Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2014 22:35 - Опознай Русия за да обикнеш България!...Жестоко!
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 10518 Коментари: 24 Гласове:
27

Последна промяна: 22.07.2014 22:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Светът на чудовищата се материализира пред очите ни.
..................................................................................................................................................................... Чудовищният свят на другия вид хора  Иво Беров*

В книгата на Оруел 1984- та e описана една зловеща случка (показана и в едноименния филм). Висшият партиен деятел от партията на Големия Брат казва на жертвата си нещо такова:

"Не искам да ме лъжеш, че виждаш шест пръста на ръката ми. Искам да повярваш, че ги има. Наистина да ги видиш” А също и: "Не искам да ме лъжеш, че обичаш Големия Брат. Искам наистина да го обикнеш”

Висшият партиен деятел от партията на Големия Брат постига целта си. Не е толкова важно с какви средства, важното е, че я постига.

Жертвата вече не лъже. Наистина вижда шест пръста. Наистина вярва, че те са шест. И не лъже, че обича Големия Брат. Наистина го обича.



Те вече не лъжат. Когато им кажат, че опълченците на Донецк са завзели ракетни установки БУК от украинската армия, те вярват. Вярват и въобще не се съмняват в казаното от Големия брат и неговите партийни съучастница.

Не се чудят как е станало това, след като тези установки са изключително ценни, изключително скъпи, изключително секретни и много строго охранявани.
- Ами завзели са ги-толкоз – какви съмнения би могло да има –ето снимки на установките, ето снимки на опълченците, всичко си е доказано.
Че тези установки може да не са пленени, а докарани от Русия на никого и не може и през ум да му мине дори.

Защото няма такива указания, няма такива податки, няма такива опорни точки.

Добре, дотук може става въпрос и за обикновена вяра или  лековерие, за обикновени лъжи, за пропаганда, или за все за едни такива обикновени човешки работи, каквито си ги има навсякъде и без зловещата намеса на Големия брат и неговите партийни съратници и съучастници.

Оттук нататък, обаче, започва необикновеното. Нечовешкото.

Големият брат изведнъж неочаквано обявява, че никакви опълченци никакви установки БУК не са завладявали.
И същите тия телевизионни канали и същите тези хора, които се гордееха с военните успехи на опълченците и ги поздравяваха, че са завладели установките БУК, тутакси, веднага, одма след изявлението на Големия Брат, същия ден още, същата минута още, в следващите новинарски предавания още, със същата страст и убеденост с която обясняваха как установките били завладени от опълченците, започнаха да обясняват, че никакви опълченци никакви БУК не са пленявали и че нищо подобно не е имало.

И всички поданици на Големия брат тутакси, одма, единогласно заповтаряха, че нищо подобно не е имало и че всичко това е юдео-чуфутско (жидо) - бандеровско- фашистка лъжа, а също предизвикателство (провокация) на САЩ и ЦРУ, защото те имали полза от това предизвикателство.

И нечовешкото тук вече не са лъжите.
Нечовешкото е, че всички те май си вярват. Искрено вярват и в двете неща – че опълченците са завладели установките и че не са ги завладели.
Което си е постижение по-голямо и от постижението на партийния деятел от книгата на Оруел. Все едно е накарал жертвата си да вярва, че е видяла не само шест пръста, но четири и шест пръста едновременно.

...

Опълченците от Донецк и техният тартор Стрелков тържествено и гордо обявяват, че са свалили транспортен самолет на украинските въоръжени сили. Всички руски телевизии тържествено и гордо съобщават за големия военен успех на опълченците. Всички вярват в този успех и ги поздравяват.
Големият Брат, обаче изведнъж неочаквано заявява, че никакви опълченци и никакъв Стрелков никакъв самолет не са сваляли.
И пак всички руски телевизии и всички техни зрители,  тутакси започват да обясняват как никакви опълченци и никакъв Стрелков никакъв самолет не са сваляли, и как всичко това било предизвикателство на САЩ, а също клевета на юдео-масоно-фашистките бандеровци. Които непрекъснато били лъгали. Те били лъгали, а не руските телевизии и техният Голям Брат.
...

Отвратителната история с разпънатото уж на кръст тригодишно момиченце на площада в Славянск. Пред очите на това момиченце ония от Десен сектор измъчвали майка му, после половин час влачили някакъв вързан за камион човек из целия Славянск. Всякакви подобни безумия,  измислени от болни, възпалени и извратени мозъци се разпространяват из руските медии.

И руснаците им вярват. Вярват им, защото една жена, съпруга на сепаратист така казала, макар да няма никакви снимки, никакви записи и никакви доказателства, че в приказките й би могло да има поне частица истина.
После същите тия руски телевизии решават,  са прекалили с гадостите си и  обявяват, че случката е измислена и че жената само така си била говорила, значи.
Като не забравят да добавят,  че за всичко отново са виновни жидовските масони и бандеровските юдео-фашисти, каквото и да означава това.

И руснаците (съдейки по мненията им в Мрежата) пак не признават, че жената е излъгала, или че телевизиите им лъжат, или най-малкото са разпространяват лъжи. Всички продължават да вярват, че това е истина.
Кое ? Ами и двете. И всичкото. Хем е имало разпънато момиченце, хем е нямало. Имало е, ама не трябва да се казва, че е имало. Или пък трябва да се казва, че е имало, макар да не е имало.
По вина на юдео-фашистите, масоните, бандеровците, САЩ и ЦРУ....
...

Донецк и Луганск са Независими Народни Републики. Имат си собствени управници, собствени министри и собствена армия от опълченци. Те вече нямат нищо общо с Украйна. Те са вече Новорусия.
В продължение на месеци това се повтаря от всички руски телевизии, всички руски журналисти и всички руски политици без изключение.
Изведнъж обаче Големият Брат казва, че такива държавици въобще няма,  онова там си е Украйна, че самолетът е свален не над независимата Донецката Народна  република, а над Украйна и следователно Украйна, а не донецките така наречени опълченци са виновни за свалянето на самолета.
И всички тутакси одма, в един глас започват да повтарят приказките на Големия Брат и да говорят точно обратното но онова, което са говорили допреди малко.
Вярвайки искрено, че Донецк е едновременно и независима народна република, и част от Украйна.
...

Не, това вече не е раздвоение, или разтроение. Нито пък е обикновено лицемерие. Нито е подлост, или пък коварство. Нито пък е лековерие.
Това е нещо, което не е свързано с човешкото и с хората. Това е нещо отделно от добродетелите и греховете на човешката раса.
Това са особености на друга раса. На друг човешки вид по-скоро. Не в биологическия смисъл друг.
Макар че още не се знае дали с времето подобни понятийни и светогледни мутации няма да се превърнат в биологически.
...

Нека от тези твърдения и определения изключим всички оттенъци, които могат да предизвикат позозрения в расизъм. Нека приемем, че този различен човешки вид не е по-лош от другите човешки видове. Нека да приемем дори, че е по-развит от тях. По-велик, нали на руснаците много им се ще да са велики. Велики, или не, при всички случаи те вече не са хомо сапиенс. Те са друг вид хомо. Друг вид човеци.

Човеци, които вярват, че една ръка може да има едновременно и четири, и шест пръст, че Донецк е едновременно независима република и част от Украйна, че момичето едновременно е било разпънато и въобще не е разпънато.

Нека не ги обозначаваме с присмехулното хомо совиетикус, или пост совиетикус. Нека поласкаем болезнените им мераци за величие с едно „хомо магнус”, или „хомо максимус „Или пък „хомо анимис” – душевни хора.

Защото нали „умом Россию не понять” – (с разум тия не мож ги разбра). Мож ги разбра само с душа и то само с православна такава.
...

Но хомо сапиенс – вече не.
При тях разум няма, той спи, или е закърнял, или е изчезнал. Той спи с оня сън, който ражда чудовища.
Чудовищни представи и понятия, изразени с чудовищните и невъзможни определения на техния чудовищен свят.
Там, в този свят едни злокобни врагове – изродска някаква смес от жидовища, соросоидални юдеофашисти, масоно-бандеровски либерасти и извратени еврогейове, сврени в мрачните си чертози и подтиквани от САЩ, ЦРУ и прогнилата Европа, денонощно плетат козни и се чудят как да съсипят чудната, прекрасна, омайна, свободна, духовна, душевна и православна Русия.
...

Хората на науката – антрополози, биолози, социолози, историци и всякакви подобни биха могли да изследват, ако пожелаят, какви чудатости на еволюцията (абе не беше ли революцията) са довели до появата на тоя хомо совиетикус, или пост совиетикус, или анимис, или максимус, или магнус, или алтерис.

Може това да се е случило след многовековен /неестествен или естествен/ подбор, започнал от времената на хан Батий, Иван Грозни и монголското владичеството, минал през государите императори и тяхното крепостничество, а после през Сталин и Брежнев, за да завърши с Путин и медиите му.

Подбор при който всичко разумно, читаво и смислено бива посичано и унищожавано, за да остане само безумното, юродивото, „душевното”, „великото” и вярващото  повече в Големия Брат и юродивите му телевизии, нежели в Господа-Бога.

Точно тези човешки, или по-скоро нечовешко изменения биха могли да изследват хората на науката.

А ония, изследваните - щом искат- нека живеят в собственото си чистилище, което приемат за рай – също като хорицата  от оня виц, които твърдят, че са в рая, защото ходят голи и боси. Нека, щом искат, да живеят със собствените си измислени ужаси и ужасни измислици.


Нека, само че не се получава мирното съжителство между двата различни вида.

Защото те не искат да живеят сами в собствения си свят и със собствените си измислици. Искат да придърпат и другите към себе си. По възможност целия свят да присъединят към своята федерация /виж бълнуванията на путинския рашист Александър Дугин/.

Може би защото, също като децата, се страхуват да останат сами в тъмното си, помежду създадените от собственото им болно въображение чудовища.
...

И един въпрос към българите, прихванали от путинските безумия и най-вече от путинските рубли.

Такива има немалко и сред управниците, и сред някои национални някои уж медии като българското „национално” уж радио...

Ами ако Големият брат обяви, че Варна си е изконно руски град, който още по съветско време се е наричал Сталин. ( То си е и така)

Ако стотиците хиляди руснаци, купили си имоти в България се оплачат на Путин, че са тормозени от българо-бандеровските юдео-фашисти, либерасти, соросоиди и демократи.

Ако отцепници,  въоръжени с внесени от Русия мощни оръжия решат да създадат Независима Варненска, Бургаска, или някоя друга руско-съветоподобна република.

Дали хомо магнус, максимус, анимис, алтерис или совиетикус ще  повярва на Големия си Брат? Дали ще последва призивите му за освобождение на българските земи от българо-бандеровските юдео-фашисти ?

Дали българските рубладжии, които само допреди трийсетина години искаха да направят България съветска република и които се възторгваха от това как „русият Ванка ще скочи в танка” биха предали родината си?

Разбира се, че биха я продали. Те и сега я предават.
...

А тя, сравнена със страшната и грозна родина на измислените от възвишения хомо алтерис чудовища някак си започва да изглежда мила, човешка и трогателна с всичките си кусури, притеснения, недоволства, вълнения, кахъри, дертове и тегоби.
...

В края на краищата нашата човешка родина се занимава с осъвременяването на бюджета си и търси недостигащите за здравната каса пари.

Нашата човешка родина се грижи дребните вложители в една банка на да не загубят парите си.

Нашата човешка родина прави избори по демократичен и човешки начин – без кървища, въстания и трупове.

Хората в човешката ни родина се чудят как за заживеят по-добре и да направят държавата си по-справедлива.

Те не викат „българският Крим нашмяш”, не нападат съседите си и като цяло не си въобразяват (с изключения на няколко хиляди ошашавени путинолюбци и атакисти), че в едни мрачни отвъдокеански чертози едни злобни и коварни соросоиди, либерасти, демократи и всякакви фашисти и еврогейове плетат козни срещу чудната, прекрасна, процъфтяваща, духовно извисена и православна родна страна.

Опознай Русия за да обикнеш България.

 .....................................................................................................................................................................
Нямам думи....!

*Текстът е публикуван в сайта "Интересни времена".





Гласувай:
29


Вълнообразно


1. vmir - Прекрасна причина да обичаме България,
23.07.2014 00:04
но не и за някои, които се посвещават на угаждането на онези, които с ум не мож разбра. Ето и един от опитите да се помири свалянето на Боинга с несвалянето му:

http://olivie.blog.bg/hobi/2014/07/21/ledyt-prodyljava-da-se-puka-gospoda-sydebni-zasedateli.1282639

Човекът доказва, че този Боинг е изчезналия преди месеци Боинг, който хамериканците са отвлекли, за да злепоставят сега новата раса. Пустите му хамериканци, как не ги е срам да ни пробутват стар самолет, гиди маскари, ниедни, гиди!
цитирай
2. planinitenabulgaria - Идиотите по целия свят си приличат:
23.07.2014 17:10
Мухамад Дейф:
Убийството на трите еврейски момчета /б. м. с камъни от муджахидини на ХАМАС/ е станало на израелска територия, следователно вината за това носи Израел!!!

Путин:
Свалянето на пътническия самолет /б. м. от неговите "опълченци" в Новорусия с негова ракетна установка/ е станало на над украинска територия, следователно вината за това носи Украйна!!!
Не само те, така и мислят и блоговите проститути. И още много чесни и прогресивни хора по света..
цитирай
3. planinitenabulgaria - Идиотите по целия свят си приличат:
23.07.2014 17:11
Мухамад Дейф:
Убийството на трите еврейски момчета /б. м. с камъни от муджахидини на ХАМАС/ е станало на израелска територия, следователно вината за това носи Израел!!!

Путин:
Свалянето на пътническия самолет /б. м. от неговите "опълченци" в Новорусия с негова ракетна установка/ е станало на над украинска територия, следователно вината за това носи Украйна!!!
Не са те, така и мислят и блоговите проститути...
/И още много честни и прогресивни хора по света./
цитирай
4. germantiger - Ще го популяризирам във vbox7.com
23.07.2014 18:25
Великолепно написано... за съжаление и ИСТИННО!
цитирай
5. mitternacht - Чудесен постинг!
23.07.2014 18:44
Поздрави!
цитирай
6. nikikm - Демографе!
23.07.2014 21:41
Статията има качества,но по същество е манипулативна! При всичките ти познания по въпроса,отдавна гледам,наливаш вода в чужди мелници! Като не са руснаците,американците ли? При онези имахме все пак някаква държава,сега нито държава...нищо! Онези се прегръщаха и целуваха с нас, ако ме разбираш какво искам да кажа.Тези ни имат предпоставено за обслужващ персонал, келнери и проститутки,гъзоблизачи и духачи! Една от най-боеспособните армии в Европа бяхме,а със селскоктопанска продукция можехме да храним половин европа! Не ми прилича,на теб да ти ги казвам тези неща! Днес сме клозет в който се изхожда,европа и америка и който завърне,защото няма кой да реагира у нас! Някога искахме да ставаме 10 милиона,днес сме около 4-четири!И продължаваме да измираме!В близките 5-10 години няма да има България! Има и още нещо-и тези и онези се командват от едно място,та поне да не противопоставяме! Още,да делим народите от техните управници,по понятни причини! Още,Украйна и Русия са ни деца..знаеш го! Един език говорим,едни обичаи имаме,една ни е религията!От нас я имат,на четмо сме ги научили,икони и книги сме им дали.. Е,да плюем на децата си, на всичко,заради превратностите на живота...? Аз не мога! Пък ти си помисли!
цитирай
7. nikikm - Пък,
23.07.2014 21:43
виж си и "привържениците"! Само от това трябва да светне лампичката!
цитирай
8. getmans1 - Тази блог банда която следи руските новини и държи постоянно на първа да има такава
23.07.2014 21:49
миналата седмица възторжено обяви че опълченците вече си имали и авиация, сега мълчат. Даже и пленения БУК бяха отремонтирали.
цитирай
9. get - - Мистика брат в умовете на ...
23.07.2014 23:50
Умом Россию не понять,
Аршином общим не измерить:
У ней особенная стать —
В Россию можно только верить.

... някои от блогърите - които действат, според казаното от Ф. Тютчев?

- За да им просветне малко - пепоръчвам им да прочетат "бисерите" на Ал. Дугин, съветник на Путин по геополитика(и "история":)):
«Нашей самой прочной базой является Византия. С богословской точки зрения, именно Византия была подлинным христианским царством – она длилась 1000 лет. Это и было тысячелетнее царство. Православие – это Византия. Россия – это Византия. Наша формула: Запад – ЗЛО, Византия – ДОБРО. Все, что написано о Византии плохого, – ложь. Это лишь приемы идеологической борьбы со стороны Запада. Каждый русский должен знать, что Византия – чистое добро, всякий, кто утверждает иное, – враг.
Критикуешь Византию – враг русского народа!
Византия – абсолютный ориентир русского проекта, наша точка отсчета в истории. Это надежно и крепко, это центрально. Византия пала, когда засомневалась относительно собственной правоты».

- Този човек е професор в МГУ по социология на международните отношения ... инак е бил "десидент" ... при отец (на десидента) генерал-лейтенанта Главного разведывательного управления Генштаба Вооружённых сил СССР, Гелий Александрович Дугин ?
цитирай
10. germantiger - Пример за акъла им
24.07.2014 20:07
Пример за русофилски "съждения"

http://dedenze.blog.bg/history/2014/07/24/vsiako-zlo-za-dobro.1283563

Коментар на моя бивш доръб познат

1. alchemist - Малко история на вересия...
16:22
Крайно време е, много блогери да разберат, че Русия няма нищо общо с комунизма и никога не е имала. Ако американските банкери и германците не бяха съдействали(главно финансово) нямаше да има болшевишка(престъпна) "революция" на(д) пролетариата, нямаше да има комунизъм и милиони жертви. Който се пише комунист трябва много да обича Англия и Германия, че и "Капиталът" е писан от германец, а не от руснак ;) Руският народ, а изобщо и източноевропейците(без католическите страни) са изобщо лика-прилика - главно в робията си; винаги са били яхани от престъпници - без значение от политически цветове.

И МОЯ рекоментар с въпроси към него

3. germantiger - Питам моя бивш добър познат - алхемиста
19:17
Ония убийци по лагерите или изнасилвачите на европа (източна) или тия дето ни учеха на руски език задължително и които извратиха историята ни - РУСНАЦИТЕ, те всички ли бяха германци и англичани?!

Тези които разстрелваха, тези които продължиха руската империя под комунистическа маска - тези всички неруснаци ли бяха?
цитирай
11. germantiger - Продължението
24.07.2014 21:39
АВТОРА НА ПОСТИНГА КЪМ МЕН
4. dedenze - Германски тигре в моите постинги си крайно нежелан !
20:40
Не те изтривам за да могат и други читатели да се запознаят с глупостите които пишеш ! Руснаците не са ни учили на руски език, ние учехме различията в термините защото имаше богата руска, художествена и техническа литература в книжарниците! Що се отнася до руския език, той фактически е български даден от българите на руснаците преди векове !
Що се отнася до разстрелите, други народи са убивали и днес убиват безнаказано значително повече от руснаците, дрег е въпроса когато защитават Родината си, там милост няма за никого! Но ти нямаш Родина затова е трудно да ти се обясни! Не пиши повече, ще бъдеш изтрит !

АЗ КЪМ НЕГО - вероятно коментара ми няма да бъде допуснат в което няма драма
21:35 - ...
Руснаците ни учеха на руски език, както учеха цяла източна Европа, вкл. и ГДР - факт!

Руския език не е черковно-славянския в църковните служби - има бол лингвистични трудове за руския език и неговото формиране, развитие и пр. Несъмнено българите са дали вяра, книжовност, но езика на руснаците и самите те не са българи, а "какво ли не" от антропологична, расологична (не бъркай с расистка), езикова и фолклористична същност.

Звертствата на руската империя нямат равни в континентална Европа - това са зверства върху руския, народ, всички други народи в бившата руска империя, средна азия (извън Европа) и иначе казано 136 народности в тази империя и по-късно СССР. КЙомунистическия режим и лагерите в СССР нямат равни по геноцидност - факт.

...

Желанието ти да ме триеш е проява на липсата на ргументи в теб - ти си слаб и не можеш в конкретика да спориш с мен, за това ме триеш - за да се чува само твоята "истина" именно като комунист и практика!

......

И алхемиста с който доскоро се знаехме, НО ЩОМ СТАНЕ ДУМА ЗА РУСИЯ ТЕЗИ ХОРА СЕ ПРОМЕНЯТ МИГНОВЕННО - такива са личните ми примери с борн и с фриймен - блогъри с които се поздравявахме преди събитията в Украйна, тези потребители мигновенно ме заплюха

Позволявам си да покажа вкратце личната си кореспонденция с алхмест (защото не излага никой)

От него:
Въобще не ме интересуват душевните вълнения, на който и да е в този блог, относно моята личност

И аз простак зевзек ;)
Аз се засегнах от глупостта ти, да прощаваш бе глупак
цитирай
12. germantiger - финално
24.07.2014 21:44
Промяната в тези хора е потресаваща

Когатои засегнеш най-милото им - Россия, те освирепяват (което не е новина за мен;) разбира се, освирепяват в блога, при липса на екран и дистанция ще затихнат с мен и пред мен.
цитирай
13. nikikm - Гетски,
24.07.2014 23:24
не съм с твоята подготовка,но не съм съвсем съгласен с тоталната разделителна линия,която слагаш между руснаците и нас.Те обитават места,където по-рано са били българи,а това,което сочиш,като основа, си е съставна част на днешния народ,но едва ли преобладаваща! Още повече,че на два пъти,обитавайки един и същи ареал,ако не ме лъже паметта, сме ги спасявали от гладна смърт ,а и са били изучавани от тогавашните българи!Не са били много,много са били българите.Българите населявали тези земи,не са се изпарили.Руснаците днес, говорят български,естествено с различие и примеси,но в църквата,чист старобългарски.Четох една книга на Халилов,като че ли така се казваше авторът,за 500 благороднически фамилии на Русия,от български произход!Много са взели от Волжките българи!А накрая,ако има начин до тях да достигне,че гръбнакът на Византия са българите,че Византия е била тракийска,българска империя.....И най-накрая,един учен навремето каза, че в РАН...няма руснаци!Тяхната история пишат тези,които пишат нашата! И т.н. Поздрави!
цитирай
14. germantiger - Към nikikm
25.07.2014 15:02
Иначе знаем, че за всичко на изток са виновни лошите западняци - те са виновни за пътищата в България, за глада в Етиопия, дори за наводненията в Китай ;) Разбира се руснаците са винаги жертви, те са Света вода ненапита ;)
цитирай
15. nikikm - Пропуснал си
25.07.2014 20:53
глупака,международната положение!
цитирай
16. get - @ 13. nikikm - Гетски" - Уважаеми приятелю, сънароднико БЪЛГАРИНО ... ?
25.07.2014 21:41
- Брате Българино - Разбери ПРОСТАТА ИСТИНА (която още през 1883 год.) в стихотворението си "Кирил и Методий" ЯСНО НИ (подс)КАЗВА Стоян Михайловски(?!):

"Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,
с книжовността, таз сила нова,
съдбините си ти поднови!

Върви към мощната Просвета!
В световните борби върви,
от длъжност неизменно воден -
и Бог ще те благослови!

Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, дето знаньето живей!

Безвестен беше ти, безславен!...
О, влез в Историята веч,
ДУХОВНО ПОКОРИ СТРАНИТЕ,
които завладя със меч!..."(Въпрос: КОИ СА ТЕЗИ СТРАНИ, КОИТО СМЕ ПОКОРИЛИ Д-У-Х-О-В-Н-О ?)

- Братя българи РАЗБЕРЕТЕ елементарната историческа истина - Киевска Рус(РОДСТВЕНА НАМ) НЕ Е ЕДИННО СЪЩНА с МОСКОВСКА РОСС!
- Последната се създава на ПРАКТИКА след ТРИНАДЕСЕТИ ВЕК - Народите, които я изграждат са ПРЕДИМНО с произход угро-фини(мордва, чуваш, ерзя, ... моска(от последното иде името на град Москва !) ... с по-късни примеси на МОНГОЛИ(които ние знаем, като "татари"!)?

- Четете ... моля ви ... както ни казва Михайловски ... вървете към Мощта на Просветата !?
- Не лъжете себе си а с това и останалите че ? ... видите ли ние сме били родствени, като народ, култура и обичаи с Велико русите - Не, не е така! ... а това ... че са ви приучили да мислите така - Това е вече друг въпрос!?
- Много се спекулира с въпроса за ... родствеността ни с казанските "българи"? Вероятно, да - Но това е докъм 10-ти век.
- После тези хора се отюрчват ... поради простата причина, че остават малцинство, в един ареал населен предимно с КЪСНО ПРИДОШЛИ ТЮРКИ и родствени тям народи от УГЪРСКАТА ГРУПА?!
- Писанията на татаристи-булгаристи ... че видите ли СА ПРЕКИ НАСЛЕДНИЦИ НА БЪЛГАРИТЕ, които сме >>Е-В-Р-О<< ЕЗИЧЕН И КУЛУТУРЕН, са една естествена реакция, на едно, по един ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЖЕСТОК НАЧИН ПОКОРЕНО НАСЕЛЕНИЕ!!
- Брате, приятелю - Разбери ме правилно не пиша това за да насаждам омраза м/у народи - Пиша го заради България и вас!

П.П.
- Влязох да пиша тук - не поради това, че съм съгласен с начина по който са изнесени проблемите в статията - Не!
- Пиша, защото забелязвам, че при голяма част от коментиращите имаме една "двуполюсност" в мисленето ... звучаща нещо, като ... Русия с/у Запада - В тази схема ЛИПСВА БЪЛГАРИЯ и НИЕ БЪЛГАРИТЕ! Които достатъчно сме били ... от едните и другите!! Така че бъдете и МИСЛЕТЕ НАЙ-ВЕЧЕ ОТ ПОЗИЦИЯ БЪЛГАРИЯ и БЪЛГАРИ - После всичко останало!?

- Много ясно и простичко е обяснил Христос - ситуацията в която можем да изпаднем ?
"Този който е роб против волята си, може да стане свободен !!
- Но този, който от свободен, по своя или по воля на господар се е продал в робство - ПОВЕЧЕ СВОБОДЕН НЕ ЩЕ може ДА БЪДЕ !!!"

- Да внимаваме, поради това, че не мислим от позиция България и като български родолюбци ... да не изпаднем в положението: "който от свободен, по своя или по воля на господар се е продал в робство"

- Роб се става ... най-напред в мислите - после в живота?
цитирай
17. nikikm - Ами не съм много доволен!
25.07.2014 22:33
Първо за мен България е над всичко! Това не се коментира. Второ в стихотворението "духовно покори.." е в смисъл на "вече покорени с меч,не е всичко,трябва да се покорят и духовно!" Пропуснал си българите,огромно мнозинство на това географско пространство,дали обичаи и език на следващите,допускам смесени поколения,къде са отишли и всичките ли?А 500 рода от български произход? А и българите приели исляма,прави паралел с нашите помаци,по целесъобразност,по-малко българи ли ги прави!?Колкото за жестоко покорените от българите,ако правилно съм разбрал,обратно е,Иван Грозни е задръстил реката с трупове на българи,жестоко избити.га през труповете на българите се разширяват руските владения. Но Иван Грозни също има българска кръв. За Рус и Рос,съм съгласен,но е обширна тема и има съвсем други фактори!Мисля,че просто не си ме разбрал добре и особено ме боли,че ме упрекваш в нихилизъм по отношение а България.В същност животът ми е там.И още нещо,тази идея за третия Рим и Русия,като наследник е дадена на руснаците от...българин!подробност...трябва да се поровя.Няма нищо,разбирам те,имаш уважението ми!Поздрави!
цитирай
18. get - - Напълно разбирам недоволството ти! - просто виждам, как пълзиш по същите стръмни пътеки на знанието ... ?
26.07.2014 00:02
nikikm написа:
Първо за мен България е над всичко! Това не се коментира. Второ в стихотворението "духовно покори.." е в смисъл на "вече покорени с меч,не е всичко,трябва да се покорят и духовно!" Пропуснал си българите,огромно мнозинство на това географско пространство,дали обичаи и език на следващите,допускам смесени поколения,къде са отишли и всичките ли?А 500 рода от български произход? А и българите приели исляма,прави паралел с нашите помаци,по целесъобразност
...
Поздрави!

... както и аз, четейки Нурутдинов, Ярулина и ... Сказанието?
- Брат, обяснявам ти простичко! Три са основните определящи признака към КОЙ РОД принадлежи даден човек? По тях ние го разграничаваме с понятието "ет-нос" ... тоест малко изкривената при гърците дума за роднина-родственост "ет^нос=от^нас"!
- Та да се спрем на тези ТРИ ОСНОВНО ОПРЕДЕЛЯЩИ досежно ЕТНОС, ПРИЗНАКА!
- Това са език - "волгарите казанци" говорят тюркски - тоест на език ... на етнос породил се в южните райони на Централен Сибир!
- Култура и обичаи? - Не съм виждал, татарин хоро да играе или да празнува Еньов ден, Лазаров ден ... и др. изконно български обичаи от предхристиянско време?
- Антропологичен облик - татари/татарин ... за тях се пише в книжките, че са монголско племе изтребено от Темучин, (станал в последствие известен, като Чингис хан)! Характеристика за расовите признаци определящи "монголоидността" - вярвам не е необходимо да давам?

- Относно "500-те знатни рода" ? Да факт е - но те, са от среда(народ) твърде далеч от нас, тъй като ТЕЗИ ЗНАТНИ РУСНАЦИ/ТАТАРИ - Са похристиянчили се и минали на служба при руските(царе) императори!?
- Генезиса на един народ, като факт - не се съизмерява само с името му! - процеса е сложен и много-факторен! Така че, тръгналите(бягащи от междуособната с хазари война, българи) ... и българите съградили гр.Биляр донякъде можем да приемем за близки до първоначалният етнос ... но за волжско-камските, твърде многозначителна става картината?
- В заключение и те(Нурутдинов и др.) съзнават проблема - особено с три-езичието, което е "съществувало" още в самото историческо начало, на генезиса на "българите" според техните "теории"?

- Как да си представим ситуацията - като примерно ... В един дом да живеят, жена(тюркско езична) съпруг(угро-фин) и дете (славянче :))) - най-малкото НЯМА ДА СА ВЗАИМОРАЗБИРАЕМИ ПОМЕЖДУ СИ ... камо ли да водят някакъв общ семеен и социален живот?

- А "генезиса" на Велико-русите е различен от нашият ... дори претенциите им, че са "славяни" са необосновани?!
Мисля, време е да напиша това, до което стигнах в моите изследвания по въпроса?

- Поздрави!

П.П.
Да си припомним през 1865 г. Какво е казал "Джинот" (Йордан Хаджиконстантинов) ?
Аз ОЖИВУЕЙКИ, и ЖИВИМ, като се услаждавам, ГЛЕДАЯ НАРОДЪТ НАШ ПРЕСЛАДКИЙ, И РАДИ ТОВА НЕ МЯ ОСТАВА >>неговата ДОБРОТА<< да будем ЛУКАВ.
Че НЕ Е ЧЕСТНО на моето славяно-болгарство да творам зло и лукавство, ПРАВИ БОЛГАРИН не лажи, не завидуе, не денгубуе, не лицемерствуе, не блудуе, за печена кокошка верата не разменуе.

- Той е българин от Велес - Питам се що стана ... че три поколения(внуците му) след него - Не искат и да чуят за нас ... та и бугари-татари, да ни наричат!
- Кой ли ги научи, така за нас ... братята си да сборят?
цитирай
19. nikikm - Кое ми направи впечатление!
27.07.2014 00:31
волжките българи,как така пренасят през столетията съзнанието,че са българи?Не са монголци,макар да има внесени.Езикът им се е сменил с религията,книгите,влиянието от изток и времето! Това обяснява и 500 фамилии,повечето бели,руси синеоки и до днес такива са и волжките татари,макар и не всички но 100% европейци!За македонците всички сме наясно,толкова е от скоро!Българи са и това е!Кое как, "С насилие всичко става!",това го знам от германците! Как да е.Хвърли едно око на последната работа на Щапаров,дава отговори на много въпроси!На много! Ник!
цитирай
20. get - - Приятелю, който уважавам ТВЪРДЕ поради искреният ти патриотизъм ... За да си изясним заложената във въпросите ти ПРОБЛЕМАТИКА, следва ... ?
27.07.2014 12:46
nikikm написа:
волжките българи,как така пренасят през столетията съзнанието,че са българи?Не са монголци,макар да има внесени.Езикът им се е сменил с религията,книгите,влиянието от изток и времето! Това обяснява и 500 фамилии,повечето бели,руси синеоки и до днес такива са и волжките татари,макар и не всички но 100% европейци!За македонците всички сме наясно,толкова е от скоро!Българи са и това е!Кое как, "С насилие всичко става!",това го знам от германците! Как да е.Хвърли едно око на последната работа на Щапаров,дава отговори на много въпроси!На много! Ник!

... първо да си изясним ПРОИЗХОДА, тоест Историята на СТРАНАТА - самоназвала се ВЕЛИКОРОСС ? За целта следва да прочетем, произведенията на такива имена във "Велико-росската" научна школа, като: Н. М. Карамзин, «История Государства Российского»; С. М. Соловьев, «История России с древнейших времен» ; В. О. Ключевский, «Курс русской истории» ... на първо време цитирам, какво е казал последният ?
«С половины XV до второго десятилетия XVII в. главная масса русского населения из области верхней Волги (вот где жили великороссы в XVI веке! — В. Б.) растекается на юг и восток по донскому и средне-волжскому чернозему, образуя особую ветвь народа — Великороссию, которая вместе с населением расширяется за пределы верхнего Поволжья...» От което следва ИЗВОДА (!) ЛЮЛКАТА в която са се породили Велико-россите съвпада приблизително с географските и етносни реалии на Владимиро-Суздалското княжество?
- Какво можем да прочетем за същото? Тоест да видим, етносният признак на хората "разтекли се" от горното поречие на Волга?
"Начальная киевская летопись довольно точно обозначает места жительства этих племен: она знает мурому на нижней Оке, мерю по озерам Переяславскому и Ростовскому, весь в области Белоозера. Ныне в центральной Великороссии нет уже живых остатков этих племен; но они оставили по себе память в ее географической номенклатуре. На обширном пространстве от Оки до Белого моря мы встречаем тысячи нерусских названий городов, сел, рек и урочищ. Прислушиваясь к этим названиям, легко заметить... что некогда на всем этом пространстве звучал один язык, которому принадлежали эти названия, и что он родня тем наречиям, на которых говорят туземное население нынешней Финляндии и финские инородцы среднего Поволжья, мордва, черемисы» (Цитат по - Ключевский В. О. "Исторические портреты." — стр. 41—42).
- Извод ! - Така наречената "Велика росс" Е СЪЗДАДЕНА СЛЕД 12-ти век(!) НА ТЕРИТОРИЯ, в която населението, е с ПРЕОБЛАДАВАЩ етносен признак/произход - УГРО-ФИНСКИ !
- СТРАННО Е ТВЪРДЕНИЕТО НА ПИШЕЩИТЕ ПО ВЪПРОСА АВТОРИ(упоменати) СЛЕД ДВАНАДЕСЕТИ ... угро-финското население се било "славянизирало" и станало "руснаци" ... тоест в порядъка от време ТРИ ВЕКА то е подменило ЕЗИК, култура традиция и обичаи ... та при него са изчезнали различията със съседстващите с него на юг, Киевско-руси ?!
цитирай
21. nedovolen - 1
27.07.2014 22:55
Човечеството е единственият животински индивид на тази планета, който се унищожава между себе си. И си продължава сигурно и безотказно. Дива и опасна раса сме. Което се счита за нормално на планетата, кара останалата част на Вселената да настръхва.
цитирай
22. demograph - Прав си ние сме един миризлив руски кенеф
28.07.2014 13:29
nikikm написа:
Статията има качества,но по същество е манипулативна! При всичките ти познания по въпроса,отдавна гледам,наливаш вода в чужди мелници! Като не са руснаците,американците ли? При онези имахме все пак някаква държава,сега нито държава...нищо! Онези се прегръщаха и целуваха с нас, ако ме разбираш какво искам да кажа.Тези ни имат предпоставено за обслужващ персонал, келнери и проститутки,гъзоблизачи и духачи! Една от най-боеспособните армии в Европа бяхме,а със селскоктопанска продукция можехме да храним половин европа! Не ми прилича,на теб да ти ги казвам тези неща! Днес сме клозет в който се изхожда,европа и америка и който завърне,защото няма кой да реагира у нас! Някога искахме да ставаме 10 милиона,днес сме около 4-четири!И продължаваме да измираме!В близките 5-10 години няма да има България! Има и още нещо-и тези и онези се командват от едно място,та поне да не противопоставяме! Още,да делим народите от техните управници,по понятни причини! Още,Украйна и Русия са ни деца..знаеш го! Един език говорим,едни обичаи имаме,една ни е религията!От нас я имат,на четмо сме ги научили,икони и книги сме им дали.. Е,да плюем на децата си, на всичко,заради превратностите на живота...? Аз не мога! Пък ти си помисли!

цитирай
23. shtaparov - Нямаме нищо против руснаците, к...
11.08.2014 16:12
Нямаме нищо против руснаците,които са наши роднини и потомци,но не искаме руското правителство да се меси в нашите работи и да проявява агресия срещу нас! Те да си гледат работата,ние да си гледаме нашта,и за да е всичко между нас "пито-платено",да не забравят да ни върнат 25-те тона злато,които Червената армия ни отмъкна през 1944 г. и за които Вол.Сидеров незнайно защо все забравя да ги пита!
цитирай
24. demograph - Ники забрвяш някои основни факти, когато пишеш и коментираш
22.08.2014 11:29
nikikm написа:
Статията има качества,но по същество е манипулативна! При всичките ти познания по въпроса,отдавна гледам,наливаш вода в чужди мелници! Като не са руснаците,американците ли? При онези имахме все пак някаква държава,сега нито държава...нищо! Онези се прегръщаха и целуваха с нас, ако ме разбираш какво искам да кажа.Тези ни имат предпоставено за обслужващ персонал, келнери и проститутки,гъзоблизачи и духачи! Една от най-боеспособните армии в Европа бяхме,а със селскоктопанска продукция можехме да храним половин европа! Не ми прилича,на теб да ти ги казвам тези неща! Днес сме клозет в който се изхожда,европа и америка и който завърне,защото няма кой да реагира у нас! Някога искахме да ставаме 10 милиона,днес сме около 4-четири!И продължаваме да измираме!В близките 5-10 години няма да има България! Има и още нещо-и тези и онези се командват от едно място,та поне да не противопоставяме! Още,да делим народите от техните управници,по понятни причини! Още,Украйна и Русия са ни деца..знаеш го! Един език говорим,едни обичаи имаме,една ни е религията!От нас я имат,на четмо сме ги научили,икони и книги сме им дали.. Е,да плюем на децата си, на всичко,заради превратностите на живота...? Аз не мога! Пък ти си помисли!

Ще ти напомня само един:
Ако една нива е запустяла, кой е виновен? - Собственика нали?
В България 90% от т.н. бивша едра "общодържавна или общонародна собственост" днес е в ръцете на руснаци или се контролира от Русия под всевъзможни форми.
Тогава кой е виновен за мизерията в която живеят българите? Кой е виновен за опустошената ни Родина? Американците, защото са пишман собствници на ТЕЦ Марица Изток ли, което не е и 05 % от общата едра собственост в страната..?? А може би защото в България няма нито една чисто германска инвестиция от рода на ВЕЦ,ТЕЦ, железница или нещо подобно..? А защо няма.. се пита в задачката?
Задавай си подобни въпроси преди да пишеш и коментираш. Ако нямаш информация, не повтаряй руските опорни точки, защото те се менят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7961490
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол