Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2014 01:51 - Русофилията като израждане на личността. Змиите в пазвата на българския народ.
Автор: demograph Категория: Политика   
Прочетен: 6079 Коментари: 14 Гласове:
11

Последна промяна: 22.07.2014 20:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Изродителният процес By Иво Инджев юли 20, 2014 Post a comment  

Ескалацията на конфликта в географския център на Европа със сваления над Украйна пътнически самолет събуди страховете на българската пета колона да не би нейните господари в Москва да пострадат от международната реакция и това да се отрази зле на местните клонинги на руската пропаганда.

Защото те знаят, че съветското престъпление със свалянето на южнокорейския боинг през 1983 г. беше повратна точка в историята, която консолидира западната съпротива срещу Империята на злото, както Роналд Рейгън нарече съветската империя обобщаващо именно по повод онова конкретно събитие.

Бумеранговият ефект на съветското зверство доведе до катастрофата на самия СССР.

Така че, да се върнем години назад, за да се ориентираме каква издайническа турбуленция се върти в главите на руските пропагандатори в България днес.

Да започнем от факта, че целият български преход, изстрелян и задържан в орбитата на Москва, може да бъде описан справедливо с краткото: „лява ръка, десен джоб“.

Имаше ли други, освен „здравите“ леви сили в онзи момент на терена по линията на партийната, медийната, милиционерската, икономическата власт? Не. Обаче днешните говорители на Москва надуват рупора от своите медийни трибуни „Говорит Москва, онези , които не харесват Путин и неговата политика, са десни русофоби“.

Именно десни, защото по дефиниция левите в България се чувстват длъжни да обичат всеки руски главорез, особено ако си плаща за тази любов.

Тъкмо това внушава дежурната дългогодишна пропаганда на Българското национално радио. Отказвам да споря персонално с автора на тази нахална теза защото намирам, че той яде зелника по волята на онези, които му го дават.

Не десни, а леви ръце преместиха в десния си джоб националното богатство, но по този повод няма да чуете московските пропагандатори да се възмущават.

Кой какво е мислил ( под юргана) преди възможността антикомунистическите мисли да бъдат споделяни публично, си остава сред, меко казано, спорните величини на безсмисления спор за пропуснатите възможности.

Но да определяш в днешно време за „ренегати“ онези, които дръзват да НЕ се кланят на комунистическото минало- заварено положение извън волята на повече от едно поколение ( предадени на съветско заколение) българи, е израз на човекомразието на русофилията, според която животът извън параметрите на платената любов с Москва е светотатство.

Дясно мислещите, които оформиха и направиха своя информиран избор на разлома между провала на комунизма и подарената ни от СССР свобода, се появиха в насипно състояние изпод отломките на НРБ, за да се обединят за известно време в СДС.

Някои от тях, въпреки всичко, не измениха на избора си в полза на западната демокрация и до днес, което вбесява руските суфльори тук.

Сред мантрите в преследването на истината особено популярен беше лозунгът „национализмът- последно убежище на комунизма“. Имаше видими причини за него.

Една от тях се „разви“ до степен да ни стане президент цели два мандата, след като започна кариерата си като говорител на набързо сглобената от службите и партийните им помагачи структури на Общонародния комитет за защита на националните интереси ( ОКЗНИ).
После се оказа, че и тази карта е белязана от онези, които държаха картите на прехода в ръцете си- партийно прононсираните „патриоти“ в България с малки изключения, ( противно на историческата традиция, включително и на социалистическата от началото на миналия век) се доказаха като отявлени русофили.

В дъното на процесите през последния четвърт век тук винаги е стояла силата, която организира партийния преврат срещу Живков, за да избегне вероятността той да бъде свален по естествен начин от сънародниците си.

Целта на това „цезарово сечение“ в израждането на българската демокрация, беше тя да се (из)роди като недоносено седмаче в кувиозите на шестаците и съветските акушери, които да си я отгледат и насъскат на правата на (из)родители.

Което си беше един изродителен процес.

Процесът беше противоречив и едва напоследък придоби ясно озъбената физиономия на своите родители.

Изродчето имаше нужда от време да изкласи и заякне защото надвесената над бебешката ни демокрация Русия се клатеше на колене. Тя се беше сринала до статута на „Горна Волта, въоръжена с ракети“, по израза на съветския коментатор Александър Бовин, чиито перестроечни коментари следяхме в България по съветската телевизия във времето, когато Живков ни съветваше да се поснишим, за да ни подмине бурята на перестройката.

СССР по онова време беше спукал балона на брутния си вътрешен продукт, пренатоварен от свръхусилието на невиждания в човешката история по своите мащаби милитаризъм,спихнат до равнището на миниатюрната Южна Корея. Търговският оборот в гигантската страна отговаряше на парите, които се въртяха в една нищо и никаква ( по размери) Холандия.

Днес, когато на борда на сваления малайзийски пътнически самолет загинаха близо 200 холандци, Русия има самочувствието на възкръснал гигант, почти СССР, въоръжен със самочувствието, че може да се опълчи сам на проклетия Запад.

Това самочувствие беше напомпано от притока на пари от продажбата на природни богатства ( предимно на същия Запад),за чието производство и транспортиране е „виновен“ в голяма степен пак този пусти Запад, продал технологиите си на Москва.

Със същите тези пари Кремъл си купува влияние в България.

Едно мащабно изследване със съответните графики, ако имаше кой да го направи в продажната ни държавица, би показало съвпадението на резкия ръст на русофилстващите организации в България в пълен синхрон с финансовото замогване на Русия, случило се в същия период, когато рязко се повишиха международните цени на износните пера на Русия- нефт и газ.

Така че днес Русия е по-скоро Саудитска Арабия с ракети, която интензивно инвестира в чужбина без да жали средства за поддържане на идеологическото си влияние.

Саудитците изнасят ислямски фундаментализъм, а руснаците- руски евразийски месианизъм под формата на русофилство като някаква почти „божествена“ алтератива на западната демокрация.

Поради краха на съветофилството, днешното русофилство в България мимикрира с опорните точки на руската пропаганда от преди 136 години насам. И залага на простичкия принцип: който не харесва руската политика, е русофоб и е достоен за заклеймяване.

С такава дейност агресивно и безалтернативно в националния радиоефир се занимава систематично предаването „Деконструкция“ по БНР, в което водещият „великодушно“ оставя настрана светевното русофобство ( за каквото той обявява всяко несъгласие на Запада с руската политика).

Западната „русофобия“ била за него все пак разбираема заради „сложните „ отношения ( наистина доста „сложно“ за поляците да преглътнат хитлеристко-съветската подялба на родината им), но громи яростно именно българите, дръзнали да не са съгласни с него. За българите е забранено да са като западняците, демек!

От държавния си пиедестал водещият заклеймява сънародниците си като глупаци, защото не били разбрали, че не било модерно в днешно време да си русофоб ( разбирай, противник на руската политика) и десен.

Ще подмина с дължимото презрение обобщението, че българските „русофоби“ , освен глупаци, са някакви интересчии, платени от запада- явно собственият опит на русофилите не им позволява да напуснат клишето.

Интересен, като за финал на този текст, е обаче изначалният повод за русофилските изблици по БНР: това е личната инструкция на Путин, който изрази „недоумение“ как така някои държави бързали да обявят Русия за съпричастна към свалянето на малазийския самолет над Украйна.
- Ами така, имат информация и застават зад публичното си твърдения за вината на руските сепаратисти, които обаче не могат нито да се снабдят, нито да оперират с руските ракети-убийци без руската военна, експертна и дипломатическа помощ.

Да не говорим, че Путин изрече велика глупост с твърдението, че вината за падналия самолет носи държавата, на чиято територия е паднал самолета - от това произтича, че шотланците трябваше да се примирят като виновни за атентата над Локърби.
Но с подобна „логика“ глашатаите на Кремъл у нас не желаят да спорят - ако им наредят, ще я обявят за мъдрост.

Дума по дума възмущението на радиоводещия на „Деконструкция“ по БНР е повторение на опорната точка на Путин срещу държавите, които „бързали“ със заключенията.
А българите, които си позволяват да мислят като доста американци, британци, поляци и т.н., просто са категоризирани като „русофоби“ и „ренегати“ ( т.е. предатели на задължителното за тях русофилство).

Изобщо всеки, щом по някакъв начин е „за“ западния избор на България, автоматично минава в категорията на „русофобите“.

Русофилията обявява за врагове всички, които не се нареждат на рубладжийската опашка.

Това е всъщност квинтесенцията на путлериската идеология и дали нейните проводници в България ще се наричат Волгин, Симов или Сидеров, няма разлика.

Лилипутинските напъни на тези и подобните им „великани“ на русофилската пропаганда щяха да бъдат смешни с напъна им да защитават огромната Русия от „малката клета България“ ( и от малцината публични защитници на западния избор в нейната геополитическа ориентация), ако не беше всъщност ретранслатор на програмата „Говорит Москва“, която трудно може да мине за безобидна за националните ни интереси в светлината на взривяващите се руски ракети над географския център на Европа.
...............................................................................................................................................................
Трудно е да добави човек нещо след тези убийствени думи на Иво Инджев.

Аз ще се осмеля да добавя малко, с надеждата че няма да отклоня възмущението ви от, изродената до национално предателство и патологична до садизъм, "любов" към рублите на днешните български "русофили".

Волгин,Сидеров, Симов и подобните им са едни от най-позорните имена за България в цялата и история след края на турската окупация.

Тяхното място е в Русия, при Путин.

Там е мястото и тези туземци от българската държава, които с парите на българския народ  ги хрантутят за да тровят българите.

Скоро тази им съкровена мечта ще им се сбъдне. Както е станало с русофилите - предали България и българското  в по-предни времена - изамиали за Русия където са станали най-върлите българомрази. Е..доста от тях са наторили с блегодарните си тела Руската пустош.

Но тяхното място е и на позорния стълб на предателите на българския народ, където да бъдат оплювани днес, и ще бъдат оплювани и от бъдещите поколения.

Със сигурност сред плювачите им ще се наредят и повечето видиотени тролове и зомбирани до оглупавяване българи "русофили" днес. Точно както и германците подлъгани от Хитлер днес захрачват и сянката му.

Студената война се разгорещява и наивния в демократичността си Запад съвсем скоро ще сложи в прегръдките на фризера и изпотените ентусиасти на путинизма.

Сред тях ще са и оглупелите в уродството си български и всеподобни "русофили".

"Русофил" в България вече е равносилно на - рубладжия, национален враг и глупак.

Демограф
п.с. Моля Иво Инджев за извинение за промяната на заглавието, под което публикувам статията му и за неумелото допълнение.





Гласувай:
17


Вълнообразно


1. zefir - Голямо израждане е имало
22.07.2014 12:13
и продължава..
Като гледам русофилите в нета.
цитирай
2. vmir - След като русофилите хиляди пъти ме изкараха фашист през последните 24 години,
22.07.2014 16:39
напълно наясно съм какви "фашисти" са и украинците. Цялата руска риторика около Украйна вече съм я чувал и дори я разпознавам в детайли. Сори, ама КГБ си изгърмя патроните докато хората му ме оплюваха по техни инструкции. Не мисля, че ще е различно и при другите клеветени хора не само в България, но и в другите посткомунистически страни.
цитирай
3. zabylgarite - ...
22.07.2014 17:46
Инджев е известен агент.
Не му стига пипето,че връзката с Русия не е без основание. Тя има и духовни у културни основи, но за атеистите от сектата на Костов синия комунист това е непонятно.
Пълен кретен,а още не е ясно кой свали самолет,който минава умишлено там където има военни действия и т.н. Той седнал да съди изрода комунистически.
Все повече се научава кой кой е в България.
цитирай
4. sestra - Сега забелязвам, че взеха да обиждат на комунисти.
22.07.2014 18:21
Изобщо - мазна и безлична пасмина. Лица, имена и съвест - липсват.
цитирай
5. nkf - А кога русофила не е бил рубладжия, ...
22.07.2014 18:49
А кога русофила не е бил рубладжия, предател, българомразец и мръсник? И не само сидеров - "Пегас", симов и волгин са одеозните лица на русофилската българофобия и предателство, но и първанов, овчаров, доган, пеевски, станишев, орешарски...Цялата "Б"СП е една напълно руска партия от създаването си.
цитирай
6. andrei - Изпаднали ств в политическа абстиненция!
22.07.2014 19:28
Светът не е това,което е бил преди десет,петнадесет,или двадесет и пет години.Както България не е същата,така и Русия не е същата.Светът не е същият!Идеологемите с които си служите не струват и пукната стотинка.Имате някакви претенции,но те стигат единствено до това,кой ще ви плати за слугинството,каквито сте били през целият си живот.Да ви хранят и обличат безплатно,да получавате пенсии,по-големи от работещите люде,подарени апартаменти вили и други екстри,недостижими за нормалните българи.Ще ви еба путката майчина негодници,които ми се правите на големи родолюбци...Лайнари мръсни...куршум за вас!
цитирай
7. planinitenabulgaria - Блоговите проститути подмятат тезата на Центъра,
22.07.2014 19:45
че който е против Путин е против Русия. А Путин - той е невинен са свалянето на пътническия самолет:
- Преди да падне самолета, той е бил облитан от украински военни самолети, но американците запазват за това компетентно мълчание,
- Ако украинците не бяха подновили военните действия, пречещи да се основе Донецка Народно Демократична Република, самолетът нямаше да бъде свален,
- Ако Украйна бе затворила въздушното си пространство за граждански самолети, това нямаше да се случи,
- Путин ще ползва целия си авторирет пред държавниците на ДНДР да бъдат върнати труповете на загиналите. Колко е мил само!
- Какво общо има Путин с туй нещо, след като то е станало над територията на Украйна и следователно вината е на Украйна. Така казва и шефа на ХАМС, Мухамад Дейф за убитите с камъни от муджахидинете му три момчета в Израел. Израел носи отговорността, защото това е станало в Израел, не в Газа!!!

Ако , ако, ако! Мисля си, че ако на някой от блоговите проститути баба му беше с краката нагоре, щеше да бъде спестовна касичка. До там е деформирано мисленето им. Ще ги поздравя с подходяща за тях песен, спечелила конкурс за най-смислен текст:

http://www.youtube.com/watch?v=pfLPnxSJigc
цитирай
8. sestra - Говорейки някому,
22.07.2014 19:45
неизменно в някакъв близък момент започват сами към себе си.
цитирай
9. vmir - 6. andrei,
22.07.2014 20:12
Ей, негодяй, ти плачеш за разследване как при 25 години "безработни" с жена ти (уж строителен инженер, който при строителния бум в София не може да се класира на трудовия пазар), как се живее безгрижно като вас.

Я си помисли и "дипломата" й с какви пари е купена, нима си вярвате, че детските й квадратчета на налудните й "календарни градове" с имената "Юзда", "Хомот", "Намордник" и пр. имат нещо общо със строителното инженерство? Много са ви излъгали работотателите ви, защо не ги запитахте защо не ви направят градовете в Русия?
цитирай
10. nkf - Русоблизите се появяват като др...
22.07.2014 20:16
Русоблизите се появяват като дребна шарка, веднага щом бъде засегнат въпроса за престъпния характер на собственота им предателска менталност. Давайте русоблизи / в случая андрейчо/ напъвайте се, сега температурати са благоприятни за инфаркти и инсулти. И без това редичките ви са рехави и нестройни.
цитирай
11. demograph - andreiчоооо...ти си доказан негодник и продажна руска пачавра. Поздрав на всички нормални коментатори.
22.07.2014 20:55
andrei написа:
Светът не е това,което е бил преди десет,петнадесет,или двадесет и пет години.Както България не е същата,така и Русия не е същата.Светът не е същият!Идеологемите с които си служите не струват и пукната стотинка.Имате някакви претенции,но те стигат единствено до това,кой ще ви плати за слугинството,каквито сте били през целият си живот.Да ви хранят и обличат безплатно,да получавате пенсии,по-големи от работещите люде,подарени апартаменти вили и други екстри,недостижими за нормалните българи.Ще ви еба путката майчина негодници,които ми се правите на големи родолюбци...Лайнари мръсни...куршум за вас!

цитирай
12. nikikm - Не се излагай!
22.07.2014 23:24
Тези неща ги казват бившите американофоби! Няма русо и американо... Има ПАТРИОТИЗЪМ,БЪЛГАРИЯ!Другото е без значение,ако това съществува!
цитирай
13. oranjevia - Това е кривото мислене на едно цяло ...
26.07.2014 07:52
Това е кривото мислене на едно цяло поколение,възпитано със забранения плод-по времето на Комунизма- западното бе забранено -следователно -сладко.Ако многото българи бяха патриоти,те биха останали тук и биха се помъчили да уредят живота си тук и следователно да оправят държавата.Това мислене -западнофилията -граничи с някаква любов необяснима .Пропадането и разбиването на създаващия национаален доход държавен сектор стана именно през последните 20 години.Затова днес баба ви няма достойна пенсия например.
Западните служби създадоха арабския тероризъм-саудитците само го финансираха.В Сирия ислямистите бяха наричани "борци за свобода" например,финансирани и въоръжавани като част от битката срещу Русия и контрол на потоците от нефт и газ.А след Юговойните -колко сърби съдят в трибунала в Хага и колко мохамедани ?Я кажете името на някой съден мохамеданин?Вярно е обаче , че Русия е заемала просръбска позиция в ущърб на българските интереси .
цитирай
14. krumbelosvet - За корейския самолет отдавна е доказано,
24.02.2016 09:53
че е американска провокация, като "Тонкинския Залив". Знаменитият възрожденски поп Минчо Кънчев, след завръщането си от Диарбекир, живее ощ дълго в Нова България и документира как Стамболов "изкоренява" русофилството: Пристига в селото взвод войници. Там русофобите посочват русофилите. Войнйците секат от гората прави палки и започват наказания с бой публично и на голо. Макар, че русофилите са повече, и попът между тях. Това става след славната победа над Сърбия. Разстреляни са офицери-русофили, герои от войната, между тях и Олимпи Панов - високо образован идеалист, за когото майката на Стамболов напразно моли милост. Това са първите политически убийства, които до днес отравят родната атмосфера. Но все има русофили и борбата с тях продължава до наши дни.. Те са рубладжии, но враговете им не са доларджии. Те любят безплатно братята англосакси. И след 125 години напразни усилия, са близо до пълен успех. Всички ще станем като Иво Инджев - рублата пада, а доларът расте и спрямо еврто.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: demograph
Категория: Политика
Прочетен: 7963314
Постинги: 1599
Коментари: 8967
Гласове: 10305
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол