянството.

На турчин може да имаш доверие, но не и на грък.

България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство.

Погромът се дължи на тоя недъг [...] Кабинетите Гешов - Данев приеха съюза и подписаха договорът със Сърбия по искането и посредството на руската дипломация и под гаранцията на императора.

Тия кабинети бяха чисто русофилски.

Подир погрома руският посланик Неклюдов побягна от София. Чичо Петър, сръбският крал, го награди с най-голям орден за заслуга към сръбските интереси.

Защо кралят на Сърбия награждава един пълномощен министър, който действувал в друга държава, в София?..

По заповед от своето началство той, Неклюдов, дирижираше нашите русофилски кабинети, които му служеха за кукли, дирижирани от него, слепи оръдия.

Всяко утро той се осведомяваше от нашите министри за състоянието на нашите войски, где кои части се намират, где е голямата сила и где се намира слабата ни страна.

Всеки ден Неклюдов чрез Хартвига държеше сръбското правителство в знание за движението и положението на частите на нашата армия.

Значи Руското дипломатическо агентство в София е служило за шпионско отделение на сръбската армия [...] Но не е само тази заслугата на Неклюдов.

Той издавал заповедите за отстъпленията и настъпленията на нашата армия.

В помощника на главнокомандващия, в генерала Савов, се съзряло и посрещнало едно препятствие за правилното командуване на армията ни от Неклюдов.

Затова генерал Савов се замести от генерал Радко Димитриев, най-благонадеждния, послушен русофил. Где ги не сееш, тамо не поникнуват руските дипломати [...]

Не 16 юний, а 18 юний създаде погрома на България, когато Неклюдов заповяда да отстъпи нашата армия по всички линии. Ако не беше тая заповед, т.е. ако не беше се извършило това отстъпление, цялата сръбска армия щеше да попадне в плен.

Тогава и гърците щяха да бъдат унищожени [...]

imageРуската дипломация, во главе със своя император, протестираха ли за тия свирепости и нечути жестокости, вършени над българите в поробените земи от сърби, гърци и румъни, угрозиха ли тия зверове да престанат да унищожават един в нищо невинен народ?

Драконовския, най-свирепия закон, който издаде Сърбия за унищожение на българите в Македония, руския вестник "Новое време" намери, че е много мек, трябва да бъде много по-жесток, за да смаже главата на тая змия - българския елемент [...]

За тия страшни грехове (против България), погромът на Русия ще бъде много страшен.

Не като оня във време на Руско-японската война.
Много по-страшен.

Във време на Руско-японската война, за греховете, извършени (1903 г.) от руската дипломация против българите в Македония, извършени чрез Зиновиева и Ламздорфа, Бог я наказа със загубата на флотата, на Порт Артур, на Манджурия и на Корея. Сибирската железница, за която се изхабиха милиарди, остана сега излишна. Отгоре на това, пожертвуваха се напразно стотина-двесте хиляди храбри руски мъже.

За греха с погрома на България, какво по-страшно ще бъде наказанието?

Величието на Руската империя се дължи на "теократизма".

Основата, върху която се съзида великата Руска империя и върху която се крепи, беше режима на "теокрацията: да се върши всичко по волята Божия, за неговата слава (да освобождава от властта на мюсюлманите поробените християнски народи).

Тая основа - теократизма - окончателно е разрушена от речения грях (погромът на България).

Следователно Руската империя остава без основа, и, като такава, ще се разгроми и ще се разпадне [...]

Всички крайбалтийски области: Финландия, Остландия, Литва, Полша и Бесарабия й се отнимат. От Малорусия (Украйна) се образува отделна, самостоятелна държава. Губи целия Кавказ. Владенията й в дълбока Азия хвръкнуват. Сибир отива на Япония и на Китай.

От Русия ще остане едно Московско царство [...]

Руската дипломация, во главе със своя император, приготовляват такъв кюлаф на Руската империя...

1914 г.
Стара Загора

 

 

© Митрополит Методий (Кусев)

http://liternet.bg/publish29/mitropolit-metodij/1913-rusia.htm
Гласувай:
34
6


Вълнообразно


1. minavamottuk - Хм,
18.07.2014 23:10
"България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство. "
Това нямаше къде да протечеш.И сега го изравят от прахоляка търсещи хора.Да се знае,че народа ни е имал не само жумящи ,но и виждащи синове.И каква разлика от свещеничеството сега.
цитирай
2. tutankhamon661 - demograph
19.07.2014 09:31

Русофили и идиоти - може да не са синоними, но на мен ми заприличват точно на такива, като гледам какви глупости говорят русофилите в Blog.bg.

цитирай
3. анонимен - Няма богове бе, смотльо. Мухлясъл, ...
19.07.2014 11:06
Няма богове бе, смотльо. Мухлясъл, средновековен мозък. Ама, то всеки тъп седерунгел задължитено е и религиозен идиот.
цитирай
4. getmans1 - Те затова като чуят Батемберг, Фердинант, Стамболов и др.
19.07.2014 11:19
подскачат и врещят до небесата.
От това време на България признават само Бузлуджа каквото и да се е случило там, в гората. После директно се прехвърлят на дейността си през ПСВ като дори за миг не се замислят че с действията си се определят като предатели.
цитирай
5. getmans1 - Ето че доказателството
19.07.2014 11:22
само ви дойде „на крака“!
Какво повече е нужно?
цитирай
6. joysii - Всеки що годе интелигентен човек ...
19.07.2014 13:38
Всеки що годе интелигентен човек знае, че руските "симпатии" спрямо България са само политика и никакви братски сантименти нямат място в нея. Наивно е да се възприемат руските интереси към България като чистосърдечно желание за безвъзмездна помощ и вечна подкрепа.
цитирай
7. angpiskova - Тези не са
19.07.2014 14:38
русофили, а Путинофили. Това е истината.
цитирай
8. estirbg - По-добре русофили
19.07.2014 16:17
отколкото слепи последователи на геноцидната политика на САЩ и НАТО!
Ако бяхте чели Библията, щяхте да разберете Божиите предупреждения относно тази страна, посочена като Втория звяр, който ще властва в последните времена в света. Първият звяр е Римо-католическата църква.
Тандемът между Първия и Втория звяр, т.е.съюзът между Ватикана и САЩ ще осъществи Новия Световен Ред със задължително поклонение в неделя, денят на Луцифер, денят на слънцето (sunday).
Припомням - истинският Божий ден е Събота! (Прочетете си Десетте Божии заповеди и обърнете внимание на предупредителното "ПОМНИ Съботния ден!"
Бог никога не е променял този ден, но е предузнал, че ще бъде забравен, затова единствено тази заповед започва с подобно напомняне.
Това всеки трябва да разбере, защото точно в Съботата е Божият печат за спасение и освещение. Времето съвсем напредна - четете Библията и най-вече Откровение на Йоана и Даниил. Повече разяснения - в началото на блога ми...
цитирай
9. get - - Това е РАЗВРЪЗКАТА (обяснението - философско-етичният ИЗВОД/Истина ... А Етиката е от Бог !) за всички беди, които дойдоха на главата на Россия ?
19.07.2014 19:39
demograph написа:
За греха с погрома на България, какво по-страшно ще бъде наказанието?

Величието на Руската империя се дължи на "теократизма".

Основата, върху която се съзида великата Руска империя и върху която се крепи, беше режима на "теокрацията: да се върши всичко по волята Божия, за неговата слава (да освобождава от властта на мюсюлманите поробените християнски народи).

Тая основа - теократизма - окончателно е разрушена от речения грях (погромът на България).

Следователно Руската империя остава без основа, и, като такава, ще се разгроми и ще се разпадне!

- А разпалената блогова религиозна сектантка (прехласната по Сабат/шаббат) да не ни зомбира ... с юдео-християнските си "внушения" - Моля! - да прочете горното?
- Защото, от саббат-шаббат ... до шабаш, разликата е пренебрижимо малка!?

ШАБАШ, м.р.

1. В иудаизме: субботний отдых.
2. В средневековых поверьях: сборище ведьм.
(по) Толковый словарь русского языка: С.И. Ожегов, Н.Ю. Шведова )

http://www.youtube.com/watch?v=0zlmlNbsEtg
http://www.youtube.com/watch?v=BtUnUbmHfGw

- Апропо - щях да пропусна главното ... покрай "гонитбата ми на "вещици" :)) ?

- Виждам приятелю, в блогът ти са прописали ... доста от хората с формирано от комунистическата и и пост(такава) пропаганда, звучаща във вида: Дружбата ни със СССР, е необходима, като въздуха и Слънцето за всяко живо същество"! :((
- Доста от тях, не си правят труда да прочетат малко повече от внушенията им ... както е примера с "патриота от Плевен" :((
- Всичко е много просто и се съдържа в следното: "ПЕРВЫЙ ДОКУМЕНТ, в котором сказано, что Москва имеет все права на ВИЗАНТИЙСКОЕ НАСЛЕДИЕ(?) – решение Венецианского Сената от 1473-го года. Там именно так и сказано: «Мы заключим союз всех христианских государств и привлечем Великого князя Московского обещанием ему его законного наследия».
- Цитата е по Сергей Аркадьевич Иванов от сказката му с надслов:"ВТОРОЙ РИМ ГЛАЗАМИ ТРЕТЬЕГО: ЭВОЛЮЦИЯ ОБРАЗА ВИЗАНТИИ В РОССИЙСКОМ ОБЩЕСТВЕННОМ СОЗНАНИИ."

- Истината е съвсем ЕЛЕМЕНТАРНА - Венецианската ТАЛАСОКРАТИЧНА ИМПЕРИЯ ... в резултат, че Османската империя( създадена благодарение, съучастието на "венецианците") се е опитвала да се измъкне от договореностите ... тоест да отнеме МОНОПОЛА на "венецианските търговци(разбирай го и по Шекспир ?) на търговията в Средиземно и Черно море - Решава да я накаже ... та от там, започва религиозно-политическата Доктрина ... фарс(исторически) и драма за нас Българите(като почнем от Таврия и стигнем до южни Балкани ?)!
- Това накратко ... като предистория ... на Българските трагедии (със "освобождението" ?) ... последващите войни за НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ и ... нож в гърба ... от братята, които "безкористно" са ни "освободили"!

- А на плевенският "историк" (с безчетните ... само и единствено руски, без украински, белоруски ... и т.н.) жертви - Обръщам внимание!
- По данни на руския историк Степан Кашурко - Международен център за издирване "Подвиг":
Жертви дадени от Имперската армия при руско-турската война от 1877-78 г.г. война, са следните:
- убити 15 567(в преки бойни действия)
- починали в последствие(от раните си) 6 824 ;
- ранени 56 652 .

- Грозно е да ме карат ... като бакалин, да "претеглям" човешкото старание - но ми омръзна да чета за загуби от порядъка на 60 до 200 хиляди(последната цифра я имаше в справочно-историческата л-ра, до преди десет години)!
- После на нашите историци(слагачи) им дойде на ум, че по тази логика ... цялата Руска армия на Балканският театър - би следвало да е загинала ... та се "коригираха" на неточните 60 000 ?
- Пред подвига на руският солдат и офицер ПОКЛОН - За угодническата и безнравствена позиция на "българските" историци(писали по въпроса лъжи ?) - Позор!

П.П.
- И моля, да послушаме "Руският марш" на Ж. Бичевская ... за "Русия - Третий Рим(Византия)"
http://www.youtube.com/watch?v=rpnXkLR_fYc

- И "реабилитацията" на "грозният-страшен" цар Иван ... от Който започва "Москва - третий Рим"?
http://www.youtube.com/watch?v=NYtiANEJBiI
цитирай
10. joysii - joysii. . . Всеки що годе интелиг...
19.07.2014 23:52
gelert написа:
joysii ...Всеки що годе интелигентен човек знае, че руските "симпатии" спрямо България са само политика и никакви братски сантименти нямат място в нея.

Според Вашия критерий аз може и да не съм от "интелигентените" -но пък за сметка на това съм от гр Плевен България ако знаеш къде се намира тази държава ...и що не доиш ти бе Интелегенцията и да пообиколиш край Плевен за да видиш колко руски войници са оставили костите си за свободата на България ...най -вероятно те също не са били интелигентени ,но са загинали за да можеш Ти днес да богухулстващ...и да пишеш простотии по блоговете ....
с поздрав :
http://www.youtube.com/watch?v=oF47uN2oilU

..............................
Никой не отрича подвига на руските войници, но нима вярвате,че те са загинали за да ОСВОБОДЯТ българите! Не ме разсмивайте,моля ви. Всички войници от Руската армия са били готови да дадат живота си за славата и величието на РУСИЯ. Героизмът им наистина заслужава уважение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 5455161
Постинги: 1599
Коментари: 8912
Гласове: 8130
Календар
«  Октомври, 2018  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Блогрол